do_mappiego 20.02.12, 14:55 Wybierałem się do Namaste India gdy była na pl. Pocztowym. Konkretne miejsce, przecież tuż obok deptaka, właściwie na nim. Zdziwiłem się, że p. Monika wraz z mężem przeniosła lokal do tak zakamuflowanego miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zenek 223 Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 15:20 Bez przesady 35 zł za obiad z napojem a porcje jak dla przedszkolaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.centertel.pl 20.02.12, 15:27 "Poza tym, ludzie zwyczajnie nie mają pieniędzy. Stojąc przed wyborem: kupić coś do domu czy iść do restauracji, prędzej postawią na to pierwsze - tłumaczy właścicielka Namaste." Słabe tłumaczenie. Pewne lokale są pełne. Sądzę, że to raczej od restauratorów zależy ile klientów mają. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruk Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: 213.25.16.* 20.02.12, 15:38 Ja byłem raz. Posiłek na dwie osoby kosztował ponad stówę, a pożałowali nawet ryżu. To, że wyszedłem głodny, to pół biedy, ale że stoły miały (mocno) brudne obrusy, tego nie zapomnę. Aż boję się oglądać w TV jak wygląda zaplecze, skoro było tak brudno na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: 109.110.199.* 20.02.12, 20:54 nie chodzę do restauracji bo mnie nie stać, chociaż by chciał. większość ludzi ciężko,uczciwie pracujących nie chodzi a cieszy się gdy kupi raz na 3 miesiące dziecku hamburgera. W tym kraju nie da sie normalnie pracować i żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.12, 08:52 Kiedyś dziecko Ci podziękuje, że hamburgera kupowałeś Mu tylko raz na 3 miesiące... Jak ja byłem dzieckiem to nie wiedziałem co to jest hamburger a na budkę z zapiekankami to mogłem tylko popatrzyć tęsknym wzrokiem.... Zdarzało się jeść jedynie chleb z siadłym mlekiem, bo nic innego nie było... Dziś jak patrzę na niektóre hamburgerowe dzieciaki to tak sobie myślę, że plaga chorób wieńcowych dopiero przed nami... A co do Namaste... Ponad 100 zł za obiad dla dwóch osób przy porcjach jak dla przedszkolaka to jednak trochę przesada.... Odpowiedz Link Zgłoś
bez_alternatywy takie coś jest znane tylko w takich dziurach 20.02.12, 15:33 jak warszawka Odpowiedz Link Zgłoś
cerebralshunt Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa... 20.02.12, 15:42 Na poczatku istnienia restauracji czesto tam chodzilem. Po pewnym czasie jakosc jedzenia poszla dramatycznie w dol. Mieso gumowe, przerosniete lojem i zylami, w ogole nie wiadomo z czego, smak orientalnych potraw bardziej przypominal polska stolowke zakladowa. Trzy razy pod rzad wyszedlem bardzo niezadowolony i po prostu przestalem tam chodzic. Lokalizacja nie miala najmniejszego znaczenia. Jezeli jakosc sie poprawi, to bardzo chetnie wroce. c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BNka Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 17:15 Zgodze się z Tobą ,też tam byłam i do 3 razy sztuka ,no to klienci wiedzą co jest nie tak ale właścicielka NIE WIE i Pani Magda ma jej pomóc hehhe to są jaja ,ja tam napewna już nie pójde. Odpowiedz Link Zgłoś
panbies Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa... 20.02.12, 15:42 No jakoś tak wykonane jest hmmmm biednie to teatralne miejsce.... Ale bardzo smaczne jedzenie:] A co do porcji to każdy zjada różnie.... Jeden mało drugi dużo. Widocznie należę do tych co porcja w Nameste jest zupełnie wystarczająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.zielonagora.hypnet.pl 20.02.12, 19:53 niestety jak się płaci jak za zboże to oczekuje sie posiłku by mozna sie najesc dookola pelno kebabow pizzerii i to o dobrym standarcie nikt nie zaplaci za ladnie ozdobione danie z 2 łyżek;] Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Kucharka Gessler 20.02.12, 20:12 Mnie te programy już znudziły ponieważ fabuła zawsze jest taka sama. Najpierw wszystkie potrawy są okropne, potem jakieś przepychanki z właścicielami i personelem, potem niby gotowanie i zaproszeni goście na super ugotowaną przez kucharkę Gessler kolację a następnie sprawdzenie, jest OK lub BE. A już najlepszym tekstem kucharki w którymś programie, że przyprawy powinny być przygotowywane we własnym zakresie a potem wrzucanie przypraw znanej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kucharka Gessler IP: 109.197.41.* 12.04.12, 17:55 No to widać, że nie zrozumiałeś- chodziło o to, żeby nie kupować mieszanek np. do kurczaka, do gyrosa, tylko z poszczególnych przypraw- pieprzu, ziela, papryki sobie smak "umieszać"... Odpowiedz Link Zgłoś
dezindoktrynator Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa... 20.02.12, 16:15 Podobnie jak inni komentujacy, takze bylem zdziwiony przeniesiem lokalu. Ten na placu pocztowym nie nalezal do rozswietlonych, ale teraz wchodzac tam mozna nabawic sie depresji. Zarowno ze wzgledu na panujace ciemnosci, jak i puste stoly. Ktos podal ceny jako powod i rzeczywiscie 100 zl za posilek dla 2 to 2x co place w innych lokalach - z tego wzgledu do Namaste chodze tylko i wylacznei wtedy, kiedy przydusi mnie ochota na indyjska kuchnie. I ostatni aspekt - jakosc jedzenia. Nie mam wiekszych zatrzezen do jakosci produktow, ale faktem jest, ze smakowo do indyjskiej kuchni serwowanej w dowolnym lokalu w pobliskim Berlinie jest niezmiernie daleko (ba! jadlem lepiej przyprawione curry w pracowniczej kantynie). Jesli sie nie myle, podobne problemy przezywal sushi bar Nigiri - ceny byly kosmiczne, a i jedzenie nie do konca originalne. Teraz jest restauracja japonska, gdzie sushi co prawda nie robia japonscy kucharze, ale za to ceny nie strasza. Nie wierze w cudowna odmiane po rewolucjach p. Gessler, ale wiele zepsuc chyba juz nie da rady? Odpowiedz Link Zgłoś
m-kow Bezcenne. 20.02.12, 16:30 praktycznie news dnia! Oczywiście obok informacji "za co nie lubimy Kasi Cichopek" i newsa, że "partnerka Jana Kulczyka została w rok światowej sławy projektantką i przyjaciółka Lagerfelda". Dziękuję Gazeto! Odpowiedz Link Zgłoś
cutcopy11 Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa... 20.02.12, 16:44 W restauracji Namaste byłem kilka tygodni temu po raz pierwszy i wiele wskazuje na to, że po raz ostatni. Lista zastrzeżeń jest długa. Po pierwsze, przaśny wystrój, imitujący klimat ni to indyjski, ni wietnamski, na stołach brudne, poplamione obrusy, obsługa totalnie niezainteresowana klientem ( generalnie obsługa - kelnerka i kucharz - sprawiała wrażenie mocno zaskoczonej naszym przybyciem ) no i to jedzenie.... Zamówiliśmy dwa różne dania, które wyglądały i smakowały tak samo, czyli jak coś w rodzaju gulaszu w nieco egzotycznie przyprawionym sosie. Dodam, że zamówiliśmy 1) kawałki kurczaka w sosie ( tzw. butter chicken ) - i tu nie mogę mieć uwag bo sos był oraz 2) mix mięs i krewetek z grilla - i tu miałem dejavu. Generalnie wspomnienie zeszłego tygodnia. No i hit na dzień dobry czyli dodatek do dania głównego: kupka ryżu, na której polegiwały fragmenty rozmrożonej marchewki z groszkiem oraz znana z wietnamskiej kuchni surówka z kapusty i marchewki. Generalnie, bardzo, bardzo, bardzo słaba kuchnia. Może rewolucja pomoże, chociać z takim nastawieniem do klienta nie wróżę świetlanej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka u nas to ? IP: *.aster.pl 20.02.12, 16:51 Nie wiedziałam nawet ,że taka knajpka istnieje w ZG??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: u nas to ? IP: 79.162.202.* 20.02.12, 17:04 nie istnieje tylko ledwo dycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: 79.162.202.* 20.02.12, 17:03 Niech p. Gessler zastanowi się co robi! Cudów nie będzie, klienci nie przyjdą do tej "restauracji" bo właściciele są znani w całym mieście ze swoich oszustw (niezapłacone faktury za usługi i materiały do remontu lokalu itp.) Kuchnia w Namaste nie była remontowana,na płytkach gruba warstwa tłuszczu, więc jak potrawy mają być smaczne? Ciekawe co na to Sanepid?.Jaki właściciel taka restauracja. Odpowiedz Link Zgłoś
amator_kielbasy Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia 20.02.12, 17:16 Ale wstyd;) większość wypowiadających się w tym miejscu to właściciele i pracownicy konkurencyjnych knajpek. Jestem przekonany. Z resztą tak jest na każdym forum, gdzie konkurencja może pokazać na co ją stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 17:21 To nie konkurencja tylko klienci kolego! To jest tak jak ktoś chce mnieć Tylko zysk a jedzenie byle jakie -taka prawda -he a ceny z kosmosu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvh Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 17:16 tak na marginesie to pani Gessler nie umie gotować. O przyprawach ma pojęcie mierne, totalną kompromitację zaliczyła w odcinku o kuchni meksykańskiej. DNO. Widocznie nie wystarcza być chwilkę żoną restauratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: event Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.12, 20:39 Podpisuję się pod tym obiema rękoma - dlaczego restauracja została przeniesiona z placu pocztowego? Bo tam zalegali od paru miesięcy z czynszem! Do tego nie płacili ani projektantom ani wykonawcom za usługi związane z przygotowaniem lokalu przy Pl. Pocztowym. Z nieuczciwym nastawieniem ciężko odnieść sukces i właściciele powinni sobie to wziąć do serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: 79.162.202.* 20.02.12, 17:32 przeniosła bo właściciel tego lokalu nasłał na nią komornika,bo nie płaciła za wynajem Odpowiedz Link Zgłoś
zrjn Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa... 20.02.12, 19:13 Ja bym tak nieśmiało prosił o podanie nazw pięciu restauracji Pani Magdy Gessler. Nie muszą być w Warszawie. I czy one przynoszą zysk albo przynajmniej wychodzą na zero? zrjn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czgn Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 15:21 nie wychodza na zero-zarabiają, bo gwiazdki tefałenu mają tam zbyt często ustawki z paparazzami... DNO .. Nawet anorektyczna Rubik udawąła, ze je ciastka z cukierni Gessler.. hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
swawolny_roman Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa... 20.02.12, 19:39 Jeśli ma odczarować to musi to być czar na miarę zaklęć Gandalfa Szarego w finałowym starciu ze złym Czarownikiem Sarumanem, gdyż knajpa leży całkowicie na łopatkach. Po ostatniej bytności w owym przybytku na tak zwanej kolacji, muszę stwierdzić, że wystrój przypomina inwencje straganiarzy zajmujących się handlem ze " szczęki" rodem z początku lat 90-ych. Na jedzenie czeka się długo, porcje przypominają dzienną rację żywnościową więźnia z zakładu o zaostrzonym rygorze w Sri Lance, do poszukiwania mięsa w potrawie można śmiało zatrudnić detektywa Rutkowskiego. Warto też wspomnieć o niezapomnianym smaku i aromacie ryżu przypominającym mocno zużyte skarpetki. Tak więc za kiepską polską kuchnię z odrobiną kombinowania po indyjsku nie warto płacić prawie 100 zł za posiłek dla dwojga. Odpowiedz Link Zgłoś
kretu23 Ten babsztyl nie ma pojecia o gastronomii 20.02.12, 19:41 To co w latach 90-tych robiła na Starówce to była i jest żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
shootthemall Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa... 20.02.12, 20:12 to nie jest tylko kwestia pieniędzy, przecież knajpki i fastfoody w Focusie są zatłoczone, po prostu Zielona Góra to teraz praktycznie tylko Focus Odpowiedz Link Zgłoś
panbies Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia 20.02.12, 23:38 Dobre słowa:] Tam doskonale widać jak to ludzie co 3 miesiące hamburgera dzieciom kupują:D Odpowiedz Link Zgłoś
shootthemall Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa... 20.02.12, 20:19 a gesslerową przerobić na pasztet, dużo roboty z tym nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Gessler kucharka 20.02.12, 20:35 Mnie te programy już znudziły ponieważ fabuła zawsze jest taka sama. Najpierw wszystkie potrawy są okropne, potem jakieś przepychanki z właścicielami i personelem, potem niby gotowanie i zaproszeni goście na super ugotowaną przez kucharkę Gessler kolację a następnie sprawdzenie, jest OK lub BE. A już najlepszym tekstem kucharki w którymś programie, że przyprawy powinny być przygotowywane we własnym zakresie a potem wrzucanie przypraw znanej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SWIAT Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.pool.mediaWays.net 21.02.12, 02:11 Chyba zartujesz? Paskudny babol, do tego bezczelny, chamski, i co najgorsze, bez pojecia o kuchni. Ze zwyklego garkotluka wyjdzie jedynie tania watrobianka. Odpowiedz Link Zgłoś
ma100 Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa... 20.02.12, 20:57 Pani Gessler w indyjskiej restauracji? To pomyłka. Pewnie zaleci podawanie bigosu i schabowego. Kocham Indie i indyjską kuchnię, do Namaste czasami chodzę, bardziej podobało mi się na placu Pocztowym. Jedzenie dobre, czeka się czasem za długo, a ceny faktycznie trochę za wysokie. Ale Magda Gessler ze swoimi przaśnymi pomysłami może tylko dobić tę restaurację. Poza tym nie mogę patrzeć na tę kobietę rzucającą prostackie teksty i miotającą się po kuchni z czapą nieosłoniętych włosów. Ohyda! Na samą myśl o zjedzeniu czegokolwiek w jej wydaniu mi się niedobrze. Trzymam kciuki za Namaste, bo lubię tę kuchnię. I obawiam się, że pomysł pani Magdy Gessler będzie polegał na tym, żeby zrobić z tego restaurację pt. kuchnia lubuska - z mieszanką poznańsko-wileńsko-lwowską. Zobaczymy... m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.12, 20:57 z gówna bata nie ukręcisz pani szanowna gesler Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Sami absolwenci UZ się wypowiadają 20.02.12, 22:06 deptaka napewna standarcie Z resztą mnieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.204.25.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.02.12, 22:27 Przeniosła, bo tam czynszu nie płacili i ich za długi wygonił właściciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: 89.28.228.* 20.02.12, 22:41 Ciekaw jestem kto Ci takich głupot naopowiadał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanka Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: 109.110.199.* 20.02.12, 22:38 Akurat miejsce, nie jest przyczyną ich kryzysu. Obecnie na placu pocztowym, na miejsce, gdzie kiedyś była Namaste została przeniesiona pizzeria Pi (niegdyś na ulicy Drzewnej). Dla pizzerii okazało się to strzałem w dziesiątkę - o wiele więcej klientów, którzy wcześniej nawet o Pi nie słyszeli, chociaż pizzeria na drzewnej istniała już kilka lat. Nie jest to dla mnie zaskoczeniem, od dawna uważam, że ich pizza jest jedną z lepszych w mieście. Jak ma się pomysł i trzyma się standardów jakościowych, to później procentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minicoa Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: 109.110.199.* 20.02.12, 22:49 To prawda, Pizza Pi aktualnie jest chyba najlepszą restauracją w Zielonej i to w takim stylu o jaki walczy pani Gessler. Karta dań dość spora, ale nie ma przesady, bo każde danie jest godne uwagi, miła obsługa, fajny wystrój, świetna atmosfera - szczególnie właściciel i szef kuchni zarazem wraz z żoną, którzy są zainteresowani swoimi klientami, rozmawiają z nimi. Jest tam po prostu.. PRZEPYSZNIE! I co nie można stworzyć w Zielonej Górze kulinarnej góry złota? Można, tylko trzeba chcieć i wkładać w to serce i mieć pasję, a widać, że wszystkie te pierwiastki są w nowej trattorii, i nikt mi teraz nie powie, że w naszej mieścinie nie ma kultury jedzenia w restauracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.12, 23:12 Szkoda tylko że w PI biorą te przecenione pieczarki z Tesco, których przeterminowanych market nie może sprzedać... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.centertel.pl 20.02.12, 23:39 Po pierwsze szkoda ze dwapowyzsze wpisy są z jednego IP, co sugeruje..... A po drugie chyba wolałem Pizzę Pi z drzewnej. Długo by pisać a nie o tym ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minicoa Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: 109.110.199.* 21.02.12, 00:52 Szkoda Sherlocku, że tak nie jest. No cóż, ale Polak wie najlepiej. Odnosząc się do innych komentarzy, to aż przykro czytać... I nie wiem nawet czy wielka Magda Gessler potrafi wydobyć z nas Polaków, to co niewydobywalne - odrobinę optymizmu, ciepło, sympatię, spontaniczność i entuzjazm. Bo na tym polega cała przyjemność jedzenia i degustacji. Albo można - tak jak większość, po prostu nażreć się jak bydło w pierwszym lepszym kebabie lub McDonaldzie - spokojnie, tam nikt nie będzie pytał, czy Szanownemu Panu się przyjęło i smakowało. Oj, ale przepraszam, bo już mnie poniosło, a nie chcę Łaskawym Waszmościom zajmować ich cennego czasu na moje skromne uwagi filozoficzne dotyczące naszego smutnego narodu. Smacznego i na zdrowie, Alicja Stasiuk (niektórzy nie muszą być anonimowi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.home.aster.pl 21.02.12, 01:13 > się jak bydło w pierwszym lepszym kebabie lub McDonaldzie - spokojnie, tam nikt > nie będzie pytał, czy Szanownemu Panu się przyjęło i smakowało. Czym to sie to rozni od pizzerii? Znam niejedna osobe, ktora pracowala w pizzerii. Tydzien nauczania i juz tam samodzielnie pizze lepili. Pizza, kebab, mcdonald, jeden ch... byle sie nazrec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewielka dygresja Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.internetia.net.pl 21.02.12, 09:47 Nie przesadzałbym tak z wielkością Magdy Gessler:). Na zdjęciach w tabloidach prezentuje ostatnio znacznie mniejszą posturę i chyba należałoby docenić pracę, którą w tę przemianę włożyła:)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: submarine Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 14:52 przepraszam a czym Pizzeria Pi różni się od ( nie daleko sięgając) Kebaba pod Fillarami? Mi i na pewno nie tylko mi to nagabywanie nie pasuje i myślę, że oprócz mnie straciliście na pewno nie jednego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruk Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: 213.25.16.* 20.02.12, 23:59 Pizzeria Pi to także knajpa na jednorazowy pobyt, IMHO. Zraziliśmy się do niej już na Drzewnej, gdzie właściciel wiedział lepiej od nas klientów, co nam smakuje. Nie smakowało, obraz zarozumiałego chama pozostał na całe życie. Dobrze wiedzieć, że w nowej lokalizacji facet dalej męczy klientów przy stolikach. Ominę szerokim łukiem. Jeśli kultura jedzenia polega na tym, że właściciel poucza cię, że nie należy zamawiać takiego, czy innego sosu, a potem podchodzi co dziesięć minut do twojego stolika i dumnym głosem pyta czy smakuje, czym w mało wybredny sposób wymusza dla siebie komplementy, to wolę mniej kulturalne, ale bardziej intymne restauracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.182.23.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.02.12, 00:22 I tutaj się z Toba zgodzę, byłem 2 razy na Drzewnej, dobiło mnie nachalne zainteresowanie właściciela swoja pizzą. Wystarczy powiedzieć raz, że jest ok, bo jakaś rewelacyjna nie była, ale jak 3 raz w ciągu 15 minut o to zapytał to po prostu wyszedłem i więcej tam mnie nie widzieli. Pizza jak pizza, żadna rewelacja, jadłem lepsze, dużo lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.netdrive.pl 21.02.12, 00:57 Zamów sobie pizze na telefon i zamknij się w pokoju aby nikt ci nie przeszkadzał w jedzeniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minicoa Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: 109.110.199.* 21.02.12, 01:38 O tak Polak Nietykalny. Jeśli brakuje Państwu intymności, to skąd w ogóle taki absurdalny pomysł, żeby jeść w restauracji? Kebab za rogiem czeka, chłopiec z dziewiczym wąsem, który dopiero co korzystał z toalety, a teraz przygotowuje jakże misternego kebaba raczej nie zapyta się jak smakowało, więc może nowa dieta? Tak apropos Namaste, żeby nie było - nigdy nie byłam, nie wiem, a moja styczność z tą restauracją zamykała się tylko w momencie, kiedy będąc teatrze, nie dało się nie odczuć zapachu curry (lub czego na podobieństwo). Aczkolwiek opinie mało pochlebne słyszałam. I co tu dużo mówić, w Zielonej Górze zbyt dużego wyboru restauracji na poziomie nie ma... Winnica, Essenza, Pizza Pi, Olchowy Dworek.. I skoro już przywołana 'Pizza Pi' wywołała tyle kontrowersji, dotychczas złego słowa powiedzieć nie mogę, a uprzejmy Pan, który za pewne wie więcej niż ja na temat kuchni i może się tą wiedzą podzielić, miło przywita, pożegna, też mi nie przeszkadza. Ale może to ja jestem jakaś dziwna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minicoa Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: 109.110.199.* 21.02.12, 01:43 O tak Polak Nietykalny. Jeśli brakuje Państwu intymności, to skąd w ogóle taki absurdalny pomysł, żeby jeść w restauracji? Kebab za rogiem czeka, chłopiec z dziewiczym wąsem, który dopiero co korzystał z toalety, a teraz przygotowuje jakże misternego kebaba raczej nie zapyta się jak smakowało, więc może nowa dieta? Tak apropos Namaste, żeby nie było - nigdy nie byłam, nie wiem, a moja styczność z tą restauracją zamykała się tylko w momencie, kiedy będąc teatrze, nie dało się nie odczuć zapachu curry (lub czego na podobieństwo). Aczkolwiek opinie mało pochlebne słyszałam. I co tu dużo mówić, w Zielonej Górze zbyt dużego wyboru restauracji na poziomie nie ma... Winnica, Essenza, Pizza Pi, Olchowy Dworek.. I skoro już przywołana 'Pizza Pi' wywołała tyle kontrowersji, dotychczas złego słowa powiedzieć nie mogę, a uprzejmy Pan, który zapewne wie więcej niż ja na temat kuchni i może się tą wiedzą podzielić, miło przywita, pożegna, też mi nie przeszkadza. Ale może to ja jestem jakaś dziwna? Poleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.pkobp.pl 21.02.12, 07:58 Bez przesady. Jest wiele świetnych restauracji bez nachalnej obsługi. Mi pobyt w Pi nie przypadł do gustu. Ciągłe nagabywanie przez właściciela mi nie odpowiada i nawet mógłbym uogólnić, że nie leży w naturze Polaków, nacji bądź co bądź północnej i zdystansowanej. Ja odebrałem zachowanie właściciela jako zwykły brak kultury. Przyszedłem z dziewczyną porozmawiać przy posiłku, a tu nam się raz po raz wtrąca w rozmowę intruz. Mało przyjemne. Być może tą nieprzyjemną sytuację zrekompensował by nam smak pizzy, ale nic takiego nie nastąpiło. Na przechwałkach właściciela się skończyło, a jakość pizzy lata świetlne odstawała od pizzy w Papa-Pizza, czy Giocondzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.12, 14:27 Pizza PI to nieporozumienie, ciasto gomulaste i nie wypieczone. Ceny z kosmosu. Przystawki po 35 -40 zł - to w Krakowie w najlepszych restauracjach po 30. To jakiś żart, dla miasta gdzie 1500 ludziki zarabiają. Obsługa słaba. Jakość nie równa cenie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.180.67.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.02.12, 15:34 OK. nie mam nic przeciwko jak pan przywita, zaproponuje coś, zapyta RAZ czy smakuje i pożegna, to bardzo kulturalne. Ale nie jak mi sterczy nad głową przez 3/4 mojej wizyty w lokalu i wypytuje czy smakuje. Nie wiem co mam odpowiedzieć jak już 3 raz o to samo pyta, może po prostu, że jest do niczego ta jego pizza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna zgfb Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 14:56 Pani Minicoa, pisząc na początku dwa różne posty z tego samego IP, jako dwie różne osoby, udowodniła , że na tym Forum Pizzerie Pi tylko Pani rekomenduje. Ja już nie pójdę do pizzeri, w której pracuje ktoś z rozdwojeniem jaźni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielee Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? IP: *.pawluk.org 23.02.12, 00:16 dużego wyboru restauracji na poziomie nie ma... Winnica, Essenza, Pizza Pi, Olchowy Dworek nie ma to jak porownywac winnice inne do pizza pi :))) poliała Pani, Pani Alicjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkl Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 01:25 myślałam, ze się zamkneli, a oni przenieśli knajpę do teatru? nie dziwię się, że klientów mało, poza tym: byłam tam dwa razy, było w miarę ok ale wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.12, 13:43 Dziwne decyzje o przenosinach, a jeszcze dziwniejsze tłumaczenia właścicielki; byłem tam po otwarciu na pl. Pocztowym, było nawet dość dobrze, raz poszedłem też po przenosinach do teatru - tragedia; obskurne wnętrze, a kuchnia... mam doskonałe porównanie bo bywam w Indiach mniej więcej raz w miesiącu. Na pewno nie odważę się zaprowadzić tam moich hinduskich gości, nawet po wyczynach pani Gesler! Odpowiedz Link Zgłoś
mgz Uważajcie żeby wam... 21.02.12, 05:29 ...nie wyżarla wszystkiego z lodówki, bo czym innych klientow nakarmicie? Odpowiedz Link Zgłoś
puzonik48 Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa... 21.02.12, 12:57 Zawsze mnie zastanawia dlaczego w świecie jest tak mało polskich knajpek czy restauracji .Gdziekolwiek jest jakieś skupisko emigrantów ,Włochów ,Turków ,Wietnamczyków czy Chińczyków ,natychmiast pojawia się kuchnia regionalna .Niestety niewielu Polaków ma odwagę na otwarcie restauracji z polskim jedzeniem :(:( a ponoć jesteśmy tacy przedsiębiorczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.pkobp.pl 21.02.12, 14:11 Mało widziałeś. Ja polskie kuchnie widziałem w każdym kraju, w którym byłem, od USA, przez Japonię, po Egipt. Oczywiście nie są tak masowe, ponieważ nasza tradycyjna kuchnia nie opiera się na modnych ostatnio potrawach fast-food'owych, które je się na ulicy. Dlatego rzadziej niż kebabownie można spotkać na świecie restauracje niemieckie, rosyjskie, holenderskie, czy francuskie, pomimo, że te kraje mają bardzo ciekawe kuchnie a ich mieszkańcy są równie przedsiębiorczy co Turcy, Włosi, czy Meksykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
puzonik48 Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia 21.02.12, 14:17 Przeczytaj swój post uważnie globtroterze :):) Potwierdziłeś w ostatnim zdaniu to co ja napisałam :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro-psio Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 20:01 Dobry bigos ( mniam - mniam ) gotuje się dość długo, a chińską zupkę w trzy minuty. A poważnie - widać, że najczęściej przedsiębiorczość nie idzie w parze z umiejętnością dobrego gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 00:30 Tamto miejsce zepsuł potęzny menago ten sam co prowadzil LEMO,'dłoń",teraz ma działac u Nitschke..hahah ciekawe kiedy połozy kolejny lokal.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Dzia IP: *.aster.pl 22.02.12, 16:16 Co to za bzdury ze menager położył Namaste? Właściciel chyba też ma coś do powiedzenia w swojej firmie, prawda? Jeśli właściciel jest sensowny i zna się na swojej branży, to żaden menager nie położy mu lokalu, bo chyba widzi na bieżąco, że gości nie ma. A jak właściciel nie zna się na tym co prowadzi to i dobry menager mu nie pomoże, bo nie jest w stanie go nawet weryfikować, bo po prostu wiedzy mu brakuje. Tak się po prostu nie da prowadzić interesów, co zresztą widać na przykładzie tej restauracji Indyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr kiedy emisja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 00:34 Lepiej napiszcie kiedy emisja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naciunia Re: kiedy emisja? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.12, 11:21 W CZWARTEK 10.05.2012 GODZ 21.30 Odpowiedz Link Zgłoś