Dodaj do ulubionych

"Chrzczona" benzyna - PROSZE O POMOC

IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.05.04, 19:05
Witam,

zakupiłem dziś benzynę na stacji w ZG, która nienależy do wielkich koncernów,
od tego czasu mój samochód jedzie jak muł, w gaźniku coś stzrela i chlipie
(pewnie woda) a i katalizator chyba padł...

nie napisze jeszcze jaka to stacja bo chcę jutro aby benzyne tej stacji KTOŚ
zbadał, no włąśnie, tu moja PROŚBA - do kogo zgłaszać podejrzenie o
chrzczenie benzyny i czy takowa instytucja zrobi bezpłatne badanie tej
benzyny???
czy to może PIH, może Ci od Konsumentów (nie pomnę nazwy), sanepid - NIE WIEM
po prostu do kogo się zgłosić a samochód jutro zawioze do przeglądu...

czy ktoś miał podobne zdarzenie, prosze o odpowiedź w tym wątku i z góry
dziekuje za pomoc

marcin

ps. na wszelki wypadek wziąłem próbkę tej benzyny z baku.
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: "Chrzczona" benzyna - PROSZE O POMOC IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 16:04
      możesz już zdradzić o której stacji mowa?
      • Gość: ghost Re: "Chrzczona" benzyna - PROSZE O POMOC IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.06.04, 16:25
        jeszcze nie mogę zdradzić bo trzeba było dzwonić do PIH i do dyrekcji w
        Gorzowie, nie chce aby oszust ze stacji dowiedział się o kontroli, tankuj ania
        na stacjach dużych koncernów, wiem teraz, że warto przepłacić te 5gr. za litr...
        • Gość: Doświadczony Re: "Chrzczona" benzyna - PROSZE O POMOC IP: *.zacisze.zgora.pl 03.06.04, 16:44
          Nie wiem na, której stacji ty "wpadłeś". Ale ja w zeszłym roku przejechałem sie
          tankując na stacji, na ZACISZU !!!

Ponad 3 tysiace zaplacilem (i to nie w ASO !) za naprawę.

Na ulicy Zacisze są 2 stacje "nie markowe" i tam właśnie załatwiłem sobie
          silnik.

Nazwy stacji nie wymieniam z powodów wiadomych, choć i tak nie wiadomo czy
          zaraz nie zacznie mnie, ktoś ścigać za takie wypowiedzi ! Mafia paliwowa nie
          śpi i likwiduje każdego kto stanie jej na drodze ;)

Pozdrawiam i polecam tankować na Orlenach, Szelach i innych Statojlach gdzie
          jest drogo, ale przynajmniej auta nie rozpierdziela...

• tezgucio Re: "Chrzczona" benzyna - PROSZE O POMOC 03.06.04, 23:59
            Gość portalu: Doświadczony napisał(a):

> Nie wiem na, której stacji ty "wpadłeś". Ale ja w zeszłym roku przejechałem
            > sie tankując na stacji, na ZACISZU !!!
            > Ponad 3 tysiace zaplacilem (i to nie w ASO !) za naprawę.
            > Na ulicy Zacisze są 2 stacje "nie markowe" i tam właśnie załatwiłem sobie
            > silnik.
            Jedna z nich jest rewelacyjna, po zatankowaniu (ON) z trudem dojechałem do
            serwisu (na stację podjechałem z prawie pustym bakiem). Skończyło się
            szczęśliwie. Trochę mi wtedy ulżyło bo zanosiło się na naprawdę wysokie koszty
            a 2 m-ce wcześniej skończyła się gwarancja.
            • Gość: Marek ZG TO TRZEBA NAPIĘTNOWAĆ I PUBLIKOWAĆ !!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.06.04, 09:07
              Takie rzeczy trzeba mocno napiętnować !!!!!!!!!! Napiszcie prosze na, której to
              stacji taki shit leją! Zby uniknąć jakichś ataków o pomówienia, napiszcie czy
              to ta pierwsza czy druga z kolei jadąc od strony osiedla Zacisze !? Sam
              mieszkam w tamtej okolicy i juz kilka razy chciałem podjechać i zatankować ale
              dobrze, ze tego nie zrobilem. Ja od zawsze tankuje na Orlenie i nigdy nie
              mialem jeszcze zadnych problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka