Dodaj do ulubionych

Który polityk ?????????

IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.05.05, 17:39
Czy Zielona Góra ma jeszcze jakiegoś polityka, który po ewentualnym dostaniu
się do Parlamentu powalczyłby o prestiż i sprawy miasta i regionu?
Proszę wpisujcie swoje kandydatury z uzasadnieniem.

Pozdrawiam

Ps. Bzdurne odpowiedzi proszę kreować w innych wątkach...
Obserwuj wątek
    • Gość: IIIks Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 17.05.05, 21:34
      Basia z SLD:))) To był żart:)))
      • Gość: zg Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 17.05.05, 21:43
        Malo ich!!! bardzo malo, trzeba windowac nowych np Vadima:)
        No ale ci co zostali to:
        PO - Bukiewicz jednyna co moze cos powalczyc z Bachalskim z gw
        PSL-Zych dobry stary podcziwy Zych
        Samoobrona - to przewodniczacy lubuskiego jest z ZG wiec jasne ale nie lubie
        tej parti wiec nie bede reklamowal nazwisk
        Sdpl to nie wiem nie wiem co to za partia i po co ona jest wogole
        SLD- :) bez komentarza:) krotko wyjazd z tad@!!!
        No i PiS hjehe PiS - tu sprawa beznadziejna pis w ZG jest slabiutki oj
        slabiutki a rywal z gorzowa Kaziu to az strach co on zrobi z ZG po wyborach:(
        PS. GLOSUJCIE na kandydatow z ZG lub z poludnia woj!!!!!!-apel
        • Gość: IIIks Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 17.05.05, 21:52
          Hmmm... Zychowi już nie stoi.Może być tak,że z ZG wejdą obecnie
          nieobstawiani:)))
        • Gość: Ala Re: Który polityk ????????? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 25.05.05, 11:15
          Dajcie sobie spokuj z Zychem. To bardzo podstepna osoba ktora mydli w oczach i
          sprawia pozory. Sa politycy ktorzy chcieli naprawde zrobic dobrze dla Zielonej
          Gory, jednak to bylo nie po linii Zycha, zostali zmuszeni do odejscia.
    • Gość: tymczasowo WAWA Re: Który polityk ????????? IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 18.05.05, 10:26
      Też myślę o Zychu, który walczy o spółkę GAZ dla ZG.
      Vadim robi świetne wrażenie.
      Bukiewicz? Nie bardzo wiem co zrobiła dla ZG ale chętnie się dowiem...
      A reszta? mizerka:(
      • Gość: Seba Re: Który polityk ????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.05, 12:20
        Vadim odmówił startu w wyborach parlamentarnych Facet podjął sie zrobienia
        czegoś w zdechlej Nowej Soli i jest konsekwentny i nie pcha sie wyżej
    • Gość: ad. Re: Który polityk ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:57
      Bukiewicz, wyróżnia się spośród towarzystwa.
      • Gość: zg Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 11:37
        Bukiewicz jest przeciwwaga dla Bachalskiego.
        • Gość: 666 Re: Który polityk ????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.05, 12:13
          A z PiS-u,który?
          • Gość: zg Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 12:31
            Z PiS-u z ZG nie ma takiego mocnego dla Kazia:(
            Kaziu jest ogolnie bardzo zyczliwym czlowiekiem dla ZG-z uporem maniaka powtaza
            ze stol.woj jest gorzow i tylko gorzow!!!!
            • Gość: 666 Re: Który polityk ????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.05, 12:34
              Ale kogoś trzeba na listę wstawić Z Zielonej Gory.Tylko kogo?
              • Gość: zg Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 13:24
                To jak listy beda wygladac nie zalezy od spoleczenstwa tylko od liderow parti!!!
                Np. Listą pis z woj.lubuskiego bedzie zajmowal sie przewodniczacy regionu
                lubuskiego kto??????????????....:) Kaziu oczywiscie:)
    • Gość: PRAWICOWIEC Re: Który polityk ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:11
      Kaziu będzie pisał listę durniu bo w PiS tylko on umie pisać a Budzyński umie
      chyba czytać?
      • Gość: zg Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 17:20
        Oooooo i mamy odp. z gorzowka:)
        widac odrazu po wyzwiskach.
        Kaziu bedzie pisal bo on tam rzadzi.
    • Gość: Maniek Re: Który polityk ????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.05, 18:10
      I dlatego ja na PiS nie będę głosował. Jeśli południe podobnie postąpi, to i
      Kaziu może si nie załapać;) Chyba, że zacznie doceniać również Zieloną Górę, a
      nie żyć tylko nienawiścią do naszego miasta (choć nie znam jego stosunku do ZG
      tak naprawdę). No ale Oni już się dogadywali w Paradyżu i co z tego wyszło? Ja
      PiS dziękuję bardzo.
      • Gość: Karol Re: Który polityk ????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.05, 18:19
        Właściwie to zbaczamy z tematu. Chodzi o polityków z ZG, a nie z GW, więc
        popiszmy o Zielonogórskich Politykach.

Pozdrawiam
        • Gość: lista partyjna Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 19:18
          no właśnie! kto z Zielonej na listę PiS,SdPL,PD,SLD,Samoobrony? PO i LPR
          odkryły już karty.
          • Gość: zg Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 19:26
            Odrazu prostuje:
            Nie twierdze ze Kaziu nie nawidzi ZG,nie namawiam do nie glosowania na PiS
            Wszystko jest wporzadku!!!!:)-tak pisze jakby co:)ale wtajemniczeni w temat
            wiedza co i jak
            Jesli chodzi o politykow ZG to bryndza raczej, dlatego potrzebni sa nowi silni
            np.Vadim,ok on na posla nie kandyduje i dobrze najpierw niech posprzata w ZG
            ale na nast. wyborach jako czlowiek z poparciem to i takich cwaniaczkow z GW
            wyprzedzi:)
    • Gość: urwis spróbujmy uporządkować dyskusję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:34
      Przyjmuję, że rozmawiamy o osobach znaczących kształtujących sytuację w mieście.

Zadaję "parszywą trzynastkę" (trzynaście niewygodnych pytań)

1. Kto z osób publicznych ośmieliby się nazwać politykiem ?
      2. Czy członek partii jest automatycznie politykiem ?
      3. Czy osoba sprawująca władzę w mieście może twierdzic, że nie jest politykiem?
      4. Czym ma się różnić polityk od nie - polityka ?
      5. Czy politykę można uprawiac bez uczestniczenia we władzy ?
      6. Czy polityk musi posiadać zdolności menedżerskie ?
      7. Czy może funkcjonować polityk bez zaplecza politycznego ?
      8. Co powinien czytać polityk ?
      9. Co sie dzieje z politykiem, który nie ma cech przywódczych, a sprawuje władzę?
      10. Co oznacza korupcja w polityce ?

11. Czy kogoś, kto nie ma wizji funkcjonowania rzeczywistości w której żyje i
      działa można nazwać politykiem ?
      12. Jak to jest, ze cechy użyteczne w kampanii wyborczej, są zupełnie
      nieprzydatne w sprawowaniu samej władzy ?
      13. Dlaczego wypowiedzi polityków dadzą się podciągnąc pod tzw. zasadę Pareto
      80/20 tzn. - 80% kłamstwa/ 20% prawdy ?

• Gość: IIIks Re: spróbujmy uporządkować dyskusję IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 21:39
        Urwis! Pierdu,pierdu.podaj swoje typy w poszczególnych partiach i wtedy
        pogadamy:)))
        • Gość: urwis Illks hola hola, jesteśmy na forum, a nie na wiecu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:31
          Wydaje mi się, że podchodzisz bardzo emocjonalnie do tematu.

1. Najpierw chcę wiedzieć, jakie cele stawiają sobie cele.
          Nie partie,
          tylko aspiranci do polityki - np. Kukulska, Ronowicz,
          Bukiewicz czy Filecki.
          Chcę po prostu wiedzieć:
          jaką mają receptę na zapewnienie warunków do szczęśliwego życia jak największej
          ilości mieszkańców miasta (sic !).
          Niespodzianka - wszyscy na ten temat milczą. Coś mają do ukrycia, czy nic do
          powiedzenia.
          Oni milczą, nikt ich o to nie pyta, a sprawa nie jest taka prosta.
          Nie interesują mnie tzw. programy polityczne,
          bo sam jestem w stanie napisać na kolanie parę takich programów
          i zapewniam Cię, że będą spójne.
          Mnie interesuje jedno: co dany aspirant do polityki ma konkretnego do
          powiedzenia mi urwisowi. Chcesz to mogę taką check-listę sporządzić.
          Zapewniam Cię, ze zobaczysz wtedy sztampę i schematyzm myślenia

2. Chcę wiedzieć, jakimi metodami myślenia posługują się aspiranci do polityki.

Samo zdobycie władzy można nazwać pryszczem, wobec zadań wynikających z
          obowiazków jakie ona nakłada na aspiranta do polityki. Cwiczymy to od 15 lat.
          Wyższość marketingu politycznego nad interesami mieszkańców.
          Chcę wiedzieć co aspirant nosi w swojej czaszce. Zdobyłeś władzę i jak ją
          spożytkowujesz. Zwróć uwagę, że czymś zupełnie innym jest zdobycie władzy,
          a czymś zupełnie innym jest jej sprawowanie. Szczególnie dobre sprawowanie.

Dla mnie dla obywatela, mieszkańca polityka nie jest czarną skrzyneczką,
          którą obsługują różni matacze, lecz możliwością badania problemu poprzez
          stawianie pytań, możliwości przeprowadzania różnych analiz, formułowania
          hipotez, walki idei, wyboru lepszego rozwiązania.
          W rzeczywistości zielonogórskiej jest to rzecz jasna marzenie. Ale mam
          nadzieję,że w pewnym momencie wyborcy- mieszkańcy miasta zaczną pytać aspirantów
          do władzy :
          - powiedz, jak zamierzasz to wcielać w życie ?
          - powiedz, co potrafisz ?
          - powiedz, kim chcesz to robić ?
          - powiedz, kto lub co ci przeszkadza ?

3. Przykro mi Illks, ale z moich obserwacji takich osób w tzw. sferze publicznej
          w Zielonej Górze jest może pięć i nie odgrywają one pierwszych skrzypiec.
          Co więcej obawiam się, że asystenci aspirantów do polityków mogą zostać trwale
          zgorszeni obyczajami i metodami stosowanymi przez ich prycypałów.
      • pawel.zary Re: spróbujmy uporządkować dyskusję 18.05.05, 22:01
        Gość portalu: urwis napisał(a):
        >
        > 1. Kto z osób publicznych ośmieliby się nazwać politykiem ?

kazdy udaje,że nim nie jest :-)

> 2. Czy członek partii jest automatycznie politykiem ?

nie

> 3. Czy osoba sprawująca władzę w mieście może twierdzic, że nie jest
        politykiem

kłamie jezeli tak twierdzi

> 4. Czym ma się różnić polityk od nie - polityka ?

mieć jasno sprecyzowany światopogląd i brać odpowiedzialność za swoje decyzje

> 5. Czy politykę można uprawiac bez uczestniczenia we władzy ?

można, ale celem powinno być zdobycie władzy

> 6. Czy polityk musi posiadać zdolności menedżerskie ?

niekoniecznie - władza ustawodawcza to nie zakład, ale dobrze takie zdolnosci
        mieć

> 7. Czy może funkcjonować polityk bez zaplecza politycznego ?

może, ale nie bedzie raczej skuteczny

> 8. Co powinien czytać polityk ?

ksiażki - Pismo Święte, Poezje, fora internetowe, rubrykę ogłoszeń w prasie

> 9. Co sie dzieje z politykiem, który nie ma cech przywódczych, a sprawuje
        władz
        > ę?

ma kłopoty z podejmowaniem decyzji - ulega wpływom

> 10. Co oznacza korupcja w polityce ?

wyzbycie sie ideałów (idei)

> 11. Czy kogoś, kto nie ma wizji funkcjonowania rzeczywistości w której żyje i
        > działa można nazwać politykiem ?

nie

> 12. Jak to jest, ze cechy użyteczne w kampanii wyborczej, są zupełnie
        > nieprzydatne w sprawowaniu samej władzy ?

bo to dwa rózne światy - Miss Regionu nie musi być dobrą żoną i umieć dobrze
        gotować ;-)))

> 13. Dlaczego wypowiedzi polityków dadzą się podciągnąc pod tzw. zasadę Pareto
        > 80/20 tzn. - 80% kłamstwa/ 20% prawdy ?

bo to jest słabość demokracji - ludzie lubią byc oszukiwani i mamieni :-)

pzdr

• Gość: wójt Re: spróbujmy uporządkować dyskusję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:21
          z tego co wiem to PSL Zych i Fedak
          SLD -Wojewodzina Perka,Błoch , Burda , Kukulska,Pańtak,Kochanowski , Derech -
          Krzycki,Brachmański , Smoleń
          SDPL - Jędraś, Hładkiewicz
          LPR Szymkowiak ,Guzowski
          Platforma -Bachalski, Ciemnoczołowski , Bukiewicz
          PIS Bartczak , Szady
          • Gość: pleban Re: spróbujmy uporządkować dyskusję IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 22:27
            o Matko Boska !!!
          • Gość: IIIks Re: spróbujmy uporządkować dyskusję IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 22:51
            Do wójta. O kur..!:)))
            • Gość: zg Re: spróbujmy uporządkować dyskusję IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 23:11
              Ha ha ha ha:)
              Troche to pomieszales wojcie ale ...niech bedzie:)
        • Gość: urwis Re: spróbujmy uporządkować dyskusję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:36
          Paweł jak zwykle niezawodny, gotowy do racjonalnej argumentacji, nie unikający
          trudnych pytań. Czy masz nadzieję, że w jakiejś przyszłości nastąpi przełom w
          myśleniu o polityce i wśród samych polityków ?
          • pawel.zary Re: spróbujmy uporządkować dyskusję 19.05.05, 16:15
            Gość portalu: urwis napisał(a):

> Paweł jak zwykle niezawodny, gotowy do racjonalnej argumentacji, nie
            unikający
            > trudnych pytań.

A w szkole pani zawsze mówiła, że "zdolny ale leniwy" ;-))

Czy masz nadzieję, że w jakiejś przyszłości nastąpi przełom w
            > myśleniu o polityce i wśród samych polityków ?

IMHO przełom nastąpi w momencie jak państwo (instytucje / urzędnicy) przestanie
            mieć taki wszechmocny wpływ na ludzi jak to się ma obecnie. Ja upatruję zmian w
            wolności gospodarczej, własności prywatnej i niskich podatkach. Czym wiecej
            ludzi będzie niezależnych od instytucji państwowych, tym rozsądniej zaczną
            myśleć i kalkulować (politycznie).

Uwolnić gospodarke od polityki! (na ile się da).
            Więcej władzy i decyzyjności dla samorządów - mniej centralizmu!

Jeżeli politykom znacznie ograniczyć decyzyjność i możliwość ingerencji w
            ogólnie rozumianą prywatną własność (co ukróci mozliwość korupcji), to do
            polityki przestaną "aspirować" cwaniacy i złodzieje (przestanie sie opłacać).
            Wtedy jest szansa, że ludzie ideowi (nie w sensie bolszewickim) zdobęda
            większość.
            Daleka i wyboista droga niestety.
            pzdr
            • raduch Re: spróbujmy uporządkować dyskusję 19.05.05, 17:10
              Podpisuję się pod tym. Poprzedni ustrój odebrał nam własność i prawo
              decydowania o sobie. Co zrobić by było lepiej? Oddać je obywatelom.
              I jeszcze jedna rzecz, na którą nikt nie zwrócił uwagi. Już samo pytanie
              inicjujące wątek jest kompletnym nieporozumieniem. Polityk, który dostaje się
              do parlamentu nie jest tam po to, by "powalczyć o o prestiż i sprawy miasta i
              regionu". Z potocznym rozumieniem jego funkcji jest niestety inaczej.

R
              • pawel.zary Re: spróbujmy uporządkować dyskusję 19.05.05, 20:39
                raduch napisał:

Polityk, który dostaje się
                > do parlamentu nie jest tam po to, by "powalczyć o o prestiż i sprawy miasta i
                > regionu".

Oczywiście! Nie chce się powtarzać (odp. dałem poniżej Storgramowi). Walka o
                świadomość długa będzie ...
                pzdr
            • Gość: urwis Re: spróbujmy uporządkować dyskusję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:33
              Wartości, które jak sądzę wspólnie uznajemy za godne poparcia tj. wolność,
              uczciwość, przedsiębiorczość w gruncie rzeczy są w Polsce dyskryminowane i
              często przybierają postać karykatury. Wolność - ale pod warunkiem, że tylko dla
              mnie, uczciwość, - ale pod warunkiem, ze w stosunku do mnie, przedsiębirczość -
              pod warunkiem, że będę miał fory i kontakty, za pomocą których wszystko załatwię.

Jest mi ogromnie przykro, ale nie widzę w najbliższym czasie szans na głęboki
              przełom w życiu publicznym w Polsce.
              Myślę, że rację ma prof. J. Staniszkis, pisząc,ze w Polsce tak na dobrą sprawę
              to nikt nie rządzi. Władza zarówno państwowa i samorządowa nie rządzi, lecz
              trwa. Co dzieje się z trzecią władzą - z sądownictwem, to każdy widzi.

Śledziłem bardzo szczegółowo reformę administracyjną w kraju, dotarłem do całej
              masy szczegółów i nie mogę zrozumieć jak to się stało, że zdecydowano się na tak
              szkodliwy krok. Uważam, ze p. Kulesza powinien stanąć przed Trybunałem Stanu.
              Zwróć uwagę, że rok po wprowadzeniu powiatów skokowo zaczął rosnąć dług
              publiczny. Każdy starosta, a jest ich ponad 300 zarabia rocznie ok. 100 tys. zł,
              a przecież absolutnie nic nie robi. I oczywiście nikt o tym nie mówi. Ani
              prawica, ani lewica, ani ... nie ma komisji sejmowej, nie ma dziennikarstwa
              śledczego, jest za to rocznik stastystyczny.

Obawiam się, że sama decentralizacja bez likwidacji kretyńskiego prawa, bez
              likwidacji korporacjonizmu niewiele pomoże. Zastanawiam się, czy do utrzymania
              jest obecna formuła samorządu terytorialnego, czy pozwala ona na likwidację tak
              negatywnych zjawisk jak prywata, korupcja czy klikowatość.

Chciałbym być optymistą. pzdr

• Gość: Leon Re: Który polityk ????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.05.05, 00:20
      SLD - Tym już dziękujemy.
      Sdpl - to Ci sami.
      SLD - Józef Zych ( w PSL bezkonkurencyjny)
      samoobrona - Ireneusz Ganczar (bystry koleś)
      demokraci.pl - Adam Scheffler (niestety chyba nie kandyduje)
      PO - Sebastian Ciemnoczołowski (młody i ma pojęcie)
      PiS - niestety słabe w ZG
      LPR - bez komentarza.

Ja stawiam na kandydata PO. Jest młody i sporo wie o pracy parlamentarnej. poza
      tym w zielonogórskim PO on jest najlepszy.
      • Gość: PO Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 19.05.05, 06:02
        Leon?Chyba Sebastian.Ciemnoczołowski.Przestań sobie reklamę na forum
        usuteczniać.
        • Gość: Leon Re: Który polityk ????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.05.05, 11:38
          nie trafiłeś!! ;)
          • Gość: Storgram Re: Który polityk ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:54
            Czy Zielona Góra ma jeszcze jakiegoś polityka, który po ewentualnym dostaniu
            się do Parlamentu powalczyłby o prestiż i sprawy miasta i regionu? - to napisal
            niejaki Karol i rozpalil tę wymianę.
            Pewnie moj głos będzie wołaniem na puszczy, ale jakos nie mogę sobie odmówić.
            Posłem nie zostaje się po to zeby załatwiac coś dla miasta, województwa
            powiatu. posłem zostaje się po to by stanowić dobre prawo. Nic więcej, albo ąz
            tyle. Na wymiotyu mi si.ę zbiera kiedy jeden z drugim politykiem zeby sie
            przypodobać Karolom, ILLksom albo kretynom Urwisom, opowiadoją co gdzie i kiedy
            załatwią. A chodzi o to żeby c i nasi poslowie nie zajmowali się załatwianiem
            posad, czegoś, kasy dla ZSMP albo KSM itd.
            Idzie o to żeby glosowali za przepisami prawnymi zapewniającymi ludzim, gminom,
            powiatom normalny nieskrępowany rozwój.
            Sądzę że w lubuskim są tacy kandydaci. Wiem, wiem jestem w mniejszości, ale
            wystarczy przeczytać kim jest psoel w Polsce i co ma robić.
            Pozdrawiam wszystkich
            • pawel.zary Re: Który polityk ????????? 19.05.05, 20:35
              Gość portalu: Storgram napisał(a):

> Pewnie moj głos będzie wołaniem na puszczy, ale jakos nie mogę sobie odmówić.
              > Posłem nie zostaje się po to zeby załatwiac coś dla miasta, województwa
              > powiatu. posłem zostaje się po to by stanowić dobre prawo. Nic więcej, albo
              ąz
              > tyle.

Nie będzie i niej jest "wołaniem na puszczy" Masz racje :-) Pisałem dokładnie o
              tym samym w wątku "Lubuska Platforma idzie na wybory" - nie nalezy mylic
              wyborów samorządowych z parlamentarnymi. NIE wybieramy RADNYCH MIEJSKICH!

Za komuny propaganda wmawiała ludziom, że dobrze jest , aby w Sejmie byli
              przedstawiciele np. hutników, górników, włókniarek, sportowców itd. Miało to
              niby gwarantować dobrą reprezentatywność i znajomość problemów :-))))
              "Górnik zadba lepiej o sprawy górników" niż np. nauczyciel. :-))) Zupełna
              demagogia.
              Tak naprawdę to się nazywa korporacjonizm.
              pzdr

• Gość: urwis 2 x po 100 gram +galareta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:21
              No prose prose pan doktryner sie odezwoł,
              co to wsysko wie, wsystkie ksiunski precytoł
              i gazytke lubusko zna na pamienć -
              od cego jest pan poseł, cy moze posełka
              i dlacego takie dobre psepisy prawn som w Polsce.

A na dodatek na wymioty go zbira...
              jak chlos - to zakonsaj ,
              i nie naduzywaj,
              bo godos jak baca, co sie go juhos zapytoł:

-Dokond prowodzicie takie stado owiecek?
              -Do domu. Bede je chodowal.
              -Przecie nie macie obory ani zagrody! Gdzie bedziecie je tsymac ?
              -W mojej izbie - odpowiado baca.
              -Toz to strosny smrod.
              -No coz, bedo sie musialy przyzwycaic.

Tak mi sie zdaje, ze lubis w politycnym smorodku siedziec,
              cys ty casem nie wyrup jendrasiopodobny ?
              • Gość: stogram Re: 2 x po 100 gram +galareta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:25
                Nie zmieniam zdania że mamytu do czynienia ze swoistym kretynem. Urwis jeżeli
                już się bierzesz za parodie i sylizacje, to niech to będzie na jakimś poziomie.
                A ty domagasz się poziomu od innych a sam jakbyś co najwyżej Konopnicką
                czytywal. No to coś ci zadedykuję:
                W Wazelinie
                Wszystko płynie
                Temata
                Do kata
                Grywane
                Uznane
                Jeszcze wczoraj
                I przedwczoraj

Tutaj mata komedyjom,
                Śprytnom, niech mnie kule bijom!
                Śtukę wsiowom i ludowom,
                Świetlicowo-postempowom.
                O sioferze,
                Co se łorze
                W Pegeerze
                Na traktorze;
                O kułaku
                Z dusom dumnom
                I bidniaku
                Co ma gumno.\,
                Som kombajny,
                Je i POM
                Konsek fajny,
                Mowie wom!

Urwis załap się do jakiegoś POM, myśle że twoi koledzy partyjni - jestem
                pewien, że masz - załatwią ci jakąś fuchę. Ty wyznawca ideolo Janusza Korwin-
                Mikkego - to czuć z twoich tekstów na odległość rzutu beretem (przeptraszam za
                porównanie, ale chciałbym żebyć zrozumiał).
                Ciekawe czy wiesz, kto napisał parodię, którą zacytowałem. Daje ci trzy dni.
                Nie wierzę, żeby taki kołek i pseudointelektualista wiedział.
                cześć chłopie
    • lososie_w_wisle rokita 20.05.05, 15:59
      Oczywiscie Marianna Rokita!

marianna.sekslaski.com/?wp=no
    • Gość: Tom Re: Który polityk ????????? IP: *.idea.pl 21.05.05, 10:35
      Wracajac do pytania Karola.Moim zdaniem taki polityk,ktory pracowal na wlasny
      rachunek.Wie jak samemu zarabia sie pieniadze i wie jak duzo z tych pieniedzy
      zabiera panstwo w formie podatkow.Da to gwarancje,ze bedzie dbal o niskie i
      proste podatki.Wyklucza to kandydata z parti roszczeniowych,ktore to partie
      kazdy wie. Zostaja politycy z PO i pod pewnymi warunkami
      PiS.
      • Gość: zg Re: Który polityk ????????? IP: *.ztpnet.pl 21.05.05, 10:47
        A kto z PiS???-mozna wiedziec?? Ja nie wiem!!!!!!!!!
        Ciemnosc,widze ciemnosc, ciemnosc widze!!!
        • Gość: też z dylematem Re: Który polityk ????????? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 10:55
          skłaniam się ku PD lub PO. PiS jest dla mnie zbyt odległy od nazwy jaką przyjął.
          Zadecydowały o tym doświadczenia lokalne.
    • Gość: POfan. Re: Który polityk ????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.05.05, 13:02
      Na pewno nie Bukiewicz.Handluje stołkami z Listowskim.
    • Gość: tom Re: Który polityk ????????? IP: *.idea.pl 26.05.05, 22:10
      Pytanie .Kto będzie sponsorem ,,biednego,, ronowicza,jezeli znajdzie się na
      liście.
    • Gość: kryś Re: Który polityk ????????? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.05.05, 14:29
      nie licz na to
    • Gość: chris Re: Który polityk ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:31
      www.parade.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka