Dodaj do ulubionych

GAZETA PROMUJE PRZEMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 21:53
Przeczytałam właśnie "reportaż" z Woodstocku o kolesiach z Kielc. I jestem
przerażona, że Gazeta Wyborcza promuje faszyzm. Mój kolega, pacyfista po
przeczytaniu powiedział, że w przyszłym roku weźmie łańcuch, topór i pojedzie
na Woodstock się napierdalać, by nie być "cieniasem". Powiedział, że jak
komuś rozwali łeb, to może będzie na pierwszej stronie Gazety, ku uciesze
redaktorów!!!
Moi rodzice po przeczytaniu tego tekstu powiedzieli, że ich okłamałam. Że tam
nie ma przyjaźni miłości i muzyki tylko są sadyści i faszyści. Już
zapowiedzieli, że w przyszłym roku mnie nie puszczą i koniec. Powiedzieli, że
Nasz Dziennik ma rację, że to jest Przystanek Kłamstwo i że dziś to Gazeta
Wyborcza potwierdza.
Dlaczego Gazeta znalazła taką skrajność i ją promuje? Jeśli chcecie, to
znajdźcie jeszcze więcej syfu, tylko wcześniej nie piszcie, że była to super
impreza, bo to graniczy ze schizofrenią. To jest torpedowanie Woodstocku! I
świetna robota dla Naszego Dziennika, który tylko czeka na takie teksty.
Obserwuj wątek
    • Gość: olek Re: GAZETA PROMUJE PRZEMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.02, 22:04
      Masz rację, to głupi tekst. Pisali go jednak stażyści GW i okazali się głupsi
      niż RRE. Ten chociaż raz trzymał poziom. Pewnie z tego powodu, że jego teksty o
      Woodstocku adjustował Robert Leszczyński.
      Rada na przyszłość: kupując GW, wyrzucaj do najbliższego kosza lokalny dodatek.
      Ty będziesz zdrowsza, rodzice spokojniejsi, niebo bardziej niebieskie i nikt
      się w rodzinie nie wku....
      • Gość: włochata Re: GAZETA PROMUJE PRZEMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 22:27
        Chodzi mi o to, że w ten sposób można w jednej chwili zburzyć to, co Owsiak z
        takim trudem buduje od 10 lat. Wczoraj moi rodzice zachwycili się godzinną
        relacją z Woodstocku, a dziś mówią, że to pewnie była posklejana manipulacja. I
        to jest najgorsze!!!!!!!!! Gazeta wyjęła cytat: "My mówimy "nie" przystankowi
        a "tak" przemocy. Pokój jest sprzeczny z naturą człowieka". Kiedyś ludzie
        zachwycali się faszyzmem i też takie chore rzeczy wyciągali, nie tylko z
        wypowiedzi ludzi ale też np. z literatury czy opracowań filozofów. A wynikiem
        tego była agresja, nienawiść i w końcu śmierć. Czy za mało mamy dziś terroru i
        nienawiści na świecie? Czy trzeba go dodatkowo promować na Ziemii Lubuskiej?
        Dlaczego to robi Gazeta Wyborcza?
        • Gość: dSvP Re: GAZETA PROMUJE PRZEMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.08.02, 10:03
          prezydenckim "sobostworem", tzn "za a nawet przeciw" popieram. Jednakże artykuł
          ten jest ważny z dwuch powodów:
          1. Pierwszy opisałaś (rewelacyjnie dobrze) i powiem, że u mnie artykuł wzbudził
          podombne wrażenie.
          2. Wypowiedzi tych młodych ludzi pokazują doskonale to, co dzieje się w świecie
          wartości młodego pokolenia. Zauważcie, że prezentowany faszyzm, to nic więcej
          jak tylko kult siły. Nic więcej, kraok dalej jest narodowy socjalizm, LPR, MW i
          skinheadzkie bojówki. Wypowiedzi tych dzieciaków z jednej strony są śmieszne, z
          drugiej przerażające.

Spójrzcie jeszcze na to z perspektywy takiej:
          konflikt klasowy a ideologia - rewelacyjnie jest to widoczne w postawach tych
          ludzi. Poza tym rzecz ukazuje nie tyle co brak ideologii jako takiej u młodych
          ludzi, ile brak ideologii dominującej, ideologii mogącej połączyć wiele nurtów
          i środowisk. Tak jest najważniejsze są partykularne interesy - cel jest niczym
          ruch jest wszystkim! (to do młodego co czytał Lenina i Trockiego, chyba nie
          zrozumiałeś chłopie).

A i jeszcze ważne jest jedno - kiedyś Myszlowitz wydali płytę "Miłość w czasach
          popkultury", ponieważ nie trawię tego nurtu, ale mieszkałem ze znajomym "znawcą
          tematu" było mi dane przesłuchać tę płytę wielokrotnie - mówiłem na nią "Miłość
          w czasach mordobicia" - to oddaje charakter - w końcu "W kamiennym
          kręgu", "Michnix" i inne cyber naparzanki dają znak o sobie.

I jeszcze jedno - nie pamiętam kto rzekł słowa - lepsza zła ideologia niż
          żadna, ale to oddaje doskonale tło artykułu.

I jeszcze do GZ - niech żyje faszyzm, niech żyją "społeczne organizacje
          protestacyjne" i wojewoda Iwan - przypomnijcie pare artykułów z zeszłego roku -
          tak tylko by ludzie wiedzieli (podpisywać się nie musicie, bo wstyd wielki, a
          po co dzieci wasze mają na ulicach pokazywać).

To są właśnie "socjotwórcze role mediów", role oststecznych wyroczni, role
          czwartej WŁADZY, role tych, którzy kompleksy własne przenoszą na "sprawczą siłę
          mediów masowych".

I by było weselej - (chodzi o ilość zbytkowo rozpoczętych wątków) - telewizja
          kłamie, prasa kłamie, cyganka prawdę Ci powie!

heil Sierotka Marysia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka