Dodaj do ulubionych

Religia !!

13.10.24, 14:59
Dla czego ludzie nie chcą słuchać o Bogu? Pewnie dla tego, że jakaś instytucja zachowała sobie Boga na własność. I robi na nim interesy. I tak chciała zniewolić społeczeństwo nakładając ciężary nie do uniesienia w formie grzechów, nakazów , zakazów że obrzydziła społeczeństwu Boga. Bo jak pokazują doniesienia medialne , że oni sami nie chcą palcem tego ruszyć. Bóg w społeczeństwie stał się przypałem i siarą. Kapłanie i pastorzy stosują tak durną manipulacje , że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Instytucje zajmujące się religią , chcą manipulować ludźmi. Walczą miedzy sobą o manipulacje nad społeczeństwem. Dają społeczeństwu tylko interesy i jestem ciekaw, kiedy to się skończy i znajdzie się kościół , który powie prawdę.

Obserwuj wątek
    • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 15:12

Ponieważ Piotr w Kościele jest kamieniem syjońskim. Czyli kamieniem przybocznym. I prowadzi eklezje. Czyli zgromadzenie. Bo w ewangelii nie ma słowa kościół. Dodano tłumaczenie potem , żeby nazwać tak wasze synagogi w Chrystusie czyli przybytek. To trochę fajnej muzyki ode mnie.

• petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 15:19
      Dlatego mówi Pismo: Oto kładę na Syjonie kamień węgielny, wybrany, drogocenny, a kto w niego wierzy, nie będzie zawstydzony
    • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 15:28
      Nasze serca są pokropione krwią Chrystusa. Jak mówi pierwszy list św. Piotra jesteśmy rozsiani po ziemi. A nasze serca są jego stajniami i pochodzimy z bardzo ubogich rodzin. Bo Bóg miłuje ubogich. I straszne z nas prostaczki.

Bo w naszej wierze ludzie tak przyjmują Chrystusa. Duch Święty pokrapia serce krwią. Nazywa to się wcieleniem.

To wyjaśni wam ten kawałek.

• antares504 Re: Religia !! 13.10.24, 15:36
      Hejka ~petrus1981 , jak na katolika ostro poleciałeś po przewielebnych i religii. OK, tutaj pomijam samego Boga. Ale widzisz, jak ja patrzę na historię Kościoła, to stwierdzam, że religia była preferowana przez ewolucję, ponieważ religijne społeczeństwa wypierały niereligijne o czym świadczy fakt, że to te zdominowały świat. Dlaczego ??? . Pamiętaj Kolego ~petrus1981, że do XX wieku, prawie każdy na świecie żył w skrajnej biedzie a życie było n-krotnie cięższe niż dzisiaj. Religia pozwalała władzy na instalację kodeksu moralnego w umysłach prostych, biednych ludzi, którzy na ogół byli znacznie bardziej dzicy niż dzisiaj - było spokojniej na ulicach. Ty to Kumplu trafnie ująłeś pisząc : " Instytucje zajmujące się religią , chcą manipulować ludźmi ". Tak, zgoda, religijnych ludzi można było też łatwiej zaciągnąć do walki i do ryzykowania życiem, niż ateistów. Mało tego, religia częstokroć w swoich dogmatach usprawiedliwiała władzę świecką, przez co społeczeństwa były stabilniejsze, religia dawała biednym, prostym ludziom mocne wyobrażenie o świecie przez co Ci byli pewniejsi siebie, swojego istnienia, tego że coś znaczą. Jednak najważniejsza moim zdaniem ewolucyjna funkcja to nadzieja na lepsze życie po ziemskim życiu parobka który niemal niewolniczo pracował 12 godzin w polu - to był bezpośredni powód, przez który religie były atrakcyjnym narkotykiem - ludzie potrzebowali tej nadziei by normalnie obracać się wśród tej nędzy, która ich otaczała i przede wszystkim dotykała. Natomiast jak jest z tym Bogiem ???. Hmm Kolego ~petrus1981... aby nie urazić Twoich uczuć religijnych powiem, że z Bogiem jest jak z elektronem o którym się uczyłeś w szkole. Elektrony nie dają się zaobserwować tak jak przedmioty które nas otaczają, nie mają one żadnej barwy. Wiemy więc o nich tylko pośrednio z różnych doświadczeń i odczuć - dlatego nikt nie przekona mojej babci, że Bóg nie istnieje.
      • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 15:59
        antares504 napisał:

> Hejka ~petrus1981 , jak na katolika ostro poleciałeś po przewielebnych i religi
        > i. OK, tutaj pomijam samego Boga. Ale widzisz, jak ja patrzę na historię Kościo
        > ła, to stwierdzam, że religia była preferowana przez ewolucję, ponieważ religij
        > ne społeczeństwa wypierały niereligijne o czym świadczy fakt, że to te zdominow
        > ały świat. Dlaczego ??? . Pamiętaj Kolego ~petrus1981, że do XX wieku, prawie k

Nie uważam się za katolika tylko członka ludu Bożego. Mnie wasze metki kościołów nie interesują. Bo oni bez względu na metki i swoje manipulacje są jedną wielką rodziną. Jedno co ich poróżniło to interesy swoich przełożonych.
        • antares504 Re: Religia !! 13.10.24, 16:27
          Tak zastanawiam się, o co Ci chodzi ~petrus1981 pisząc " nie uważam się za katolika tylko członka ludu Bożego ". O co chodzi z tym przymiotnikiem " Boży " ???. Chodzi o pierwiastek boski ???. Bo ja już spotkałem się z określeniem Chlebek Boży, Kobieta Boża, Opiekun Boży. Właśnie kiedyś poznałem taką Elwirkę niby Kobietę Bożą. Ja przez nią straciłem wiarę w sens życia a ona wiarę w siebie bo nie umiała schudnąć.
    • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 15:37
      Serce w naszej wierze jest tak na prawdę kielichem. Bo to one jest pokrapiane krwią. Chodzi o przymierze. Tak Bóg zawiera w Chrześcijaństwie przymierze. Chrystus ustanowił przymierze w własnej krwi. Jest to związane z ewangelią. Mi dorzucił jeszcze jako Piotrowi pomazanie na klatce. Chodzi o psalm drugi.

Nosze tak zwany tatuaż. Bo pomazanie to po części tytułowanie czymś rozgrzanym. Nie jak w tym filmie pokazują to jak piętnowanie.

• antares504 Re: Religia !! 13.10.24, 16:11
        Hejka ~petrus1981, to jeszcze ja, gdyż napisałeś coś takiego : " Serce w naszej wierze jest tak na prawdę kielichem ". To ja też dodam, że ukrzyżowanie Jezusa to nadanie przestrzeni wymiaru na osiach współrzędnych - wersja prosta. Wersja cięższa oznacza w przestrzeni figurę, gdzie zacznie się deflacja boskich Wszechswiatów . Wszechświat nie rozszerza się kuliście tylko tworzy figurę o wyglądzie właśnie Twojego kielicha, a oglądana przez nas kulistość jest tylko hologramem. Boskich Wszechświatów jest więcej i tworzą coś w rodzaju kobiałki - macierz boska. Gwiazdy to aniołowie a Czarne Dziury to upadłe anioły. :-).
    • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 15:42
      Ale faktycznie piecze to w czasie nawiedzenia ale da się wytrzymać. Tragedii nie było.

To serce jest kielichem dla tego na obrazie Leonarda niema kielicha. Wszyscy duchownie tworzą jeden wielki kielich. Jedno mistyczne ciało Chrystusa. Mam na myśli wybranych.

Jesteśmy jego potomstwem, bo przyjęliśmy Ducha przybranego synostwa czyli jego potomstwem.

• m78wt3c Re: Religia !! 13.10.24, 16:05
      Każda religia jest jak fajfus. Tylko czy trzeba tym fajfusem komuś machać przed nosem jak to mają w swoich zwyczajach robić nachalnie religioholicy ?
      To że masz fajfusa to wszyscy wiemy ale nie wymachuj nim publicznie i trzymaj go na swoim miejscu.
      • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 16:33
        m78wt3c napisała:

> Każda religia jest jak fajfus. Tylko czy trzeba tym fajfusem komuś machać przed
        > nosem jak to mają w swoich zwyczajach robić nachalnie religioholicy ?
        > To że masz fajfusa to wszyscy wiemy ale nie wymachuj nim publicznie i trzymaj g
        > o na swoim miejscu.
        Czy ty bezczelnie smrodzie zafajdany starasz się mi ubliżyć. Zapewne będą tu moi bracia w Chrystusie i poczytają sobie jak was wychowali.

• jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 16:53
          Uuuu, miłość bliźniego aż kipi. Znajomość języka polskiego też powala. Typowe dla religijnych.
          • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 17:06
            jakornelia12345 napisała:

> Uuuu, miłość bliźniego aż kipi. Znajomość języka polskiego też powala. Typowe d
            > la religijnych.

U znajomość ewangelii powala. Kamień Syjoński to kamień obrazy i upadku. Więc uważajcie. Bo to sugestia gatunku ludzkiego w Chrystusie. I ja dowalić potrafię..
            • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 17:22
              A dowal, dowal... tylko najpierw okaż szacunek Twojemu świętemu pismu i napisz "Ewangelia". Potem dowalaj. I nie "dla czego" tylko "dlaczego". "Duchownie tworzą jeden kielich"? A nie duchowo przypadkiem? W języku polskim nie ma słowa "duchownie". Ale dowalaj, dowalaj, byle nie w suahili, jak do tej pory.
              • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 17:44

> A dowal, dowal... tylko najpierw okaż szacunek Twojemu świętemu pismu i napisz
                > "Ewangelia". Potem dowalaj. I nie "dla czego" tylko "dlaczego". "Duchownie twor
                > zą jeden kielich"? A nie duchowo przypadkiem? W języku polskim nie ma słowa "du
                > chownie". Ale dowalaj, dowalaj, byle nie w suahili, jak do tej pory.

Nawet jak się pijawko gdzieś przejęzyczyłem to nic się nie stało. To ty sobie w głowie stwarzasz urojony problem.
                • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 17:57
                  Ty, słoneczko, się nie przejęzyczyłeś. Brakuje Ci po prostu podstawowego wykształcenia, którego niestety klepanie kościelnych formułek nie zapewnia. Czytaj te swoje święte pisma. Tam przynajmniej ktoś korektę zrobił, możesz się polskiego też nauczyć. Abyś miał szanse się podszkolić, nieuku, poprawię Twój ostatni post.
                  Powinieneś, króliczku puszysty, napisać tak: "Nawet, jak się, pijawko, gdzieś przejęzyczyłem, to nic się nie stało". Przeanalizuj. Nie dziękuj, zawsze służę pomocą.
          • mim1656awo Re: Religia !! 13.10.24, 17:18
            petrus1981
            Czy ty bezczelnie smrodzie zafajdany starasz się mi ubliżyć. Zapewne będą tu moi bracia w Chrystusie i poczytają sobie jak was wychowali.
            -----------------------------------------------------
            Petreuszku, petreczenku, biedactwo moje. Samego Cię zostawili z Twoimi fobiami, urojeniami, a tu iMamy ju z nie ma, ani komu wypłakać własne konflikty wewnętrzne.Niestety, świat jest taki.Okrutny, bezwzględny, selektywny.Słabszych zostawia z tyłu, cóż, selekcja naturalne.Nie załamuj się, "Dzisiaj społeczeństwo to tylko interesy", piszesz, ja dodam że Kościół. Kościoły to jescze wieksze interesy władzy nieskńczonej nad masami (czego jesteś przykłodem jako umysłowo poddany) oraz bogactw.Ten YHWH nie był żadneym bogiem dla ludzkości, może :szefem" Izraelitów, lecz nie innych.Legendy, bajki dla naiwnych, lub inaczej, "nie malących wiedzy".Dziecinko, nie było żadnego Jezuska chodzącego po wodzie, żadnych "zbawień ludzkości" . Skończ z tym co bierzesz, to tylko spala mózg.
            Dam ci dobrą radę: zimny, bardzo zimny prysznic potem do ciężkiej roboty fizycznej bez alkoholi i narkotyków.Po 12 miesiącach będziesz jak nowo narodzony.
            PS.Nie dziękuj mi.
            • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 17:52
              mim1656awo napisał:

> petrus1981
              > Czy ty bezczelnie smrodzie zafajdany starasz się mi ubliżyć. Zapewne będą tu mo
              > i bracia w Chrystusie i poczytają sobie jak was wychowali.
              > -----------------------------------------------------
              > Petreuszku, petreczenku, biedactwo moje. Samego Cię zostawili z Twoimi fobiami,
              > urojeniami, a tu iMamy ju z nie ma, ani komu wypłakać własne konflikty wewnętr
              > zne.Niestety, świat jest taki.Okrutny, bezwzględny, selektywny.Słabszych zostaw
              > ia z tyłu, cóż, selekcja naturalne.Nie załamuj się, "Dzisiaj społeczeństwo to t
              > ylko interesy", piszesz, ja dodam że Kościół. Kościoły to jescze wieksze intere
              > sy władzy nieskńczonej nad masami (czego jesteś przykłodem jako umysłowo poddan
              > y) oraz bogactw.Ten YHWH nie był żadneym bogiem dla ludzkości, może :szefem" Iz
              > raelitów, lecz nie innych.Legendy, bajki dla naiwnych, lub inaczej, "nie malący
              > ch wiedzy".Dziecinko, nie było żadnego Jezuska chodzącego po wodzie, żadnych "z
              > bawień ludzkości" . Skończ z tym co bierzesz, to tylko spala mózg.
              > Dam ci dobrą radę: zimny, bardzo zimny prysznic potem do ciężkiej roboty fizycz
              > nej bez alkoholi i narkotyków.Po 12 miesiącach będziesz jak nowo narodzony.
              > PS.Nie dziękuj mi.

Mój drogi przyjacielu. Dziękuje za troskę. Ale pamiętaj jedno że dla Boga jesteś tylko robalem. Któremu się tylko wydaje że coś wie. To co zrobił KK to widać. Jak ośmieszył wiarę w Chrystusie i jak was wychował. Za co odpowie. Kościół katolicki przejął kontrole nas światową religią. I do czego doprowadził , wystarczy poczytać ciebie. Ich za to spotka surowy wyrok.
              • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 18:11
                Lekcja dla Petrusa nr kolejny: przed "że" stawiamy przecinek. Nie zaczynamy zdania od "któremu". Co to znaczy "wiarę w Chrystusie"? Może autorowi chodziło o wiarę w Chrystusa? Deklinacja też do poprawy. Przypominam autorowi, że to jest materiał najwyżej 4 klasy podstawówki. I jeszcze wisienka na torcie: "przejął kontrole nas światową religią". Niechlujstwo językowe powoduje, że trudno wpisy niejakiego Petrusa brać serio.
                • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 18:21
                  Te wypowiedzi traktuje na luzie. Nie sram pod siebie z zachwytu, że z wami gadam. To jak się przykładam do swoich wypowiedzi pokazuje szacunek do rozmówcy. Ja was nie traktuje poważnie. Dla mnie sposób spędzania nudy. I czasem lubię pogadać sobie z takimi przemądrzałymi ludźmi jak wy. I nie mam pretensji do ludzi miej wyuczonych. Jezus prawdopodobnie był niepiśmienny dla tego nie zostawił po sobie rządnych pism. Chodź tradycja mówi co innego. To nie encyklika. Tylko sposób zabijanie nudy.
                  • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 18:36
                    No i widzisz, tu się zgadzamy. Dla mnie ucieranie noska takim przemądrzałym religiantom, jak Ty, też jest rozrywką. Jak myślisz, po co ja tu siedzę? Żeby spijać miód z ust religijnych oszołomów?
                    • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 18:44
                      Widzę, że ostro masz nasrane w ten makówce. Leczysz tym jakieś kompleksy. Chcesz pokazać Światu jaki z ciebie mądrala. Sram na ciebie i sikam ciepłym moczem. Mam cię tak naprawdę głęboko w d.... Czasem lubię sobie pogadać z nadętymi , przemądrzałymi dupkami, którzy mają problem z własnym EGO.
                      • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 18:59
                        Oj, misiu, misiu, gdybyś nie chodził tak często do toalety podczas lekcji polskiego (wnioskuję po tym, że bardzo dużo uwagi poświęcasz kwestiom związanym z wydalaniem, czyżby jakaś fiksacja, której powinien się przyjrzeć specjalista?) to wiedziałbyś, że w języku polskim są rodzaje: męski, żeński i nijaki. Czytaj i ucz się. Skoro mam w nicku Kornelia, to jest to rodzaj żeński. To dlaczego piszesz "jaki z ciebie mądrala"? Powinno być "jaka z ciebie mądrala". Miśku.
                        • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 19:07
                          Słońce. Jak widać nawet nie miałem czasu przeczytać twojego nicka. Tak mnie interesują twoje wynurzenia. Widzę zadziora jesteś . i CHOLERNIE LUBISZ SIĘ WYMONDRZAĆ. MI SIĘ NIECHCE.
                          • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 19:16
                            Misiaczku, dużo czasu poświęcasz na odpisywanie na moje wynurzenia, jak na osobę, którą one nie interesują. A zadziorna jestem i nie ustępuję. Jeżeli myślisz, że będę, jak te tępe biblijne niewiasty spod znaku "niech mi się stanie według słowa twego", to niedoczekanie Twoje.
                            Poza tym, kolejna lekcja polskiego: nie "wymondrzać", a wymądrzać"! I "nie chce", a nie "niechce". Oj nieuczek niegrzeczny, nieuczek.
                    • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 18:50
                      A, jeszcze, misiaczku, błędy w Twoich wypowiedziach nie wynikają z luzu, czy z celowego braku szacunku dla interlokutorów (trudne słowo), tylko ze zwykłego nieuctwa. Po raz kolejny napisałeś "dla tego". Misiaczku, pisz o braku szacunku, pisz, ale naucz się pisać po polsku.
                      • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 18:56

> A, jeszcze, misiaczku, błędy w Twoich wypowiedziach nie wynikają z luzu, czy z
                        > celowego braku szacunku dla interlokutorów (trudne słowo), tylko ze zwykłego ni
                        > euctwa. Po raz kolejny napisałeś "dla tego". Misiaczku, pisz o braku szacunku,
                        > pisz, ale naucz się pisać po polsku.

Czy ty do swojej pustej makówki potrafisz dopuścić, że dla takiego byle zasrańca z wszystkimi rozumami pozjadanymi nie będę się wysilał.
                        • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 19:07
                          Tak, misiu, znowu odniesienie do wydalania. Zatwardzenie masz, czy coś w tym stylu? Mogę polecić ziołową herbatkę, ulży Ci.
                          Misiu, moja "pusta makówka", jak twierdzisz, zawiera więcej wiedzy, niż Twoja. Przynajmniej wiem, jak należy pisać "dlaczego" i umiem odmieniać rzeczowniki (deklinacja - trudne słowo), a - jeszcze zapomniałabym - znam rodzaje w języku polskim.
                          • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 19:09
                            A TY TO CHYBA MASZ OKREJ BO MASZ JAZDY JAKIEŚ.
                            • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 19:18
                              Nie wiem, co to jest okrej. Może Twoja matka miała taką przypadłość. Jak się ją leczy?
                              • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 19:55

> Nie wiem, co to jest okrej. Może Twoja matka miała taką przypadłość. Jak się ją
                                > leczy?
                                okres mam na myśli.
                                • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 20:05
                                  Co masz na myśli, to tylko ty wiesz. Okres? Co Ty wiesz o okresie? Misiu, skoro uważasz, że jestem w wieku, w którym kobieta ma okres, to dziękuję za komplement. Oj, cienki Bolek z ciebie, cieniutki.
                          • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 19:13

> Tak, misiu, znowu odniesienie do wydalania. Zatwardzenie masz, czy coś w tym st
                            > ylu? Mogę polecić ziołową herbatkę, ulży Ci.
                            > Misiu, moja "pusta makówka", jak twierdzisz, zawiera więcej wiedzy, niż Twoja.
                            > Przynajmniej wiem, jak należy pisać "dlaczego" i umiem odmieniać rzeczowniki (d
                            > eklinacja - trudne słowo), a - jeszcze zapomniałabym - znam rodzaje w języku po
                            > lskim.

MAM DZIEWCZYNĘ I CZASEM JĄ PORZUCAM DLA CHRYSTUSA.

www.youtube.com/shorts/E94WmEqGvtM
                            • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 19:21
                              No i fajnie. Jak się żyje w trójkącie? A może w pięciokącie? W końcu Chrystus to już od początku w trójkącie funkcjonuje ponoć.
                              • antares504 Re: Religia !! 13.10.24, 20:24
                                Masz rację moja droga ~jakornelia12345. Przecież ta Trójca Przenajświętsza to dwóch facetów i gołąb, czyli bardzo nowoczesna rodzina w dzisiejszej EU.
                              • petrus1981 Re: Religia !! 14.10.24, 00:57

> No i fajnie. Jak się żyje w trójkącie? A może w pięciokącie? W końcu Chrystus t
                                > o już od początku w trójkącie funkcjonuje ponoć.

I po tego typu tekstach widać, że nie wiele w tej główce jest. Widzę, że należysz do ludzi nie wierzących. Pamiętaj jedno , że Chrystus w Chrześcijaństwie jest formą objawienia Boga. Wiem, że trochę ci rozdrażniłem. I twoja odpowiedz, jest tym spowodowana. Fakt, nie zachowałem się zbytnio stosownie. Tylko ja też jestem tym wszystkim zmęczony. Nawet tą wiarą, sobą, wiernymi kościołów, klerem i tym całym burdelem. Ludzka niewiara przy tych fundamentach mnie nie dziwi. Bo sam jak na to wszystko patrz to brakuje mi w to wszystko wiary. Ja się wiarą dla tego zajmuje sporadycznie. Zawsze nie mam nic konstruktywnego do powiedzenia. Bo co tu gadać, że ziemia nie powstała w 7 dni. I wszyscy karmimy się bełkotem i sami nie wiemy co jest prawdą a co nie w tych rzekomych świętych pismach.
          • banowanyzaprawde1 Re: Religia !! 13.10.24, 17:31
            Osła zbanowano więc mario radyja wysłało na ten odcinek petrusa1981.
            • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 17:59
              banowanyzaprawde1 napisał:

> Osła zbanowano więc mario radyja wysłało na ten odcinek petrusa1981.
              >
              Mój drogi religia to obłęd. Apostołowie z Jezusem szerzyli obłęd. I tym jest religia. Ile jest w tym prawdy mam nadzieje, że kiedyś się dowiemy. I mam nadzieje, że jeśli coś w tym jest to się dowiemy. Bo niczego w życiu jako ludzie nie możemy być pewnie.. Istnienia Boga bądź nie istnienia. Bo faktycznie wiara to szaleństwo. I sam często nie widzę w tym sensu. I mnie też to zastanawia.
              • mim1656awo Re: Religia !! 13.10.24, 18:24
                petrus1981
                Mój drogi religia to obłęd. Apostołowie z Jezusem szerzyli obłęd. I tym jest religia. Ile jest w tym prawdy mam nadzieje, że kiedyś się dowiemy. I mam nadzieje, że jeśli coś w tym jest to się dowiemy. Bo niczego w życiu jako ludzie nie możemy być pewnie.. Istnienia Boga bądź nie istnienia. Bo faktycznie wiara to szaleństwo. I sam często nie widzę w tym sensu. I mnie też to zastanawia.
                ---------------------------------------------------------
                To be, or not to be.…
                " Niech ryczy z bólu ranny łoś
                Zwierz zdrów przebiega knieje
                Ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś
                To są zwyczajne dzieje"
                Zaczynasz podobać mi się.Albo Narcan zadziałał szybko, albo masz inną wizję na wszystko.Interesujące.Może rozwinież szerzej Twój punkt widzenia i będzie interesujące.Po odoszołomieniu tego forum, podobnie jak po odpchleniu psa., kontakty zaczynają być mniej odpychające.
                Sily i odwagi nasz młody rycerzu, rozwiń skrzydła twoich wizji i daj nam trochę polatać.
                Sursum corda !
                • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 18:46
                  mim1656awo napisał:

> To be, or not to be.…
                  > " Niech ryczy z bólu ranny łoś
                  > Zwierz zdrów przebiega knieje
                  > Ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś
                  > To są zwyczajne dzieje"
                  > Zaczynasz podobać mi się.Albo Narcan zadziałał szybko, albo masz inną wizję na
                  > wszystko.Interesujące.Może rozwinież szerzej Twój punkt widzenia i będzie inter
                  > esujące.Po odoszołomieniu tego forum, podobnie jak po odpchleniu psa., kontakty
                  > zaczynają być mniej odpychające.
                  > Sily i odwagi nasz młody rycerzu, rozwiń skrzydła twoich wizji i daj nam trochę
                  > polatać.
                  > Sursum corda !

Mój drogi prawda jest taka że ten nasz rzekomy Bóg powołuje ludzi do tej śmiesznej tradycji. Po co ? Nie wiem. I jak widzę sam nie widzisz w tym sensu. I ja też zbytnio nie widzę w tym sensu ale niech mu będzie. I nie wiem po co mu ten cyrk z Jezusem na ziemi.
                  • olszak-przytycki Re: Religia !! 13.10.24, 19:07
                    A ja nie wiem o co w tym wszystkim chodzi?
                    Niby wierzy ,niby nie wierzy.Jakiś Bóg który jest i go nie ma.
                    • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 19:21
                      olszak-przytycki napisał(a):

> A ja nie wiem o co w tym wszystkim chodzi?
                      > Niby wierzy ,niby nie wierzy.Jakiś Bóg który jest i go nie ma.

MÓJ DROGI JEŚLI CHODZI O BOGA NICZEGO NIE MOŻEMY BYĆ PEWNI. Dla tego prowadziliśmy kiedyś badania w tym zakresie w tygodniku powszechnym i zataili to na moją prośbę. bo religia to szaleństwo. W badaniach wziąłem naród w dziedzictwo. Bo tak mówi psalm drugi. Według tego psalmu powinni królowie zginąć w drodze. I skoczyło się to tak. Bo psalm jest sugestią gatunku ludzkiego i żywym proroctwem. Ja musiałem do tego zachować dystans, bo nawet dla mnie wiara to szaleństwo.

Psalm 2

• mim1656awo Re: Religia !! 13.10.24, 20:06
                        Tekst linku

Rozumiem, w dzieciństwie były problemy, potem Petrus.Ta dziewczyna z tego psalmu ma się źle.Może ma biegunke, bóle brzucha?Zrozumiałe, jeśli tkz. bóg jest w treści, to zaraz puszczają zwieracze odbytu.Jeśli WC jest pod ręką, (nie o rękę tu chodzi) to "boskie uczucia" wyzwolenia, ulgi i szczęścia są zapewnione.
                        Petrus, z kostką lodu jest lepsze.
                        • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 20:33
                          mim1656awo napisał:

> Tekst linku
                          >
                          > Rozumiem, w dzieciństwie były problemy, potem Petrus.Ta dziewczyna z tego psalm
                          > u ma się źle.Może ma biegunke, bóle brzucha?Zrozumiałe, jeśli tkz. bóg jest w t
                          > reści, to zaraz puszczają zwieracze odbytu.Jeśli WC jest pod ręką, (nie o rękę
                          > tu chodzi) to "boskie uczucia" wyzwolenia, ulgi i szczęścia są zapewnione.
                          > Petrus, z kostką lodu jest lepsze.

Na prawdę spływa to pomnie. Twoje sapanie mnie nie robi.

• jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 20:42
                            Łoooo, żesz.... Poprawnie będzie "naprawdę", "po mnie" "nic MI nie robi". Skąd się biorą tacy językowi troglodyci?
                            • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 20:52

> Łoooo, żesz.... Poprawnie będzie "naprawdę", "po mnie" "nic MI nie robi". Skąd
                              > się biorą tacy językowi troglodyci?

A ja nie mam problemu z luźnymi gadkami. A jak się zastawiasz z kąt się biorą to odpowiedz jest prosta. Z królestwa Bożego. I nie myśl że będę jak kler skakał jak mi zagrasz. Ich to nauczyliście całe życie wam skakać jak zagracie i jeszcze przy tym naplujecie im w twarz, za swoje drobniaki na tace.
                              • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 21:03
                                O, jprdl. Przepraszam, ale nie wytrzymałam. Zacznę polonistycznie "z kąt" WTF?
                                A to, to już "kuzorium" 🤣, jakich mało: "I nie myśl że będę jak kler skakał jak mi zagrasz. Ich to nauczyliście całe życie wam skakać jak zagracie i jeszcze przy tym naplujecie im w twarz, za swoje drobniaki na tace."
                                • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 21:17

> O, jprdl. Przepraszam, ale nie wytrzymałam. Zacznę polonistycznie "z kąt" WTF?
                                  > A to, to już "kuzorium" 🤣, jakich mało: "I nie myśl że będę jak kler skakał ja
                                  > k mi zagrasz. Ich to nauczyliście całe życie wam skakać jak zagracie i jeszcze
                                  > przy tym naplujecie im w twarz, za swoje drobniaki na tace."

Ty masz ewidentny problem z głową albo okres. Widzę hormony buzują. Jeśli myślisz że dla ciebie będę się wysilał to maleńka jesteś w błędzie. Lubię jak się zemną droczysz. Dałbym ci klapsa ale z Gdańska mam daleko. Tą polonistyką się chwalisz czy żalisz. Na nic te twoje tytuły jak niewiele masz w głowie i proste komunikaty do ciebie nie docierają.
                                  • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 21:40
                                    Ale fajnie, kolejny osioł na wybiegu. Osioł 2.0. Kolejny, któremu z polskim nie po drodze. Misiu, skończ z tym okresem. Jeżeli uważasz, że możesz wygrać dyskusje z jakąkolwiek kobietą odnosząc się do jej fizjologii, to ja mogę odwdzięczyć się podobnym argumentem. Chcesz? Nie ma sprawy.
                                    I poza tym, misiaczku durny puszysty, ja już za stara jestem na to coś, co Cię tak podnieca, czyli okres.
                                    A propos moich tytułów, interesujące, że uważasz, że moje tytuły są związane z polonistyką. Otóż nie. Moje tytuły są związane z inną dziedziną. To, że Cię poprawiam, misiu, związane jest z tym, że skończyłam szkołę podstawową, siedząc na lekcji, a nie w toalecie.
                      • elka-sulzerowa2 Re: Religia !! 13.10.24, 20:15
                        Wow! Petreusie, twoja perswazja, niestety na poziomie niedouczonego huligana, wrecz z nog zwala, hehe.
                        Dobra rada ... zacznij dyskusje spokojnie, trzymaj sie regul logiki i kultury wypowiedzi. Obecna forma wypowiedzi robisz z siebie tylko opryskliwego trola i nic wiecej.
                        • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 20:31
                          elka-sulzerowa2 napisała:

> Wow! Petreusie, twoja perswazja, niestety na poziomie niedouczonego huligana, w
                          > recz z nog zwala, hehe.
                          > Dobra rada ... zacznij dyskusje spokojnie, trzymaj sie regul logiki i kultury
                          > wypowiedzi. Obecna forma wypowiedzi robisz z siebie tylko opryskliwego trola i
                          > nic wiecej.

To nie ja zacząłem. To wy myślicie, że będę wam do usranej śmierci nadstawiał drugi policzek. I kultury to się sami nauczcie.
                          • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 20:44
                            Rety, znowu odniesienie do wydalania. Sugeruję proktologa, a jeżeli problem nie jest fizyczny, tylko psychiczny, to może jakiś inny specjalista.
                            • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 20:54

> Rety, znowu odniesienie do wydalania. Sugeruję proktologa, a jeżeli problem nie
                              > jest fizyczny, tylko psychiczny, to może jakiś inny specjalista.
                              Dobrze, że ty problemów z głową nie masz. Bo wyjątkowo tępa z ciebie osóbka. Jak nie dociera.

• jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 21:05
                                Powiedział ten, który nie potrafi sklecić zdania po polsku.
                                • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 21:30

> Powiedział ten, który nie potrafi sklecić zdania po polsku.

Co ty się tak powtarzasz. Masz jakiś atak. Czy masz jakąś kolejną jazdę bez trzymanki. To twoje zboczenie zawodowe. Dobrze , że nauczyłaś się pisać, bo z myśleniem już gorzej. Poliglotka widzę mi się trafiła. Czy na studiach uczono cię o tym, ze człowiek nie powinien się powtarzać. Mam pytanie , czy często masz takie chore jazdy?
                                  • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 21:42
                                    A jakie studia skończyłam, według Ciebie? I od razu oszczędzę Ci kompromitacji, nie była to polonistyka.
                                    • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 21:52

> A jakie studia skończyłam, według Ciebie? I od razu oszczędzę Ci kompromitacji,
                                      > nie była to polonistyka.

No to zamieniam się w słuch. Oświeć mnie. Jestem strasznie ciekaw. Jak mądrala mi się trafiła. Strasznie się spinasz pierdołami na tym forum. To tylko forum. Tu ludzie luźno się wypowiadają. Mi nikt za to nie płaci, żebym się wysilał. A jak się coś nie podoba. To nie musisz tu zaglądać. To słoneczko moje, jaką szkołę skończyłaś.
                                      • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 21:58
                                        Najpierw szkołę podstawową, w której nauczono mnie języka polskiego, ortografii, interpunkcji i takich tam pierdół, jak deklinacja i koniugacja. Domyślam się, że mogą to być terminy Ci obce, ale mogę wyjaśnić, o co chodzi. Takie tam błahostki to jeszcze pamiętam. A Ty?
                                        • petrus1981 Re: Religia !! 14.10.24, 00:16

> Najpierw szkołę podstawową, w której nauczono mnie języka polskiego, ortografii
                                          > , interpunkcji i takich tam pierdół, jak deklinacja i koniugacja. Domyślam się,
                                          > że mogą to być terminy Ci obce, ale mogę wyjaśnić, o co chodzi. Takie tam błah
                                          > ostki to jeszcze pamiętam. A Ty?

Tak się składa , że też o dziwo skończyłem szkołę podstawową. Najpierw ty mi napisz. Pierwszy pytałem. Grzeczność moja ty mądralińska , uczy odpowiadać na zadane pytania. Zresztą jestem jak poznać po nick 1981r (rocznik), co oznacza, że czasy nauki dawno temu zapomniałem. Zgadnę, że jesteś nauczycielką. Lubisz strugać mądrzejszą niż jesteś.

• jakornelia12345 Re: Religia !! 14.10.24, 07:40
                                            Widać, że zapomniałeś szkołę podstawową.
                                            O grzeczności porozmawiamy wtedy, kiedy nauczysz się stosować formy grzecznościowe w stosunku do interlokutora. Ja stosuję je prawie zawsze, Ty - nigdy. Urodzony w 1981 roku zielony szczawiczku. Polska kultura podobnoż zakłada szacunek dla starszych, misiu. Więc, dziecko, powtórz to, czego Cię w tej Twojej podstawówce próbowała nauczyć pani nauczycielka od nauczania początkowego.
                  • antares504 Re: Religia !! 13.10.24, 20:17
                    Witaj ~petrus1981, piszesz, że " nawet dla mnie wiara to szaleństwo. ". Ogólnie Ci powiem, że każda wiara w coś nie jest szaleństwem. Dlaczego ???. Bo wszelka wiara wynika z braku danych, czy faktów. Słowem, gdybyśmy wiedzieli o istnieniu np. duszy ludzkiej czy Boga, nie moglibyśmy w niego wierzyć, stałby się bowiem faktem w naszej świadomości. A więc wszelka wiara wynika sama z siebie. Jest to jednocześnie najbardziej dokładna definicja zjawiska wiary, jej największa siła, oraz najpoważniejsza słabość. Ja jestem starym kawalerem, wierzę w to, że istnieje gdzieś fajna kobieta którą poznam i zostanie ze mną. Czy to oznacza, że jestem szalony ???. Chyba nie !!!. OK, też jestem w stanie wykazać, że niesamowita wiara w Boga starej babci to odmiana schizofrenii. Kwestia inna to ten Bóg, bo wyczuwam, że ten biblijny Cię wkurza, napisałeś tak : " i nie wiem po co mu ten cyrk z Jezusem na ziemi ". Mam do Ciebie prośbę ~petrus1981, wyjdź sobie w gwiaździstą noc na taras i popatrz w niebo. Zadaj sobie potem to pytanie Leibniza - dlaczego istnieje coś niż nic. Jest to pytanie filozoficzne o fundamentalnym znaczeniu !!!. Ja osobiscie wierzę jak często to nazywam w Wysoką Inteligencję która stworzyła Wszechświat a właściwie prawa fizyki, gdyż nasz Wszechświat jest skrojny na miarę. A Bóg biblijny to dla mnie tylko urojenie zinstytucjonalizowane, utrwalone w kulturze.
                    • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 20:41
                      antares504 napisał:

> Witaj ~petrus1981, piszesz, że " nawet dla mnie wiara to szaleństwo. ". Ogólni
                      > e Ci powiem, że każda wiara w coś nie jest szaleństwem. Dlaczego ???. Bo wszelk
                      > a wiara wynika z braku danych, czy faktów. Słowem, gdybyśmy wiedzieli o istnien
                      > iu np. duszy ludzkiej czy Boga, nie moglibyśmy w niego wierzyć, stałby się bowi
                      > em faktem w naszej świadomości. A więc wszelka wiara wynika sama z siebie. Jest
                      > to jednocześnie najbardziej dokładna definicja zjawiska wiary, jej największa
                      > siła, oraz najpoważniejsza słabość. Ja jestem starym kawalerem, wierzę w to, że
                      > istnieje gdzieś fajna kobieta którą poznam i zostanie ze mną. Czy to oznacza,
                      > że jestem szalony ???. Chyba nie !!!.

Masz prawo tak myśleć. I w cale mnie to nie dziwi po tym co zrobiły kościoły z religii. A to moja rada jak jesteś starym kawalerem.

• antares504 Re: Religia !! 13.10.24, 20:56
                        Oh, chicken ~petrus1981, dzięki za ten film instruktażowy. Tam ten zwierzak mówi tak, że do kobiety trzeba się pofatygować i patrzeć jej prosto w oczy. Wargi też się muszą stykać. Mój problem polega na tym, że po 15 minutach rozmowy z kobietą wyczuje wszystkie jej zaburzenia psychiczne. Z ostatnią konkubiną to tyle wycierpiałem, że męka Jezusa na krzyżu to małe piwo.
                        • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 21:04
                          antares504 napisał:

> Oh, chicken ~petrus1981, dzięki za ten film instruktażowy. Tam ten zwierzak mów
                          > i tak, że do kobiety trzeba się pofatygować i patrzeć jej prosto w oczy. Wargi
                          > też się muszą stykać. Mój problem polega na tym, że po 15 minutach rozmowy z ko
                          > bietą wyczuje wszystkie jej zaburzenia psychiczne. Z ostatnią konkubiną to tyle
                          > wycierpiałem, że męka Jezusa na krzyżu to małe piwo.

Najlepiej nie szukaj sama się znajdzie. Kobiety są bardziej wylewne i wrażliwe. Kiedy mają te swoje dni, to hormony w nich buzują. To tak naprawdę wspaniałe osoby. Czasem facet musi zamienić się w psychologa dla kobiety. Powodzenia i nie śpiesz się w podejmowaniu ważnych decyzji życiowych. Szczęście samo cię znajdzie.

www.youtube.com/shorts/BhtIe_5Bcto
                          • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 21:08
                            Petrus, jeżeli Twoja znajomość kobiet jest taka sama jak języka polskiego, to daj sobie lepiej spokój z Antaresem. To nie jest twoja liga. Życzliwa rada.
                            • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 21:22

> Petrus, jeżeli Twoja znajomość kobiet jest taka sama jak języka polskiego, to d
                              > aj sobie lepiej spokój z Antaresem. To nie jest twoja liga. Życzliwa rada.

Ja to nie twoja liga moja droga. Właśnie takie wariatki zapewne ma namyśli antares504.
                              Ja mam kobietę i jesteśmy szczęśliwi. I dogadujemy się . Nie bawi się w taką poliglotkę i desperatkę jak ty.
                              • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 21:47
                                Interesujące. Jeszcze nic nie napisałam w obcym języku, a już uznałeś, że jestem poliglotką. W sumie dziękuję za komplement. Ale dlaczego uznałeś mnie za desperatkę?
                                • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 22:04

> Interesujące. Jeszcze nic nie napisałam w obcym języku, a już uznałeś, że jeste
                                  > m poliglotką. W sumie dziękuję za komplement. Ale dlaczego uznałeś mnie za desp
                                  > eratkę?

Czepiasz się bzdur. I czasami odnosi się, że masz manie wyższości. Tutaj rozmowa prowadzona jest na luzie. I nie zawsze człowiek ma ochotę się wysilać. Tu nikt nikomu nie płaci. I uważam , że jesteś strasznie przemądrzała. A to wada u kobiety. Czasem moja droga warto wyluzować. I pozwolić sobie na trochę luzu. Zachowujesz się jak redaktor naczelny. Ludzie przychodzą tu luźno pogadać a nie czytać twoje wynurzenia o ortografii czy interpunkcji. Forum jest miejscem dla wszystkich. Ludzie na luzie mogą się podzielić swoimi opinii. A nie byś ścigani przez literackie gestapo.
                                  • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 22:12
                                    Hmmm. Przemądrzała jestem. Może i jestem. Ale dlaczego to wada u kobiety, a nie u mężczyzny?
                                    • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 23:49

> Hmmm. Przemądrzała jestem. Może i jestem. Ale dlaczego to wada u kobiety, a nie
                                      > u mężczyzny?

To wada u mężczyzn i kobiet. Moja droga. Ja nie lubię się wymądrzać. I mam mentalność nie czytania zanim coś zamieszczę. Nie lubię strugać mądrzejszego niż jestem. I na opinii jakiegoś oświeconego mi nie zależy. Tytuły sprawiają, że człowiek tylko ślepnie. Słońce nie napisałaś mi jakie wyższa wykształcenie uzyskałaś. Bo chce wiedzieć co skończyłaś. Kosztowało cię to wiele ciężkiej pracy. Sesje to koszmar. No to moja mądralo pochwalisz się.
                                      • jakornelia12345 Re: Religia !! 14.10.24, 07:43
                                        Z tym zamieszczaniem coś bez czytania to bardzo duży błąd. Szczególnie zamieszczaniem swojego podpisu na różnych dokumentach. Taka moja dobra rada.
                                        Dlaczego uważasz, że sesje to koszmar? Zdajesz w terminie zerowym i masz 3 tygodnie luzu.
                                • mim1656awo Re: Religia !! 13.10.24, 22:12
                                  petrus1981

Ja to nie twoja liga moja droga. Właśnie takie wariatki zapewne ma namyśli antares504.
                                  Ja mam kobietę i jesteśmy szczęśliwi. I dogadujemy się . Nie bawi się w taką poliglotkę i desperatkę jak ty.
                                  ------------------------------------------------------
                                  Bonekamp ostrzegam cię, NIE OBRAŻAJ POLSKICH KOBIET Z JAKOMELIĄ 12345 WŁĄCZNEI.Jasny dla ciebie ten fakt? Kobiety wymagają szacunku, każdy idiota, powtarzam idiota - w tym przypadku też ty - umie jedynie pyskować, bo z kobiettą mu łatwiej.Sprubój ze mną te sztuczki, nic osobistego, ale ze mną nie sprubójesz otworzyć drugi raz szczekaczki.Dlaczego?Będziesz zbierał ząbeczki z ziemi i spierdalał jak królik.Z Gdańska do Zakopca w 10 godzin.
                                  Zrób mi tą przyjemność, daj mi okazję naprania twojej mordy, ja nie jestem jakomelią 12345 i kopniakmi w dupę przegonię ci rozumek z dupy do makóweczki.
                                  Znalazł się nam nowy jezuseczek, duchem wszechświata oświecony.
                                  • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 22:23

> Bonekamp ostrzegam cię, NIE OBRAŻAJ POLSKICH KOBIET Z JAKOMELIĄ 12345 WŁĄCZNEI.
                                    > Jasny dla ciebie ten fakt? Kobiety wymagają szacunku, każdy idiota, powtarzam i
                                    > diota - w tym przypadku też ty - umie jedynie pyskować, bo z kobiettą mu łatwie
                                    > j.Sprubój ze mną te sztuczki, nic osobistego, ale ze mną nie sprubójesz otworzy
                                    > ć drugi raz szczekaczki.Dlaczego?Będziesz zbierał ząbeczki z ziemi i spierdalał
                                    > jak królik.Z Gdańska do Zakopca w 10 godzin.
                                    > Zrób mi tą przyjemność, daj mi okazję naprania twojej mordy, ja nie jestem jak
                                    > omelią 12345 i kopniakmi w dupę przegonię ci rozumek z dupy do makóweczki.
                                    > Znalazł się nam nowy jezuseczek, duchem wszechświata oświecony.

Widzę kolejna chałata mi się trafiła. Ty widzę należysz do ludzi, którzy własne problemy załatwiają siłą. Kolejny dżentelmen przez DZ. Pewnie swoją kobietę w domu napierdzielasz ostra a tu zgrywasz bohatera. Mój drogi dotknąłbyś mnie to byś miał radiowóz pod oknem i w gaciach by się wyprowadzali. Ja nie jestem tam jakimś twoim szczeniaczkiem i twoje prymitywne wynoszenia zostaw dla siebie. I pamiętaj, że żyjemy w Państwie prawa a ty nad prawem nie jesteś. I twoje plemienne , prymitywne zachowania zostaw dla siebie.
                                    • mim1656awo Re: Religia !! 13.10.24, 22:34
                                      Ubawiłeś mnie, taki - właśnie - głupiutki szczeniaczek: bau, bau, bau wrr, wrr, wrr.Wybacz, nic osobistego, lecz bawisz mnie. i za to ci dziękuję.
                                      Dobrej nocy, pieseczku.
                                      • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 22:55
                                        mim1656awo napisał:

> Ubawiłeś mnie, taki - właśnie - głupiutki szczeniaczek: bau, bau, bau wrr, wrr,
                                        > wrr.Wybacz, nic osobistego, lecz bawisz mnie. i za to ci dziękuję.
                                        > Dobrej nocy, pieseczku.

To tacy jak ty mnie bawią, którzy myślą, że mają prawo wymierzać tu komuś sprawiedliwość. I tacy zawsze kończą marnie. I mam nadzieje, że oduczysz się takich zachować. Swoje instynkty zwierzęce i prymitywne zostaw dla siebie, żebyś kiedyś nie miał kłopotów. Ja nie wiem jak wy wszyscy macie w tych mózgownicach nasrane. A pieseczka szczeniaku poszukaj sobie gdzie indziej. Bo jak cię będzie tak bohaterze za dyche ponosiło to będziesz miał kiedyś problemy z prawem. A w mamrze nauczą cię szczekać.
                                        • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 23:07
                                          No i znowu defekacja w poście szanownego kolegi Petrusa.
                                          Petre, tace. Dość już defekacji.
                                          • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 23:28

> No i znowu defekacja w poście szanownego kolegi Petrusa.
                                            > Petre, tace. Dość już defekacji.

Wybacz słoneczko, spokojnie podąsać się nam nie dadzą. Widzisz doczekałaś się bohatera. Jestem ciekaw jak naprawdę wygląda jego związek. Brutalne wynurzenia nic dobrego nie przynoszą i mam nadzieje, że to były żarty. Bo Chłopina może mieć kiedyś kłopoty. To nie czasy epoki kamienia łupanego , gdzie sprawy załatwiało się siłą.
                                            • jakornelia12345 Re: Religia !! 14.10.24, 11:55
                                              Ja też mam duszę wojowniczki. Myślę, że wśród przodkiń niejedna Amazonka by się znalazła.
                                  • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 22:37
                                    mim1656awo napisał:

> Bonekamp ostrzegam cię, NIE OBRAŻAJ POLSKICH KOBIET Z JAKOMELIĄ 12345 WŁĄCZNEI.
                                    > Jasny dla ciebie ten fakt? Kobiety wymagają szacunku, każdy idiota, powtarzam i
                                    > diota - w tym przypadku też ty - umie jedynie pyskować, bo z kobiettą mu łatwie
                                    > j.Sprubój ze mną te sztuczki, nic osobistego, ale ze mną nie sprubójesz otworzy
                                    > ć drugi raz szczekaczki.Dlaczego?Będziesz zbierał ząbeczki z ziemi i spierdalał
                                    > jak królik.Z Gdańska do Zakopca w 10 godzin.
                                    > Zrób mi tą przyjemność, daj mi okazję naprania twojej mordy, ja nie jestem jak
                                    > omelią 12345 i kopniakmi w dupę przegonię ci rozumek z dupy do makóweczki.
                                    > Znalazł się nam nowy jezuseczek, duchem wszechświata oświecony.

Jakby człowiek załatwiał tak swoja problemy to byśmy musieli się wszyscy pozabijać. Dżentelmenie przez Dz
                                    Uważaj , żeby ciebie kiedyś twoje zapędy do przemocy fizycznej nie doprowadziły do mamra. Bo będziesz miał tam większe powodzenie niż Koleżanka z która rozmawiam. Widzę, że myślisz że jesteś ponad prawem. I masz prawo w tym państwie, do wymierzania swojej jakieś tam urojonej sprawiedliwości. Radziłbym się zastanowić nad swoim zachowaniem. I pamiętać o jednym, że w tym państwie prawa to ty możesz sobie załatwić tylko cele z kratkami.
                                    • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 22:45
                                      Dlaczego, szanowny Kolego, uważasz, że trafię do mamra?
                                      Cytuję: "będziesz miał tam większe powodzenie niż Koleżanka z która rozmawiam." Chę???
                                      • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 23:09

> Dlaczego, szanowny Kolego, uważasz, że trafię do mamra?
                                        > Cytuję: "będziesz miał tam większe powodzenie niż Koleżanka z która rozmawiam."
                                        > Chę???
                                        To teraz dla beki , wypisujesz takie głupoty. I jak mówiłem nie wiele masz w tej główce. A pisowni się czepisz.
                                        • jakornelia12345 Re: Religia !! 14.10.24, 12:06
                                          Jasne, misiaczku, że dla beki przerzucam się z Tobą złośliwościami. Dopiero teraz to odkryłeś? Łał. A, poza tym, gość, który nie ma wystarczająco rozumku w łebku aby ogarnąć pisownię języka - jak mniemam - ojczystego, nie ma wystarczających kompetencji, aby oceniać zawartość czyjejś głowy. Twierdzisz, że - cytuję - "nie wiele" mam w główce. Powinieneś, geniuszu, napisać: "niewiele". A i o przecinkach sobie pogadamy.
                                • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 22:12

> Interesujące. Jeszcze nic nie napisałam w obcym języku, a już uznałeś, że jeste
                                  > m poliglotką. W sumie dziękuję za komplement. Ale dlaczego uznałeś mnie za desp
                                  > eratkę?

Poprawiłem specjalnie dla ciebie jakornelia12345

Czepiasz się bzdur. I czasami odnosi się wrażenie, że masz manie wyższości. Tutaj rozmowa prowadzona jest na luzie. I nie zawsze człowiek ma ochotę się wysilać. Tu nikt nikomu nie płaci. I uważam , że jesteś strasznie przemądrzała. A to wada u kobiety. Czasem moja droga warto wyluzować. I pozwolić sobie na trochę luzu. Zachowujesz się jak redaktor naczelny. Ludzie przychodzą tu luźno pogadać a nie czytać twoje wynurzenia o ortografii czy interpunkcji. Forum jest miejscem dla wszystkich. Ludzie na luzie mogą się podzielić swoimi opinii. A nie być ścigani przez literackie gestapo.
                                  • jakornelia12345 Re: Religia !! 13.10.24, 22:19
                                    Dobrze. Jeszcze jeden błąd. Cytuję "masz manie wyższości". Popraw na "maniĘ" i będzie OK.
                                    • petrus1981 Re: Religia !! 13.10.24, 23:30

> Dobrze. Jeszcze jeden błąd. Cytuję "masz manie wyższości". Popraw na "maniĘ" i
                                      > będzie OK.

oj ty to mnie zamęczysz.
                                      • jakornelia12345 Re: Religia !! 14.10.24, 12:07
                                        No widzisz, może się czegoś nauczysz, geniuszu ortografii i interpunkcji.
            • petrus1981 Re: Religia !! 14.10.24, 01:27
              banowanyzaprawde1 napisał:

> Osła zbanowano więc mario radyja wysłało na ten odcinek petrusa1981.
              >
              Jak macie to wszystko za bzdurę. To po co wam sakramenty. chrzest, bierzmowanie, pierwsza komunia święta. Po co wam święta. Pogrzeby, śluby. I co najważniejsze po co wam kościoły. Niech świat powie kościołowi , katolickiemu, protestanckiemu, prawosławnemu itp., że to bzdura. I wymysł człowieka. I pozamykajmy wszystkie kościoły. W końcu zajmują się tam rozmową z powietrzem i własnym mózgiem. I jest to jedno wielkie szaleństwo. I będzie święty spokój. Bo faktycznie wiary przy tych fundamentach nie da się obronić i nauczaniach kościołów hierarchicznych. Faktycznie zmusza się wiernych do wyłączenia rozsądnego myślenia. I wszelkie próby przekonania do Boga, przy tych fundamentach to strata czasu. Jeśli tu chodzi tylko o wyciąganie pieniędzy od wiernych posługując się Bogiem bo z tym z reguły mamy do czynienia to po co nam to. Za brak wiar człowieka w Boga odpowiada zdrowy rozsądek. Każdy człowiek oczekuje dowodów. I tego oczekuje nawet kler. Kler nosi maskę że wierzy. Jest to zawód jak każdy. I oni z uwierzeniem w to wszystko mają takie same problemy jak każdy człowiek. Różnica miedzy nimi a wami jest taka, że oni na prawdę się zastanawiają czy Bóg istnieje a wierni wcale. Bo jeśli niebo jest taką samą głupotą jak opowieści, że świat powstał w 7 dni to tracą oni tylko czas. Mają urojoną władzę nad rzekomymi duszami. Czyli władza ustanawiania i odpuszczania grzechów. Kiedy nauka podmywa nauki fundamentalne. Pokazując śmieszność religii, to niema o co walczyć. Tego nawet Bóg nie obroni. Bo nie zmieni tego, że świat nie powstał w 7 dni. Ktoś fantazjował. Religia powoli trafia ma margines życia społecznego. I jeszcze wiele nauka religii wypomni. Kościół zapewne zamienni się w siedlisko zabobonu i muzeum. I to jest to co czeka kościół. Stulecia manipulacji się ośmieszyły. Teraz lepiej do wiary się zdystansować i zostawić to Bogu. Jeśli ktoś doczeka się tego, rzekomego Boga to niech lepiej opublikuje badanie i nawet jak coś z tego wyjdzie i okaże się Bożym człowiekiem to niech da sobie z tym spokój. Bo przy tych fundamentach jest to przegrany mecz. Jest i tak skazany na porażkę. Bo fundamenty okazały się kłamliwe. I nauka podmyła fundamenty.
              • petrus1981 Re: Religia !! 14.10.24, 02:11
                A z tym powinien się zapoznać każdy katolik, protestant, prawosławny , świadek Jehowa. Bo ateiści mają rację. I czas przyznać , że kościoły hierarchiczne przejęły władzę i kontrolę nad światową religią i się skończyło jak skończyło. A prawdy nikt nie zna. I nikt nie wie co jest prawdą a co fałszem. Każdy błądzi w Bogu, który jest szaleństwem.

• petrus1981 Re: Religia !! 14.10.24, 02:38
                  Po co tracić nerwy, zdrowie psychiczne dla jakiś drobnych. Lepiej pójść do uczciwej pracy a nie kontynuować głupie manipulacje kościołów hierarchicznych i starać się przekonać ludzi do czegoś w co sam kler nie wierzy. Tysiące ludzi utrzymuje, że ma kontakt z Bogiem. Jakoś nie wytrącił ich z przekonania , że kościół popełnił fundamentalne błędy. O tak istotnych sprawach zapomniał wspomnieć. I ten rzekomy Bóg ma co ma. Błaznów!!! I bandę szamanów i biznesmenów opowiadających bajeczki. Tak myślą ludzie. I to nie ich wina. Bo mają prawo do tego, żeby czuć się oszukani i im się nie dziwię. Kościół stara się przekonać do istnienia Boga bardziej niż on tego sam chce. I ja sobie z wiarą dałem spokój już dawno temu. Bo nie widzę w tym sensu. Bo nie chodzi mi o pieniądze , czy władzę. Dla ludzi to władza urojona opierająca się na czymś co może być tylko nie kontrolowaną projekcją mózgu. Efektem prania mózgu i zaburzeń w pracy mózgu. Wiara polega na czymś bardzo śmiesznym co sobie uroisz tym jesteś. Ja w te jego gierki jak on istnieje się bawić na poważnie nie zamierzam. Bo mi urojona władza nie jest potrzebna. I jak potrzebuje do czegoś śmiesznej instytucji na tym świecie to niech mnie w to nie miesza. Rzekomo mieszka w nich Duch Święty jak widać z tą ich nieomylnością nie jest tak do końca dobrze. Raczej to pochlebne życzenie . I sekciarska próba kontrolowania społeczeństwa.
              • jakornelia12345 Re: Religia !! 14.10.24, 12:24
                Posłuchaj, teraz bez wygłupów i czepiania się. Do kogo konkretnie kierujesz swoją deklarację? To forum nazywa się religia, ale w większości udzielają się tutaj osoby, które otwarcie i ostro krytykują KK i czasem religię, każdą religię.
                Kim jesteśmy "my", do których się zwracasz?
                Jeżeli to mnie konkretnie pytasz, po co mi sakramenty, odpowiadam: po nic.
                Padło hasło pogrzeby, rozumiem, że chodzi o pogrzeb z udziałem duchownego. Jak wiesz, prawo polskie nie przewiduje sytuacji, w której człowieka się nie pochowa. Nawet osoby, które oddały swoje ciało dla potrzeb nauki, też po pewnym czasie mają pogrzeb.
                Odpowiadam zatem we własnym imieniu w kwestii pogrzebu: moja rodzina ma zapowiedziane, że mam zostać skremowana i mieć pochowek całkowicie świecki. Amen.
                • petrus1981 Re: Religia !! 19.10.24, 14:09

> Odpowiadam zatem we własnym imieniu w kwestii pogrzebu: moja rodzina ma zapowie
                  > dziane, że mam zostać skremowana i mieć pochowek całkowicie świecki. Amen.

Twój pogrzeb to twoja prywatna sprawa. I nie zamierzam cię do tego przekonywać. Kościół Katolicki zamienił się w przedsiębiorstwo z cennikami. Tak jak kiedyś handlowano odpustami, tak teraz sprzedają za dość wysokie stawki pogrzeby. Będę z tobą jako Piotrek szczery, to jak kościół katolicki przejął kontrole nad światową religią pokazuje historia. Do czego się pchał (zbrodnie) i co robił pokazuje historia. Ja nie chce ich osądzać ale wiem jedno, że nie Bóg rządzi kościołem tylko pieniądze. Wielki majątek to wielka niewola. Bóg to tylko metka do robienia interesów. A władze i wpływy i poparcie dało im społeczeństwo. I teraz macie co macie.

• jakornelia12345 Re: Religia !! 19.10.24, 14:43
                    "Twój pogrzeb to twoja prywatna sprawa. I nie zamierzam cię do tego przekonywać."
                    1. To prawda, mój pogrzeb to moja prywatna sprawa.
                    2. Do czego nie zamierzasz mnie przekonywać? Do pogrzebu? On, według prawa państwowego, musi się odbyć. Pogrzeby są nie tylko religijne, są też świeckie.

"Kościół Katolicki zamienił się w przedsiębiorstwo z cennikami. Tak jak kiedyś handlowano odpustami, tak teraz sprzedają za dość wysokie stawki pogrzeby. Będę z tobą jako Piotrek szczery, to jak kościół katolicki przejął kontrole nad światową religią pokazuje historia. Do czego się pchał (zbrodnie) i co robił pokazuje historia."
                    100% racji. Wiem, co pokazuje historia.

" Ja nie chce ich osądzać ale wiem jedno, że nie Bóg rządzi kościołem tylko pieniądze. Wielki majątek to wielka niewola. Bóg to tylko metka do robienia interesów."
                    Zgadzam się w 100%.

" A władze i wpływy i poparcie dało im społeczeństwo."
                    Tutaj tak historycznie nie do końca się zgodzę. Społeczeństwo to ogromna grupa i bardzo zróżnicowana.
                    Jeżeli sięgniemy do starożytnych jeszcze czasów, to mariaż kościoła z tronem cesarskim zapoczątkował wpływy KK.
                    Na ziemiach polskich, chrzest Mieszka I spowodował rosnące wpływy KK, wbrew społeczeństwu właśnie, które to społeczeństwo było przywiązane do dawnych wierzeń.

"I teraz macie co macie."
                    A Ty na jakiej planecie żyjesz, że wyłączasz się ze zbioru osób, którym KK utrudnia (w taki, czy inny sposób) życie? Wszyscy mamy, co mamy. Ja mam i Ty masz. Tobie się ten system oparty na wpływach KK nie podoba i mnie też się nie podoba. Ale cieszy mnie fakt, że rośnie liczba tych, którym się system nie podoba. Może jest szansa na zmianę?
                    • petrus1981rok Re: Religia !! 19.10.24, 18:18
                      Żyje na planecie ziemia. Miałem problem z logowaniem. Więc musiałeś poczekać na odpowiedz. Moja droga to o czym wam napisałem spotkało mnie jak byłem szczeniakiem. Miałem wtedy 21, 22 lata nie pamiętam. Też odszedłem od kościoła. I prowadziłem sobie normalne życie. I religia mnie nie interesowała. Zdaje sobie sprawę z tego że mogło być to urojenie, efekt prania mózgu przez kościół. Dla tego zachowałem do tego należny dystans. Religia mówi wiele bzdur. I nawet ja nie wiem w co mam wierzyć. Wiem jedno, że np.: ewolucja jest faktem. Pochodzimy od małpy a nie Adama I Jezus chyba ukrzyżował się za grzech pierworodny małpy. Co robi z niego wariata co nić nie wiedział o świecie jak na Boga. I zdaje sobie sprawę z jakimi pierdołami w tej religii mam do czynienia. Dla tego też wątpię w to wszystko.

• petrus1981rok Re: Religia !! 19.10.24, 18:30
                        Ponieważ część gatunku miała tą rzekomą projekcje mózgu związaną z wiarą i ludziom o tym mówią to świat, za to nas od razu nienawidzi. Ja to całkowicie rozumiem, że ludzie w to nie wierzą, bo nawet ja mam problem w uwierzenie w to wszystko. Kościół każe przyjmować Jezusa do serca. To co miałem powiedzieć Duchowi Świętemu? Spierdalaj. Teraz to bym to z chęcią zrobił. Bo wiara to tylko niepotrzebny problem.

• jakornelia12345 Re: Religia !! 19.10.24, 18:35
                        No i widzisz, ja też jestem mocno antyklerykalna i niewierząca. Biblijne opowieści o bogu, o stworzeniu człowieka traktuję w taki sam sposób, jak mitologię grecką, czy egipską. We wszystkich religiach nic się nie trzyma. Nie napiszę tego, co moja babcia w takiej sytuacji mówiła, bo rzuciłabym nielichym wulgaryzmem. Napiszę tylko, że logiki się nie trzyma. Ale to specyfika religii. Masz wierzyć i absolutnie nie myśleć.
                        • petrus1981rok Re: Religia !! 19.10.24, 20:01

> No i widzisz, ja też jestem mocno antyklerykalna i niewierząca. Biblijne opowie
                          > ści o bogu, o stworzeniu człowieka traktuję w taki sam sposób, jak mitologię gr
                          > ecką, czy egipską. We wszystkich religiach nic się nie trzyma. Nie napiszę tego
                          > , co moja babcia w takiej sytuacji mówiła, bo rzuciłabym nielichym wulgaryzmem.
                          > Napiszę tylko, że logiki się nie trzyma. Ale to specyfika religii. Masz wierzy
                          > ć i absolutnie nie myśleć.

I to jest to. Kler struga ekspertów w dziedzinie religii a za kilka stuleci będziemy się z tego śmiali. I tak w koło Macieju. Może po prostu by się przyznali, że nic o Bogu nie wiedzą. Ja sobie zdaje sprawę, że ci ludzie manipulują nami i robili to apostołowie też. I po mówią i piszą pokazuje jedynie co mają w tych głowach. Czasem mi się wydaje, że nie wiele i szukają frajerów. I o dziwo znajdują. Ja im życzę mimo to jak najlepiej. I ich rozumiem , że ulegli szaleństwu. Wiemy coraz więcej na temat działania ludzkiego mózgu.

Film polecam.

• petrus1981rok Re: Religia !! 19.10.24, 18:37
                        Poprawione

Żyje na planecie ziemia. Miałem problem z logowaniem. Więc musiałeś poczekać na odpowiedz. Moja droga to o czym wam napisałem spotkało mnie jak byłem szczeniakiem. Miałem wtedy 21, 22 lata nie pamiętam. Też odszedłem od kościoła. I prowadziłem sobie normalne życie. I religia mnie nie interesowała. Zdaje sobie sprawę z tego, że mogło być to urojenie, efekt prania mózgu przez kościół. Dla tego zachowałem do tego należny dystans. Religia mówi wiele bzdur. I nawet ja nie wiem w co mam wierzyć. Wiem jedno, że np.: ewolucja jest faktem. Pochodzimy od małpy a nie Adama. I Jezus chyba ukrzyżował się za grzech pierworodny małpy. Co robi z niego wariata który nic nie wiedział o świecie jak na Boga. I zdaje sobie sprawę z jakimi pierdołami w tej religii mam do czynienia. Dla tego też wątpię w to wszystko.
              • privus Re: Religia !! 15.10.24, 03:58
                petrus1981 napisał(a):

> banowanyzaprawde1 napisał:
                >
                > > Osła zbanowano więc mario radyja wysłało na ten odcinek petrusa1981.
                > >
                > Jak macie to wszystko za bzdurę. To po co wam sakramenty. chrzest, bierzmowa
                > nie, pierwsza komunia święta.

Jeśli i to jest Ci potrzebnr, to używaj sobie tych odpustów codziennie, a nawet kilka razy dziennie :).

{b{Po co wam święta.{/b}
                Święta nie są wcale jakimś wynalazkiem Krk i mają długoą tradycję i znacznie wykraxczająca czasy istninia chrześcijaństwa.

Pogrzeby, śluby. I co najważnie jsze po co wam kościoły. {/b}
                Zapytaj się swego farodza :)

{Niech świat powie kościołowi , katolickiemu, protestan ckiemu, prawosławnemu itp., że to bzdura. I wymysł człowieka. I pozamykajmy wszystkie kościoły.
                Świat już dawno powiedział mirażom, gdzie jest ich miejsce.

W końcu zajmują się tam rozmową z powietrzem i własnym mózgiem. I jest to jedno wielkie szaleństwo. I będzie święty spokój. Bo faktycznie wiary przy tych fundamentach nie da się obronić i nauczaniach kościołów hierarchicznych.
                Trudno odmówić i racji.

Faktycznie zmusza się wiernych do wyłączenia rozsądnego myślenia.
                W każdej sytuacji rozsąbek ma swoje granice, za którymi zaczyna trącić fantasmagorią.

I wszelkie próby przekonania do Boga, przy tych fundamentach to strata czasu.
                Ludzie religijnie uwiedzeni nie dostrzegaja tego faktu.

Jeśli tu chodzi tylko o wyciąganie pieniędzy od wiernych posługując się Bogiem bo z tym z reguły mamy do czynienia to po co nam to.
                Zapytaj się tych, którzy tkwią w tej maglinie.

Za brak wiar człowieka w Boga odpowiada zdrowy rozsądek.
                Jest jeden warunek - trzeba go mieć.

Każdy człowiek oczekuje dowodów. I tego oczekuje nawet kler.
                A czego oczekujesz jeszcze od kleru funkcjonującego od 2 tys lat w reżimie tej korporacji?

Kler nosi maskę że wierzy.
                Nie jeden papież dał wyraźny dowód na to, czym dla niego jest ta religia.

Jest to zawód jak każdy. I oni z uwierzeniem w to wszystko mają takie same problemy jak każdy człowiek. Różnica miedzy nimi a wami jest taka, że oni na prawdę się zastanawiają czy Bóg istnieje a wiern i wcale.
                Wierni widzą w nim jedynie poplecznika Boga przymilającego się ich idealom, których sami nie znają.

Bo jeśli niebo jest taką samą głupotą jak opowieści, że świat powstał w 7 dni to tracą oni tylko czas. Mają urojoną władzę nad rzekomymi duszami.
                Niebo i pieklo jiż dawno rozkminili średnioweiczni zakonicy. Jedn z ciekawszych utartych religijnych poglądów twierdzi, że: "mężczyzna może trafić do nieba tylko wtedy, gdy ma wiele żon" :)
                Niestety, ta kastowo-eligijna moralność nie ma nic wspólnego z etyką, co stanowi do dzisiaj obrzymia rzeszkodę wprowadzeni jej do szkół.

{b}Czyli władza ustanawiania i odpuszczania grzechów.

Jaka władza, takie grzechy :)

[]Kiedy nauka podmywa nauki fundamentalne. Pokazując śmieszność religii, to niema o co walczyć. Tego nawet Bóg nie obroni. Bo nie zmieni tego, że świat nie powstał w 7 dni.

Bóg tego nie broni, ale jego samozwańczy zstęcy na tej ziemi :)

Ktoś fantazjował . Religia powoli trafia ma margines życia społecznego. I jeszcze wiele nauka religii wypomni.
                Jak na razie, towszelkiej maści religianci z wielkim zacietrzewieniem realizowali ubzduraną sobie wolę Boga.

Kościół zapewne zamienni się w siedlisko zabobonu i muzeum. I to jest to co czeka kościół. Stulecia manipulacji się ośmieszyły.
                Nie mam pojęcia w co i jak się się zmieni, ale dotychczasowa formuła jego funkcjonowania wystarczająco sie skompromitowała, bymogła trawć tak dalej.

Teraz lepiej do wiary się zdystansować i zostawić to Bogu. {/b}
                Dystans od wszelkich fanatyzmów oczekwany oes od tysięcy lat. Jest to tylko kwestia świadomości społecznej.

{b} Jeśli ktoś doczeka się tego, rzekomego Boga to niech lepiej opublikuje badanie i nawet jak coś z tego wyjdzie i okaże się Bożym człowiekiem to niech da sobie z tym spokój. Bo przy tych fundamentach jest to przegrany mecz. Jest i tak skazany na porażkę. Bo fundamenty okazały się kłamliwe. I nauka podmyła fundamenty.

Zwolennicy Lenina czy Hitlera doświadczyli to jednoznacznie. Religie też tracą nieustanniete swoje złote piórka.
                • petrus1981 Re: Religia !! 19.10.24, 14:12

Widzę, że się rozumiemy.
                  • krzy-czy Re: Religia !! 19.10.24, 19:23
                    tyle dyszkursu
                    żeby stwierdzić
                    ch...w d....
                    starej stefce
                    jak się q...a ruch.ać
                    nie chce.
                    • petrus1981rok Re: Religia !! 19.10.24, 19:43
                      krzy-czy napisał:

> tyle dyszkursu
                      > żeby stwierdzić
                      > ch...w d....
                      > starej stefce
                      > jak się q...a ruch.ać
                      > nie chce.

Ruchać to się chce każdemu.
                    • petrus1981rok Re: Religia !! 19.10.24, 19:53
                      krzy-czy napisał:

> tyle dyszkursu
                      > żeby stwierdzić
                      > ch...w d....
                      > starej stefce
                      > jak się q...a ruch.ać
                      > nie chce.
                      Byłbym wdzięczny za bardziej kulturalny język w przestrzeni publicznej.
                      • krzy-czy Re: Religia !! 19.10.24, 21:15
                        język powszechnie używany-
                        w filmach, w literaturze
                        a także na bazarze różyckiego.
                        l.tyrmand w powieści ZŁY
                        raczej nie używał.
                        ukrywał te powiedzonka np.ty kiju w oko kopany.
                        ale wszyscy wiedzieli o co biega.
                        • petrus1981rok Re: Religia !! 19.10.24, 21:24
                          krzy-czy napisał:

> język powszechnie używany-
                          > w filmach, w literaturze
                          > a także na bazarze różyckiego.
                          > l.tyrmand w powieści ZŁY
                          > raczej nie używał.
                          > ukrywał te powiedzonka np.ty kiju w oko kopany.
                          > ale wszyscy wiedzieli o co biega.

Mimo to prosiłbym o bardziej wstrzemięźliwy język. Bo spadochron ci się nie otworzy z tymi nie kulturalnymi lotami.

• krzy-czy Re: Religia !! 20.10.24, 00:56
                            nie twoja brocha
                            ten mój spadochron.
                            • petrus1981rok Re: Religia !! 20.10.24, 01:11
                              Moja to brocha jak się tak zachowujesz pod moimi tematami. Liczę, że kultura to dla ciebie ciężar to uniesienia.
                              • krzy-czy Re: Religia !! 20.10.24, 08:34
                                otóż widzisz człowieczku-
                                to nie są twoje tematy.
                                to tematy forum religia.
                                jak to zrozumiesz, to będziemy mogli se pogadać.
    • feelek Re: Religia !! 20.10.24, 13:31
      Dlaczego?
      Dlatego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka