Dodaj do ulubionych

Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy

25.05.11, 11:24
Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera!
Obserwuj wątek
    • Gość: uj Żołta Kartka za Sapę IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.11, 12:30
      Pani Marszałek przyznajemy Pani Żołta Kartkę za sape. Niech sie Pani wreszcie opamięta i nie wspólpracuje z sapą !
      Proszę zebrać lepiej wywiad w środowisku lekarskim i policyjnym (najlepiej) na jego temat !
      Jakim cudem ten bohater pijackiego skandalu na deptaku został pełnomocnikiem Pani Marszałek Polak ds. utworzenia Wydziału Lekarskiego ?
      Czy to prawda że to Bukiewicz go tak promuje ?
      Nie będziemy głosowac na PO, jak nie oczyścicie swoich szeregów partyjnych .
      • Gość: do uj Re: Żołta Kartka za Sapę IP: *.aster.pl 25.05.11, 12:59
        Ale on właśnie jest w PO.Taka partia
    • Gość: bodzio Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 14:50
      Nie ma pieniędzy ?
      Zlikwidować wydziały produkujące fachowców zasilających rzesze bezrobotnych i potencjalnych klientów urzędów pracy .
      Socjolodzy, psycholodzy, politolodzy i różnolodzy - ile to kosztuje i co z nimi zrobić po ukończeniu nauki ?
      ...
      Ilość nie zawsze idzie w parze z jakością.
      Dwa , trzy konkretne i zgodne z zapotrzebowaniem rynku wydziały i po kłopocie.
      ...
      Jednak w tym wypadku jakoś dziwnie pachnie przyszłymi wyborami .
      Aktywność polityków wzrasta wprost proporcjonalnie do pomysłów, a raczej obiecanek.
      Często nieprzemyślanych i idiotycznych...
      • Gość: mmmmmm000 Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 17:11
        problem w tym, że 2, 3 wydziały to za mało, by tę szkołę nazywać hucznie "uniwersytetem". Dlatego produkuje się kierunków i wydziałów bez umiaru na bazie tzw. "naukowców", o których najłatwiej, bo nikt w żadnej innej uczelni nie chce ich zatrudniać.
        Co do pani marszałek. Ja naiwnie myślałem, że ta kobieta osiągnęła już szczyt gigantomanii. Ale okazało się, że nie... Hm. Planowanie wydziału medycznego na uniwersytecie, który dotąd nie kształcił w kierunku biologicznym jest delikatnie mówiąc nieporozumieniem. Olsztyna do Z.G. nie da się porównać, bo tam mają potężne zaplecze pozostałe po szpitalu wojskowym. Poza tym nie kształcą na poziomie specjalizacji, więc argument, że student kształcony tutaj na miejscu już tutaj zostanie jest nietrafiony...
        • Gość: bodzio Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 19:31
          Cóż ; małe miasteczko, pozbawione solidnego i silnego wsparcia gospodarczo - ekonomicznego wciąż żyje marzeniami i fantazją.
          A to port lotniczy na miarę Wrocławia, a to uniwerek na miarę Poznania, a to rynek wzorem Wrocławia czy Katowic zapełniony ludkami do rana.
          Fantazja i pomysły z nią związane rodzą się w umysłach lokalnych politykierów taśmowo i na akord.

Co do medycyny - masz rację. Lekarzy rodzinnych to w tym grajdołku nam nie brakuje.
          Brakuje wysokiej klasy specjalistów, a to to już jest poza możliwościami tej uczelni.
    • prl-rp Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy 25.05.11, 16:49
      Rzeczywiście wybory za progiem. Dopiero co był nowy stadion dla Falubazu, teraz kierunek lekarski na UZ. Pani Polak i tym podobne "gwiazdy ekonomii" powinny wiedzieć, że wybudowanie czegoś za 20-30 mln to nie wszystko - potem to trzeba utrzymać. Należy sobie przypomnieć dlaczego Wrocław pozbył się zielonogórskich pielęgniarek - ZA DROGO!
      "UZ powinien partycypować" - czym, długiem, który nie został jeszcze spłacony? A w sprawie super zarobków radzę Pani Marszałek rzucić tą dziadowską finansowo robotę i przyjść na UZ - to się dopiero Pani obchapie :(
      • Gość: zg123 Ile kasy jest wyrzucane na lotnisko w Babimoście?? IP: *.aster.pl 25.05.11, 20:22
        Utworzenie kierunku medycznego byloby największym sukcesem w ZG od wielu wielu lat.
        Na 100% warto byłoby poświęcić basen i halę dla takiego przedsięwzięcia. Nigdy nie popierałem Polakowej ale jeśli udałoby się z Jej pomocą zorganizować jakiś funkcjonujący kierunek medyczny na UZ to byłaby naprawdę kimś ale póki co to UM marnuje pieniądze na jakieś bezsensowne pseudo lotnisko pod Babimostem. Po co to robić jeśli to lotniska w Poznaniu jest godzina drogi dalej.
      • Gość: ele ! do wyjców Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.aster.pl 25.05.11, 20:29
        Juz szakale z miejskiego goszuwka ujadaja !!!! juz te barchło uprawia smiychy chiychy
        Zielonogórzanie ! te barachło wyje tu dlatego ze nie moga zaspokoic swoich popędów seksualnych i dlatego te barachło wyżywa sie tutaj wyjac i ujadajac na kazdy pomysł który wyjdzie z Zielonej Góry !!

UWAGA !
        Słowianie spisujcie OBIETNICE WYBORCZE partyjniackich mafi zydo-chazarskich !przekonacie sie ze to OSZUSTWA !! TO OSZUSCI !! którzy nas roluja od 20 lat juz jawnie !!!
        • Gość: do ch... ele Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.aster.pl 25.05.11, 20:42
          pałuj się pojebie.nie jacyś twoi nieistniejący hazarzy czy żydzi są dla tego pomysłu zagrożeniem tylko świrze miejscowe lobby lekarskie.ale ty tego śmieciu i tak nie zrozumiesz.
          • Gość: ele do ch ! Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.aster.pl 25.05.11, 21:30
            Ch..... ! GDZIE !!!??? ja napisałem w poscie wyżej ze to żydzi i chazarzy ???? !!!!! jaja sobie głupku robisz z mojej skromnej osoby !! ???? pisałem jak byk ! ze szakale z goszuwak !! tak głupku napisałem !!!??? no to czego głupku wymyslasz cos czego nie napisałem !!!?????

Marszałek Polak MYSLI i Działa prespektywicznie !!! i to was miernoty razi ze jest ktos co patrzy dalej niz tylko korytem przed sobą !!! paszoł won hołoto z goszuwka !!!

UWAGA ! są lumpy co niszcza naszą Zieloną Góre !

• Gość: do ch... ele Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.aster.pl 25.05.11, 22:00
              TUTAJ CHU... to napisałeś:
              UWAGA !
              Słowianie spisujcie OBIETNICE WYBORCZE partyjniackich mafi zydo-chazarskich !przekonacie sie ze to OSZUSTWA !! TO OSZUSCI !! którzy nas roluja od 20 lat juz jawnie !!!
              • Gość: ele do ch ! Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.aster.pl 25.05.11, 22:23
                ch..... czy ty jestes nastepny mosiek niespełna rozumu ? gdzie ja głupku napisąłem ze to
                szakale partyjni ?/ [ napisałe ze to szakale z goszuwka teraz dodam ze i z wrocławka piechuz tez sie nie moze wyżyc seksualnie i tutaj przysmradza ]

ch..... moj Apel do Słowian o spisywanie OBIETNIC nie miał nic wspólnego z waszym ujadniem !!! czy to do ciebie głupi mosku dociera ? !! [ bo nic mi nie wiadomo ze ty chu.. i ta reszta szakali wyjacych jestescie partyjniakami !!! ] DOTARŁO DO TWEJ ŁEPETYNY ?
        • Gość: pomysłowy Dobromil Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 20:57
          A tak naprawdę to o co ci chodzi ?
          Czegoś nie rozumiesz ? Może zapytaj ?
          A pomysł , który to niby wyszedł z Z.Góry to nie aby OBIETNICA WYBORCZA partyjniackich mafi zydo-chazarskich ?

• Gość: ele do dobromila Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.aster.pl 25.05.11, 21:40
            Dziadu !! ze tobie chce sie wymyslac nowe nicki !! ty jak rasowy zyd Kmuflaż to twoje zycie !
            Dziad ty tu nie udawaj greka ! bo juz nie raz udawałes trupa jak cie spytałem !! do dzis dziadu nie odpowiedziałes na moje pytanie

dlaczego w referendum trzeba 50 % plus jedna soba a w wyborach do sejmu juz nie trzeba ?
            mineło juz w marcu 2 lata !!!!! wiec nie fikaj tutaj i nie udawaj intelektualiste !!
            bo ci zadam pytanie i bedzie wstyd !! [ choc mam juz wątpliwosci czy ty masz wstyd ? ]

[ przychodzi żyd do rabina i pyta Rebe ! kto to jest ten wstyd ? ]
        • Gość: piechuzg Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.wro-com.net 25.05.11, 21:05
          Ele ja ci sie dorzuce do tego czarnego kombinezonu ale obiecaj mi ze na spacer po trasie polnocnej pojdziesz jeszcze tego samego wieczoru!

Zbudujmy drugi PALAC KULTURY!!! To Kubicki chyba umrze z rozkoszy
          • Gość: ele do piechuza Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.aster.pl 25.05.11, 22:09
            Piechuz czy ty jestes niespełna rozumu ? ile razy mam ci pisać ze nieproszone rady ignoruje
            czy ty prymitywny zydo-chazarze moją kulturalna odpowiedz uważasz za nic nie znaczącą ?
            ze osmielasz sie w swej prymitywnej hucpie ponawiac swoje nieproszone rady !!

Słowianie ! Zieloną Góre widze WIELKĄ i WSPANIAŁĄ ! gdzie kwitnie kultura i nauka !!
            gdzie nie ma smrodu czosnku ! gdzie swieci słonce i kwitną Kwiaty ! ludzie chodza i umiechają sie do siebie ! gdzie nie ma Apardhiedu i rasizmu w mass-mediach !!

[ i tak jestem zadowolony piechuz ze mnie nie wyzwałes od nazistów i faszystów co to tylko mysli kogo tu zamordowac !! bóg zapłać piechuz za dobre słowo ludzi człowiek jestes !]
            • Gość: bodzio Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 22:43
              Odwołuję.
              Wydział lekarski na UZ potrzebny jest od zaraz, lecz z jednym ale - specjalizacja.
              Psychiatria - kierunek pożądany, a zarazem przyszłościowy.
              Tani materiał do badań naukowych już jest.
              Ele !!! Poświęcisz się nauce i rozwojowi uczelni ?
              "Słowianie ! UZ widze WIELKI i WSPANIAŁY ! Dzięki poświęceniu Ele kwitnie nauka !!"
              • Gość: lekarski? haha Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: 80.50.140.* 26.05.11, 07:33
                UZ nie radzi sobie kompletnie organizacyjnie z Wydziałem Pielęgniarstwa na poziomie licencjatu, panuje wielki bałagan, a studentki kompletnie nie są przygotowane do wykonywania zawodu. UZ nie może się porwać na pielęgniarstwo na poziomie magisterskim, a marzy mu się lekarski? To żałosna perspektywa...
              • Gość: ele do dziada ! Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.aster.pl 26.05.11, 07:57
                DZiadu [ bodzio ] i tak jestem zadowolony ze nie wyzwałes mie od faszystów i nazistów !!!

Słowianie ! Trwać w kulturze Słowian , bo trzeba ocalić polskość Słowian !!
                • Gość: bodzio Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 08:28
                  Trwać w kulturze co ?!
                  A dzień dobry to gdzie ?
    • piechuzg Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy 25.05.11, 21:07
      O kierunek medyczny na UZ super ! przyjma kazdego czy jednak odejda od tradycji i bedzie jakis prog po za zdana matura
      • Gość: rzakuj Re: Medycyna na UZ lekarstwem na brak lekarzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.11, 10:39
        Sapa i jego koledzy Tylewicz, Bemben, Jarmużek, Pryczek, Cichy , Owoc, Pierożek chcą być pewnie pierwszymi merytorycznymi pracownikami tego Wydziału Lekarskiego. Materiałem na przyszłych Profesorów i Rektorów.

• Gość: Astoria Waldorf Chcę piwa - buduję browar IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.11, 10:45
        Wydaje się, że przedstawiona przez p. Marszałek analiza robiona jest przez końskie okulary, z pominięciem struktury potrzeb. Lekarzy nie brakuje w większych miastach lubuskiego (m. wojewódzkie i powiatowe). Braki dotyczą lekarzy w małych miejscowościach. Wiąże się to ze statusem zawodowym i możliwościami rozwoju, warunkowanymi ograniczeniami z NFZ. Myślę, że bardzo nieliczni absolwenci medycyny zdecydują się na karierę w styku dr Judyma i wybiorą osiedlenie się w jakiejś gminie z dala od większych ośrodków. Hipoteczni absolwenci medycyny z UZ wcale nie będą spieszyć się do uzupełnienia luki w brakach lekarzy. Co więcej w sytuacji gdy większość "dobrych miejsc w ww. ośrodkach miejskich jest zajęta, to raczej wybiorą emigrację do większych ośrodków miejskich lub zagranicę.
        • Gość: czytelnik Re: Chcę piwa - buduję browar IP: *.182.27.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.11, 21:26
          Sporo w tym prawdy, choć sytuacja jest o wiele bardziej złożona, zwłaszcza w zakresie możliwości finansowania tych kolejnych podobno brakujących etatów. Wydaje się,że nie tędy droga na co wskazuje temat wpisu.
    • mmmmmm000 działania marszałek przypominają scenę z komedii 26.05.11, 10:33
      " - wysyłam 382 rakietę na Księżyc; tym razem na pewno się uda..."
      Moje pytanie - mimo tylu szalonych i oderwanych od realiów pomysłów, mimo bezsensownych decyzji finansowych, czy cokolwiek przez dotychczasową kadencję udało się doprowadzić do końca i czy cokolwiek odnotowało tak zwaną "wartość dodaną". Czy jakiekolwiek działanie doprowadziło do polepszenia jakiejkolwiek dziedziny?
      Oczywiście rozumiem, że pewne działania można nazwać "długofalowymi", ale jakiekolwiek efekty tuch długofalowych nawet działań powinny być już widoczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka