Dodaj do ulubionych

MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW !

IP: *.tnt8.chi15.da.uu.net 22.04.02, 00:02

www.POLONICA.net
Obserwuj wątek
    • Gość: markon Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 16:12
      A my Polacy o świecie bez takich jak Ty!
      • Gość: POLONICA Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.tnt9.chi15.da.uu.net 03.05.02, 10:55
        KARLY

Oddajmy głos żydowskiemu poecie Antoniemu Słonimskiemu,
        jego chyba nikt nie może posądzić o antysemityzm.

W roku 1924 tak pisał na łamach filosemickiego pisma" Wiadomości Literackie":

„Prócz wstrętu budzi jeszcze we mnie gniew, fałszywy i nikczemy stosunek Żydów
        do zagadnień narodowych. Naród ten, narzekający na szowinizm innych ludów,
        jest sam najbardziej szowinistycznym narodem świata. Żydzi, którzy skarżą sie
        na brak tolerancji u innych, są najmniej tolerancyjni. Naród, który krzyczy o
        nienawiści, jaką budzi, sam potrafi najsilniej nienawidzieć".

www.POLONICA.net
    • Gość: POLONICA Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.tnt9.chi15.da.uu.net 03.05.02, 10:55

Oddajmy głos żydowskiemu poecie Antoniemu Słonimskiemu,
      jego chyba nikt nie może posądzić o antysemityzm.

W roku 1924 tak pisał na łamach filosemickiego pisma" Wiadomości Literackie":

„Prócz wstrętu budzi jeszcze we mnie gniew, fałszywy i nikczemy stosunek Żydów
      do zagadnień narodowych. Naród ten, narzekający na szowinizm innych ludów,
      jest sam najbardziej szowinistycznym narodem świata. Żydzi, którzy skarżą sie
      na brak tolerancji u innych, są najmniej tolerancyjni. Naród, który krzyczy o
      nienawiści, jaką budzi, sam potrafi najsilniej nienawidzieć".

www.POLONICA.net
      • Gość: dSvP Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.05.02, 10:39
        Nie czytajcie tych bredni o Żydach, masonach, masarzarz, malarzach, Słonimskim,
        Lesmanie, Leśmianie, i cyklistach.
        Te stanowiska inspirowane są przez tych, którzy na prawdę rządzą światem i
        pragną zamydlić Wam oczy, byście uwierzyli w spisek żydo-komuny, żydo-
        masonerii, czy też żydo-cyklistyczny (hmmm jaki jest przymiotnik od "cyklisty" -
        tylko mi nie mówcie, że "żydowski").

Słuchajcie wszem i wobec:
        ŚWIATEM RZĄDZĄ WĘGRZY!!!
        o tak! Węgrzy!!!

Jak wytłumaczycie w środku Europy państwo, które językowo spokrewnione jest z
        narodami skandynawii?
        Ja wytłumaczycie, że reprezentanci grupy ugrofińskiej siedzą tam od lat i
        czekają na stanowisku, aby w marszu z północy na południe stanowić bazę dla
        wojsk szweckich i innych?
        Nawet przeczą i potakujaodwrotnie! O tak - czy to nie swiadczy o
        ich "odmienności"?
        Dlaczego prawdziwi Polacy milczą na ten temat? - Bo są na usługach Węgier!!! O
        tak !!!
        Proszę o poparcie kajzerki i Borysa! niech powiedzą Wam dlaczego było Cesarstwo
        Austro-Węgierskie!!! o tak! Węgierskie!

Wy Wszechkubusi - zdrajcy i łapownicy, łapownicy i zdrajcy! chcecie zamydlic
        nam oczy jakimiś koszernymi spiskami, ale MY ZNAJĄCY PRAWDĘ nie damy się!
    • Gość: osm Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: 134.104.17.* 08.05.02, 13:51
      Gość portalu: CHROBRY napisał(a):

>
      > www.POLONICA.net

Duren. Moze Gazeta by wywalila ten temat do oslej lawki.
    • Gość: Bolek Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 15:43
      Kolejny debil na tym forum. Idź się leczyć na nogi, bo na głowę już za późno.
      A poza tym jak śmiesz posługiwać się tak szlachetnym pseudo. Chańbisz prawdziwe
      wartości.
    • Gość: km2bp Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 19:23
      Precz z tą durną nienawiścią zrozum wreszcie, że w całej historii ludzkości w
      trakcie wojen między dwoma narodami to nie te narody były winne nie zwykli
      biedni ludzie straszliwie niepotrzebnie cierpiący. Tylko polityczne świnie,
      które za pomocą propagandy dla swoich niecnych politycznych korzyści zrobiły
      tym ludziom wodę z mózgu. Dla mnie ludzie dzielą się po prostu na dobrych i na
      złych. Kto wie może gdzieś na świecie są pojedynczy dobrzy politycy?. Ale wiem
      dobrze, że polityka i dobro jednostki rzadko idą w parze
      • Gość: sagan Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.05.02, 22:35
        kolejny nawiedzony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka