Dodaj do ulubionych

Starcie o wpływy w PKS

IP: *.ztpnet.pl 12.06.05, 20:32
Bambrowicz to wirus SLD w PKS-ie.Albo stawicie opór ludzie ,albo
upartyjnieniu ulegnie w waszej firmie wszystko.
Obserwuj wątek
    • Gość: kinia Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.06.05, 21:04
      następny syf, co za miasto
      • Gość: IIIks Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.ztpnet.pl 12.06.05, 21:13
        Jeszcze w kilku przypadkach czerwone.
    • Gość: tomek Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.pool8259.interbusiness.it 12.06.05, 21:40
      panie bambrowicz jest pan zalosny. jak juz wreszcie straci pan prace po
      wyborach to jest jednak nadzieja dla pana, i to oferta zagraniczna. Lukaszenko
      szuka szefa w panstwowych zakladach transportowach zajmujacych sie dowozeniem
      sezonowych pracownikow w kolchozach. ma pan duze szanse na objecie wakatu!!!
      no i jaki piekny wpis do CV!
      byle szybko, zanim doprowadzie pan zielonogorski pks do ruiny!
    • Gość: GOŚĆ Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.ztpnet.pl 12.06.05, 22:55
      Skoro Bambrowicz twierdzi, że z próbą odwołania Panów Klima i Rutkowskiego nie
      miał nic wspólnego i jest to tylko starcie pomiędzy związkami zawodowymi w PKS-
      sie, to dlaczego zastanawia się nad zgłoszeniem do prokuratury podejżenia o
      fałszerstwo pełnomocnictwa????????? Czyżby tak bardzo zależało Mu na
      praworządności, a może jednak nie jest tak do końca bezinteresowny?????
    • Gość: MAXX Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.06.05, 00:04
      Jedyne wyjście to szybka i całkowita prywatyzacja PKS -u i wtedy te wszystkie
      polityczne managery ( czarni i czerwoni) będą musiały sie odp.....ć od tej
      firmy.......
      • Gość: Paq Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 06:02
        Szybką prywatyzacje już Bambrowicz z Ratusiem przeprowadził w Pedizie. Wykopać
        Bambra ze stołka, to jedyne wyjście.
    • Gość: Udziałowiec Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.06.05, 08:26
      Bambrowicz wraz ze swoimi "kukiełkami" miał świadomość, że to była dla nich
      ostatnia szansa na utrzymanie się w PKS i zrobienie z tej firmy do końca
      prywatnego folwarku. I tak już po części sie to udało, bo usunął z firmy ludzi
      niewygodnych, na ich miejsce zatrudnił członków rodziny własnej i rodzin
      znajomków - takich samych jak On ignorantów i intrygantów, obstawił się
      donosicielami i zaczął kupczyć majątkiem (i nie tylko) PKS-u. Tylko nasi
      członkowie Rady Nadzorczej (Klim i Rutkowski) potrafili się Jemu przeciwstawić.
      Mam tylko nadzieję, że już więcej nasi koledzy nie dadzą się zastraszyć i
      namówić na wystąpienie przeciw - tak na dobrą sprawę - samym sobie.
      A tak na marginesie, może w końcu ktoś bezstronny przyjżałby się dokładnie
      niektórym posunięciom pana "Prezesa", min. zakupowi w zeszłym roku 10 autobusów
      Lider (dokonano tego za pomocą pośrednika, a nie bezpośrednio z fabryki i mówi
      się, że za te pieniądze można byłoby kupić w fabryce 11 takich autobusów)
      smaczku tej transakcji dodaje fakt, że pośrednikiem byłą firma pana F. N.
      jednego z poprzednich zarządców PKS. Ostatecznie na każdy przydomek trzeba
      sobie zasłużyć, a mówi się w pewnych kręgach o Bambrowiczu - "pan łapówka"
      • Gość: Udziałowiec2 Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:34
        NO oczywiście,że z łezką w oku niektórzy wspominają czasy poprzedniego Prezesa.
        Symapatycznie było prawda? Można było bez żadnych konsekwencji rżnąć firmę na
        paliwku i nie tylko, i lepiej jeździło się starymi "lochami" niż nowymi
        autobusami. A co!! Bardziej zbliżonym do korytka wolno było więcej niż
        samemu "Prezesowi", zresztą on nie bardzo orientował się co się w firmie
        dzieje, tzw. pomroczność umysłu.
        Właśnie dzięki Z. Bambrowiczowi otworzyliśmy się naprawdę, a w firmie zaczyna
        panować porządek. I pasażerowie zaczynaja się o firmie pochlebnie wypowiadać!!
        W kwestii tych rzekomych zwolnień, to zacząc należy od tego przede wszystkim
        kto został usunięty???!!!! Bo o ile ja się orientuję to nikt rzeczywiście dla
        firmy wartościowy.
        Jak się okazuje jest to kolejny artykulik na zlecenie. Szkoda tylko, że zamiast
        zająć się sprawami naprawdę ważnymi i kierować się inetersem firmy niektórzy
        lubują się w wystawianiu jej wnętrza na widok publiczny. Prywatne wojenki
        powinny się raz na zawsze zakończyć. Dość już złego uczyniły!!!
        • Gość: Kierowca Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.ztpnet.pl 13.06.05, 10:53
          Co to za dupowłaz Bambrowicza?!To twoja opinia jest na zlecenie.Czerwony pajak
          Bambrowicz próbuje zawłaszczyć PKS,co by towarzysze z SLD mieli się gdzie po
          przegranych wyborach zaczepić.Prywatne wojenki powinny sie zakończyć...Dobre
          sobie.Stare pieprzenie SLD-eków,gdy nie maja innych argumentów.
          • Gość: Udziałowiec3 Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.06.05, 11:34
            A ja myślę, że to wcale nie jest jak to określono "dupowłaz". Po prostu żeby
            wygłaszać takie opinie trzeba choć trochę znać zasady funkcjonowania
            przedsiębiorstwa. Mieć chociaż podstawową wiedzę z ekonomii itp. A te opinie
            wygłaszane są, bo ktoś kogoś nie lubi, albo,że jest innej orientacji
            politycznej. Napewno nie służy to firmie. Wierzę też, że komuś może się nie
            podobać styl zarządzania P. Bambrowicza. Jak dotąd można było kraść paliwo
            (większość kierowców ma samochody prywatne na ON), dopuszczać się malwersacji.
            Wierzę, że niektórych to bardzo boli. Ale cieszę się, ze ktoś takie działania
            kierowców ukrócił. Mam też nadzieję, że ta dziecinada (ja cię nie lubię, a ja
            ciebie też;-)) skończy się niebawem i wszyscy wezmą się do solidnej i uczciwej
            pracy.
            • Gość: PeKaeSiak Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:47
              to przecież Klim był największym zwolennikiem utworzenia "towarówki" w naszej
              firmie! i co? przez cały okres jej działalności przyniosła kilkusettysięczne
              straty, przy czynnym kierowaniu nią przez dupowłaza Klima - G.S. (wstyd!).
              Ludzie! Chcecie znowu rządów gorzowiaków? Bambrowicz nie jest bez skazy, ale to
              On wyciąga tę firmę z zadłużnia, które zostawił nam gorzowiak przy czynnym
              wsparciu Klima i Rutkowskiego!!! Dosyć rządów związkowcóww tej firmie!!! Komuna
              się skończyła!!!
              • Gość: Loki Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.06.05, 13:31
                Do PeKaeSiaka.Jaka komuna się skończyła??? Przecież Bambrowicz to jest właśnie
                stary komunista!!!
                • Gość: Bomba Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:37
                  I też musi żyć!!! Nie w tym kraju ludzi niezwiązanych z tamtymmi czasami.
                  Wszyscy są bardziej lub mniej "umoczeni". I czy to znaczy że należy ich
                  powybijać?????!!!! Wytłuklibyście w ten sposób cały naród!!! Zastanówcie się
                  trochę. Toż to stek bzdur.
          • Gość: Udziałowiec2 Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:51
            Pięknie, pięknie!! Słownictwo godne autora!!! Typowe dla pieniactwa. Ale czegóż
            się spodziewać. Słoma z butów wychodzi proszę pana i ukryć się tego niestety
            nie da. Nawet pod płaszczykiem "księżej" mowy. Jak widzę pokrzykiwania jak z
            ambony stają się u nas w firmie modne.
            Naprawdę żal za serce chwyta gdy się czyta podobne błazeństwa. Jakież Wy
            argumenty posiadacie??!!! Że biedaczki coraz mniejsze pole manweru macie do
            kolejnych matactw??!! Że może nadchodzi czas, kiedy ta firma stanie się
            naprawdę prywatna i w końcu zastoswanie będzie miał rachunek ekonomiczny, a nie
            interes związkowców??!! Ja wiem, że to bólik jest dla Was niesamowity, skończy
            się płaszczyk ochronny dla leniów i nierobów!!!! Myślę, że kierunek, który
            wybrał Z. Bambrowicz zmierza właśnie ku temu i to Was najbardziej przeraża,
            prawda??!!
            I obojętnie jest mi już naprawdę którą stronę reprezentujesz, zdaj sobie w
            końcu sprawę z tego, że wywlekanie na łamach gazety wewnętrznych spraw
            (czegokolwiek one dotyczą) nie działają in plus dla wizerunku firmy!!! A od
            tego również zależy Twoja dlasza praca!!!!!
            W kwestii wyjaśnienia użytych przeze mnie zwrotów "rachunek ekonomiczny"
            oraz "in plus" odsyłam do stosownych publikacji naukowych. :)
            Z transportowym pozdrowieniem Udziałowiec2.
            • Gość: udziałowiec 3 Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:59
              brawo ! nareszcie ktoś mówi otwarcie o tym co się dzieje w firmie! Panowie
              związkowcy (Rutkowski i Klim) przy czynnym poparciu swoich kolesi przez tyle
              let rozpieprzali naszą spółkę. Gdy wreszcie ktoś przyszedł i ponad iteres
              związkowy stawia interes firmy , Wam panowie to się nie podoba. Jesteście
              żałośni, zwłaszcza magister prawa administracyjnego (niedoszły wielebny)....
            • Gość: Kierowca Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:40
              Jeśli tam rozruba to tylko Kaźmierz! Jeśli walka o szmal to tylko Każmierz!
              Jeśli walka o przejęcie firmy to tylko Każmierz! Czy tam czasami radcą prawnym
              i doradcą u Bambrowicza nie jest nasz niezależny , bezinteresowny Kaźmierz
              Pańtak ?
              • Gość: Udziałówiec2 Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:49
                Co ma piernik do wiatraka???????????????????????????????
    • Gość: AGENT DO KIEROWCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:50
      BINGO!!! CHYBA TRAFIŁEŚ!
    • Gość: Kiteczka DO AGENTA i Kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:06
      LUDU!!!! Pańtak też Wam przeszkadza??????? To kto byłby najplepszy?? Pewnikiem
      ktoś z Waszej strony!!
      • Gość: Udziałowiec2 Re: DO AGENTA i Kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:16
        Oni lubią samych siebie, raz w roku i jeszcze nie wiedzą kiedy. A przeszkadzają
        im wszyscy oprócz nich samych. Czyli szeroko pojęty egoizm moja droga i to jest
        niestety przypadek KLINICZNY!!!
        • Gość: AGENT II KITECKA Z UDZIŁOWCA II TYŁECZKA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:28
          UDZIAŁOWIEC II-BAMBROWICZ,KITECKA-PAŃTAK dajcie sobie sianka SLD-owska bando
          cwaniaczków. Co chcecie przerobić następną firmę/wcześniej WINIARNIA/?
          • Gość: Udziałowiec2 Re: KITECKA Z UDZIŁOWCA II TYŁECZKA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:44
            No następny prostak do kompletu!!! Brawo!!!! Cóż za tok myślenia, cóż za
            spryt :):):) prawdziwy Sherlock nam się tu trafił, ale nie tędy
            droga "Agencino".
            Reprezentuję tzw. "słabą płeć" :):):)
    • Gość: humel Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.sulechow.net 13.06.05, 17:58
    • Gość: pasazer Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.06.05, 20:24
      Pks ma klopoty finansowe, a dlaczego tak duze wynagrodzenie ma prezes zarzadu
      Bamrowicz?
    • Gość: pasazer Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.06.05, 20:27
      PKS ma klopoty finansowe, a prezes zarzadu Bambrowicz zarabia 135 tys.zl. kto
      to ustalil przy takich klopotach firmy?
      • ss239 Re: Starcie o wpływy w PKS 14.06.05, 07:20
        Proszę o konkrety ,kto został zwolniony (czy dochodziła swoich praw w sądzie
        pracy i ewentualnie co z tego wyszło) konkretnie kto został zatrudniony w tym
        jakie firmy dostały zlecenia na stałą obsługę np. prawną , ochrony itp.
      • ss239 Re: Starcie o wpływy w PKS 14.06.05, 07:23
        Prosze o konkrety kto został zwolnionu (ewentualnie czy dochodziła swoich praw
        w sądzie i co z tego za efekt) kto został zatrudniony i jakie powiązania ,jakie
        firmy otrymały stałe zlecenia np. na obsługę prawną ,ochronę ,itp. .
        Jakie są firmy związane z PKS i kto kogo obstawia. Konkretnie jakie są zarzuty
        co do działania na szkodę PKS. Zbierzmy się i dsoprowadzmy do porządanego
        finału !
    • Gość: Taki jeden Re: fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 16:15
      Jak zwykle przydupasy jednych i drugich kluca sie miedzy soba zamiast pracowac
      na dobre imie firmy.
      • Gość: wimig Dlaczego nie zmienicie Prezesa? IP: *.acn.waw.pl 16.06.05, 00:10
        A jeśli nie możecie go ruszyć to szkoda waszego czasu na forum.
        Wątpię aby ktokolwoiek z Was miał kwity na Bambrowicza. Myle się?
        Pzdr.
        • Gość: Jacek Re: Dlaczego nie zmienicie Prezesa? IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 22:37
          Człowieku myślisz ze zmiana prezesa cos da? jak nie mozna zmienic rady nadzorczej to nei ma szans na prezesa. Po za tym prezes jest dobry, moze duzo zarabia, ale powiedz ktory prezes malo zarabia? a co do kupna autobusow jak mi wiadomo Autosana reprezentuja Polskie Autobusy SA, jak wiec mozna sie zglisic bezposrednie do firmy? Jakby nie kupiono tych autobusow to by nie bylo czym jezdzic, a poprzedni prezes ile autobosow kupil? 2 lidery ktore najtansze nie byly, 3 autosany H7, Bóg wie po co, bo za to mozna bylo jakis uzywanych porzadnych sciagnac lepiej, no i uzywane scanie, kore jak mi wiadomo przynisly wielkie straty. Obecnie za Bambrowicza firma zmienja straty, a rada blokowała zakup nowych autobusow, to ja chcieli odwołać, a ta rada to chyba była u koryta jeszcze za poprzedniego prezesa, i sa po czesci winni wpedzenia firmy w dlugi. Jestem za zostawieniem Bambrowicza na stołku prezesa, bo po odwołaniu Pana Niedzieli, który dobrze zarzadzal firma, widzielismy co sie stalo. pozdrawiam. Jak chce ktos podyskutować to zapraszam na gg -> 3065788
          • szukalski5 Re: Dlaczego nie zmienicie Prezesa? 20.06.05, 09:45
            Proste jak drut ,prezes chciał przejąc firmę przed końcem jego kadencji i
            zmianą układu geo-politycznego ,gdysz szpyrgną go ze stanowiska jak tylko
            przyjdzie nowy rząd i zmieni układ reprezentacji skarbu państwa ,któy póki co
            ma jeszcze przewagę % w spółce. Z tego co wiem zabiega w ministerstwie skarbu
            państwa o powtórne zwołanie zgromadzenia wspólników aby powtórzyć próbę
            przetarcia sobie drogi do dożwotniego fotela prezesa . Po odwołaniu
            niewygodnych i przy przychylności swojej części rady nadzorczej skupiłoby się
            resztę udziałów w firmie ,zmieniło strukturę własności i wtedy nikt mnie już
            nie pogoni. Myślę ,że aktuialnie w ministerstwie nic nie wywalczy bo tam już
            atmosfera jak na titanicu i nikt takimi pierdołami jak PKS Zielona 'góa czy
            Bamborowicz nie przejmuje się.
    • Gość: kisiel Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.gala.net.pl 21.06.05, 16:13
      straszny facet no wiadomo z sld ale juz niedlugo KONIEC !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: robol Re: Starcie o wpływy w PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:56
      Jak czytam ten artykuł to mnie śmiech bierze. Mam nadzieję, że „młode wilczki”,
      które tak usilnie chcą dorwać się do władzy mają coś więcej do zaproponowania
      załodze prócz wyrzucenia prezesa. Ludzie ja już to wszystko znam. Jeszcze w tym
      PKS-ie nic nie przeżyliście Nie bawcie się w politykę. Był z prawicy jest z
      lewicy i może będzie ze środka. Patrzcie co się dzieje dookoła. Jakie wy tam
      macie problemy- bo kupił autobusy? Jakie poważne argumenty- bo chciał kogoś
      odwołać, bo z SLD. Zadajcie sobie pytania ile osób zwolnił ten wasz prezes 50
      procent załogi?. Ile zalega wam z wypłatą 2-3 miesiące ? płaci wam na 3 raty ?.
      Ludzie ten Bambrowicz to nie może być dobry prezes. Dzisiaj dobry prezes
      oddałby autobusy kierowcą niech je sobie remontują a reszcie podziękować . Na
      co komu tylu kierowników, urzędników itp. Ale przedstawiciel załogi jak
      zrozumiałem na pewno po wyrzuceniu prezesa zrobią z tym porządek. Szkoda że wy
      ludzie zorientujecie się co jest grane dopiero przy kasie po kuronia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka