Dodaj do ulubionych

policyjne miasto

19.02.05, 21:07
Wybaczcie że to piszę - ale...
Przez tydzień mieszkalem w Zielonej Górze.
Trzy razy korzystałem z komunikacji miejskiej. Dwukrotnie kilka chwil po
wejściu do autobusu rzuciły się na mnie kontrolerki... Dobrze że zwykłem
kasować bilety od razu po wejściu.
Nawet na dworcu widziałem jak sokiści wypisywali blankiecik za przejście "na
skróty" przez tory... Ech.... Szkoda gadać.
----------------------------
Colberg
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamil Re: policyjne miasto IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.05, 21:54
      To prawie jak w Nowy Yorku;)
      A większość narzeka, gdy nie widzi służb porządkowych:)
      A skąd przybyłeś do Zielonej Góry?

Ps. Przyznam, że jeździłem kilka razy w miesiącu komunikacją miejską, choć od
      roku nie jechałem i jak mieszkam w ZG 12 lat sprawdzano mi bilety może 2 razy:)

Pozdrawiam i głowa do góry, nie jest tu tak źle:)
      • Gość: Colberg Re: policyjne miasto IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 20.02.05, 00:25
        Przybyłem z Kołobrzegu. Ale już wrócilem do siebie. :-)

Raz mnie sprawdzały "kanarki" w linii 27 (na Botanicznej) a później na linii O -
        na Jaskółczej. A że wsiadałem wlaśnie na tej ulicy, to o mało mnie nie trafiło.

Nie chcę się wypowiadać - ale czy ten pomysł z automatami nie jest przegięciem?
        Zanim ja, pierwszy raz stojący przed nim, zrozumiałem ile mam zapłacić do
        Ochli - minęła długa chwila i o mały włos nie zostałem potraktowany z buta
        przez kontrolerki...
        • Gość: bronek Re: policyjne miasto IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.02.05, 10:01
          porządem musi być, pozdrowienia
          • Gość: polo Re: policyjne miasto IP: *.ztpnet.pl 20.02.05, 13:07
            Dokładnie porządek musi być. Dziwoląg z pierwszego listu dziwi mnie, przecież
            wiele porządkowych służb to nasze bezpieczeństwo i strach dla lumpów, złodziei
            i tp. Jestem za jak największą liczba policjantów, sokistów, kontrolerów itd,
            oczywiście na ulicach.
    • Gość: leonard Re: policyjne miasto IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.02.05, 13:20
      SOK wymyślono w określonym celu, mają za darmo brać pieniądze ? niech pilnują
      porządku, my tu na zachodzie stawiamy na porządek
      • hiro durny falubazie -gość nie pisze o kolei:-) 20.02.05, 16:34
        Gość portalu: leonard napisał(a):

> SOK wymyślono w określonym celu, mają za darmo brać pieniądze ? niech pilnują
        > porządku, my tu na zachodzie stawiamy na porządek
        • Gość: pol Re: durny falubazie -gość nie pisze o kolei:-) IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.02.05, 16:44
          gość pisze: "Nawet na dworcu widziałem jak sokiści wypisywali blankiecik za
          przejście "na
          skróty" przez tory... Ech.... Szkoda gadać."

to jest chyba o porządku na kolei , co ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka