Dodaj do ulubionych

Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszałka...

29.11.10, 21:05
Tylko się utwierdzam, że dobrze zrobiłem oddając w ostatnich wyborach nieważny głos...
Dopóki Bożenna Bukiewicz będzie rządzić Platformą, a Mirosław "wykręciłem Motorex" B. będzie startował na jakiekolwiek publiczne funkcje, ja nie będę głosował na PO!

"Nie róbmy polityki" he he he
Obserwuj wątek
    • Gość: POpo Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: 109.110.223.* 29.11.10, 21:28
      Pa pa Jabłoński i SLD he he
      • Gość: Miś Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.10, 08:41
        Nie rozumiem zdumienia Polakowej. Ja nie PO-wiec o zamiarze zmiany marszałka na Elżbietę Polak słyszałem już w na początku ubiegłego tygodnia. Widać Polakowa jedno opanowała znakomicie - udawania zaskoczenia.
        Co do Jabłońskiego, to cóż chłop robił wszystko co możliwe, by wszyscy mieli go dosyć. Odniosłem wrażenie, że po jego wyborze na marszałka trudno by było znaleźć katedrę w której nosem by nie zawadził o sufit. A o jego zachciankach, i zachowaniu wobec pracowników krążą całe powieści.
        Niestety obawiam się, że nowa Pani Marszałek ma wielkie predyspozycje by negatywne cechy poprzednika doprowadzić do perfekcji. Co by nie powiedzieć to Pani Bukiewicz ręki do wskazywania czołowych kadr województwa nie posiada. A szkoda
        • Gość: lubuszanin Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.acn.waw.pl 30.11.10, 10:36
          Boli co nietórych zachowanie byłego marszałka a przede wszystkim podległych pracowników krótko mówiąc urzędasów których marszałek Jabłoński zapędził do roboty, a teraz pytanie retoryczne Marszałek Lubukiego ma przyjmować różne delegacje z kraju i z zagranicy w jakim gabinecie ?z meblami dla Kowalskiego typu ZEFAM?!!!To że miał nos do góry to dobrze bo musiał wyrobić sobie autorytet a nie cackać się z udającymi pracę urzędnikami.Pani Polak to samobójstwo dla Lubuskiego(bardzo chciałbym się mylić),a ta handlara Bukiewiczowa myślę że przetrwa tylko do przyszłych wyborów szkoda na nią słów i czasu.
    • Gość: Gość Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.10, 21:55
      patrz i płacz !
    • Gość: obywatel Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.multimo.pl 29.11.10, 22:01
      Baba ma parcie na władzę. Nie została prezydentem ZG, to udało jej się z marszałkiem Sejmiku...
    • dorianne.gray Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał 29.11.10, 22:38
      Lubuskim? Raczej białoruskim...
    • madiv1 Elżbieta Polak lubuskim marszałkiem 29.11.10, 23:16
      Nigdy nie lubiłem tej kobiety tj.przewodniczącej PO Bożenny Bukiewicz a teraz wręcz jej nie cierpię.
      Będę śledził jej każdy krok i będę nagłaśniał jej niekompetencję.
      To jej, tej dwulicowej kobiecie nasz marszałek Pan Jabłoński zawdzięcza że wyleciał.Tą kobietę obserwuję od lat , nic dobrego nie zrobiła dla naszego regionu .Zaślepiona żądzą władzy a nie dobrem Lubuskiego.
      TAKICH LUDZI NIE POTRZEBA W LUBUSKIM.
      KTO WRESZCIE BUKIEWICZOWĄ WYWALI Z PO !!!!!!!!
      BĘDĘ GŁOSOWAŁ PRZECIW PO - TO MA BYĆ GOSPODARZ W REGIONIE A NIE CHCIWA BABA KTÓRA DOCZEPIŁA SIĘ DO KORYTA WŁADZY!!!!!!!
    • Gość: z Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.11.10, 00:19
      Lubuska Senyszyn” razem z bubkiewicz wystawiły Jabłońskiego do wiatru.Ciekawe jak one się z tym świństwem czują?
      • Gość: smok Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: 109.110.223.* 30.11.10, 00:52
        oj,Ela Ela po co ci to było,polegniesz jak betka,a na dodatek wokoł niekompetencja.ale jestem przy nadziei ,ze BB SZYBKO SIE ZORIENTUJE CO ZROBIŁA i wysadzi cie z siodła jak poprzednikow.A na załoge UM padł pewnie ogromny strach.
        • Gość: mebelki wenge Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: 109.110.223.* 30.11.10, 02:12
          choć wybór między elulą a jabolkiem przypomina wybór między dżumą a cholerą - fanie się stało, że jabolek dostał kopa; jest arogantem, lansikiem, pełnym pychy, ludzi ma za nic, więc dobrze, że nochala mu utarto.. oczywiście dostanie na pocieszenie jakąś intratną posadkę w w-wie, będzie udawał, że to awans, ale wszyscy wiedzą, że co najwyżej kop w górę... zresztą jego mina mówiła wszystko.... cóż marcinku, dałeś się zrobić jak mały chłopiec, myślałeś, że jesteś mocny, że wystarczy pojechać i popłakać schetynie i będzie ok. tymczasem panie zrobiły cię jak chłopca....po prawdzie ty jesteś dużym, zakochanym w sobie z wzajemnością chłopcem.... mój ty mistrzu świata w administracji..... nie przejmuj się, może to decyzja merytoryczna, żadna inna.. gdybyś był mistrzem świata byłoby ok., a że nie jesteś dostałeś kopa.... osobiście nie spodziewałem się, że ten poniedziałek może być taki przyjemny....
          cóż chłopczyno... przykro ci? bo starałeś się, byłeś świetny, europejski i kompetentny a tu strzał.....nie wiesz dlaczego, czujesz się zdradzony, skrytobójczo machnięty w łeb? i to za nic, za darmo, za trud, poświęcenie i świetne wyniki.....? a zapomniałeś z iloma ludźmi tak sam postąpiłeś, ilu ludzi oceniłeś bez dania szansy wytłumaczenia się? ilu spuściłeś do kibla, dzięki intrygom, politykierstwu? a znasz przysłowie "nosił wilk ...."
          Wszyscy, którzy rozpływają się nad twoimi przymiotami uwierzyli w obraz propagandowy, w produkt pt. superjabol... ale nie przejmujcie się ten produkt to tylko marketing i socjotechnika, poza opakowaniem - pusty w środku, więc i strata nie wielka i żadnego kataklizmu z tego powodu nie będzie.... naprawdę to jabłoński nie jest warty zachodu.....
          pani Bożeno -nie spodziewałem się takiej skutecznej zagrywki po pani - wyrazy uznania....tak bufa strzelić -pierwsza klasa...
          • Gość: lubuszanin Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.acn.waw.pl 30.11.10, 10:22
            Kolejny urażony w dumie urzędas(bardziej urzędas) niż przydupas handlary Bukiewiczowej?Ten "ignorant" więcej zrobił dla Lubuskiego niż cała reszta poprzedników.Zapędził nierobów z urzędu do pracy (chyba wiesz co to znaczy slowo praca) i Lubuskie wreszcie zaczęło korzystać z dotacji Unii Europejskiej na odpowiednim poziomie.Był to menedżer z krwi i kości.W urzędzie za jego czasów wreszcie ludzie pracowali tak jak powinni ,bez kawki i "nur nicht heute sagen alle faulen leute",i tak jeszcze na marginesie nie jesteś człowieku w urzędzie po to żeby się tłumaczyć czy wytłumaczyć ze swojej niekompetencji !!?- ty masz pracować i wiedzieć co robić inaczej nie jesteś tam potrzebny ,kawkę możesz wypić w domu, a i puszki też możesz pozbierać na śmietniku.
          • Gość: Lubuszaniń Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.acn.waw.pl 30.11.10, 10:45
            Kolejny urzędas szkoda odpowiadać .Tylko mebelki i on mnie nie rozumiał(marszałek)nie dał się wytłumaczyć a tak naprawdę to mnie nie"kochał" żenada.
          • Gość: EFESOWIEC Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 21:56
            Radosław Fluegel - nękany przez policję i prokuraturę i oszukanych beneficjentów szuka usprawiedliwienia dla słusznego zwolnienia go z urzędu marszałkowskiego. Był najgorszym dyrektorem w Polsce!!! Niekompetentna oferma. Taka Miś Kwiatkowska przy nim to orzeł najwyższych lotów.I jeszcze myśli, że zorientowani w EFS nie wiedzą, że to on pisze. Porównajcie sobie te niezliczone posty. Podobieństwo widać od razu. Ten maniak to - R A D O S Ł A W F L U E G E L !!!!
            • Gość: Radek Flugel Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 12:59
              do EFESOWCA - Czy piszę cokolwiek na forum czy nie - moja sprawa, o panu marszałku mam swoje zdanie - w 'GW" swego czasu trochę wyartykułowałem. A propos moich kompetencji, słuszności zwolnienia - masz prawo do swoich ocen, nie dbam o to, co o mnie myślisz. Natomiast jeśli jeszcze raz zasugerujesz, że kogokolwiek, kiedykolwiek oszukałem - zadam sobie trochę trudu i spotkamy się w sądzie.
        • Gość: mebelki wenge Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: 109.110.223.* 30.11.10, 02:29
          choć wybór między elulą a jabolkiem przypomina wybór między dżumą a cholerą - fanie się stało, że jabolek dostał kopa; jest arogantem, lansikiem, pełnym pychy, ludzi ma za nic, więc dobrze, że nochala mu utarto.. oczywiście dostanie na pocieszenie jakąś intratną posadkę w w-wie, będzie udawał, że to awans, ale wszyscy wiedzą, że co najwyżej kop w górę... zresztą jego mina mówiła wszystko.... cóż marcinku, dałeś się zrobić jak mały chłopiec, myślałeś, że jesteś mocny, że wystarczy pojechać i popłakać schetynie i będzie ok. tymczasem panie zrobiły cię jak chłopca....po prawdzie ty jesteś dużym, zakochanym w sobie z wzajemnością chłopcem.... mój ty mistrzu świata w administracji..... nie przejmuj się, może to decyzja merytoryczna, żadna inna.. gdybyś był mistrzem świata byłoby ok., a że nie jesteś dostałeś kopa.... osobiście nie spodziewałem się, że ten poniedziałek może być taki przyjemny....
          cóż chłopczyno... przykro ci? bo starałeś się, byłeś świetny, europejski i kompetentny a tu strzał.....nie wiesz dlaczego, czujesz się zdradzony, skrytobójczo machnięty w łeb? i to za nic, za darmo, za trud, poświęcenie i świetne wyniki.....? a zapomniałeś z iloma ludźmi tak sam postąpiłeś, ilu ludzi oceniłeś bez dania szansy wytłumaczenia się? ilu spuściłeś do kibla, dzięki intrygom, politykierstwu? a znasz przysłowie "nosił wilk ...."
          Wszyscy, którzy rozpływają się nad twoimi przymiotami uwierzyli w obraz propagandowy, w produkt pt. superjabol... ale nie przejmujcie się ten produkt to tylko marketing i socjotechnika, poza opakowaniem - pusty w środku, więc i strata nie wielka i żadnego kataklizmu z tego powodu nie będzie.... naprawdę to jabłoński nie jest warty zachodu.....
          pani Bożenno -nie spodziewałem się takiej skutecznej zagrywki po pani - wyrazy uznania....tak bufona strzelić -pierwsza klasa...
          • Gość: pan dr szybka analiza IP: 80.48.6.* 30.11.10, 07:38
            Rozbawił mnie tytuł - awantura! Oj państwo dziennikarstwo! Ale wracając do meritum.
            Elżbieta Polak wczoraj stała się największym zwycięzcą ostatnich wyborów.
            1. Wbrew przekonaniu i własnej chęci podjęła zadanie startu w wyborach na prezydenta ZG. W sumie sama zrobiła co mogła, a wyszło jak wiemy. Od początku roku mówiła, że pragnie skupić się na województwie, bo dobrze się czuje w UM. (dlaczego E.P. została wystawiona w wyborach zasługuje na osobną analizę - która byłaby anatomią zielonogórskiego PO).
            2. W sumie porażkę przyjęła gorzko, choć już następnego dnia twardo stała na nogach i dobrze powiedziała - nie żałuję startu. To dobra cecha - umieć szybko się otrząsnąć, mimo porażki w tle i goryczy w ustach. Dzień wyborów uczy tylko jednego - nic na gorąco. Wystarczy powiedzieć - czas podsumowań przyjdzie jutro.
            3. Teraz E. Polak ma twardy orzech do zgryzienia. W kampanii pomagał jej sztab, który jak wiemy okazał się być grupą luźno związanych ludzi bez wizji, umiejętności i instynktu wyborczego. Tę grupę będzie miała nowa marszałek na głowie. To oni dziś myślą, że sukces jest ich dziełem.
            4. Platforma w ZG. Kuriozum. Z boku wygląda to na bandę rozwydrzonych dzieci, które jak tylko nie dostaną tego co chcą, to kopią po kostkach i rozdają kuksańce. Tak na prawdę wyglądacie - w tym 80% piszących na forum GW. To jest żałosne! I to jest Wasz problem! To nie jest problem Polak, bo ma co robić i na czym się skupić. Uwierzcie, że szczekanie na forum nie zmienia świata, a wygląda żałośnie. (w szczególności ten brak cywilnej i politycznej odwagi podpisywania się pod postami). Chcesz zmienić świat - zacznij od siebie ....
            5. Wczorajsza sesja pokazała, że mogą czekać nas niespodzianki. Gdyby lubuski PiS był inny to wyniki sesji mogłyby zaskoczyć wszystkich. Ale na szczęście PO nikt z SLD nie jest w stanie się z nimi dogadać.
            6. Niestety wbrew niektórym głosom, a może i oczekiwaniom lubuskie nie zawali się. Ba, jeżeli się zmieni to raczej na lepsze. Można Elżbietę Polak nie lubić, ale nie można powiedzieć, że nie jest pracowita.
            7. W polityce, a w szczególności w sprawnym rządzeniu, nie mają znaczenia sympatie lub antypatie do marszałka. Kilka gorzkich słów padło tu pod adresem Marcina Jabłońskiego. I z pewnością pojawią się kolejne. Polecam przyglądać się im z boku. Może być ciekawie, ale potwierdza to fakt, kto w zarządzie odwalał całą robotę po stronie PO.
            8. Podsumowując - dobrze się stało. Nowemu Zarządowi życzę dużo pracy i urobienia po pachy.
            • Gość: Madiv1 Re: szybka analiza IP: *.acn.waw.pl 30.11.10, 10:42
              Żałosne jest to że się ANALITYKU nie podpisałeś też brak ci CYWILNEJ ODWAGI?!!
              Baw się dobrze .
          • Gość: lubuszanin Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.acn.waw.pl 30.11.10, 10:46
            Dno ten sam niezadowolony i niekochany pracownik -że mu się chce ?!!(pisać).
    • ajax333 Won z Bukiewicz 30.11.10, 08:36
      Jak długo będzie tolerowana przez władze partii ta zakała lubuskiej PO,dzięki której partia ta przegrywa kolejne prestiżowe wybory na rzecz SLD.Jak ktoś o mentalności drobnego handlarza może w takim stopniu decydować o naszym losie.Jeżeli jej nie wymienią w szybkim tempie ,przyszłoroczne wybory są dla PO przegrane z kretesem.Wymiana dobrego Marszałka na osobę bez jakiegokolwiek doświadczenia jest zbrodnią wobec lubuszan.Won z Bukiewicz.
      • Gość: wic Re: Won z Bukiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 09:41
        Znam ją (niestety). To bardzo prosta kobieta.
        • Gość: Zielonogórzanin Re: Won z Bukiewicz IP: *.acn.waw.pl 30.11.10, 09:57
          WON!!!!!! BUKIEWICZOWA NA WIĘCEJ KOMENTARZA NIE ZASŁUGUJE TA HANDLARA.
          • Gość: mgr Re: Won z Bukiewicz IP: *.home.aster.pl 30.11.10, 10:13
            analiza doktora ciekawa!
            Bukiewiczowa okazał się mistrzem w rozdaniach politycznych. Jej przeciwnicy to chłopcy w krótkich spodenkach. Zacytował bym J. Piłsudskiego Wam kury szcz... prowadzić a nie politykę robić " to koniecznie do autora rozpaczliwych postów przed moim wpisem.
            • Gość: Lubusz Re: Won z Bukiewicz IP: *.acn.waw.pl 30.11.10, 10:55
              Nie, to pomyłka ona jest(Bukiewiczowa) kobietą a one to mają z natury że potrafią szczuć,prowadzić wojny podjazdowe,być dwulicowe itd, itd, na tym to polega nie na umięjętności dobrej polityki,a może się mylę, wszyscy zakłamani śliscy obrzydliwi obiecujący kiełbasę wyborczą politycy powinni być kobietami po co parytety!!one to mają we krwi brak honoru , prawdy i transparentności.
              • Gość: pan dr do "lubuszanina" IP: 80.48.6.* 30.11.10, 13:35
                A no wicie, rozumicie, Panie.
                Żądasz ode mnie, abym się podpisał. Ja nie mam takiej potrzeby. Z jednego powodu. Patrzę z boku. Jak w piosence Bangkok (dla niektórych Bangcock) - I'm only watching the game, controlling it.
                Ja nikogo nie obrażam, nie szkaluję, nie szydzę i nie doprawiam gęby. Nie mam w tym najmniejszego interesu, a wiadomo, że koszula bliska ciału. Zawsze! Poza tym te argumenty - bo to kobieta. Hmmm interesujące. Ad hominam!
                Więc, bądź tak dobry i staraj się odpowiadać za swoje czyny.

Poza tym - wielu z tu piszących wydaje się, że są anonimowi w internecie. Oj dzieci, dzieci, gdyby tak z powództwa cywilnego, żeby się nie kompromitować, jako obraza urzędnika ... Ciekawe kto się kryje pod tym rozżalonym "Lubuszaninem" dzieckiem podszytym, o hoście " *.acn.waw.pl".
                • Gość: Profesor Re: do "lubuszanina" IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 16:28
                  A mnie bardzo, ale to bardzo podoba sie wpis gościa o nicku "mebelki wende" czy jakuś tak. Dawno się tak nie zbeczałem ze śmichu. Nie mam nic do ex-marszałka lubuskiego. Wyniki (dobre wyniki) mówią za niego. Chodzi mi o styl listu "mebelek", o język, o ironię. Hehe:) Naprawdę talent to kabaretowy, misie wy beżowe:)
                • Gość: ed Re: do "lubuszanina" IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 17:12
                  Za czasów prezydentury Bożeny Ronowicz wyszła sprawa z urzędniczką, która od rana wyzywała ją na forach od k**** siedząc piętro niżej w UM. Skończyło się to naganą i dyscyplinarką. Najgorsze jest to, że w większości przypadków z tego forum odpowiadać przed sądem będą rodzice tych forumowych awanturników.
                  • Gość: lubuszanin Re: do "lubuszanina" IP: *.acn.waw.pl 30.11.10, 21:31
                    To że pani Bukiewicz jest handlarzem który tylko miesza w polityce i nic nie tworzy to jest prawda(zajmuje się kupnem i sprzedażą) a tak w nawiasie to skończyłem więcej lat niż ta niby pani polityk.
                • Gość: lubuszanin Re: do "lubuszanina" IP: *.acn.waw.pl 30.11.10, 21:26
                  To po co zawracasz tyłek i dogadujesz ludziom że są anonimowi inteligencie ,nic nowego nie wymłodziłeś .
    • zielony_swiat20 Elżbieta Polak lubuskim marszałkiem 30.11.10, 22:31
      Szkoda mi marszalka Jablonskiego, byl sprawnym menadzerem i doskonale sprawdzal sie w swojej roli. Facet ma prezencje i autorytet a to jest niezwykle wazna cecha, szczegolnie jak sie stoi na czele malego wojewodztwa.
      mam nadzieje ze Pan Jablonski jeszcze bedzie mial okazje zrobic wiele dobrego dla ziemi lubuskiej. Powodzenia!
    • Gość: qwerty Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 23:03
      Czy wy pismaki z GW myślicie że Bukiewicz bez poparcia Warszawy mogła to zrobić. Trzeba zastanowić się dlaczego Jabłoński podpadł w Warszawie a nie pisać bzdur. Myśleć, myśleć, myśleć.
    • Gość: nicelus Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.dip.t-dialin.net 01.12.10, 16:39
      mike_72 napisał:

> "Nie róbmy polityki" he he he

nie zbadane do końca są rozmowy koalicyjne polityków platformy...

• Gość: Armik Re: Sejmik: awantura w Platformie, zmiana marszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 23:16
        No cóż, Bożennaa!! BRAVO!!! a to dla Cię piosenka, od serca lubuska ;-)
        w493.wrzuta.pl/audio/1pmw4HRmWRp/janusz_gniatkowski_-_walc_winobraniowy
    • Gość: nicelus lubuska platforma ma w zwyczaju .... IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.10, 20:47
      ... odwoływać własnego marszałka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka