Dodaj do ulubionych

likwidacja MOS

IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.05.04, 18:22
Słyszałam a którymś z lokalnych mediów informację o likwidacji MOS z
Wyspiańskiego.Obiekt ma przejąć U.Z. A co z "wybitnymi" jego pracownikami. Co
z wszechwiedzącym Darskim, jego (delikatnie mówiąc ) asystencie Czerwińskim,
pracującymi społecznie, ale za pieniądze przeznaczone na SKS-y dla szkół
Jabczyński, Klimkiem i innymi? Skończy się panowie "koryto"!!!!Nie będziecie
okradać już uczniów z godzin przeznaczony dla nich!
Czy ktoś z forumowiczów wie coś więcej o projekcie likwidacji MOS, przyszłych
losach obecnych "Bonzów"?
Obserwuj wątek
    • Gość: juchuu Re: likwidacja MOS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 18:53
      Z tego co wiem to likwidacia bedzie ale tylko "nazwy" bo pracy nie straci nikt
      a obiektem ma zając się UZ w celach rozszerzenia wydziłu AWF
      • Gość: IIIks Re: likwidacja MOS IP: *.ztpnet.pl 08.05.04, 11:56
        Ale nie będzie już to udzielne księstwo przydupasów Batkowskiego.
        • Gość: filemon Re: likwidacja MOS IP: *.ztpnet.pl 08.05.04, 19:28
          Nie wiem czy to dobry pomysł, aby obiekt został przekazany Uniwersytetowi.
          Zmiany jednak były potrzebne. Kto jeśli nie uczelnia może sprawić, że bedzie to
          funkcjonalny, estetyczny i spełniający swoją funkcję obiekt. Tylko tam jest
          zapotrzebowanie na rekreację i sport w wymiarze "stadionowym", tylko tam w
          miejskiej mizerocie finansowej mogą znaleźć się środki.
          Nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi, słyszałem, że na stadionie przy
          Wyspiańskiego zatrudnionych jest ok 40 osób. Jeżeli to miejski sposób na walkę
          z bezrobociem to ok. Nie może jednak pozbawiać to środków dzieci i młodzież
          pragnących uprawiać sport. Struktury administracyjne SZS przerosły srodki, na
          działalność sportu szkolnego. Służą już tylko utrzymywanie armii (przepraszam)
          nie tylko Batkowskiego "przydupasów". MOS z Darskim & co , Moniuszki z
          Bibikiem , Bermesem & co (z aferą finansową), chyba Moniuszki bis z niejakim
          Kotletem & co (chyba też niebawem z aferą) to przykład fałszywej dbałości o
          rozwój sportowy młodzieży. Wszyscy oni nie dorastają do pięt autentycznemu
          zaangażowaniu i pracowitości ŚP. W.Palki, który jeden robił więcej i lepiej niż
          całe to zdeprawowane towarzystwo. To trzeba przeciąć, może przekazanie obiektu
          i likwidacja jednego z gniazd nieróbstwa bedzie dobrym początkiem.
          • Gość: IIIks Re: likwidacja MOS IP: *.ztpnet.pl 08.05.04, 19:45
            Właśnie o to chodzi.Słyszałem,że na MOS idzie rocznie ponad milion złoty,z
            czego połowa na świadczenia osobowe.
            • Gość: gosc Re: likwidacja MOS IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 20:17
              a w UM to na jakie niby świadczenia idzie ?
              • Gość: IIIks Re: likwidacja MOS IP: *.ztpnet.pl 08.05.04, 20:48
                Drobne ale.Urząd również zarabia.MOS nie, dopiero ostatnio odpalił jakieś
                kursy,ale tylko po to ,aby kadra zarobiła.Stąd pytanie-co ma piernik...
                • Gość: figo Re: likwidacja MOS IP: *.ztpnet.pl 09.05.04, 15:55
                  Jak można tolerować takie marnotrawstwo i pasożytnictwo.
                  • Gość: japa Re: likwidacja MOS IP: *.ztpnet.pl 09.05.04, 18:31
                    co to jest MOS
                    • Gość: IIIks Re: likwidacja MOS IP: *.ztpnet.pl 09.05.04, 18:45
                      Międzyszkolny Ośrodek Sportowy
                      • Gość: kacha Re: likwidacja MOS IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 18:49
                        ale z ciebie kretyn sam z sobą gadasz
                        • Gość: IIIks Re: likwidacja MOS IP: *.ztpnet.pl 09.05.04, 18:59
                          Do kachy.Ale z ciebie idiotka:-)To wspólne IP dla użytkowników ZTP.No
                          cóż .Jesteś kobietą.
                          • Gość: kacha Re: do forumowego idioty IIIks IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 19:23
                            twoja głupota poraża i właśnie to pozwala stwierdzić, że sam z sobą gadasz,
                            nikt na tym forum nie podrobi twojego stylu. Ogłaszam ciebie forumowym idiotą
                            2004 roku, chociaż do końca roku jeszcze daleko, ale można spokojnie przyznać
                            tobie ten tytuł, nikt nie jest w stanie pokonać ciebie, osiągnąłeś mistrzostwo
                            świata w głupocie i w gadaniu sam ze sobą
                            • Gość: filemon Re: do forumowego idioty IIIks IP: *.ztpnet.pl 09.05.04, 19:43
                              AB odezwij się bo ludzie rozprowadzą twój temat w bezsensownych sporach
                              • Gość: AB Re: IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.05.04, 19:57
                                Cieszę się z obszernych odpowiedzi na moje pytanie, cieszę się, że forumowicze
                                w większości popierają likwidację MOS, choć dalej nie wiem co z szefostwem. Oby
                                nie robili tego samego i tak samo jak teraz,tylko pod innym szyldem, bo to
                                wielka szkoda dla sportu szkolnego.Panie, Panowie z UM ! Szkoda przekazywać tym
                                panom jakichkolwiek pieniędzy, bo młodzież i dzieci ze szkół dostaną tylko ich
                                część, a przecież nie o to chodzi.
                            • Gość: IIIKs Re: do forumowego idioty IIIks IP: *.ztpnet.pl 09.05.04, 19:59
                              Znowu do kachy.Jesli jesteś w stanie rozpoznać mój styl we frazie -co to jest
                              MOS(bez znaku zapytania),to powiem krótko:głupia kobieto!:-)Nie wysilaj
                              się.Jesteś cieniutka i nerwy cię ponoszą.Ciekawe czy jesteś kachą czy Józkiem?:-
                              )
                              • Gość: Ja Re Likwidacja MOS IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.05.04, 21:23
                                Ludzie! Skończcie z wzajemnym wyrażaniu opinii na swój temat, trzymajcie się
                                tematu. Ja jestem za szybką likwidacją MOS-u i to nie jako obiektu, tylko
                                należy wyrzucić na "zbitą twarz" tych ( pożal się boże )pracowników etatowych
                                i pseudospołeczników.
                                • Gość: kLIN Re: Re Likwidacja MOS IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.05.04, 22:05
                                  ALE NUMER!SŁYSZAŁAM, ŻE KTÓREGOŚ Z "DYREKTORÓW" MOS-U MA ZATRUDNIĆ UNIWERSYTET.
                                  CIEKAWE KTÓREGO I NA JAKIM ETACIE-CHYBA NIE NAUCZYCIELA,BO TO BYŁBY SKANDAL!!!
                                  • Gość: Pawełek Re: Re Likwidacja MOS IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.05.04, 18:57
                                    Ale jaja! To byłby numer. Znam obu dyrektorów i to z czasów jak "pracowali" w
                                    szkole przy ul. Wrocławskiej. Gdyby ta wiadomość się potwierdziła to żal mi i
                                    współczuję studentom.Są to "wysokiej klasy specjaliści" Pozdr.
                                    • Gość: Włodek Re: Re Likwidacja MOS IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.05.04, 19:24
                                      Ja taż ich znam (jak wielu z nienajlepszej strony-ale delikatnie powiedziane! )
                                      Na miejscu Rektora Kisielewicza czułbym się już zagrożony - rektor UZ Lech
                                      Darski - prawda, że ładnie brzmi?!!! A na miejsce Leśniaka Czerwiński, jako
                                      kolejny "zasłużony" w MOS-ie!!! Bójcie się studenci!Dobrze, że moje dzieci nie
                                      będą edukować się na UZ-trwoga! Potrzeba jeszcze prorektora i zastępcę
                                      Czerwińskiego-może Jabczyński albo Klimek? No to mamy komplet. Wszystkiego
                                      najlepszego!!! Też pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka