cerie 19.08.05, 21:13 Rewelacyjna Konwencja, jeszcze nigdy nie bylem na takiej fajnej imprezie politycznej. Platformersi sie bardzo postarali. Gratuluje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dextarz Re: Tusk w Zielonej Górze 19.08.05, 21:35 Takich wystąpień powinniśmy szukać ze świecą. Pełen profesjonalizm i wielkie brawa dla organizatorów. Co na to konkurencja?? Odpowiedz Link Zgłoś
proca_toya Re: Tusk i fajne laski ;) 19.08.05, 21:58 widziałem w otoczeniu Tuska fajną Bożennę (wyglądała super) ale zaciekawiła mnie równie fajna laska, którą widziałem , niestety, tylko z tyłu w Lubuskiej TVP3 - ubrana również w białe falbanki - eeech ;) - może ona by mnie nawróciła z PiS na PO?? ;) Kto to? Ujawnij się! Ech, te wybory - jakich dostarczają nam emocji! Odpowiedz Link Zgłoś
proca_toya Re: Tusk i fajne laski ;) 19.08.05, 22:32 bosheeee, sami aktywiści i wolontariusze :(, a ja ciągle czekam na odpowiedź - kim jest ta laska w białych falbankach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.05, 22:24 Witam Mnie także podobała sie konwencja, chociaż ja stałem na scenie i mogłem obserwować jedynie publiczność :-) Publiczność (goście, zwolennicy) była znakomita, żywo reagująca i co najważniejsze widziałem dużo uśmiechniętych twarzy. Jest nadzieja. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP pozycja nr 7 na liście Platforma Obywatelska Żary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOFFI TO TY ZEŻARŁEŚ KRÓWKI ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:34 na scenie w czsie konwencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Krówek nie próbowałem:-))) IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.05, 23:40 Krówek nie próbowałem. Żałuję teraz. :-)) POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP Platforma Obywatelska pozycja nr 7 na liście Żary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOFF ZEŻARLI WSZYSTKIE KRÓWKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:32 niech was byk popieści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Tusk +23 wspaniałych +nr 24(parszywa owca) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 00:09 Po co ten mąż swojej żony w tym towarzystwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKASZ A MI SIE W OGLOLE NIE PODOBAJA BILBORDY IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 08:45 NIE MAM JESZCZE ZKONKRETYZOWANEGO KANDYDATA NA PREZYDENTA ALE BARDZO NIE PODOBAJA MI SIE BILBORDY Z HASLEM "PREZYDENT TUSK" TO TYLE CO MAM DO POWIEDZENIA DZIEKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biala owca Re: Tusk +23 wspaniałych +nr 24(parszywa owca) IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 08:45 Niestety w kazdym towarzystwie znajdzie sie czarna owca. W naszym niestety tez jest czego oczywiscie zaluje. Nalezy zrobic wszystko aby zbyt dluga z nami nie pozostala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Tusk +23 wspaniałych +nr 24(parszywa owca) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:26 Spodziewałem się czegoś bardziej żywego.Donald trochę się garbił, szczególnie podczas prezentacji kandydatów.Czesiu próbował wyrwać mu rękę może dlatego donald był taki smutny.Zabrakło bardziej dynamicznej muzy i lepszego prowadzącego.Podobał mi się dziewczyny przy wejściu orza od pudyniaka.Co do prezenatacji kandydatów to zdeka długa.Szkoda trochę ludzi bachala u których widać smutek.Wiem że przed partią duże wyzwania, ale po władze należy iść z radością i entuzjazmem.Tego zabrakło.A szefową sztabu jest młoda i energiczna marta S. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.zgora udana konwencja 20.08.05, 21:17 A mi sie podobalo. Byl telebim, spot, balony, banery, muzyka, lider partii i kandydaci. To nie byl jarmarczny festyn, ale prezentacja ludzi PO. Nie wiem jeszcze na ktorego z nich zagosuje, ale mialem okazje zobaczyc ich i posluchac. Bylo profesjonalnie, dynamicznie i widac bylo, ze sztab sie bardzo przylozyl. Odwiedzilem juz kilka lubuskich konwencji i ta byla naprawde dobra. Nie ma nawet co porownywac z nieciekawym spotkaniem z Cimoszewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bożenkifan Re: Tusk +23 wspaniałych +nr 24(parszywa owca) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:33 Lepszy Sławek R. niż współpracujący z sld czesiu i bożenka b.Wszystcy pamiętają akcję z prezydium rady i obroną czerwonej lubuskiej bożenki. Ale nie wszystcy wiedzą że najmłodszym naczelnikiem w urzędzie wojewódzkim za czasów PZPR był czesiu f.Zastanawiam się nad złożonymi przez nich oświadczeniami lustacyjnymi.Czy w latach 80 można był byś wysokim urzednikiem i nie współpracować?Również czy w latach 80 można było wyjechać legalnie na zachód bez zobowiązań?A może by jakiś lokalny wildstain zajął się tymi faktami!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: do bożenkifan IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 13:14 Jeżeli już cokolwiek sugerujesz (a sugerujesz bardzo dużo), to może warto podpisać się imieniem i nazwiskiem? Swoimi sugestiami wpisujesz sie niestety w działanie typowo SB-eckie ("uprzejmie donoszę ..") i może w Twoim przypadku też przydałby sie lokalny Wildsein? Wszyscy kandydaci składają OŚWIADCZENIE o tym, czy kiedykolwiek świadomie współpracowali z tajnymi służbami PRL. Dziennikarze też mają prawo publicznie o to zapytać. Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP Platforma Obywatelska pozycja nr 7 na liście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: do bożenkifan IP: *.gorzow.mm.pl 20.08.05, 18:12 Panie Skrzypczynski, chcialabym Panu pomoc w rozwiazaniu zagadki. Pod pseudonimem "bozenkifan" ukrywa sie zapewne dyzurny pupil posla PO Bachalskiego, Sebastian Ciemnoczolowski. Teksty o czerwonej bozence i czesiu pojawiaja sie juz od dawna pod roznymi nickami i sa w stylu SC. Nie bylam wprawdzie na konwencji, ale z opowiesci wiem, ze dobrze wypadl pan "Skrzypek". Chidzilo zapwene o pana. Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POfan Re: do bożenkifan IP: *.ztpnet.pl 21.08.05, 07:07 bożenkifan pisze o Czesławie Fiedorowiczu.niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: do bożenkifan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:07 nie tłoczcie ludziom ciemnoty, fiedorowicz byl przeciez w 'solidarnosci' a w urzedzie wojewodzkim zaczal prace w 1990r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOTEM.ZG Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:06 UCZESTNICY DYSKUSJI SKŁONILI SIĘ DO B.NISKIEGO POZIOMU. WIDZĘ, ŻE Z TEJ DRUŻYNY KANDYDATÓW ZOSTAŁ BEZ SKAZY TYLKO JEDEN, WŁAŚNIE TUSK. JA I MOJA RODZINA GŁOSUJEMY NA NIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Condoliza Komiczna drużyna IP: 82.160.253.* 20.08.05, 14:48 Byłem też na tej "wspaniałej " konwencji. Mam prośbę aby dyżurni platformersi nie zaśmiecali forum swoimi ochami i achami na temat jej przebiegu. Żenada - Fiedia wiecznie na usługach władzy, żądna sławy Bożennka, no i Sławuś - mąż swojej przezacnej żony. Ale kompania. Kondolencje PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Komiczna drużyna IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 15:21 Piszesz: "ale kompania" wymieniając wcześniej TRZY osoby. Kandydatów, którzy się prezentowali podczas konwencji było 24-ech. Sformułowanie "ale kompania" (w negatywnym sensie) odnosisz więc do wszystkich kandydatów łącznie, czy tylko do tych trzech osób? Jeżeli do wszystkich kandydatów łącznie, to rozumiem, że wiesz o nich wszystkich bardzo wiele i swoją ocenę opierasz na konkretnych argumentach? POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosma Re: Komiczna drużyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 17:48 widzę ,że konkurencja nie śpi.Porównaj kompetencje wszystkich kandydatów PO,a obiektywnie stwierdzisz,że nie ma tylu wśród kandydatów pozostałych partii razem wziętych.A co do Czesława Fedorowicza to wg mojej opinii,a obserwuję scenę polityczną od wielu lat,jeden z niewielu naprawdę kompetentnych i pracowitych posłow lubuskich poprzednich dwóch kadencji.O naszych posłach w ostatniej kadencji z litości nie wspomnę,poza Marcinkiewiczem-"ekspertem" gospodarczym PiS,którego głównym osiągnięciem jest umieszczenie Gorzowa na mapie pogody.Jaki ekspert-taki program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Komiczna drużyna IP: *.gorzow.mm.pl 20.08.05, 18:02 Mam nadzieję że dzięki Platformie Obywatelskiej to niepotrzebne województwo Lubuskie zostanie jak najszybciej rozwiązane ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vGiS Re: Komiczna drużyna IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 11:41 Gość portalu: Mika napisał(a): > Mam nadzieję że dzięki Platformie Obywatelskiej to niepotrzebne > województwo Lubuskie zostanie jak najszybciej rozwiązane ! Chyba nie słyszałaś co mówił Tusk? Bardzo mnie w tym wzgledzie rozczarował. Widać jest wielkim przyjacielem urzedasow, a wrogiem podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.gorzow.mm.pl 20.08.05, 18:13 Panie Skrzypczynski, chcialabym Panu pomoc w rozwiazaniu zagadki. Pod pseudonimem "bozenkifan" ukrywa sie zapewne dyzurny pupil posla PO Bachalskiego, Sebastian Ciemnoczolowski. Teksty o czerwonej bozence i czesiu pojawiaja sie juz od dawna pod roznymi nickami i sa w stylu SC. Nie bylam wprawdzie na konwencji, ale z opowiesci wiem, ze dobrze wypadl pan "Skrzypek". Chidzilo zapwene o pana. Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonia Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 19:09 Gratuluję Tuskowi świetny kandydat,co do Fiedorowicza , facet żądny władzy , chcecie coś więcej o nim wiedzieć zapytajcie kogoś bliskiego z jego rodziny jaki pazerny na pieniądze i władzę dla siebie i tylko siebie. Żądna władzy na pasłankę Bożennka przepada idąć w szeregu z Jabłońskim i Ronowiczem. Ci dwaj bardzo ładnie się zaprezentowali i na jednego z nich zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do ali IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 22:27 Dziękuje za dobre słowo i gratulacje. Skoro "dobrze wypadł pan Skrzypek" :-), to jest to (dla mnie) dobry znak. Oczywiście :-) na konwencji powiedziałem co innego niż miałem przygotowane, ale musiałem trzymać się rygorów czasowych i jak najbardziej się streszczać. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc CZEMU SOBIE PRZYPOMINAJA PRZED WYBORAMI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 19:06 glosowac na tych co przez 4 lata mieli na uwadze lubuskie, a nie partyjne ryby pod koniec kadencji przyjezdzaja oglupiac narod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedak Re: CZEMU SOBIE PRZYPOMINAJA PRZED WYBORAMI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 20:46 Ten TUSK to jakiś biedak. Rzeczpospolita opublikowała stan majątkowy kandydatów na przezydenta. Oszczędności tego kandydata sa po poziomie emeryta. Chyba że rżnie głupa. Giertych do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.one.pl / *.one.pl 20.08.05, 21:49 A kto sie w takim skorumpowanym kraju dorobi,nieuczciwi zagarneli chyba juz wszystko co przynosilo zyski ,nowych nie dopuszcza do swojego koryta- a jeszcze jak sie obrazaja ,ze sa o cokolweik posadzani. W tym kraju i takiej rzeczywistosci uczciwi ludzie /tacy jak ja/ maja tylko dlugi i pozyczki do splacania.Im wiecej pracuje tym mam mniej po 30 latach pracy .Wiec moze nie ja jeden mam ten sam problem ,ze nie mam nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do obserwatora IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 22:38 Trzeba "ZLIKWIDOWAĆ koryto , a nie świnie" jak mawiał swojego czasu Janusz Korwin Mikke. Politycy nie mają mieć ŻADNYCH przywilejów z racji tej, że są politykami. Ograniczenie władzy urzędów centralnych powinno byc priorytetem nowego parlamentu. Wiecej władzy i pieniędzy dla samorządu, większa wolność gospodarcza i ograniczenie biurokracji to główne cele do osiągnięcia już na początku kadencji. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: Tusk w Zielonej Górze - do obserwatora IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 00:31 Pytanie do 7 miejsca na liście: gdzie Pan studiował, o czym Pan pisał pracę magisterską i co Pan ostatnio czytał? Oczywiście to z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 00:54 Ciekawość rozumiem :-) Studiowałem na Uniwersytecie Wrocławskim - jestem mgr filologii polskiej. Jestem także dypl. spec. ds. Public Relations po Wyższej Szkole Bankowej w Poznaniu. Pracę magisterską pisałem o stereotypach w filmie, a dyplomową o promocji stowarzyszeń( na przykładzie). Ostatnio czytałem "Sekrety himalajskich mistrzów" Świ Ramy oraz "Europę" Normana Daviesa. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atrament Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 01:03 Lektury raczej rozstrzelone, ale ja tego za grzech nie uważam. A jakie to były stereotypy, że podrążę trochę temat? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 01:15 To, że "lektury raczej rozstrzelone", to chyba nie (grzech) zarzut? :-) ksiażke Świ Ramy polecam, bo można wiele nauczyć się i dowiedzieć jak poskaramiać swoje ego, pychę i gniew. To szczególnie ważne jak ma się aspiracje do "bycia władzą ustawodawczą". Sterotypy na przykładzie filmu "Vabank" Julisza Machulskiego. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandyadat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 01:25 Podoba mi się, że wybrał Pan niekoniunkturalne studia, ale mam nadzieję, że Vabank nie jest numer jeden na Pańskiej liście ulubionych filmów. I jeszcze jedno pytanko do PT kandydata: czy czyta Pan blog kataryny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 01:36 Do moich ulubionych filmów należą fimy Ch. Chaplina (wszystko) i "Zezowate szczęście" z B. Kobielą, "Poszukiwacze" z J.Wayne'm - na tym lista się oczywiście nie kończy :-) Jeżeli chodzi o blog kataryny, to chyba kiedyś zaglądałem - ktoś wklejał linki na tym forum...? POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 08:04 W sejmie są potrzebni ekonomiści i prawnicy a nie filolodzy i specjaliści od macenia ludziom w głowach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 10:20 c? Było przecież wielu prawników i ekonomistów w sejmie obecnej kadencji.:>/ W sejmie potrzeba ludzi myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 10:25 Absolwent fiologii polskiej powinien pracować w szkole, dodatkowo może robić inne rzeczy w których znajomość języka polskiego na poziomie uniwersyteckim jest niezbędna. Specjalista od PR powinien pracować w sztabach wyborczych. Wtedy dorobi do pensji nauczycielskiej. Zbyt kiepskie kwalifikacje na parlamentarzystę. W sejmie stanowi się prawo, a nie pisze felietony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm(-a) 2 IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 11:21 Przeanalizowałem właśnie pierwsze dziesiątki kandydatów ze wszystkich list wyborczych.Jakie wykształcenie i profesje mają kandydaci? Proszę bardzo: tokarz, emerytowany maszynista, technik mechanik, meteorolog, dyrektor liceum, nauczyciel, lekarz, student, technik odlewnik, technik spożywczy, dr wychowania fizycznego, farmaceuta, inżynier włókiennik, katechetka, informatyk, historyk, prof. medycyny alternatywnej, emeryt wojskowy, fryzjer, plastyk liternik, kierowca, nauczyciel akademicki, emeryt policyjny, artysta rzeźbiarz, metalurg, przędzasz bawełny, mechanik samochodowy, murarz, rolnik, socjolog, politolog, kasjer kredytowy, pielęgniarka, dziennikarz, trener, instruktor handlowy, pedagog... Wiele z tych profesji (i wykształcenia) się powtarza. Dużo jest inżynierów, techników, nauczycieli, lekarzy, pedagogów. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm(-a) 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:37 I to jest nieszczęście. Ta lista oczywiście! To jest pop-komunizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm(-a) 2 IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 11:58 Znam ludzi, którzy ukończyli szkoły artystyczne, a dzisiaj prowadzą firmy budowlane i zatrudniają ludzi. Znam także takich, co nie mają wyższego wykształcenia, a są właścicielami dobrze prosperujących firm. Zatrudniają PRAWNIKÓW, EKONOMISTÓW ... Znam prawników (mgr prawa), którzy pracują na etatach w podrzędnych urzędach. Znam ekonomistów, którzy całe życie przepracowali w jakimś urzędzie. Biografie ludzi, to nie tylko wykształcenie i wykonywany zawód. Ocena kwalifikacji np. do polityki wyłącznie przez ten pryzmat to duże uproszczenie. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 11:45 Polonista powinien pracować w szkole? Może najlepiej jeszcze wprowadzić nakazy pracy, takie na 15 lat przynajmniej, jak ongiś w wojsku. Będzie prawdziwy porządek ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monday1974 Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 21:14 Ależ dyrdymałki sejm wstawiasz. Idąc tym tropem, to tylko prawnicy powinni zasiadać w Parlamencie . Prezydent też powinien być prawnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm (-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 10:38 Zgadzam się, że w Sejmie potrzebni są prawnicy i ekonomiści, ale oznaczałoby to, że wiekszość dotychczasowych i obecnych kandydatów na wszystkich listach powinna "dać sobie spokój". Sejm to nie jest rząd ani agencja rządowa. Poseł podejmuje decyzje POLITYCZNE w oparciu (też) o EKSPERTYZY prawne i ekonomiczne. Proszę także nie mylić wykształcenia z wykonywaną profesją. Ja przez wiele lat prowadziłem WŁASNĄ działalność gospodarczą, pracowałem też w w dużych firmach produkcyjnych i międzynarodowym koncernie - odpowiadałem za negocjacje, umowy, zabezpieczenia finansowe, dokonywałe transakcji na poziomie 500 tys (pół miliona zł) dziennie! POzdrowienia Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm (-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:40 A ile chłopie tych dni za 500.000 dziennie było w roku. Mydlenie oczu. Gdybyś odpowiadał jednoosobowo ja takie transakcje nie powinieneś zasaiadać w sejmie. Do parlamentu nie bierze się ludzi z biznesu. Sami się zresztą, poza nielicznymi wyjatkami, nie pchają. Nie muszę udawadniać dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm (-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 12:15 Tych dni było sporo - średnia wahała się pomiędzy 150-250 tys. dziennie. To nie był (używam czasu przeszłego) "mój biznes" - chyba źle przeczytałeś. Tak - odpowiedzialność była jednoosobowa. Już znalazłeś dwa powody, dla których nie powinienem "zasiadać" :-) w Sejmie: pierwszy to wykształcenie, a drugi to doświadczenie w biznesie (własnym i w roli pracownika). ;-) To, że mam 1,85 cm wzrostu nie będzie chyba przeszkodą? Pozdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm (-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:35 To jest cecha biologiczna bez znaczenia politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NASTASE Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.08.05, 20:26 panie P.Skrzypczynski jesli chcesz PAN walczyc z komuna i miec moje poparcie /ja mam 41 lat/ to na mily BOG zrzeknij sie pan swojego wyksztalcenia , ktore dala panu komuna ale oficjalnie i dalej mozesz sobie glosic swoje hasla i ideje. a tak to nie zasmiecaj ludziom glow tymi swoimi wywodami./dodam od razu ze zadna partia mnie nie "wspiera" i cala ta wasza polityke dla dobra kraju mam gleboko w .../ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skąd? Re: Tusk w Zielonej Górze - do obserwatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 08:02 Młody człowieku! Skąd weźmiesz więcej pieniędzy dla samorządów obniżając podatki. skąd weźmiesz na inwestycje? Brak inwestycji to wzrost bezrobocia i tak juz wysokiego, które ci sami ludzie teraz przefarbowani pozostawili po sobie przed 4-ema laty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 10:49 Faktycznie! Brak inwestycji to wzrost bezrobocia. Tylko kto będzie inwestować przy wysokich podatkach? No chyba, że proponujemy rozwiązania typu "wielkie budowy socjalizmu", kiedy to państwo jest głównym inwestorem i co zresztą przerabialiśmy już w okresie dwudziestolecia międzywojennego i kilkadziesiąt lat socjalizmu. Inwestorzy (ci konkretni) "uciekają" z Polski nie dlatego, że mamy NISKIE podatki. Dlaczego uciekają na Słowację, do Rosji lub Estonii? Proszę zapytać prezydenta Tyszkiewicza z Nowej Soli. Jak rząd Millera OBNIŻYŁ CIT na 19%, to okazało sie, że wpływy z tytułu tego podatku do budżetu WZROSŁY. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:53 >Inwestorzy (ci konkretni) "uciekają" z Polski nie dlatego, że mamy NISKIE podatki. Dlaczego uciekają na Słowację, do Rosji lub Estonii? Proszę zapytać prezydenta Tyszkiewicza z Nowej Soli.< A może flatego, że tam jest tańsza siła robocza, a w Rosji szczególnie. Oszukujesz sam siebie, mówisz - niski podatek to wzrost gospodarczy, co więc powiesz o wzroście w Rosji czy w Słowacji. Podatki zawsze wzbudzały emocje, nikt ich nie chce płacić jakie by nie były małe czy duże. Najważniejszy jest system "ściągalności" podatków. "kontroli" finansowej oraz "mądre gospodarowanie publicznym groszem" . Inwestorzy uciekają też przed działaniami prawa wstecz, często zmienianym i niezrozumiałym, przed nikompetentnymi polskimi urzędami... no właśnie co sądzisz o łapówkach, prywacie i innym patologiach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:02 Oni już rzadzą, np. Narodowym Funduszem Zdrowia w Warszawie, na czele którego stoi Pan Miller, były wiceminister w rządzie Premiera Buska. Przewodniczącym Rady jest Janusz Zalewski - były Wojewoda Wrocławski. A bałagan jaki jest każdy widzi. Jeden z dyrektorów oddziału pojechał służbowym autem z kierowcą na urlop zagranice (stwierdzono to w protokole NIK-u, i co? i nic, dalej jest dyrektorem. Mam nadzieję, ze chociaż zapłacił "do tyłu". 15% podatki, to wzrost podatków gazety, książki, itd. O tym się nie mówi. A szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:29 Bo człowieka już szlag trafia jak słyszy ponownie te same co przed laty obiecanki. PO to też ludzie z dawnej UW i innych ugrupowań, które były wielokrotnie przy władzy. Pan Rokita zajmował wiele eksponowanych stanowisk, pan Tusk na polityczym rynku od wielu...wielu lat. Mieli bardzo dużo czasu i możliwości na przeprowadzenie "cudu" w kraju. W Polsce po tylu latach powinien być już tylko RAJ. Każda partia obiecywała przez kilkanaście lat cuda i przemiany gospodarczo-społeczne. Po z sumowaniu tego wszystkiego siądzmy pod rajską jabłonką , a z tyłu Rokita-zerwij jablko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxx Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.idea.pl 21.08.05, 13:29 dlatego trzeba głosować na nowych ludzi, ale tych sprawdzonych, co już nawet lokalnie robią. powiedzmy, kto jest w jakiejkolwiek partii dłużej niż 5 lat - won!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram! Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.idea.pl 21.08.05, 13:43 pierwsze pytanie do kandydatów: jak długo prowdzicie "życie partyjne", w ilu już partiach działaliście? bo tacy są własnie nasi kandydaci. to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: pierwsza partia polityczna IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 13:55 PO to moja pierwsza partia, do której należę od 1,5 roku. Nigdy wcześniej nie należałem do żadnej partii politycznej. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejm Re: pierwsza partia polityczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:01 Szanowny Panie Magistrze! Coś mi się wydaje, że wyleją Pana z tej partii, za: -założenie tematu -infantylną propagandę -sprowokoania "lania" PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: pierwsza partia polityczna IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 14:38 Szanowny Adwersarzu :-) Nie Musisz mnie tytułować. Odpowiem: - założenie którego tematu, bo nie przypominam sobie żebym jakiś temat "zakładał"? - sposób komunikowania się z wyborcami (nie propaganda) to moja sprawa - sprowokowanie "lania" PO nie może sie przecież odbyć poprzez "infantylną propagandę" ;-), chociaż słynne "Balcerowicz musi odejść" dało w Polsce poparcie sondażowe ok.17% Pozdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: pierwsza partia polityczna IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 17:21 To z mojej strony padły szczegółowe pytania pod adresem kandydata. Wcale tego nie żałuję ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:29 Skrzypczyński jest jak mówi nowy, ale i tak Rokita z Tuskiem to starzy wypaleni i winni po części sytuacji w kraju. Oni ponownie od wielu lat będą na "szczytach". Taka jest ordynacja wyborcza i dlatego nie wierzę nikomu. Jak można mówić o prrzemianach na lepsze i utrzymywać dla wygody taką ordynację. Wiadomo, gdyby była inna o tych dwóch panach nikt już by nie pamiętał. Poseł to niezła fucha, a ile "przywilejów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 14:44 1. PO pieniędzy podatników z budżetu państwa nie bierze - inne partie biorą 2. PO nie miała wiekszości w obecnym Sejmie, aby ordynację zmienić - SLD mogło to zrobić 3. PO wyraźnie mówi - "przywilejom dla parlamentarzystów mówimy NIE!" - ograniczenie immunitetu poselskiego (postulowane) i rezygnacja z "trzynastek" (faktyczna), to chyba krok w dobrym kierunku? POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 15:16 >2. PO nie miała wiekszości w obecnym Sejmie, aby ordynację zmienić - SLD mogło< PO zgoda, młoda partia, ale jej czołowi działacze byli na szcZytach władzy będąc członkami różnych parti i partyjek ( np. UW ). > ograniczenie immunitetu poselskiego (postulowane) i rezygnacja z "trzynastek" > (faktyczna), to chyba krok w dobrym kierunku? < Nic nie stało na przszkodzie , aby publicznie przed kamerami przez ostatnią kadencję członkowie PO złożyli na ręce petycję o zniesieniu immunitetu oraz pobrane kwoty tzw. trzynastek. Mówienie i mówienie "nie" to jeszcze nie jest sprzeciw. Polecam strony WWW o tematyce rządy w Polsce dla przypomnienia obietnic. Osobiście bardzo przepraszam za mój krytycyzm, ale życie nauczyło mnie jednego - nie wierzę żadnemu politykom i ich obiecankom. Całe moje życie słuchałem obietnic i pochwał dnia dzisiejszego. Zaczęła się u mnie rozwijać choroba oczu i uszu : widziałem co innego niż słyszałem i na odwrót, dolegliwość postępuje. Niestety takich mamy lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 15:20 >2. PO nie miała wiekszości w obecnym Sejmie, aby ordynację zmienić - SLD mogło< PO zgoda, młoda partia, ale jej czołowi działacze byli na szczytach władzy będąc członkami różnych parti i partyjek ( np. UW ). > ograniczenie immunitetu poselskiego (postulowane) i rezygnacja z "trzynastek" > (faktyczna), to chyba krok w dobrym kierunku? < Nic nie stało na przszkodzie , aby publicznie przed kamerami przez ostatnią kadencję członkowie PO złożyli na ręce petycję o zniesieniu immunitetu oraz pobrane kwoty tzw. trzynastek. Mówienie i mówienie "nie" to jeszcze nie jest sprzeciw. Polecam strony WWW o tematyce rządy w Polsce dla przypomnienia obietnic. Osobiście bardzo przepraszam za mój krytycyzm, ale życie nauczyło mnie jednego - nie wierzę politykom i ich obiecankom. Całe moje życie słuchałem obietnic i czekałem na normalność. Zaczęła się u mnie rozwijać choroba oczu i uszu : widziałem co innego niż słyszałem i na odwrót, dolegliwość postępuje. Niestety takich mamy lekarzy. Mimo wszystko pozdrawiam i życzę sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za PO mniany PO prawcie PO lske IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.08.05, 10:28 PO prostu wszystkie inne partie zawsze szly PO pieniadze PO datników. Im sie wydawalo, ze to jest dzialanie PO prawne politycznie bo nasz soc-kapitalizm nie wyrósl jeszcze z "janosikowania". dopiero jak odplynie za granice 5% najzdolniejszych PO laków, bedzie problem z PO stepem naszej gos PO darki. Juz na PO czatku nowej kadencji PO musi sie zastanowic nad tym problemem. PO tym bedzie juz za pózno na PO moc reformom. PO zdrawiam PO niewczasie i PO zadam szybkiej PO prawy tak jak i 38 mln moich zanie PO kojonych rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 12:32 Nie mówi sie także, że np. mamy obniżony VAT tylko na okres przejściowy i przyjdzie moment, że zamiast 7% możemy mieć 22%. Nie mówi sie także, że POTANIEJE ENERGIA i TELEFONY (22% na 15%). Nie mówi sie także, że PIT będzie jedną kartką papieru, bo wyliczenie 15% od dochodu będzie dziecinnie proste. Nie mówi się także, że szara strefa ograniczy sie bardzo (przestanie sie opłacać oszukiwać i lepiej zapłacić te 15% za spokój) i będą większe wpływy do budżetu... Zawsze bedzie problem, ale należy kalkulować: Co nam sie opłaca? Postawić na rozwój gospodarki czy utrzymywać fikcyjne państwo opiekuńcze? Jak na razie, to młodzi wykształceni ludzie uciekają za granicę i tam PŁACĄ PODATKI (zawiązują rodziny, posyłają dzieci do szkoły, asymilują się). Ciekawe więc kto zapracuje na przywileje emerytalne dla wybranych grup społecznych. Zakładów produkcyjnych nie przybywa. Inwestorzy jakoś się nie kwapią do Polski. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:39 Skąd ta pewność o ograniczeniu "szrej strefy"? To są dziecinne mrzonki i futurologia albo wróżby ze szklanej kuli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:50 chocby stad, ze tak dziala rynek. po obnizeniu akcyzy na wodke bimbrownikom przestalo sie oplacac pedzic, w zwiazku z czym wzrosla sprzedaz alkoholu i wplywy z tyt. akcyzy. to proste, wystarczy tylko CHCIEC to zrozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:55 Sprzedaż alkoholu w tym rozpitym społeczeństwie akurat mnie nie cieszy. Chyba że pijanemu łatwiej wcisnąć każdą głupotę, a jak się napije, to nie będzie czytał książek i gazet, bo te muszą podrożeć! 15% to reklama monoplu spirytusowego, masz rację1 Tyle mają najmocniejsze wina i likiery. szkoda, że nie 4-5% podatki, tyle alkoholu ma piwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:51 no widzisz, ty NIE CHCESZ tego zrozumiec. pijesz wiecej po obnizeniu akcyzy? nie! rozpite spoleczenstwo (wg ciebie) pije tyle samo, ale kupuje alkohol w sklepie a nie na mecie. to jest na prawde proste. drugiej czesci twojego postu nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 12:59 Prowadzenie biznesu, to ryzyko. Przedsiębiorca KALKULUJE. Jak będzie miał PROSTY podatek (zarobił 1000 zł, płaci 15% czyli 150 zł podatku - podaje swój NIP i PESEL, imie nazwisko, adres - PIT w takim układzie to jedna kartka). Pomyłki są mało mozliwe i nie traci się czasu na urzędy i skomplikowane rozliczenia. W takim układzie kalkulacja jest prosta: TO SIĘ OPŁACA! Zapłacenie 15% za "święty spokój". Jest to także bardzo ważne dla małych, rozwijających się firm. Przy podatku 40% przestaje się opłacać cokolwiek i lepiej RYZYKOWAĆ, prać brudne pieniądze lub wyprowadzać kapitał za granicę. Sam prowadziłem działalność gospodarczą - spotykałem sie czesto z przedsiębiorcami, którzy tak te sprawy widzieli i na takie zmiany czekają. POzdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu RP poz. nr 7 na liście Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harmonijkarz ustny Byłem tam - moja prywatna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:37 1. Strona techniczna Prezentacja p. Tuska - kandydata na prezydenta RP i jego "drużyny" na posłów była zrobiona z rozmachem. Było to widowisko polityczne robione w tempie, w stylu amerykańskim. Prowadzącemu prezentację panu zabrakło jednak feelingu w głosie, zabrakło melodii, co sprawiało wrażenie trochę na siłę robionego 'luzu'. Samo spotkanie przypominało spot reklamowy, było kolorowo i wesoło, było parę sloganów, ale zabrakło DIALOGU. 2. Co mi się nie podobało ? 1) Nie został określony priorytet- a)czy jest to przede wszystkim spotkanie z kandydatem na prezydenta, b)czy jest to przede wszystkim spotkanie z kandydatami na posłów Było eklektycznie. 2) "Dziwne" zachowania niektórych - oto ich list a) transparenty niektórych kandydatów np. p. Bukiewicz, p. Jabłońskiego, p. Szadnego; b) "ty-kanie" p. Tuska przez p. Bachalskiego; c) chwytanie za ręce p. Tuska przez p. Fiedorowicza; d) dłuuuuugi spaaaaacer po scenie p. Ronowicza; Zachowania te dowodzą, że niektórzy z kandydatów na posłów już w chwili startu grają nie fair play przede wszystkim przeciwko kolegom z teamu. Wygląda na to, ze już na tym etapie kandydaci np. z Drezdenka, Krosna czy Żar mają być tylko dostarczycielami głosów na listę takich lokalnych bossów partyjnych jak ww. W tym momencie gdzie podziewają się deklarowane przez p. Tuska ostre zasady moralne. Jakie to będzie miało przełożenie na zachowania w Parlamencie przyszłych, wybranych posłów ? 3) Prezentowany spot reklamowy w którym dziecko wypaplało deklarację o wybórze PO bardzo przypominał spot reklamowy SLD i p. Millera, w którym poparcie deklarowała dziewczynka w kołnierzu marynarskim. Słowem: i infantylnie i nieświeżo. 3. Czego zabrakło ? Zabrakło dialogu z tymi, którzy przyszli na konwencję wyborczą. Były deklaracje p. Tuska, pp. kandydatek i kandydatów na parlamentarzystów, były oklaski, baloniki, były przygrywki muzyków ... było telewizyjnie. Nie było pytań, nie było odpowiedzi, nie było odrobiny miejsca na inteligentną improwizację, na to, że kandydat, kandydaci zdolni są do stawienia czoła trudnym wyzwaniom. Sam chciałem zadać dwa pytania p. Tuskowi iewygodne pytania, ale nie było okazji: 1) za jakimi podatkami optowałby, gdyby do zrównoważenie budżetu okaząło się, że zamiast 3 x 15%, realnym byłoby wprowadzenie 3 x 17% ? 2) czy to prawda, że na premiera zamiast p. Rokity szykowany jest p. Bielecki ? 4. Uważam, że p. Tusk obok p. Kaczyńskiego za godnego sprawowania urzędu Prezydenta RP. Uważam, ze program wyborczy PO jest trochę lepszy od PiS-u, ale tylko na zasadzie "na bezrybiu i rak ryba". Uważam, ze z lubuskiej ekipy PO kandydatów na posłów - tylko 2-3 osoby spełniają warunki bycia parlamentarzystą, niektóre natomiast, na pewno nie powinne się na niej znaleźć. Rekapitulując: strona techniczna - 4+ strona merytoryczna - 3- Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO-wiec Vadim na widowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:32 Nie uwazacie że większość kandydatów to miernoty przyklejone do PO? Na widowni widzialem Pana Vadima. Dlaczego nie bylo ga na scenie wsród kandydatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Byłem tam - moja prywatna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:26 Storna techniczna - bardzo dobra Mi za to podobał się prowadzący. Młody, dynamiczny, sympatyczny - ok. Orkiestry było za to za mało, ale z drugij strony, gdzie ją jeszcze dodać - to nie był koncert filharmoników, oni robili tylko tło. Generalnie gratuluję!!! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Byłem tam - moja prywatna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:59 Śpiewa i tańczy się na końcu. Nie życzę stypy za cztery lata, bo zależy mi na rozwoju keaju, szukam rozsądnych propozycji w programach wszystkich partii. Brakuje rozsądnego podjeścia do problemu. Zaklęciami nie odnosi się sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Byłem tam - moja prywatna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:47 Rozsądek , to coć co mają nasi sąsiedzi za Odrą, u na to pogoń jednostek za forsą i władzą. Obniżanie podatków, podatki liniowe ( biedny będzie biedny, mający będzie miał więcej ), a przy tym cisza o akcyzie, która też jest formą podatku ( wyrówna to co np. obiecuje PO ), minimum socjalne, liberalizm bez punktu wyjścia, brak solidnych wyliczeń przy obiecankach przedwyborczych to wszystko jest składanką pobożnych życzen. Szczucie jeden na drugiego, bez dogłębnej znalizy faktów i wyliczeń budżetowych dnia dzisiejszego. Przykładem niech będzie to co napisał; ~Górnik, 2005-08-17 16:14 SKUTEK DLA WIEKSZOŚCI OBYWATELI BĘDZIE TAKI, ŻE Panie i Panowie! Po pierwsze - nikt górnikom nie dał większych uprawnień emerytalnych od tych, które obecnie posiadają, a więc błęde jest mówienie o tym, że górnicy coś dostali więcej. Są tzw. prawa nabyte i nabywane, dlatego należy w państwie prawa zasadę tą uszanować. Po drugie - każde może sam sprawdzić matematycznie, że Balcerowicz się myli. O to przykład: Górnik pracuje 25 lat, przez te lata swej pracy otrzymuje wynagrodzenie 3800 zł brutto, składka ZUS z takiej pensji to ok. 1402 zł miesięcznie płacona przez górnika i pracodawcę. Przez 25 lat swej pracy górnik odprowadza wraz z pracodawcą do ZUS 490700 zł (350 m-cy x 1402 zł) w tym Barbórka i 14-stka. Przyjmując, że przeciętne emerytura górnicza wynosi 2400 zł miesięcznie, to wychodzi z tego wynik 204,45 m-cy, a lat 17. Średnia pobierania przez górnika emerytury w latach wynosi właśnie 17 lat, bo dożywa do 64 roku życia, a więc do górnika nikt nie dopłaca. To chyba proste i czytelne - nieprawdaż. Proszę, więc skończyć z tą nagonką na górników, bo napradę nie przystoi. Górnik umiejący liczyć i pisać. Każdy z Was moi mili może obliczyć podstawę swojej emerytury opierając się na obowiązujących ustawach ( o ile nie działają wstecz, oprócz policjantów i wojskowych zatrudnionych do 2006 roku ). Czy to jest ZUS czy tez inna instytucja obracająca naszą forsą odkładaną na emeryturę, obowiązek ma jeden - pomnażanie naszych składek przy wykorzystywaniu naszych pieniędzy przez "x" lat naszej pracy. Popieram tego górnika, gdyż sam należę do tej grupy zawodowej i mogę każdemu przedstawić bez tajemnic fakty dotyczące tzw. "górniczej emerytury", oraz opłacalności istnienia kopalń. Kopalnie to nie tylko kontrowersyjny węgiel, ale rudy miedzi, srebra, złota ( LGOM ), cynk i ołów oraz węgiel wysoko kaloryczny na Górnym i Dolnym Śąsku. Nie bronię siebie i innych w tym zawodzie, podobnie jest z nauczycielami, hutnikami, pielęgniarkami, kolejarzami i wiele wiele innymi zatrudnionymi w uciążliwych i szkodliwych warunkach. To co napisal " górnik" tyczy się wszystkich , którym leży na sercu ich własna emerytura, każdy powinien mieć świadomość ile na jego konto przelewanych jest pieniązków. Czy wszyscy przedsiębiorcy informują swoich pracowników ile odprowadzają na ich konto emerytalne, i czy pracownicy wiedzą jaka będzie ich emerytura ? Jak do tej pory to tylko firmy państwowe i tzw "budżetówka" wykazują na odpowiednim papierku ile co komu z do 65-ciu lat pracy. Czy generator biedy i bezrobocia, czyli tzw. woj. lubuskie powinno istnieć i pochłaniać niepotrzebnie publiczne pieniądze, które pompowane są w nowe urzędy rozdrapywane przez Gorzów lub Zielona Górę ? Komunikaccja kolejowa w stanie agonalnym, S3 - nikt nic nie wie ( może za istnienie lubuskiego Poznań dostał S3 - " moja opinia " ), szpitale jakby nie istniały, kosztowna i niepotrzebna dwuwładza wojewódzka + dwie stolice z całkowitym oderwaniem od rzeczywistości i problemów mieszkańców w pozostałych miejscowościach w woj.lubuskim. Co jeszcze ? Czy to mało? Nie chce uchodzić za wszech wiedzącego, ale era Hary PO...tera to pomyślcie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:05 PO obiecuje walkę z biurokracją i nadmierną administrację oraz politykierstwem w gospodarce przy np. zachowaniu woj .lubuskiego i dotychczsaowego podziału administracyjnego kraju. O co więc chodzi ? Kto może mi sensownie bez ble ble odpowiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Skrzypczyński Re: PS IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.08.05, 23:35 Jakbyś dobrze przeczytał ... Zmiany nie trzeba robić decyzją administracyjną!. Po co? SAMI MIESZKAŃCY oddolnie takiej zmiany zażądają prędzej czy później! Sprawa drogi S3 jasno pokazuje, że lobbying wielkopolski i dolnośląski jest mocniejszy i zawsze taki będzie w porównaniu z lubuskim. Pozdrawiam Paweł Skrzypczyński Kandydat do Sejmu Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:54 Więc o co w tym wszystkim chodzi ? Program przedwyborczy powinien jasno i wyrażnie określać zasady i cele oraz koszty. Ogólniki to nie program, ale.... Województwo lubuskie to nie jest tania buda dla psa ( nikt nie wie ile kosztuje ?), i jeżeli obiecujecie walkę z biurokracją to powinniście wiedziec ile kosztuje za lub nie lubuskiego, a dosłownie jego administracja. Albo, albo - czy macie konkretny jak to nazwę "biznes plan dla kraju" , czy tylko puste hasła? Acha, prymus jest za Odrą i od niego powinno się odgapiać, a nie tworzyć coś ponad siły i zamiary. Ponownie cztery lata szlag trafi!!!!!!! bez urazy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo II Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:44 Skoro lobbing z a w s z e bedzie silniejszy (wielkopolski i dolnośląski) to sorry miałki kandydacie - tego nie powinieneś powiedzieć. Na Ciebie napewno nie oddam głosu. Nie można wybierac człowieka bez wiary! Za jedno mozna podziekować temu kandydatowi - za to , że mówi prawde. I to by było na tyle. Ale to za mało aby zostac posłem. Posłów bez wiary nam nie potrzeba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harmonijkarz ustny napisałeś o stronie technicznje, a co z resztą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:41 Stronę techniczną opisałeś (-aś), a co ze stroną merytoryczną ? Nabrałeś (-aś) wody w usta ? A co z opisanymi zachowaniami niektórych 'orłów' z drużyny ? Jak oceniasz brak dialogu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapa Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:25 To była nieudana podróż! Brak programu ekonomicznego! Brak programu dla ludzi oświaty i służby zdrowia. Okrągłe frazesy. Odpowiedz Link Zgłoś