Gość: IIIks IP: *.zielman.pl 08.10.04, 19:55 Jak teraz Domaszewicz podniesie na sesji Rady Miasta ręke przeciw niemieckiej inwestycji to proponuję z nim do... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafał Re: Radni oglądali basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:49 Czy ktoś policzył ile to jest 20 lat po 1 mln Euro? Bez gwarancji, że za 15 lat pójdzie tam np.: tylko wnuk Pani Prezydent a może i nikt a milion co rok idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Radni oglądali basen IP: *.zielman.pl 08.10.04, 22:12 Ja pierd... Ile razy można tłumaczyć,że to wyjściowa kwota do negocjacji i że miasto w tej kwocie chce zmieścić 1,5 mln subwencji na czwartą niewykorzystaną godzinę wf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brachu Re: Radni oglądali basen IP: *.sympatico.ca 09.10.04, 06:01 Pawel Wysocki ... 2 punkty w meczu Zastalu ... jaka wspaniala kariera ... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Radni oglądali basen IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.04, 10:11 Proste !!! Jak SlD zagłosuje przeciw, to podcieli cienką gałąź na której siedzą. Nie wiarygodne, że ktoś z zewnątrz zainteresował się takim zadupiem jak Zielona Góra. Bo bez wątpienia nie jest to ściema. Tego basenu na północy niemiec nie widziałem, ale widziałem stadion w Berlinie - Walter Bau "maczał palce" tam a stadion wygląda imponująco. Jeśli firma wykłada kasę (jest to poprostu ich inwestycja) a miasto nie zadłuża się jednorazowo kosztami budowy (np. 40 mld + odsetki) to jest to dla miasta porządane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: Radni oglądali basen IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.10.04, 13:48 też jestem za, tylko z tą 4 godziną wf to lekka przesada, w jaki sposób zmieścić ok 6 tys. uczniów w ciągu tygodnia, to wypada tysiąc dziennie, czyli zakładając , że pływają od 7 do 19 przypada 500 osób na jednoczesny pobyt w basenie, wg mnie to niewykonalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Radni oglądali basen IP: *.zielman.pl 09.10.04, 21:08 Pieprzycie towarzyszko.Będzie tam kilka niecek:)A poza tym tydzień ma siedem dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: Radni oglądali basen IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.10.04, 21:30 a poza tym instruktorzy i nauczyciele mają mieć wolne, a poza tym dzieci jest więcej niż 6 tysięcy, a poza tym inni mieszkańcy teć chętnie popływają choćby w przerwach między tymi słynnymi godzinami wf-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Radni oglądali basen IP: *.zielman.pl 09.10.04, 22:19 Nie jest więcej.Jest 21 tys.Towarzyszko Katarzyno!Towarzyszka zakłada 100% frekwencję.Po drugie i co z tego,że w niedzielę pracować będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: Radni oglądali basen IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 08:13 źle podzieliłam, będzie około 100 osób w ciągu godziny, jeśli bedą zajęcia przez 10 godzin dziennie. Zatem i tak dla mieszkańców miejsca nie ma. Może rozważać połowę szkół , co drugi rok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Radni oglądali basen IP: *.zielman.pl 10.10.04, 09:53 Katarzyno! Nadal pokutuje u ciebie błąd logiczny .Zakładasz,że wszystkie dzieci będą chodzić na basen.Po drugie-no i co z tego,że 100 osób na godzinę.Taki obiekt pomieści i 5 razy więcejPatrz-Słowianka,Polkowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też z Z.G. Re: Radni oglądali basen IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 09.10.04, 15:24 Zajgladalem na wskazane strony. Troche przerazila mnie cena za wejście dla doroslego na caly dzien chyba ok 12,8 Euro, dziecko mniej. Poniewaz co roku jestem w Niemczech i odweiadzam podeobny basen z sztoczna fala, rynna, trampolinami, z basenem na zewnatrz (pelnowymiorowy) i place za czaly dzien (2 dorosle + 1 dziecko) tylko 14,5 Euro to to co podalem wyzej to chyba male przegiecie. Chyba ze tam gdzie jezdze miasto dopplaca do basenu i dlatego placilem tylko 14,5 za 2+1. Wiem, ze miasto u nas ma placic za kapiele swoich mieszkancow, ale ten 1 mln Euro bierze sie z tej kalkulacji 12,8 za doroslego itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Radni oglądali basen IP: 217.97.158.* 09.10.04, 16:41 przecież nie żyjemy w niemczech, u nas ceny będą niższe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydma Re: Radni oglądali basen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 07:42 zgadzam się to jest dobry interes dla miasta,ale zielona góra to strasznie zakomuszone miasto,a prawdziwych komuchów aż skręca,że to nie oni mięszają w tym kotle i repeta przejdzie im koło nosa. Inaczej niż to było przy p[rojektach budowy wcześniejszyh basenów i innych wodnych swiatów.Precz z komuną ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Radni oglądali basen IP: *.gorzow.mm.pl 09.10.04, 22:52 Zielona Góra jest za małym miastem na taki basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogówrzanka Re: Radni oglądali basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:33 wybudujmy sobie sadzawkę, wszyscy będa zadowoleni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Radni oglądali basen IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 10:41 Stralsund ma 60 tyś mieszkańców - a basen ma duży, Polkowice także. Więc proszę nie pisać bzdur na tym forum, że Zielona jest za mała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Re: Radni oglądali basen IP: *.zielman.pl 10.10.04, 11:33 Jak zostanie wybudowany to będzie dwa razy większy od gorzowskiej "Słowianki". Oby wszyskto się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Radni oglądali basen IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 14:21 bo jak nie będzie to radni mają przechlapane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ablucja Re: Radni oglądali basen IP: *.zielman.pl 10.10.04, 17:23 Uda się. Dla prezydent basen jest byc może ostatnią szansą udowodnienia skuteczności działania, więc niewielką, ale zawsze, szansą na drugą kadencję. Radni SLD podniosą rękę jak należy, bo też kochają władzę. Zarobią Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Radni oglądali basen IP: *.gala.net.pl 10.10.04, 23:19 Ciekawe kto i ile weźnie w łapę? Ludzie nie są głupi i czują, że ten basen to jakaś co najmniej podejrzana sprawa. Opowiadać to oni sobie mogą. Już nie raz pokazali co potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek Re: Radni oglądali basen IP: *.gala.net.pl 10.10.04, 23:23 Dokładnie Ronowiczka gadać potrafi przed wyborami zarzekała się, że nie będzie budować marketów w środku miasta. I co nie wybudowała? Ps.Śmieją się z nas, mają nas w .......... i załatwiają swoje interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Przeczytajcie link ze Szczecina - WAZNE 13.10.04, 12:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=16543381&a=16543381 * Drodzy Forumowicze - przeczytajcie trzy pierwsze wypowiedzi - to starczy dla janosci obrazu. Ten gosc U. Deyle krazyl wokol Szczecina jakies 3 miesiace temu - tez ludzil wizja parkow wodnych, basenow etc. uciekl z maista po tym jak Gazeta opublikowala informacje ze kapital zakaldowy jego firmy to...16 EURO (slownie: szescnascie)...a siedziba firmy jest...OBORA (powaznie!). Tak wiec szkoda Waszych emocji i czasu na takiego oszusta i hochsztaplera... Odpowiedz Link Zgłoś