Dodaj do ulubionych

Najlepszy dostawca internetu.

14.10.09, 16:07
Hej. Za 10 dni dokładnie kończy mi się umowa z Aster. Złożyłem wypowiedzenie
bo podnieśli mi cenę internetu za 4mb do 118 zł. Co proponujecie w zamian z
operatorów zarówno z ogólnopolskich jak i lokalnych pod względem cenowym oraz
pod względem łącza?
Obserwuj wątek
    • Gość: dqh Re: Najlepszy dostawca internetu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 22:13
      Jeśli jest to technicznie możliwe to Pawluk.
      • Gość: hhhjj Re: Najlepszy dostawca internetu. IP: *.aster.pl 15.10.09, 00:14
        a w jakich rejonach działa Pawluk? Sprawdziłem jego cennik i wygląda nieźle.

Aster to wyzysk, też rezygnuję już niebawem.
        • Gość: zabcia Re: Najlepszy dostawca internetu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 06:52
          Gość portalu: hhhjj napisał(a):

> a w jakich rejonach działa Pawluk? Sprawdziłem jego cennik i wygląda nieźle.
          >

Po prostu zadzwon i spytaj. Sprawdziles cennik to znajdziesz tez telefon.
          Myslenie - to takie sexi
          • Gość: jp Re: Najlepszy dostawca internetu. IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.09, 14:49
            Pod wzgledem technicznym zaje..bi..st..a jest NETIA.Mamy z nimi umowe.Korzystaja
            z lini telefonicznej TP.W trakcie robót drogowych,robotnicy przecieli
            kabel.Przez miesiac bylismy bez telefonu i internetu.A najgorsze ze jak
            zgłaszalismy awarie to nas kompletnie olewali.Doszlo do tego ze prawie
            codziennie dzwonilam na infolinie,mowilam ze jest przerwany kabel a oni na to ze
            nic nie moga zrobic bo TP twierdzi ze wszystko jest ok.I ze ten kabel jest
            cały.I robią z ciebie idiote:):):):)oni sie biją miedzy soba a ty czekasz jak
            kretyn na naprawe.
          • Gość: hhhjj do zabci IP: *.aster.pl 15.10.09, 22:01
            droga zabciu- nie wiem czy jesteś osobą samotnie utrzymującą gospodarstwo
            domowe, ale ja taką osobą właśnie jestem. Sam utrzymuję mieszkanie, robię
            opłaty, ciężko pracuję...po co mam tracić pieniądze na dzwonienie, kiedy mogę po
            prostu spytać za darmo na forum internetowym. Zgadzam się, myślenie jest bardzo
            sexi, szkoda, że tak rzadko stanowi część codziennego życia. Pozdrawiam.
            • Gość: zabcia Re: do zabci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 22:40
              myslenie jest sexi :)

na stronie znajdziesz tez adresy mailowe :)

myslec - to nie boli

myslenie jest sexi ......
              • Gość: lekki Re: do zabci IP: *.aster.pl 16.10.09, 22:21
                jeśli myślisz, ze ktokolwiek przez email udzieli wyczerpujących informacji, to
                nie wiem w jakim świecie żyjesz...wiem wiem, dzieci neo i te sprawy, pewnie i
                Ciebie dosięgnęło, ale nic nie zastąpi rzeczowej rozmowy, dlatego gość sie pyta
                czy ktoś sie orientuje, żeby potem móc normalnie pogadać o konkretach
                żabciu droga, Ty w takim razie w ogóle seksi nie jesteś, bo zwyczajnie nie
                myślisz i widać, że daleko Ci do choćby odrobiny seksapilu :) pozdrawiam oschle
                • Gość: zabcia Re: do zabci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.09, 10:45
                  pocaluj zabcie :)

bajki czasem sa realne

ps.

myslenie jest sexi

• ziutek_login Re: do zabci 17.10.09, 16:38
                  > jeśli myślisz, ze ktokolwiek przez email udzieli wyczerpujących informacji, to

Mysle, ze na pytanie "czy oferujecie neta na ulicy ulicowej" dostalbym odpowiedz.

> Ciebie dosięgnęło, ale nic nie zastąpi rzeczowej rozmowy, dlatego gość sie pyta
                  > czy ktoś sie orientuje, żeby potem móc normalnie pogadać o konkretach

To niech sie chociaz spyta czy net jest osiagalny na ulicy ulicowej, a nie ktos
                  ma mu wymieniac wszystkie rejony, ktore ta firma obsluguje.

> żabciu droga, Ty w takim razie w ogóle seksi nie jesteś, bo zwyczajnie nie
                  > myślisz i widać, że daleko Ci do choćby odrobiny seksapilu :)

Mylisz myslenie z zawracaniem dupy.
      • Gość: klient Pawluka Re: Najlepszy dostawca internetu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 23:05
        Pawluk ma dobre ceny fakt, ale...
        sciaganie danych na komputer czyli download to nie wszystko liczy się tez upload, czyli wysylanie z komputera, a z tym jest niestety u Pawluka fatalnie!!!
        ja przy downloadczie 2 mega mam 15 kilo uploadu, chcac wyslac pare mega komus na maila czekam pol godziny. Nie mowiac juz o wrzucaniu czegosc na ftp. mozna zapomniec.
        I ostatnimi czasy wieczorami net chodzi jakby chcial a niemogl. Chyba za duzo klientow na mozliwosci techniczne i sie zapycha.
        • Gość: dqh Re: Najlepszy dostawca internetu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.09, 19:34
          Istotnie, ostatnio internet u Pawluka "chodzi" wyraźnie wolniej. Na
          żadnch testach nie mam max szybkości. Co prawda w umowie jest
          napisane że szybkość jest (np) "do 2MB", ale bywało kiedyś
          lepiej....
          • irenka82 Re: Najlepszy dostawca internetu. 11.11.09, 19:43
            u mnie tez Pawluk zwolnil
    • Gość: bd Re: Najlepszy dostawca internetu. IP: *.aster.pl 15.10.09, 22:12
      Witam, ja tez po niespodziewanej podwyzce cen w aster rezygnuje, przenosze sie
      do dialogu, ponoc tez jest okej, i troche taniej jest
      • Gość: gość Re: Najlepszy dostawca internetu. IP: *.centertel.pl 15.10.09, 23:26
        Kiepski żart? straciłem na infolinii dialogu łącznie 4,5 godziny i mam dość, nim
        podpisałem zrezygnowałem. Kupiłem mieszkanko bez neta, korzystam z mobilnego
        (pracodawcy) ale to też nie rozwiązanie.
        • Gość: szprotawianin Re: Najlepszy dostawca internetu. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.10.09, 10:32
          Blueconnect po indywidualnej rozmowie z biurem obsługi abonenta jest ok :)
      • Gość: mk ile kosztuje teraz najtańszy internet w Aster? IP: 94.75.121.* 11.11.09, 18:50
        A ile kosztuje teraz najtańszy internet w Aster?
        • Gość: aster ;) Re: ile kosztuje teraz najtańszy internet w Aster IP: 94.75.121.* 12.11.09, 19:58
          Najtanszy 'stacjonarny'net w Aster: 97 zł
    • sickrisk Re: Najlepszy dostawca internetu. 28.10.09, 23:02
      Beznadziejna. Nie znam się na innych, ale ja się załapałem na
      wrześniową promocję i za 4mb (a nawet troszkę więcej, w nocy do 8mb/s)
      płacę 54zł...
      • Gość: Kto Re: Najlepszy dostawca internetu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 22:26
        U mnie tez internet Pawluka zwolnił, wyraznie to widac wlasnie
        wieczorami. Trzeba przeladowywac strony. Predkosci te co podane w
        cenniku nie są osiągane (nawet na testach wskazanych na jego
        stronie, raz jest transfer 1,8 raz 2,4 raz 2,9). Upload jest
        tragiczny nawet przy pakiecie 3 Mega, który mam. Zresztą Pawluk w
        cenniku nie podaje ile ten upload ma wynosić. Stosunek jakosci do
        ceny ma zadowalajacy, bardzo szybko usuwają awarie. Ale jak bedzie
        lepsza oferta - (czytaj uplod gdzies dostane lepszy) za ta sama cene
        to zmieniam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka