pepi_2 13.08.05, 20:05 Czy znacie jakieś ciekawe fotki ze zdjęciami Zielonej Góry i okolic? Tylko bez tych na miejskiej stronie. Będę wdzięczny za podanie adresów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepi_2 Re: Fotki Zielonej Góry! 15.08.05, 12:26 Dzięki za link. Czy naprawdę nie ma w necie,żadnych zdjęć Zielonej Góry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.05, 17:03 pepi_2 napisał: > Dzięki za link. > Czy naprawdę nie ma w necie,żadnych > zdjęć Zielonej Góry? są, trzeba umieć szukać np: www.travelphoto.pl/Polska/TP01011/TP01011.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Fotki Zielonej Góry! IP: 217.153.100.* 17.08.05, 14:42 Parę jest tu: www.foto.blaszczak.pl/index.php?cat=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Fotki Zielonej Góry! IP: 217.153.100.* 18.08.05, 12:52 Nastąpiła mała zmiana oraz dodanie nowych fotek zapraszam na www.foto.blaszczak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok www.wunderground.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:59 wejdz na "wunder photos" i w wyszukiwarce wpisz nazwe miasta i tez kilka znajdziesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hufu Re: www.wunderground.com IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 17:08 Stronka R. Błaszczaka naprawdę super! Zdjęcia ukazują piękno naszego miasta. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Błaszczak Re: www.wunderground.com IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 19:42 Witam, dziękuję za miłą opinię :-) Tak mnie jakoś naszło, bo faktycznie jakoś mało jest zdjęć naszego miasta. Oczywiście zdjęcia będą sukcesywnie dodawane (w miarę wolnego czasu, ładnej pogody, itp.). Zapraszam www.foto.blaszczak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: www.wunderground.com IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 22:31 > Witam, > > dziękuję za miłą opinię :-) > > Tak mnie jakoś naszło, bo faktycznie jakoś mało jest zdjęć > naszego miasta. > Oczywiście zdjęcia będą sukcesywnie dodawane (w miarę wolnego > czasu, ładnej pogody, itp.). > > Zapraszam www.foto.blaszczak.pl To moze udostępnisz kilka na zasadzie wolnej licencji, które mozna by było wrzucic do Wikipedii w haśle Zielona Góra? an Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Błaszczak Re: www.wunderground.com IP: 217.153.100.* 19.08.05, 10:11 Podaj, które to mają być fotki, w jakiej rozdzielczości, to Ci podeślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: www.wunderground.com IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.05, 11:29 Na pewno fajnie by było umieścic np: www.foto.blaszczak.pl/displayimage.php?album=1&pos=9 i którąś z dwóch www.foto.blaszczak.pl/displayimage.php?album=2&pos=5 www.foto.blaszczak.pl/displayimage.php?album=2&pos=4 (kurde parking sobie urządzili pod konkatedrą!) Na wiki jest osobny artykuł o UZ, to mozna wrzucic któres ujęcie tego szklanego budynku. mój mejl: go2zg(małpa)go2.pl musimy się jeszcze dogadać co do licencji do zdjęć (Public Domain, GFDL, cc-by-sa, itp. tylko są akceptowalne w Wikipedii). Wyjasnie w mejlu, jak sie odezwiesz. an Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: www.wunderground.com IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.05, 11:30 Aha, rozdzielczość nie gra roli, więc im większa, tym lepsza. O ile mozesz. an Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: www.wunderground.com IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.05, 14:48 Dziękuje za zdjęcia, już zostały umieszczone w artykule. pl.wikipedia.org/wiki/Zielona_G%C3%B3ra Jakby kotś ich nie widział, to proszę wyczyścic cache przeglądarki. Trochę miałem problemu ze wpasowaniem, zeby wyswietlało się w miarę po ludzku w roznych rozdzielczosciach ekranu i w roznych przeglądarkach. Wszelkie uwagi mile widziane, jesli cos jest nie tak. Zapraszam gorąco do edytowania artykułu i dodawania co nieco od siebie. Im więcej tekstu bedzie, tym lepiej się beda komponowały zdjęcia :) pozdrawiam an Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biin Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 21:52 onephoto.net/info.php3?id=43848 onephoto.net/info.php3?id=98532 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.ztpnet.pl 20.08.05, 19:24 A stronka www.foto.blaszczak.pl caly czas "rośnie" i przybywa fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hero Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.rafisklaget.no 20.08.05, 20:15 Fotek na stronie pana Blaszczaka dużo, tylko szkoda, że takie słabe w sensie fotograficznym. Może do dokumentacji budowlanej by się nadawały. Każda z dwóch wcześniej wymienionych fotografii ma większą wartość artystyczną niż cała ta galeria. No ale jak ktoś chce pooglądac FOTOGRAFIE Zielonej Góry to jest kilku autorów umiejących je robić, np. polecam: www.jasnet.pl/niezalezni/ODSLONY/INDEX.HTM Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.ztpnet.pl 20.08.05, 21:02 To nie chodzi o fotografie ARTYSTYCZNE ,które wcale do mnie nie "przemawiają",lecz o zdjęcia miejsc,budynków ,ulic itp. ,a to jest OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Błaszczak Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 21:23 Witam, Hero, masz całkowitą rację, że te zdjęcia mają charakter dokumentacyjny i takie mają być w moim założeniu. Porównywanie ich do zdjęć B.Panek, czy też P. Janczaruka jest całkowicie nie na miejscu. Ja nie zajmuje się fotografią zawodowo - jestem jedynie zwykłym uzytkownikiem aparatu fotograficznego. Odpowiedziałem tylko na aktualne zapotrzebowanie internautów dotyczące zdjęć z Zielonej Góry, mając takie możliwości (serwer, aparat i trochę czasu :-) Galeria działa od 4 dni i od 4 dni (korzystając z ładnej pogody) popstrykałem trochę zdjęć i tyle. Także proszę nie doszukiwać się artyzmu w tych fotkach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 00:25 Pokaż sam co potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2pac Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.rafisklaget.no 21.08.05, 10:10 A czy kierowca musi być drogowcem, żeby stwierdzić, że droga po której jedzie została źle położona i są na niej dziury, a czy czytelnik musi być poetą, aby stwierdzić, że w wierszu są błędy ortograficzne i niespójne rymy, czy słuchacz musi umieć grać na instrumencie, aby stwierdzić, że muzyk fałszuje? Nie muszę być fotografem, żeby stwierdzić, że zdjęcia są źle skadrowane, zabałaganione i pstryknięte przy nieciekawym świetle. Nie muszę być psychologiem, aby stwierdzić, że masz Piter braki w logicznym pojmowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 11:50 Krótko musisz być za granicą, bo wciąż prezentujesz typowo polskie podejście do sprawy: wszystko wiem, wszystko potrafię, każdy może mi skoczyć. Wskocz może do jakiegoś fiordu coby ochłonąć. ps. 1 O moje logiczne pojmowanie bądź spokojny. ps. 2 Podpisuj posty tak samo a nie każdym razem inaczej. ps. 3 Nie lubię cwaniaczków, więc z mojej strony EOT. Świetne fotki Robert! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.ztpnet.pl 21.08.05, 12:49 Tak samo uważam p.Robercie! Czekamy na następne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin zdjecia Roberta sa OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:51 Ich sila to amatorstwo, albumami niech zajmuja sie profesjonalisci. Jakby Robert mial checi i mozliwosci, to moglby stworzyc amatorski serwis fotograficzny ZG, sam bym mu wiele zdjec wyslal, zreszta zainspirowany Roberta serwisem sam powrzucalem filka fotek u siebie: www.napierala.info/album/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuman Re: zdjecia Roberta sa OK IP: *.pkobp.pl 23.08.05, 16:08 Ja mam kilka spod Zielonej Góry:) www.trekearth.com/gallery/Europe/Poland/West/Lubuskie/Zielona_Gora/ Może się coś nazbiera;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahahahahahahaha Re: zdjecia Roberta sa OK IP: *.ztpnet.pl 23.08.05, 19:15 Ich sila to amatorstwo, albumami niech zajmuja sie profesjonalisci. > Jakby Robert mial checi i mozliwosci, to moglby stworzyc amatorski serwis > fotograficzny ZG, sam bym mu wiele zdjec wyslal, zreszta zainspirowany Roberta > serwisem sam powrzucalem filka fotek u siebie: www.napierala.info/album/ bardzo przyjemne zdjęcia i bez konterfektu autora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin dzieki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:56 Ciesze sie, ze moga sie komus podobac :) Z naszym miastem jestem dosc mocno emocjonalnie zwiazany... Niestety mam tylko 3 MPix aparat i wiekszych zdjec nie zrobie, ale na www i tak sa za duze (2048x1360). Zaraz zrobie kolejny upload z nowymi fotkami zmniejszonymi do 1024 poziomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin zrobilem upload albumu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:46 zapraszam: www.napierala.info/album Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tropiciel wazeliny Re: zdjecia Roberta sa OK IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.08.05, 23:03 Żenujšco niski poziom zdjęć. Czym tu się chwalić?? Jakie? Towarzystwo Wzajemnej Adoracji tu powstaje, które z "amatorstwa" robi zaletę! Życzę dobrego samopoczucia i będę ?ledził dalej, wasze postępy we wzajemnym lizaniu się po... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin do Tropiciela - czlowieka z kompleksami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 23:22 > Życzę dobrego samopoczucia i będę ?ledził dalej, wasze postępy we wzajemnym li > zaniu się po... Nie musisz sledzic - hamstwa nikt tutaj nie chce, jak sie nie podoba to won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tropiciel wazeliny Re: do Marcina beztalencia IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.08.05, 23:36 Lizu, lizu... Moja porada, najpierw poczytaj słownik ortograficzny, bo twoje orty swiadcza o slomie wystajacej z butow. Potem poczytaj cos o fotografii. A dlugo pozniej prezentuj publicznie swoje prace. Pokazywanie gniotow jest zwyklym obciachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin od Marcina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:19 > Lizu, lizu... Czy Ty masz problemy z orientacja seksualna lub zaburzenia stref erogennych? Ciagle nawracasz kolo odbytnicy (vide: wazelina, lizanie...) :( > Moja porada, najpierw poczytaj słownik ortograficzny, Nie znam nikogo kto czytalby slownik ortograficzny, moze chodzilo Ci o sprawdzenie pisowni? Postaraj sie wyrazac precyzyjnie swoje mysli! To chyba nie jest trudne? Faktycznie zabraklo litery "c" w slowie "chamstwo" - pisze nie patrzac na ekran. > bo twoje orty swiadcza o > slomie wystajacej z butow. Uzywasz liczby mnogiej... Ja znalazlem tylko jeden o ktorym napisalem wyzej - moze po prostu jestes Trollem grasujacym na forum czy tez tak po prostu z ludzkiej zlosliwosci lubisz sie czepac? > Potem poczytaj cos o fotografii. A dlugo pozniej prezentuj publicznie > swoje prace. Alez ja ich dla Ciebie nie prezentuje!!! Masz zbyt egocentryczne postrzeganie swiata :( Trzymanie sie kanonow obowiazuje profesjonalistow, ja po prostu lubie sobie porobic zdjecia i z przyjemnoscia ogladam inne. Zwlaszcza, jak pokazuja moje miasto. > Pokazywanie gniotow jest zwyklym obciachem. Tak uwazasz? Wlasnie dlatego napisalem, ze masz kompleksy! A teraz postaraj sie wspiac na wyzyny swoich intelektualnych mozliwosci i przeczytaj ze zrozumieniem to co napisalem. Nie mam zamiaru uprawiac pyskowki na forum. O gustach sie nie dyskutuje. Jak Ci sie nie podobaja zdjecia Roberta lub moje to ich po prostu nie ogladaj. Jakby ktos z nas oczekiwal komentarza, toby prezentowal je na innych stronach, chociazby onetphoto.net/ Twoje ostatnie zdanie poprzedniego postu swiadczy o Tobie - dlatego nie zamierzam kontynuowac z Toba dyskusji - nie ten poziom. Zegnam chlodno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: od Marcina - errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:25 Uprzedzajac uwagi sami_wiecie_kogo: mialo byc onephoto.net/ a nie onetphoto.net/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tropiciel wazeliny Re: od Marcina IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 25.08.05, 09:31 Mi wazelina i lizanie kojarzy się z wargami, tobie z odbytnicš? Niejeden psychiatra ucieszyłby się na rozmowę z tobš. Nie prezentujesz prac dla mnie? A dla kogo? Dla kolegi? To trzeba było mu je wysłać e-mailem. Może dla rodziny? To trzeba je było pokazać u cioci na imieninach. W obu przypadkach zebrałby? pewnie same ochy i achy. Niestety chłopcze, podałe? tu publicznie linka do swoich zdjęć, zarówno mi jak i setkom innych czytelnikom forum Gazety. Konsekwencjš tego jest sytuacja, że każdy może teraz wyrazić o nich opinię i to opinię krytycznš, tak jak ja to wła?nie robię. Nie zdawałe? sobie sprawy z konsekwencji? Podobno osobę dojrzałš cechuje zdolno?ć brania odpowiedzialno?ci za swoje czyny? Dziękuję za link, który zamie?ciłe?. Mogę pooglšdać tam jak wyglšda robienie zdjęć. Jak wyglšda robienie gniotów mogę pooglšdać u ciebie. Radzę ci tam wła?nie się udać i pouczyć się od amatorów potrafišcych posługiwać się aparatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahahahahahahaha nadużywanie wątpliwych środków wyrazu przez fot. IP: *.ztpnet.pl 23.08.05, 19:30 Bartosza Makowczynskiego w GZ jest na dłuższą metę męczące; panie Bartoszu kadrowanie to nie wsytd, zwłaszcza w fotografii prasowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: nadużywanie wątpliwych środków wyrazu przez f IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.08.05, 22:51 Ciekawostka, przed chwilą pochwaliłeś amatora za zbiór totalnych gniotów, a teraz krytykujesz fotografa, że robi zbyt ciekawe ujęcia? O gustach się nie dyskutuje, ale ty przejawiasz po prostu zupełny brak gustu. Chcesz o tym porozmawiać? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahahahahahahaha Re: nadużywanie wątpliwych środków wyrazu przez f IP: *.ztpnet.pl 24.08.05, 22:13 >Ciekawostka, przed chwilą pochwaliłeś amatora za zbiór totalnych gniotów, a >teraz krytykujesz fotografa, że robi zbyt ciekawe ujęcia? gnioty ? być może, ale prezentują elementarną, amatorską poprawność autor sam zresztą zastrzega, że nie ma artystycznych ambicji, jego zdjęcia są po prostu do obejrzenia > O gustach się nie dyskutuje, ale ty przejawiasz po prostu zupełny brak gustu. fakt, albo się ma albo nie ty natomiast masz tę chamską łatwość negatywnego oceniania innych na podstawie wydumanych przesłanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Błaszczak Re: Fotki Zielonej Góry! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.08.05, 19:30 Zapraszam na www.foto.blaszczak.pl Dodałem kilka zdjęć Tatrzańskiej zimą, Zielonej Góry z lotu ptaka i najstarszego dębu w Polsce (w Tarnawie). Odpowiedz Link Zgłoś