Dodaj do ulubionych

O takim sobie Piotrusiu.

IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.05.02, 20:49
Gazeta Wyborcza -Zielona Góra - 4.maj.2002 r. - str.3 -"Komedia pomyłek"- autor
Piotr Maksymczak.
--------------------------------------------------------------------------------
Ogłasza pan najuprzejmiej , że wymawia pan posłuszeństwo swoiemu chlebodawcy
p.A.Rutce i stroi się pan w szaty aby objąć kierownictwo Organizacji
Pracodawców Ziemi Lubuskiej - władza to pragnienie .Przedstawicielem jakiej
władzy był i jest pan wydając -miesiecznik gospodarczy "Plus" - opluwał pan
tam według swojego uznania wszystkich według swoich upodobań.Dotykając ten
szmatławiec dostawało się odruchów wymiotnych. Cóż podejrzewam że pan Antoni
Rutka zamknoł kurek z kasą - o kasę chodzi.A tak na marginesie to jest
kolejne pana pożegnanie - już pod koniec lat 80 dokonał pan pożegnania z
Polską szukał pan na siłe przodków z NIEMIEC huczne pożegnanie w bloku w ,
którym pan mieszkał /Pomorskie 7 / sąsiedzi pamietają do dziś.I cóż po kilku
latach nastąpił powsrót cichaczem - nierobów w RFN nie potrzeba.
Obserwuj wątek
    • klin! Re: O takim sobie Piotrusiu. 05.05.02, 13:43
      Nie mam pojęcia, kim jest pan Piotruś, ale lektura pasjonująca. Najbardziej
      rozczuliła mnie wdzięczna (niewdzięczna?) pamięć sąsiadów /Pomorskie 7/.
      Polska w pigułce :)
      • Gość: sagan Re: O takim sobie Piotrusiu. IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.05.02, 20:34
        no, to musiała być balanga, że naród po tylu latach pamięta
        • abadonna Re: O takim sobie Piotrusiu. 06.05.02, 10:38
          gdzie te prywatki, aż sie łza w oku kręci, widać pixsa nie zaprosili,
          pamiętliwe pachole, pewnie z rozpaczy sie gdzieś "zamknoł" :-)

• Gość: Piotr Ma Re: O takim sobie Piotrusiu. IP: *.ctinet.pl 06.05.02, 11:14
      Gość portalu: pixs napisał(a):

> Gazeta Wyborcza -Zielona Góra - 4.maj.2002 r. - str.3 -"Komedia pomyłek"- autor
      > Piotr Maksymczak.
      > -------------------------------------------------------------------------------
      > -
      > Ogłasza pan najuprzejmiej , że wymawia pan posłuszeństwo swoiemu chlebodawcy
      > p.A.Rutce i stroi się pan w szaty aby objąć kierownictwo Organizacji
      > Pracodawców Ziemi Lubuskiej - władza to pragnienie .Przedstawicielem jakiej
      > władzy był i jest pan wydając -miesiecznik gospodarczy "Plus" - opluwał pan
      > tam według swojego uznania wszystkich według swoich upodobań.Dotykając ten
      > szmatławiec dostawało się odruchów wymiotnych. Cóż podejrzewam że pan Antoni
      > Rutka zamknoł kurek z kasą - o kasę chodzi.A tak na marginesie to jest
      > kolejne pana pożegnanie - już pod koniec lat 80 dokonał pan pożegnania z
      > Polską szukał pan na siłe przodków z NIEMIEC huczne pożegnanie w bloku w ,
      > którym pan mieszkał /Pomorskie 7 / sąsiedzi pamietają do dziś.I cóż po kilku
      > latach nastąpił powsrót cichaczem - nierobów w RFN nie potrzeba.

To bardzo miły list tylko rozpowszechnia kilka klamstw. Pan Rutka nie był i nie
      jest moim chlebodawcą. Pieniądze na wydawanie PULSu zdobywam sam. Apetytów na
      OPZL również nie mam. Nie jestem nawet członkiem tej Organizacji. Imprezy na
      Pomorskim wspominam sympatycznie. Mialem około 30 lat i dużo przyjaciół wokół
      siebie. Tak jest do dziś tylko imprezy robimy mniej zabawowe. Wiek nie ten i
      zdrowie także. Do Niemiec wyjechałem, bo tak chciałem. To moja prywatna sprawa.
      Nigdy tego faktu nie ukrywałem zresztą, bo i dlaczego? Nauczyłem się wielu
      mądrych rzeczy. Między innymi odpowiedzialności za własne czyny.

• j24 Re: O takim sobie Piotrusiu. 06.05.02, 11:27
        Gość portalu: Piotr Ma napisał(a):

> Imprezy na Pomorskim wspominam sympatycznie. Mialem około 30 lat i dużo
        > przyjaciół wokół siebie. Tak jest do dziś tylko imprezy robimy mniej zabawowe.
        > Wiek nie ten i zdrowie także.

To forum zaczyna mi się coraz bardziej podobać.
        Ale patrz pan, panie Piotrusiu jak imprezę zapamiętali !
        Musi jakieś panieny odstawiły show na balkonie, czy ki diabeł ?
        • Gość: Zoja Re: O takim sobie Piotrusiu. IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 06.05.02, 19:10
          Do Warszawy przyjechał niemiecki dziennikarz pan Piotr M.. Po tygodniu faksuje
          do redakcji:"Ta Polska, to cywilizowany kraj. Mieszka tu dużo ludzi różnych
          narodowości. Są nawet Indianie, którzy biją się kijami bejsbolowymi z łysymi
          buddyjskimi mnichami w młodzieżowych strojach." - to jest pański styl.
          • kota7 Re: O takim sobie Piotrusiu. 06.05.02, 19:15
            świetne to było, gratuluję
          • j24 Zoja, ja Ci przed chwilą nie odpisywałem ? 07.05.02, 07:33
            Nie byłeś(łaś) przed chwilą Juelkiem ?
            Tak czy owak pozdro. J24

Gość portalu: Zoja napisał(a):

> Do Warszawy przyjechał niemiecki dziennikarz pan Piotr M.. Po tygodniu faksuje
            > do redakcji:"Ta Polska, to cywilizowany kraj. Mieszka tu dużo ludzi różnych
            > narodowości. Są nawet Indianie, którzy biją się kijami bejsbolowymi z łysymi
            > buddyjskimi mnichami w młodzieżowych strojach." - to jest pański styl.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka