Gość: hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:26 tak!!! prawi i sprawiedliwi...a pazerni jak czerwoni...wyborcy zapamiętają...hahaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wk..iony Re: Nagrody już jawne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:35 "Prezydent Bożena Ronowicz nie przyznała sobie ani grosza". A mogła ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 14:59 A ILE DOSTALI PREZYDENCI I INNI WAŻNI URZĘDNICY MIEJSCY W CZERWCU. CZEMU NIE ZPYTACIE P.RONOWICZ NA TEN TEMAT. ZESTAWIENIE OBU WYPŁT DA DOPIERO P-RAWDZIWY OBRAZ CAŁEJ SPRAWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚC2 Re: Nagrody już jawne! IP: *.ztpnet.pl 05.02.05, 23:29 przeciez to sa nagrody za cały 2004 rok GOŚCIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.02.05, 01:05 no to ladnie jak za caly rok to szybko przeliczmy w roku jest 52 tyg za 8 tyg dostaje sie podad 9,5 tys czyli daje nam to ok 1 200zl/tydz pracy x52 tygodnie = 62 400zl/rok netto!! HAHAHAHAHA Ladna nagroda by byla! To ciekaw jestem jaka maja pensje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubuszanin Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:36 Zmienil sie kolor rzadzacych i nic po za tym. Pani "prezydent" wstydze sie, ze na Pania glosowalem, takiego nieudacznika na tym stanowisku Zielona Gora dawno nie miala. Ciekawe czy mnie Pani zwolni za moja opinie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.05, 18:42 A miało byc inaczej ale nic się nie zmieniło tylko św... przy korycie inne. jest prawie tak samo jak u Orwela są wszystkie zwierzęta są równe. Nie ma co ładnie postępuje Pani Prezydent nic dodać nić ująć ludzie nie mają pracy a oni sobie premie w takiej wysokości wypłacają. Mam pytanie czy tak ma wygladać Prawa i Sprawidliwa Zielona Góra. Pewnie że tak ale tylko dla swoich reszta to tylko nikomu nie potrzebne śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
randap Bez żadnych zasad . 03.02.05, 18:49 I na dodatek podszyci tchórzem. Zainteresowanie GW spowodowało nieoczekiwanie zmianę w polityce magistratu. To co jeszcze niedawno było nie do ujawnienia teraz "wspaniałomyślnie" postanowiono upublicznić. B E Z N A D Z I E J A ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Bez żadnych zasad . IP: *.ek.zgora.pl 03.02.05, 18:52 Nie zgadzam sie z rozdawnictwem pieniedzy miejskich!!!Za co to niby?Co zrobil ten czlowiek??? Siedzi i p...w stolek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydma Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 06:57 sojusz lewizny demokratycznej tak uprzykrza życie pani Prezydent,że niemożlywe jest jakiekolwiek działanie pozytwne na rzecz miasta.Nic więc dziwnego w tym,że wobec wszechoptęgi lewizny,dba o swych lojalnych współpracowników.Doradzam tak trzymać,eliminować komuchów gdzie tylko się da i obsadzać swoich inaczej się z nimi nie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:00 Oczywiście, że tak. Na każdym kroku utrudniaja jakiekolwiek działania na rzecz miasta. Ludzie - czy wy tego nie widzicie??? Czepiacie się premii, nagród.A sami nie dostajecie?!Wiecie jakie premie dostaja Wasi szefowie, kierownicy itp.? Może nawet lepiej, że tkwicie w niewiedzy.Drodzy Zielonogórzanie - a Urząd Marszałkowski, Wojewoda? Myślicie, że oni "biedni" nic nie dostali???!!! Zapewne siedzą cicho, że niedługo ktoś ich będzie chciał sprawdzić. Najwyższy czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Nagrody już jawne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:58 Wypromowana przez m.in. GW Pani Prezydent okazała się conajmniej taka sama a według mnie gorsza od poprzedników. Tamcichociaż miastu dawali swój czas, a pytam kto ostatnio i wogóle ile razy widział ją udzielającą się na forum publicznym, ze swoimi wyborcami? Jestem dumny z tego, że na nią nie głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spolegliwy Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.05, 19:10 Jestem zbulwersowany!. Przepracowałem 42 lata w tum 38 na stanowiskach kierowniczych w budownictwie, Z moim udziałem wybudowano setki obiektów w Polsce. Kiedy przechodziłem na emeryturę moje wynagrodzenie przekraczało pięć średnich krajowych , a moja emerytura wynosi brutto 2.070 zł , co daje rocznie 24.800 zł., Stanowi to zaledwie 130% nagrody przyznanej wice prezydentowi Lwewickiemu. Moja roczna emerytura stanowi około 70 % średniej diety radnego w Zielonej Górze. A co oni dobrego zrobili miastu – Polsce. To boli. Tym bardziej tych co nie mieli tyle ”szczęścia” co ja i ich emerytury wynoszą średnio około 10 tyś zł rocznie. Ja mam dodatkową satysfakcję, że jako budowlaniec - chylę czoła przed wszystkimi, którzy cokolwiek wybudowali w tym kraju, że ich budowle jak i moje są pomnikami , które wybudowaliśmy sobie za życia. Nie wielu może się tym pochwalić, a już na pewno nie zarząd naszego miasta.. Pozdrawiam, wszystkich budowlańców naszego miasta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenin W Pizie wyszło najładniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:23 umarłem ze śmiechu czytając budowlańca. 5 średnich krajowych. To chyba rekord Polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Nagrody już jawne! IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:05 Budowlańcu, ja bym na Twoim miejscu się troszeczkę zastanowił: czyż pomnikami, które przynoszą chwałę, można nazwać osiedla wybudowane z wielkiej płyty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.05, 19:17 A było tak pięknie w słowach, pamiętam panią z lo 1.była pani całkiem okey.a coż apetyt rośnie w miarę jedzenia.Nie macie wstydu kiedy w mieście jest tyle biedy , wydaje się że nic was nie upoważnia do tego aby płacić sobie takie nagrody lojalność społeczna polega na tym jak się ma to się nie dodaje ze środków społecznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bit Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.02.05, 19:21 Z tego co piszecie wynika że Ronowicz wzięła jakieś wielkie pienioądze, a zartykułu wynika że jej nagroda wynosiła 0zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.05, 19:32 Drogi redaktorze Kostrzewski. Jestem czlonkiem SLD partii, której jest pan wyraźnym zwolennikiem. I dobrze, bo swoich ludzi w Gazecie Wyborczej nam potrzeba. Jednakże uważam, że dla dobra naszej partii powinien pan zarządać ujawnienia nagród przyznanych przez Jędrzejczaka i Bocheńskiego. Wielu naszych ludzi tego by chciało, a pewnie też czytelników. Swoją drogą, jeżeli fundusz znagród nie został przekroczony to ja bym z tego problemu nie robił. I mam do pana prośbę. Nie pozwól pan, żeby ludzie sobie z pana jaja robili i się wyśmiewali, bo powinien pan wiedzieć, że to nie Prezydent Miasta przyznaje sobie nagrodę, ale Rada Miasta i pisanie, że Prezydent nie przyznała sobie nagrody jest po prostu głupie. Pozdrawiam - pana czerwony sympatyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miruna Re: Nagrody już jawne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 19:47 Nie bój nic Czerwony. Wczoraj mnie brali za red. Kostrzewski - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.02.05, 20:50 Czerwone muchy znalazły kawałek gówna i mówią, że pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.02.05, 20:53 i jeszcze jedno Bartczak przekazał swoją premię. Domaszewicz kłamał o wysokości swojej premi i jakoś nikt tego w gazecie nie zauważa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:56 czerwone muchy znalazły kawałek gówna i mówią,że znajomo pachnie.HAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankomat dla SLD w $ wyszło tyle samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:19 bo wtedy kurs był wyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Nagrody już jawne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:28 Magistrat podał wysokość nagród netto, czyli na łapę. Do tego należy doliczyć potrącony podatek (myślę, że ok. 40 proc.), składki zdrowotne i ubezpieczeniowe. Wychodzi z tego, że młody Bartczak rzeczywiscie dostał po dwóch miesiącach pracy ok. 16 tysiecy. Jaja sobie robią z wyborców. Gęby pełne frazesów a czyny gorsze od czerwonych. Tamci przynajmniej coś dla miasta zrobili. Jak się od tego towarzystwa uwolnić? Czy tak już musi byc zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alcybiades Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.05, 22:31 Dostawac 10 tysiecy pensji i jeszcze dodatkowo 10-17 tys. jednorazowej nagrody to uchodzi w takim ORLENIE czy KGHM gdzie sa wielkie dochody, a nie w samorzadzie miejskim sredniej wielkosci jak Zielona Góra, które zyje z naszych ciezko zapracowanych podatków. Nie zdziwie sie jesli SLD w tym sprzyjajacym dla nich momencie, na najblizszej sesji podejmie uchwale o odwolaniu prezydentowej no bo za jakie zaslugi oni dostali te nagrody: Lewicki za to ze po zielonej mozna jezdzic po ciemku bo i tak sie co metr wpadnie w dziury na kazdej ulicy, Kozlowski za to ze zazegnywal sie jaka to fajna firma wybuduje basen a firma leci na ryj i cala UE o tym wie tylko on nie, Barczak to chyba za to ze jeszcze niczego nie zdazyl sp..... wiec nagroda mu leci za to. Kleska prawicy, totalna kleska a ja sie musze za nich wstydzic bo wydawalo mi sie ze cos zmienia w tym czerwonym krajobrazie a jest tak samo hu..... jak bylo. To poprzednikowi Barczaka (tez na B.)skopano medialnie d... za 20 tysiecy pobierane przez 2 lata a tu taka heca, leci jednorazowo taka sama kwota dla z-có i wszystko gra bo to z rozdania szanownej pani nietykalnej. Miejcie odrobine honoru po tym i podajcie sie do dymisji a jak nie to zostaniecie poddani spolecznej infami, a pamiec ludzka jest jak tsunami. Nie wiadomo kiedy nadejdzie. Kleska, totalna kleska prawicy, chociaz nie wiadomo czy oni to prawica bo tylko pan Barczak sie okreslil ze jest z PIS-u. Tym niemniej jak nisko upadli ze powoluja sie ze przeciez ich poprzednicy tez brali duzo. Mam pytanie. Czy na koniec ewentualnej kadencji bedzie zgodne z prawem jak przyznaja sobie np. po 100 tysiecy bo z czegos przeciez trzeba zyc? Jesli rada tego nie zastopuje to oznacza ze jest tez do de. O zaslepieni, mamona was wykonczy tak jak i innych co to mysleli ze wladza jest wieczna. Pytanie na koniec do pani prezydent, która lubi sie popisywac znajomoscia laciny. Co to oznacza "Pecunia non olet"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic gdzie jest IIIks? IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.05, 22:47 i co powie teraz obrońca nieomylnej bożeny r.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: gdzie jest IIIks? IP: *.ztpnet.pl 03.02.05, 23:12 Do kibica.Przestań męczyć ptaka z radości:)))Nic nie powiem,bo co tu gadać.Żle się stało i koniec.Nie będę na siłę wymyślać argumentów.,a to że czerwoni dawali i brali nagrody to żadne pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: gdzie jest IIIks? IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.05, 23:16 nareszcieś facet, a nie gumka od majtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: gdzie jest IIIks? IP: *.ztpnet.pl 03.02.05, 23:22 W twoich ustach(;))to żadna pochwała. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_zielonagora Re: Nagrody już jawne! 03.02.05, 23:09 Jestem w szoku. Coraz bardziej rozczarowuje mnie pani prezydent. Ostatnio już zaznaczałem że nie podoba mi się kilka jej decyzji, a tu jeszcze coś takiego. Jak można szastać pieniędzmi podatników? Przecież to są jakieś kpiny. Też chciałbym dostać po dwóch miesiącach pracy taką nagrodę. Jak się zsumuje te wszystkie kwoty to wyjdzie niezła sumka. Uważam że SLD (za którym nie przepadam) powinno trochę uciąć wydatki na administrację. Może jak nie będzie pieniązków, to nie będzie nagród. Mam przeczucie że SLD może po tym wszystkim uciąć pensję pani prezydent. Przecież było z tym już tyle szumu na początku kadencji. I co ma zrobić biedny wyborca, SLD rządzi - szasta pieniędzmi, prawica rządzi - szasta pieniędzmi, a nam pozostaje się tylko łudzić że następnym razem wybierzemy kogoś innego, mam nadzieję lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypolityk Precz z Ronowicz i precz z SLD!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 08:50 Precz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdruzgotany Re: Nagrody już jawne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:28 "Prezydent Bożena Ronowicz nie przyznała sobie ani grosza"- bo jak ktoś tu słusznie zauważył, nie mogła. Ale nie przyszło Wam do głowy, że te nagrody dlatego są takie wysokie, bo koledzy Pani Prezydent, których przecież sama powołała jako zaufanych współpracowników, musieli jej odpalić jakąś część. Prosta sprawa, sama nie mogę wziąć, ale mogę dać innym. Ja dam, a wy mi oddacie. Przecież też mam spore potrzeby, wykańczam dom, kredyt do spłacenia, a kasa leży i tylko się po nią schylić.Koledzy wiceprezydenci, mają za co być wdzięczni prezydentowej, więc bez szemrania odpalają należną działkę. Płynie z tej historii pewna nauka - głosujcie na ludzi, którzy sie juz czegoś dorobili a nie tych, którzy się dopiero dorabiają ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Nagrody już jawne! IP: *.ztpnet.pl 03.02.05, 23:34 Nie!No miałem siedzieć cicho,ale ty gościu Zdruzgotany przeginasz pałę.Nie zarzucaj komuś własnych zachowań,jeśli nie masz dowodów.Chyba,że to twoja analiza porównawcza mechanizmów funkcjonujących w innych urzędach w Zielonej Górze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zduzgotany Re: Nagrody już jawne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 00:40 Drogi lllks-ie, Jestem naprawdę zdruzgotany informacją o bezczelnym skoku na miejską kasę prezydentowej Rujnowiczowej. A Ciebie nie zastanawia, skąd u Twojej prezydent tyle materialnej wdzięczności dla swoich podwładnych. Ona zapłaci za to głową. Narażała by siebie, aby komuś zrobic dobrze ? Otwórz oczy. Jeśli zaś chodzi o mnie to wiedz, że urzędy znam z pozycji petenta. Zajmuję się, zresztą z pewnymi sukcesami, prywatną przedsiębiorczością, więc spotykałem się z podobnymi przypadkami. Być może zabrzmi to niewiarygodnie - ale takie sposoby pozyskiwania kasy traktowałem zawsze z obrzydzeniem. Przecież to jest najzwyklejsza kradzież!, a nie nie żadna tam nagroda za wybitne osiągnięcia w pracy. Sam nagradzam pracowników, mamy ustalone kryteria, zasady, wszystko jest klarowne. Są wyniki są nagrody. A w tym przypadku ??? Podaj mi choć jeden powód uzasadniający te nagrody. Napisałeś "miałem siedzieć cicho" - więc lepiej dotrzymaj danego sobie słowa. Pozdrawiam i współczuję Ci Twojego rozczarowania. Nie jesteś jedyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Nagrody już jawne! IP: *.ztpnet.pl 04.02.05, 06:24 Do Zdruzgotanego.Teza ryzykowna,dowody żadne.Słaby punky:jak w takim razie wytłumaczysz nagrody,które otrzymywał Listowski(bo przecież nie tylko w 1999roku).Na co liczył?To jeszcze bardziej samobójcza taktyka.No chyba,że z założenia,tego media miały się nigdy nie dowiedzieć,bądź nie ruszać.Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdruzgotany Re: Nagrody już jawne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 23:35 "jak w takim razie wytłumaczysz nagrody,które otrzymywał Listowski" - ano widzisz, przecież sam to tłumaczysz. Listowski otrzymywał nagrody, a Ronowicz nie. Dlatego nie musiał aż tak wysoko nagradzać swoich zastępców, jak zrobiła to Ronowicz. Czy teraz juz rozumiesz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Nagrody już jawne! IP: *.ztpnet.pl 05.02.05, 07:12 Nie przekonuje mnie ten argument.Nagradzał równie wysoko(Domaszewicz 15 tys.+inflacja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.02.05, 16:45 wyluzuj, siedzisz na złych sankach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.02.05, 19:53 Takie rozdawanie pieniędzy to po prostu skandal,czy lewa czy prawa. Treba nagłaśniać i tępić.Myślę, że zawrzało tak mocno,że ludzie tego nie darują i będa pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:08 Jak nisko trzeba upaść, żeby taki "bełkot" tutaj umieszczać.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Nagrody już jawne! IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 04.02.05, 09:33 Tak ale apetyt w miarę żarcia rośnie, bo tak by można wybrać recydywistę złodzieja i mówić że on w zyciu już się nakradł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 17:07 mam podobne domysły, bo gdyby tak nie było, to dwaj prezydenci B i K w porównaniu do uzyskanej nagrody za cały rok pracy, do prezydenta Ba, to są strasznie poszkodowani i za nie równe docenianie przez Panią Prezydent, powinni z honorem zwolnić piastowane stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baka Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.05, 01:16 wy jesteście zdruzgotani.tak !ach to straszne!! a nie jest straszne co zrobili z miastem i z wami przygłupy wciąż decydujące o losach miasta typu(listowski, domaszewicz,tajchert i ten były przewodniczący rady.. taki żółty na pysku..nie pamiętam nazwiska.AAA BATKOWSKI!:) Dlaczego na nich nikt nie robi nagonki?? zAPOMNIELIŚCIE TAK SZYBKO? Domaszewicz -mur koło własnej chaty za miejskie pieniądze-bagatela 70 tys zł!! listowski maczający łapy w wszystkich przekrętach za swojej kadencji- wynik :włóczy sie po sądach,i bezczelnie siedzi w ratuszu! a wyciętych przy Urszuli starych dębów (pod basen haha) nigdy mu nie daruję!!! Tajchert.......o tym spasionym na ciepłej posadce spaślaku nie wsponę! Za nasze się spasł!!a co zrobił dobrego??echo.... Czepiajcie sie Ronowicz ,bo znowu zadziałala pochopnie,ale NA BOGA!!NIE ZAPOMINAJCIE Z KIM MIELISMY DO CZYNIENIA ZA POPRZEDNIEJ KADENCJI! PRZECIEZ TE ALKOCHOLICKIE PRZEKRĘTY CHCA WRÓCIC DO WŁADZY!! nie wiem jak wy ....ale ja wtedy spier...lam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Nagrody już jawne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 01:22 Acha! No tak , a u Was murzynów biją ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:05 A ja się dołączam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bat Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 09:20 Drogi(a) Baka ! AlkoHol pisze się przez samo "H", to tak na wstępie... Za poprzedniej kadencji NIE STWIERDZONO żadnych nadużyć ! Zakusy, chęci na to były, Ronowiczka mało ze skóry nie wyskoczy żeby znaleźć cokolwiek i ... NIC ! Pieprzenie o dębach i murze to bajki dla dzieci. Poczekaj jeszcze trochę, zobaczysz co powstanie na placu koło "Leśnego" i jeszcze będziesz chwalił Listka za to co zrobił. A gdybyś miał okna z widokiem na cmentarz, też byś walczył zajadle o to by własciciel się odgrodził ... Gdyby kazdej władzy można było tylko tyle zarzucić na koniec kadencji - byłoby SUPER ! A propos nagród (premii),wyczuwam horendalną manipulację ! Ronowiczka udzielone przez siebie kwoty podała NETTO, a poprzedniego zarządu NETTO czy BRUTTO ?! Jeśli brutto - no to chamstwo do kwadratu ! Może ktoś to sprawdzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:09 Może warto byloby, żebyś pomyślał też o roku w którym oni dostali te nagrody. To było 5 lat temu, a ich wartość?! Coś kiepsko chyba Tobie szło z matematyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ2 Re: Nagrody już jawne! IP: *.ztpnet.pl 05.02.05, 23:32 podano wszystkie kwoty netto horendalny cymbale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Nagrody już jawne! IP: *.ztpnet.pl 06.02.05, 07:52 ty bat!a ty to się czasami Domaszewicz nie nazywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady killer Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 10:22 BAKA (i tobie podobni) - zachowujesz się jak skretyniały prostak odwracając kota ogonem czyli wypisując bzdury pod tytułem: zobaczcie co narobił listowski! jezusie z nazaretu - co narobił niech rozstrzyga sąd ale hooy mnie to teraz obchodzi bo u steru jest ronowicz!!! co za beznadziejnie durne "argumenty" są tu przywoływane w postaci postów z cyklu "no ale listowski też przyznawał to i tamto" - ludzie, ale listowski to przeszłość a na podgórnej wciąż jaja się dzieją, cofanie się do przeszłości to jakiś paranoidalny nawyk betonowej prawicy: zdekomunizować, zdelegalizować, zamknąć, zatrzymać, ale najsampierw spójrzcie w lustro. naprawdę dajmy spokój z tym listowskim, niech jego sprawy rozstrzyga sąd jeśli macie takową melodie, ja natomiast chcę patrzeć na łapy TU i TERAZ obecnej władzy wiec nie ośmieszajcie się wpisami w stylu: jak listek chapał no to ronowicz też może tylko trochu mniej... no słoma z butów wyłazi i partyjny beton niezależnie od kierunku jazdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 17:50 Najlepiej jakby ich wszystkich zabrało ze sobą takie małe lubuskie tsunami. Niech wreszcie nie będzie tak, że jak jedni robili coś źle to następni też mają do tego prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret sku#$@%^* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 07:26 teraz wiemy juu na 100% z kim mamy doczynienia!! to co sie stalo skandalem nie mozna nazwac bo to tak jakby poderzniecie gardla nazwac skaleczeniem. jest to najwiekszy wstyd i chanba i co z tego ze domasz i listek brali rowniez kapuche i co ze domasz mowisz ze on otrzymal jakies tam grosze, po tych typach mozna bylo sie tego spodziewac. tak jak mozna sie spodziewac po zulach spod sklepu ze beda sepic kase na wino tak po tamtej ekipie mozna sie bylo spodziewac tego co podala paniprezydent. wicki mogli otrzymac nagrody (fundusz) wyokosc jest -delikatnie mowiac- szokujaca, ale to ze spec od bankowosci dostal taki szmalec to gnojstwo, a jeszce wiekszym skur#$%$^* jest ze nie chcial tego ujawinic. jak tego goscia bede widzial na miescie to tez bede plul na ziemie - tak robie jak widze czerwone geby z poprzedniej ekipy ps trzeba pamietac i jednych i droogich przy nastepnych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: sku#$@%^* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:04 Żenada..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanka Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 07:48 Lewi i tak wzieli wiecej i to znacznie wiecej... Bambrowicz za 3 miesiesiace wzial 9 tys., porownujac taka kwote 5 lat temu i teraz - to wtedy bylo to znacznie wiecej niz jest dzisiaj. Skarbnik czerwonych wzial ponad 14,5 tys. zl, obecny 7,5 tys., ale najlepsi sa sekretarze - sekretarz za czasow Listowskiego dostal prawie 12 tys. zl, teraz 4,5. Jest roznica? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:03 To dobrze, że tutaj mogą dostać jakies pieniądze. SLD na każdym kroku utrudnia jakiekolwiek działania na rzecz miasta, nie pozwala dysponować pieniędzmi z budżetu - wręcz co chwilę zmniejsza ta pulę. Ludzie - czy wy tego nie widzicie??? Czepiacie się premii, nagród.A sami nie dostajecie?!Wiecie jakie premie dostaja Wasi szefowie, kierownicy itp.? Może nawet lepiej, że tkwicie w niewiedzy.Drodzy Zielonogórzanie - a Urząd Marszałkowski, Wojewoda? Myślicie, że oni "biedni" nic nie dostali???!!! Zapewne siedzą cicho, że niedługo ktoś ich będzie chciał sprawdzić. Najwyższy czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piętaszek Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:03 Jak obliczyłem, to ci poprzedni na ryja jednak mniej sobie brali ale wtedy zarząd liczył 7 osobników a teraz 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robinson Re: Nagrody już jawne! IP: *.ek.zgora.pl 04.02.05, 09:26 Mylisz się Piętaszku.Poprzedni zarząd liczył 5 członków etatowych i tylko oni mogli dostawać nagrody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piętaszek Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:15 Drogi Robii. Pamiętam 4 zimy temu, pokazałeś mi w szklanym pudełku i rzekłeś a Lidka Gryko dostała 14 tauzenów a Jurek Teichert 15 tauzenów. Robii może ty ich po prostu sam zjadłeś? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewiński Januszek Re: Nagrody już jawne! IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:23 nie kur---aa nie dostajemy. większość ludzi w tym mieście nie zarabia tyle rocznie ile panowie Lewicki czy Kozłowski dostali pod choinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:06 kiedy powstanie prawo które ukróci takie haniebne praktyki-ludzie nie mają co do garnka włożyc a tu taka rozrzutność i pazerność-hańba, hańba, hańba !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady killer Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 10:30 BĘDE WRZESZCZAAAAAŁ!!!! PO HOOY ODWOŁUJECIE SIĘ DO PRZESZŁOŚCI??!!!!! PO HOOY??? TO, ŻE LISTEK BRAŁ TO JEST DLA WAS ARGUMENT ZEBY USPRAWIEDLIWIAC BRANIE RONOWICZ???? NO WALNIJCIE SIĘ BANIAKIEM O TWARDY BETON (który z zasady jest twardy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYBORCA Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 10:48 heehe oni wzieli bo dostali, kazdy by wzial. Winna jest nasz Pani Prezydent, która w taki sposób rozporządza sie nie swoimi pieniędzmi!! Albo sie z kimś sądzi albo rozdaje "skromne" nagrody. Ta Pani powinna podać sie do dymisji ale do tego trzeba mieć odrobine honoru!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Panasewicz Re: Nagrody już jawne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:22 Zastanawiam się czy Pani Ronowicz to czyta, ale nawet jeśli nie to niech wie, że to co robi jest bardzo złe. Jednym słowem jest to skandal i czyn niegodny człowieka uczciwego, a tym bardziej ponoć z wartościami. Ja jestem przerażony i powiem szczerze, że w poprawę sytuacji i jej postępowania nie wierzę. Powinna się Pani spalić ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Nagrody już jawne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:06 Czy się zastanowiłeś człowieku co ty piszesz? Dlaczego nie zajrzysz do wypłat i premii p. Bocheńskiego i reszty jego "ferajny", zainteresuj się też wojewodą, służbą zdrowia itp. Jeśli masz swojego pracodawcę - to też zapewne nie wiesz jakie on pieniądze dostaje - i zapewne nie byłbyś zadowolony gdybys sie dowiedział. I co wtedy byś zrobił? Odwołał? W radiu i gazecie robia nagonkę - a szkoda, że dziennikarze nie pisza ile ich szefostwo otrzymuje nagród/premii w roku i w jakich wysokościach. Dlaczego nie? W końcu to tez z naszych pieniędzy. Mozna sie odnieść do wielu instytucji. A kto się z takiego obrotu sprawy najbardziej cieszy? Oczywiście, że "czerwona świta"!Ludzie potrafia się dać tak sprowokowac.... A tak skoro już jestesmy przy rozliczaniu. Drodzy Zielonogórzanie - nie chcecie wiedzieć jakie nagrody otrzymuje prezydent Kwaśniewski, ministrowie, cały rząd? Po co sie rozdrabniać na małych prezydencików miast, sięgnijmy po najwyższą władzę i ich portfele.Przecież Wasze pieniądze też ida na ich utrzymanie! Odpowiedz Link Zgłoś
lad_i_porzadek Re: Nagrody już jawne! 04.02.05, 11:57 Czy ktoś może mi przypomnieć jaką wysokością nagrody chwalił się pan Domaszewicz przed mediami???? (to nie była chyba ta ujawniona kwota...?) Czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dE-reDs Re: Nagrody już jawne! IP: *.ztpnet.pl 04.02.05, 12:31 Domaszewicz beblał coś o 10 tys(za okres 4 lat).Reszta kwitów gdzieś się jemu zawieruszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 12:19 Szanowni Państwo Zielona Góra w Nowej Polsce nie miała dobrych gospodarzy. Nieważne z której byli opcji! Zielonogórzanie zamiast wzajemnie oskarżać się na Forum za cudze grzechy i wyzywać od złych czerwonych czy sprawiedliwych czarnych powinni wreście zgodnie i razem szukać nowego gospodarza. Pani Prezydent powinnismy już elegancko podziękować za wysiłek jaki włożyła w zdobywanie nowych sprawności harcerskich. Nie miejmy pretensji do amatora, że źle gra na intrumencie gdyż nie zna nut. Skoro wybraliśmy źle to teraz ODWOŁAJMY ! Chyba, że Pani Prezydent honorowo abdykowałaby np: ze względów zdrowotnych. Nowym gospodarzem musi byc człowiek mający doświadczenie biznesowe który zadba o rozwój gospodarczy Zielonej Góry.Np: bepartyjny Pan dyr. Antoń z Lumelu.Jestem przekonany, że dobrych kandydatów byłoby paru. CO PAŃSTWO NA TO ? ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dE-reDs Re: Nagrody już jawne! IP: *.ztpnet.pl 04.02.05, 12:29 Antoń? Już go kiedyś na stanowisko prezydenta lansował Brachmański.Z taką protekcją nie wróżę dobrego gospodarza.Poza tym gdzie ta jego inwestycja,o którą zabijały się Zielonka,Sulechów i Nowa Sól? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 13:44 Tu nie chodzi o nazwisko lecz rozpoczęcie procedury poszukiwania gospodarza. Nota bene po Polskiej Wełnie nie ma śladu. Inne sztandarowe zakłady zielonogórskie też się rozleciały a LUMEL przetrwał. Ale jeszcze raz podkreślam czy MY - ZIELONOGÓRZANIE MOŻEMY WSPOLNIE WYBRAĆ NOWEGO GOSPODARZA ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Nagrody już jawne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:09 To straszne! Mieszkamy w sypiącym się, zawilgoconym lokalu, budynku należącym do Urzędu Miasta, który miał być wyburzony, ale okazało się, że jest "zabytkiem" i jesteśmy skazani w nim żyć, nie mogąc doprosić się remontu. Przede wszystkim osuszania ścian, wymiany okien, które mają ok.50 lat. Odpowiedzią na nasze prośby jest wymówka, że Miasto nie ma pieniędzy?! Na remonty np. budynków nie ma, bo władza zdążyła je rozdać pomiędzy siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 13:18 A drogi jak były dziurawe tak są dziurawe i jeszcze długo długo będą, a wydaje nam się że mieszkamy w cywilizowanym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 czarne, czerwone, jednakowo pazerne IP: *.ztpnet.pl 04.02.05, 13:57 jedno was łączy PAZERNOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis uszatek Re: Nagrody już jawne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.05, 13:57 ku.. mac ja pie.. za co takie nagrody. niech oddaja ta kase na budowe basenu. co za pasozyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klar Re: Nagrody już jawne! IP: 83.238.11.* 04.02.05, 15:22 Prawo i Sprawiedliwość! Populizm i Socjalizm! Pazerność i Schamienie! PiS. Odpowiedz Link Zgłoś