Dodaj do ulubionych

Jelinek odszedł z ZSMP

IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.05, 11:36
Były sekretarz Rady Wojewódzkiej ZSMP i do niedawna Dyrektor ośrodka ZSMP w
Łagowie M.Jelinek podobno opuscił szeregi ZSMP ??? osobiscie uważam iż pan
Teichert zrobił katastrofalny w skutkach błąd wypuszczajac z rąk takiego
człowieka, przecież to on był w tym związku od "czarnej roboty" a pan T.
spijał tylko za niego piankę .... porażka, zsmp-owcy gdzie wy macie oczy co?
Zle sie w ZSMP dzieje jesli odchodzą tacy ludzie ( jedyny z normalnych we
włądzach inni to żagożali SLD-owcy którzy tak szybko nie zrezygnują z władzy).
Podobno Młodzież Wszechpolska chce go mieć u siebie ??? ciekawe, ale
organizacja gdzie teraz Jelinek będzie działał może czuć się szcesliwa, on
potrafił coś robić.... chyba też napisze rezygnacje. Koniec ZSMP ?
Obserwuj wątek
    • Gość: sonik Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.05, 12:09
      i dobrze zrobił... hehe niech sie teraz martwią
    • Gość: nk2 Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:33
      heheh to maja problem zsmp-owcy
    • Gość: ja 23 Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.05, 16:22
      pewnei znajdzie szczescie gdzie indziej, ale szkoda ze kolejna osoba odchodzi w
      ostatnim okresie z tego związku, byc może gdzies jest błąd... eh, a może to
      wynik kontroli NIK-u i bezrobotnych heheheheh, nikt chyba nei chce byc w takim
      czyms co wisi kase.........
    • Gość: ??? Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 17:12
      Dajcie spokoj ludzie - jezeli czlowiek mieszka,zyje na osrodku zsmp a pomimo
      tego zmusza organizacje do podpisania tak obciazajacej dla niej umowy
      wykozystujac sytuacje ze innych kandydatow na stanowisko nie ma - no to nie
      dziw Teichertowi!!!A Marcin nie powinien w zlosci gadac glupot - pamietajcie o
      tym ze nowy dyrektor mcs-u jest ekonomista i raczej napewno zacznie przedkladac
      dobro WKR nad mlodziez a wtedy bedziecie mieli mozliwosc (jako czlonkowie zsmp
      i pewnie tez jakis rad)ingerencji w sparwy wewnetrzne - Wydaje mi sie ze ani
      J.T ani B.W. nie chca nikomu zrobic zle - dlatego jako byla czlonkini radze wam
      poczekajcie na dzialania odnoszace sie do was a nie pieniedzy!!Slyszalam ze
      D.Koleczek juz cos tam negocjowal w sparwie wyjazdow - dlatego mowie wam nie
      spieszcie sie w nerwach z pretensjami poczekajcie na efekty a jak owych nie
      bedzie to najwyzej pojdziecie posla i wynegocjujecie jako najbardziej
      zainteresowana grupa ugodowa role dla M.J;)
      • Gość: ZSMP Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 21:47
        Do ??? Tyś jest J.Teichert.To twój typowy bełkot
      • Gość: :) Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.05, 23:42
        Nie wiem kim jesteś gościu, ale czytając twoje głupoty chce mi sie wymiotować.
        Pozbywając sie pana Jelinka z zsmp kręcicie na siebie bata. skoro tak traktuje
        sie ludzi w tej organizacji,że za włożony trud zostawia sie ich na lodzie ,to
        niech ona wywali się na plecy. Niech sępy takie jak J.T. rozdzierają dalej to
        co pozostało bo do tego sie nadaja. Szkoda tylko młodych którzy na to patrza bo
        jeszcze sie naucza i to bedzie tragedia. Jeśli chodzi o pana Kołeczka to mocny
        to on jest tylko w gadaniu i straszny z niego lizus szkoda mi takich ludzi ale
        skoro na takich stawia sie w tej organizacji to wiadomo dlaczego sie wali.
        Szkoda dobrego dyrektora na ośrodku bo cieszył się uznaniem wśród ludzi. Jak
        prawdziwy dyrektor pilnował ośrodka,żeby nic nie zginęło,żeby było pozamiatane
        z liści i nieczystości.Nie tak jak obecny dyrektor pan M.D. Teraz ośrodek stoi
        bez opieki zapraszam pozwiedzać. Poprostu szkoda słów. a apropo fatalnych umów
        dla zsmp to chyba fatalną była ta w Lubniewicach i łagowskiej przystani zsmp
        choć zależy jak dla kogo :) Dla niektórych raj.
        • Gość: DragBevil - Damian Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 07:32
          Mowisz mocny w gebie???choc tak naparwde belkot wyszedl od was (od ciebie)! Jak
          narazie to wy duzo gadacie na forach internetowych!!Spojrz w lustro - brak tu
          racjonalizmu - zachowujecie sie jak dzieci w okresie dojrzewania - czemu nie
          pojdziecie do WRK i nie wywalczycie w biurze sensu istnienia waszego lidera???
          Widzialem jak walczyliscie o zarzad w Lagowie mocni to wy jestecie tylko na tym
          forum. Co do lizusa to smieje cie sie prosto w twarz - a jesli bylem w jakims
          stopniu mily dla ciebie to wiedz ze tego zaluje!!!Co do mojego dzialania - To
          zrobie wyjatek i ponize sie odpisujac takim niepelnosprawnym baranom jak ty ze
          jesli masz problem to przyjdz i mi to powiedz a nie obarczaj organizacje swoimi
          fochami na jej ogolnym forum inernetowym!!!Madr(y/a) jestes tylko na czacie w
          grafice - moze poprostu zdejmij bryle wylacz monitor i przyjdz tu do nas:):):)
          Albo lepiej Obal rzady - usiadz w biurze Jurka i zrob z tej organizacji Elite
          Mlodziezowa:):)Tak zeby kazdy byl szcesliwy i wy i my i NASZA KSIEGOWA WRAZ Z
          WIERZYCIELAMI:):):)I pamietaj ze ja sie sprawdzam pomagajac w nieoficjalnych
          organizacjach i grupach mlodziezowych - tam skupiam swoja parace - tutaj
          jedynie - (na pewna prosbe)pisze wnioski dla mlodziezy zsmp i takich sierot jak
          ty:P:P:PMam nadzieje ze cdn naszej rozmowy bedzie mial miejsce juz na
          odpowiedzialnym terenie i w realu:):):)A jak masz jakis wiekszy problem to sie
          nim k***a ciesz:P:Phahaha-trzymaj sie cieplo sieroto
          • Gość: gosc Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:32
            Koleczek to zupelnie w Twoim stylu...
          • Gość: :) yoo Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 16:44
            Wiesz co twoja nieskładna gadka potwierdza tylko to, że mizerny z ciebie
            działacz,a co za tym idzie sierota straszna. Wiesz co nie rozumiem cię jeśli
            pisanie wniosków sprawia ci taki problem to daj sobie siana.Nadajesz sie do
            tego biura jak poliżesz może dostaniesz sie wyżej powodzenia pewnie o to ci
            chodzi. Może teraz przykleisz się do nowego sekretarza sieroto może on ci w
            czymś pomoże bo inaczej tymi wnioskami będziesz mogł sobie podetrzeć chyba ,że
            ktoś robi to za ciebie Kołeczek. Pa i powodzenia na nowej drodze życia z innymi
            pasożytami i złodziejami.
          • Gość: gośćć Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 16:55
            Nio dobrze orzeszku, masz bardzo wybujaną fantazje, co wciągasz, powiedz ....
            nigdy nie rusze tego gó...w..na. A tak poważnie to mysle że jak posiedzisz
            kilka lat w tym związku to troche z tego zrozumiesz, a po drugie nie pisz
            głupot o ZSMP na tym forum bo to porażka by tak pisac o ZSMP jak ty, normalnie
            wstyd, aha i powodzenia z tymi wnioskami, aha a mam pytanko nie myslałes by
            napisac wniosek o refundacje na operacje własnego "Ja", co ty na to pomysl,
            napewno inwestycja sie zwróci... a jak sie nie zwrócic to zostaje ci tylko cpac
            dalej to gó..w.no.
        • Gość: wiktor Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.uz.zgora.pl 19.05.05, 08:02
          Jelinek sam odszedł, pozostawiając organizacje w najtrudniejszym momencie- tuż
          przed akcją lato- czy tak robi poważny facet? Mimo próśb odszedł, bo nie dostał
          kilkuset procentowej podwyżki? Czy są jakieś inne powody?
          • Gość: wiktor Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.uz.zgora.pl 19.05.05, 08:26
            I najważniejsze drodzy koledzy: nie robi się do własnego gniazda, nie macie
            odwagi porozmawiać, z kim trzeba? Pisząc takie rzeczy nie przynosicie
            organizacji chwały. Więcej własnego zaangażowania i odrobinę więcej pracy. Od
            samej krytyki nic nowego nie powstanie.
            • Gość: :) Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.05.05, 08:29
              Drogi kolego takim pisaniem sam robisz do własnego gniazda skoro jestes taki
              mądry dlaczego nie działasz może powinieneś zacząc od wywalenia kilku kolesi z
              biura to by sie zaczelo wreszcie coś ukladać wiadomo o kim jest mowa o istnych
              psach na kobietki ihihih. Jedno jest pewne zabawy zawsze im dobrze wychodza.
          • Gość: gosc Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:27
            buhahahahahahaha kto tu mowi o podwyzce??????????/ moze porozmawiajmy o
            wyplacie!!!!!!!!!!! hahahahahaa
            • Gość: glinki Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:02
              a wogule on miał jakoms umowę o pracę ???? heheheheeheeheheeheheeehehe wyzysk w
              biały dzień - "arbait macht frei"
          • Gość: gosc Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:35
            nie wiecie czemu moj pies chodzi jakis taki niemrawy???? podejrzewam ze to od
            waszego pieprzenia!!!!
        • Gość: gosc Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:24
          zgadzam sie w pelni z toba...!!!!
        • Gość: top-jaan Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 16:59
          ciekawe jak teraz nowy dyrekyor będzie się rozliczął z przystani, nio bo to on
          ma przecież przystan, ciekawe powiazania, tez chciałbym sie rozliczac samemu z
          soba z kasy.....
    • Gość: kibic a u nas kura zdechła IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 19:52
      coś pewnie zżarła niedobrego albo ze starości ?
      • Gość: stogram Re: a u nas kura zdechła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:16
        A ten Jelinek to ten Jelinek od sławnego organu prasowego Winnica?
        • Gość: ja Re: a u nas kura zdechła IP: *.uz.zgora.pl 18.05.05, 21:57
          pewnie zle mu bylo to? teraz bedzie mial pewnie lepiej, tylko gdzie? LPR?
    • Gość: masło co organy władzy zrobić powinny z ZSMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:03
      -towarzystwo zebrac
      -poddać przesłuchaniom prokuratorskim
      -wyłowic przywódców o lepkich ręcach
      -skazać
      -zamknąć w pierdlu
      -zmusić do zwrotu zagrabionego i roztrwonionego
      -reszte rozpędzić na cztery wiatry
      -a wszystkich czlonków wpisać dożywotnio do rejestru skazanych
      -z dopiskiem "uważać na lepkie ręce
      -traktować jako potencjalnych capcarap
      • Gość: ja Re: co organy władzy zrobić powinny z ZSMP IP: *.uz.zgora.pl 18.05.05, 22:16
        to w domu dla oblakanych macie internet?
        • Gość: NIEZALEŻNY Re: co organy władzy zrobić powinny z ZSMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:40
          I pies go oszczał! Zwykły dezerter i tchórz !
    • Gość: gosc Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:18
      Jelinek odszedl z ZSMP bo w koncu zmadrzal i powinien to zrobic juz dawno.
      Chwala mu i czesc !!!!!!!!! ciekawe jak oni sobie bez niego poradza... Sami
      nawazyli piwa to teraz sami je wypija ( a nie Jelinek ).
      • Gość: LOGICZNY Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:34
        Najpierw jak SLD był na fali to wszyscy chapali całymi garściami a teraz nagle
        wszystkie ścierwa zmądrzały.
    • Gość: :) Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.uz.zgora.pl 19.05.05, 14:04
      No gdzie oni tera znajdą lepszego jelonka :)
      • Gość: ozon Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:05
        Panie Teichert może skoczymy na polowanie ???
    • Gość: gość Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:27
      Trudno być w czymś gdzie nie docenia sie pracy człowieka.
      • Gość: dE-reDs Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.ztpnet.pl 21.05.05, 22:08
        Fajna dyskusja.Odnoszę wrażenie,że to polemika ZSMP-oli z dwóch frakcji tej
        śmiesznej czerwonej organizacji,żerującej na państwowych funduszach.Poza tym,
        jak tak odlądam w TV Teicherta,to zaczynam się zastanawiać,czy aby wszyscy w
        tej organizejszyn są normal.
        • Gość: klon Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.05.05, 13:02
          może czas na wakacje dla wszystkich... ? Panie Jelinek a Pan kiedy sie wypowie
          na tym forum, chyba by sie pzrydało coś powiedzieć ?? czy nie
        • Gość: :) Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.05.05, 22:05
          Może i masz racje ze Teichert do normalnych nie należy zreszta jak i jego
          kolega R.S. Ale za ich zachowanie płaci całe ZSMP. Jednak nie można na
          podstawie kilku kolesi kreowac sobie zdania o całej organizacji.Bo jednak
          MŁODZI którzy do tej organizacji należą coś robią.Jeśli uważasz wystawanie
          młodzieży w sklepach i zbieranie żywności lub przyborów szkolnych dla
          ludzi,których nie jest nawet w święta żeby z cała rodzina zjeść godny posiłek.
          Ani puścić dzieci do szkoły z dlugopisem w piórniku i zeszytem w reku za
          nienormalnych to mam nadzieje ze tylko w dobrym znaczeniu tego slowa, bo
          rzeczywiscie nikt normalny nie robil by tego za darmo.Choć może nie całkiem za
          darmo bo nie ma nic piękniejszego niż uśmiech lub łez szczęścia w oczach
          obdarowanych rodzin.Jesli tanie kolonie dla dzieci z rodzin poP.G.R.-oskich też
          uważasz za nienormalność to może przyjżyj sie lepiej kto tu jest nienormalny.
          • Gość: gosc Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:36
            zgadzam sie. Trzeba widziec usmiech, szczescie tych ludzi do ktorych przychodzi
            sie czy z jedzieniem na swieta, czy z wyprawka do szkoly. Oni czasem placza ze
            szczescie a wtedy Ty sam w swoich oczach rosniesz bo wiesz, ze mozes zrobic cos
            dla drugiego czlowieka:)))) Moze nie wszyscy dzialacze mieli okazje
            uczestniczyc w takiej akcji bo np woleli spijac smietanke za udana akcje za
            innych. ZSMP-owcy!!! RUSZCIE SIE POMAGAC LUDZIOM!!!!!!!!
            • Gość: :) Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.05.05, 21:26
              i prawda niech się wreszcie wszyscy ruszą :):)I nie patrzą na pana Teicherta
              może zrobi nam tą przyjemność i sam odejdzie hiihihih.
            • Gość: SUBZEROOOOO Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:39
              Najlepiej usiasc w domu - wyzalic sie na internetowym forum gazety wyborczej
              jak mi zle - pojechac po tym i tamtym - przeciez nic nie robia tylko gadaja -
              no fakt ze nie wiem nawet dokladnie co robia - ale przeciez ja kozysci z tego
              nie mam pozatym tyle juz zrobilam - normalnie przychodze tam siedze na
              zebraniu, ciagle deklaruje swoje checi - a niech ktos sprobuje byc lepszym
              dzialaczem - to ja jestem liderem ja ja i nikt inny - Musi byc lider w grupie -
              mam nawet kurs !!!Nie czuje klimatu dawania bratu - pieprze akcje mikolaj lato
              tez przeciez nikt w niej nie zauwazy jaka jestem piekna i fajna - Bogus na
              drogi obiadek mnie zaprosil -i z przyjemnoscia pojechalam - no ale co dupe
              wytre zato gwiazda zostane - pozatym i tak ich wszytskich pojade na tym forum -
              no bo oni chyba sa slepi nie widza gwiazy z posrod tlumu - stawiaja
              na "Palacych Glowno" - no fakt ze jescze nigdy nie widzialam zeby oni palili co
              kolwiek ale napewno tak robia - ja to czuje - mama taty uslyszala ze ktos z
              zsmp powiedzial ze nie ma cinka na zameczku - i gdzie ja teraz bede z
              koleznakami za darmoche jezdzic - pewnie ci okrutnicy go wywalili - to juz nie
              takei samo zsmp - ja jestem jedyna prawdziwa dzialaczka i dlatego oczernie ta
              organizacje i ich wszystkich czlonkow, prace - no bo co - tutaj swiece balskiem
              na cala Polske - ja jedna taki zament rozpentalam wowwwwwwwww - neich wiedza ze
              jestem sila o jakiej im sie nie snilo - niech wiedza co onich mysle - ale
              podkreslam jak by byl jakis wyjazd do warszawy czy gdzies to odrazu dzwoncie!!!
              Z powazaniem najwieksza i najodwazniejsza i najbardziej zapracowana dzialaczka
              w tej czesci wojewodztwa!!! - oglaszam konkurs - jak brzmi moje imie - Krysia -
              Adamka - Albinka - Aglutka a moze poporstu Ola? pewnie zadnez nich:):) poprawne
              odpowiedzi prosze wysylac na adres Parti Ludzi Lekko Glupawych od niedawna
              rowniez Znienawidzonych
    • Gość: erwin Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.05.05, 13:30
      ale czemu zsmp nie docenia ludzi ??? dlaczego ??? nie rozumiem tego, podobno
      działają na rzecz młodych osoób, jakos tego nie widac, szkoda
    • Gość: aaaaaaaa Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.05.05, 10:43
      Z tego jelinka nie byl taki ideal jak o nim piszecie.Jak jest taki wspanialy i
      ma propozycje to nich idzie robic kariere gdzie indziej. Troche za duzo chlopak
      chcial. A po drugie gdzie on znajdzie prace. Chyba jako .......? Także mogl to
      docenic a nie sie panoszyc jakby byl niewiadomo kim. Troche chlopak przesadzil
      i tyle.
      Pozdrawiam
      • Gość: yyyyy Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 11:33
        Dokładnie, nie wiecie jak było na prawde i głupoty piszecie. ZSMP to biedna
        ogranizacja, a chlopak chciał zarobic fortune mając w d... to, skad wezmą
        siano na tak wysoką pensje jaką sobie zazyczył. Dzieki temu ze odszedł ZSMP
        zaoszczedzi troche funduszy!!!
        Pozdro!!
        • Gość: LOGICZNY Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:37
          JELINEK przestań już pieprzyć o sobie by być na czele forum.
    • Gość: aaaaaaaa Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.05.05, 12:30
      Aha i jeszcze jedno. Moim zdaniem jest to szczyt beszczelnosci zadać takiej
      kasy jaka sobie zazyczyl. Dobrze wie jaka jest sytuacja w zsmp ale i nie tylko
      wystarczy zobaczyc co sie dzieje w kraju. Chyba ze ona po prostu jest
      ograniczony i nie widzi problemu. Ja mu proponuje objąc prace kasjera w tesco
      lub w biedronce i mysle ze go tam docenia. A po drugie co to za fachowiec od
      siedmiu bolesci co on za szkoly skonczyl zeby tak sie cenic. Cos mu sie
      pomylilo.
      Pozdrawiam
      • Gość: yyyyy Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 14:00
        Nie sądzę żeby dostał lepszą posadkę niz miał w ZSMP z takimi kwalifikacjami i
        bezczelnym podejsciem do zycia, ale życze mu szcześcia...
        • Gość: aaaaaaaa Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.05.05, 14:39
          tak jak napisalem do tesco lub biedronki tam napewno ze swoimi umiejetnosciami
          trafi. tez mu zle nie zycze le sorry taki koles i takie wymagania cos mu sie
          pomylilo za wazny sie zrobil. tak jak jego tatus. inteligentna gazetke pisal.
          nie widzialem tam ani jednego madrego artykulu. zenada i tyle.
          • Gość: :( Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:10
            Boze zamknijcie sie wkoncuuuuuuuuuuuuuuuu - czy tu juz nigdy nie bedzie
            przyjaciol???
    • Gość: drejk Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 23:59
      Po co te wszystkie komentarze?? po co taki tamat na forum?? To jest jego życie
      i jego dezycja!! Ludzie takie wasze popieranie jego dezycji czy też nie ne tym
      forum przeciez niczego nie zmieni. Jeżeli odszedł to widocznie miał powody i
      tyle!!
      • Gość: yyyy Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.05.05, 09:09
        no wreszcie ktoś najmądrzejszy podsumowamł te wszystkie rozważania, tak trzymac
        panie Drelek :p:p Taakiego komentarza trzeba było!!!!!
    • Gość: chris Re: Jelinek odszedł z ZSMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:30
      www.parade.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka