Dodaj do ulubionych

Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem opoz...

15.02.11, 13:40
To jest oczywiste, że obsadzają swoich. Niestety jak widać, nie robią tego z głową. Ręce opadają.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdziwiony Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: 83.238.242.* 15.02.11, 20:49
      Nikt tego nie komentuje?
      • cembe Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op 15.02.11, 20:59
        Po co? Jaki jest koń, każdy widzi.
        I zaczną się sprawy sądowe, które pewnie wszyscy wyrzuceni wygrają ...
        • Gość: Zenek M Re: Przygadał kocioł SLD garnkowi PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.11, 22:09
          Kaziu skończ pitolić. Fedko twój kumpel wiesz jaki jest. a niby on w zarządzie województwa jak rządziło SLD to od razu miał duże doświadczenie itd.nie mówiąc o Kraszewskim specjalista od szkoleń i aktywizacji.
          • Gość: Trzcielanin Re: Przygadał kocioł SLD garnkowi PO IP: *.sulechow.pl 16.02.11, 09:40
            Oj miał, miał. Był Burmistrzem 8 lat w Trzcielu i bardzo go żałujemy, że od nas odszedł
      • Gość: gość Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 16.02.11, 08:02
        Dokładnie. Wystarczy przyjrzeć się liście obecności w Urzędzie Miejskim, Skarbowym, Marszałkowskim, Wojewódzkim, Urzędzie pracy...same znane nazwiska, Żona tego, córka tamtego, synowa innego. Czy ktoś dostał pracę w jakimś urzędzie bez protekcji i układów. Niech się odezwie:)
      • Gość: proca Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.home.aster.pl 27.02.11, 21:22
        jak glosowalista tak mata
    • Gość: staffing Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.11, 20:56
      Tak wyglada POlityka kadrowa PO - bierna , mierna ale wierna dobrze widziana z emeryturą ........ już nastpił ostry zjazd pokazuje sondaże ...... meta w szambie powodzenia.
    • Gość: paranoja Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 15.02.11, 21:46
      Najlepsze jest to ,że larum podnosi SLD.Partia , która dokładnie robi to samo co PO gdy dorwie się do władzy.
      • Gość: yeahhh Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 15.02.11, 22:32
        Buahaha dokładnie przyganiał kocioł garnkowi, ale nie no naprawde rece opadaja jak sie patrzy na te swiete krowy ktore dzielą miedzy sobą posadki i jeszcze 27 letnie dziecko zostaje kierownikiem żal.........
        • Gość: Paweł Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 23:16
          Dopiero teraz gały otwieracie ? nabijano się kiedy PIS od dawna trąbił że w tym cholernym PO rządzą tylko układy. Człowiek z dyplomem inżyniera zapierd...ala jak rasowy fizol a takie bydło ledwo po szkole usadza tyłki na kierowniczych stanowiskach.
          PO i SLD są siebie warte. Dokładnie tak samo postępują kolesie w jednej i drugiej partii.
          Jak to mawiał Rudy szkop "by żyło się lepiej...." kolesiom
          • Gość: obserwator Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.11, 07:31
            a gdzie się podziało Locum PHU Biuro Obrotu Nieruchomościami M. i B. Bukiewicz Zielona Góra – po słynnym przekręcie zakupu działki dla Motorexu , zwinęło żagle. A Pan M.BUKIEWICZ - od ręki znalazł zatrudnienie w Agencji Nieruchomości Rolnej - kierowanej przez wiernego żołnierza Pani Poseł - T.Możejkie. W nagrodę Pan T.MOŻEJKO - awansował na Przewodniczącego Sejmiku.
            • Gość: ele do prowokatora Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 16.02.11, 07:50
              Widzisz ! karuzela żydo-chazrskiego Nepotyzmu kreci sie w najlepsze ! Nepotyzm to wy
              żydzi i chazarzy macie we krwi ! Wy bez waszego plemennego Nepotyzmu nie istniejecie !
              was trzyma przy życiu własnie NEPOTYZM !
              • lucjusz1987 Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op 16.02.11, 09:37
                Jesteś chory
                • Gość: mr t Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 09:41
                  A co tu sie dziwic nepotyzmowi w lubuskiej PO, jak przyklad plynie z góry. Minister finansów Rostowski załatwil tez swojej córce posadę w MSZ u Radzia Sikorskiego, by żyło sie lepiej :)
                  • Gość: Kłodawczyk Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.sulechow.pl 16.02.11, 12:09
                    Ostatnio podobno pani Wójt Kłodawy odwołała swojego zastępcę, by zrobic miejsce byłemu członkowi Zarządu Województwa. Gratulacje.
                • Gość: ele do lucjusza198 Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 16.02.11, 12:44
                  a ty obłudny i zakłamany !! bo ci wygodnie nie widziec ty załgany żydo-chazarze !! obrzydzenie to tylko cisnie sie na usta !!!!
                  • lucjusz1987 Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op 16.02.11, 20:37
                    Jak śmiesz mnie wyzywać od żydo-chazarów? No ja rozumiem obłudny i zakłamany, ale no do cholery, bez przesady!
                    • Gość: e Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 16.02.11, 21:09
                      Sprostowanie ! ja cie nie wyzywam ja tylko stwierdzam fakt ze JESTES żydo-chazarem !!

• marcel-5 Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op 26.02.11, 14:17
            Nieprawda bo SLD było o wiele bardziej bojażliwe w zmianach kadrowych . PO przebija ich o głowę . Takiej samowolki nie było ani za SLD ani za PIS to pewne.
    • Gość: smuta Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 16.02.11, 16:37
      Tak robią wszystkie partie. Mydlą oczy ludziom, żeby się tylko dorwać do koryta.
      Ten ustrój jest chory, bardzo chory. Jaka to demokracja, gdy wyborca nie ma
      możliwości rozliczenia złotoustych z obietnic przedwyborczych? Jaka to demokracja,
      gdy oszust, złodziej i bandyta nie ponosi żadnej odpowiedzialności za swoje czyny?
      Wiem na pewno, że nie ma sensu brać udział w wyborach.
      • Gość: obserwator Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.11, 07:44
        11.01.2011 r. Zarząd Województwa Lubuskiego powołał nowego dyrektora Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Zielonej Górze, którym został Rafał Andrzej Gajewski.- kto coś więcej wie ? skąd przybył ? czyim jest protegowanym? kiedy był ogłoszony konkurs na to stanowisko? ile osób startowało w konkursie? Czy jedyne kwalifikacje potrzebne to legitymacja PO - i płacenie składek?
    • Gość: wyborca TVN i Onet tego nie skrytykowali, więc ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.11, 19:40
      ... nie ma sprawy. W końcu wykształceni z dużych miast wiedzieli co robili w czasie wyborów. Acha, nie zapomnijcie przeczytać i usłyszeć informacji o Smoleńsku i o tym co dzisiaj na ten temat powiedział J. Kaczyński. To bardzo ważne, abyście co ranek usłyszeli te informacje jako pierwsze! Pamiętajcie kto jest mądry, a kto głupi! A teraz marsz na "M jak Miłość"!
    • Gość: realista Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.11, 19:42
      SLD krytykuje? To czemu na zdjęciu jest pracownik UM z legitymacją SLD???
      • Gość: wzorzec Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 18.02.11, 21:52
        Zapowiadana normalność w polityce kadrowej PO okazała się powrotem do najgorszych praktyk , których nie stosował nawet PIS. Widać podejmowanie bardzo kosztownych dla budżetu województwa czystek jest ulubionym zajęciem Pani Marszałek Polak / procentuje doświadczenie z Urzędu Miasta/. A może Pani Marszałek by odpowiedziała co robi w Urzędzie Marszałkowskim ponad 500 osób tam zatrudnionych. Kiedy tworzono Województwo Lubuskie - w Urzędzie zatrudnionych było tylko 160 osób.
        • Gość: Polacco Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 22:23
          To jest walka z bezrobociem.
          • Gość: obserwator Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 20.02.11, 12:19
            Dzięki pseudo - kreatywnej polityce Platformy Obywatelskiej i ich wiernych oficerów w naszym województwie lubuskim Pani poseł B.B wykonującej jej polecenia Pani Marszałek E.P dołuje.
            Apeluje:
            Zastanówcie co należy zrobić samodzielnie żeby zrealizować wspólny cel - odsunąć Platformę Obywatelską od władzy po jesiennych wyborach parlamentarnych , zaproponuj w czym Ty możesz pomóc, aby to się ziściło? Do tego nie potrzeba kolejnych strategów, potrzebni są za to ludzie , którzy nad urną wyborczą pokażą Platformie czerwoną kartkę i odeślą ją na zieloną trawkę... Tam jest wszak jej ulubione miejsce
            • Gość: Polacco Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 15:55
              I cóż mądrego można zrobić nad tą urną wyborczą ?
              Kogo wybrać ? Następne procenty z zamówionych słupkowych rankingów ?
              Oni już wszyscy błaznowali pod "wiejskim namiotem" , jak nie pod szyldem tej to innej trupy cyrkowej.
              Tak więc wybór pomiędzy claunami obecnymi od wielu wielu lat na cyrkowej arenie jest trudny i tak na prawdę nic nie zmieniający.
              Te same małośmieszne i oklepane numery i coraz droższe bilety.
              Chyba, że wrzucać puste lub podarte kartki co unieważni wybory.
              Lecz są to zbyt duże koszty dla nas , bo wyżywi się sama !
              ...Myślę , że chodzi o dojście twojej ulubionej trupy do władzy.
              Więc namów jej artystów do zmiany systemu wyborczego by odsunąć tych, którzy mają problem ze szpagatem.
              I tu poniekąd zgadzam się z Ele - wybory w systemie jedno-mandatowym lub mieszanym, albo ...
              • Gość: trailer Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.11, 16:50
                No tak mamy na kierowniczych funkcjach z namaszczenia PO - w Zarządzie Województwa sklepikarza z branży ogrodniczej , działkowej a w WORD - sprzedawce biustonoszy i innej bielizny damskiej. Niema co fachowcy całą gębą.
                • Gość: Polacco Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 09:51
                  To właśnie jest efekt naszego wyborczego systemu , ukierunkowanego na partie, w których działacz wcale nie musi być fachowcem od ekonomii i gospodarki, wystarczą jego oklaski i wierność wodzowi.
                  Efekt tego widzimy w okienku telewizyjnym oraz w postaci niedoróbek zwanych dumnie ustawami.
                  Myślę, że mieszany system podobnie jak w Niemczech czy Rosji w pewnym stopniu zmieniłby oblicze naszego parlamentu, a zarazem dał szansę tym spoza partii.
                  Bo to właśnie oni, są szansą na mądrzejsze rządyi tylko w ten sposób można przewietrzyć wiejską izbę.
                  Tylko co zrobić z naszą mentalnością i beztroskim olewnictwem czy też działaniem na hura, w myśl hasła - jakoś to będzie ?
                  • Gość: ele do polaka Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 25.02.11, 10:11
                    No no ! w 90% sie zgadzam ! tylko nie bardzo zrozumiałe jest twoje zdanie o olewnictwie ?
                    do kogo ta uwaga ? bo jak do swoich pollaco to pełna zgoda !!!

Od 21 mafiażydo-chazrska ma PEŁNĄ WŁADZE W POLSCE ! i w pełni za ten burdel odpowiada
                    • Gość: Polacco Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 13:32
                      Do nas wszystkich ! Chyba nie jesteś ślepy , ani głuchy i potrafisz dostrzegać coś więcej niż własne ego ?
                  • Gość: obserwator Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.aster.pl 25.02.11, 10:30
                    W założeniach do programu wyborczego Platformy Obywatelskiej możemy zapoznać się że " będziemy dążyć do lepszego wyposażenia szkół i przedszkoli, urozmaicenia oferty zajęć pozaszkolnych dla dzieci i młodzieży oraz zadbać o ich bezpieczną drogę do szkoły. Dobra edukacja jest najlepszym kapitałem młodego pokolenia". A działalność kulturalna jest niemożliwa bez odpowiedniego zaplecza i wsparcia finansowego. Wpierając rozwój kultury umożliwimy mieszkańcom twórcze i aktywne spędzanie wolnego czasu oraz ułatwiamy rozwój talentów.. A klasyczny przykład realizacji tych założeń to sytuacja z Krosna Odrzańskiego gdzie nowo wybrany BURMISTRZ /wcześniej Poseł PO/ dał przykład pojmowania społeczeństwa obywatelska. Groteska zachowanie jak dyktator z republiki bananowej.
                    • Gość: Polacco Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 14:01
                      I to jest przykład naszego olewnictwa i braku zastanawiania się w myśl hasła -"jakoś to będzie", nawet przy wyborach na nazwisko nie partię.
                      Wiara w cuda i dziejową sprawiedliwość w połączeniu z boskim rajem wyłącza całkowicie podmiot myślenia wyborców oraz racjonalne do nich podejście.
                      Kiełbasa wyborcza górą...
                      A co po wyborach ? Po wyborach podwyżki dla radnych i włodarzy , a następnie szukanie grosza na zadania miast i gmin. Wyborcy zaś galopują dookoła z taczkami krzycząc kogo by tu odwieść jak najdalej.
                      Nie chcę osądza burmistrza , ani mieszkańców, ale w tej sprawie nikt nie przedstawia konkretnych liczb czy też konkretnych danych , od których cała ta sprawa zależy.
            • Gość: zg48 Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: *.netdrive.pl 24.02.11, 20:44
              A kogo widzisz na miejscu PO?
              • Gość: furet. Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.11, 20:52
                Za podobne praktyki zatrudnienia Prokuratura Okręgowa w Olsztynie obarczyła 5 działaczy podlaskiego samorządu. Wśród nich są m.in. marszałek województwa - Jarosław Dworzański, członek zarządu Jacek Piorunek i Zbigniew Nikitorowicz - szef gabinetu marszałka i przewodniczący klubu PO w radzie miejskiej Białegostoku. Wszyscy są członkami Platformy Obywatelskiej.
                A hipokryci z Rady Regionu Podlaskiego Platformy Obywatelskiej wyrazili swoje stanowisko w sprawie zarzutów:"Wierząc w to, że dalsze postępowanie w tej sprawie oczyści ze wszystkich zarzutów naszych przedstawicieli w samorządzie województwa podlaskiego wyrażamy przekonanie, że dochowają oni obowiązujących w PO wysokich standardów zachowania" - czytamy w enigmatycznym komunikacie władz Platformy. - i co tym sądzicie? /źródło Portal Miejski Białystok Online/
                • Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 11:13
                  Nie bronię PO, ale pamiętam dobrze okresy władzy SLD, PiS i tych od, od których te partie się wywodzą i uwierz mi - żadnej różnicy w standardach zachowania.
                  Nepotyzm i kolesiostwo istaniało i istnieć będzie jako forma podziękowania od jedynek, które wygrały w wyborach dla pracujących na ową wygraną.
                  Po to są partie i upartyjniony system wyborczy...

• marcel-5 Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu 26.02.11, 14:40
                    Gość portalu: Polacco napisał(a):

> Nie bronię PO, ale pamiętam dobrze okresy władzy SLD, PiS i tych od, od których
                    > te partie się wywodzą i uwierz mi - żadnej różnicy w standardach zachowania.
                    > Nepotyzm i kolesiostwo istaniało i istnieć będzie jako forma podziękowania od j
                    > edynek, które wygrały w wyborach dla pracujących na ową wygraną.
                    > Po to są partie i upartyjniony system wyborczy...
                    >

to prawda ale nigdy takie jak za rządów PO
                    • Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:55
                      >>>to prawda ale nigdy takie jak za rządów PO<<<

Łatwiej widać szczegóły w terazniejszości, niż sięgać pamięcią daleko wstecz.
                      Często bywa , że nawet nie chcemy pamietać lub pamięć zawodzi - lata robą swoje.
                      A poza tym, media stały się bardziej niezależne i dociekliwe przez co mamy więcej wiadomości podanych na tacy.

• marcel-5 Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu 01.03.11, 17:34
                        Gość portalu: Polacco napisał(a):

>
                        > Łatwiej widać szczegóły w terazniejszości, niż sięgać pamięcią daleko wstecz.
                        > Często bywa , że nawet nie chcemy pamietać lub pamięć zawodzi - lata robą swoje
                        > .
                        > A poza tym, media stały się bardziej niezależne i dociekliwe przez co mamy więc
                        > ej wiadomości podanych na tacy.
                        >
                        mam jednak wrażenie ze tylko Lewicy pamieta sie wszystko i to z nawiązką bo innych jakos dziwnie łagodnie sie traktuje, rownież w mediach
                        • Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 18:35
                          Osobiście pamiętam czasy lewicy i jej rządów w mediach.
                          Żadnej różnicy. Jak dziś - pogoń do władzy poparta omamianiem szarego ludka.
                          Wszyscy chcą dobrze - więc dlaczego jest tak żle?
                          ...
                          Ale jak może być lepiej - Puste fotele w ławach parlamentu podczas ważnych głosowań, ale pełne jak brat z bratem przy głosowaniu za wyższymi dietami.
                    • Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 15:00
                      Przykładem niech będzie TVP.
                      Każda partia przed wyborami ględziła o jej odpolitycznieniu , a po wyborach obsadzała zarząd swoimi zwalniając przeciwników. Tak był i jest do tej pory mój drogi - pamięc mam dobrą i nie ulegam stronniczości.
                      • Gość: furet Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.02.11, 21:22
                        Nepotyzm , czyli zatrudnianie bądź premiowanie krewnych i znajomych przez ponad 30 proc. polskich urzędników, nie jest traktowany jako zło - wynika z badań przeprowadzonych w ramach Programu Przeciw Korupcji fundacji Batorego. Badani powołują się przy tym na prywatne firmy, gdzie często pracują krewni właściciela. To porównanie bez sensu, ponieważ - po pierwsze - urzędy nie są prywatną własnością. Po drugie, administracja publiczna służy do obsługi społeczeństwa, a nie dbania o interesy krewnych. Po trzecie, pokrewieństwo i kolesiostwo nie sprzyja obiektywnej ocenie pracownika i wreszcie - po czwarte - nepotyzm łamie obowiązującą w urzędach zasadę zatrudniania najlepszego kandydata - w wyniku przeprowadzonego konkursu otwartego.
                        • Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 22:53
                          Świeta prawda. Moja firma - moja rodzina - moja sprawa kogo zatrudniam.
                          Urzędy i państwowe firmy to trudniejsza sprawa. Rodzina nie zawsze znaczy fachowiec.
                        • Gość: ele do fureta Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.aster.pl 27.02.11, 08:10
                          ele do fureta i innych ! NEPOTYZM i KAMUFLAŻ to istota układu mafijnego żydo-chazarskiej
                          nacji ! oni bez kamuflażu i nepotyzmy nie moga życ ! POWIEM WIECEJ !! oni bez NEPOTYZMU i Kamuflażu przestali by istniec !! ich trzyma NEPOTYZM i KAMUFLAŻ !!!!!!

Ale zwróc uwage na te łajdactwo to zaraz cie żydo-chazar nazwą rasistą lub antysemitą !! ot tak dla usprawiedliwienia swego łajdactwa ! o poprawe ich zachowania NIE LICZCIE !!
                          oni inaczej życ nie umieja !!! tylko NEPOTYZM ! KAMUFLAŻ ! NEPOTYZM ! KAMUFLAŻ !
                          • Gość: ant Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 10:11
                            Przyklad w PO idzie z góry: minister Rostwoski załatwia swojej córce pracę w MZS u Radusia Sikorskiego, a minister infrastruktury powpychał do siebie swoich kolegów ze studiów, którzy są ponoć wybitnymi fachowcami, a kolej w Polsce stacza się coraz bardziej w dół.
                            Donald mówił o jakiś standardach, a wyszedł wielki ch.. z tych standardów.

W prywatnej firmie własciciel moze sobie zatrudniac nawet całą rodzinę, ale urzędy i instytucje państwowe nie są prywatne i zatrudnianie tam członków swojej rodziny powinno być prawnie zabronione.

Ciekawe jak się czuje na swoim stołeczku ta dziewczyna z Gorzowa, której mama z PO załatwiła kierowniczą posadkę w filii urzędu marszałkowskiego.
                            • Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 11:13
                              A jak było dawniej ?
                              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,2668472.html
                              www.polityka.pl/kraj/ludzie/185877,1,miller-leszek-jr.read
                              i tak można drążyć...

KGHM - sp. z udziałem skarbu państwa.
                              • Gość: ele do dziada Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.aster.pl 27.02.11, 11:25
                                Ty jak pijak ! mówi ci sie od 2 lat ze NEPOTYZM to życie wszystkich żydo-chazrskich parti !!
                                WSZYSTKICH !!!!!!! to co ty pokazuje nam ze SLD ? wszystkich parti żydo-chazrskich !!!
                                to wasze zycie !! wy bez NEPOTYZMU nie istniejecie dziadu !!!!! wam NEPOTYZM weszedł w krew i nawet nie widzicie w tym nic zlego !!!! i dlatego Polska stała sie posmiwiskiem UE !

TYLKO NIE WCISKAJCIE NAM POLAKOM ZE TO MY JESTESMY WINNI ! TO WY ŻYDZI I CHAZARZY I WASZ NEPOTYZM JEST WINNY ZE POLSKA JEST OGRABIONA I ZNISZONA !!!!
                                • Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 22:59
                                  Pisz ze zrozumieniem i czytaj ze zrozumieniem.
                                  To nie jest takie trudne.
                                  No-o, może dla ciebie..., ale to już nie moja wina, a tatusia i mamusi.

• Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 11:20
                            Oj popróbował by ty słowiański NEPOTYZM i KAMUFLAŻ w Rosji, to by wiedział czym on jest.
                            A w Chinach czy Bangladeszu....
                            • Gość: ele do dziada Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.aster.pl 27.02.11, 11:39
                              Buchachacha !! dziadu ? co ty o Rosji czy Chinach wiesz ? domyslam sie ze tyle co przeczytasz w gazinowyo obco-jezycznych propagandowych mediów w Polsce !!! całe szczescie ze ty nawet nie zdajesz sobie sprawy ze swej śmiesznosci !!!! masz naprawde szczescie zydo-chzarze !! [ czego przykładem sa tutaj internauci twoi pobratycy nikt nawet nie ci nie wpiera ! bo kto był w CHINACH ! to mu szczena opadła i widzi co mozna było przez
                              20 lat zbudowac a co mozna było zrujnowac w Polsce pod rzadami mafi żydo-chazarskiej !!!

Słowianie ! nie głosujemy na te żydo-chazrskie partie polityczne !! to ciemnota która przez 21 lat tylko NISZCZYŁA !!! SPRZEDAWAŁA !!!! RUJNOWAŁA !!!!!!! NIC NIE BUDOWAŁA !!!!!!!!!!!

dziadu ! jestes naprawde SPECJAŁ OKAZ !!! buchchaaa buchacha !!!
                              • Gość: furet Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.02.11, 18:41
                                Fajnie jest!

W urzędzie marszałkowskim jest fajnie , kolesiowo i wzorowo,
                                Może dlatego, że z namaszczenia PO jest tak "POLAKOWO"?
                              • Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 21:12
                                Dużo dowiedziałeś się z wycieczki do Chin za publiczne pieniądze ?
                                Z tego co p... to bardzo mało, albo tyle ile ci kazano lub pokazano.
                                Chiny w żadnym stopniu nie możesz porównywać do małego państewka o małym i zapchanym towarami rynkiem wewnętrznym.
                                Powiedz mi o góru mądrości :
                                - ile kosztuje wydobycie tony wegla kamiennego w chińskich kopalniach
                                - jak wygląda mechanizacja i bezpieczeństwo górników z Chin
                                - jak kształtują się górnicze pensje
                                - jaka jest cena chińskiego węgla w świecie
                                - jaki jest udział chińskiego górnika w tonie owego węgla
                                A wiedz, że węgiel chiński odgrywa dużą rolę w chinskiej gospodarce.
                                Powiedz też dla ciekawostki:
                                - ile kosztuje uruchomienie produkcji całkowicie nowego modelu samochodu i czy stać nas na to ?

• Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 21:17
                                >>>co ty o Rosji<<<
                                No i zdziwiłbyś się tłuku.
                                Wiedzy, o której mówimy nie nabywa się z wojaży turystycznych... dalej - moja sprawa.
                                Ty dajesz dowód, że wiesz GÓWNO, a twoje informacje z portalu Interii możesz wsadzić tam skąd to gó... wyłazi.
                                • Gość: ele do dziada Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.aster.pl 28.02.11, 08:38
                                  No i gitara ! dziadu nie bede polemizował z człowiekiem który opiera sie na propagandzie żydowskiej mafi !!! którawielokrotnie dawała przykład beszczelnej propagandy !! dzis
                                  na tapecie jest Łukaszenko !!! podobno juz zebrł 6 mld dol. w skarpecie !!!!!! tak podaja zydo-chazarskei mass-media w Polsce !!! [ czemu 6 mld ? a nie 10 mld ? ] tylko głupek da sie nabierac na to co piszą zydo-chazerskie gadzinówki dla tybulców !!!
                                  • Gość: Polacco Re: Ku przestrodze - realizatorom nepotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 11:24
                                    Dlaczego masz polemizować ? Jeżeli uważasz, że śmigasz bezproblemowo w temacie chińskiego sukcesu ekonomiczno-gospodarczego , odpowiedz na moje pytania nie sprawi ci żadnego kłopotu.

>>>> na tapecie jest Łukaszenko !!! podobno juz zebrł 6 mld dol. w skarpecie !!!!!! tak podaja zydo-chazarskei mass-media w Polsce !!! [ czemu 6 mld ? a nie 10 mld ? ]<<<

Niech będzie 10 , a nawet 15 - 100, .... a ty tak bardzo wierzysz w jego niewinność i uczciwość ? Bo tylko głupek...
                                    ...

• Gość: furet Niesamowite pani Poseł Bukiewicz - w akcji IP: *.aster.pl 28.02.11, 19:32
      Dziś stał się cud w Krośnie pani Poseł Bukiewicz - zapewniła w imieniu Urzędu Marszałkowskiego że środki znajdą się. Okazuje się że Sejmik czy też Zarząd Województwa w tym również Marszałek to fasada. Styl uprawiany kiedyś w PZPR , okazuje się że funkcjonariuszom Platformy Obywatelskiej bardzo bliski. Oj kiepsko to widzę i tak koleś Pani Poseł - Burmistrz Cebula zostanie odwołany w referendum.
      • Gość: nicelus bukiewicz - w akcji, kpina z demokracji ... IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.11, 14:27
        furet napisał:

> Dziś stał się cud w Krośnie pani Poseł Bukiewicz - zapewniła w imieniu Urzędu
        > Marszałkowskiego że środki znajdą się. Okazuje się że Sejmik czy też Zarząd
        > Województwa w tym również Marszałek to fasada. Styl uprawiany kiedyś w PZPR,
        > okazuje się że funkcjonariuszom Platformy Obywatelskiej bardzo bliski.

nie tylko sejmik, zarząd i marszałek są fasadą. też bezpośrednio wybrany burmistrz zmienił zdanie, a następnie rada miasta bez żadnej debaty, czy dyskusji zmieniła swoją własną uchwałę (sic!).

• Gość: Polacco Re: bukiewicz - w akcji, kpina z demokracji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 15:33
          Wszystko w imię przyszłej kampanii przedwyborczej i lęku przed utratą stołków.
          Notowania idą w dół, więc to co było ekonomicznie uzasadnione, już nie jest.
          Taki styl podejmowania decyzji jest charakterystyczny dla niemal każdej partii rządzącej w naszym kraju.
          Wszyscy wiemy, że oszczędności są potrzebne, ale w pierwszym rzędzie jak najszybciej należy zreformować rząd i parlament biorąc pod uwagę drastyczne cięcia na ich utrzymanie.
          Następnie zlikwidować słabe województwa wraz z rozdymanymi dublującymi się urzędami, potem powiaty i małe gminy.
          Na końcu - powinno być normalniej...

• Gość: furet bukiewicz , fedak i polak - w akcji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.11, 21:43
            CUD , CUD pierwszy konkurs - ale wiadomo kto wygra.

Marszałek Województwa Lubuskiego
            o g ł a s z a
            nabór kandydatów
            na wolne kierownicze stanowisko urzędnicze
            w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Lubuskiego:
            Stanowisko i miejsce w strukturze organizacyjnej: Dyrektor Departamentu Infrastruktury Społecznej.

Zwycięzca może być jeden p.o. Dyrektora - Mirosław Glaz - protegowany minister FEDAK - PSL
            • Gość: wzorzec Kadry Urzędu Marszałkowskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.11, 08:28
              Zbliża się 100 dni rządów obecnego Zarządu Województwa proponuje o ocenę dokonań kadrowych tej ekipy:
              Pożegnano zwolniono w sposób niejednokrotnie bez poszanowania prawa:
              W. Woropaja - dyrektora Departamentu 0rganizacyjno -Administracyjnego - zadżumiony bo przyjaciel Jabłońskiego
              A. Świder - dyrektora Generalnego Urzędu - zadżumiony bo przyjaciel Jabłońskiego
              B. Mucha - wicedyrektor Departamentu Gospodarki i Infrastruktury
              J. Teicherta - dyrektor Departamentu Europejskiego Funduszu Społecznego - bo SLD
              S. Domaszewicza - dyrektor Departamentu Edukacji, Kultury i Sportu - bo z SLD
              E.Kraszewskiego - wicedyrektora WUP - bo SLD
              M. Kuźniar - skarbnik Województwa - ta pani zasłużyła na odwołanie
              I. Miś-Kwiatkowska - dyrektor Departamentu Europejskiego Funduszu Społecznego - ta pani zasłużyła na odwołanie
              Powołano:
              Teresę Sekułę - na sekretarza województwa
              R.Guza - na p.o dyrektor Departamentu Europejskiego Funduszu Społecznego - były Wiceburmistrz Krosna
              T.Zamlewską - na wicedyrektora WUP - emerytowana nauczycielka - koleżanka pani Poseł Bukiewicz - wspólniczka od spółki "Flora" wicemarszałka Sokołowskiego.
              A.Sibińska-Strzelecka - na kierownika Fili UM Gorzów - córka przewodniczącej Rady Miasta Gorzów
              R. A. Gajewski - na Dyrektora WORD - były sprzedawca bielizny damskiej.
              M.Kamiński - na dyrektora Departamentu Europejskigo Funduszu Społecznego - trafny wybór

• Gość: obserwator Odwołanie koleżanki Poseł Bukiewicz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.11, 15:53
                ...... Po kilkudziesięciu pracy została odwołana ze stanowiska Wicedyrektora WUP - Pani Teresa Zamlewska .... Panie Dyrektorze Błażków co jest same zalety pan widział miesiąc temu.
                • Gość: obserwator Re: Odwołanie koleżanki Poseł Bukiewicz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.11, 15:55
                  ...... Po kilkudziesięciu dniach pracy została odwołana ze stanowiska Wicedyrektora WUP - Pani Teresa Zamlewska .... Panie Dyrektorze Błażków co jest same zalety pan widział miesiąc temu.
                  • Gość: przodownik pracy Kto dał polecenie do odstrzału. IP: *.aster.pl 21.03.11, 20:24
                    Hej kto o tym zdecydował główny kadrowy Platformy Obywatelskiej T.Możejko ??? - czy też sama Bukiewicz a może Marszałek Polak ?? Czy też presja Minister Fedak? I za jakie zasługi ?
                    • Gość: przyzwoity obywate Kto dał polecenie do odstrzału. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.11, 18:12
                      ..... Po 49 dniach wytężanej pracy (a raczej pozorowania i udawania) wszechstronnie przygotowana , wykształcona wybitny specjalisty od rynku pracy została odwołana ze stanowiska Wicedyrektora WUP - Pani Teresa Zamlewska .... i cóż Pani Marszałek Polak na to , a Pani Poseł Bukiewicz też niema nic do powiedzenia przecież to przyjaciółka. Brawo Radny SLD Edward Fedko .(Gazeta Wyborcza 15.02.2011 pisała "- Szybkie tempo zmian kadrowych tłumaczone jest zmianą struktury urzędu, ale moim zdaniem to decyzje polityczne - mówił radny Edward Fedko (SLD). Jako przykład podał odwołanie Edwarda Kraszewskiego ze stanowiska wicedyrektora Wojewódzkiego Urzędu Pracy. - To dobry, doświadczony specjalista, prawdziwy technokrata, którego miejsce z dnia na dzień zajęła pani Teresa Zamlewska. Wszystko odbyło się bez konkursu. Ciekawe, czy nowa wicedyrektor spełnia wymogi ustawowe? - zastanawiał się Edward Fedko. Co więcej, Zamlewska jest wspólniczką obecnego wicemarszałka Jarosława Sokołowskiego w firmie Flora Sokołowski-Zamlewski działającej przy ul. Fabrycznej w Zielonej Górze. Firma handluje maszynami, nasionami, torfem. Filie ma m.in. w Żarach, Żaganiu i Zielonej Górze. - To czysty nepotyzm polityczny - kwitował radny SLD." i kto miał racje ?????????
                      • Gość: furet Re: Kto dał polecenie do odstrzału. IP: *.aster.pl 31.03.11, 09:45
                        W lutym olsztyńska prokuratura postawiła zarzut przekroczenia uprawnień Jarosławowi Dworzańskiemu, marszałkowi województwa podlaskiego. Zdaniem śledczych, którzy po doniesieniu CBA i wspólnie z tą służbą kontrolowali urząd marszałkowski, marszałek i czterech jego bliskich współpracowników miało w 2009 roku ustawić kilka konkursów na zatrudnienie. Miało to polegać m.in. na przygotowywaniu wymogów pod konkretne osoby czy ujawnianiu preferowanym kandydatom pytań egzaminacyjnych. Samorządowcy nie przyznają się do winy, nie rezygnują też z pełnionych funkcji..... ( żródło:Jakub Medek - Gazeta Białymstok 2011-03-30) A może tak należy skontrolować Lubuski Urząd Marszałkowski w Zielonej Górze i instytucjach mu podległychDwie twarze agentki CBA

• Gość: obserwator Pani Aleksandra Mrozek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.11, 08:53
                          Komunikat Zarządu Województwa z dnia 11 Kwi 2011 ... w Departamencie Polityki Regionalnej na stanowisko Kierownika Wydziału Turystyki została wybrana Pani Aleksandra Mrozek ]zamieszkała w Zielonej Górze ..
                          ALEKSANDRA MROZEK, emerytowana bardzo dobra dyrektor III LO , radna miejska z ramienia PO w Zielonej Górze. Nigdy nic wspólnego z Turystyko zawodowo nie miała.
                          Pani Marszałek Polak czy to kolejny przypadek realizacji Strategi Zatrudnienia tylko działaczy PO.
    • Gość: hardcore Re: Kolesiostwo i nepotyzm - PO pod obstrzałem op IP: 212.109.137.* 21.12.11, 13:02
      Hardcore. Przeciez w UM sa zatrudnieni ludzi z wiekszym stazem pracy, ktorzy maja jeszcze lepsze przygotowanie do pelnienia tej funkcji. Jakie mozna miec doswiadczenie zawodowe w wieku 27 lat, nawet jesli sie przedtem rok czy 2 pracowalo i to na nizszym stanowisku? Hardcore do szescianu. Brak słów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka