Dodaj do ulubionych

Zastal - Basket

18.04.02, 13:36
Zgodnie z informacją w Gazecie Wyborczej, wczoraj miał się się odbyć decydujący
mecz o awans do I ligi. Pod dzisiejszą datą nie ma zadnych informacji o wyniku
ani w Zachodniej, ani w Pomorskiej. Czy ktos coś wie na ten temat?

Pozdrawiam Jorn
Obserwuj wątek
    • jorn Re: Zastal - Basket 18.04.02, 15:56
      Czy ten mecz w ogóle sie odbył? A może ja źle czytam?
      • jorn Re: Zastal - Basket 18.04.02, 16:13
        Zajrzałem sobie na Gazetę Lubuską i mi się wyjaśniło, że mecz jest dopiero
        dzisiaj. Droga Redakcjo, czy nie uważasz, że następujący tekst widniejący na
        internetowej stronie Gazety Zachodniej jest bez sensu:

"not. atom (17-04-02 15:54)

Dziś w Kwidzynie zespoły Basketu i Intermarche Zastalu Zielona Góra rozegrają
        piąty, decydujący o awansie do I ligi mecz finału play off."

Data 17.04.2002 i napisane "Dziś", podczas, gdy zapowiadane wydarzenie ma
        nastapić nastepnęgo dnia?

Pozdrawiam

Jorn

P.S. Przepraszam, że tak sam sobie odpisuję, ale nikt (zwłaszcza autor tekstu)
        nie zareagował, a ja naprawdę jestem zainteresowany wynikiem, a nie mam innego
        dostępu do lubuskich mediów regionalnych, a ogólnopolskie nie zajmują się II
        ligą.
        • Gość: redakcja Re: Zastal - Basket IP: *.ziel.gazeta.pl 18.04.02, 16:38
          Tekst zapowiadajacy mecz mamy na pierwszej stronie w dzisiejszej papierowej Gazecie (18
          kwietnia). Rowniez na portalu mial sie on pojawic dopiero dzisiaj, a nie wczoraj. Co oczywiscie nie
          oznacza, ze nie przyznajemy sie do winy. Przyznajemy i przepraszamy...
          • Gość: Vaterlan Re: Zastal - Basket IP: *.its-s.tudelft.nl 18.04.02, 17:20
            Niech ktos przynajmniej poda jaki wynik. Radio Index trajkocze cos o
            Kisielewiczu, a na "Zachod" jakas nudnawa paniusia. Kurcze, leci wlasnie mecz
            Zastalu i zawody zuzlowe na Wroclawskiej a ci gadaja bez sensu.
            • kobyla Re: Zastal - Basket 18.04.02, 19:37
              Koniec meczu. Zastal w I lidze.
              • jorn Re: Zastal - Basket 19.04.02, 07:33
                94:88 dla Zastalu!

Do redakcji: OK, rozumiem, pomyłka. Niestety mieszkając poza woj. lubuskim nie
                mam dostępu do wydania papierowego.

Do kibiców: czy ktoś widział ten mecz? Na stronach pomorskiego dodatku piszą,
                że Zastal wygrał 2 mecze w Zielonej Górze i ostatni w Kwidzynie dzięki pomocy
                sędziów. Czy to prawda, czy tylko biadolenie ludzi, którzy nie potrafią
                przegrywać?

Do zawodników i trenerów: gratulacje!!! i powodzenia w I lidze!!

