Dodaj do ulubionych

Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie?

08.10.09, 10:24
Witam

Widziałem bardzo ladny temat o nowych budynkach na Strumykowej a nie
moge znalezc o "moim" nowym mieszkaniu na Zawadzkiego. Budynek
wybudowała firma Ekonbud, a termin przekazania jest przewidziany na
koniec listopada br.

Kto kupil tam mieszkanie? jakie spostrzezenia, uwagi?

dla wscibskich: mam kredyt w CHF, a na sniadanie jadlem owsianke

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.09, 11:58
      Ja też tam kupiłem mieszkanie, czekam aż oddadzą,
      Z Ekonbudem nie miałem problemów a znajomi, którzy też kuipli ich mieszkania w
      innych lokalizacjach - również chwalą.
      W którym budynku będziesz mieszkał ?
      • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 08.10.09, 14:58
        "2" z widokiem na.. drugi budynek i dziedziniec czy jak to nazwać..
        Ciekawe jak zagospodarują ten spory kawałek gruntu (który teraz jest
        betonem) między budynkami. Wg projektu ma być jakiś malutki placyk
        zabaw, ławeczki i alejki.. ciekaw co z tego wyjdzie i czy nie będzie
        stamtad za bardzo hałas niósł się do mieszkań.
        • julka_7 Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 08.10.09, 15:15
          Jak dla mnie, to pomysł z tym dziedzińcem jest jakąą pomyłką. Bloki
          i tak są dość blisko siebie, co jest dużym minusem, łączenie ich
          jeszcze taką betonowa platformą powoduje, że parter od strony
          dziedzińca praktycznie dotyka betonu a wrażenie bliskości bloków
          zostaje jescze spotęgowana. Nawet jak dadzą tam trawke, to i tak
          będzie to beton. Ogólnie bloki są ładne, moje doświadczenia z
          Ekonbudem też są jak najlepsze. Pozdrawiam
          • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 78.8.222.* 08.10.09, 15:59
            Ja będę mieszkał w nr 1 ten dalej od wejscia z Ceryla, na betonowej płycie będą
            wybiegi dla mieszkańców z parteru, tak to wygląda na dzień dzisiejszy, jeszcze
            miesiac i już bedziemy wszystko wiedzieli
          • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 08.10.09, 17:28
            Tam gdzie mam okna odległość do drugiego budynku wynosi 29,5 metra, a to przy
            dzisiejszym budownictwie wcale nie jest mało.. powstają budynki, które są
            oddalone od siebie o mniej niż 15 metrów.
            Niziutki parter też był dla mnie szokiem.. na szczęście będę mieszkał wyżej :]
            Póki co myślę że nie ma co narzekać. Takie łączenie budynków to chyba w naszym
            mieście nowość. Czas pokaże czy to dobre rozwiązanie.
            • Gość: zzz Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 92.244.58.* 08.10.09, 17:35

heh, to i tu sprzedaż leży ?
              • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.09, 17:39
                Niestety tu sprzedano już wszystko :)
        • Gość: zaskrtoniec73 Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 78.8.223.* 09.10.09, 21:17
          jak ci niepasuje to wykop sobie ziemianke w lesie i bedziesz miał spokuj buszmenie
          • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 78.8.220.* 11.10.09, 11:20
            kładą już chodniki :)
            • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 12.10.09, 15:16
              Gdzie?? Bylismy w sobotę i prócz nasypów ziemi nic nie ma.
              Ktoś był może w środku ostatnio? Jak im idzie układanie płytek na
              klatkach schodowych i instalacja poręczy? Montują już drzwi do
              mieszkań?

Pozdrawiam
              • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.09, 19:07
                drzwi do mieszkań już są
                • Gość: grzesiek lipiec Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 14:56
                  "Starzy" mieszkancy ul. Zawadzkiego i osiedla Piastowskiego witaja nowych:)
                  Wbrew ogloszeniom w prasie sprzed lat typu "kupie mieszkanie byle nie na
                  Piastowskim" jest tu naprawde bardzo spokojnie i przyjaznie. Bliskosc lasu i
                  parku to najwiekszy atut. Mamy tu tez sklepik IKA - bardzo oryginalny:) Bedzie
                  dobrze. Pozdrawiam
                  • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 15.10.09, 22:26
                    Ja na Piastowskim 30 lat zyje i nie mam zamiaru przestac :] Stad przeprowadzka
                    tylko za miedze.

IKA.. to ten miedzy boiskiem a spółdzielnia?
                    • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.10.09, 10:49
                      Prawde mówiąc ja też mieszkam na Piastowskim od kilku lat, a tak się składa, że
                      aktualnie z mieszkania widzę postępy w budowie, a klep IKA .... no cóż swojskie
                      klimaty
                      • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 28.10.09, 09:29
                        Są jakieś przecieki kiedy klucze dadzą? 2 miesiące temu podobno
                        miały być 2 tygodnie przed terminem. Teraz kierownik zdecydowanie
                        powiedzial że pod koniec listopada. Moje mieszkanie już w 100%
                        wykończone (gładko, bez zacieków) i posprzątane. Na korytarzach
                        została już chyba do roboty tylko winda (drzwi do niej już są). Ja
                        tam bym wpuścił już ludzi - a niech mają i się wykańczają :] Na
                        takie rozwiązanie liczyłem, tym bardziej, że powiedziano mi jakiś
                        czas temu że jak będą płytki na klatkach i zabezpieczone windy to
                        będzie można zacząć odbiory mieszkań.

Pięknieje też nasz dziedziniec. Wygląda na to, że na środku
                        będzie "łezka", do której nasypią z pół metra piachu i powciskają
                        jakieś ustrojstwa dla dzieciaków.. na około pewnie alejki i zieleń -
                        powinno byc ladnie :]

Pozdrawiam
                        • be_em Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 28.10.09, 19:01
                          dzisiaj przechodziłam obok, kafelkują wam ten dziedziniec;)
                          a powiedzcie mi co z tą skarpą? jest jakiś plan czy dzieci z dziedzińca będą
                          spadały na skarpę i chodnik poniżej? :)
                          • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 29.10.09, 11:31
                            Z jednej strony ten plac bedzie chyba calkiem zamkniety (od strony
                            boiska), mam nadzieje ze posadzą tam jakies krzewy lub drzewka bo
                            boisko, a w szczególnosci "trybuna" nie wygladaja najlepiej. Z
                            drugiej strony liczę na jakąś barierkę zabezpieczającą i podjazd dla
                            wózków, który będzie biegł wzdłuż chodnika poniżej. Tak chyba byloby
                            najlepiej :]

Pozdrawiam
                            • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.09, 21:22
                              Cały czas się przyglądam, i podziwiam co tam robią. Zaczeli już z chodnikiem
                              kombinować. A kierownik widzę, że nie tylko mnie zbywa z terminem oddania.
                              Szkoda można już przecież znacząc wykańczać się :)
                            • be_em Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 30.10.09, 17:24
                              od dołu to niefajnie ta druga strona wygląda (od bloków), wielka ściana
                              betonowa, na pionowym nasypie z piachu i nic:/ już widzę barierkę i wiszące na
                              niej dziaciaki:/ przyglądam się z ciekawością, co wymyślą...
                              ale blok macie ładny:)
    • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 13.11.09, 10:20
      No to zaczynamy odbiory.. tzn zaczynamy sie przygotowywać :] na co
      zwracać uwagę przy odbiorze? Ja już w sumie bardzo dokładnie
      obejrzałem mieszkanie jakiś miesiąc temu i w sumie wszystko było
      cacy. Aż się dziwię w sumie, że prócz krzywo zamontowanego jednego z
      gniazdek nie ma żadnych usterek. Przy odbiorze, starannie trzeba
      zbadać okna, drzwi i parapety - jak gdzieś jest ryska to od razu
      prosić o wpis do protokołu. Na co jeszcze zwracać uwagę? Ma ktoś
      jakieś swoją wiedzę? Chetnie wysłucham :)

Aha.. obadajcie też balustrady balkonowe i poręcze bo dzieciaki z
      pobliskich budynków robiły sobie z nich hałaśliwą tarczę..
    • Gość: Cola Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 84.9.123.* 29.11.09, 00:44
      My kupilismy w budynku numer 2/7, z tego co mowila nam pani w biurze na tzw.
      dziedzincu niebedzie placu zabaw, poniewaz byloby wtedy za glosno :)
      • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 29.11.09, 10:45
        Ano nie będzie.. chyba dobrze w sumie :) Wolę ładny zielony skwerek niż
        dwanaście godzin dziennie wrzasków :]
        Plac zabaw będzie umiejscowiony tam gdzie byłe "baseniki".. trochę szkoda tego
        tętniącego życiem za komuny miejsca ale czasy się zmieniają :]
        • be_em Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 29.11.09, 11:01
          mogliby zaorać to boisko i zrobić fajny, na żwirku plac z drewnianymi
          elementami, ławkami, huśtawkami... całe osiedle by na tym skorzystało:)
          na miejscu baseników ma być ponoć tylko piaskownica, co za przyjemność dla
          dzieci bawić się betonie? :(
          • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.09, 21:38
            Tak sobie otwieram i zamykam okna w swoim nowym mieszkanku i widze, że już kilka
            parapetówek sie odbyło a ludzie juz nawet pomalowane ściany mają .... zobaczymy
            kto pierwszy sie wprowadzi...
          • Gość: berson Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 94.75.121.* 04.12.09, 00:15
            a moze zrobic sztuczna murawe? Na co taki wielki plac zabaw na tak starym
            osiedlu? Zreszta gdzie mlodziez "starsza" gasilaby pragnienie jak Ika idzie spac
            ? Pewno z przyzywczajenia na plac zabaw by przychodzili ;) Na tym boisku
            wychowalo sie mnostwo pokolen! Miejsce idealne na np Orlika! Gdzie masz w
            okolicy jakiekolwiek boisko ze sztuczna trawa? LO 1 ?

PS. Do nowych :D Lipa mial racje jest znacznie lepiej niz kiedys u nas ;) choc
            akurat w mojej klatce pojawila sie "nowa fala" z rudowlosym na czele, ktora juz
            grasuje sobie po Waszych klatkach itp :)
            • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 07.12.09, 11:23
              Witam
              Też juz od dłuższego czasu myslę, że zrobienie tam "Orlika" byłoby
              najlepszym pomysłem, tylko czy to możliwe? Czyj to
              teren?. "Baseniki" i "pod Hubą" to dla mnie miejsca kultowe i fajnie
              by było gdyby szkielet tych miejsc a może i nawet funkcjonalność
              pozostały ;] Fajnie by było pokazać na nowiutkim dywaniku synkowi
              jak tatus strzelil gola "Dasajowi" ;]

Co do walorów rekreacyjnych.. na dziedzińcu od paru dni mamy pole
              golfowe :D Nic tylko zakupić kije i trenować :)

Pozdrawiam
              • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 78.9.73.* 07.12.09, 20:48
                reddszgon - jak prace wykończeniowe ?
                • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 07.12.09, 22:19
                  Niezle. Prawie wszystko zgodnie z planem. Salon już gotowy do zamieszkania (znak
                  szczególny: zółto! :)), kuchnia mam nadzieje będzie w całości wraz z agd do
                  piątku.. problem z łazienka, która jest niezbędna - za 2 tygodnie dopiero
                  będzie. jeden pokój robi za magazyn i jest zupełnie nie ruszony.. no może
                  troszke zszarzał :]

Na 19.12 planowane jest huczne otwarcie :]

a u Ciebie?
                  • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.09, 21:25
                    Ja hmm jak bedziesz na balkonie to patrz w prawno pierwsze pietro na rogu.
                    Walczymy z wodą w sufitach i takimi tam pierdołami
                    Planowane otwarcie polowa stycznia 2010.
                    • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 09.12.09, 12:17
                      U nas woda z płyt stropowych wlała się do mieszkania na jakieś 3
                      miesiące przed jego oddaniem więc EKONBUDy wszystko to ładnie
                      zaklajstrowałi i przemalowali. Mam nadzieje że wszystko spłynęło
                      już :] Pękł nam sufit w łazience i trochę ścianka nad drzwiami (do
                      spękań trza się przyzwyczaić bo będą się pojawiać z czasem osiadania
                      budynku), wieje nam z nad okna w salonie i podłogi są krzywe ale to
                      chyba standard :]

ps.
                      Nie kupować płytek z Tubądzina! Albo przed zakupem zmierzyć czy
                      zamiast kwardatów nie uraczyli Was trapezami czy też rąbami.
                      • Gość: renata Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.12.09, 20:05
                        najlepsze sa te tarasy na parterze ciekawe czy bedzie mozna postawić jakies
                        parawany z dachem czy cuś :) jakieszadaszenie??
                    • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 16.12.09, 11:13
                      Ciemno tam ciągle u Was Wick. Ale sąsiedzi wasi ostro jadą do
                      późnych godzin wieczornych. U nas wszystko zgodnie z planem :) Dziś
                      oddana zostanie do użytku kuchnia, a w piątek mam nadzieje łazienka.
                      Stół i krzesła już czekają na gości.. napoje też :D
              • Gość: berson Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 94.75.121.* 10.12.09, 10:46
                Baseniki i huba naleza chyba do spoldzelni choc 100% pewnosci nie mam. Przeciez
                jakby to nalezalo do miasta to dawno zrobiloby sie z tym porzadek. Istnienie
                Huby i basenikow w aktualnym stanie, po wybudowaniu bloku jest chyba
                nieporozumieniem. Praktycznie nikt juz tam nie gra, boisko oszpecone przez
                radosna twórczosc, a ten kto wstawial nowe bramki to powinien dostac Oskara za
                pomyslowosc ( pół metram no moze metr w polu bramkowym zamiast na linii hehe.

PS. Tylko siatka musialaby byc wysoka bo kilka razy Dasaj mial pilke w domu bo
                niecelnym strzale hehe :) no i legenda ze jego ojciec dostal pilka w talez zupy
                jak jadl obiad tez moglaby byc przenoszona z pokolenia na pokolenie ;)
    • Gość: grzesiek lipiec Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.09, 17:15
      Baseniki i plac (zwany również "platinkiem") nie należą do
      spółdzielni ani do pobliskiego Gimnazjum nr2 (onegdaj SP nr 3 im.
      Franka Zubrzyckiego). Dlatego od zawsze jest to teren zaniedbany.
      Boisko należy do miasta i było to od lat zmorą bo spółdzielnia
      sprzątała podwórka dookoła placu a nie na samym placu. Raz lub dwa
      razy do roku wpada na platinek ekipa bodajże Pedizu i wtedy te
      wszystkie butelki, szkła, papiery i góra śmieci wywożona jest
      ciężarówkami...

Jestem za Orlikiem w tym miejscu. Byłby największy w mieście. A to
      miejsce kiedyś żyło. Za czasów klubu POD HUBĄ organizującemu nam,
      dzieciakom PRL-u, czas poza szkolny był tam wielki turniej piłkarski
      PIŁKA NOŻNA NA NASZYM OSIEDLU. Prowadził to niezmordowanie przez
      kilkanaście lat redaktor ANDRZEJ FLUGEL. Przez turniej przewinęło
      się tysiące (tak, tysiące) dzieciaków, młodzieży i starszych panów
      (była taka sekcja zanim powstały szóstki). Zawsze uważałem, że
      Andrzejowi Flugelowi należy sie za to Order Uśmiechu. Bo ile
      uśmiechu on dał dzieciakom tym turniejem. Od wiosny do późnej
      jesieni. Jestem więc i za Orlikiem i za REAKTYWACJĄ turnieju.
      Podejrzewam, że gdyby zapewniono Andrzejowi odpowiednie warunki,
      organizację i wynagrodzenie to znów byłyby i słynne "jaskółki"
      Andrzeja i jego "nakładki" i rozmowy w przerwach o życiu i turniej i
      zagospodarowany czas dla setek dzieciaków z miasta (bo narazie to
      tylko "starsza" młodzież za ostre wpisowe gania za "cielakiem" w
      szóstkach a dzieciaki wystają pod blokami). Miałem zaszczyt i
      przyjemność w tamtych latach być "asystentem" Andrzeja Flugela -
      nosiłem za nim siatki. Teraz też z wielką chęcią pomogę. Andrzejowi -
      zawsze! Ale również w odbudowaniu turnieju czy w ogóle instytucji
      jak Klub Pod Hubą, w którym młodzież na osiedlu miała oragnizowany
      czas pozaszkolny w sekcjach m.in. fotograficznej (prowadził ROMAN
      GARBOWSKI, wspaniały aktor), plastycznej (pan JĘDREK i jego piękny
      hart), Kabarecik BAJ BAJ (żona Romana Garbowskiego). Kierownictwo
      klubu EWA MAJCHEREK i EWA SAPEŃKO (rzecznik UZ). Pamięta się te
      nazwiska do końca życia bo te kilka osób dało nam, dzieciakom PRL-u,
      wspaniałe popołudnia. Można wiec w kilka osób zrobić coś tak
      wielkiego do czego bardzo namawiam wszelakich włodarzy. Nic trudnego!

To tak na marginesie:)

Bloki nowe już świecą kilkoma wieczornymi oknamk więc witamy,
      witamy:) A ta piłka w zupie taty Dasajewa to kopnięta podczas
      turnieju przez jego starszego syna Michała, który "kopyto" miał
      największe na osiedlu i w turnieju. Taka pętelka rodzinna. Szyby
      szły również i u Szpaków i u Dany (pozdrówki:). Pamiętam też radiole
      czyli komentarze przez dworcowy megafon jakiegoś szaleńca z
      mikrofonem na dachu bloku:)))

Pozdrawiam i oby Państwa dzieci miały tak zorganizowany czas na
      Piastowskim jak ja w moim dzieciństwie. Czego życzę.

To
      • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 11.12.09, 08:52
        Fajnie powspominać.. też parę razy udało mi się dźwigać siatki z
        góry (3, 4 piętro?) na boisko. Megafon pamietam :) Jakis koleś
        wisiał na dachu za bramką :] a co do najlepszego "kopyta" to mnie
        sie z tym faktem kojarzy Pan Cudny, z którym nawet miałem
        przyjemność grać w jednej ekipie. Piękne. Jak to reaktywują to się
        (mimo że gały nie kopałem kilka, naście lat) na pewno zgłoszę ;]
        Znajdzie się miejsce w jakiejś ekipie dla byłego najlepszego
        napastnika turnieju?:) (no może nie całego turnieju ale którejś z
        grup wiekowych:P). Pozdrawiam Pana Andrzeja, który z racji częstego
        zapisywania mnie w swoim notesiku kojarzy mnie do dziś :]

Światła się palą, ale mieszkać to chyba jeszcze sie nie da.. Minęły
        ledwo dwa tygodnie od oddania pierwszych kluczy a remont generalny
        jednak trochę trwa.. nie działają nawet jeszcze windy a w hali
        garażowej panuje nieład. Jeszcze z tydzień.. :]
        • be_em Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 11.12.09, 19:09
          a macie tam chociaż jedną latarnię wzdłuż chodnika? bo ciemno dość:/ aaa... i
          szkoda, ze do jednej z klatek schodów nie zbudowano i podziwiam kierowców,
          którzy manewrują tam wielkimi autami na tej skarpie:)
          weźcie sie już wprowadźcie, to jaśniej będzie nam na dole:)
          pozdrawiam!
          • Gość: carrol Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 84.9.122.* 12.12.09, 20:41
            Hmm ciekawe ile bedzie warte wynajecie takiego miszkania?
      • Gość: grzesiek Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 94.75.121.* 14.12.09, 17:54
        oj turniej pod Hubą to byly czasy :) jako mlody dzieciak podziwialem mojego
        wujka Yahooo ktory byl jednym z najlepszych napastnikow ;) zreszta na youtube
        mozna odnalesc filmiki ;) z ta rekatywacja Klubu Pod Huba ciekawy pomysl, sam
        akutalnie robie papiery trenerskie, fajna sprawa byloby gdyby na hubie powstalo
        boisko ze sztuczna trawa i mozna bylo szkolic mlodych chlopakow :) nie dosc ze
        plac ogromny, to jeszcze brak w poblizu innych boisk doskwiera. Lipa moze jakas
        mala zorganizowana akcja w celu naglosnienia problemu hehe

PS. pamietam jak sedziowales ;D te slynne 2 minuty kary niczym z reklamy Twix :D
        • Gość: renata Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.12.09, 13:44
          mam pytanko do szanownych sąsiadów czy komuś uda się wyremontować mieszkanko
          do świat?? u mnie przy sprzyjających wiatrach powino się udać oczywiście bez
          umeblowania ...pozdrawiam serdecznie i zycze miłych spokojnych świąt , może już
          w nowym mieszkanku :)
          • Gość: wick Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.12.09, 21:52
            Ja cyrkluje na połowę stycznia 2010, a koleżanka z którego budynku ?
            Życzę powodzenia.....
          • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? 21.12.09, 10:37
            Dwie noce za nami. Akurat pogoda musiała wybrać te dwie, jako
            najzimniejsze :] Umeblowanie jako takie jest - walczyliśmy z
            wnoszeniem w sobote (kiedy windy uda się im podłączyć?! Jak już
            wszystko będzie pownoszone?). Większość AGD już działa na pełnych
            obrotach, sanitariaty też.
            Swoją drogą to ktoś mądrze postąpił blokując swoim kombi przez pół
            soboty drogę do drzwi wejściowych do budynku.. szacun
            Podejrzewam, że są jeszcze ze dwa mieszkania w których probowano już
            spać - jednym do późnych godzin nocnych włączony jest telewizor
            (charakterystyczne błyskanie się ścian), a w drugim wczoraj w nocy
            ktoś się kręcił :) a że to akurat nade mną to było słychać dość
            wyraźnie.

Ktoś był na zebraniu Wspólnoty? Zarządca wziął nas z zaskoczenia z
            tym zebraniem..

Pozdrawiam
            • Gość: olek Re: Zawadzkiego "Zośki" - kto kupił mieszkanie? IP: 94.75.121.* 21.12.09, 16:47
              Trzeba zebrać podpisu i do Kubickiego z tego co wiem facet jest chętny na takie
              inicjatywy. Na sport nie załuje tyko trzeba sie zebrac zbliżaja sie wybory więc
              to najlepszy moment, żeby do niego z tym uderzyc.
    • Gość: Grzegorz B. Re: Zawadzkiego "Zośki"- NOWE FORUM IP: 193.27.6.* 08.01.10, 15:10
      Witam wszystkich :) ja kupiłem mieszkanko z widokiem na morze... ;) to jest na boisko w bloku 2 czyli teraz "A".
      Zamierzam wystapić na najblizszym zebraniu Wspólnoty 12 stycznia z paroma wnioskami - jeden z nich to jest właśnie kwestia Orlika. Dowiadywałem się o to w UM i jest świeża Uchwała zagospodarowania przestrzennego - teren ma pozostać terenem rekreacyjnym. Jednak nie ma takiej gwarancji, że będzie tak wiecznie - jak zmieni się władza, to nowi radni mogą zmienić Plan zagospodarowania przestrzennego i pozwolić postawić tam blok. Franco-dew. stawia kolejny blok za Biedronką - w parku. Spejcalizuje się we "wciskaniu" ;) bloków jak ten na zakręcie przy parku. Ostatnie chyba tak atrakcyjne miejsce na kolejny blok to właśnie to boisko.
      Jeśli nie zawalczymy o Orlika to na 99% wybyduja tu kolejny blok. Za duża kasa wchodzi w grę, żeby ten plac pozostał pusty... ;)
      No chyba, że ktoś chce tutaj kolejny blok... ale wątpię.
      Jedynym minusem może być to, że fajny Orlik = więcej "hałasu".
      Wiecej minusów nie widzę.
      Widzę natomiast więcej plusów - po za już wymienionymi na tym forum, dochodzi argument ekonomiczny - jak bedzie Orlik to wartość mieszkań na osiedlu na pewno wzrośnie - a jak będzie kolejny blok, to na pewno nie wzrośnie.
      Inny plus dla wszystkich rodziców - że bedą mieli dzieciaki "pod ręką" lub nawet na oku - w końcu z wielu mieszkań bosiko jest dobrze, lub nawet bardzo dobrze widoczne.

Co możemy zrobić?
      Rozmawiałem o tym z UM i Orlik to jedno rozwiązanie ale jest i drugie.
      Niezaleznie od rodzaju finansowania musimy przede wszystkim zebrać się "do kupy" i wspólnie wystapic z projektem obywatelskim. Im więcej nas się zbierze, tym wieksze szanse.
      Trzeba będzie napisać odpowiednie pismo i zebrac podpisy.
      Dowiem się jeszcze, czy mieszkańców tych dwóch nowych bloków może reprezentować ten nasz Zarządca - Pan Jan Marek.
      Byc może tak, to by uprościło. Podobnie w przypadku innych bloków to też jeszcze nie wiem - czy w imieniu mieszkańców z takim wnioskiem do miasta występuje Spółdzielnia/Zarządca czy też sami musimy się zebrać.
      Ale nawet jak sami to jestem gotowy pochodzic po mieszkańcach i pozbierać podpisy. Zajmie mi to jednak miesiące chyba... ;) więc jeśli ktoś jest chętny to zapraszam do współpracy :)

Orlik z resztą to nie jedyny pomysł :)

Na pewno mieszkańcy maja więcej ciekawych pomysłów.

Można by się zastanowić nad sensownościa powołania Straży Obywatelskiej (nie wiem czy jest taka potrzeba ale jeśli by była - to czemu nie? Nam ktoś już pobazgrolił flamastrem drzwi na klatce - oby nie pojawiło się więcej szkód.)

Można by stworzyć coć w rodzaju Banku Czasu dla mieszkańców naszego osiedla..

Pomysłów może być dużo ale trzeba je wspólnie omawiać - podyskutować nad ich sensownością, zapotrzebowaniem na nie itd.

Żeby więc skoordynować te różne inicjatywy/ pomysły buduję w tej chwili forum w necie ale takie typowe forum z podziałem na tematy itd..

Chyba, że cos takiego juz istnieje, to poprosze o adres bo szukałem i nie znalazłem na ten czas.

Jeśli ktos mialby jakies pytania, sugestie, propozycje itp., to poprosze o wypowiedź tutaj lub tez na priva na adres:

jozue999@gmail.com

Pozdrawiam wszystkich Mieszkańców Osiedla :))
      Grzegorz B.
      • Gość: nalewka Re: Zawadzkiego "Zośki"- NOWE FORUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 23:07
        ser...
      • Gość: franc Re: Zawadzkiego "Zośki"- NOWE FORUM IP: 94.75.121.* 10.01.10, 18:45
        ....wypasik, myślę jednak że straż obywatelska bądz też bank czasu
        niewiele pomoże, tam stanie i tak bloczek :):) a tak na marginesie
        to będzie niezły społecznik z wnioskami obywatelskimi :):) he he !!
        • trzezwy.zg Re: Zawadzkiego "Zośki"- NOWE FORUM 10.01.10, 19:22
          Fajnie, że macie kogos chętnego do działań.
          Tak na marginesie, pilnujcie swojego zarządcy, żeby nie przygotował Wam stawek z
          kosmosu, np takich jak w starszych budynkach, Wy jeszcze nie bedziecie miec
          funduszu remontowego.
          • reddszgon Re: Zawadzkiego "Zośki"- NOWE FORUM 10.01.10, 22:52
            Już za późno.. Są stawki z kosmosu i nawet fundusz remontowy.. jakbyśmy nie
            mieli na co kasy wydawać tylko na remonty, które będą za kilka lat. A efektów
            pracy niestety nie widać (prócz wycieraczki oczywiście ;))
            • Gość: trzezwy zg Re: Zawadzkiego "Zośki"- NOWE FORUM IP: 94.75.121.* 10.01.10, 23:51
              Zawsze możecie zmienić złodzieja na kogoś normalnego.
              Nawet jeśli macie w aktach notarialnych wpisanego zarządce to i tak mozecie go
              zmienić praktycznie w kazdej chwili, musicie tylko wynająć na chwilę notariusza.
              Zarządce możecie zmienić również w trybie zbierania głosów indywidualnie, czyli
              chodząc od drzwi do drzwi. Pozwala na to art.23 ust.1 ustawy o własności lokali.
              Występuje tam określenie "zarządca" ale sądy (w tym sąd najwyższy) orzekły, że
              decydująca jest wola właścicieli przed kwestiami proceduralnymi, czyli nawet jak
              zarządca zaskarży uchwałę odwołującą go to i tak przegra. W Z.G. mozna znaleźć
              oferty całkiem przyzwoite. Uważajcie tylko na Jacka Drąga. Jest naszym zarządcą
              i stawki zaproponował ok. 40% wyższe niż z innych ofert, jeśli nie obniży do cen
              rynkowych musimy zakończyc tą nieprzyjemną współpracę. Jeśli czegoś nie wiecie
              to pytajcie na www.wspólnota.net.pl
              Nie dawajcie sie okradać już developerzy nakradli.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Grzegorz B. Re: Zawadzkiego "Zośki"- NOWE FORUM IP: 193.27.6.* 11.01.10, 10:54
                Dzięki za porady "trzeźwy zg" - milo z twojej strony :)
                Ten adres inetrnetowy nie wchodzi, chyba, że chodzi Ci o ten:

www.wspolnoty.net.pl/

Kwestię naszego zarządcy Jana Marka, na pewno porusze na jutrzejszym zebraniu.
                Brakuje mi informacji jaki jest obowiazkowy termin zwołania pierwszego zebrania wspólnoty - może Pan Jan Marek trzymał sie po prostu jakiegoś przepisowego terminu ale jeśli nie, to zaskarżę uchwały podjęte 18 grudnia.
                Nie poinformowal o zebraniu mieszkańców, którzy mieli termin podpisania aktów not. u notariusza na 29 grudnia, czyli zaledwie półtora tygodnia później.
                W ten sposób OLAŁ równo tych mieszkańców bo mógł to zebranie zwolac nawet tego 29 grudnia lub mógł chociaż poinformować o zebraniu - bez aktu te osoby nie miałyby prawa głosu (oficjalnie) ale przynajmniej byłyby na miejscu podczas uchwalania uchwał, i mogliby udzielać się nieoficjalnie.
                Moim zdaniem zachowanie tego zarzadcy na starcie pokazuje nastawienie do klientów - może się myle - ale od razu skojarzyło mi sie to ze stara postkomunistyczną spóldzielnią...
                Zadzowniłem do niego i uprzejma Pani, która zajmuje sie naszym blokiem, zareagowała na moje wzburzenie stwierdzeniem "ale przecież i tak było bardzo duzo ludzi..." w domysle było wystarczajaco i ty panie tu nam juz nie byles potrzebny... jak dla mnie szczyt bezszczelnosći i zadufania.
                Spytałem więc, kiedy bedzie nastepne zebranie a Pani powiedziała , ze dopiero za rok, bo już wszystko jest uchwalone...

Czyli na starcie mamy lepszych i groszych właścicieli mieszkań...

Na pewno nie tylko ja okazałem wzburzenie bo jednak dwa tygodnie pozniej okazalo sie, ze bedzie ponowne zebranie 12 stycznia.
                Myslalem, ze bedzie to powtorne zebranie celem weryfikacji uchwal/ ewentualnie podjecia nowych. Ale w piatek dostalem powiadomienie i napisane jest, ze to spotkanie informacyjne "Zapoznanie właścicieli z treścią uchwał podjętych w dniu 18 grudzień!"
                Na po kiego mi takie spotkanie?!.... ;)
                Ciekaw jestem jak się wytłumaczy ten nasz Zarządca ale chyba zapomniał kto tu jest dla kogo...

Teraz pytanko - jaka jest "normalna" stawka którą powinien sobie inkasować Zarządca, żeby uczciwie zarobil ale i nie ograbił mieszkańców? 0,1 / 0,2/ 0,3 / więcej??..

• Gość: renata Re: Zawadzkiego "Zośki"- NOWE FORUM IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.10, 16:48
                  czemu niema prądu?????????????
                  • Gość: Grzegorz B. Re: Zawadzkiego "Zośki"- NOWE FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 00:08
                    Jak to nie ma? Jest! :) Nie było dzisiaj od okolo 12 do okolo 15.
                    Chyba, że chodzi Ci o to, ze nie ma prądu w garażach - ano nie
                    będzie dopóki nie zamontują podliczników, a niezamontowali jeszcze
                    bo zawdzięczamy to Panu Jarząbkowi :( bo miało ich w ogóle nie być -
                    tzn. mielismy je sobie sami kupić :( widać w tym kraju niektórzy
                    tak funkcjonują, że dopóki im zadymy nie zrobisz, to Cię oleja jak
                    tylko nadarzy się okazja... no więc ostatecznie liczniki będą na
                    jego koszt ale że to ostatnie zmiany to trzeba poczekać. A jeśli
                    masz bardzo duża potrzebe pradu w garażu bo np. chcesz naładowac
                    akumulator to daj znaka, to zaradzimy :)
                • Gość: trzezwy zg Re: Odpowiedź IP: 94.75.121.* 11.01.10, 20:19
                  Jeżeli część właścicieli nie została poinformowana na piśmie o zebraniu
                  założycielskim to zebranie i uchwały możecie również potraktować jako nie ważne.
                  Jest przepis, że jeśli niepoinformowanie członków wspólnoty mogło mieć wpływ na
                  podjęte uchwały to uchwały możecie zdelegalizować. W sądzie wygrywacie.
                  Jeśli chodzi o stawkę za zarządzanie to my mamy oferty od 45gr do 55gr za m2.
                  Aktualnie płacimy 70gr za m2 ale to jest zwykłe naciąganie zapracowanych i
                  niedoinformowanych ludzi.
                  Generalnie większość ofert oscyluje od 4,30zł do 4,60zł za m2 w tym jest
                  wszystko oprócz prądu. Część tzw. stała to dla naszego bloku średnio 1,81zł/m2
                  reszta to woda, ogrzewanie i śmieci. Takie stawki są uczciwe.
                  Pilnujcie tego bo wielu zarządców zarabia sobie dodatkowo na ludzkiej niewiedzy.
                  Najłatwiej im oszukać na kosztach sprzątania i konserwacji bieżącej. Niektórzy
                  wlasciciele stwierdzaja, że dla 50zl miesiecznie nie warto nic zmieniać, ale
                  jest to bardzo głupie myślenie, wystarczy policzyć, ze po 3 latach uzbiera się
                  większa sumka no i ten spokój duchowy kiedy wiesz, że nikt cie nie okrada.
                  Pozdrawiam, wszystko jest na forum: www.wspolnota.net.pl/index.php
                  • Gość: trzezwy zg Re: Odpowiedź IP: 94.75.121.* 11.01.10, 20:22
                    Dodam jeszcze tylko, że w podanych stawkach nie ma funduszu remontowego.
                  • Gość: Grzegorz B. Re: Odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 00:29
                    Dzięki trzeźwy za konkretne porady i info!

Otóż u nas to była sytuacja kuriozalna wręcz - tzn. Deweloper
                    wyznaczył bodajże trzy terminy podpisywania Aktów Notarialnych.
                    Ponoć na Zebraniu Wspólnoty mogą głosować tylko Ci, którzy mają ten
                    Akt.
                    Nieważne jest, że:
                    1) jest podpisana umowa kupna-sprzedaży
                    2) kasa jest zgodnie z umową przelana w terminie na konto dewelopera
                    w 100%
                    3) od listopada wyznaczone są terminy podpisania Aktów Notarialnych
                    dla wszystkich mieszkańców, czyli Zarządca mial informację, że
                    ostatnia tura podpisuje Akty 29 grudnia

Po prostu wyznaczył termin po drugiej turze - przed trzecia.
                    Wychodzi na to, ze chyba powiadomił "wszystkich"... tzn. na ten czas
                    wszytkich mających Akty, bo bez Aktu to jesteś po mimo spełnienia
                    dwóch pierwszych, wyżej wymienionych punktów.... i tak jesteś dla
                    nich nikim...

Dlatego nie jestem pewien, czy mogę sie czepiać tego, że ta ostatnia
                    tura nie została powiadomiona.. ale sprawdze :)

Wiem, ze nalezy powiadomic mieszkańców minimum na 7 dni przed
                    terminem Zebrania - i tego mogę sie chyba czepić w razie co, bo
                    jeden sasiad wspomniał, z na pewno dostał powiadomienie póxniej.

Ale to na razie jedyna informacja jaka mam - nie wiem jak inni.
                    Popytam jak się uda jeszcze do jutra.

Co do cen, to my mamy 0,6 zł za mieszkania i 0,3 zl za garaże, co
                    według Twojej skali wypada dość kiepsko.

Hmm, jakoś coś ledwo co wystartowalismy a już się zapowiada, że
                    trzeba będzie jednak chyba Pana JM wymienić na inny model... ;)

A co do naciągania na konserwacji bierzącej to słyszałem to i owo -
                    mój kolega pracuje właśnie jako konserwator "na telefon" dla jednego
                    z zieonogórskich Zarządców - i jak mi sie ostatnio pochwalił, dostał
                    telefon, że skrzynka na listy odpada od ściany - podjechał bo akurat
                    był blisko ale nie miał sprzetu ze soboą. Okazało się jednak, że to
                    kołek rozporowy się poluzował i wypadł - co zrobił? Ano, wziął
                    paragon, owinął kołek, wsadził i do dzisiaj trzyma. Ile skasował? 70
                    zł!! 30 zł za interwencyjny dojazd bo sprawa "pilna" (niedajboże
                    spadłaby ta skrzynia na jakieś dziecko) a 40 zł za "punkt".
                    Opowiedział mi to z radością małego dziecka, któremu udało się
                    wygrać balon na strzelnicy... pogratulować takiego "Zarządcy" -
                    skoro w tak błahej sprawie tak łatwo wypuszcza kasę mieszkańców to
                    co dopiero w większych sprawach...

• reddszgon Re: Odpowiedź 12.01.10, 20:28
                      Jak tam na zebraniu? Akurat wracalem z roboty ok 18tej i wchodziło troche ludzi
                      do Gim2. Jakies konkrety czy tylko informacje co bylo na pierwszym zebraniu?
                      Winda kiedys ruszy?:)
                      • Gość: w Re: Odpowiedź IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.10, 21:45
                        Na zebraniu poczułem się jak w szkole, ale nie ważne
                        Windy ruszą ale jeszcze nie znamy terminu.
                        • reddszgon Re: Odpowiedź 12.01.10, 22:10
                          Heh.. a kierownik budowy 27 listopada ur. znał ten termin :) miało wtedy być "za
                          2 tygodnie".
                      • Gość: Grzegorz B. Re: Odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 22:47
                        Cześć sąsiad z za ściany ;)
                        Zebranie całakiem, całkiem - były konkrety bo w sumie do każdej
                        uchwały z 18 grudnia można było sie odnieść to znaczy zmienić ją czy
                        uzupelnić. W końcu poczułem sie pełnoprawnym członkiem wspólnoty ;)

Z nowości, to:
                        - windę odpalą kiedy my, czyli wspólnota zadecyduje - technicznie
                        nie ma problemu/ można w każdej chwili to zrobbić - ale 97% było za
                        tym, zeby jej jeszcze nie odpalać, dopóki nie skończą sie remonty.
                        Żeby jej nie zniszczyli budowlańcy.
                        - być może kupimy małą odsnieżarkę spalinową, zeby być niezależnym
                        od UM
                        - bedzie wspólny grill integracyjny na wiosne ;))
                        - powołano dwóch nowych do Rady Wspólnoty - tym razem z bloku
                        naszego czyli "A", coby było sprawiedliwie ;)
                        no a reszta to takie pierdoły do wyjasnienia - ale to juz musi sie
                        podowiadywać nasz Zarządca, np. jaki cięzkie auta mogą wwjeżdżać
                        chodnikiem do budynku B, kto bedzie u nas sprzatał (padły propozycje
                        Impel, i inne), jak często trzeba sprzątac itd. - pewnie wszystko
                        dostaniemy na papierze od JM.
                        No i mieszkańcy trzecich pieter dyskutowali co zrobić z zaciekami bo
                        sie nasilają.
                        Umowe z JM podpisujemy dopiero w czwartek lub piatek, wiec jesli
                        masz jakies uwagi to wal szybko - pozdro :)

• reddszgon Re: Odpowiedź 12.01.10, 23:04
                          Grill mnie sie podoba :] Na basenikach? :D Wykurzymy ta ekipe stalych bywalcow hehe
                          Jak mozna miec uwagi jak jeszcze nic nie zrobiono?:) (procz wycieraczki!:) Ale
                          mnie sie mieszka dobrze, lodowka dziala :) tylko te wiercenia sąsiadów w
                          niedziele po 23ciej lub w wigilię po północy.. Został przyjęty jakis Regulamin
                          Porządku Domowego? Moze by go wywiesic i respektowac?
                          Z odsniezarka to pomysl dobry bo pewnie plug do nas nigdy nie zawita

ide..
                          • Gość: Grzegorz B. Re: Odpowiedź IP: 193.27.6.* 13.01.10, 10:40
                            tak, Grill na basenikach a na trawniku między naszymi blokami mini pole golfowe - trawka równiutka juz jest, teraz tylko kilka dołków i chorągiewek i rozpoczynamy zimowy turniej minigolfa o puchar "Zośki" ;))
                            co do porządku, to byłeś chyba na pierwszym zebraniu i wtedy uchwalono takowy regulamin porządkowy bo teraz dostalismy juz gotową Uchwałę "Regulamin Porządku Domowego" - ten temat nie byl teraz poruszany; jedynie co, to były uwagi do parkowania w garażach bo ktos komuś zatarasował wyjazd; prawie sie kłótnia rozpętała o to ;)
                            Moim zdaniem powinnismy na początku byc dla siebie trochę bardziej wyrozumiali i ustępliwi. W końcu jesli ktoś "musi" komus postawić auto pod bramą garażową, to może chociaż zostawic kartkę z numerem telefonu - wtedy szybki telefon, właściciel pojazdu szybciutko zbiega na dół i po sprawie - ile to zajmie czasu? 3 minuty? 5 minut maksymalnie.
                            A ludzie sie odgrażali, że będa sobie na złość teraz specjalnie zastawiać, żeby sie "odegrać"... ach ta nasza polska mentalność...

No ale co do Twojej sprawy, żeby wiercić tak późno i jeszcze w Wigilie, to juz przegięcie - bo remonty, zanim wszyscy skońcża, będa sie ciagnęły jeszcze dłufgie miesiące - niektórzy w ogóle jeszcze nie zaczęli - w zadnym wypadku nie wolno wiercić po 21.
                            A nawet bez Regulaminu to zwykla kultura i szacunek do sąsiadów wymaga, zeby hałasliwe prace skończyć najdalej do 22.

Po za tym niektórzy mają małe dzidzie ;) trzeba to też wziąć pod uwage. Mam nadzieję Sąsiedzie, ze moje stukania i wiercenia nie zakłócają bardzo spokoju mojej małej, najmłodszej Sąsiadce ;))

• Gość: Gość Re: Odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 15:37
                              Tak, tak, jakbyś codziennie musiał szukać właściciela pojazdu, który ci wjazd
                              zatarasował, to też byś stracił cierpliwość. Już dwa tygodnie parkuje w garażu i
                              z dnia na dzień więcej aut w hali. Ileż można, niedługo nawet nie wjade do środka!
                              • Gość: Grzegorz B. Re: Odpowiedź IP: 193.27.6.* 13.01.10, 18:27
                                1) nie uważam, że miałoby to byc regułą na zawsze - tylko przez pierwsz okres, dopóki ludzie sie nie wprowadzą - ta Pani co mówiła o swoim aucie na zebraniu - ma meble w garażu tylko póki remont się nie skończy - jak sie skończy to będzie parkować normalnie; gdzie ma parkować, na tym śniegu? Przecież tam auta regularnie się zakopują.
                                Trzeba to pilnie odśnieżyć, to będzie gdzie parkować.

2) rozumiem, Twoje zniecierpliwienie - też bym sie irytował jeśli miałbym SZUKAĆ - jeśli ktos tarasuje innym dojazd i nie zostawia ŻADNEJ informacji to jest NIEDOPUSZCZALNE! Właściciel pojazdu powinien zostawić do siebie numer telefonu; wtedy dzownisz i za 3 minuty masz już miejsce - na TAKI kompromis chyba możemy sobie jeszcze pozwolić, co? :)

3) trzeba też chyba dać znać Kierownikowi budowy albo powiesić jakis napis, żeby firmy podwykonawcze Ekonbudu i mieszkańców tam nie parkowały.
                                • Gość: sąsiad Re: Odpowiedź IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.10, 12:01
                                  Kto jest kierowcą ciemnego nissana (wielkie auto szosowo-terenowe) z
                                  rejestracją zaczynającą się na PGN (znam oczywiście cały numer),
                                  zaparkowanego przy dojeżdzie do Zawadzkiego "Zośki" 40AB? Tak
                                  pięknie stanął, że śmieciarka mimo szczerych chęci nie mogła
                                  dojechać do kontenera. Utrudniamy sobie nawzajem w ten sposób życie.
                                  A służby komunalne ze sprzętem nie mogą się przedrzeć obok
                                  poustawianych po obu stronach wąskiej uliczki samochodów.
                        • Gość: gosc Re: Odpowiedź IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.10, 23:09
                          wykańczałem mieszkanie na OBYWATELSKIEJ.Tam też były zacieki :)po wywierceniu
                          dziury w suficie popłyneło pare wiader wody i zacieków już nie ma.Powodzenia:)
                          • Gość: pieczar Re: Odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 17:07
                            jeśli obawiacie się że wykonawcy zniszczą wam winde to jak mogliście
                            powierzyć im swoje mieszkania ??? :)))
                            • Gość: Grzegorz B. Re: Odpowiedź IP: 193.27.6.* 13.01.10, 18:30
                              ja dla tego robię sobie sam mieszkanie ;))
                              a Ty jaką masz metodę żeby na 100% byc pewnym fachowca,poradź nam :)
                              • reddszgon Re: Odpowiedź 13.01.10, 21:51
                                Córeczce w sumie nie przeszkadzają żadne odgłosy remontów ale gorzej z rodzicami
                                :) Was to tam prawie nie słychać za ścianą :] raz tylko próbowaliście nam się do
                                łazienki wbić :D czołg tam macie?:)
                                Co do windy.. niestety jestem w mniejszości i pewnie wiele nie wywalcze ale dla
                                mnie winda moglaby juz dawno działać (chociaz nie wierze ze bylo to technicznie
                                mozliwe, bo ENEA kopie dopiero od paru dni i ten kilkugodzinny brak pradu to
                                chyba dopiero bylo podlaczenie stalego zasilania) bo po to kupowalem chalupe z
                                winda zeby mozna bylo sprzety i meble wozic a nie targac po schodach obijajac
                                sciany, ze o ewentualnym wnoszeniu wozka przez kobity nie wspomne (pogoda w
                                sumie i tak nie pozwala na spacery z dziecmi..). Wystarczylo oblozyc kartonami
                                podloge i czesc scian windy i mozna hulac.
                                Nie bylem na pierwszym zebraniu (nie zostalem zaproszony) wiec nic nie wiem.
                                Regulamin juz dawno powinien wisiec, zeby mozna bylo ewentualnie powolac sie na
                                jego zapis jak niekulturalny sasiad majsterkuje. Poki co jestesmy dosc mocno
                                cierpliwi :]

Pozdro. Wpadnij ktoregos wieczora :]

PS.. a jak sie wszyscy wprowadzicie to zaczne montowac karnisze nad oknami - tam
                                gdzie dziurki tzreba wiercic w betoniku :] moze w niedziele ok polnocy?;]
                                • Gość: Renata Re: Odpowiedź IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.01.10, 11:19
                                  Niestety prąd z budowy będzie do marca-kwietnia ,bo stale zasilkenie będzie
                                  można dopiero w tedy podłączyć. Teraz pogoda i jakieś niby przepisy na to nie
                                  pozwalają. pozdrawiam.
                                  • reddszgon Re: Odpowiedź 14.01.10, 13:59
                                    No to windy długo jeszcze nie zobaczymy.. czyli delikatnie mówiąc (z
                                    wg mojej wiedzy nie ma szans na podłączenie wind bez stałego
                                    zasilania) Zarządca minął się z prawdą mówiąc, że ze względu na
                                    remonty nie włączają wind.
                                    • Gość: Grzegorz B. Re: Odpowiedź IP: 193.27.6.* 14.01.10, 16:09
                                      Windy można włączać na takim prądzie jaki jest - bo jedno małżeństwo z bloku B korzysta z windy - mają specjalny kluczyk. Mogą i muszą korzystać ale to ze względów zdrowotnych.

Ale Twój pomysł jest dobry z tym ułozeniem kartonów - no bo faktycznie bez sensu, zeby targać te wszystkie graty na piechotę.
                                      Ale same kartony to za mało. Mam jeszcze taką propozycję:

Może by tak uruchamiać windę komisyjnie :)

tj. przy udziale któregoś z Członków Rady WM w określonych sytuacjach. Np..: tylko ciężkie materiały budowlane, typu worki 25kg, kafelki i armatura, plus meble oraz sprzęt AGD.

Jest to jakiś kompromis — niektórzy mają ciężkie graty. IWem, bo pomagałem juz wnosić sąsiadowi z pod 16 :) dobrze, że to tylko pierwsze pietro ;)

Jeśli więc będzie to się odbywało w okartonowanej windzie i pod okiem Radnego , który będzie brał za to odpowiedzialność... — to chyba można pójść na taki kompromis….
                                      Myslę, ża na takie coś zgodziliby sie mieszkańcy.
                                      Tylko jak to załatwić teraz? Przez jakąś ankietę czy jak?

• reddszgon Re: Odpowiedź 15.01.10, 13:29
                                        Żona czyli bedzie musiala 4 razy dziennie wzywac rade wspolnoty wraz
                                        z gospodarzem domu, aby komisyjnie zjechac wozkiem jedno pietro?:P
                                        Chyba juz lepsza opcja z Dźwigowym Kotkiem :]
                                • Gość: Grzegorz B. Re: Odpowiedź IP: 193.27.6.* 14.01.10, 16:04
                                  No to cieszę się, że córcia jest wyrozumiała :)
                                  a z tą łazienką no tak - chyba pamiętam ten dzień :)
                                  było ostro ale to był chyba najgłosniejszy dzień w moim mieszkaniu :)
                                  Nie udało się przebic do Twojej łazienki, bo jak przebiłem sie juz przez ścianę i zasieki to napotkałem kafelki po drugiej stronie...
                                  za szybko połozyłeś ;) i jakieś takie odporne na wszystko i dałem spokój - chyba jendak będę Cię tylko oficjalnie odwiedzał :)

pozdrawiam - G
                                  • reddszgon Re: Odpowiedź 15.01.10, 10:41
                                    Wczoraj zrobiliśmy się mniej wyrozumiali i wdrapywałem się w piżamie
                                    i klapkach pietro wyżej.. była 23:45 bodajże - mała przesada.

Co do wind jeszcze bo mnie to bedzie meczyc. Zakupiliśmy wszyscy
                                    sobie mieszkania w budynku, który posiada taki luksus jak dzwig
                                    osobowy i jeśli rzeczywiscie moznaby juz z niego korzystac (chociaz
                                    ciagle w to nie wierze :) Urząd Dozoru Technicznego pewnie tez:P) to
                                    mysle ze nikt nie ma prawa tego mieszkancom zabronic (nawet jezeli
                                    chętni do korzystania sa w zdecydowanej mniejszosci) A co by bylo
                                    gdyby na zebraniu 73,5% Właścicieli zaglosowalo za zamknięciem
                                    schodow?:P Bo sie brudza, sciany niszcza itp :] moznaby wtedy od
                                    Pana Kotka pozyczyć STARa z hakiem na wynosniku i ladowac sprzęty
                                    przez okno :]

Kiedy ta wiosna bedzie? Opędzlowałbym na ciepło kiełbaske z grilla
                                    zakupiona z funduszu remontowego ;]
                                    • Gość: dor Re: Odpowiedź IP: 62.29.174.* 15.01.10, 11:34
                                      To byl Kotek czy Kołek?:P A w ogole to seeeer
                                      • reddszgon Re: Odpowiedź 15.01.10, 12:09
                                        ZYGMUNT KOTEK (Dźwigowy)
                                        Kazimierz Kaczor
                                        Właściciel największego pojazdu wśród mieszkańców Alternatywy 4.
                                        Trzaska fuchy na lewo i prawo (szczególnie lubi przyhandlować
                                        cementem, albo stawiać słupy dla kierownika drukarni). Początkowo
                                        drze koty z Kołkiem, z którym omyłkowo został zakwaterowany we
                                        wspólnym mieszkaniu, jednak wspólna walka przeciwko Aniołowi
                                        jednoczy ich w przyjaźni. Pan Zygmunt lansuje tradycyjne
                                        peerelowskie kufajki, berety oraz pulowery ręcznie wykonane na
                                        drutach. Zanim otrzymał przydział mieszkania był lokatorem hotelu
                                        robotniczego. W związku z tym faktem jego pożycie intymne z żoną
                                        było sporadyczne (bo w hotelu - koledzy, a w Wólce u teściów - jedna
                                        izba). By uczcić nowe mieszkanie chce kupić dwie alternatywy. Żona
                                        namawia go na cztery, albo lepiej pięć.

:]
                            • Gość: sąsiad Re: Odpowiedź IP: 94.75.121.* 15.01.10, 21:45
                              fachowcy o mieszkanie będą dbali za to dostaną pieniądze, a winda
                              bedzie traktowana jako niczyja i jestem w 100% pewnien ze 1 doba
                              dziłajacej windy to ładne wykończenie najdaje sie do wymiany,
                              poczekajmy do wiosny i nie bedziemy załować i będziemy mieli forme
                              na wiosne
                              Pozdrawiam-może czas na spotkanie integracujne w jakimś pabie-
                              alkohol rozluznia-będzie wesoło
                              • Gość: Grzegorz B. Re: Odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 00:01
                                Imprezy integracyjne i inne fajne sprawy :)
                                proponuję od poniedziałku wrzucać na nasze forum :)

tutaj jest stronka www i po lewej jest link do forum:

www.piastowskie.dbv.pl

forum dopiero buduję więc jestem otwarty na propozycje jego
                                rozbudowy :)

• Gość: wick Re: Odpowiedź IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.10, 12:33
                                  a gdzie sie zarejestrować ?
                                  • Gość: Grzegorz B. Re: Odpowiedź IP: 193.27.6.* 18.01.10, 18:46
                                    Rejestracja odbywa sie natychmiastowo - poprzez tą samą strone - po
                                    prawej stronie, pod obrazkiem naszego bloku jest miejsce do
                                    logowania sie i poniżej tekst:
                                    " Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
                                    Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować." Klikasz, wypełniasz
                                    formularz i jesteś juz zarejestrowany.
                                    W razie problemów pisz na:

jozue999@gmail.com
                                    • reddszgon Re: Odpowiedź 19.01.10, 10:35
                                      Myślę że spokojnie można wywiesić na klatkach niedużą karteczkę z
                                      linkiem do forum.. Mamy taką jedna Wspólnotę w której większość
                                      spraw załatwiane (omawiane) jest właśnie przez forum.
                                      • Gość: Grzegorz B. Re: Odpowiedź IP: 193.27.6.* 19.01.10, 13:01
                                        o! to fajnie - a jaki to adres?

Może jakiegos pomysła się zapożyczy na nasz użytek ;)

u nas juz 5 osób a jeszcze nie rozwiesiłem informacji :)

• reddszgon Re: Odpowiedź 19.01.10, 14:35
                                          nic tam rewelacyjnego nie ma.. dałem link na prywatna wiadomosc na
                                          naszym forum
    • kkosa26 Aster przedstawiciel handlowy 22.03.10, 12:38
      aster potrzebujesz usługi bez wychodzenia z domu zadzwon do
      przedstawiciela handlowego ASTER 698-638-706 POLECAM!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka