Dodaj do ulubionych

Uniwersytet Zielonogórski

22.01.05, 16:29
Co sądzicie o Uniwersytecie Zielonogórskim? Mam (na szczęście już niedługo
kończę) wątpliwą przyjemność mieć zajęcia w kolegium języka niemieckiego.
Poziomem przypominają one szkółkę niedzielną. Mentalność i kompetencje
większości nauczycieli tam pracujących są żenujące. Uczę się zaocznie i mam
poczucie marnowania czasu i pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • Gość: piter Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 22.01.05, 16:49
      Sądzę, że zaśmiecasz forum. Podobny wątek istnieje i trzyma się dość wysoko.
      Jak Ci sie tak nie podoba to trzeba było zrezygnować na początku a nie marudzić
      jak jesteś na wylocie.
      • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 25.01.05, 21:57
        sorry, nie wiedziałem, że twoja ciocia uczy na UZ
    • Gość: gostek Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 16:50
      popracuj nad swoją mentalnością to i kwalifikacje ci wzrosną
      • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 25.01.05, 22:00
        jaką mentalnością? chodzi Ci o spłaszczanie mózgu? zapisz się na UZ to
        zobaczysz...
        • Gość: edward Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:15
          To ty fi3 masz splaszczony mozg? Bardzo ci wspolczuje.
          • Gość: kolo Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 18:00
            On nie ma mózgu i pewnie jest z Gożowa. Ciekawe co gorsze?
            • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 29.01.05, 22:58
              gratuluję...
          • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 29.01.05, 22:59
            chyba mam - zrobiło mi się tak na UZ
    • Gość: asher Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:54
      Masz alternatywę? może i UZ nie jest nadzwyczajny ale jeżeli tam studiujesz to
      nie krytykuj go na forum.
      pzdr.
      • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 29.01.05, 22:57
        myślę, że gdybym nie studiował tutaj to nie miałbym prawa krytykować - zreszta
        krytyka (może nie każda) jest konstruktywna...
    • Gość: mimi Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 19:21
      Tak to jest, najpierw marzy,żeby się tam dostać a potem krytykuje.
      Trzeba było iśc na inną uczelnię,a nie teraz po kilku latach wielka ale
      prymitywna krytyka.Trzeba było się przenieść.
      Chyba ,że takie publikacje to zemsta za jakiś niezdany egzamin,do którego się
      nie bardzo chciało uczyć.Jestem była studentką i nie pozwolę wieszać psów na
      uczelni,w której zdobyłam wykształcenie i spotkałam wielu świetnych ludzi.
      • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 29.01.05, 22:55
        kiedy sie uogólnia to zawsze się kogoś skrzywdzi - masz rację można tu spotkać
        fajnych ludzi - napisałem tak ponieważ mam porównanie z innymi uczelniami w
        Polsce i za granicą - pozdr.
      • Gość: Maraczek Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.01.05, 22:59
        Chciałem się przenieść lecz teraz trudno się przenieść bo wpisów z indeksów z
        UZ na wyższych uczelniach w Polsce nie honorują. Zawyżył bym poziom he, he he.
        • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 02.02.05, 11:54
          ;)
    • Gość: olo Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.05, 21:00
      zapewne słuszne masz przekonanie.
      • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 29.01.05, 22:53
        dzięki
    • Gość: olo Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.01.05, 18:51
      i sie nie mylisz bracie zabieraj manatki i nie marnuj czasu. ....
    • Gość: olo Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.01.05, 18:55
      dlaczego ktoś ma milczeć, jak go oszukują, udając ze uczą? Wg mnie ma prawo
      krytykowac miernotę, bo może dzięki temu coś się zmieni. Brawo dla odważnego...
      • Gość: Student Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.gorzow.mm.pl 01.02.05, 00:33
        Widzisz gościu "fi" .Jeśli miałeś czelność skrytykować największą swiętość
        falubaza, to teraz zbieraj cięgi. Czyżbyś nie wiedział że nikomu w tym kraju
        nie wolno powiedzieć publicznie słowa krytyki na tę jakże wybitną uczelnię?
        A gdybyś przytoczył nie daj boże wyniki kilku rankingów polskich uczelni,
        robionych przez niezależne od siebie instytucje, to zostałaby chyba na Ciebie
        nałożona ekskomunika.Ciesz się że nie żyjesz w średniowieczu, bo byłoby już po
        Tobie.
        /Tylko dymek ze stosu/ Pozdrawia też student.
        • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 02.02.05, 11:53
          Dzięki, pokrzepiłeś mnie. Nie pisałem tego wszystkiego tylko po to aby pisać. W
          sklepie się płaci i można wymagać dobrej jakości - uważam, że podobne reguły
          powinny obowiązywać w kształceniu bo nawet studia dzienne tak naprawdę nie są
          za darmo...
      • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 02.02.05, 11:50
        dzięki Olo za poparcie...
        • Gość: zg Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.ek.zgora.pl 02.02.05, 18:10
          Fajnie te gamonie z gorzowka wypisuja te swoje kompleksy.A co napiszecie o
          swojej szkolce niedzielnej pwsz???
          • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 02.02.05, 23:39
            nie jestem z Gorzowa i nie mam z tym miastem nic wspólnego
            pozdr.
    • Gość: Magister UZ Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: 213.25.30.* 03.02.05, 00:17
      Ja normalnie ukończyłem Uniwersyted Zielonogurski na wydziale chumanistycznym, fajno było. Teras prowadze w drugim codo wielkośći mieśćie wojewudztwa lubóskiego szkołę dla Sutenerów. SUTENER SCHOOL ZG.
      Klijentów mam dużo - nie nażekam. Rad jeszdem że moje rodzinne miasteczko Zielona Gura się rozwija.

Polecam wam internałci ten Unifersytet Zielonogurski, bo kończąc tam studja zostajecie wspaniałymi fahowcami i fachowczyniami.
      • Gość: bufetowy Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.02.05, 00:19
        dzienki, wolem szkułke zawodowom na puunocy wojewuctfa
      • Gość: ziutek Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.ek.zgora.pl 03.02.05, 00:45
        To musi byc prowokacja. :)
        • Gość: Student Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.05, 01:50
          Jaka tam prowokacja? Tak piszą i wypowiadają się absolwenci UZ.
          • Gość: ziutek Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.ztpnet.pl 03.02.05, 15:05
            tylko Ci pochodzący z Gorzowa.
            Jesli juz tak pogrywamy.
            • Gość: zg Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.ztpnet.pl 03.02.05, 16:36
              Ty Student.Nie podpisuj sie tak bo to nie pasuje do kogos kto pochodzi z
              gorzowa.
              • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 05.02.05, 11:21
                Przypominam, że to forum na temat poziomu na UZ i nie słuzy eskalacji
                antagonizmów pomiędzy dwoma bratnimi miastami :)
                • Gość: Student Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.gorzow.mm.pl 05.02.05, 21:46
                  Witam fi3!
                  Bratnia to była armia radziecka. Na szczęście dla nas, już się jej pozbyliśmy.
                  Teraz kolej na falubazy.Myślimy w większości że już niedługo. Pozdrawiam.
                  • Gość: jeden normalny pan Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.02.05, 21:50
                    dzień dobry, bardzo przepraszam, ale kolega pomylił wątki, wątek dla
                    upierdliwych jest zupełnie na uboczu, nie podpowiem gdzie, ale za jakiś czas
                    nasz równie upierdliwy dyskutant odezwie się, cierpliwości
                    • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 05.02.05, 22:15
                      dokładnie to samo chciałem napisać - dzięki...
                      pozdr.
      • Gość: obserwator Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.02.05, 23:41
        "Teras prowadze w drugim codo wielkośći mieśćie wojewudztwa lubóskie
        > go szkołę dla Sutenerów. SUTENER SCHOOL ZG".
        Niezla reklame sobie zrobiles. Bede go "niepolecac" znajomym!!! Dzieki za
        informacje! :)
    • Gość: sweetie Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:16
      Nie ma doskonalej uczelni! Studia sa po to, zeby uczyc sie samemu, to nie
      podstawowka. Inne uniwersytety maja zazwyczaj tylko renome, a zeby znalezc
      dobra prace, to i tak trzeba miec znajomosci i nie byc przecietniakiem.
      Przyznaje, na UZ nie traktuje sie studentow tak jak sie powinno, ale na UAMie
      i na wielu innych uniwersytetach tez nie, tak wiec niech kazdy pracuje na
      siebie i nie czeka az wszystko spadnie z nieba. fi3, skoro masz takie ambicje,
      to dlaczego nie jestes na studiach dziennych? Na zaocznych macie 1/3 materialu
      i niesprawiedliwie... taki sam indeks. Pozdrawiam
      • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 05.02.05, 22:22
        Masz rację - na innych uniwerkach pewnie nie jest lepiej. Tak naprawdę nie
        studiowałem w ZG i swoje wiadomości czerpię od znajomych, którzy studiują tutaj
        zaocznie - jadą np. 300km na zajęcia, które się nie odbywają bo jakiś pan/pani
        chałturzy gdzieś indziej lub zapomniał/a, że ma zajęcia...
        • Gość: obserwator Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.02.05, 23:49
          No i ta wypowiedzia stales sie niewiarogodny(a?). Slyszales(as), ze gdzies
          dzwonia wiec od razu podniosles(as) larum na forum. A moze tak wiecej
          obiektywizmu? Przeciez wiadomo, ze kazdy ma prawo do subiektywnej oceny i
          ocenianie na podstawie "powiedziala baba - babie" nie jest delikatnie mowiac w
          porzadku. Porownujac mozna by rzec, ze nie byles(as), nie widziales(as) i
          krytykujesz??!! a feee ... tak robia dzieci w szkole.
      • Gość: naukowiec Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.02.05, 22:25
        jesteś w totalnym błędzie, materiału w jakim sensie ? mają mniej przedmiotów,
        np. lektoraty, wf, ale przedmioty kierunkowe mają program ten sam co na
        dziennych, tylko więcej jest nauki własnej / z różnym skutkiem oczywiście/
        • Gość: nicelus Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.15, 21:45
          Totalnie się mylisz, a o co ci chodzi?

• Gość: nicelus Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.15, 21:49
        > Studia sa po to, zeby uczyc sie samemu, ...

Dokładnie.

Głąby chcą studiować, a nie wiedzą co ten wyraz znaczy.

• Gość: olo Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.02.05, 11:07
      bo jest szkolka niedzielna...
      • Gość: zg Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.ztpnet.pl 06.02.05, 14:27
        szkółka niedzielna
    • Gość: były student UZ Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.02.05, 19:35
      Nie mam nic do tego, że krytykujesz.. Ja skończyłem jeszcze WSI, póxniej życie
      zmusiło mnie do ukończenia kierunku już na Uniwerku ZG. Co do poziomu to
      powiem, że nauczyłem się tam wielu rzeczy i dowiedziałem się równie wielu,
      natomiast mam radę! Nie bój się i złóż swoje uwagi w dziekanacie Twojego
      Wydziału, bądź też, jeśli nie masz odwagi tego zrobić w dziekanacie, złóż je w
      rektoracie (konkretne argumenty mogą tylko przysłużyć się tej uczelni i
      polepszeniu jej funkcji edukacyjnej).
      Pozdrawiam forumowiczów
      • fi3 Re: Uniwersytet Zielonogórski 11.02.05, 19:35
        to nie takie proste
    • Gość: obserwator Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.02.05, 23:56
      Wspolczuje twoim znajomym, ze sie nie dostali na studia dzienne badz zaoczne do
      innych - "renomowanych" uczelni, ale jesli juz sie dostali na UZ to niech
      studiuja i ciesza sie, ze przy odrobinie dobrej woli beda mieli dyplom
      licencjata.
    • Gość: jarecki Re: Uniwersytet Zielonogórski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.15, 21:23
      trzeba było iść na dzienne, proste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka