janjanx1 19.04.10, 17:10 Te pieniądze co dzisiaj dają na wypłate,to 1000 zł.Ja to zarabiałem w 1995r.Ile TY szanowny człowieku zarabiałeś w 1995r? Pozdrawiam szanowną władzę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thegreatmongo Re: Bezrobocia coraz mniej, a bezrobotni nie szuk 19.04.10, 18:24 A co do tego ma wladza? Znam wiele osob, ktore zarabiaja duzo i uwierz ZADNA z nich nie czekala az wladza im cos da. Musisz wziac sprawy w swoje rece, isc domagac sie podwyzki, czegos sie nauczyc, zmienic pracodawce. USA ma najlepsza gospodarke swiata dlatego, ze ludzie dopominaja sie o swoje! Ile jeszcze czasu az komunistyczne "dajcie" umrze w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
kolega39 Bezrobocia coraz mniej, a bezrobotni nie szukaj... 19.04.10, 19:15 Od kilkunastu lat są i dobrze się mają zawodowi bezrobotni. Pracują na czarno, opiekę zdrowotną dla siebie i całej rodziny mają na nasz koszt, a co będzie za kilkadziesiąt lat? Dostaną zasiłki wyższe niż nasze emerytury, bo w Polsce darmozjadom jak zwykle jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laugh Re: Bezrobocia coraz mniej, a bezrobotni nie szuk IP: 78.9.74.* 19.04.10, 19:20 Co za brednie, w zielonej górze jest spore bezrobocie ukryte i zarobki jak w trzecim świecie!! Młodzi uciekają z tego miasta, niestety. Spadamy na dno, a prezydent się bawi ze swoim kolegą w żużel - zamiast ściągać inwestorów to buduje basen za nasze pieniądze, przy tym obciążając budżet! Szkoda że nasz prezydent nie pomyślał o rozbudowie naszej pseudo strefy ekonomicznej i nie próbował stworzyć porządnej bazy dla potencjalnych inwestorów! Wierzę, że w Zielonej Górze tego typu praktyki znajdą wreszcie swój kres... Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Bezrobocia coraz mniej, a bezrobotni nie szuk 19.04.10, 22:53 znajdą kres - jak biskup obficie pokropi chabetę tego prezia a potem ten prezio przeniesie się na "tamten świat" i będzie się tam kąpał w wannie szampana a teraz realnie - jeśli ten prezio nie dostanie w łeb w ciemnej ulicy, to nikt nawet palem nie kiwnie, żeby coś zmienić Gość portalu: laugh napisał(a): > Co za brednie, w zielonej górze jest spore bezrobocie ukryte i zarobki jak w > trzecim świecie!! Młodzi uciekają z tego miasta, niestety. Spadamy na dno, a > prezydent się bawi ze swoim kolegą w żużel - zamiast ściągać inwestorów to > buduje basen za nasze pieniądze, przy tym obciążając budżet! Szkoda że nasz > prezydent nie pomyślał o rozbudowie naszej pseudo strefy ekonomicznej i nie > próbował stworzyć porządnej bazy dla potencjalnych inwestorów! Wierzę, że w > Zielonej Górze tego typu praktyki znajdą wreszcie swój kres... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EINar Re: Bezrobocia coraz mniej, a bezrobotni nie szuk IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.10, 20:27 Chcialoby sie spytac : czemu jest tak żle ,skoro oficjalnie jest tak dobrze?... znajomy 40kilku latek ze srednim wykształceniem od kilku miesięcy szuka pracy w ZG i okolicach i jedyne co znalazł to praca na czarno lub na umowe-zlecenie za 1000 -1200 na reke za 9-10 godzin cięzkiej pracy codziennie ....czas przestac zaklinac rzeczywistość i zobaczyc jak jest naprawde -duzo firm obniza dotychczasowe zarobki pracowników lub opóznia ze względu na złą sytuacje finansową wypłate pensji...wspolczuje tylko mlodym -oni naprawde nie maja czego szukac w tym województwie ,no chyba ,że tatus lekarz,prawnik czy wysoki urzędnik ,ale to juz inna bajka...za to niedlugo bedziemy mieli mozliwośc wymoczyc tyłek w dużym i eleganckim basenie,ale czy to ważniejsze od sensownych miejsc pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
jpy1 Bezrobocia coraz mniej, a bezrobotni nie szukaj... 19.04.10, 22:13 To jakie mamy bezrobocie w lubuskim zadupiu pokazała ilośc podań złozonych do pracy w tym śmiesznym aquaparku. I żadne żałosne statystki tutaj nie pomogą. Jak już ktoś wyżej napisał: zero inwestorów, zero możliwości. Sam musiałem wiac z tego miasta bo tutaj pracy nie ma!. Odpowiedz Link Zgłoś
centrum-pracy Centrum pracy lubuskiego 19.04.10, 23:35 Teraz za darmo możesz dodać swoją ofertę pracy: Centrum Pracy Województwo lubuskie, Polska i zagranica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Victorius Re: Bezrobocia coraz mniej, a bezrobotni nie szuk IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.10, 09:16 Żałosne się to powoli robi WUP mówi jak to pięknie jest u nas a ja mimo wyższego wykształcenia żadnej pracy nie mogę znaleźć od ponad pół roku wysłałem dziesiątki CV w odpowiedzi na oferty pracy rzadko która firma się odezwała. Nawet prace interwencyjne z UP są tak oblężone że jeśli człowieku nie załapałeś się w grudniu to teraz czekaj rok to może w następnym roku Ci się uda. NIe mam sił już chodzić do UP ciągle słyszę to samo nawet termin co trzeci miesiąc już mi wyznaczają chyba sami nie mają nadzieji że znajdę pracę. Na stanowiska w urzędach na 2 wolne miejsca przychodzi po 130 ludzi chodź wiedzą dokładanie że konkurs jest ustawiony pod kogoś. Żałosne jest chwalenie się że jest tak dobrze mimo że naprawdę to jest tragicznie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
pinionzek Re: Bezrobocia coraz mniej, a bezrobotni nie szuk 20.04.10, 11:10 ot, polityka... kiedyś było inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Najlepiej stłuc termometr 20.04.10, 10:57 albo zmienić metodę liczenia stopy bezrobocia :) Odpowiedz Link Zgłoś