Pozdrawiam

Jorn
                • Gość: dorado Re: Zastal - Basket IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 23:55
                  Witam,
                  Mialem przyjemnosc byc na tym meczu. Poziom sedziowania - 1 ligowy. Bledy byly
                  ale w obie strony i nie mozna w zadnym przypadku mowic o stronniczosci.
                  Przykre nas spotkaly w czasie meczu zdarzenia, jak i po nim oraz na wszelkiego
                  rodzaju grupach dyskusyjnych. Uslyszalem ze jeden z naszych uderzyl trenera
                  Jargiello (jakim sposobem sie pytam) albo prowokowalismy kibicow Basketu.
                  Prawda jest taka ze ani klub kwidzynski ani tamtejsi kibice nie dorosli do 1
                  ligi. Kamienie ktore polecialy na autokar, rozbity nos, plucie na wychodzacych
                  z sali naszych kibicow swiadczy dobitnie o ich poziomie. A wracajac do czysto
                  sportowych aspektow widowiska: nasi zagrali koncertowo. Duet Taberski - Witos,
                  kapitan Tomasz Krzyzynski oraz caly zespol zasluguja na wielkie brawa za serce
                  i wole walki. Troche slabsze zawody rozegral Adam Golab, ale dzieki temu ze
                  byl podwajany, kryty szczelnie reszta miala wieksza swobode. Bardzo dobrze po
                  stronie Basketu zagral Roman Olszewski. Mimo kontuzji pokazal klase. Podziwiam
                  go i szanuje.
                  Pozdrawiam wszystkich sympatykow Zastalu

P.S. Kraza plotki o checi powrotu Morkowskiego, Niziola i Kalinowskiegi :) Ale
                  to plotki:)
            • abadonna Re: Zastal - Basket 19.04.02, 08:41
              Zachód nawet nastepnego dnia nie podał ten informacji w dzienniku, a to
              przezcież superwiadomosc. dopiero kwadrans po wiadomosciach jakis facet zdobyl
              sie na anegdote: zastal w I lidze, ciekawe jak dlugo, no tylko strzelac do radia
              • Gość: aneta Re: Zastal - Basket IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 12:56
                Gratuluję powrotu do przedsionka ekstraligi!
                Pewnie,że w przyszłym sezonie chciałoby się więcej,bo apetyt rośnie w miarę
                jedzenia,ale teraz należy się cieszyć z tego sukcesu-choć przez krótką chwilkę-
                a zaraz potem ostro zabrać się do roboty z myślą o następnym.
                Jeszcze raz gratuluję/do życzeń dołącza się mąż i jego kolega hahaha,co jeszcze
                w zakamarkach swoich szaf mają koszulki z nazwą..../
                pozdrawiamy ,"banici"
    • Gość: Miguel Re: Zastal - Basket IP: 195.116.186.* 19.04.02, 13:46
      Uff... Odetchnąłem, gdy dotarł do mnie dzięki telemostowi Szczecin - Zielona
      Góra końcowy wynik tego meczu. Rok dłużej w tym koszykarskim niebycie nie
      wchodził nawet w gre i chyba dobrze rozumieli to także koszykarze Zastalu
      walcząc tak zaciekle.

Pozostaje mieć nadzieję, że już wczoraj wieczorem władze klubu rozpoczęły
      poszukiwania sponsora na przyszły sezon. Może uda sie ściągnąć do Zastalu Pawła
      Szcześniaka, który raczej nie utrzyma się z Pogonią Ruda Śląska w ekstralidze?
      • Gość: Popiel Re: Zastal - Basket IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.04.02, 11:33
        Gratuluje koszykarzom i trenerom awansu do 1 ligi, bylem na meczu w Kwidzynie i
        nie bylo tam sedziowania nakorzysc Zasalu czy Basketu, sedziowie popelniali
        bledy ale jedna i druba strone, zosalismy bardo zle przyjeci jako kibice w
        Kwidzynie. Gdy w prerwie meczu spiewalem: " co ja widze, co ja widze
        basketdalej w drugiej lidze zostalem oskarzony o to zeobrazilem tymi slowami
        trenera gosci ktory wlasnie wychodzil i gdypodeszli do mnie ibice z Kwidzynia
        ochrona nie ragowala dopier gdy podeszlido mnie kibice Zastalu.
        Ale jestem zadowolony ze bylem w Kwidzynie na tym meczu a kto nie byl niech
        zaluje. Zastal Zastal Zastal Zastal. Zastal to jest potega , Zastal najlepszy
        jest, Zastal treba szanowac ZAstal nasz K.S.
        P.S.Pozdrawiam wszystkich kibicow Zastalu a w szczegolnosci tych z ktoryni
        razem dopingowalismy Zastalowcow w Kwidzynie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka