Dodaj do ulubionych

Polska Wełna

IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.03.05, 16:45
Projekt adaptacj Polskiej Wełny zachwycił Wojewódzkiego konserwatora
Zabytków a we Wrocławiu prawie identyczny uznany został za architektonicznego
gniota www.sztuka-architektury.pl/index.php?ID_PAGE=633
Obserwuj wątek
    • Gość: Wars Re: Polska Wełna IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.03.05, 17:53
      To on ma się podobać architektom, czy mieszkańcom ?
    • Gość: piter Re: Polska Wełna IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.03.05, 12:43
      Po pierwsze to nie wiem co ten temat ma wspólnego z lokalnymi mediami. Po
      drugie nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że te projekty są identyczne.
      Gdyby jeszcze robiła je ta sama firma to można by się doszukiwać podobieństw.
      • Gość: RPO Re: Polska Wełna IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.03.05, 18:02
        Nie wiem czy autor jest ten sam ale są prawie identyczne.
        Może media w końcu zajmą się globalistyczną tandetą w centrum miasta.
        Castorama i Dąbrówka to przewały urzędowe. Dąbrówka powstała w strefie
        konserwacji zabytków gdzie mieszakńcom nie pozwala WKZ wymienić okien na nowe i
        dozwolone są tylko budowle w "starym stylu" a tu masz taka przemysłówka. W
        miejscu Castoramy plan miejscowy przewidywał rozbudowę istniejącego obiektu.
        Nie przeszkadzoło to Prezydentowi Miasta na wydanie decyzji na budowę od
        podstaw nowego obiektu. To po co to Prawo Miejscowe, dlaczego utrzymuje się
        urzędy, które działają jak Rewizor.
        Po co jakieś opinie konserwatorskie, chyba do brania łapówek i do kształtowania
        fałszywych gustów.
        • Gość: urwis Ciekawą stronę poleciłeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:05
          Mam podobne wątpliwości. pzdr
          • madzikmadzik Re: Ciekawą stronę poleciłeś 06.08.05, 23:30
            Zastanawiam sie tylko czy beda tam fajne sklepy z ciuszkami bo nasza galeria na
            westerplatte to jeden wielki niewypal :P i chcialabym (chociaz to niemozliwe)
            zeby wstep do kina na film byl po 5zl :D
            • Gość: piter Re: Ciekawą stronę poleciłeś IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 12:05
              Zapomnij ;) Ceny biletów w Cinema City (a ta sieć będzie najprawdopodobniej w
              Focusie) oscylują w granicach 12-18 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka