Dodaj do ulubionych

W69 i crs - jakie piękne nazwy!

15.02.11, 19:53
Polska Grupa Energetyczna będzie przez pięć lat sponsorem stadionu piłkarskiego w Gdańsku, na którym zostaną rozegrane mecze mistrzostw Europy w 2012 r. To wydatek 35 mln zł. Atlas kupił prawa do używania nazwy hali widowiskowo-sportowej w Łodzi, gdzie swoje mecze rozgrywa m.in. siatkarska reprezentacja Polski.

Tak, ale to są lokalne firmy. To może jakaś lokalna firma z Zielonej Góry zostanie sponsorem?
Obserwuj wątek
    • croolick Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! 15.02.11, 20:02
      A kto jest największym pracodawcą w ZG? To może sponsorem CRS zostanie Urząd Marszałkowski? Poprzednik pani Polak, zostawił po sobie nowe mebelki, to teraz czas na Voivodeship Executive Arena? Jak nie samorząd to może uniwerek? University of Zielona Góra Arena? Szkoda, ale nie - było kilka spektakularnych "prestiżowych" inwestycji i kasy brak. No to może Voivodeship Hospital Arena? Patrząc na doniesienia o wypadkach na basenie, to nie byłby taki zły pomysł;-)
      • Gość: zając żarski Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! IP: *.messagelabs.net 16.02.11, 08:19
        Zębaty beznadziejny belfrze zajmij się lepiej swoją wioską i grzybem w szatniach na niedogrzanym baseniku w żarkach koło żagania :)
        • croolick Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! 16.02.11, 13:03
          Gość portalu: zając żarski napisał(a):

> Zębaty beznadziejny belfrze zajmij się lepiej swoją wioską

Wolę zajmować się metropolią zielonogórską, gdzie mieszkają takie elokwentne wielkomieszczuchy jak ty:-)

> i grzybem w szatniach na niedogrzanym baseniku

Żarski basen działa od przeszło 10 lat, czyli tyle ile ZG zajęło stworzenie planów swego basenu zbudowanego za pieniądze marszałkowskie (czyli przeznaczone dla CAŁEGO województwa) i KREDYT, który JUŻ POGRĄŻYŁ WASZE MIASTO. Żary kredyt za basen spłaciły już dawno i nie wyciągały łap po fundusze całego województwa. TO JEST ZASADNICZA RÓŻNICA MIĘDZY MEGALOMANIĄ ZIELONOGÓRSKĄ A ŻARSKIM REALIZMEM.

> w żarkach koło żagania :)

Żarki to są bliżej Łęknicy, niż Żagania, ale wiadomo, że wiedza geograficzna mieszkańców metropolii zielonogórskiej nie wykracza poza Raculkę.
          • Gość: zając żarski Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! IP: *.messagelabs.net 16.02.11, 13:57
            Albo wylali cię z pracy, albo jesteś na forum w jej trakcie tak ...czy siak nadajesz się do zwolnienia...od lat widzę jak cię nienawiść zżera, że Zielona się rozwija... :) bardzo mnie to cieszy..:) oczywiście będziesz zaprzeczał w swoim stylu, ale to nie my jeździmy do Żar czy Żagania, tylko wy do nas- jak takiś mądry to stwórzcie coś co przyciągnie innych do was np. jakiś sport ekstraligowy..., a nie rzygaj na innych lecząc kompleksy...
            • croolick Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! 16.02.11, 14:32

> Albo wylali cię z pracy, albo jesteś na forum w jej trakcie tak ...czy siak nad
              > ajesz się do zwolnienia...

I ty bezrobotny (no bo pewnie piszesz w czasie wolnym) o tym będziesz decydował? :-)))

> od lat widzę jak cię nienawiść zżera,

Nienawiść? To uczucie jest mi obce, ale ty pewnie sporo o tym wiesz obrzucając innych inwektywami, czy insynuacjami.

> że Zielona się rozwija... :)

Tak, tak rozwija się:-) Widzę to będąc na coraz bardziej wymierającym deptaku i rynku. Słysząc o braku inwestorów i upadających zakładach...

> bardzo mnie to cieszy..:)

Ja też bym się cieszył, gdyby ZG NAPRAWDĘ SIĘ ROZWIJAŁA, ale nie dzięki rozbudowującej się administracji i kolejnym hipermarketom oraz wykorzystaniu środków, które powinny trafić na zrównoważony rozwój całego województwa. Chciałbym, żeby rozwijała się dzięki umiejętnemu ściąganiu inwestorów, czego dotychczas się kolejnym władzom miejskim nie udało.

> ale to nie my jeździmy do Żar czy Żagania, tylko wy do nas

Doprawdy? Znam sporo zielonogórzan pracujących w Żarach i takich co przez lata jeździli na żarski basen z powodu braku takowego w metropolii zielonogórskiej.

> - jak takiś mą
              > dry to stwórzcie coś co przyciągnie innych do was np. jakiś sport ekstraligowy.
              > .., a nie rzygaj na innych lecząc kompleksy...

Jak takiś mądry to powiedź skąd pochodzi największy sponsor waszego ekstraligowego ZKŻ??? :-)))
              • Gość: zając żarski Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! IP: *.eranet.pl 16.02.11, 15:10
                Zajaczku jestem szefem zielonogórskiej firmy, nie cierpie twych postów po to zakompleksione szowinistyczne teksty i są takie od lat.
                Moje miasto obecnie szybko się rozwija-zawsze można lepiej, ale to co było jeszcze parę lat temu to była tragedia.Jakie upadające zakłady?? :) mówisz o tym trupie - nie rentownym od lat Zastalu... tak 300 osób to tragedia dla rodzin, ale nie dla miasta, które bezrobocie ma ok 6% ...chyba internet i gazety na ŁUŻYCE docierają....tak masz rację zielonogórzanie jeżdżą do Żar i Żagania, bo są kierownikami w waszych firmach, a wy niestety macie zdolność kredytową na zakup czajnika- ale to nie nasza wina tylko waszych kadr..., a największym sponsorem Falubazu jest obecnie PGNi G( Nafta i Diament) , a nie Kronopol .Powiedz dlaczego nie sponsoruje waszych klubów?? dlaczego kupili ziemię na os Mazurskim, żeby wybudować tam dzielnicę dla kadr średniego i wyższego szczebla??? ..bo jesteście tylko uroczą dziurą...
                Pozdrawiam i życzę większego obiektywizmu, bo ja nigdy nie krytykuje tego co się dzieje w Żarach tylko mnie to cieszy.

• v.t.s Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! 16.02.11, 16:10
                  szkoda czasu na tego kontestatora zielonogórskich śmietników
                • croolick Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! 16.02.11, 18:58

> Zajaczku jestem szefem zielonogórskiej firmy,

Firma z branży buraczarskiej?

> nie cierpie twych postów po to zakompleksione szowinistyczne teksty i są takie od lat.

A jakie są twoje posty? Po prostu chamskie? BTW zajrzyj do słownika, by zobaczyć, co znaczy pojęcie "szowinizm".

> Moje miasto obecnie szybko się rozwija-zawsze można lepiej, ale to co było jesz
                  > cze parę lat temu to była tragedia.

Doprawdy? Parę ładnych lat mieszkałem w ZG a i teraz jestem z miastem związany. Mam przyjaciół i mam wrażenie, że oni i ja czujemy zupełnie odwrotnie.

> Jakie upadające zakłady?? :) mówisz o tym tr
                  > upie - nie rentownym od lat Zastalu... tak 300 osób to tragedia dla rodzin, al
                  > e nie dla miasta,

Te 300 osób, to KOLEJNA partia, która trafi do PRZEPEŁNIONEGO POŚREDNIAKA

> które bezrobocie ma ok 6% ...chyba internet i gazety na ŁUŻYCE docierają....

To jest 6% ludzi będących w statystyce PUP, a jak się ma statystyka do rzeczywistości???

> tak masz rację zielonogórzanie jeżdżą do Żar i Żagania, bo są ki
                  > erownikami w waszych firmach,

To czemu nie jesteście kierownikami u siebie???

> a wy niestety macie zdolność kredytową na zakup czajnika- ale to nie nasza wina tylko
                  > waszych kadr...

Zdradź mi jakiej rzekomo firmie szefujesz, że potrafisz dokonać tak profesjonalnej analizy:-)

> , a największym sponsorem Falubazu jest obecnie PGNi G( Nafta i Diament) ,

Tia, spółka z większościowym udziałem państwa, czyli jak zwykle budżetówka...

> a nie Kronopol .

Gdzie byłby wasz klub, gdyby nie Kronopol???

> Powiedz dlaczego nie sponsoruje waszych klubów??

Cóż, jeślibyś był faktycznie szefem jakiejś firmy to wiedziałbyś na co należy wydawać budżet promocyjny.

> dlaczego kupili ziemię na os Mazurskim, żeby wybudować tam dzielnicę dla kadr średniego i wyższego szczebla???

No i co? Budują? Oczywiście nie masz pojęcia, że osiedle dla kadry to oni już dawno wybudowali ale w Żarach.

> ..bo jesteście tylko uroczą dziurą...

To po co upieracie się przy istnieniu woj. lubuskiego? Boicie się, że zielonogórska "potęga" pryśnie jak bańka mydlana?

> Pozdrawiam i życzę większego obiektywizmu, bo ja nigdy nie krytykuje tego co si
                  > ę dzieje w Żarach tylko mnie to cieszy.

Najpierw koleś wylałeś wiadro pomyj na moje miasto i teraz piszesz taki bzdet? Żałosny jesteś.
                  • v.t.s Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! 16.02.11, 19:03
                    na śmietnik wracaj bo tam twoje miejsce
                • croolick Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! 16.02.11, 19:55

> Zajaczku jestem szefem zielonogórskiej firmy,

Szefunciu, czemu zatem nie zostaniesz sponsorem tytularnym CRS?
                  • Gość: Polacco Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 23:14
                    Szef zielonogórskiej firmy , który nie martwi się , że 300-tu potencjalnych klientów traci pracę, a przy tym i dochody. Dziwny to szef ...
                    Te 300 osób szefie płaciło podatki do miejskiego koszyka , a teraz miasto musi wyłożyć z twoich podatków na zasiłki dla nich.
                    ????
              • Gość: jarek Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 10:38
                Jak takiś mądry to powiedź skąd pochodzi największy sponsor waszego ekstraligowego ZKŻ??? :-)))
                heh crooolick a skąd ten ZKŻ jest? Myślisż, że "Ż" w skrócie to do Żar?

jesteś chyba faktycznie ziejącym nienawiścią nieudacznikiem. no ale tak czasem bywa.
                w tym co piszesz, jest na pewno kilka słusznych zdań, ale niestety wszystko poza tym to ściek.
    • Gość: pol Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.11, 20:52
      Jak znam lokalne zwyczaje , będzie to URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJ. LUBUSKIEGO.I znajdzie się furtka na wyciągnięcie kasy z UM za przyzwoleniem pani Polak.
      • Gość: obywatel Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! IP: *.aster.pl 16.02.11, 07:20
        Nie Polak i Urząd Marszałkowski ale jaśnie pana Janusza Kubicki, co to słowa dotrzymał.
    • maciej_aszek W69 i CRS - jakie piękne nazwy! 15.02.11, 21:48
      "A kto zostanie tytularnym sponsorem zielonogórskiej hali? Magistrat cały czas czeka na oferty."

Taa, zielonogórskie "menagery" to na czekaniu znają się najlepiej!

A Januszek taką hojną ręką daje kasę na promocję... swojej "szanownej" osoby! "Sponsorem koncertu takiego to a takiego jest prezydent ZG Janusz K.", "Sfinansowano imprezę dzięki dotacji prezydenta ZG Janusza K.", "prezydent ZG Janusz K. mecenatem tego i tamtego...".
      Jak on taki czuły na sponsoring, to niech się "postawi", weźmie kredycik (np pod hipotekę swojego domku) na dużą bankę i niech przez rok CSR będzie JANUSZ KUBICKI SPORT AND FITNESS CENTER!

Szkoda słów, jakich popaprańców ma za zarządców ZG!

• Gość: Viki Re: W69 i CRS - jakie piękne nazwy! IP: 217.149.255.* 16.02.11, 10:56
        A ja proponuję parafrazę starego hasła reklamowego " KUBICKI i CERES PODNOSI INTERES"
        PS. CERES / CRS / to była nazwa nie istniejącego już tłuszczu na rynku.
        • Gość: Polacco Re: W69 i CRS - jakie piękne nazwy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 23:19
          Nie za bardzo podniesie - stary odcięty , a nowy doklejony. Zmęczenie materiału i gotowe - odpadnie...
    • Gość: O_O Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! IP: *.dialog.net.pl 16.02.11, 21:18
      croolick napisał:

> [i]Polska Grupa Energetyczna [...] Atlas [...]

> Tak, ale to są lokalne firmy.

PGE lokalną firmą - zabawne :)) siedziba jest w Wawie - zresztą równie dobrze mogli się wpisać w stadion w Gorzowie
      Może i Atlas jest z Łodzi - co nie przeszkadzało latami tytularnie sponsorować wrocławską Spartę

> To może jakaś lokalna firma z Zielonej Góry zostanie sponsorem?
      jakoś wątpię - w firmę z Żar tym bardziej

W dyskusję o sensie kupowania tej nazwy się nie wdaję bo to absolutnie nie jest cel Twojego posta
      Jak zwykle tylko prowokujesz.
      Ale po cholerę to robisz (?) lepiej nie wiedzieć - niech to już lepiej zostanie Twoją tajemnicą.
      • croolick Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! 16.02.11, 21:29
        Gość portalu: O_O napisał(a):

> Ale po cholerę to robisz (?) lepiej nie wiedzieć - niech to już lepiej zostani
        > e Twoją tajemnicą.

Ależ to żadna tajemnica, mnie po prostu szlag trafia, że rząd chce oszczędzać na każdym, ale nie do ruszenia jest urzędnicza hydra niepotrzebnych województw, jak lubuskie...
      • croolick Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! 16.02.11, 21:44

> PGE lokalną firmą - zabawne :)) siedziba jest w Wawie - zresztą równie dobrze
        > mogli się wpisać w stadion w Gorzowie

Czyli PGNiG jako sponsor ZKŻ też nie ma nic wspólnego z Zieloną Górą.

> Może i Atlas jest z Łodzi - co nie przeszkadzało latami tytularnie sponsorować
        > wrocławską Spartę

Oczywiście, bo liczą się pieniądze a nie sentymenty. Mnie bawi, że porównujecie się do Gdańska, czy Łodzi, a z całym szacunkiem dla ZG, to nie ta liga.

> W dyskusję o sensie kupowania tej nazwy się nie wdaję bo to absolutnie nie jes
        > t cel Twojego posta

Po części jest. Jak można zakładać, że znajdzie się bez problemu chętny na kupno nazwy w 100 tys. mieście bez dużej firmy, której zależałoby na tego typu reklamie? Firma z której naprawdę możecie być dumnymi jak ADB, nie potrzebuje takiej promocji, bo ich marka nie jest kierowana do masowego konsumenta. Więc kto będzie w stanie dać duże pieniądze na nazwę?
        • Gość: O_O Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! IP: *.dialog.net.pl 16.02.11, 22:22
          croolick napisał:
          > Czyli PGNiG jako sponsor ZKŻ też nie ma nic wspólnego z Zieloną Górą.

No niewiele, choć raczej więcej niż PGE z Gdańskiem. Generalnie to nie jest półka firm "lokalnych"
          A przy okazji to po cholerę PGNiG sponsorowanie ZKŻ ?
          Uważam, że taki szeroki sponsoring sportowy prowadzony przez firmy takie jak PGE, PGNiG, KGHM itp to sprawa nie mająca nic wspólnego z marketingiem.
          Wolałbym żeby mi prąd czy gaz taniej sprzedawali niż wesoło szastali kasą na prawo i lewo bo jakaś miernota polityczna zadzwoniła że im sponsor uciekł.

> Mnie bawi, że porównujecie
          > się do Gdańska, czy Łodzi, a z całym szacunkiem dla ZG, to nie ta liga.

I tu już Twoja antyzielonogórska nadinterpretacja :) Londyn i Barcelona też są w artykule wymienione
          A jak chcesz bardziej lokalnie to Lubin ma stadion z nazwą - a zasada sprzedaży nazwy zresztą podobna do tych innych w Polsce
          • croolick Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! 16.02.11, 22:47

> A przy okazji to po cholerę PGNiG sponsorowanie ZKŻ ?

Na układy nie ma rady.

> Uważam, że taki szeroki sponsoring sportowy prowadzony przez firmy takie jak
            > PGE, PGNiG, KGHM itp to sprawa nie mająca nic wspólnego z marketingiem.
            > Wolałbym żeby mi prąd czy gaz taniej sprzedawali niż wesoło szastali kasą na pr
            > awo i lewo bo jakaś miernota polityczna zadzwoniła że im sponsor uciekł.

A tu się z Tobą w pełni zgodzę.

> I tu już Twoja antyzielonogórska nadinterpretacja :)

A czemu "antyzielonogórska"? Raczej antymegalomańska.

> Londyn i Barcelona też są w artykule wymienione

No właśnie, czyż to nie zabawne?

> A jak chcesz bardziej lokalnie to Lubin ma stadion z nazwą - a zasada sprzedaż
            > y nazwy zresztą podobna do tych innych w Polsce

No tak, ale Dialog powstał z pieniędzy KGHM, można powiedzieć, że to mała rekompensata za to, że kapitał z Lubina przetransferowano do Wrocławia. Zresztą ja się Dialogowi nie dziwię, stadion w Lubinie będzie odgrywał pewną rolę w Euro 2012, imprezie, która będzie cieszyć się ogromnym zainteresowaniem. Zagłębie to zespół ekstraklasy piłkarskiej od lat. A futbol póki co jest najpopularniejszym sportem w naszym kraju. A jaka impreza o randze Euro, czy ekstraklasy piłkarskiej będzie odbywać się w CRS?
            • Gość: O_O Re: W69 i crs - jakie piękne nazwy! IP: 94.75.251.* 17.02.11, 10:27
              croolick napisał:

> > I tu już Twoja antyzielonogórska nadinterpretacja :)
              >
              > A czemu "antyzielonogórska"? Raczej antymegalomańska.
              >
              > > Londyn i Barcelona też są w artykule wymienione
              >
              > No właśnie, czyż to nie zabawne?

Właśnie jakoś nie do końca. Przy każdej takiej wzmiance podają przykłady zastosowania - nie ma ich w Polsce wiele.
              W komunikacie Zagłębia Lubin o sprzedaniu nazwy stadionu wymienione jest 8 miast i nie uważam żeby się przez to miedziaki przyrównywali do Monachium czy Frankfurtu.

> Zresztą ja s
              > ię Dialogowi nie dziwię, stadion w Lubinie będzie odgrywał pewną rolę w Euro 20
              > 12, imprezie, która będzie cieszyć się ogromnym zainteresowaniem.

Podpisali w lutym 2009 na 3 lata - i wątpię by to przedłużali bo Dialog poszedł pod młotek - no chyba, że rzutem na taśmę załatwią coś czym zajmie się potem CBA .
              Pewnie się skończy na KGHM Arena (albo jakieś np. Ecoren czy Interferie żeby nie było za bezczelnie)

> A futbol póki co jest najpopularniejszym sportem w naszym kraju.

no i zupełnie nie wiem czemu :)

> A jaka impreza o randze Euro, czy ekstraklasy piłkarski
              > ej będzie odbywać się w CRS?

Ależ dobrze wiesz, że po prostu nie istnieją imprezy o podobnej randze do przeprowadzenia w hali (przynajmniej w Europie).
              Walka powinna iść o basket , szczypiorniak czy może siatkówkę na poziomie reprezentacji kraju. (np. B. Wenta z ekipą będzie już niedługo).

Jak normalna firma zobaczy biznes to sama przyjdzie - a że biznesu w tym nie ma to zostają tylko PeGeNiGi , Taurony , KGHeMy i tylko Zakładów Pogrzebowych, MZK i PKP jeszcze brakuje do sponsorowania.

no i się dałem wciągnąć ;)
        • piotrko7 Dumni z ADB ... 27.03.11, 11:34
          croolick napisał:

> Po części jest. Jak można zakładać, że znajdzie się bez problemu chętny na kupn
          > o nazwy w 100 tys. mieście bez dużej firmy, której zależałoby na tego typu rekl
          > amie? Firma z której naprawdę możecie być dumnymi jak ADB, nie potrzebuje takie
          > j promocji, bo ich marka nie jest kierowana do masowego konsumenta. Więc kto bę
          > dzie w stanie dać duże pieniądze na nazwę?

To prawda. Możemy być dumni choć oszukani ...

obywatelkowalski.blogspot.com/
    • antidotumzg W69 i CRS - jakie piękne nazwy! 22.02.11, 09:05
      Tym, że jest wielu chętnych na nazwę 'basenu' i że toczą się zaawansowane rozmowy, prezydent Kubicki był łaskaw informować jeszcze przed otwarciem hali. Czas biegnie, a chętni jakoś kruszeją albo nie chcą wyłożyć grosza. OCZYWIŚCIE, że to nie jest łatwe - a czy ktoś mówił, że powinno być? Zastanawia mnie tylko jak to jest, że innym jednak się udało.

A może to zwykły przejaw indolencji w dziedzinie gospodarki i finansów i brak umiejętności negocjacyjnych? Skoro dotychczasowe oczekiwania miasta okazywały się zbyt wygórowane, to dlaczego ich nie w porę nie obniżono? Basen miał tak huczne i medialne otwarcie w Polsce, że chyba wszyscy potencjalnie zainteresowani namingiem już o hali wiedzą. Jak można też tak rozbrajająco powiedzieć, że firma, która miała potencjalnie wyłożyć 1-2 miliony złotych po prostu się "nie odzywa" nie próbując ustalić dlaczego!? To jest po prostu żenujące.

A gospodarka głupcze... kocham to miasto... i urzędników na ciepłych wymoszczonych fotelikach z kenijskiej skóry, zadowolonych z tego że przychodzą do pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka