Dodaj do ulubionych

Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Górze

IP: 80.51.222.* 20.06.05, 12:27
Chce mieszkac tylko tu!!!!! To moje ukochane miasto!!! Kocham stolice
Lubuskiego, Zieloną Góre.
Obserwuj wątek
    • Gość: zg Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.ztpnet.pl 20.06.05, 12:28
      :)
      JA TEZ!!!!!!
      Zielona Góra moje miasto.
      PZDR
    • Gość: Kaninchen Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:14
      Ja tez kocham Zielona Gore! Piekne dolnoslaskie miasto, wkrotce znowu w
      granicach maciezy: dzielnicy dolnoslaskiej!
      Na pochybel, tfu "lubuszanom", ktorzy powstali w glowach propagandzistow rodem
      z PZPR!!!
      • Gość: zuzanna Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.06.05, 15:48
        nie niszcz dumy prawdziwych Lubuszan, lepiej zamilcz
        • Gość: Kaninchen Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:09
          Gość portalu: zuzanna napisał(a):

> nie niszcz dumy prawdziwych Lubuszan, lepiej zamilcz

Hehe :-))) ROTFL! A kto to jest "prawdziwy Lubuszanin?" w Zielonej Gorze? Jacys
          Lubuszanie? A jakim cudem? Ziemie Lubuska, ktorej stolica byl Lubusz, dzis
          Lebus w RFN przehandlowal slaski ksiaze Boleslaw Rogatka w polowie XIIIw.
          Brandenburczykom i wlasnie wtedy skonczyly sie dzieje tej krainy jak i ich
          mieszkancow, ktorych mozna by nazywac Lubuszanami. W sumie to i tak nie ma
          znaczenia, bo Zielona Gora od zawsze lezala na Slasku, wiec skad tu Lubuszanie?
          Importy mamutow z dawnego gorzowskiego?;-) Jakas tam Ziemie Lubuska stworzyli
          propagandzisci z PZPR na okreslenie obszaru dawnego duzego woj.
          zielonogorskiego obejmujacego skrawki takich krain jak: Dolny Slask, Luzyce,
          region Kozla, Wielkopolska, Ziemia Santocka i Barandenburgia. Ba nawet
          wymyslili stroj ludowy. Mega ROTFL:-)))) Mieszancy zas tego obszaru niczym nie
          roznia sie od wspolczesnych mieszkancow Dolnego Slaska czy Pomorza Zachodniego.
          • Gość: zuzanna Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.06.05, 16:17
            mówiłam - lepiej zamilcz
        • cancro Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó 20.06.05, 16:19
          Gość portalu: zuzanna napisał(a):

> nie niszcz dumy prawdziwych Lubuszan, lepiej zamilcz

"Prawdziwi Lubuszanie" wymarli jakieś 600 lat temu. Czy chcesz, czy nie, Zielona
          Góra to dolnośląskie miasto. Ziemia Lubuska również była częścią Ślaska, tak jak
          Ziemia Zielonogórska, Ziemia Żagańska, Ziemia Nowosolska i jakie tam jeszcze
          chcesz. Poza tym większa część Ziemi Lubuskiej z jej stolicą (Lebus) należy dziś
          do Niemiec. Tak więc Zielona Góra nie może leżeć na Ziemii Lubuskiej, a
          conajwyżej w "województwie lubuskim", a to - przyznasz - nie to samo. Jeśli więc
          urodziłaś się w ZG to żadna tam z ciebie Lubuszanka, a jeśli akceptujesz to co
          stało się z Polską w 1945 roku - jesteś Dolnoślązaczką. Witaj więc w klubie!
      • Gość: van [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:05
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ZIELONKA Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: 80.51.222.* 20.06.05, 16:11
      Ale jednak Zielona Góra ma coś z lubuskiego bo.... EX Lubuszanin kończy bieg w
      Zielonej Górze.
      • Gość: zg Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.ztpnet.pl 20.06.05, 16:41
        LUBUSKIE,ZIELONA GORA,LUBUSKIELUBUSKIE,ZIELONA GORA,LUBUSKIELUBUSKIE,ZIELONA
        GORA,LUBUSKIELUBUSKIE,ZIELONA GORA,LUBUSKIELUBUSKIE,ZIELONA
        GORA,LUBUSKIELUBUSKIE,ZIELONA GORA,LUBUSKIELUBUSKIE,ZIELONA GORA,LUBUSKIE
        Na zlosc wszystkim ZDRAJCA!!!!!!!:)
        PZDR
        • Gość: postronny Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.05, 17:41
          Zaiste poraza poziom intelektualny ripost "Lubuszan".
          Byc moze to tlumaczy zamoznosc wojewodztwa w mysl powiedzenia:
          Czegoś biedny? Boś ...!
      • Gość: Kaninchen Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.05, 18:29
        Gość portalu: ZIELONKA napisał(a):

> Ale jednak Zielona Góra ma coś z lubuskiego bo.... EX Lubuszanin kończy bieg w
        > Zielonej Górze.

A tak! I to jest rozwiazanie!!! Lubuszaninami sa pasazerowie ekspresu Lubuszanin ;-)
      • Gość: PKP Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.05, 20:50
        Gość portalu: ZIELONKA napisał(a):

> Ale jednak Zielona Góra ma coś z lubuskiego bo.... EX Lubuszanin kończy bieg
        w
        > Zielonej Górze.

Pospieszny "SLĄZAK" rowniez.
      • Gość: haha Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.gorzow.mm.pl 26.06.05, 22:06
        Bo w Zielonce wrony zawracają i dalej nie ma torów
    • marekkl Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó 20.06.05, 20:31
      Witam,

Przeglądając Waszą dyskusję postanowiłem dorzucić swoją cegiełkę do tego tematu.

Także jestem patriotą lokalnym zakochanym w Zielonej Górze. Nasze miasto od
      zawsze jest śląskie, ale to nie przeszkadza aby było stolicą województwa
      lubuskiego. Po prostu dla nas jest to korzystniejsze. Miast śląskich jest
      wiele, ale miast śląskich będących stolicami województw tylko 4 (Katowice,
      Opole, Wrocław, Zielona Góra). Mentalnie bliżej nam do Wrocławia niż do Gorzowa
      Wielkopolskiego, lecz patrząc na miejsca pracy (urzędasy)i prestiż to lepiej
      być stolicą tego mieszanego województwa.

Pozdrawiam!
      • Gość: zg Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.ztpnet.pl 20.06.05, 22:43
        Dobrze powiedziane.
        Moze wkoncu ten zdrajca kaninchen to zrozumie!
        PZDR
      • Gość: urwis Skończcie z tymi pseudohistorycznymi argumentami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:06
        Zartobliwie - nie zapomnij o najbardziej śląskim mieście Lwowie.

Ciągłość historyczna została przerwana w 1945 roku.
        Śląskość Wrocławia jest śląskością miejsca, a nie ciągłości, nie ślaskością
        świadomości, mentalności.
        O ciągłości śląskości mozemy powiedzieć powiedzieć w przypadku Górnego Śląska,
        czy części Opolszczyzny.

• marekkl Re: Skończcie z tymi pseudohistorycznymi argument 21.06.05, 14:29
          Ludność Wrocławia i Zielonej Góry jest podobna mentalnie do siebie ze względu
          na to, iż w obu miastach żyją ludzie, którzy mają podobne pochodzenie.
          Olbrzymia część ludzi pochodzi z terenów województw Lwowskiego i Wołyńskiego.
          Potomkowie niemców także zamieszkują nasze tereny. W ZG dochodzą jeszcze
          poznaniacy.

Nie jest to typowe społeczeństwo od pokoleń śląskie, ale ze względu na miejsce
          zamieszkania ludzie identyfikują się z tymi terenami. Urodzeni w Zielonej Górze
          czy Wrocławiu nie powiedzą przecież, że są lwowiakami:) Utożsamiają się z tymi
          terenami dlatego są zielonogórzaninami mieszkającymi na Dolnym Śląsku w woj.
          lubuskim.
    • Gość: fux Lubuskie na zawsze lubuskie IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.06.05, 22:24
      i tyle
      • Gość: hufu Re: Lubuskie na zawsze lubuskie IP: *.ztpnet.pl 20.06.05, 22:52
        I ja kocham Zielona Górę.
        Ale ten samosraniec kaninchen
        nie rozumie co to kochać swoje miasto!
        Nie rozumie chyba w ogóle : co to znaczy kochać.
        • Gość: Kaninchen Re: Lubuskie za WSZE lubuskie IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.05, 23:16
          Gość portalu: hufu napisał(a):

> I ja kocham Zielona Górę.
          > Ale ten samosraniec kaninchen
          > nie rozumie co to kochać swoje miasto!
          > Nie rozumie chyba w ogóle : co to znaczy kochać.

Chlopie! ty sie marnujesz! Z takim talentem lirycznym bylbys najlepszym
          teksciarzem w kregach Disco - Polo :-)))

p.s.
          A co ma wspolnego komunistyczna propaganda "lubuskosci" z miloscia do miasta?
          • Gość: zg [...] IP: *.ztpnet.pl 20.06.05, 23:18
            • Gość: Bartoo ... IP: *.poczta.poznan.pl 21.06.05, 08:20
              Zastanawia mnie dlaczego wielu z Was, z taką lubością dodaje
              przymiotnik "Wielkopolski" do nazwy Gorzowa, skoro wszystkim (chyba) wiadomo,
              że jest to totalna bzdura. Rozumiem, że ma to być swego rodzaju przytyk
              umniejszający rolę miasta nad Wartą w województwi lubuskim. Wizja
              komunistycznego propagandzisty przeżyła system:) Przypomnę, że to właśnie
              Gorzów jest obecnie najwiękzym miastem leżącym na historycznej Ziemi Lubukiej,
              a następnie Nowej Marchii. Z Wielkopolską Gorzow zawiązany byl może.. 700 lat
              temu, a Zieloną Górę odłączono od Dolnego Śląska ... 60 lat temu. Nawet herby
              obu miast wykazują pewną ciągłość historyczną. Pzdr
              • marekkl do Bartoo 21.06.05, 08:43
                Gość portalu: Bartoo napisał(a):
                > Zastanawia mnie dlaczego wielu z Was, z taką lubością dodaje
                > przymiotnik "Wielkopolski" do nazwy Gorzowa, skoro wszystkim (chyba) wiadomo,
                > że jest to totalna bzdura.

Bartoo przecież pełna nazwa miasta nad Wartą brzmi Gorzów Wielkopolski. To
                analogicznie wg Twojego rozumowania powinno się mówić Zielona, Jelenia, Nowy,
                Nowa, zamiast Zielona Góra, Jelenia Góra, Nowy Sącz, Nowa Sól....
                Pozdrawiam!
                • Gość: Bartoo Re: do Bartoo IP: *.poczta.poznan.pl 21.06.05, 09:14
                  Argument ciekawy ale nie do końca prawidziwy. Większość mieszkańców grodu nad
                  Wartą mówi po prostu "Gorzów" a Wlkp. dodają przede wszystkim w pismach
                  urzędowych, ponieważ taki jest wymóg. Poza tym ile mamy w Polsce Gorzowów o
                  randze wojewódzkiej, miast powyżej 50 tyś mieszkańców, a szczególnie w
                  województwie lubuskim?????? Po odjęciu z nazwy przymoitników Zielona, Jelenia
                  od Góry - powstałby rzeczywisty problem. Poza tym człony ten mają uzasadnienie
                  historyczne (Gruneberg), tymczasem "Wielkopolskość" w nazwie GORZOWA ma
                  uzasadnienie rodem z najczarniejszych lat komunistycznego stalinizmu, kiedy na
                  siłę polonizowano ziemie włączone w 1945 roku w granice Polski. To, że do tej
                  pory nie zmieniono nazwy miasta wynika wyłącznie z powodów oszczędnościowych i
                  prawnych. Pociągnęłaby ona konieczność całościowej wymiany dokumentow, tablic,
                  pieczątek etc. Nie mogą funkcjonowć dwie nazwy jednocześnie w okresie
                  przejściowym. Jesli zmieni się prawo - zmieniona zostanie nazwa na bardziej
                  odpowiadającą rzeczywistości historycznej. A kto wie, że jeszcze nie tak dawno
                  mówiło się Leszno Wielkopolskie... Pzdr
                  • Gość: Bartoo Re: do Bartoo IP: *.poczta.poznan.pl 21.06.05, 09:36
                    Ps. I ja uważam że ZG jest miejscem ciekawym do życia.
                    • marekkl Re: do Bartoo 21.06.05, 09:54
                      Bartoo, przypomnij sobie referendum w Gorzowie w celu usunięcia drugiego członu
                      Wielkopolski (referndum odbyło się z 3-4 lata temu). Mieszkańcy Gorzowa
                      wyrazili wolę, aby ich miasto nosiło nazwę Gorzów Wielkopolski.

Pozdrawiam!!!
                      • Gość: Bartoo Re: do Bartoo IP: *.poczta.poznan.pl 21.06.05, 10:13
                        Plebiscyt który miał miejsce kilka lat temu, daleko odbiegał od zasad
                        referendum. Urny rozstawione zostały w kilku punktach miasta, bez nadzoru, i
                        każda osoba mogła oddać DOWOLNĄ ilość głosów bez względu na to, czy posiada
                        prawa wyborcze. Znaczna część głosujących opowiedziała się przeciw, właśnie za
                        względu na konieczność natychmiastowej wymiany dokumentów - za własne pieniądze
                        oczywiście. Równie wartościowe głosowanie można było przeprowadzić online, na
                        stronie www Urzędu Miasta, a koszty były by 100 razy mniejsze. Już jakiś czas
                        temu postawiłem na formum gorzowskim tezę, żeby przeprowadzić prawdziwe
                        referendum o zmianie nazwy miasta razem z wyborami parlamentarnymi. pzdr
                        • marekkl Re: do Bartoo 21.06.05, 10:23
                          Także uważam, że człon Wielkopolski powinien być usunięty.

Pozdrawiam!
    • Gość: van Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:06
      zreszta, idiotyczny wątek
    • Gość: ja A ja tak sobie IP: *.uz.zgora.pl 21.06.05, 13:11
      Ładnie zielone miasteczko i tyle... jakiś szczególnych powodów do dumy nie
      widzę.
      • Gość: ZIELONKA Re: A ja tak sobie IP: 80.51.222.* 21.06.05, 14:39
        A Gorzów to brzydkie miasteczko. Natomiast Zielona Góra to faktycznie piękne
        miasto

A człon "wielkopolski" powinien zostać, ponieważ gdyby go nie było to nikt by
        nie wiedział gdzie jest gorzów a tak to kazdy wie ze to wielkopolskie
        miasteczko.
    • Gość: RIKI Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.gorzow.mm.pl 21.06.05, 19:42
      Ależ się mieszkańcy powiatowej zielonej górki dowartościowują... Buhahahhaha!!!
    • Gość: ZIELONKA [...] IP: 80.51.222.* 21.06.05, 19:45
    • Gość: RIKI Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.gorzow.mm.pl 21.06.05, 20:11
      No... teraz to mnie rozbawiłeś. CZekam na kolejną porcję twoich kabaretowych
      wypocin. Buhahahha!!!
      • Gość: gość GW Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.gorzow.mm.pl 21.06.05, 21:50
        ZIELONKA puknij się w łeb i zamiast pisać głupoty przeczytaj jaki jest tytuł
        forum baranie.
        • hiro [...] 21.06.05, 21:54
    • Gość: ZIELONKA Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: 80.51.222.* 22.06.05, 07:09
      Sam sie puknij!!! Ale wy w gorzofie macie kompleksy!
    • bobdywro Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó 22.06.05, 09:50
      Lubiłem mieszkać w Zielonej Górze ( lata 60-85 ) bo to fajne miasto z ciekawymi ludźmi . Dzisiaj gdy odwiedzam Zieloną to wydaje mi się że miasto jeszcze bardziej wypiękniało . Mimo to uważam że moja decyzja o zmianie miasta na większe ( Wrocław ) była jedną z najlepszych w moim życiu . Chyba nie umiał bym już mieszkać w Zielonej Górze mimo jej urody , za "ciasna" ( nie tylko wielkością ).
      A ponadto nie uważam żeby miało sęs likwidowanie lubuskiego . Dla Dolnego Śląska i Wrocławia to raczej kłopot niż zysk a dla Zielonej Góry utrata prestiżu .
      Zielona Góro promuj sie !
    • Gość: RIKI Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.gorzow.mm.pl 22.06.05, 19:40
      Myślisz, że to nie ma "sĘsu"? Buhahahahahahhahah!!!!
      Ach ci wykształceni zielonogórzanie. Hahahahha!!!!
    • Gość: :-)))))))))))) Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.06.05, 21:09
      Noooooooooooooo, alem sie usmiala......chaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wiadomo, zagłębie kabaretowe, tak trzymac!

Chaaaaaaaaaaaaaaaaa
    • Gość: ir Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.gorzow.mm.pl 26.06.05, 22:02
      Jeżel;i chcesz dalej mieszkać w stolicy lubuskiego województwa, to musisz się
      niestety przeprowadzić do Gorzowa. pzdr
      • Gość: pipol Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.ztpnet.pl 26.06.05, 22:23
        Ty i tutaj?
        Wszędzie Cię pełno na stołecznym forum.
        A co forum powiatowe nie "pasi"?
    • Gość: GORZÓW Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.gorzow.mm.pl 27.06.05, 21:59
      Coto za wiocha tego na mapie niema .
      • Gość: pipi Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.ztpnet.pl 27.06.05, 22:16
        Ale na mapie pogody jest!
        A gorzowa nie ma! hihihi
        • Gość: zg Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.ztpnet.pl 27.06.05, 23:28
          I na mapie tele pizzy haha
          Sory ze sie do tego odwoluje ale ost. podjeli ten temat w gw obuzeni ze ZG
          zaznaczyli lepiej niz gw-ojeeeeejjjjjjjjjj:)
          PZDR
    • Gość: ZIELONKA Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: 80.51.222.* 29.06.05, 09:04
      riki i wszystkie gorzowiaki: dajcie sobie spokój! I tak jestescie denni! A ta
      wasza mieścina..... he gorzów - a co to jest? Wies gminna? A nie juz wiem
      przeciez gorzów to proszek do prania.
      • Gość: Niezależny Suche Fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:36
        1. Zielona Góra ładniejsza jest.
        2. Gorzów WIELKOPOLSKI jest, bo tak się już przyjęło, to taka pseudo-tradycja
        jest i bez sensu zmieniać to jest.
        3. Gorzów WIELKOPOLSKI starszy jest, miastem jest i prawa miejskie od dawna ma.
        4. A Zielona Góra nie.
        5. Chyba, że faktycznie macie dokumenty(czyt. prawa miejskie). Oryginalne
        oczywiście.
        6. Gorzów WIELKOPOLSKI tramwaje ma, a Zielona Góra nie.
        7. I GORZÓW, I ZIELONA GÓRA STOLICAMI RÓWNOPRAWNYMI WOJEWÓDZTWA LUBUSKIEGO SĄ.
        8. I tyle.

9. Lecz i tak Poznań jest najlepszy, najciekawszy, no może nie najładniejszy,
        ale zawsze, i ma o wiele więcej tramwajów!!!

PS. Przeczytajcie w encyklopedii co piszą o tych miastach.

Niech moc(z) będzie z wami wszystkimi!
        • Gość: Niezależny Suche Fakty kontratakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:39
          Mosina (18 km od Poznania) też jest OK.
    • Gość: ZIELONKA Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: 80.51.222.* 29.06.05, 14:49
      1. Zielona Góra ma lotnisko / Gorzów nie !
      2. Zielona Góra ma bardzo dobre połączenia PKP, PKS / Gorzów nie !
      3. Zielona Góra dłuzej niz Gorzó jest stolica woj (Gorzów był kiedys w
      zielonogórskim)
      4.W Zielonej Górze kończą bieg pociąg międzynarodowe, posp i EX / W Gorzowie
      tylko osobówki (i chyba dwie dziennie)
      5. Zielona Gra ma wiOgólnokształcące Liceum Wojskowe w Częstochowiej fajnych
      knajpek, sklepw i marketw niz Gorzow.
      6. W Zielonej Gorze jest bardziej rozwiniety przemysl (mamy browar winiarnie i
      duuzo wiecej)
      7. Zielona Gora jest wiszym wezlem kolejowym i drogowym niz Gorzow !
      8. W Zielonej Gorze znajduja sie wszystkie organy wojewodzkie (np. GDDKiA, NFZ,
      RDLP, PKP PR, i inne)

Dlugo wymieniac.....

• Gość: ZIELONKA Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: 80.51.222.* 29.06.05, 14:50
        1. Zielona Góra ma lotnisko / Gorzów nie !
        2. Zielona Góra ma bardzo dobre połączenia PKP, PKS / Gorzów nie !
        3. Zielona Góra dłuzej niz Gorzów jest stolica woj (Gorzów był kiedys w
        zielonogórskim)
        4.W Zielonej Górze kończą bieg pociąg międzynarodowe, posp i EX / W Gorzowie
        tylko osobówki (i chyba dwie dziennie)
        5. Zielona Gra ma wiecej fajnych
        knajpek, skleow i marketw niz Gorzow.
        6. W Zielonej Gorze jest bardziej rozwiniety przemysl (mamy browar winiarnie i
        duuzo wiecej)
        7. Zielona Gora jest wiszym wezlem kolejowym i drogowym niz Gorzow !
        8. W Zielonej Gorze znajduja sie wszystkie organy wojewodzkie (np. GDDKiA, NFZ,
        RDLP, PKP PR, i inne)

Dlugo wymieniac.....

• Gość: NIezależny Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 11:13
          Sorewicz, ale chyba nie wszystkie...(ot, wojewoda na przykład, ale to przecież
          mało ważne.)
    • Gość: @_@ Re: Jestem dumny z tego ze mieszkam w Zielonej Gó IP: 80.51.222.* 01.07.05, 14:48
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=25792747&a=25852014

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka