Dodaj do ulubionych

Plany Jezusa

11.03.23, 22:25
Pewna kobieta usłyszała od pani ginekolog, że nie dostanie recepty na hormonalne środki antykoncepcyjne. Dlaczego? Czyżby chorowała na zakrzepicę lub inną chorobę? Nie.

"Jak mówi w rozmowie z gazetą, wykonała pakiet podstawowych badań i poprosiła o receptę na antykoncepcję hormonalną.

- Lekarka odmówiła jej wystawienia. Stwierdziła, że Jezus ma dla mnie inny plan - wspomina kobieta. "

Ech, moja wyobraźnia zaszalała i zobaczyłem lekarza mówiącego do pacjenta

- Nie, nie przeszczepimy panu nerki. Jezus ma dla pana inny plan.

I ratowników stwierdzających
-
- Nie, nie reanimujemy. Jezus ma dla niego inny plan.

I ortopedę mówiącego do pacjenta

- Nie będziemy panu operować kolana. Jezus ma dla pana inny plan. Jezus chce, aby Pan Prezes cierpiał.

S.
Obserwuj wątek
    • antares504 Re: Plany Jezusa 11.03.23, 23:23
      Witaj ~snajper55, musisz być parafianinem słabej wiary, skoro takie problemy poruszasz. Tak, " Jezus ma dla nas inny plan ", gdyż cierpienie daje nam możliwość upodabniania się do Jezusa i jego sytuacji na krzyżu. Jest to najwspanialszy sposób przybliżania się do Boga !!!. Popatrz na ten Twój przykład : " Nie będziemy panu operować kolana. Jezus ma dla pana inny plan. Jezus chce, aby Pan Prezes cierpiał ". I tak powinno być, bo to jest tak jak z chodzeniem w za małych butach. Jesteś szczęśliwy jak je w końcu zdejmiesz po całym dniu. Tak samo katolik po samowyzdrowieniu i modlitwach zdrowaś Mario, staje się szczęśliwy i bardziej kochający Boga. Z resztą u nas w Polsce KK propaguje popularny także poza kościołem kult porażki i cierpienia oraz jakby należało dążyć w życiu do bycia chorym, biednym i głodnym. Do tego ciągły strach przed śmiercią, piekłem itp. powoduje że ludzie mogą wręcz potrzebować kogoś kto ich uchroni i w ten sposób, ksiądz ma pracę. Kolego ~sanjper55, świetnie to komponuje się nawet z polityką socjalną PiSu. Nie bójcie się, władza da wam pieniądze na dzieci, wakacje, emeryturę, mieszkanie. Ksiądz z kolei, poprowadzi Was do nieba, gdzie będziecie wiecznie szczęśliwi. Tylko pamiętajcie, żeby dzielić się z innymi. Jałmużna w końcu to jeden z największych dobrych uczynków, w praktyce oznacza wysokie podatki i bogacenie się kleru. I o to właśnie chodzi nam katolikom. No a cierpienie zadaje sobie sam człowiek przez swój grzech. Bóg nie może np. Tobie pomóc, jeśli trwasz w grzechu bo nie będzie robił czegoś co jest wbrew Twojej woli. No a tą kobietę co chciała te hormonalne środki antykoncepcyjne, to nieźle diabeł opętał, ona rozpustna sexualnie chyba nie ma szacunku do swojego ciała, które jest Świątynią Boga.
      • privus Re: Plany Jezusa 11.03.23, 23:46
        Jest to sprawa religii, a więc forum religia jest jak najbardziej odpowiednie do tego. Dzięki nieustannym wrzutkom oszołomów zamieniających to forum w tablicę propagandowo-ogłoszeniową, trudno jest prowadzić dyskusję na tematy wybiegające poza sprawy wewnętrzne tego \kościoła. Punkty widzenia mogą być oczywiście różne. Wcale nie oznacza to jednak, by dyskusja krążyła tylko w ramach tematów i pojęć zarysowanych dla wiernych Krk.
        • antares504 Re: Plany Jezusa 12.03.23, 00:04
          Hejka ~privus, ja może odpowiem Ci tylko tak, że wiara i kościół, to wbrew pozorom, trochę sprzeczność. Takie sacrum i profanum. Jest nawet napisane w Piśmie Świętym, że nie można służyć Bogu i pieniądzom. Spójrz teraz na plebanów i biskupstwo, opływające w pieniądzach i na biedny lud. O osobie Rydzyka nie wspominając, bo to już wykracza poza ogólnie przyjęte normy moralne. Ale OK, może to być temat do fajnej dyskusji na tym Forum.
          • privus Re: Plany Jezusa 12.03.23, 00:12
            W pełni podzielam taki pogląd, na który pracują i jedni i drudzy. Oczywiście nie uogólniam, ale obraz całości tworzy większość.
          • edico Re: Plany Jezusa 13.03.23, 09:44
            antares504 napisał:

> Hejka ~privus, ja może odpowiem Ci tylko tak, że wiara i kościół, to wbrew pozo
            > rom, trochę sprzeczność.

Obawiam się, że nie tylko trochę. Jedno i drugie chadza swoimi drogami, chociaż realizują swe cele w jednej organizacji. Jest to rzeczywiście cud religijnej transcendencji.
      • ireneo Re: Plany Jezusa 14.03.23, 07:39
        Za dużo do czytania jak na komentarz, to odniosę się tylko fragmentarycznie do opętania kobiety przez szatana. Czy to aby nie realizacja planów Jezusa? A co do jej ciała, to najprawdopodobniej stworzył sobie swiątynię w najintymniejszym dla niej miejscu, gdy ona przeznaczyla mu lokum naprzeciwko. Powinien szybko się przemieścić zgodnie z jej wolą. I tak mu dopomóż buk
    • wariant_b Re: Plany Jezusa 11.03.23, 23:33
      snajper55 napisał:
      > - Nie będziemy panu operować kolana. Jezus ma dla pana inny plan. Jezus chce,
      > aby Pan Prezes cierpiał.

Tego akurat Jezus by nie powiedział, gdyż przemawia ustami swoich przedstawicieli.
      • antares504 Re: Plany Jezusa 11.03.23, 23:40
        Hmm ~wariant_b, a czy przypadkiem w naszej katolickiej Polsce, lekarze nie są głosem Jezusa ???. Z tego co wiem, to chyba już grubo ponad 3 tys. polskich lekarzy złożyło deklarację wiary. Deklarację wiary, mówiącą m.in. o pierwszeństwu prawa Boga nad prawem ludzkim. W związku z powyższym ja tylko proponuję by pensja lekarzy w placówkach państwowych była wypłacana również zgodnie z prawem Boskim, a nie ludzkim i z Boskiej kasy. Ale to ostatnie tak nie po katolicku z ludzkiej zazdrości napisałem.
        • privus Re: Plany Jezusa 12.03.23, 00:01
          Czy sama deklaracja członkowska upoważnia do wypowiadania się w imieniu całej organizacji a tym bardziej w miejsce tego, który został d tego upoważniony przez najwyższego?
          • antares504 Re: Plany Jezusa 12.03.23, 00:12
            Hmm ~privus, w tej deklaracji wiary chodzi o to, że akurat w tym przypadku prawo Boskie jest bardziej restrykcyjne od ludzkiego, bo lekarz może kogoś nie przyjąć jeśli ten nie ma wykupionego ubezpieczenia zdrowotnego według prawa ludzkiego, zaś według prawa Boskiego już musi kogoś takiego wyleczyć bez względu na to. Ale powiem o co tutaj biega... prawdziwe skutki takiej deklaracji są takie, iż Kościół chce pokazać, że lekarze są przeciwni aborcji i eutanazji, zaś w ich codziennej normalnej pracy nie widzę powodu, w którym ta postawa miałaby być szkodliwa dla pacjenta. Też jest fajna tej deklaracji zaleta, niech mi któryś z tych lekarzy zrobi problem jak pójdę prywatnie i zamiast gotówki powiem "Bóg zapłać".
            • privus Re: Plany Jezusa 12.03.23, 00:16
              W tym zakresie nie znajdziesz nic, co potwierdzało by takie przekonanie. ani w Biblii ani w słowach Jezusa. Prawa tworzone przez urzędników kościelnych nie są i nie mogą być prawami boskimi. Są to prawa i zasady wewnętrzne i narzucanie swojej woli komuś innemu jest nie tylo nietaktem.
      • privus Re: Plany Jezusa 11.03.23, 23:54
        Do dzisiaj się zastanawiam, co właściwie mają na myśli wszelcy interpretatorzy słów Jezusa pisząc czy mówiąc z taką pewnością siebie odwołując się do „greckie oryginału" tłumaczonego i stosowanego zresztą zbardzo różną szczęśliwością.
    • feelek Re: Plany Jezusa 12.03.23, 00:17
      Jeszcze 1 wersja snu snajpera:
      pewien gość poszedł do farmakologa i poprosił o receptę na cyjankali.
      - Po co to panu????
      - Chciałbym zabić sąsiada. Straszny sk.... syn.
      - Oczywiście, już wypisuję. Proszę o wagę sąsiada, wie pan dawka musi być odpowiednia.
      - Sorry, nie powie pan doktor, że Jezus ma inny plan?
      - A nie, już w tych poprzednich snach wystarczy.
      ...
      ww. sen nie do końca się ma do historii snajpera.
      Podobnie jak i jego sny do jego historii pierwotnej.
      • snajper55 Re: Plany Jezusa 12.03.23, 01:47
        feelek napisał:

> Jeszcze 1 wersja snu snajpera:
        > pewien gość poszedł do farmakologa i poprosił o receptę na cyjankali.
        > - Po co to panu????
        > - Chciałbym zabić sąsiada. Straszny sk.... syn.
        > - Oczywiście, już wypisuję. Proszę o wagę sąsiada, wie pan dawka musi być odpow
        > iednia.
        > - Sorry, nie powie pan doktor, że Jezus ma inny plan?
        > - A nie, już w tych poprzednich snach wystarczy.
        > ...
        > ww. sen nie do końca się ma do historii snajpera.
        > Podobnie jak i jego sny do jego historii pierwotnej.

Widzę że nie odróżniasz przestępstwa od postępowania zgodnego z prawem. Uważaj, bo możesz skończyć w więzieniu.

S.
        • feelek Re: Plany Jezusa 12.03.23, 02:23
          snajper55 napisał:
          ....
          > Widzę że nie odróżniasz przestępstwa od postępowania zgodnego z prawem. Uważaj,
          > bo możesz skończyć w więzieniu. S.
          ....
          Widzę, że odróżniasz wyabortowany w 8 miesiącu płód [ co jest postępowaniem zgodnym z prawem w USA] od urodzonego w 8 miesiacu wcześniaka [ np. mój syn].
          Uważaj bo możesz skończyć w absurdzie. f.
          ...
          PS. Czy pan straszy?
          snajper: " uważaj bo możesz skończyć w więzieniu"
          Ojej! Trzeba iść uczyć się bać.
          • feelek Re: Plany Jezusa 12.03.23, 02:55
            autokorekta:
            aborcja w USA jest możliwa nawet w 9 miesiacu gdy zagrożone jest życie matki lub dziecko będzie niezdolne do życia
            sorry, za niedokładny mój poprzedni wpis.
            • wariant_b Re: Plany Jezusa 12.03.23, 08:58
              feelek napisał:

> autokorekta:
              > aborcja w USA jest możliwa nawet w 9 miesiacu gdy zagrożone jest życie matki...

To tak jak u nas, bo legalna aborcja jest dozwolona, gdy:
              1. ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety ciężarnej
                 (bez ograniczeń ze względu na wiek płodu),
              2. zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku
                 czynu zabronionego (do 12 tygodni od początku ciąży).

Jedyna różnica jest taka, że u nas kobieta musi wykazać, że jej życie lub zdrowie
              jest zagrożone, najlepiej umierając przed zabiegiem.
    • zaczarowanyogrod Re: Plany Jezusa 12.03.23, 11:19
      Ja myślę, że tacy lekarze powinni pracować za darmo. Z własnej woli powinni pomagać bliźnim. Dlatego Jezus ich do tego powołał.
    • ytartu Może rzeczywiście Jezus miał inny plan 12.03.23, 21:13
      snajper55 napisał:

> Pewna kobieta usłyszała od pani ginekolog, że nie dostanie recepty na hormonaln
      > e środki antykoncepcyjne. Dlaczego? Czyżby chorowała na zakrzepicę lub inną cho
      > robę? Nie.
      >
      > "Jak mówi w rozmowie z gazetą, wykonała pakiet podstawowych badań i poprosiła o
      > receptę na antykoncepcję hormonalną.
      >
      > - Lekarka odmówiła jej wystawienia. Stwierdziła, że Jezus ma dla mnie inny p
      > lan
      - wspomina kobieta. "
      >
      ...
      > S.

Może rzeczywiście Jezus miał inny plan dla tej pani skąd wiesz że nie?
      • edico Re: Może rzeczywiście Jezus miał inny plan 13.03.23, 10:42
        Nie jedni działając w ramach swej religii rzeczywiście lądują w więzieniu. Religijna moralność poza odwoływaniem się do etyli ma niewiela z nią wspólnego.
      • ireneo Re: Plany Jezusa 14.03.23, 08:21
        ytartu napisał:

> Może rzeczywiście Jezus miał inny plan dla tej pani skąd wiesz że nie?
        .....
        A ty skąd wiesz? Razem z ową wciskacie się między wódkę, a zakąskę. Jeśli miał inny plan to kontynuację zostaw Jezusowi i jej ofierze do czasu, aż nie zapyta cie o radę czy poprosi o pomoc Jezus albo ofiara.
        Nawet gdybyś słyszał i widział tonącego i miał zdolność go ratować zaniechaj tego bo a nuż sprzeciwisz się planom Jezusa.
        • privus Re: Plany Jezusa 14.03.23, 10:03
          A ty skąd wiesz, co ten czy ów autor miał na myśli doradco pingwinów?
          • ireneo Re: Plany Jezusa 14.03.23, 10:19
            A gdzue ja napisałem, ze wiem co miał na myśli? pingwinie. Nie radzę abyś czytał z pomyślunkiem z takich powodów jak abyś nie kręcił się za swoim ogonem
            • privus Re: Plany Jezusa 14.03.23, 16:49
              :))
        • ytartu Re: Plany Jezusa 14.03.23, 18:20
          ireneo napisał(a):

> ytartu napisał:
          >
          >
          > > Może rzeczywiście Jezus miał inny plan dla tej pani skąd wiesz że nie?
          > .....

> A ty skąd wiesz? Razem z ową wciskacie się
          ...

A czy ja napisałem, że wiem?
    • ireneo Re: Plany Jezusa 14.03.23, 07:42
      Doktorka bredzi gdyż zamiary boga są nie do odgadnięcia. To jeden z boskich atrybutów. Tak to ona zaprzeczyła boskości Jezusa. Pomyliła go z proboszczem? To już byłaby herezja, chyba, że potrafi wskrzeszać.
    • privus Re: Plany Jezusa 14.03.23, 21:46
      Jeżeli już zakładać można o takim planie, to na pewno w nim nie mieścił się katolicyzm w obowiązujących wiernych wydaniu. Poczynając od chrztu, jego wizja chrześcijaństwa - w moim przekonaniu - nie mieściła się w takiej degrengoladzie pomieszania idei, materializmu i zwyczajnych przestępstw.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka