majaa 02.04.08, 14:38 Uświadomcie mnie, proszę, ile/co może podarować świadek bierzmowania. Od razu zaznaczam, że będzie z tego tytułu imprezka rodzinna, więc z gołymi rękami iść nie wypada. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prokasia75 Re: Bierzmowanie - prezenty 02.04.08, 14:55 chłopakowi podarowałabym "dzikie serce" johna eldredge'a dziewczynie "urzekającą" johna & stasi eldredge'ów Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Bierzmowanie - prezenty 02.04.08, 15:09 prokasia75 napisała: > chłopakowi podarowałabym "dzikie serce" johna eldredge'a > dziewczynie "urzekającą" johna & stasi eldredge'ów W waszej ,,parafii " też bierzmujecie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
prokasia75 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 08:46 u nas odbywa się to można powiedzieć - zaocznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 08:49 prokasia75 napisała: > u nas odbywa się to można powiedzieć - zaocznie ;) Ja też to zrobiłem ,,zaocznie" bo już od kilku lat nie chodziłem do kościoła kiedy to mojej Babce odbiło i kazała mi z wielką awantura to zrobić ::)) ale i tak nie wiem co to takiego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Bierzmowanie - prezenty 02.04.08, 15:13 Skoro na komunię daje się rower, komputer i cyfrowy aparat, to na "bierzmowanie" przynajmniej skuter, wypasionego laptopa, albo wycieczkę do Ziemi Świętej. Odpowiedz Link Zgłoś
annas1961 Re: Bierzmowanie - prezenty 02.04.08, 19:38 l.george.l napisał: > Skoro na komunię daje się rower, komputer i cyfrowy aparat, to na "bierzmowanie > " > przynajmniej skuter, wypasionego laptopa, albo wycieczkę do Ziemi Świętej. > laptopy już sa darowane na komunię , więc na bierzmowanie jakaś fura Odpowiedz Link Zgłoś
annas1961 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 10:32 kiedyś jak ktoś poprosił na chrzestnego to był zaszczyt, a teraz panika , przeciesz to paranoja z tymi prezentami, niech ludzie proszą na chrzestnego Billa Getsa albo innego Clintona, bo tyle dał Kowalski ,to tyle musi dać Nowak,a ja nie dam nic !!! nie podpisywałam w trakcie chrztu cyrografu na dawanie prezentów Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 10:41 Mnie do dzisiaj ludzie chcą na chrzestnego, nie przeszkadza im, że od katolickiej wiary już dawno odszedłem. Nie wiem, myslę, ze chodzi im o prezenty, bo co nieco się dorobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Bierzmowanie - prezenty 02.04.08, 19:59 'Bóg urojony' Dawkinsa, jako odtrutkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropostale [...] 02.04.08, 20:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 14:35 piwi77 napisał: > 'Bóg urojony' Dawkinsa, jako odtrutkę. Oraz "Bóg nie jest urojeniem" na odtrutke "odtrutki". czytelnia.onet.pl/0,24486,0,1,nowosci.html Niech młodziez przez porówanania uczy się bzdur, jakie potrafia w swoim fundamentalistycznym zapale stworzyc ateisci... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 14:37 Masz rację sprezentowałbym obie te książki, czytałem obie i zgadzam się, że dla pełnego obrazu dobrze jest przeczytać je jedna po drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 14:38 piwi77 napisał: > Masz rację sprezentowałbym obie te książki, czytałem obie i zgadzam > się, że dla pełnego obrazu dobrze jest przeczytać je jedna po > drugiej. Choc w jednej rzeczy sie zgadzamy,choc nie wiem jakie Ty masz podstawy. Mnie te tematy sa bliskie,w koncu konczyłam studia z nauk przyrodniczych a i filozofie i teologie znam dosc dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 14:43 mala.mi74 napisała: > Choc w jednej rzeczy sie zgadzamy,choc nie wiem jakie Ty masz > podstawy. Jak się zgadzam to się zgadzam, to czego Ci jeszcze potrzebne podstawy? Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 14:50 piwi77 napisał: > mala.mi74 napisała: > > > Choc w jednej rzeczy sie zgadzamy,choc nie wiem jakie Ty masz > > podstawy. > > Jak się zgadzam to się zgadzam, to czego Ci jeszcze potrzebne > podstawy? Zsatanawiam sie skad bierzesz podstawy do swojej jakze oryginalnej filozofii "biało-czarnego" świata. Akurat te dwie ksiazki traktuja o sprawach które sa Ci kompletnie nieznane. Ale po co Ci jakas tam wiedza hehe > Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 14:56 mala.mi74 napisała: > Akurat te dwie ksiazki traktuja o sprawach które sa Ci kompletnie > nieznane. Kompletnie, to pewna przesada, ale prawda, że nie wszystko zrozumiałem i nie ze wszystkim się zgadzam. > Ale po co Ci jakas tam wiedza hehe Sam nie wiem po co. Czasem mi wręcz przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 15:14 piwi77 napisał: > mala.mi74 napisała: > > > Akurat te dwie ksiazki traktuja o sprawach które sa Ci kompletnie > > nieznane. > > Kompletnie, to pewna przesada, ale prawda, że nie wszystko > zrozumiałem i nie ze wszystkim się zgadzam. Nie przejmuj się! na pewno zrozumiałes jesli jestes specem od nauk przyrodniczych ,teologii i Biblii! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Bierzmowanie - prezenty 03.04.08, 15:19 mala.mi74 napisała: > Nie przejmuj się! na pewno zrozumiałes jesli jestes specem od nauk > przyrodniczych ,teologii i Biblii! Specem? Z nauk przyrodniczych zdecydowanie więcej nie wiem niż wiem, a z teologią i znajomością biblii jest u mnie jeszcze gorzej. No to co? Mam w ogóle przestać czytać cokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś