Dodaj do ulubionych

Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandatami

11.01.11, 09:07
No coz, mogli sobie zalatwic z milosciwie panujaca krtolowa mzk jazde za tzw" free" a tak emeryci sypneli mandatami , zaslaniajca swoja piersia niczym obroncy krzyza drzwi wyjsciowe z cudu komunikacji miejskiej z trudno przystosowujacym sie autoamtem biletowym :)
Obserwuj wątek
    • Gość: tony.halik Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.11, 09:44
      Twoje poetyckie brednie najprościej skomentować: trzeba było identyfikatory na czas dostarczyć do MZK.

A nadgorliwość kanarów znana jest niestety jak Polska szeroka...
      • parazyd nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP 11.01.11, 10:23
        zwolnieni z opłat za bilety... dobrze, bo mamy już górników, energetyków, rolników, młodocianych emerytów, zdrowych jak byk rencistów, nietykalnych urzędników państwowych itp., a wiadomo że podatnik za wszystko zapłaci i ani mruknie
        • Gość: Michał Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 10:40

A ile to trwa? Kurde jeden dzień!
          Większość wolontariuszy i tak ma bilety okresowe.
          • Gość: Edek Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: 188.33.192.* 11.01.11, 19:25
            W trakcie zbierania muszą też jeść. To skandal żeby nie mogli wejść sobie do restauracji, najeść się do tego butelka winka, deser (oczywiście wszystko za darmoszkę) i potem dalej do zbierania.
            • unhappy Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP 11.01.11, 19:45
              Gość portalu: Edek napisał(a):

> W trakcie zbierania muszą też jeść. To skandal żeby nie mogli wejść sobie do re
              > stauracji, najeść się do tego butelka winka, deser (oczywiście wszystko za darm
              > oszkę) i potem dalej do zbierania.

A gdyby restauracja zaoferowała wolontariuszom WOŚP darmowy posiłek to też byłoby be?
              • Gość: Edek Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: 188.33.192.* 11.01.11, 20:49
                Nie byłoby pod jednym warunkiem. Byłaby to prywatna restauracja. Właściciel może sobie w niej serwować co chce, jak chce i komu chce nic mi do tego. Jednak newsie jest mowa o miejskich (państwowych) autobusach na które łożę więc na to nie ma zgody, bo taki przejazd funduję m.in. ja. Zrozumiałe?
                • unhappy Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP 11.01.11, 22:07
                  Gość portalu: Edek napisał(a):

> Nie byłoby pod jednym warunkiem. Byłaby to prywatna restauracja. Właścic
                  > iel może sobie w niej serwować co chce, jak chce i komu chce nic mi do tego. Je
                  > dnak newsie jest mowa o miejskich (państwowych) autobusach na które łożę więc n
                  > a to nie ma zgody, bo taki przejazd funduję m.in. ja. Zrozumiałe?

Czy ci się to podoba czy nie to miasto, zasilane m.in. z twoich pieniędzy dotuje różne akcje.
                  • Gość: Edek Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: 46.112.148.* 11.01.11, 23:07
                    Właśnie nie podoba mi się. To że marnotrawi się pieniądze w jednym miejscu nie jest argumentem na to że można też w innym. Cieszę się, że chociaż zauważyłeś iż WOŚP co rocznie wspierana jest przez organizacje państwowe czyli opłacane przez wszystkich, a więc nawet gdy nikt nie wrzuci nic do puszki to i tak złożył się na to całe widowisko (nie znam wyliczeń ale przypuszczam sądząc choćby po rynkowym czasie w tv, płacach pracowników, całym drogim sprzęcie typu wozy, kamery itd, że sam koszt transmisje jest porównywalny do pieniędzy uzbieranych z datków, ale tego powtarzam nie liczyłem tego).
                    • Gość: borru Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 07:47
                      Ktoś powyżej napisał że "kanar to nie zawód, to charakter" Co do Twojego charakteru Edek, to najbardziej pasuje mi jedno słowo- gnida..
                      Pod pozorem dbałości o dobro publiczne zwalczasz tych naszych młodych, kochanych ludków którzy poświęcili swój czas na rzecz innych. Jakoś nie przeszkadzają Ci bezpłatne przejazdy środkami komunikacji publicznej dla panów radnych czy posłów na sejm. Jakoś nie przeszkadzają Ci ogromne dotacje państwa do Kościoła Katolickiego.
                      • Gość: Edek Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: 80.54.33.* 12.01.11, 07:59
                        1. Co tu dużo mówić/pisać borru po prostu fantazjujesz (by nie rzec brutalnie łgasz parszywie) na temat jakoby nie przeszkadzały mi darmowe przejażdżki dla rządzących czy dotacje na KK.
                        2. Postawa wolontariuszy ok nie mam nic przeciwko ich czas ich zabawa tylko nie zmuszaj mnie żebym im fundował bilety jasne?
                        3. Wątek gnidy pominę (jeśli jesteś domyślny będziesz wiedział dlaczego).
                        • Gość: tmajcher Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: 81.219.145.* 12.01.11, 08:21
                          Za czas antenowy WOŚP nie płaci, więc Twoje wyliczenia byłyby o kant d... Edek.
                          • Gość: Edek Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: 188.33.214.* 12.01.11, 08:37
                            Nim coś palniesz zastanów się. Za czas antenowy płacą wszyscy mający telewizor w domu (przynajmniej powinni w postaci abonamentu). Transmisja była w TVP2 czyli publicznej telewizji utrzymywanej z podatków. WOSP nie płaciła więc za to że była pokazywana ponieważ my się na to zrzuciliśmy pod przymusem.
                            Teraz powiem Ci jak się zachowuje człowiek przyzwoity albo daje argument na odparcie mojego albo przyznaje się do błędu. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź (bo im dalej w las tym większe głupoty sadzicie).
                            • Gość: Balcerowicz Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: *.provident.pl 12.01.11, 09:17
                              daj spokój Edek, Oni i tak nie rozumieją o co Ci chodzi, chociazbyś podał 100 innych merytorycznych argumentów. To sekta fanatyków.
                              • unhappy Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP 12.01.11, 10:58
                                Gość portalu: Balcerowicz napisał(a):

> daj spokój Edek, Oni i tak nie rozumieją o co Ci chodzi, chociazbyś podał 100 i
                                > nnych merytorycznych argumentów. To sekta fanatyków.

Jeszcze raz, co do owej, nieszczęsnej telewizji. O ile wiesz dla telewizji liczy się oglądalność oraz... reklamy. Zanim będzie można zarzucić WOŚP, że żeruje na publicznych pieniądzach należałoby to WYLICZYĆ. A jest to bardzo, bardzo trudne. To czyni ów argument dość wygodnym. Ale też mało konkretnym :D

Co do fanatyków. Masz najwyraźniej problemy ze znajomością znaczeń słów. Sprawdź sobie, kto to jest fanatyk :D
                                • Gość: Edek Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: 188.33.214.* 12.01.11, 12:20
                                  Koszty tv są do wyliczenia tylko jest to bardzo pracochłonne i szkoda czasu ( jak dla mnie) ale tv to tylko jeden z przykładów. Inny dotyczy darmowych przejazdów jak ten który omawiamy. Kolejny choćby z Wrocławia: "Pomogą też samorządy: prezydent miasta Rafał Dutkiewicz obiecał wsparcie w wysokości 50 tys. zł, a marszałek województwa Rafał Jurkowlaniec - 30 tys. zł" cyt. za wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,8873873,Wielka_Orkiestra_Swiatecznej_Pomocy_wraca_na_Rynek.html Następny weźmy ot taką Państwową Wytwórnię Papierów Wartościowych. Samych banderol było ponad 100 000 do tego ponad 1000 certyfikatów, identyfikatorów itd. itd. Przykładów jest mnóstwo, a nie tylko tv, więc jak to jest dokładamy się czy nie, a jeśli tak to dlaczego emerytka, która liczy każdą złotówkę kupując jakiś produkt z 22% vatem musi się przymusowo zrzucać na te kwestę?
                                  Powiedz czego wymagasz konkretnych zliczonych wszystkich złotówek? Już sam przejazd darmowy jest kosztem i tylko ten jeden przykład byłby wystarczający. Jakby to zrobiła prywatna firma busowa to może wozić wolontariuszy "do końca świata i o jeden dzień dłużej" za darmo, ale tu mamy inną sytuację.
                                  Poza tym nie ma w Twoim wpisie merytoryki.
        • Gość: Naiwny Re: nowa kasta świętych krów - wolontariusze WOŚP IP: *.e-wro.net.pl 11.01.11, 14:21
          Apropo rencistów czy oni sobie sami renty przydzielają .czy jest jakaś zasrana komisja ktora uznaje .jesli by pare skorumpowanych ryji wyleciało na zbitą morde nie było by tyle rencistów .i żalosny rzad pomyslał o profilaktyce nie było by takiego syfu .jest jak w piosence polska to jdno wielkie bagno .
      • Gość: nikt Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat IP: *.sunrise.net 11.01.11, 10:23
        To nie jest nadgorliwosc tylko normalne postepowanie zgodnie z procedura. A teraz sobie pomysl masz swoj autobus i z niego cala rodzina zyje, wchodza sobie woluntariusze i jezdza caly dzien (jako prywatna osobe nie interesuja mnie legitymacje bo nie jest to dokument na podstawie ktorego moge sie czegos domagac) a ty przychodzisz po ciezkiej pracy i mowisz zonie - dzisiaj tylko na paliwo wydalem pieniadze.
        • Gość: Misiek Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 10:39
          Umowa jest z MZK od kilku ładnych lat. Autobusy nie są prywatne, trwa to kilka godzin.
          • Gość: nikt Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat IP: *.sunrise.net 11.01.11, 11:16
            Jezeli uwazasz ze autobusy sa niczyje i mozna nimi za darmo jezdziec - to przepraszam ale pamietaj jezeli cos jest za darmo to znaczy ze ktos inny za to placi. A po drugie osoba odpowiedzialna/wlasciciel zawsze ma prawo decydowac i to tez nalezy uszanowac.
        • Gość: bezsensu Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat IP: 79.110.200.* 11.01.11, 15:32
          Wolontariusz nie jeździ ot tak sobie autobusem żeby cztery litery ogrzać ale zbiera pieniądze w swoim wolnym czasie i chwała im za to ,że są w grupie osób które potrafią bezinteresownie pomagać w przeciwieństwie do wielu osób wypowiadających sie na forum które siedzą w miękkim fotelu i ciepłych paputkach przed komputerem i tylko krytykują. MPK jest firmą państwową i kierowca nie powie ,ze jeździł i zarobił tylko na paliwo. A kanar ma płacone ,,za sztukę,, więc łapie każdego. A ,ze nie pomyśli niekiedy tak ,,po ludzku,,..... Rozumiem,ze to ich praca ale taki dzień jest raz w roku i jest to szczególny dzień. Więc jakby odpuścil sobie wolontariuszy to nic by mu się nie stało. Mógł sam się zgłosić na wolontariusza i pozbierać do puszki . Ale to chyba nie jest w zasięgi ich możliwości :(
          • Gość: nikt Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat IP: *.sunrise.net 11.01.11, 16:20
            No wlasnie mysle po ludzku - to znaczy jak kazdy zarabia i placi to nie musi nikogo o nic prosic bo kazdy podlega tym samym regulom. Bezinteresownie to mozna telewizje sobie ogladac. Juz na tym swiecie tak jest jak jeden prosi kogos o bezinteresownosc to drugi placi. Jezeli tak to chwalisz to prosze zorganizuj bezinteresowne panstwo z bezinteresowna komunikacja i sluzba zdrowia - zobaczymy jacy ludzie beda szczesliwi.
    • kibic_rudego dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? 11.01.11, 10:21

to ze ktoś w czynie społecznym chce coś robić to niby dlaczego nie ma płacić za bilet ?
      • parazyd Re: dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? 11.01.11, 10:26
        jeśli kanar to bądźcie konsekwentni i w odniesieniu do siebie używajcie okresleń pismaki albo redaktorzyny
        • Gość: kasujący bilety Re: dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 10:41
          kanar był kanarem, jest kanarem i zostanie kanarem, nie ma chyba gorszego i bardziej poniżającego zawodu jak kanar. Owszem są redaktorzyny i dziennikarzyny, kanar to kanar i nic więcej
          • Gość: shal Re: dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? IP: *.techmedia.com.pl 11.01.11, 11:22
            Dlaczego wszyscy nie jeżdżą z biletami? Potrafisz racjonalnie na to odpowiedzieć?
            • Gość: pismaczek Re: dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? IP: 62.173.80.* 11.01.11, 14:38
              tak - sa tysiace racjonalnych powodow dla ktorych umyslnie lub nie ktos jedzie bez biletu.
          • Gość: kia Re: dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 12:42
            A ty jesteś burakiem i też już tak zostanie. może w twoim środowisku wśród penerstwa pod blokiem tak poniża się ludzi za wykonywaną uczciwie pracę, ale wyobraź sobie że reszta wie że to nie kanar ale kontroler.
            • wikal Re: dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? 12.01.11, 00:04
              Praca nie jest wykonywana uczciwie, ponieważ poluje sie na słabych i bezbronnych (staruszki, studentki), a bierze nogi za pas, gdy ordynarny bysior każe tym ważnym "kontrolerom" sp.....ć.
              Nie mów, że tego nigdy nie widziałeś, bo ja dziesiątki razy. Dlatego kanarów nie szanuję. Zaznaczam, że nigdy nie jeżdżę na gapę (to złodziejstwo), od lat wykupuje bilet miesięczny na wszystkie linie w moim mieście.
        • Gość: wacek44 Dodałbym do nazw na dziennikarzy: ścierwojady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 00:28
          ...
      • Gość: sunny Re: dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 11:33
        Pewnie dlatego, że wolontariusze WOŚP robią to za darmo czyli dla społeczeństwa! A MZK jest komunikacją publiczną.
        Ale skoro takie kwestie podlegają w tym kraju dyskusji, to nie dziwię się, że jest tak jak jest. Buractwo.
        • losiu4 Re: dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? 11.01.11, 12:22
          Gość portalu: sunny napisał(a):

> Pewnie dlatego, że wolontariusze WOŚP robią to za darmo czyli dla społeczeństwa
          > ! A MZK jest komunikacją publiczną.

żaden argument. A wrecz powiedziałbym, by łupnąć podwójny mandat dla - za przeproszeniem - wolontariuszy...

Pozdrawiam

Losiu
      • losiu4 Re: dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? 11.01.11, 12:21
        ano dlatego, że łapali tych, których wybiórcza lubi :)

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: el.rubio a wiesz, że takiemu debilowi jak ty, to nawet IP: *.net.pl 11.01.11, 20:44
        nie warto odpowiadać na pytanie?

• Gość: Tomasz Re: dlaczego GW obraza ich nazywając kanarami ? IP: 195.150.64.* 12.01.11, 00:46
        jesteś matołem
    • ksks3 Kanar to nie zawód, to charakter. 11.01.11, 10:54
      Kto z nas myśli inaczej ?
    • nik-er za to kanary dostaja premie 11.01.11, 10:58
      nie jeżdżę komunikacją miejską ale jak już muszę to robię to za darmo i mogą mnie cmoknąć
      • Gość: do nik-era złodzieju! IP: 156.17.217.* 11.01.11, 11:10
        jesteś złodziejem cwaniaczku!I nie okradasz mpk tylko podatników czyli nas wszystkich. JEDZIESZ TO PŁAĆ!
        Kontroler ma stać na straży porządku ,nie rozumiem tylko dlaczego odpuszczą pijakowi,chamskiemu wyrostkowi,a gonią tylko słabszych od siebie np.matki z dziećmi !Albo wszystkim albo nikomu!
        • nik-er olewam kontrole wraz z tobą 11.01.11, 11:42
          • czwarty.wymiar Chłopczyku, nie napinaj się tak 12.01.11, 07:33
            Ale z ciebie twardziel, chłopczyku.
      • Gość: QpaMici Re: za to kanary dostaja premie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 11:54
        złodziej i tyle
        • nik-er Re: za to kanary dostaja premie 11.01.11, 12:58
          a nie przyszło do tępej główki że nie muszę płacić? ależ skąd bo myślenie was kołki przerasta, co za ciemna masa ma dostęp do neta
          • Gość: QpaMięci Re: za to kanary dostaja premie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 13:24
            złodziej !!!

błehehehe
        • Gość: Bez_biletu Nie kupuję biletów IP: *.toya.net.pl 11.01.11, 13:29
          Nazywasz mnie złodziejem-bo ja też nigdy nie kupuję biletów. Powiem Ci kto jest złodziejem-PAŃSTWO. Fiskus i cała ta banda urzędniczych biurw na wszystkich szczeblach administracji centralnej i samorządowej. Dlatego nie mam wyrzutów sumienia nie płacąc za bilety. Postanowiłem, że gdziekolwiek będę mógł bezpiecznie stuknąć to złodziejskie państwo na kasę-zrobię to. Kanar nic mi nie może zrobić, nie ma prawa kontrolować dokumentów, nie ma prawa mnie zatrzymać siłą. Nie płace za bilety.
          • Gość: QpaMięci kolejny złodziej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 14:12
            kolejny złodziej

Wychodząc z takiego założenia powinieneś nie płacić za nic. Wchodzić i brać.
            Tylko ze swoją postawą nie miej pretensji, że mamy kraj do d**py.
            Nie!!! Mamy społeczeństwo do d***py. Społeczeństwo złodziei!!!

• piechuzg To szczegół! 11.01.11, 11:04
      Wiem, że teraz mnie zlinczujecie, ale moim zdaniem wszelkie tego typu akcje jak zbiórka kasy dla wielkiej orkiestry powinny być zbojkotowane! Dlaczego? Ponieważ my już płacimy na tego typu cele. Inną sprawą jest fakt, że Państwo nie wywiązuje się z umowy . Gdybym sam sobie wybrał ubezpieczenie zdrowotne np za 100zł miesięcznie w jakieś firmie ubezpieczeniowej lub za 1000zł to pewnie miałbym wielki sentyment dla tych akcji i na pewno dałbym nie 1zł ale 100zł do puszki. A tak gdy płacę na nfz to mam wrażenie, że to podatek a nie opłata za usługę medyczną //
      • Gość: dlaczego warto Re: To szczegół! IP: 156.17.217.* 11.01.11, 11:13
        ktoś ci każe płacić?To dobrowolne!Pogadamy jak będziesz mieć dziecko ,dziecko w szpitalu tylko i wyłącznie zaopatrzonym w sprzęt od nfz-u!Może wtedy zrozumiesz,baranku.
        • Gość: shal [...] IP: *.techmedia.com.pl 11.01.11, 11:27
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Shal Re: To szczegół! IP: *.techmedia.com.pl 11.01.11, 11:28
            Ale przykro mi to nie ja za to odpowiadam.
          • piechuzg Re: To szczegół! 11.01.11, 11:33
            No przecież dokładnie tak napisałem. Skoro ja już płacę to po co takie akcje? A no po to bo płacę i moje pieniądze nie trafiają tam gdzie powinny więc system jest zły. Zatem są takie akcje, które mimo szczytnych celów uświadamiają oczywiście niewielu, że ktoś nas okrada z kasy wmawiając, że to na cele opieki medycznej a w rezultacie nie daje nic. Nie wiem czy jesteś na tyle inteligentną amebą aby zrozumieć to co napisałem ale w razie czego jak nie dasz rady to się nie przejmuj
          • Gość: keczoleczo Re: To szczegół! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:15
            A teraz zastanówcie się, ile pieniędzy dały samorządy na organizację tego całego cyrku. Ja rozumiem, szlachetny cel itp., ale wkład, który włożyło w ten interes państwo, kilkakrotnie przewyższa dochody z WOŚP!!! My dopłacamy do WOŚP. Co więcej - jakieś miasto odmówi to od razu awantura, jak ono śmiało tak zrobić... skandal!
            • unhappy Re: To szczegół! 11.01.11, 18:14
              Gość portalu: keczoleczo napisał(a):

> A teraz zastanówcie się, ile pieniędzy dały samorządy na organizację tego całeg
              > o cyrku. Ja rozumiem, szlachetny cel itp., ale wkład, który włożyło w ten inter
              > es państwo, kilkakrotnie przewyższa dochody z WOŚP!!!

Masz to wyliczone czy tylko ci się zdaje?
              • Gość: mk Re: To szczegół! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 09:36
                Krakowskie Biuro Festiwalowe, tak to się chyba nazywa, wydało 200 000 na koncert. Możliwe, ze w Krakowie zebrano więcej, ale i tak, głupie to, że koszty ponoszą samorządy, a Fundacja organizuje zbiórkę w zasadzie bez kosztów.
        • Gość: lolek Re: To szczegół! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.11, 10:15
          ale zrozum że od każdej umowy o pracę, zlecenie zawsze płacę zdrowotne i czasami płacę po 3 zdrowotne .... a Państwo nie kupuje sprzętu bo ludzie i tak je wyręczą po przez WOŚP

to jest przykre
      • Gość: nikt Re: To szczegół! IP: *.sunrise.net 11.01.11, 11:20
        Masz racje w 100%, place na NFZ i moje dziecko operowalem zawsze prywatnie (ma pewien problem) dlatego uwazam ze takie akcje nie powinny miec miejsca a suzba zdrowia powinna byc juz dawno sprywatyzowana.
        • piechuzg Re: To szczegół! 11.01.11, 11:26
          Ja nie twierdze, że akcja tego typu jest zła! Ja uważam że skoro taka akcja jest potrzebna to znaczy, że zły jest system w którym każdy obywatel płaci na nfz a nie może oczekiwać profesjonalnej opieki medycznej dla swoich dzieci za które notabene płaci. Więc zanim nazwiesz mnie barankiem lepiej zastanów się czy te słowa nie powinno się skierować do ekipy rządzącej od 20 lat
          • Gość: nikt Re: To szczegół! IP: *.sunrise.net 11.01.11, 11:35
            Nie natwalem cie barankeim tylko przyznalem ci racje - takich akcji e normalnym systemie opieki zdrowotnej nie poinny miec miejsca
            • Gość: piechuzg Re: To szczegół! IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 13:03
              Wybacz kolego zly odnosnik wcisnałem.
      • Gość: Max Re: To szczegół! IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 11:25
        Myślę że Cię nikt nie zlinczuje. W Polsce obowiązuje prawo, które chroni osoby niepełnosprawne umysłowo tak więc chodź sobie spokojnie po ulicach.
        • piechuzg Re: To szczegół! 11.01.11, 11:28
          Kolego jesteś wyborcą PO i PIS (dla mnie bez różnicy) więc to ciebie powinno się leczyć , ponieważ okradają Ciebie na każdym kroku a ty krzyczysz KOCHAM WAS! CHCĘ JESZCZE!
        • nirelle Re: To szczegół! 11.01.11, 12:04
          Gość portalu: Max napisał(a):

> Myślę że Cię nikt nie zlinczuje. W Polsce obowiązuje prawo, które chroni osoby
          > niepełnosprawne umysłowo tak więc chodź sobie spokojnie po ulicach.
          Jeśli Caritas w ciągu roku więcej zbiera na cele społeczne niż WOŚP przez 10 lat, to po co ta heca.W wielu szpitalach sprzęt stoi niewykorzystany w magazynach.A gdzie rola państwa, kto patrzy na ręcę NFZ? Społecznie akcja WOŚP jednoczy na jeden dzień, a pozostałe dni w roku?Czy ten sprzęt ma przejść do szpitalnych spółek i przynosić zysk prezesom.I tak dostaną od PO dużo.Oni nie będą leczyć za darmo, i wielu nie będzie stać na wizytę, nie tylko pobyt w szpitalu.Może jeszcze miałoby to sens gdyby zbierali na lekarstwa dla chorych na raka lub drogie w leczeniu choroby i pieniądze były kierowane bezpośrednio do chorych.
          • unhappy Re: To szczegół! 11.01.11, 13:05
            nirelle napisała:

> Jeśli Caritas w ciągu roku więcej zbiera na cele społeczne niż WOŚP przez 10 la
            > t, to po co ta heca.

Czy Caritas podlega przepisom, którym podlega Orkiestra? Głównie tym związanym z kontrolą rzetelności rozliczeń?

> W wielu szpitalach sprzęt stoi niewykorzystany w magazynach

W jak wielu? Masz jakieś konkrety czy robisz za tubkę jakiejś opcji?

> .A gdzie rola państwa, kto patrzy na ręcę NFZ? Społecznie akcja WOŚP jednoczy n
            > a jeden dzień, a pozostałe dni w roku?Czy ten sprzęt ma przejść do szpitalnych
            > spółek i przynosić zysk prezesom.

Na sprzęcie otrzymanym z zakupów Orkiestry NIE WOLNO zarabiać. Znowu pokazujesz, że jesteś jeno przekaźnikiem cudzej niechęci, bo nawet nie chciało ci się sprawdzić na jakich zasadach ten sprzęt jest przekazywany.
            • losiu4 Re: To szczegół! 17.01.11, 11:59
              unhappy napisał:

> nirelle napisała:
              >
              > > Jeśli Caritas w ciągu roku więcej zbiera na cele społeczne niż WOŚP przez
              > 10 la
              > > t, to po co ta heca.
              >
              > Czy Caritas podlega przepisom, którym podlega Orkiestra? Głównie tym związanym
              > z kontrolą rzetelności rozliczeń?

owswzem, podlega. Dane są dostępne w necie.

Pozdrawiam

Losiu
    • bmt2 Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandatami 11.01.11, 11:10
      kanar tez człowiek i nie znaczy menda ludzie gdyby nie kanary to byśmy po 10 zł za bilety płacili bo połowa jeździła by bez biletu taki charakter człowieka a ci co myślą źle o kanarach to ci złodzieje co chcą okradać mzk i pasażerów...
    • el_bigos wzory dostali w piątek po pracy? 11.01.11, 11:11
      to w sobotę nie pracują? Dobrze wiedzieć...
    • lukasz8519 Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandatami 11.01.11, 11:12
      i mają rację, nikt nie mówił ze w danym dniu będzie można jeździć bez biletów, bilet trzeba kupic i skasować, tyle w temacie, koniec dyskusji
      • Gość: ACAB hmm IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.11, 18:18
        .. jezeli cale twoje zycie jak ten twoj jeden marny bilecik to wspolczuje... pierd..... urzedniki jedne..panstwo 'prawa' i 'sporawiedliwosci' policyjne s....
    • nie-kaczorowi Każdy wykonywał swoją pracę - gdzie tu afera? 11.01.11, 11:30
      j/w
    • wujek791 Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandatami 11.01.11, 12:00
      Rozumując w taki sposób że wolnotariusze jeżdżą za darmo, to równie dobrze mogli wsiąść do pociągurelacji np. rzeszów - szczecin i cała podróż odbyc gratis bo przecież zbieraja na słuszny cel. Paranoja!!!!, cała akcja WOŚP moze i szlachetna ale zaczyna naprawde drażnić!!!
    • greg995 "Kanar" jest na prawie. 11.01.11, 12:07
      Próbował uczciwie coś zarobić podczas gdy wielu kradnie !
      Oto, Polska cała.
    • buk-humor-dziczyzna wolont poszedł do restauracji,zeżarł kazali płacić 11.01.11, 12:15
      wolont poszedł do restauracji,zeżarł kazali płacić
    • losiu4 Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandatami 11.01.11, 12:19
      jechali bez biletów? Bez uzgodnień (bo idzie sie dogadać z MPK i innymi)? No to bulić mandaty. I tyle w tem temacie. Wybiórcza, gdzie tu kłopot widzisz? No chyba ze w tym że owsiakoidy wg Was powinny być ponad wszelkimi prawami...

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: gosc Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat IP: 109.110.223.* 11.01.11, 18:50
        Kanar pokazal, ze przestrzega prawa i to jest jego praca. W tym znaczeniu
        Polska przez moment jawi sie panstwem prawa. Odwrotnie, gdy popatrzymy
        na oczekiwania wolontariuszy, by Kanar zlamal prawo, co to ma byc???
        • losiu4 Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat 13.01.11, 10:43
          Gość portalu: gosc napisał(a):

>Odwrotnie, gdy popatrzymy
          > na oczekiwania wolontariuszy, by Kanar zlamal prawo, co to ma byc???

jak to co? Prawo wg św. Michnika czy innych Owsiaków. Znaczy nam wolno wszystko :)

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: speed niech placa mandaty! IP: *.hospital-greiz.de 11.01.11, 12:30
      nikt nie jest ponad prawem
      a jazde za darmo mozna bylo pewnie wczesniej zalatwic...
    • Gość: kia KAnar?!!!! A może policjanta nazwicie psem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 12:38
    • trocheozyciu Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandatami 11.01.11, 12:53
      WOŚP się kończy - zresztą już dawno powinien. Pierwsze akcje były nie tylko spontaniczne, ale były przede wszystkim przeprowadzane w kraju dopiero co zbierającym sie po upadku ZSRR i PRL, od którego trudno było cokolwiek wymagac. Dzisiaj jest inaczej - nie tylko można, ale i trzeba wymagać. Inaczej akcpetujemy CHORĄ sytuację, która będzie spychac nas tylko w dół. Jasne - chodzi o zdrowie i zycie, więc tutaj zawsze najłatwiej o wysokie ALE, z tym że jesli nie wymagac od panstwa to moze zaczniemy robic wielka orkiestre wakacyjnej drogi? Albo wielkie granie wielkanocnego krolika na rzecz normalnej kolei. Przykładów mozna mnożyc. Zacznijmy zbierac na wszystko. A co do samej akcji WOŚP - rozrosło się to do niewiarygodnych kosztów. Nawet jezeli cos mamy "za darmo" to nieznaczy ze nie mozna tego wycenic i tak. np. caly czas antenowy popswiecony na WOŚP w dwóch stacjach, obsługa interaktywnych nagród typu lot balonem, plyniecie lodziom podwodna, nadawanie nazw ulic itp., koszt swiatelek do nieba, wynajecia miejsc, hal, sprzetu - biorąc to do kupy , potencjalna kasa wyjdzie wieksza jakby orkiestry nie było, niz jak jest. Ale niektorym biznes doskonale się kreci. A Owsiak juz dawno przestal rzetlnie tlumaczyc - jak sie komus nie podoba, bo nie jest z nami, to jest morderca dzieci i na stos. Tak to mniej wiecej niestety wyglada. Jak ktos nie wierzy to wystarczy zapytac o finansowanie Woodstok gdzie rok w rok, leca mln z "innych " zrodel WOŚP, a ludziom sie wmawia, ze kazdy ICH grosze jest na wage zlota - hipokryzja...
      • unhappy Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat 11.01.11, 13:00
        trocheozyciu napisał:

> A Owsiak juz
        > dawno przestal rzetlnie tlumaczyc - jak sie komus nie podoba, bo nie jest z nam
        > i, to jest morderca dzieci i na stos. Tak to mniej wiecej niestety wyglada.

Tak to m niej więcej wygląda w twojej głowie :D

Może zacytujesz wypowiedź Owsiaka, w której mówił, że osoby niechętne Orkiestrze są mordercami dzieci i na stos.

> Jak
        > ktos nie wierzy to wystarczy zapytac o finansowanie Woodstok gdzie rok w rok,
        > leca mln z "innych " zrodel WOŚP, a ludziom sie wmawia, ze kazdy ICH grosze jes
        > t na wage zlota - hipokryzja...

Nic nie pytaj. Sam sprawdź na stronie rozliczeń fundacji i zapodaj nam tutaj jakim to cwaniekiem jest Owsiak :D
      • Gość: piechuzg Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 13:10
        Niepotrzebnie atakujesz samą akcję. Jest to fajne ludzie pokazują jedność i takie tam bzdury potrzebne ludziom o miękkich sercach i twardych d%$#ch. Należy negować NFZ i ekipę rządzącą, że takie inicjatywy są potrzebne do uzupełnienia sprzętu medycznego. Na sprzęcie powinno się zarabiać. Jak coś się opłaca to znajdzie się inwestor o twardym sercu i pełnym portfelu tyle że ten nierząd powinien umożliwić mu inwestowanie oraz jasną formę rozliczenia z pacjentem w ramach jego ubezpieczenia.
    • kelob3 mandaty wlepiono słusznie i nie ma co gadać 11.01.11, 14:56
      ja to bym chciałzbierać na promie płynącym na Karaiby za darmo rejs,jedzonko a moze na orkiestre jakaś da d..y?
      • Gość: ele Re: mandaty wlepiono słusznie i nie ma co gadać IP: 109.110.223.* 11.01.11, 18:10
        Kiedys Owsiaka popierałem ! teraz NIE !! JAK ON ZACZYNA ROBIC POLITYKE TO PASZOŁ WON [ beszczelny robi młodym wode z mózgu zapraszając Buzka do Kostrzynia !! ]

Grosza nie dam na tego cwaniaczka !! który wysługuje sie młodymi bo ich mozna łatwo zbajerowac !!!! Owsiak ! paszoł won ! NIE DLA POLITYKI !!!
        • radio79 Re: mandaty wlepiono słusznie i nie ma co gadać 11.01.11, 18:46
          moja sąsiadka często jeździ opiekować się starszą kobietą na drugi koniec miasta. W ramach wolontariatu. Bilet kupuje za własne a nie robi rozróby w mediach że jej się należy za darmo. Niech ktoś próbuje powiedzieć tutaj że nie podoba mu się Owsiak natychmiast zostaje zawrzeszczany że chore biedne dzieci, że wolontariusze że misja ble ble ble. Dlatego im się należy. Mi to wygląda na szantaż moralny. Jeżeli chcesz być wolontariuszem to wypełniaj swoją szlachetną misję za swoje a nie zmuszaj mnie do współpłacenia. Bo za ten autobus płacę również ja kasując bilet i płacąc podatki
          • unhappy Re: mandaty wlepiono słusznie i nie ma co gadać 11.01.11, 19:44
            radio79 napisał:

> moja sąsiadka często jeździ opiekować się starszą kobietą na drugi koniec miast
            > a. W ramach wolontariatu. Bilet kupuje za własne a nie robi rozróby w mediach ż
            > e jej się należy za darmo. Niech ktoś próbuje powiedzieć tutaj że nie podoba mu
            > się Owsiak natychmiast zostaje zawrzeszczany że chore biedne dzieci, że wolont
            > ariusze że misja ble ble ble. Dlatego im się należy. Mi to wygląda na szantaż m
            > oralny. Jeżeli chcesz być wolontariuszem to wypełniaj swoją szlachetną misję za
            > swoje a nie zmuszaj mnie do współpłacenia. Bo za ten autobus płacę również ja
            > kasując bilet i płacąc podatki

Ale dlaczego nie przeczytałeś artykułu? Wolontariusze są tu najmniej winni. Tłumaczyć czy mogę zdać się na to, że jednak przeczytasz ze zrozumieniem artykuł?
    • mrfreddie Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandatami 11.01.11, 18:58
      A dlaczego woluntariusze maja jedzic za darmo? To jest zmuszanie komunikacji miejskiej to uczestnictwa w imprezie charytatywnej. Jesli nie chce ma do tego prawo przeciez.
      • unhappy Re: Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandat 11.01.11, 22:11
        mrfreddie napisał:

> A dlaczego woluntariusze maja jedzic za darmo? To jest zmuszanie komunikacji mi
        > ejskiej to uczestnictwa w imprezie charytatywnej.

Nie bardzo wiadomo, kto miałby zmuszać ową komunikację. I nie wiadomo JAK miałby to robić. Poza

> Jesli nie chce ma do tego pra
        > wo przeciez.

Czytanie ze zrozumieniem boli?
    • rossonero9 POlsza .. złodziejom z PO mało.. najwyrazniej 11.01.11, 21:14
      podatki ,skladki na zdrowie ,kasa z orkiestry i z biletów mpk?? kto zagłosuje na nich w nastepnych wyborach? pojebany ,zlodziej ,k...a ,pedał ,lesbijka i "biznesaman przekręciarz"
      • Gość: janek45 Re: POlsza .. złodziejom z PO mało.. najwyrazniej IP: *.warszawa.mm.pl 12.01.11, 00:17
        rossonero9 - czyli odezwał się typowy wyborca pisuaru.
    • boleclaw Kanar nie daruje WOŚP. Wolontariusze z mandatami 11.01.11, 23:08
      co za chamstwo ze strony kanarów; bo to w większości skończone chamy są w gdańsku jakiś czas temu kobietę poturbowali; dać madat wolontariuszowi to tak jak napaść go i zabrać puszkę nie widzę różnicy
    • wikal "odwaga" praworządnych kontrolerów... 11.01.11, 23:54
      Mogę się wypowiedzieć, gdyż kontrole mam w nosie. Duzo korzystam z miejskiej komunikacji w Łodzi, więc wykupuję bilet miesięczny na wszystkie linie. Wielokrotnie byłam świadkiem, gdy kontrolerzy niczym sępy wisieli nad jakąś uczennicą, studentką lub zapominalską staruszką. Kiedyś wlepili mandat matce mojej przyjaciółki, za to, że nie wiedziała o podwyżce cen biletów. Bilet miała, ale po starej cenie. Ostanio nader chętnie grasowali w łódzkich tramwajach, które prawie wcale nie kursowały. Wiecznie były awarie. Ktoś skasował bilet na 30 minut, ujechał z 200 metrów, tramwaj sie psuł, a nastepny ruszał po godzinie. MPK jakoś nie ogłosiło, że wyrówna straty, za to szukało takich jeleni nader gorliwie. Sytuacja zmienia się, gdy biletu nie ma wulgarny bandzior, pyskata baba albo rozrośnięty byczek. Mówi: "nie mam biletu i co z tego. Spadaj (albo i gorzej)". Odmawia pokazania dokumentów (czy w ogóle oni mają prawo nas legitymować?), grozi kontrolerom lub kontrolerkom, ubliża im... I jak się kończy sprawa? Zostawiają go w spokoju i zmieniają tramwaj, by upolować kolejną staruszkę albo studenkę, która rano 2 stycznia jechała do najbiższego punktu sprzedaży migawek. Pana łapacza nie interesowały tłumaczenia - musimy spisać, tak rzekł. No cóż, 20-letnie ważące na oko ze 40 kilo dziewczę nie postawiło się, bo i jak? Dwa byki wisiały nad nią, miały ofiarę... Dlatego nienawidzę tych tchórzliwych szpicli i złodziejskiego łódziego MPK. Choć sama nigdy na gapę nie podróżuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka