Dodaj do ulubionych

Kto przeciw TV TRWAM?

14.04.12, 16:18
Jutro mają przejść ulicami miasta zwolennicy TV TRWAM. Może ci, co nie zgadzają się na "pluralizm" Rydzyka też podpiszą swą obecność? Nie jestem przeciwko modlitwie, nauczaniu kościelnemu itd., ale też nie mam zamiaru zgadzać się na opluwanie mojego państwa, na opluwanie tych, którym daleko do PIS. Niech telewizja i radio rydzykowe skupią się na jednoczeniu, a nie dzieleniu, niech uprawiają kontakt z Bogiem a nie politykę! Wówczas mogą dostać nawet cały multipleks. Kto za? Kto wyjdzie im naprzeciw?
Obserwuj wątek
    • Gość: Remas Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.12, 23:20
      Reykjawik - już w tytule dzielisz ludzi i nastawiasz ich przeciw innym. Marsz jest organizowany w obronie a nie przeciwko komuś. Pamiętaj, to Donald w swoim emocjonalnym wystąpieniu, pierwszy okazał pogardę swoim adwersarzom, on stworzył wroga ludu - nadając mu nazwę "moher". Tak przy okazji wolę być moherem niż bezkrytycznym zwolennikiem Donalda. Taki Donald w Niemczech nie mógłby uczyć historii w małym miasteczku, gdyby mówił , że niemieckość to nienormalność. A w Polsce pookrągłostołowej jest Premierem i Bóg wie kim jeszcze w oczach swoich bezkrytycznych wyznawców. Otwórz oczy ! Donald wali w mohery, młodych, starych, w dżinsach i bez. Skutki jego niekompetencji będziesz również płacić ze swojej kieszeni. Ja nie życzę sobie by Twój Premier zadłużał moją rodzinę. Ja nie zadłużam jego rodziny i nie podejmuję kroków by zdychał za 1000zł. jak pies.
      To na tyle.
      • v.t.s Re: Kto przeciw TV TRWAM? 15.04.12, 15:50
        Brawo, panprezes będzie zadowolony.
      • Gość: Rejkawik Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.12, 17:32
        A czy napisałem, że jestem bezkrytyczny wobec rządu? Nie! Ów rząd nie jest moich marzeń, ale też zdecydowanie nie jest moich marzeń katolicka telewizja i radio, które i kłamią, i namawiają do nienawiści.

Jeśli już Rydzyk chce się brać za politykę, niech dopuści na swoich falach do głosu atakowanych i posądzanych o to i owo. Niech się bronią, wypowiadają i na tej podstawie dają szansę na wyrobienie sobie zdania przez innych. I tyle.

• Gość: ChrisR Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: 109.110.199.* 23.04.12, 22:34
        Mówi się, że TVN i Wyborcza to "media reżimowe". Że prezentują tylko poglądy PO i zwalczają wszyskie inne. Jakoś trochę TVN24 oglądam, i występują tam polityce od Kaczyńskiego, po millera, od lewa do prawa. W TV Trwam można zobaczyć i posłuchać tylko polityków prawicowych, głównie Pis-u. Jeśli to Twoim zdaniem gwarantuje wiarygodność i niezależność tej stacji to gratuluję samodzielnego myślenia. Druga sprawa. Marsz w obronie TV Trwam. Jeśli TV Trwam trzeba bronić, to co tej stacji zagraża? Brak jej na multipleksie nie spowoduje żadnego ograniczenia w dostępności tej stacji. Ciągle będzie ją można oglądać tak jak do tej pory, ponieważ nadaje ona z satelity, cyfrowo i nie zniknie. Chodzi o poszerzenie zasięgu a nie obronę obecnej pozycji tej telewizji!!! Swoją drogą uważam argument o braku stabilności finansowej tej telewizji jako powód nie przyznania miejsca na multipleksie za absurdalny. Co jak co, ale Dyrektor Rudzyk potrafi zadbać o finanse jak nikt inny :-))) A po trzecie. Na tym polega demokracja, że jeśli jedni maja prawo mówić że są za TV Trwam i mówić dlaczego, to drudzy mają takie samo prawo mówić, że są przeciw i argumentować dlaczego. To się nazywa wolność słowa!!!
        • Gość: Re zaprzeciw Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 22:53
          ChrisR: Może się mylę ale brak stabilności finansowej jest tam połączony z "niejasną sytuacją finansowa", trudną do skontrolowania i uniemożliwiająca sporządzenie audytu.
          Nie chcę napisać, że to pralnia brudnych pieniędzy ale i taką opinię gdzieś przeczytałem.
    • Gość: mawrt Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: 109.110.199.* 15.04.12, 07:02
      I w d... mieli twoj mizerny apel rejkawik, w którym to sam zresztą podzieliłeś ludzi.Tymczasem zwolennicy tetewizji trwam świetnie się zorganizowali.Nie to co ty internetowy mocarzu- amatorze.
      www.zachod.pl/2012/04/pochod-w-obronie-wolnych-mediow/
      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120414/POWIAT16/120419628
      • Gość: fujara Re: do mawrt IP: 109.110.199.* 15.04.12, 11:55
        Ocho! Szerokofacjatowy lub inspektor z Pomorskiego zabrali głos .
        • Gość: do fujary Re: do mawrt IP: 109.110.199.* 15.04.12, 15:24
          od mawrt do fujary. Kompletnie nię kumam co ty naisales o szerokofacjatowym lub inspektorze.Ale końcu sam sobie wybarłeś nick.
          • Gość: :) Re: do mawrt IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.12, 19:53
            wybierz się koleś do lekarza:) gadanie sam z sobą o czymś świadczy....
      • Gość: R. Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.12, 17:33
        Bez komentarza.
    • Gość: Słowianin Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: 46.77.250.* 15.04.12, 09:20
      Ulżyło?? To teraz 10 przysiadów.
    • paul123 Re: Kto przeciw TV TRWAM? 15.04.12, 12:44
      rejkawik napisał:
      "Nie jestem przeciwko modlitwie, nauczaniu kościelnemu itd., ale też nie mam zamiaru zgadzać się na opluwanie mojego państwa, na opluwanie tych, którym daleko do PIS"

Blokowanie telewizji TRWAM nie jest aktem przeciw religii czy nawet samemu Rydzykowi, tylko proba zamkniecia ust najwiekszym krytykom rzadu, ktorzy to stanowia dosc liczna grupe.
      Nie musisz reprezentowac zadnej wiary ale ciekawe gdy nagle zaczniesz sie nie zgadzac z decyzjami rzadu badz byc calkowicie przeciw i chcial ku temu zaprotestowac, chcialbys by inni zorganizowali kontre by Cie uciszyc?
      • Gość: Rejkawik Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.12, 17:25
        Jest różnica między krytyką a opluwaniem. Jeśli tego nie rozumiesz, nie zabieraj głosu.
    • Gość: Baśka Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.30.87.49.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.04.12, 18:22
      Kto nie bierze udziału w takiej inicjatywie może z kilka lat czy miesięcy obudzić się w kraju totalitarnym, wygląda na to, że w tym kierunku zmierzamy jako państwo. Trzeba się temu przeciwstawić. Zaczyna to wyglądać nieciekawie... Z moich znajomych i przyjaciół ze szkoły to praktycznie wszyscy wiedzą, że w Smoleńsku był zamach, nikt już nie wierzy w wypadek, chociaż bardzo chcieliśmy w to wierzyć, mamy różne lektury XX wieku o totalitaryźmie i u nas wygląda sytuacja powoli prawie jak w tych lekturach. Odkąd zginął L.Kaczyński sytuacja w kraju odwróciła się o 180* jesteśmy zaniepokojeni tym wszystkim co się dookoła dzieje, wygląda na to, że ktoś chce wykończyć ten kraj i robi to w tempie błyskawicznym.
      • Gość: DEwotka Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: 91.230.58.* 19.04.12, 09:14
        Gratuluje znajomych :) Mysle, ze panstwem bardzo totalitarnym staniemy sie jak Jaroslaw "Polske Zbaw" przejmie wladze. Za jego czasow tez nie bylo kolorowo, tylko ludzie pozapominali juz jego akcje... to jest chory z nienawisci czlowiek, chce zemsty. I tylko o to mu chodzi. Poza tym, kto przy zdrowych zmyslach uwierzy, ze w Polsce - kraju w Unii Europejskiej, gdzie obowiazuja nas poza prawem i konstytucja tez prawa unijne - moze byc totalitaryzm? W sumie fakt, czego oczekiwac po kims kto wierzy w zamach, i juz wie nawet kto za tym stoi. Samodzielne myslenie jest trudne, latwiej zrzucic to na Jaroslawa, Antoniego i Tadeusza. Pozdrowienia dla znajomych i skoro tak Wam zle w Polsce - to polecam wyjazd. Bialorus, Ukraina - pare innych fajnych krajow czeka na takie pozbawione wlasnych pogladow osoby:)
        • Gość: Basieńka do Dewota IP: *.204.126.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.04.12, 08:55
          Szanowny Dewocie. To nie jest kwestia wierzenia czy niewierzenia, ale zwykłego wyjaśnienia przebiegu katastrofy - dlaczego wpadacie w irracjonalną furię w tym temacie? Dlaczego zakazuje się ją badać, wyjaśniać, odprawia zachodnich specjalistów a płaszczy przed wschodnimi ? Odpowiedź jest aż nazbyt oczywista. Wasze natarczywe aroganckie i prostackie insynuacje i epitety nie robią już na nikim wrażenia. Wy po prostu kompromitujecie samych siebie takimi wypowiedziami a jednocześnie nie umiecie inaczej. To jest styl chamstwa, prostactwa, degeneracji, symptomatycznie zaczerpnięty ostatnio przez starczych twórców reżyserów " profesorów" i inne gwiazdy niskiego lotu wypromowane na gruzach prl-u. Jesteście zbyt mało subtelni w powtarzanych na okrągło kłamstwach, wyzwiskach, pomówieniach, dlatego wasza wiarygodność jest niestety dla naszego pokolenia jest ZEROWA. Możecie co najwyżej jeszcze oszukiwać jeszcze siebie, bo w to co pada z waszych ust sami nie wierzycie. Nikt o zdrowych zmysłach by w tak pokręcone urojenia fantasy jak nie uwierzył. Przykro mi ;)
          • Gość: pro-sio Re: do Dewota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 09:30
            Idąc twoim tokiem myślenia zamachowców mogło być nawet kilka milionów.
            Nie za dużo ?
            Kto robiłby tak idiotyczny zamach zadając sobie tyle trudu, angażując w to tysiące ludzi oraz sprzętu i nie mieć przy tym pewności, że się uda i nie zostanie wykryty ?
            Czy nie prościej z tymi teoretycznymi wybuchami byłoby na 10 000 metrów wysokości ?
            Jeżeli był zamach to z pewnością "głupoty" na umysły tych, którym nie chce się myśleć samodzielnie.
          • Gość: Kamil Re: do Dewota IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 21.04.12, 23:29
            ...Dlaczego zakazuje się ją badać, wyjaśniać, odprawia zachodnich specjalistów a płaszczy przed wschodnimi ? Odpowiedź jest aż nazbyt oczywista...

Dla ludzi o brakach w edukacji wszystko jest zawsze oczywiste. Im mniej wiedzy i pojmowania otaczającego świata, tym więcej emocji i poglądów, a mniej odcieni szarości. Ludzie jak Ty nie chcą niczego wyjaśniać, ani poznać prawdy, bo Wy już "prawdę" znacie i żadnej innej od przez Was założonej nie zaakceptujecie. Posługujesz się agresywnym, sekciarskim językiem, ale agresję zarzucasz innym, co wskazuje na zaburzenia w samoocenie. Będzie dobrze, jeśli będziesz mówiła za siebie, a nie za całe pokolenie, które się z tym fanatyzmem nie utożsamia. A najlepiej będzie, jak przestaniesz dokazywać na forach i przeznaczysz energię marnowaną na te urojenia na zwykłą pracę i naukę, bo cierpisz na niedostatek obu.
            • Gość: Piotrek Re: do Dewota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 09:44
              Hola.... Baśka napisał dokładnie to czym Ty teraz się posłużyłeś. Jest problem to się go rozwiązuje. Był nijaki raport MAK to dlaczego nie może być raportu sporządzonego przez prawdziwych zupełnie bezstronnych fachowców od spraw katastrof lotniczych. Skoro całe PO jest tak inteligentne, skoro wszyscy członkowie komisji badającej przebieg katastrofy dają sobie rękę uciąć że ich raport jest bezstronny, to dlaczego boją się opinii kogoś z poza układu warszawskiego ? Nikt nie twierdzi że katastrofa nie była katastrofą ale udowodnij to należycie i wyjaśnij LOGICZNE wszelkie niejasności od śmiesznej brzozy po film którego twórca dziwnym sposobem zniknął z powierzchni ziemi. Gdyby TU rozbił się w każdym zachodnim kraju nie byłoby tematu, ale rozbił się w ZSRR. Kraju gdzie kłamstwo i manipulacja biorą góre nad rozsądkiem. Tam wydaje się rozkazy i miliony giną aby zdobyć Berlin tylko dlatego aby to czerwona gwiazda a nie flaga USA jako pierwsza załopotała na Reichstag-u.
              Czyją własnością był TU że nadal wrak spoczywa w związku a nie w Polsce ? jakim prawem to oni przeprowadzali identyfikację ciał i jakim prawem nikt z naszych nie został dopuszczony na miejsce katastrofy ? To powiem wprost bo nasz premierzyna i prezydencina nie mają JAJ ,nie potrafili twardo postawić na swoim bo nie mieli w tym interesu a raczej mieli ale w innym sensie znaczenia.Po co ktoś tak do końca poznać prawdę, skoro z góry jest ona wszystkim znana ? Kiedy rząd przestanie mieszać, przekłamywać i oszukiwać, kiedy Tusk przestanie bujać i opowiadać bajki, składać obietnice bez pokrycia wówczas , wierz mi wówczas nikt nie będzie mówić złego słowa na PO. Ja do tej partii nie mam nic, być może miałbym nawet inne na jej temat zdanie gdyby nie to co napisałem wyżej.
          • Gość: Quest Re: do Dewota IP: *.dsl.bell.ca 22.04.12, 02:43
            Gość portalu: Basieńka napisał(a): Nikt o zdrowych zmysłach by w tak pokręcone urojenia fantasy jak nie uwierzył. Przykro mi ;)....
            Basienka ujelas rzecz po imieniu, spokojnie i racjonalnie , patrzac z oddali widac jak ten narod z dziedzictwem nie moze sobie poradzic i rozumie ich bo trudno jest ulzyc obciazonym dziedzicznie..... pokolenia uplyna zanim te brudne wislane koryto oczysci swoj bieg i stworzy rozsadnie myslacy nurt......tez mi jest przykro..... :o(

• Gość: Kamil Re: do Dewota IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 22.04.12, 20:01
              Wzruszające. Proponuję spojrzeć na to z jeszcze większego dystansu. Może wreszcie dostrzeżecie, że żyjecie w nierealnym świecie i próbujecie to szaleństwo sprzedać innym.
              • Gość: Quest Re: do Dewota Kamila ... :o) IP: *.dsl.bell.ca 24.04.12, 00:20
                Gość portalu: Kamil napisał(a): Wzruszające. Proponuję spojrzeć na to z jeszcze większego dystansu. Może wreszcie dostrzeżecie, że żyjecie w nierealnym świecie i próbujecie to szaleństwo sprzedać innym.
                .....Kamil mozesz to sprecyzowac , bo dzieli mnie zbyt duzy dystans do Twoich ocen.... moze sie myle ????
    • Gość: hiro a tusk obiecał ,że zrobi z tym porządek IP: *.gorzow.mm.pl 20.04.12, 09:06
      cztery lata temu.......... i kto tu z kim zrobi porządek;-)))))
      • Gość: kto mi co Re: Kto przeciw telewizji trwam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 20:35
        To nadzwyczaj proste pytanie i matematyczne zadanie.
        Liczymy tych manifestujących "za" i ich liczbę odejmujemy od reszty społeczeństwa.
        Ta reszta jest ogólnie "za spokojem" i nie ma czasu ani chęci na protesty "za".
    • Gość: prter Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: 78.10.63.* 26.04.12, 23:04
      Ja , ja ja,Ja , ja ja,Ja , ja ja Ja , ja ja,Ja , ja ja Ja , ja ja i ja i ja Ja , ja ja,Ja , ja ja,Ja , ja ja Ja , ja ja,Ja , ja ja Ja , ja ja i ja i ja Ja , ja ja,Ja , ja ja,Ja , ja ja Ja , ja ja,Ja , ja ja Ja , ja ja i ja i ja Ja , ja ja,Ja , ja ja,Ja , ja ja Ja , ja ja,Ja , ja ja Ja , ja ja i ja i ja
    • Gość: rediv Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: 78.10.63.* 26.04.12, 23:17
      JA JESTEM PRZECIWKO __ jeśli Trwam uzyska swoje pletko do szerzenia DALEJ nienawiści a naczelny Jarosłwa zionący nienawiścią do wszyskich którzy nie są za paranoidalną wizją oszołomów dojdzie do władzy- gwarantuję jedno : MNIE W TYM KRAJU NIE BEDZIE -UCIEKNĘ ZE WSTYDU ZA KRAJ - z mojego kraju.
      Już dzisiaj kiedy rozmawiam z cudzoziemcami - nie potrafię wytłumaczyć o co tak naprawdę chodzi PiSowi - jak wytłumaczyć , że Polak nienawidzi Polaka a mienawiść jest hasłem przewodnim JAROSŁAWA
      • Gość: paka Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: 78.10.63.* 26.04.12, 23:21
        Ja też jestem przeciwko - Rydzyk szaleje , Jarosław wtóruje, mochery rozdzierają szaty ( a raczej berety ) - oto Polska właśnie, szerzenie zamętu i nienawiści przez katolików .
        • Gość: ^ Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.12, 13:58
          pter, rediv i paka to ta sama menda odmóżdżona przez GE, Onet i TVN
          • Gość: Zielonogórzanin Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.04.12, 14:08
            Bełkot tego gościa.
            Ogląda ich mniej niż 15 tysięcy ludzi, finanse mają zabagnione i nie chcą ich ujawnić.
            Żyjemy w demokratycznym kraju i dla wszystkich są te same reguły; nawet dla rydzyka. Chcą znowu wymusić krzykiem i awanturami zmianę decyzji niezależnego organu państwa.

To są fakty
    • Gość: Darecki Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 18:21
      100% JESTEM ZA !!!!!
      Niech ojciec dyrektor zajmie się tym, czym kościół zajmować się powinien, a nie polityką. biznesem i naciąganiem uczciwych starszych Polaków na swije chore zapędy a'la "chrześcijańskie". Fundacja "lux veritatis" to jedna wielka ściema, proponuję spojrzeć w krajowy rejestr spółek (sądowy), aby przekonać się, że jej udziałowcy nie mają nic wspólnego z kościołem! NIECH ŻYJE WOLNA POLSKA BEZ RYDZYKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Łociec derektor Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 22:36
        Moja babcia by Cię straszliwie skrzyczała za takie bluźnierstwa :)
      • zibislon Re: Kto przeciw TV TRWAM? 07.06.12, 14:57
        ale cie tvn ogłupiło !
        • Gość: Łociec derektor Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 20:18
          Hm, znaczy się TV Trwam nie ogłupia...?
    • Gość: ada Re: Kto przeciw TV TRWAM? IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 15:19
      tnij.org/zkc2x

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka