xx-z2 12.09.08, 11:09 Ktoś tu wspomniał "świętą" zasadę wolności wyznania. Warto jednak pamiętać, co ona oznacza - a oznacza. Formułując rzecz możliwie ściśle: Wszyscy bogowie są równej mocy - a moc ich zbioru jest równa mocy zbioru pustego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolebeczka Re: O wolności wyznania 12.09.08, 11:25 tam gdzie jedyna moc tam i czesto przemoc Odpowiedz Link Zgłoś
sebyzbarma Re: O wolności wyznania 12.09.08, 13:07 kolebeczka napisała: > tam gdzie jedyna moc > tam i czesto przemoc Dobre! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabja Re: O wolności wyznania 12.09.08, 11:38 wolność wyznania nie oznacza,że wszyscy bogowie mają tę samą moc, ponieważ Bóg jest Jeden. Oznacza ona,że możesz wierzyć w Niego po swojemu, należąc do takiego,czy innego kościoła,albo nie należąc nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh1 Re: O wolności wyznania 12.09.08, 19:25 kabja napisała: > wolność wyznania nie oznacza,że wszyscy bogowie mają tę samą moc, ponieważ Bóg > jest Jeden. Oznacza ona,że możesz wierzyć w Niego po swojemu, należąc do > takiego,czy innego kościoła,albo nie należąc nigdzie. Bóg jest jeden ? Maria ? Odpowiedz Link Zgłoś
slen59 Re: O wolności wyznania 12.09.08, 11:45 Wolność wyznania to prawo każdego do jego przekonań. Wolność wyznania to prawna ochrona przedmiotów, symboli oraz miejsc kultu Wolność wyznania to jedno z największych zdobyczy demokracji a tak normalnie po ludzku, to zdolność widzenia człowieka - a nie jego przekonań Odpowiedz Link Zgłoś
kolebeczka Re: O wolności wyznania 12.09.08, 12:02 slen59 napisała: >to zdolność widzenia człowieka Przy czym ma sie na mysli dobry wzrok. Krotkowzroczny i dalekowzroczny musza nosic dla rownowagi okulary. Nie. Nie musza. Moga. Jesli chca. Odpowiedz Link Zgłoś
slen59 Re: O wolności wyznania 12.09.08, 12:05 kolebeczka napisała: > > slen59 napisała: > > >to zdolność widzenia człowieka > > Przy czym ma sie na mysli dobry wzrok. > Krotkowzroczny i dalekowzroczny musza nosic dla rownowagi okulary. > Nie. Nie musza. Moga. Jesli chca. Jesli chca dobrze funkcjonować to raczej są zmuszeni do noszenia Ale to tylko moje zdanie Nie muszisz sie z nim zgadzac:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolebeczka Re: O wolności wyznania 12.09.08, 12:17 gdyby byli zmuszenie, to co z wolnoscia? Byloby dobrze dla wiekszosci- tzn. i dla nich (z naszego punktu widzenia) i dla otoczenia, gdyby nosili, ale uszczesliwiac, uzdrawiac na sile? Jest taki fajny skecz austriackiego kabareciarza: "Wyobrazcie sobie, ze straz pozarna funkcjonuje tak: jezdzi od domu do domu i pyta sie: jest u was pozar? Nie? A moze jednak?" Dla mnie dobrze, ze maja rowne racje bytu i ci, co chca okulary i ci, co za chiny nie. Klopot tylko, gdy ktos z nich ustali, ze od dzis wszyscy nosza albo od dzis wszyscy nie nosza. Dlatego niejeden sie poplul juz na slowie "pluralizm", ale jak dla mnie cos w tym jest. Niemozliwe do osiagniecia, ale dlatego to piekny cel. Moge sie mylic jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
fankoltera Re: O wolności wyznania 12.09.08, 15:01 Nie do wiary !!! Katoliccy talibowie szykują nowy Iran w środku Europy. Polskie kobiety powinny ogłosić bojkot obłąkanych katolickich talibów.Następnym krokiem będą obowiązkowe, comiesięczne, ginekologiczne badania wszystkich kobiet w wieku 14-50 lat. Jak wszystkie to wszystkie, siostry zakonne też:) Odpowiedz Link Zgłoś
fankoltera Re: O wolności wyznania 12.09.08, 15:02 fankoltera napisał: > Nie do wiary !!! > Katoliccy talibowie szykują nowy Iran w środku Europy. Polskie > kobiety powinny ogłosić bojkot obłąkanych katolickich > talibów.Następnym krokiem będą obowiązkowe, comiesięczne, > ginekologiczne badania wszystkich kobiet w wieku 14-50 lat. Jak > wszystkie to wszystkie, siostry zakonne też:) blad!!!nie czytać:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolebeczka Re: O wolności wyznania 13.09.08, 10:11 Za Clintona nie doszlo do eskalacji problemu. Murowane skutki: beton trafia zawsze na beton. Odpowiedz Link Zgłoś
korek.mm Re: O wolności wyznania 13.09.08, 15:45 kolebeczka napisała: > > Za Clintona nie doszlo do eskalacji problemu. > Murowane skutki: beton trafia zawsze na beton. JakA z Ciebie zachlanna kobitka Facet pisze ze blad -Nie komentować zaczy a Ty walisz w klawiaturę!! Co za nadgorliwość!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolebeczka Re: O wolności wyznania 13.09.08, 16:01 To Ty raczej nie czytasz w kontekscie uwaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
korek.mm Re: O wolności wyznania 13.09.08, 16:03 Poucz mnie .Moze jestes na tym forum właśnie od tego??cos mi sie tak wydaje czytajac twoje komentarze...... Odpowiedz Link Zgłoś
kolebeczka Re: O wolności wyznania 13.09.08, 16:09 zatem Cie chetnie poucze, bo to lubie i czuje sie tu jak u siebie, wsrod tych, co pouczaja: to ze facet pisze "nie komentowac", to akurat nie sens jego wypowiedzi. Zwazywszy dlaczego napisal te dwa posty jednakowe, a jednak ciut inne. Jasniej Ci nie wyjasnie. Moze on moze. Odpowiedz Link Zgłoś
korek.mm Re: O wolności wyznania 13.09.08, 16:13 ja widze ,ze sie pomylił i post umieścił nie pod tym watkiem pod ktorym mial być DlateGo napisał ,że 'błąd' Odpowiedz Link Zgłoś
kolebeczka Re: O wolności wyznania 13.09.08, 16:17 ten "błąd" błednie rozumiesz, ale moge sie jak zwykle mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
korek.mm Re: O wolności wyznania 13.09.08, 16:23 kolebeczka napisała: > > ten "błąd" błednie rozumiesz, ale moge sie jak zwykle mylic. Nie kracz już bo mnie zakraczesz!!Poszukaj sobie watek gdzie wpisał swoj post po raz drugi . nie che mi sie juz ciebie 'czytać', wybacz . > Odpowiedz Link Zgłoś
kolebeczka Re: O wolności wyznania 13.09.08, 16:26 > nie che mi sie juz ciebie 'czytać', wybacz . Nic dodac nic ujac, korku. Nawzajem i niech Ci sluzy. Odpowiedz Link Zgłoś
korek.mm Re: O wolności wyznania 13.09.08, 16:28 madra kobieta, mysląca wie kiedy .... domyśl się;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolebeczka Re: O wolności wyznania 13.09.08, 16:32 aj Ty figlarnys korku! Przejrzalam Cie, he he. A moze i nie? La Donnna e mobile. W niektorych postach stawiasz te trzykropki. Dobry pomysl- rzeczywiscie dla myslacych i z fantazja. Bardzo pobudza wyobraznie, ktorej brak. Ufff. Koniec krakakania, korek. Zaloz swoj watek. Pozyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś