Dodaj do ulubionych

30 lat Solidarności

30.08.10, 19:55
Dla moich Rodziców była nadzieją w smutnych czasach PRLu. Bo była odzewem na
to co złe, głupie, napuszone i narzucone. Dzięki niej mogli z mniejszym
strachem powiedzieć w zakładzie pracy to co myślą. Dzięki niej wiele rzeczy
przestało być załatwiane za plecami. Potem bywało różnie w stanie wojennym
Mamę ciągano po przesłuchaniach. Okropnie się bałem, że może nie wrócić.
Dziś chylę czoła za tych wszystkich którzy ryzykowali własnym życiem, za to co
dziś mamy. Może stocznie padły. Może nie jest to sytuacja wymarzona - lubuskie
chyba ciągle nie ochłonęło po upadku przemysłu i PGRów, ale jak mówi moja
znajoma lepiej o kromce chleba ale wolni. Smuci mnie to, że dawny liderzy
Solidarności krzywo patrzą na siebie, ale tak to bywa, że po latach ludzie idą
w innych kierunkach.
Obserwuj wątek
    • Gość: ele do branibora Re: 30 lat Solidarności IP: *.ztpnet.pl 30.08.10, 20:23
      Mało pawia nie puszcze ! taki wstepniak na zamówienie wymodziłes ze
      hej ! daleko zajdziesz ! widac juz ze wiesz co i jak !

od siebie dodam ze to wstępniak słodko pierdzacy ! fuj !
      • branibor34 Re: 30 lat Solidarności 31.08.10, 14:09
        smutno mi, że Kobieta posługuje się językiem tak niskich lotów.
        No cóż niektórzy wtedy walczyli, a inni korzystali z profitów. Za kasę i posady
        sprzedali ojców zasady.
        • branibor34 Re: 30 lat Solidarności 31.08.10, 14:13
          Zresztą ustrój był wyjątkowo podły. Jak mówił mój dziadek, po wojnie wskazano na
          sołtysa najgorszą niedorajdę życiową. Ten do końca życia był wierny komunie za
          uznanie. Nie wiem czy krytykować, czy współczuć.
          To puszczanie oka do ludzi damy ci ukraść a ty siedź cicho i nas popieraj. Jakby
          co to nie krytykuj bo wyciągniemy Ci co masz na sumieniu. I tak prowadzono wielu
          na krótkiej smyczy.
    • Gość: eee Re: 30 lat Solidarności IP: *.ztpnet.pl 02.09.10, 15:09
      Jaka solidarnosc! Nie ma zadnej solidarnosci. Jest walka o przezycie. O
      biologiczne przetrwanie!
      A Wolnosc! Jaka wolnosc. Zbudowano nowy ustroj oparty o niewolnictwo. Ojciec nie
      moze
      utrzymac rodziny 3 osobowej, chociaz haruje po 12 godzin dziennie. Jeszcze mu kaza
      plodzic nastepne dzieci! Poszli won z tym etosem.
    • Gość: dosc kitu Re: 30 lat Solidarności IP: 91.203.245.* 22.10.10, 12:09
      i co z tego ma obecnie robol komochy wyprane zyja na bogato nikt niebyl osadzony wyprano 50 lat brudow a glupi robol dalej biedny ,niedlugo kolejny walek zmiana w urlopie na zadanie skracanie lancucha psu a co robi tzw solidarnosc przyla zwiazkowa kase i pilnuje stolka hmm dlaczego pozwoliliscie na wpyranie komuny to zbrodnia przeciwko narodowi polskiemu
      • Gość: Wolny Jan Re: 30 lat Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 14:50
        branibor34 pewnie właśnie przyleciał z żoną z Paryża gdzie jak zwykle żona się czesała u paryskiego fryzjera.
        Podobno Gierkowa jeździła,to i żona może.
        Grunt to wolność !
    • krystynka10 Re: 30 lat Solidarności 22.10.10, 21:03
      Teraz związek Solidarność chodzi na smyczy PISu. I na tym przegrał. Przewodniczący w zakładach pootwierali ładne gabinety a zapomnieli o ludziach pracy! Taka to teraz Solidarność!
      • Gość: ele przemyslenia ! Re: 30 lat Solidarności IP: 109.110.223.* 27.10.10, 20:48
        Widzicie codziennie w TV ! JAK W EUROPIE LUDZIE WALCZA O SWOJE !! ??? a u nas ???
        cisza !! sza ! sza !! bieda z nędza chadza i NIC ! CISZA !! a wiecie dlaczego ??????????
        bo zwiazki sa opanowane przez zydo-chazarów !! Agentura żydo-chazrska opanowała zwiazki !! [ nawet tak zwane partie patriotyczne sa w rekach zydo-chazrów ]

Teraz widzicie dlaczego nie ma w Polsce strajków ? !! bo sa przez żydo-chazrska wierchuszke zwiazkowa kanalizowane nastroje !!!! mass-media żydo-chazrów tez w tym uczestniczą !!! to jest JEDNA WIELKA MAFIA ZYDO-CHAZRSKA ! by upodlic Naród !
        [czytaj ograbiac Narod doszczetnie wysokim podatkami !i niskimi pensjami !!! ] robia to doskonale od 21 lat w Polsce !!
        • Gość: ele cisza sza ! Re: 30 lat Solidarności IP: 109.110.223.* 28.10.10, 10:43
          Widze zydzi i chazrzy ze sie z moimy tezami zgadzacie bo siedzicie cicho ze nawet
          odszczeknąc sie juz wam niechce !!!

Jak zrobic z Narodu dziady ? wysokie podatki i niskie pensje to droga do dziadostwa !!!
          prawda ze mafia żydo-chazrów doskonale realizuje ten program od 21 lat !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka