Dodaj do ulubionych

List: Moja spóźniona walentynka dla prezydenta

19.02.12, 14:44
Maluczcy tego miasta wolą sto razy prezydenta Kubickiego od przewodniczącej Bukiewicz i marszałek Polak - co pokazali w demokratycznych wyborach po dwakroć. Dziękujemy za basen, Focus Mall, i święty spokój na starówce, który przeszkadza tylko dziennikarzom GW. Dziękujemy też prezydentowi za uparte dążenia w budowie Parku Naukowo-Technologicznego w Kisielinie, pomimo kłód rzucanych pod nogi - z wiadomej strony. W imieniu tych maluczkich życzę Prezydentowi Zielonej Góry jak najlepiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.pawluk.org 19.02.12, 15:12
      Tym artykułem pismaki z gw przeszli samych siebie. Śmiech na sali. Najbliższe wybory pokażą co sądzą ludzie w mieście.
      • Gość: mini Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.12, 17:47
        ada, najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, później komentuj. To jest LIST od czytelnika, a nie artykuł...
        • Gość: ZST Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: 91.230.58.* 08.03.12, 16:32
          A ja mam wrazenie, ze ten list pisal jeden z redaktorow. Co do wiekszosci zarzutow - mozna sie pewnie zgodzic. Natomiast bronic bede pozbycia sie szpetnych bud z okolic Piotra i Pawla czy Ramzesa (jak sie nazywa ta galeryjka - nie pamietam). Wole 1000x tam cywilizowany kibelek i ladne otoczenie niz ryneczek z syfem przypominajacy kraje 3 swiata. Kupcy mieli sporo czasu na uporzadkowanie - nie zrobili tego wiec niech sobie za to podziekuja. Dosc ruder i szpetnych ryneczkow:)
      • Gość: mm Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.aster.pl 20.02.12, 10:39
        I za to lubię wyborczą, bo się nie boi i nie jest tak skorumpowana jak GL!
        GL w życiu nie opublikowała by takiego listu bo najpierw musiało by to przejść przez ręce Pana Misia:)
        • rob.in.hood Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent 20.02.12, 14:38
          Gość portalu: mm napisał(a):

> I za to lubię wyborczą, bo się nie boi i nie jest tak skorumpowana jak GL!

No, z tego wynika iż wg Ciebie obydwie gazety są skorumpowane tylko jedna bardziej a druga mniej. Ale, ale skoro masz dowody na to skorumpowanie to biegnij do prokuratora bo tak zrobiłby każdy prawy obywatel, ba nawet powinieneś tam biec czym predzej bo inaczej za zatajenie wiedzy o przestępstwie sam popadniesz pod paragraf. Jeśli jednak dowodów nie masz, to Twoje wołanie jest pomówieniem. Pewnie żadna z gazet Cię za to nie pozwie, bo się aż takimi maluczkimi nie przejmuje. I tylko dlatego możesz sobie na tym forum szaleć.
    • Gość: ZG Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.home.aster.pl 19.02.12, 15:21
      Autor komentarza powyżej dziękując prezydentowi Kubickiemu za powstanie Focus Malla zapomniał od 2 ważnych faktach - po 1 nie Kubickiego zasługą jest wejście galerii handlowej do ZG tylko inwestora, który dostrzegł, że duże miasto nie ma jeszcze takiego sklepu i można na zielonogórzanach niezłą kasę zrobić. Po 2 - negocjacje i większość budowy miała miejsce za Ronowiczowej. Chyba nie sądzisz, że ktoś wybudował Focusa charytatywnie? No a może to Kubicki przekonał inwestora, by dał zielonogórzanom pracą (za najniższą krajową dla jasności). Nie. No ale jak ktoś na forach wciąż pisze takie pochwalne peany na cześć czerwonego, to nie mam więcej pytań.

Za basen przepłacił (A GDZIE JEST Sponsor tytularny? Podobno "zainteresowanie było ogromne"), co ze stadionem?? co z MZK, które umiera, co z nowymi autobusami?? Gdzie są inwestorzy??
    • Gość: Prezes Ohucki Jak w Misiu IP: *.aster.pl 19.02.12, 17:35
      Normanie po komentarzu osoby podpisującej sie jako rob.in.hood z peanami na cześć Kubeckiego, poczułem się jak po obejrzeniu słynnej sceny przed szafą z filmu "Miś. Pozwolę sobie i ja zacytować:

Łu, bu du,bu x2
      Niech nam zyje Prezio naszego klubu
      niech żyje nam

Ja też nie jestem fanem i zwolennikiem poczynań obecnego włodarza miasta.
      Przybywa stale takich osób.
      • Gość: hiro Re: Jak w Misiu IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.12, 19:04
        ależ ele! wszyscy to wiedzą...........;-)))))))))))))))))))))))))
      • Gość: łubudubu Re: Jak w Misiu IP: 213.25.16.* 19.02.12, 19:23
        Gdyby było jak w Misiu, byłoby przynajmniej wesoło. A wesoło być nie może dopóki władzę wykonawczą będzie sprawował Prezydent którego doradcą i szarą eminencją w administracji samorządowej jest były sekretarz propagandy PZPR. Tym bardziej nie może być nowocześnie, bo XXI wiek to wiek informacji i technologii informatycznych, a to leży już poza zasięgiem ludzi wywodzących się z głębokiego PRL-u.
        Szkoda tylko następnych trzech lat, bo dla miasta z władzą, której doradza partyjny PRLowski beton czas ten będzie stracony, jak poprzednie 5 lat.
    • Gość: komunista Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.12, 19:02
      Dziękujmy za wszystko MŁODEMU DZIAŁACZOWI SLD
    • Gość: Wojtek Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.centertel.pl 19.02.12, 19:10
      Na dziś park naukowo-technologiczny to wielka ściema...
      • Gość: łubudubu Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: 213.25.16.* 19.02.12, 19:45
        Nie tylko park naukowo-technologiczny, cała poprzednia kadencja to wielka ściema, której celem jest skuteczne mydlenie oczu zielonogórzanom i mieszanie w głowach, co przy udziale Zygmunta Stabrowskiego, byłego sekretarza propagandy PZPR, a dziś głównego doradcy prezydenta Kubickiego, jak widać nie jest trudne. Samorząd, samorządność, dbanie o interes publiczny to w ustach obecnej władzy pustosłowie. Można by powiedzieć, że Zielona Góra to enklawa PRL-u.
        Zielonogórzanie obudźcie się, PRL się skończył, czas go skończyć w NASZYM MIEŚCIE.

• rob.in.hood Re: List: ... to nedzna prowokacja 19.02.12, 21:16
          Nie mam nic wspólnego z prezydentem Kubickim. Mój wpis nie jest afirmacją jego osiągnięć lub "osiągnięc" lecz satyrą na nędzną prowokację GW bedacej tuba propagandową partii której notowania lecą na łeb, na szyję. Nie obchodzi mnie kogo reprezentuje Kubicki i co tam robi Stabrowski. Smiem tylko nieśmiało zauważyć iż fakt że ZG nie ma basenu i ze basen ma byc było przedmiotem propagandy GW w przeszłości. Stosowne artykuły mozna sobie wygooglac samemu. Co do Parku NT - to nie zadna ściema. Park powstanie. Chodzi tylko o to kto bedzie miał prawo przypisac sobie go za sukces w nastepnej kampanii wyborczej. To tylko taka gra prowadzona przez dwie panie przeciwko jednemu panu. Ot i cała tajemnica anonimowego listu.
          • Gość: z Re: List: ... to nedzna prowokacja IP: *.centertel.pl 19.02.12, 22:26
            Robin hoodzie, Kubicki Ci awansu i tak nie da. Miastu potrzebny jest prawdziwy menedżer. Ktoś z głową na karku, kto potrafi wyciągnąć miasto z tego bajzlu.
            • rob.in.hood Re: List: ... to nedzna prowokacja 19.02.12, 22:47
              Gość portalu: z napisał(a):

> Robin hoodzie, Kubicki Ci awansu i tak nie da. Miastu potrzebny jest prawdziwy
              > menedżer. Ktoś z głową na karku, kto potrafi wyciągnąć miasto z tego bajzlu.

Masz rację "Z"- awansu mi nie da bo mu nie podlegam. Co do lepszego menedżera to nie mam nic przeciw. Tylko go pokaż abym wiedział na kogo glosowac.
              • Gość: lechia Re: List: IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.12, 07:34
                robinku jeszcze zobaczys jak kubicki będzie prosił po o poparcie
                zresztą gdyby nie kubicki nie było by nic
                • Gość: ele 20 II . 2012 Re: List: IP: *.aster.pl 20.02.12, 08:16
                  forum.gazeta.pl/forum/s,73,133330493,133518593.html?rep=1
                  • Gość: kolega Re: List: IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.12, 08:37
                    Artur Lukasiwicz na prezydenta kto jest za
              • Gość: 666 Re: List: ... to nedzna prowokacja IP: *.zielonagora.hypnet.pl 20.02.12, 09:44
                masz racje Kubicki cio awansu nie da ale jesli jesteś znajomym z urzędu miasta gdzie pracuja całe rodziny masz prace jak w banku jak coreczka zyyty wygrywajaca pseudokonkurs.

do tego spowinowaceni pozostali urzednicy i ich rodzinki.

takich mamy dziennikarzy madrych a nie mogą się doszukać że w urzędzie zatrudniane sa osoby na zasadach prawie mafijno kolezeńskich.
    • Gość: 666 Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.zielonagora.hypnet.pl 20.02.12, 09:40
      a tobie dziekujemy ze wolisz z miasta wioske niz metropolie bo jakoś wiele miast sie rozwija a nasze jest grajdolem propagandowym tego pana.

Wszyscy mu kłody rzucaja jaki on biedny dobrze że tacy tepi wyborcy jak ty jeszcze są że popra bezwarunkowo
      • rob.in.hood Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent 20.02.12, 14:44
        Gość portalu: 666 napisał(a):

> a tobie dziekujemy ze wolisz z miasta wioske niz metropolie bo jakoś wiele mias
        > t sie rozwija a nasze jest grajdolem propagandowym tego pana.
        >
        > Wszyscy mu kłody rzucaja jaki on biedny dobrze że tacy tepi wyborcy jak ty jesz
        > cze są że popra bezwarunkowo

Ależ 666 dotknaleś fundamentalnej sprawy. W Polsce generalnie wiekszośc wyborców jest tępa - teraz w nagrodę za tę tepotę pojdą później na emeryturę, albo co jeszcze bardziej prawdopodobne - wcale jej nie otrzymają. Ci światli wyborcy glosują na Janusza Korwina Mikke i jego Nową Prawice.

• Gość: 666 Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.zielonagora.hypnet.pl 20.02.12, 14:49
          światli wyborcy nigdy nie zaglosuja na goscia ktory ma poglady z XIX wieku Mikke jest smieszny i tlumaczenie ze ta garstka to swiatli wyborcy to zaklamywanie rzeczywistosci

Od Mikke uciekaja wszyscy za to ma poparciegarstki krzykaczy jutubowych sprawiajacych wrazenie ze jest ich wiecej niz w rzeczywistosci
        • Gość: Sheriff Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.12, 20:10
          rob.in.hood zapewnie pracuje w UM bo pie...jak ...

• rob.in.hood Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent 20.02.12, 20:17
            Gość portalu: Sheriff napisał(a):

> rob.in.hood zapewnie pracuje w UM bo pie...jak ...
            >
            Hey Sheriff akurat tam nie pracuję.:))) Mam własny biznes. Ale jak jeszcze ktoś napiszę że tam pracuję (nie jesteś pierwszy) to może rzeczywiście tam jest moje miejsce. Moze nawet miejsce przyszłego prezydenta. Kto wie ;)
            • Gość: barcelona Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.12, 07:33
              no tak.....
              byłbyś dobrym następcą moralizatora a zarazem jajcarza januszka, który stawia na młodzież
              i każe aby wszystkie kluby się połączył w jeden
            • Gość: Sasha Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.12, 17:11
              rob.in.hood, piszesz Waćpan coś nie od rzeczy /bez osobistej urazy/. Jaki to niby własny biznes Pan posiadasz? Coś kręcicie druchu. Nie znam wśród moich znajomych, tych wykształconych lub niewykształconych, ale zaradnych /posiadający własny biznes/, lubujących Twojego mości panującego Prezydenta. Ponadto Waćpanie piszecie o dwóch Paniach. No cóż niewiasty górą, bo może są bardziej skuteczne. Nie lubisz Pan kobiet? Jakaś osobista animozja? Krótką masz Pan pamięć jak województwem i grodem trzęśli Panowie z szeregów partyjnych Kubickiego. Więc coś mi tu nierzetelnością z Pana strony pachnie. Nie żebym sam te dwie niewiasty wielbił, ale Prezydent nie jest taki wspaniały, jest jak Pan go hołubisz i lubujesz. Obiektywizmu i mniej wazeliny życzę /pracy tam Pan raczej nie dostaniesz/, bo mówię Panu żeś Pan mocno osamotniony w swoich osądach /no może za wyjątkiem antysemity, ksenofoba-onanisty podpisującego się Ele!/.
              A przy okazji Pana idol Tekst linka
              • rob.in.hood Re: List: Moja spóźniona walentynka dla prezydent 22.02.12, 19:35
                Gość portalu: Sasha napisał(a):

> Nie znam wśród moich znajomych, tych wykształconych lub niewykształconych, ale zaradnych /posiadający własny biznes/, lubujących Twojego mości panującego Prezydenta.

1. Fakt, Sahsa, nie znamy się :)
                2. Moja prywatna ocena owych dwóch pań nie nadaje się do publikacji nawet na portalu GW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka