Dodaj do ulubionych

Fotki Zielonej Góry!

13.08.05, 20:05
Czy znacie jakieś ciekawe fotki ze zdjęciami
Zielonej Góry i okolic?
Tylko bez tych na miejskiej stronie.
Będę wdzięczny za podanie adresów.
Obserwuj wątek
    • marekkl Re: Fotki Zielonej Góry! 13.08.05, 20:32
      wsts.republika.pl/gl.html
      • pepi_2 Re: Fotki Zielonej Góry! 15.08.05, 12:26
        Dzięki za link.
        Czy naprawdę nie ma w necie,żadnych
        zdjęć Zielonej Góry?

• Gość: an Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.05, 17:03
          pepi_2 napisał:

> Dzięki za link.
          > Czy naprawdę nie ma w necie,żadnych
          > zdjęć Zielonej Góry?

są, trzeba umieć szukać

np:

www.travelphoto.pl/Polska/TP01011/TP01011.htm
    • Gość: Guest Re: Fotki Zielonej Góry! IP: 217.153.100.* 17.08.05, 14:42
      Parę jest tu:
      www.foto.blaszczak.pl/index.php?cat=5
      • Gość: Robert Re: Fotki Zielonej Góry! IP: 217.153.100.* 18.08.05, 12:52
        Nastąpiła mała zmiana oraz dodanie nowych fotek

zapraszam na www.foto.blaszczak.pl
    • Gość: dok www.wunderground.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:59
      wejdz na "wunder photos" i w wyszukiwarce wpisz nazwe miasta i tez kilka
      znajdziesz :)
      • Gość: hufu Re: www.wunderground.com IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 17:08
        Stronka R. Błaszczaka naprawdę super!
        Zdjęcia ukazują piękno naszego miasta.
        Polecam!
        • Gość: Robert Błaszczak Re: www.wunderground.com IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 19:42
          Witam,

dziękuję za miłą opinię :-)

Tak mnie jakoś naszło, bo faktycznie jakoś mało jest zdjęć
          naszego miasta.
          Oczywiście zdjęcia będą sukcesywnie dodawane (w miarę wolnego
          czasu, ładnej pogody, itp.).

Zapraszam www.foto.blaszczak.pl
          • Gość: an Re: www.wunderground.com IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 22:31
            > Witam,
            >
            > dziękuję za miłą opinię :-)
            >
            > Tak mnie jakoś naszło, bo faktycznie jakoś mało jest zdjęć
            > naszego miasta.
            > Oczywiście zdjęcia będą sukcesywnie dodawane (w miarę wolnego
            > czasu, ładnej pogody, itp.).
            >
            > Zapraszam www.foto.blaszczak.pl

To moze udostępnisz kilka na zasadzie wolnej licencji, które mozna by było
            wrzucic do Wikipedii w haśle Zielona Góra?

an
            • Gość: Robert Błaszczak Re: www.wunderground.com IP: 217.153.100.* 19.08.05, 10:11
              Podaj, które to mają być fotki, w jakiej rozdzielczości, to Ci podeślę.
              • Gość: an Re: www.wunderground.com IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.05, 11:29
                Na pewno fajnie by było umieścic np:
                www.foto.blaszczak.pl/displayimage.php?album=1&pos=9
                i którąś z dwóch
                www.foto.blaszczak.pl/displayimage.php?album=2&pos=5
                www.foto.blaszczak.pl/displayimage.php?album=2&pos=4
                (kurde parking sobie urządzili pod konkatedrą!)

Na wiki jest osobny artykuł o UZ, to mozna wrzucic któres ujęcie tego szklanego
                budynku.

mój mejl: go2zg(małpa)go2.pl

musimy się jeszcze dogadać co do licencji do zdjęć (Public Domain, GFDL,
                cc-by-sa, itp. tylko są akceptowalne w Wikipedii). Wyjasnie w mejlu, jak sie
                odezwiesz.

an
                • Gość: an Re: www.wunderground.com IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.05, 11:30
                  Aha, rozdzielczość nie gra roli, więc im większa, tym lepsza. O ile mozesz.

an
                • Gość: an Re: www.wunderground.com IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.05, 14:48
                  Dziękuje za zdjęcia, już zostały umieszczone w artykule.

pl.wikipedia.org/wiki/Zielona_G%C3%B3ra
                  Jakby kotś ich nie widział, to proszę wyczyścic cache przeglądarki.

Trochę miałem problemu ze wpasowaniem, zeby wyswietlało się w miarę po ludzku w
                  roznych rozdzielczosciach ekranu i w roznych przeglądarkach. Wszelkie uwagi mile
                  widziane, jesli cos jest nie tak.

Zapraszam gorąco do edytowania artykułu i dodawania co nieco od siebie. Im
                  więcej tekstu bedzie, tym lepiej się beda komponowały zdjęcia :)

pozdrawiam
                  an
    • Gość: biin Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 21:52
      onephoto.net/info.php3?id=43848
      onephoto.net/info.php3?id=98532
      • Gość: pipi Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.ztpnet.pl 20.08.05, 19:24
        A stronka www.foto.blaszczak.pl
        caly czas "rośnie" i przybywa fotek.
        • Gość: Hero Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.rafisklaget.no 20.08.05, 20:15
          Fotek na stronie pana Blaszczaka dużo, tylko szkoda, że takie słabe w sensie
          fotograficznym. Może do dokumentacji budowlanej by się nadawały.
          Każda z dwóch wcześniej wymienionych fotografii ma większą wartość artystyczną
          niż cała ta galeria.
          No ale jak ktoś chce pooglądac FOTOGRAFIE Zielonej Góry to jest kilku autorów
          umiejących je robić, np. polecam:
          www.jasnet.pl/niezalezni/ODSLONY/INDEX.HTM
          Pozdrawiam.
          • Gość: pipi Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.ztpnet.pl 20.08.05, 21:02
            To nie chodzi o fotografie ARTYSTYCZNE ,które
            wcale do mnie nie "przemawiają",lecz o zdjęcia
            miejsc,budynków ,ulic itp. ,a to jest OK!
          • Gość: Robert Błaszczak Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 21:23
            Witam,

Hero, masz całkowitą rację, że te zdjęcia mają charakter dokumentacyjny
            i takie mają być w moim założeniu. Porównywanie ich do zdjęć B.Panek, czy też
            P. Janczaruka jest całkowicie nie na miejscu.
            Ja nie zajmuje się fotografią zawodowo - jestem jedynie zwykłym uzytkownikiem
            aparatu fotograficznego. Odpowiedziałem tylko na aktualne zapotrzebowanie
            internautów dotyczące zdjęć z Zielonej Góry, mając takie możliwości (serwer,
            aparat i trochę czasu :-)
            Galeria działa od 4 dni i od 4 dni (korzystając z ładnej pogody) popstrykałem
            trochę zdjęć i tyle. Także proszę nie doszukiwać się artyzmu w tych fotkach ;-)
          • Gość: piter Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 00:25
            Pokaż sam co potrafisz.
            • Gość: 2pac Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.rafisklaget.no 21.08.05, 10:10

A czy kierowca musi być drogowcem, żeby stwierdzić, że droga po której jedzie
              została źle położona i są na niej dziury, a czy czytelnik musi być poetą, aby
              stwierdzić, że w wierszu są błędy ortograficzne i niespójne rymy, czy słuchacz
              musi umieć grać na instrumencie, aby stwierdzić, że muzyk fałszuje?
              Nie muszę być fotografem, żeby stwierdzić, że zdjęcia są źle skadrowane,
              zabałaganione i pstryknięte przy nieciekawym świetle.
              Nie muszę być psychologiem, aby stwierdzić, że masz Piter braki w logicznym
              pojmowaniu...
              • Gość: piter Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 11:50
                Krótko musisz być za granicą, bo wciąż prezentujesz typowo polskie podejście do
                sprawy: wszystko wiem, wszystko potrafię, każdy może mi skoczyć. Wskocz może do
                jakiegoś fiordu coby ochłonąć.
                ps. 1 O moje logiczne pojmowanie bądź spokojny.
                ps. 2 Podpisuj posty tak samo a nie każdym razem inaczej.
                ps. 3 Nie lubię cwaniaczków, więc z mojej strony EOT.

Świetne fotki Robert!
                • Gość: pipi Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.ztpnet.pl 21.08.05, 12:49
                  Tak samo uważam p.Robercie!
                  Czekamy na następne!
                • Gość: marcin zdjecia Roberta sa OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:51
                  Ich sila to amatorstwo, albumami niech zajmuja sie profesjonalisci.
                  Jakby Robert mial checi i mozliwosci, to moglby stworzyc amatorski serwis
                  fotograficzny ZG, sam bym mu wiele zdjec wyslal, zreszta zainspirowany Roberta
                  serwisem sam powrzucalem filka fotek u siebie: www.napierala.info/album/
                  • Gość: Kuman Re: zdjecia Roberta sa OK IP: *.pkobp.pl 23.08.05, 16:08
                    Ja mam kilka spod Zielonej Góry:)
                    www.trekearth.com/gallery/Europe/Poland/West/Lubuskie/Zielona_Gora/
                    Może się coś nazbiera;)
                  • Gość: buhahahahahahahaha Re: zdjecia Roberta sa OK IP: *.ztpnet.pl 23.08.05, 19:15
                    Ich sila to amatorstwo, albumami niech zajmuja sie profesjonalisci.
                    > Jakby Robert mial checi i mozliwosci, to moglby stworzyc amatorski serwis
                    > fotograficzny ZG, sam bym mu wiele zdjec wyslal, zreszta zainspirowany Roberta
                    > serwisem sam powrzucalem filka fotek u siebie: www.napierala.info/album/

bardzo przyjemne zdjęcia

i bez konterfektu autora
                    • Gość: marcin dzieki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:56
                      Ciesze sie, ze moga sie komus podobac :) Z naszym miastem jestem dosc mocno
                      emocjonalnie zwiazany...
                      Niestety mam tylko 3 MPix aparat i wiekszych zdjec nie zrobie, ale na www i tak
                      sa za duze (2048x1360). Zaraz zrobie kolejny upload z nowymi fotkami
                      zmniejszonymi do 1024 poziomo.
                      • Gość: marcin zrobilem upload albumu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:46
                        zapraszam: www.napierala.info/album
                  • Gość: Tropiciel wazeliny Re: zdjecia Roberta sa OK IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.08.05, 23:03
                    Żenujšco niski poziom zdjęć. Czym tu się chwalić??
                    Jakie? Towarzystwo Wzajemnej Adoracji tu powstaje, które z "amatorstwa" robi zaletę!
                    Życzę dobrego samopoczucia i będę ?ledził dalej, wasze postępy we wzajemnym lizaniu się po...
                    • Gość: marcin do Tropiciela - czlowieka z kompleksami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 23:22
                      > Życzę dobrego samopoczucia i będę ?ledził dalej, wasze postępy we wzajemnym li
                      > zaniu się po...

Nie musisz sledzic - hamstwa nikt tutaj nie chce, jak sie nie podoba to won!
                      • Gość: Tropiciel wazeliny Re: do Marcina beztalencia IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.08.05, 23:36
                        Lizu, lizu...

Moja porada, najpierw poczytaj słownik ortograficzny, bo twoje orty swiadcza o slomie wystajacej z butow. Potem poczytaj cos o fotografii. A dlugo pozniej prezentuj publicznie swoje prace.
                        Pokazywanie gniotow jest zwyklym obciachem.
                        • Gość: marcin od Marcina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:19
                          > Lizu, lizu...

Czy Ty masz problemy z orientacja seksualna lub zaburzenia stref erogennych?
                          Ciagle nawracasz kolo odbytnicy (vide: wazelina, lizanie...) :(

> Moja porada, najpierw poczytaj słownik ortograficzny,

Nie znam nikogo kto czytalby slownik ortograficzny, moze chodzilo Ci o
                          sprawdzenie pisowni? Postaraj sie wyrazac precyzyjnie swoje mysli! To chyba nie
                          jest trudne? Faktycznie zabraklo litery "c" w slowie "chamstwo" - pisze nie
                          patrzac na ekran.

> bo twoje orty swiadcza o
                          > slomie wystajacej z butow.

Uzywasz liczby mnogiej... Ja znalazlem tylko jeden o ktorym napisalem wyzej -
                          moze po prostu jestes Trollem grasujacym na forum czy tez tak po prostu z
                          ludzkiej zlosliwosci lubisz sie czepac?

> Potem poczytaj cos o fotografii. A dlugo pozniej prezentuj publicznie
                          > swoje prace.

Alez ja ich dla Ciebie nie prezentuje!!! Masz zbyt egocentryczne postrzeganie
                          swiata :( Trzymanie sie kanonow obowiazuje profesjonalistow, ja po prostu lubie
                          sobie porobic zdjecia i z przyjemnoscia ogladam inne. Zwlaszcza, jak pokazuja
                          moje miasto.

> Pokazywanie gniotow jest zwyklym obciachem.

Tak uwazasz? Wlasnie dlatego napisalem, ze masz kompleksy!
                          A teraz postaraj sie wspiac na wyzyny swoich intelektualnych mozliwosci i
                          przeczytaj ze zrozumieniem to co napisalem.
                          Nie mam zamiaru uprawiac pyskowki na forum. O gustach sie nie dyskutuje. Jak Ci
                          sie nie podobaja zdjecia Roberta lub moje to ich po prostu nie ogladaj. Jakby
                          ktos z nas oczekiwal komentarza, toby prezentowal je na innych stronach,
                          chociazby onetphoto.net/
                          Twoje ostatnie zdanie poprzedniego postu swiadczy o Tobie - dlatego nie
                          zamierzam kontynuowac z Toba dyskusji - nie ten poziom.
                          Zegnam chlodno!
                          • Gość: marcin Re: od Marcina - errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:25
                            Uprzedzajac uwagi sami_wiecie_kogo: mialo byc onephoto.net/ a nie
                            onetphoto.net/ :)
                          • Gość: Tropiciel wazeliny Re: od Marcina IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 25.08.05, 09:31
                            Mi wazelina i lizanie kojarzy się z wargami, tobie z odbytnicš? Niejeden psychiatra ucieszyłby się na rozmowę z tobš.

Nie prezentujesz prac dla mnie? A dla kogo? Dla kolegi? To trzeba było mu je wysłać e-mailem. Może dla rodziny? To trzeba je było pokazać u cioci na imieninach. W obu przypadkach zebrałby? pewnie same ochy i achy. Niestety chłopcze, podałe? tu publicznie linka do swoich zdjęć, zarówno mi jak i setkom innych czytelnikom forum Gazety. Konsekwencjš tego jest sytuacja, że każdy może teraz wyrazić o nich opinię i to opinię krytycznš, tak jak ja to wła?nie robię.
                            Nie zdawałe? sobie sprawy z konsekwencji? Podobno osobę dojrzałš cechuje zdolno?ć brania odpowiedzialno?ci za swoje czyny?
                            Dziękuję za link, który zamie?ciłe?. Mogę pooglšdać tam jak wyglšda robienie zdjęć. Jak wyglšda robienie gniotów mogę pooglšdać u ciebie. Radzę ci tam wła?nie się udać i pouczyć się od amatorów potrafišcych posługiwać się aparatem.
    • Gość: buhahahahahahahaha nadużywanie wątpliwych środków wyrazu przez fot. IP: *.ztpnet.pl 23.08.05, 19:30
      Bartosza Makowczynskiego w GZ jest na dłuższą metę męczące;
      panie Bartoszu kadrowanie to nie wsytd, zwłaszcza w fotografii prasowej
      • Gość: taaa Re: nadużywanie wątpliwych środków wyrazu przez f IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.08.05, 22:51
        Ciekawostka, przed chwilą pochwaliłeś amatora za zbiór totalnych gniotów, a
        teraz krytykujesz fotografa, że robi zbyt ciekawe ujęcia?
        O gustach się nie dyskutuje, ale ty przejawiasz po prostu zupełny brak gustu.
        Chcesz o tym porozmawiać? :D
        • Gość: buhahahahahahahaha Re: nadużywanie wątpliwych środków wyrazu przez f IP: *.ztpnet.pl 24.08.05, 22:13
          >Ciekawostka, przed chwilą pochwaliłeś amatora za zbiór totalnych gniotów, a
          >teraz krytykujesz fotografa, że robi zbyt ciekawe ujęcia?

gnioty ? być może, ale prezentują elementarną, amatorską poprawność
          autor sam zresztą zastrzega, że nie ma artystycznych ambicji,
          jego zdjęcia są po prostu do obejrzenia

> O gustach się nie dyskutuje, ale ty przejawiasz po prostu zupełny brak gustu.

fakt, albo się ma albo nie
          ty natomiast masz tę chamską łatwość negatywnego oceniania innych na podstawie
          wydumanych przesłanek
    • Gość: Robert Błaszczak Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.08.05, 19:30
      Zapraszam na www.foto.blaszczak.pl
      Dodałem kilka zdjęć Tatrzańskiej zimą, Zielonej Góry z lotu ptaka i
      najstarszego dębu w Polsce (w Tarnawie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka