Dodaj do ulubionych

Lubuskie drogi

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 14:53
Jak długo jeszcze (a mamy XXI wiek)będziemy jeździć po drogach
o szerokości jednego samochodu, mam tu na myśli drogę z Kargowej do
Świętna na odcinku kilku kilometrów.Często jadę tam ze znajomymi z Niemiec
i nie wiem jakich używać uzasadnień, że Polacy taką niudolność władz akceptują.
Obserwuj wątek
    • Gość: podatek Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 08:28
      Czy ktoś nadzoruje na co idą pieniądze jakie płacimy na remonty dróg
      kupując paliwo?
      • Gość: qaz Re: Lubuskie drogi IP: *.ipub.pl 09.03.02, 12:41
        He he he, nadzoruje podatek drogowy... he he he
        • tom_tom Re: Lubuskie drogi 09.03.02, 16:48
          Idzie do czarnej dziury zwanej budżetem.
    • Gość: pomysl Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 17:28
      w dni parzyste jeżdzić z Kargowej, w nieparzyste do
    • Gość: bezrob Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 21:42
      powinno się uruchomić dodatkowe środki na drogi i
      stworzyć miejsca pracy dla potrzebujących
    • Gość: doradca Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 18:30
      powiedz, że tak jest bezpieczniej
      • Gość: kota7 Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.03.02, 19:11
        jeszcze jedna podwyżka opłat za parkowanie w mieście i będzie po problemie;
        państwa radnych to nie dotyczy bo oni przyznali sobie darmola;
    • Gość: apx Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 21:17
      niektóre drogi są teoretycznie na dwa samochody a nie można ujechać np.
      ul.Strzelecka
      • Gość: qaz Re: Lubuskie drogi IP: *.ipub.pl 18.03.02, 17:32
        na Wyszyńskiego przy budowie stacji benzynowej jest zajęty jeden pas ruchu, ale
        drogowcy nie wystawili żanych znaków w obawie przed złodziejami, którzy wywożą
        je do skupu złomu.
      • Gość: pirat Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 20:46
        Strzelecką kleją!
    • Gość: guko Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 01:16
      czy ktoś coś wie o planowanym moście w Milsku?
      • Gość: qaz Re: Lubuskie drogi IP: *.ipub.pl 23.03.02, 12:18
        Most w Milsku jest w planach, tak jak most w Żaganiu , obwodnica Gorzowa, i
        jezioro koło Świdnicy, itd. itp
        • Gość: guko Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 13:01
          no to powoli mogę odpalać, dzięki
          • Gość: markon Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 20:28
            most w Milsku to bardzo mocna rzecz,duża szansa dla okolicy. Jakoś mało energii
            w poczynaniach naszych władz w tym kierunku. Nie wspomnę już o ogromnych
            oszczędnościach czasowych (i ekonomicznych!)
            • Gość: guko Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.04.02, 21:04
              słyszałem, że most w Milsku jest "pewnym " grupom "nie na rękę" - czy to
              możliwe?
              • Gość: qaz Re: Lubuskie drogi IP: *.ipub.pl 02.04.02, 17:30
                chyba przewoźnikom promowym...
                • Gość: guko Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 20:11
                  a jednak
                • Gość: Witek Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.04.02, 20:20
                  Drogi mamy złe ale inni mają jeszcze gorsze. To kiepskie pocieszenie. Sorry!
                  Kiedyś dużo jeździłem na trasie ZG-Wwa więc uważam, że przy stosunkowo
                  niewielkim ruchu na naszych drogach mamy jakieś 3 lata czasu, żeby przygotować
                  je wzmożonego ruchu.
                  Dziś, kiedy jeżdżę przede wszystkim po Zielonce, cholera mnie bierze jak na
                  każdym kroku widzę, że wszędzie gdzie powstaje kawałek nowej ulicy to zamiast
                  poszerzać ją, ci geniusze w pomarańczowych kubraczkach zwężają. Co za ludzie
                  bez wyobraźni tam pracują. Przecież za chwilę okaże się, że całe miasto stanie
                  w gigantycznym korku (vide rondo przy UM). Kolejna irytująca sprawa to wysepki.
                  Gdzie tylko można to ci geniusze drogowi wstawiają te swoje serki, mające
                  podobno prowadzić nas jak za rączkę, jednych w prawo innych w lewo (vide
                  okolice Chrobrego, Bema, pl. Kolejarza - po przebudowie).
                  Oj, żebym ja znał adres e-mailowy do tego inżyniera "fachowca".
                  • schab Re: Lubuskie drogi 03.04.02, 12:37
                    Niedawno byłem w Międzyrzeczu. Droga pomiędzy tym miastem a Kęszycą Leśną to
                    koszmar jakiego jeszcze niestety nie spotkałem.
      • Gość: markon Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 20:49
        Był minister, to może coś rozważano o Milsku?
        • tom_tom Re: Lubuskie drogi 16.04.02, 08:25
          Gość portalu: markon napisał(a):

> Był minister, to może coś rozważano o Milsku?
          Zapomnij o Milsku i moście na Odrze. Nie prędko bedzie na to kasa

• Gość: markon Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 18:44
            Chyba niestety masz rację,ale wkurza mnie jak jadę na drugą stronę Odry
            przez Kargowę(ą) i skręcam w stronę Świętna gdzie wymijanie jest możliwe tylko
            z rowerem . Od kilku lat nie potrafią położyć 4 km paska asfaltu
            o szerokości 1m! co rozwiązało by w pewnym sensie problem dla samochodów.
            Ostatnio znów tam jechałem i z 10 razy musiałem zjechać na pobocze aby
            przepuścić gości z przeciwka bo taki jest los tych od strony Kargowej.
            To paranoja i wstyd .
            Wg mnie ta droga to pomnik lokalnych władz!
            • Gość: kota7 Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.04.02, 19:35
              mały mało dróg w przyzwoitym standardzie a te nowe budowane są w taki sposób,
              że po czterech latach nadają się do kapitalnego remontu; najlepszy przykład to
              Trasa Północna; ronda sulechowska i batorego trzeba zamykać i remontować od
              podstaw
              • Gość: markon Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 16:30
                sądzę, że przy Organizacjach Konsumentów można by
                utworzyć komórkę, która kierowała by do sądu sprawy przeciw
                osobom odpowiedzialnym za tego typu straty i marnotrawienie
                społecznych pieniędzy.Inaczej nigdy nie będzie porządku, gdyż nikt z rządzących
                nie będzie oskarżał swoich . Także na wszelki wypadek nie oskarża się
                przeciwników , bo może się władza zmienić.
                A my płacimy, płacimy, ....
            • Gość: markon Re: Lubuskie drogi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 21:05
              Dzisiaj jechałem cytowaną tu drogą i widzę , że coś
              na tym wąskim pasku jest porobione tajemniczego. Czy ktoś wie coś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka