virginia1 14.06.05, 19:56 Jestem z Tobą.Jest mi bardzo bliskie Twoje pojmowanie istoty Boga, sensu i celu naszego życia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wladi3 Re: wladi3 15.06.05, 10:19 Dziękuję Najwyższemu i Ukochanemu Ojcu za Ciebie i Każde Dziecko Boże ! W dzieciństwie uczono nas że "Bóg jest Sędzią Sprawiedliwym , Ktory za Dobro wynagradza a za zło karze ..." To wszystko Prawda , a jednak nie do końca ... . Karze i chłoszcze , jak Ojciec gdy chce dobrze wychowac swoje dziecko . Gdy Człowiek Upadł , Ojciec posłał na świat Prawo , Które jest Wychowawcą Będąc Nieogarniętą Miłością Ufał , że Prawo To Doprowadzi Jego Ukochane Dzieci , Które pobłądziły do Domu . Czyż jako Bóg nie Wiedział ,że Człowiek nie będzie przestrzegał Prawa ? Wiedział ! Jednak Nasz Ojciec Jest Miłością , a przeciez wiemy Jaka Jest Miłość ! Cierpliwa , Przebaczająca , nie szukająca swego , ufająca , tęskniąca , zawsze Wierna /1 list do Koryntian 13;/ Na koniec MIŁOŚĆ NIESKOŃCZONA objawiła się nam w Swoim Synu Jezusie Chrystusie aby w NIM pokazac nam Drogę Powrotu do Siebie , do Ojca ! Zagłębiałem sie kiedys w nastepującym rozważaniu : Jezus powiedział " Ja i Ojciec ,Jedno Jesteśmy... ". A zatem Wierząc Jego Słowom /a ja Wierzę /, KTO w Jezusie za nas się ofiarował na Krzyżu ? Czyż nie Nasz Ukochany Ojciec ? Stworca Świata Całego ? Czyż na Krzyżu nie Wisiał nie tylko Syn , lecz i Ojciec ? Na Krzyżu Wisiała Miłość - STWÓRCA ŚWIATA !!! O Niepojęta Miłości ! Tęsknię do Ciebie ! Nie znajdzie Dusza Człowieka Spokoju , dokąd nie spocznie w Bogu , w Ojcu , w Miłości !!! Szukałem całe życie Boga , błądziłem ... , aż wróciła mi Pamięć ! Chcę o tym mówić , ba nawet Krzyczeć ! Jesteśmy Ukochanymi Dziećmi Boga ! ON JEST MIŁOŚCIĄ !!! Nie Ocenia nas ! ON TYLKO KOCHA I TĘSKNI ZA NAMI - SWOIMI DZIEĆMI !!! Tatusiu Ukochany Uwielbiam Cię ! Twoj Syn Władek . Odpowiedz Link Zgłoś