Dodaj do ulubionych

jaka kawiarnia w ZG

IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.05, 00:45
odkryłem niedawno nowa kawiarnię w ZG na Placu Słowiańskim - CAFEESPRESSO,
obok sądu. Jest tam bardzo przytulnie i romantycznie, kawa jest po prostu
przepyszna, a i barmanka niczego sobie :-)
Ceny w porowaniu z innymi maistami bardzo przystępne :-)

A Wy co polecacie w ZG? Byle nie NIGERA - bo tam pani o 20.00 juz patrzy spod
byka - prosze wyjsc - Zamykamy!
Obserwuj wątek
    • Gość: oo Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.05, 09:03
      Tak, bardzo fajna i kameralna knajpka, ale nie reklamujmy jej za bardzo bo jak
      zleza tam sie tlumy to juz nie bedzie to.
      • Gość: Stała bywalczyni Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.05, 10:51
        Takiego latte z amaretto nie ma w całej Zielonej Górze jak właśnie w Caffe
        Espresso. Gorąco polecam ten lokal na każdą okazję
        • Gość: sas Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:51
          na dziedzincu baru pod kasztanami jest calkiem przyjemnie
          • Gość: zasieki1 Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:15
            chciales powiedziec BYLO przyjemnie
            • Gość: promyk5 Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.07.05, 14:50
              to najlepsza caffe w ZG. kawa jest tam z najwyższej półki, smakuje niesamowicie,
              lokal ma swój klimat i urok, ceny są bardzo atrakcyjne, obsługa bardzo miła :-)
              polecam lokal wszystkim spragnionym ciszy i spokoju, gdzie można zaszyć sie na
              długie rozmowy ze bliskimi :-)

a pod drzewami jest naprawdę bardzo przyjemnie - jesli nie pada :-)) ale jak
              leje to przecież można posiedzieć w środku :-)
              • Gość: zasieki1 Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:28
                ale o ktorej kawiarni mowisz?
    • Gość: jack Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:56
      zastanawiam sie czy to nie szefostwo caffeespresso robi sobie tu reklame...
      zebrac kilka osob to nie sztuka... ale co tam. niech im sie wiedzie!kawe maja
      ok. wazne zeby, kiedy zamawiam espresso z woda nie patrzyli na mnie spod byka,
      jak to bylo w jednej pizzerii (nie podam nazwy bo nie o to chodzi). moze sie na
      to obsluga nie zgadzac (chociaz w dzisiejszych czasach nie zgadzac sie z
      klientem???) ale niech mi nie wmawia ze tak pic kawy nie mozna! moim zdanim
      jesli sie pisze "espresso" to ma sie na mysli wloski sposob podawania kawy.
      inaczej mozna sobie napisac "expresso" - widzialem juz :-) albo np. latte
      maciato - tez widzialem :-) pzdr
      • Gość: Kobra Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.ztpnet.pl 23.07.05, 23:07
        Szefostwo nie musi sobie robić reklamy, Cafe Espresso to już marka. Tak trzymać.
      • arwena Re: jaka kawiarnia w ZG 23.07.05, 23:08
        zaraz - chyba expresso - bo z ekspresu, a nie z espresu, prawda?
        ;)))
        (cytat;)
      • Gość: Współszef Cafe Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.idea.pl 23.07.05, 23:09
        Jednorazowe "akcje promocyjne" w tym stylu nie są naszą domeną, dlatego tym
        bardziej cieszy nas fakt, że klienci ciepło się wypowiadają o Cafe Espresso.
        Espresso u nas zawsze podawane jest z wodą, więc prawdziwi miłośnicy czarnego
        napoju na pewno się nie zawiodą. A jeśli chodzi o "expresso" i "latte maciato"
        to zapraszamy na pogawędkę o kawie, znamy jeszcze kilka takich perełek :-)
        Pozdrawiamy jacka i wszystkich miłośników małej czarnej.
        • Gość: jack Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:16
          na wszelki wypadek dodam ze te zdarzenie nie mialo miejsca u Was, co do
          pisowni - tez nie o Was chodzi. kto wie, kto wie ... moze wpadne.. czesto
          jestem na pl. slowianskim...pzdr
          • arwena Re: jaka kawiarnia w ZG 23.07.05, 23:21
            a jakby szefostwo salatki jakie dorzucilo? czy moze juz sa, bo ja pamietam
            tylko kanapki (nic specjalnego niestety;(
        • Gość: ktoś Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.08.05, 14:13
          Drogi współszefie,

wrzuć to cennik, jesli możesz, i godziny otwarcia.

Thx!
    • Gość: Ewa Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:10
      Arwena no co ty!!!
      ESPRESSO!!!!!!:)))))))))))))))))))
      TU NIE O POCIĄG CHODZI!HA HA
    • sylwia_zg Re: jaka kawiarnia w ZG 24.07.05, 14:50
      Pozdrowienia dla Cafe Espresso:)
      Niedługo znów wpadne do Was na jogurt z owocami i kawkę:)
    • Gość: ;0 Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:35
      ermitaż
      • Gość: Celina Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:01
        "W Poszukiwaniu straconego czasu"za Norwidem też ma super klimat na spokojne
        pogaduchy i duży wybór herbat
      • Gość: dorcia Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 15:58
        w ermitazu moze milo ale kawa ochydna - kwas:(
    • Gość: keraj Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.ctinet.pl 27.07.05, 17:01
      caffeespresso to moja ulubiona kafeteria :)
    • Gość: dreams Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.08.05, 21:36
      a ja bardzo sobie chwale...ERMITAZ...CICHO , SPOKOJNIE, MIŁA OBSŁUGA...I
      WYŚMIENITA KAWA..MNIAMI...PRZECIETNE CENY...
    • Gość: Kamila Re: jaka kawiarnia w ZG IP: 5.6.1D* / 24.66.94.* 09.08.05, 03:46
      Cafe Espresso to rzeczywiscie najlepsza kawiarnia w Z-G.Ceny przystepne, kawa
      bardzo, bardzo dobra no i pracuje tam moja zwariowana kolezanka-pozdrowionka
      Agus.Polecam wszystkim smakoszom kawy! :)
      • Gość: Mały Re: jaka kawiarnia w ZG IP: 195.116.184.* 16.08.05, 10:02
        Lepiej tak nie chwalmy Cafe Espresso, bo jeszcze spoczną na laurach i czar
        pryśnie. Na razie jest dobrze, tak trzymać, tylko proponuję lepiej oznaczyć
        dojście do lokalu, bo plac Słowiański dlugi i szeroki a wskazówek brak. Pzdr.
    • Gość: Ewka Cafe Espresso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:32
      To jedyne takie miejsce w Zielonej Górze.
      Kawa (i herbata rumowa!) jest pyszna, wnętrze bardzo przytulne, muzyka równie
      nastrojowa i na tyle głośna, że można spokojnie porozmawiać bez obawy o
      dodatkowych słuchaczy, zakaz palenia (którego brak eliminuje Pod Kasztanem -
      baba kopci jak smok i nie przejmuje się klientami... Byłam tam raz i nigdy
      więcej nie pójdę).
      Do tego miła obsługa i czysta łazienka!
      No i oryginalne menu, podobne do okładki płyty.
      Widać, że szefostwo nadal myśli, co by tu ulepszyć. Tak trzymać!
      Ode mnie proponuję stronę www i kontakt do szefosta (mam pewien pomysł).
      • Gość: anka Re: Cafe Espresso IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.10.05, 19:36
        a gdzie to ?
        • Gość: Ewka Re: Cafe Espresso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:58
          Wejście od strony Placu Słowiańskiego.
          Jak idziesz od deptaka i wejdziesz na Plac tymi schodami za pocztą (albo
          tepsą), to bramka jest zaraz po prawej, jeszcze przed budynkiem sądu.
          Do samej kawiarni prowadzi jeszcze chodnik.
          Naprawdę polecam.
      • Gość: Marlenka Re: Cafe Espresso IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.10.05, 22:56
        prawdziwa i pyszna lavazza, kaferia ma swoj klimacik...
    • Gość: Tymka Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 00:29
      jak to twój klimacik to
      sory -ale klimatowa to ty nie jsteś:))
      • Gość: Marlenka Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.05, 23:24
        nie kazdy Tymka jest taki jak Ty...
        skoro nie pasuje Ci klimat mojej ulubuonej kaferii to co tam robisz co?

Marlenka
        • Gość: piter Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.10.05, 00:05
          Konkurencja nie wytrzymuje i bzdury wypisuje ;)
      • Gość: Tymka Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 10:46
        Ja nie konkurencja:)
        i nie uważam, że ten lokal jest zły.
        Ale KLIMATU tam brak.
        Bo klimat to nie tylko wystrój
        i dobra kawa ale "to coś":)
        Ja tam tego nie czuję .
        sory:)
        pzdr
    • pomruk Re: jaka kawiarnia w ZG 11.10.05, 00:16
      Niektórzy wspominali "Pod kasztanami". Przykro, ale to już od kilku tygodni nie
      istnieje...
      • Gość: Romio Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.10.05, 08:29
        byl sobie kasztan, kto nastepny?

Romio
        • Gość: moni80 Re: jaka kawiarnia w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.10.05, 23:27
          jest kilka fajnych lokalikow w ZG, caffe espresso tez sie do nich zalicza -
          stane w obronie za nimi bo sie staraja!!!

Monika
    • Gość: Indpl Kawiarnia COFFEE TIME IP: *.zacisze.zgora.pl 20.01.06, 10:49
      Jak kawaTylko i wyłącznie Coffe Time, przy ul. Słowackiego - kolo "ekologa". Co
      prawda lokalizacja troche nieciekawa, ale za to kawa najpyszniejsza na świecie,
      a szarlotka na rekompensuje nawet położenie kawiarni.... No i do tego
      wszystkiego wystro, atmosfera no i te porozrzucane ziarenka kawy.... No po
      prostu wychodzic sie nie chce!!!!
      Polecam!!
      • Gość: Słowacki Re: Kawiarnia COFFEE TIME IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.01.06, 13:27
        Przynajmniej jest pewność, że postu nie stworzył właściciel. On raczej wie na
        jakiej ulicy znajduje się kawiarnia.

Czy tak ciężko się nauczyć tego, że w mieście istnieją Aleja Juliusza
        Słowackiego i ulica Słowacka. Ileż można wciąż je mylić?
        • Gość: iga Re: Kawiarnia COFFEE TIME IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.06, 17:54
          A ja polecam kawę w cukierni Nitor na Kupieckiej, mają b.dobrą.Może to nie jest
          typowa kawiarnia ale lokal jest urządzony z gustem i miło tam posiedzieć, a przy
          okazji skusić się na coś słodkiego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka