Dodaj do ulubionych

Tusk w Zielonej Górze

19.08.05, 21:13
Rewelacyjna Konwencja, jeszcze nigdy nie bylem na takiej fajnej imprezie
politycznej. Platformersi sie bardzo postarali. Gratuluje!!!!
Obserwuj wątek
    • dextarz Re: Tusk w Zielonej Górze 19.08.05, 21:35
      Takich wystąpień powinniśmy szukać ze świecą. Pełen profesjonalizm i wielkie
      brawa dla organizatorów. Co na to konkurencja??
    • proca_toya Re: Tusk i fajne laski ;) 19.08.05, 21:58
      widziałem w otoczeniu Tuska fajną Bożennę (wyglądała super) ale zaciekawiła
      mnie równie fajna laska, którą widziałem , niestety, tylko z tyłu w Lubuskiej
      TVP3 - ubrana również w białe falbanki - eeech ;) - może ona by mnie nawróciła
      z PiS na PO?? ;) Kto to? Ujawnij się! Ech, te wybory - jakich dostarczają nam
      emocji!
      • proca_toya Re: Tusk i fajne laski ;) 19.08.05, 22:32
        bosheeee, sami aktywiści i wolontariusze :(, a ja ciągle czekam na odpowiedź -
        kim jest ta laska w białych falbankach?
    • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.05, 22:24
      Witam

Mnie także podobała sie konwencja, chociaż ja stałem na scenie i mogłem
      obserwować jedynie publiczność :-)
      Publiczność (goście, zwolennicy) była znakomita, żywo reagująca i co
      najważniejsze widziałem dużo uśmiechniętych twarzy.
      Jest nadzieja.

POzdrawiam
      Paweł Skrzypczyński
      Kandydat do Sejmu RP
      pozycja nr 7 na liście
      Platforma Obywatelska
      Żary
      • Gość: TOFFI TO TY ZEŻARŁEŚ KRÓWKI ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:34
        na scenie w czsie konwencji
        • Gość: P. Skrzypczyński Re: Krówek nie próbowałem:-))) IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.05, 23:40
          Krówek nie próbowałem. Żałuję teraz. :-))

POzdrawiam
          Paweł Skrzypczyński
          Kandydat do Sejmu RP
          Platforma Obywatelska
          pozycja nr 7 na liście
          Żary
    • Gość: TOFF ZEŻARLI WSZYSTKIE KRÓWKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:32
      niech was byk popieści
    • Gość: lll Tusk +23 wspaniałych +nr 24(parszywa owca) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 00:09
      Po co ten mąż swojej żony w tym towarzystwie?
      • Gość: LUKASZ A MI SIE W OGLOLE NIE PODOBAJA BILBORDY IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 08:45
        NIE MAM JESZCZE ZKONKRETYZOWANEGO KANDYDATA NA PREZYDENTA ALE BARDZO NIE
        PODOBAJA MI SIE BILBORDY Z HASLEM "PREZYDENT TUSK" TO TYLE CO MAM DO
        POWIEDZENIA DZIEKUJE
      • Gość: biala owca Re: Tusk +23 wspaniałych +nr 24(parszywa owca) IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 08:45
        Niestety w kazdym towarzystwie znajdzie sie czarna owca. W naszym niestety tez
        jest czego oczywiscie zaluje. Nalezy zrobic wszystko aby zbyt dluga z nami nie
        pozostala...
        • Gość: sprawiedliwy Re: Tusk +23 wspaniałych +nr 24(parszywa owca) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:26
          Spodziewałem się czegoś bardziej żywego.Donald trochę się garbił, szczególnie
          podczas prezentacji kandydatów.Czesiu próbował wyrwać mu rękę może dlatego
          donald był taki smutny.Zabrakło bardziej dynamicznej muzy i lepszego
          prowadzącego.Podobał mi się dziewczyny przy wejściu orza od pudyniaka.Co do
          prezenatacji kandydatów to zdeka długa.Szkoda trochę ludzi bachala u których
          widać smutek.Wiem że przed partią duże wyzwania, ale po władze należy iść z
          radością i entuzjazmem.Tego zabrakło.A szefową sztabu jest młoda i energiczna
          marta S.
          • konrad.zgora udana konwencja 20.08.05, 21:17
            A mi sie podobalo. Byl telebim, spot, balony, banery, muzyka, lider partii i
            kandydaci. To nie byl jarmarczny festyn, ale prezentacja ludzi PO. Nie wiem
            jeszcze na ktorego z nich zagosuje, ale mialem okazje zobaczyc ich i posluchac.
            Bylo profesjonalnie, dynamicznie i widac bylo, ze sztab sie bardzo przylozyl.
            Odwiedzilem juz kilka lubuskich konwencji i ta byla naprawde dobra. Nie ma
            nawet co porownywac z nieciekawym spotkaniem z Cimoszewiczem.
        • Gość: bożenkifan Re: Tusk +23 wspaniałych +nr 24(parszywa owca) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:33
          Lepszy Sławek R. niż współpracujący z sld czesiu i bożenka b.Wszystcy pamiętają
          akcję z prezydium rady i obroną czerwonej lubuskiej bożenki. Ale nie wszystcy
          wiedzą że najmłodszym naczelnikiem w urzędzie wojewódzkim za czasów PZPR był
          czesiu f.Zastanawiam się nad złożonymi przez nich oświadczeniami
          lustacyjnymi.Czy w latach 80 można był byś wysokim urzednikiem i nie
          współpracować?Również czy w latach 80 można było wyjechać legalnie na zachód
          bez zobowiązań?A może by jakiś lokalny wildstain zajął się tymi faktami!?
          • Gość: P. Skrzypczyński Re: do bożenkifan IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 13:14
            Jeżeli już cokolwiek sugerujesz (a sugerujesz bardzo dużo), to może warto
            podpisać się imieniem i nazwiskiem?
            Swoimi sugestiami wpisujesz sie niestety w działanie typowo SB-eckie
            ("uprzejmie donoszę ..") i może w Twoim przypadku też przydałby sie lokalny
            Wildsein?
            Wszyscy kandydaci składają OŚWIADCZENIE o tym, czy kiedykolwiek świadomie
            współpracowali z tajnymi służbami PRL. Dziennikarze też mają prawo publicznie o
            to zapytać.

Paweł Skrzypczyński
            Kandydat do Sejmu RP
            Platforma Obywatelska
            pozycja nr 7 na liście
            • Gość: ala Re: do bożenkifan IP: *.gorzow.mm.pl 20.08.05, 18:12
              Panie Skrzypczynski, chcialabym Panu pomoc w rozwiazaniu zagadki. Pod
              pseudonimem "bozenkifan" ukrywa sie zapewne dyzurny pupil posla PO Bachalskiego,
              Sebastian Ciemnoczolowski. Teksty o czerwonej bozence i czesiu pojawiaja sie juz
              od dawna pod roznymi nickami i sa w stylu SC. Nie bylam wprawdzie na konwencji,
              ale z opowiesci wiem, ze dobrze wypadl pan "Skrzypek". Chidzilo zapwene o pana.
              Gratuluje.
            • Gość: POfan Re: do bożenkifan IP: *.ztpnet.pl 21.08.05, 07:07
              bożenkifan pisze o Czesławie Fiedorowiczu.niestety
              • Gość: michał Re: do bożenkifan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:07
                nie tłoczcie ludziom ciemnoty, fiedorowicz byl przeciez w 'solidarnosci' a w urzedzie wojewodzkim zaczal prace w 1990r
    • Gość: JOTEM.ZG Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:06
      UCZESTNICY DYSKUSJI SKŁONILI SIĘ DO B.NISKIEGO POZIOMU.
      WIDZĘ, ŻE Z TEJ DRUŻYNY KANDYDATÓW ZOSTAŁ BEZ SKAZY TYLKO JEDEN, WŁAŚNIE TUSK.
      JA I MOJA RODZINA GŁOSUJEMY NA NIEGO.
      • Gość: Condoliza Komiczna drużyna IP: 82.160.253.* 20.08.05, 14:48
        Byłem też na tej "wspaniałej " konwencji.
        Mam prośbę aby dyżurni platformersi nie zaśmiecali forum swoimi ochami i achami
        na temat jej przebiegu.
        Żenada - Fiedia wiecznie na usługach władzy, żądna sławy Bożennka, no i Sławuś -
        mąż swojej przezacnej żony.

Ale kompania. Kondolencje PO.
        • Gość: P. Skrzypczyński Re: Komiczna drużyna IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 15:21
          Piszesz: "ale kompania" wymieniając wcześniej TRZY osoby. Kandydatów, którzy
          się prezentowali podczas konwencji było 24-ech.
          Sformułowanie "ale kompania" (w negatywnym sensie) odnosisz więc do wszystkich
          kandydatów łącznie, czy tylko do tych trzech osób?
          Jeżeli do wszystkich kandydatów łącznie, to rozumiem, że wiesz o nich
          wszystkich bardzo wiele i swoją ocenę opierasz na konkretnych argumentach?

POzdrawiam
          Paweł Skrzypczyński
          Kandydat do Sejmu RP
          poz. nr 7 na liście
          Platforma Obywatelska
        • Gość: cosma Re: Komiczna drużyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 17:48
          widzę ,że konkurencja nie śpi.Porównaj kompetencje wszystkich kandydatów PO,a
          obiektywnie stwierdzisz,że nie ma tylu wśród kandydatów pozostałych partii
          razem wziętych.A co do Czesława Fedorowicza to wg mojej opinii,a obserwuję
          scenę polityczną od wielu lat,jeden z niewielu naprawdę kompetentnych i
          pracowitych posłow lubuskich poprzednich dwóch kadencji.O naszych posłach w
          ostatniej kadencji z litości nie wspomnę,poza Marcinkiewiczem-"ekspertem"
          gospodarczym PiS,którego głównym osiągnięciem jest umieszczenie Gorzowa na
          mapie pogody.Jaki ekspert-taki program.
          • Gość: Mika Re: Komiczna drużyna IP: *.gorzow.mm.pl 20.08.05, 18:02
            Mam nadzieję że dzięki Platformie Obywatelskiej to niepotrzebne
            województwo Lubuskie zostanie jak najszybciej rozwiązane !
            • Gość: vGiS Re: Komiczna drużyna IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 11:41
              Gość portalu: Mika napisał(a):

> Mam nadzieję że dzięki Platformie Obywatelskiej to niepotrzebne
              > województwo Lubuskie zostanie jak najszybciej rozwiązane !

Chyba nie słyszałaś co mówił Tusk? Bardzo mnie w tym wzgledzie rozczarował.
              Widać jest wielkim przyjacielem urzedasow, a wrogiem podatnikow.
    • Gość: ala Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.gorzow.mm.pl 20.08.05, 18:13
      Panie Skrzypczynski, chcialabym Panu pomoc w rozwiazaniu zagadki. Pod
      pseudonimem "bozenkifan" ukrywa sie zapewne dyzurny pupil posla PO Bachalskiego,
      Sebastian Ciemnoczolowski. Teksty o czerwonej bozence i czesiu pojawiaja sie juz
      od dawna pod roznymi nickami i sa w stylu SC. Nie bylam wprawdzie na konwencji,
      ale z opowiesci wiem, ze dobrze wypadl pan "Skrzypek". Chidzilo zapwene o pana.
      Gratuluje.
      • Gość: Bonia Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 19:09
        Gratuluję Tuskowi świetny kandydat,co do Fiedorowicza , facet żądny władzy ,
        chcecie coś więcej o nim wiedzieć zapytajcie kogoś bliskiego z jego rodziny
        jaki pazerny na pieniądze i władzę dla siebie i tylko siebie. Żądna władzy na
        pasłankę Bożennka przepada idąć w szeregu z Jabłońskim i Ronowiczem. Ci dwaj
        bardzo ładnie się zaprezentowali i na jednego z nich zagłosuję.
      • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do ali IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 22:27
        Dziękuje za dobre słowo i gratulacje. Skoro "dobrze wypadł pan Skrzypek" :-),
        to jest to (dla mnie) dobry znak. Oczywiście :-) na konwencji powiedziałem co
        innego niż miałem przygotowane, ale musiałem trzymać się rygorów czasowych i
        jak najbardziej się streszczać.

POzdrawiam
        Paweł Skrzypczyński
        Kandydat do Sejmu RP
        poz. nr 7 na liście
        Platforma Obywatelska
    • Gość: gosc CZEMU SOBIE PRZYPOMINAJA PRZED WYBORAMI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 19:06
      glosowac na tych co przez 4 lata mieli na uwadze lubuskie, a nie partyjne ryby
      pod koniec kadencji przyjezdzaja oglupiac narod
      • Gość: biedak Re: CZEMU SOBIE PRZYPOMINAJA PRZED WYBORAMI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 20:46
        Ten TUSK to jakiś biedak. Rzeczpospolita opublikowała stan majątkowy kandydatów
        na przezydenta. Oszczędności tego kandydata sa po poziomie emeryta. Chyba że
        rżnie głupa. Giertych do roboty!
    • Gość: obserwator Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.one.pl / *.one.pl 20.08.05, 21:49
      A kto sie w takim skorumpowanym kraju dorobi,nieuczciwi zagarneli chyba juz
      wszystko co przynosilo zyski ,nowych nie dopuszcza do swojego koryta- a jeszcze
      jak sie obrazaja ,ze sa o cokolweik posadzani. W tym kraju i takiej
      rzeczywistosci uczciwi ludzie /tacy jak ja/ maja tylko dlugi i pozyczki do
      splacania.Im wiecej pracuje tym mam mniej po 30 latach pracy .Wiec moze nie ja
      jeden mam ten sam problem ,ze nie mam nic.
      • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do obserwatora IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 22:38
        Trzeba "ZLIKWIDOWAĆ koryto , a nie świnie" jak mawiał swojego czasu Janusz
        Korwin Mikke. Politycy nie mają mieć ŻADNYCH przywilejów z racji tej, że są
        politykami. Ograniczenie władzy urzędów centralnych powinno byc priorytetem
        nowego parlamentu.
        Wiecej władzy i pieniędzy dla samorządu, większa wolność gospodarcza i
        ograniczenie biurokracji to główne cele do osiągnięcia już na początku kadencji.

POzdrawiam
        Paweł Skrzypczyński
        Kandydat do Sejmu RP
        poz. nr 7 na liście
        Platforma Obywatelska
        • Gość: ink Re: Tusk w Zielonej Górze - do obserwatora IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 00:31
          Pytanie do 7 miejsca na liście: gdzie Pan studiował, o czym Pan pisał pracę
          magisterską i co Pan ostatnio czytał?
          Oczywiście to z ciekawości.
          • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 00:54
            Ciekawość rozumiem :-) Studiowałem na Uniwersytecie Wrocławskim - jestem mgr
            filologii polskiej. Jestem także dypl. spec. ds. Public Relations po Wyższej
            Szkole Bankowej w Poznaniu.
            Pracę magisterską pisałem o stereotypach w filmie, a dyplomową o promocji
            stowarzyszeń( na przykładzie).
            Ostatnio czytałem "Sekrety himalajskich mistrzów" Świ Ramy oraz "Europę"
            Normana Daviesa.

POzdrawiam
            Paweł Skrzypczyński
            Kandydat do Sejmu RP
            poz. nr 7 na liście
            Platforma Obywatelska
            • Gość: atrament Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 01:03
              Lektury raczej rozstrzelone, ale ja tego za grzech nie uważam.
              A jakie to były stereotypy, że podrążę trochę temat?
              :)
              • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 01:15
                To, że "lektury raczej rozstrzelone", to chyba nie (grzech) zarzut? :-) ksiażke
                Świ Ramy polecam, bo można wiele nauczyć się i dowiedzieć jak poskaramiać swoje
                ego, pychę i gniew. To szczególnie ważne jak ma się aspiracje do "bycia władzą
                ustawodawczą". Sterotypy na przykładzie filmu "Vabank" Julisza Machulskiego.

POzdrawiam
                Paweł Skrzypczyński
                Kandyadat do Sejmu RP
                poz. nr 7 na liście
                Platforma Obywatelska
                • Gość: ink Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 01:25
                  Podoba mi się, że wybrał Pan niekoniunkturalne studia, ale mam nadzieję, że
                  Vabank nie jest numer jeden na Pańskiej liście ulubionych filmów.
                  I jeszcze jedno pytanko do PT kandydata: czy czyta Pan blog kataryny?
                  • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 01:36
                    Do moich ulubionych filmów należą fimy Ch. Chaplina (wszystko) i "Zezowate
                    szczęście" z B. Kobielą, "Poszukiwacze" z J.Wayne'm - na tym lista się
                    oczywiście nie kończy :-)
                    Jeżeli chodzi o blog kataryny, to chyba kiedyś zaglądałem - ktoś wklejał linki
                    na tym forum...?

POzdrawiam
                    Paweł Skrzypczyński
                    Kandydat do Sejmu RP
                    poz. nr 7 na liście
                    Platforma Obywatelska
              • Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 08:04
                W sejmie są potrzebni ekonomiści i prawnicy a nie filolodzy i specjaliści od
                macenia ludziom w głowach!
                • Gość: ink Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 10:20
                  c? Było przecież wielu prawników i ekonomistów w sejmie obecnej kadencji.:>/ W
                  sejmie potrzeba ludzi myślących.

• Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 10:25
                    Absolwent fiologii polskiej powinien pracować w szkole, dodatkowo może robić
                    inne rzeczy w których znajomość języka polskiego na poziomie uniwersyteckim jest
                    niezbędna. Specjalista od PR powinien pracować w sztabach wyborczych. Wtedy
                    dorobi do pensji nauczycielskiej. Zbyt kiepskie kwalifikacje na
                    parlamentarzystę. W sejmie stanowi się prawo, a nie pisze felietony!
                    • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm(-a) 2 IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 11:21
                      Przeanalizowałem właśnie pierwsze dziesiątki kandydatów ze wszystkich list
                      wyborczych.Jakie wykształcenie i profesje mają kandydaci?
                      Proszę bardzo:
                      tokarz, emerytowany maszynista, technik mechanik, meteorolog, dyrektor liceum,
                      nauczyciel, lekarz, student, technik odlewnik, technik spożywczy, dr wychowania
                      fizycznego, farmaceuta, inżynier włókiennik, katechetka, informatyk, historyk,
                      prof. medycyny alternatywnej, emeryt wojskowy, fryzjer, plastyk liternik,
                      kierowca, nauczyciel akademicki, emeryt policyjny, artysta rzeźbiarz, metalurg,
                      przędzasz bawełny, mechanik samochodowy, murarz, rolnik, socjolog, politolog,
                      kasjer kredytowy, pielęgniarka, dziennikarz, trener, instruktor handlowy,
                      pedagog...
                      Wiele z tych profesji (i wykształcenia) się powtarza. Dużo jest inżynierów,
                      techników, nauczycieli, lekarzy, pedagogów.

POzdrawiam
                      Paweł Skrzypczyński
                      Kandydat do Sejmu RP
                      poz. nr 7 na liście
                      Platforma Obywatelska
                      • Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm(-a) 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:37
                        I to jest nieszczęście. Ta lista oczywiście! To jest pop-komunizm!
                        • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm(-a) 2 IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 11:58
                          Znam ludzi, którzy ukończyli szkoły artystyczne, a dzisiaj prowadzą firmy
                          budowlane i zatrudniają ludzi. Znam także takich, co nie mają wyższego
                          wykształcenia, a są właścicielami dobrze prosperujących firm. Zatrudniają
                          PRAWNIKÓW, EKONOMISTÓW ...
                          Znam prawników (mgr prawa), którzy pracują na etatach w podrzędnych urzędach.
                          Znam ekonomistów, którzy całe życie przepracowali w jakimś urzędzie.
                          Biografie ludzi, to nie tylko wykształcenie i wykonywany zawód. Ocena
                          kwalifikacji np. do polityki wyłącznie przez ten pryzmat to duże uproszczenie.

POzdrawiam
                          Paweł Skrzypczyński
                          Kandydat do Sejmu RP
                          poz. nr 7 na liście
                          Platforma Obywatelska
                    • Gość: ink Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 11:45
                      Polonista powinien pracować w szkole? Może najlepiej jeszcze wprowadzić nakazy
                      pracy, takie na 15 lat przynajmniej, jak ongiś w wojsku. Będzie prawdziwy porządek
                      ;)))
                    • Gość: monday1974 Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 21:14
                      Ależ dyrdymałki sejm wstawiasz. Idąc tym tropem, to tylko prawnicy powinni
                      zasiadać w Parlamencie . Prezydent też powinien być prawnikiem?
                • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm (-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 10:38
                  Zgadzam się, że w Sejmie potrzebni są prawnicy i ekonomiści, ale oznaczałoby
                  to, że wiekszość dotychczasowych i obecnych kandydatów na wszystkich listach
                  powinna "dać sobie spokój". Sejm to nie jest rząd ani agencja rządowa. Poseł
                  podejmuje decyzje POLITYCZNE w oparciu (też) o EKSPERTYZY prawne i ekonomiczne.

Proszę także nie mylić wykształcenia z wykonywaną profesją. Ja przez wiele lat
                  prowadziłem WŁASNĄ działalność gospodarczą, pracowałem też w w dużych firmach
                  produkcyjnych i międzynarodowym koncernie - odpowiadałem za negocjacje, umowy,
                  zabezpieczenia finansowe, dokonywałe transakcji na poziomie 500 tys (pół
                  miliona zł) dziennie!

POzdrowienia
                  Paweł Skrzypczyński
                  Kandydat do Sejmu RP
                  poz. nr 7 na liście
                  Platforma Obywatelska
                  • Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm (-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:40
                    A ile chłopie tych dni za 500.000 dziennie było w roku. Mydlenie oczu. Gdybyś
                    odpowiadał jednoosobowo ja takie transakcje nie powinieneś zasaiadać w sejmie.
                    Do parlamentu nie bierze się ludzi z biznesu. Sami się zresztą, poza nielicznymi
                    wyjatkami, nie pchają. Nie muszę udawadniać dlaczego.
                    • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm (-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 12:15
                      Tych dni było sporo - średnia wahała się pomiędzy 150-250 tys. dziennie. To nie
                      był (używam czasu przeszłego) "mój biznes" - chyba źle przeczytałeś. Tak -
                      odpowiedzialność była jednoosobowa.
                      Już znalazłeś dwa powody, dla których nie powinienem "zasiadać" :-) w Sejmie:
                      pierwszy to wykształcenie, a drugi to doświadczenie w biznesie (własnym i w
                      roli pracownika). ;-)
                      To, że mam 1,85 cm wzrostu nie będzie chyba przeszkodą?

Pozdrawiam
                      Paweł Skrzypczyński
                      Kandydat do Sejmu RP
                      poz. nr 7 na liście
                      Platforma Obywatelska
                      • Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do sejm (-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:35
                        To jest cecha biologiczna bez znaczenia politycznego.
            • Gość: NASTASE Re: Tusk w Zielonej Górze - do ink(i) IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.08.05, 20:26
              panie P.Skrzypczynski jesli chcesz PAN walczyc z komuna i miec moje
              poparcie /ja mam 41 lat/ to na mily BOG zrzeknij sie pan swojego
              wyksztalcenia , ktore dala panu komuna ale oficjalnie i dalej mozesz sobie
              glosic swoje hasla i ideje. a tak to nie zasmiecaj ludziom glow tymi swoimi
              wywodami./dodam od razu ze zadna partia mnie nie "wspiera" i cala ta wasza
              polityke dla dobra kraju mam gleboko w .../

• Gość: skąd? Re: Tusk w Zielonej Górze - do obserwatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 08:02
          Młody człowieku! Skąd weźmiesz więcej pieniędzy dla samorządów obniżając
          podatki. skąd weźmiesz na inwestycje? Brak inwestycji to wzrost bezrobocia i tak
          juz wysokiego, które ci sami ludzie teraz przefarbowani pozostawili po sobie
          przed 4-ema laty.
          • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 10:49
            Faktycznie! Brak inwestycji to wzrost bezrobocia. Tylko kto będzie inwestować
            przy wysokich podatkach? No chyba, że proponujemy rozwiązania typu "wielkie
            budowy socjalizmu", kiedy to państwo jest głównym inwestorem i co zresztą
            przerabialiśmy już w okresie dwudziestolecia międzywojennego i kilkadziesiąt
            lat socjalizmu.
            Inwestorzy (ci konkretni) "uciekają" z Polski nie dlatego, że mamy NISKIE
            podatki. Dlaczego uciekają na Słowację, do Rosji lub Estonii? Proszę zapytać
            prezydenta Tyszkiewicza z Nowej Soli.
            Jak rząd Millera OBNIŻYŁ CIT na 19%, to okazało sie, że wpływy z tytułu tego
            podatku do budżetu WZROSŁY.

POzdrawiam
            Paweł Skrzypczyński
            Kandydat do Sejmu RP
            poz. nr 7 na liście
            Platforma Obywatelska
            • Gość: bąbel Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:53
              >Inwestorzy (ci konkretni) "uciekają" z Polski nie dlatego, że mamy NISKIE
              podatki. Dlaczego uciekają na Słowację, do Rosji lub Estonii? Proszę zapytać
              prezydenta Tyszkiewicza z Nowej Soli.<

A może flatego, że tam jest tańsza siła robocza, a w Rosji szczególnie.
              Oszukujesz sam siebie, mówisz - niski podatek to wzrost gospodarczy, co więc
              powiesz o wzroście w Rosji czy w Słowacji. Podatki zawsze wzbudzały emocje,
              nikt ich nie chce płacić jakie by nie były małe czy duże.
              Najważniejszy jest system "ściągalności" podatków. "kontroli" finansowej
              oraz "mądre gospodarowanie publicznym groszem" . Inwestorzy uciekają też przed
              działaniami prawa wstecz, często zmienianym i niezrozumiałym, przed
              nikompetentnymi polskimi urzędami... no właśnie co sądzisz o łapówkach,
              prywacie i innym patologiach ?

• Gość: Sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:02
                Oni już rzadzą, np. Narodowym Funduszem Zdrowia w Warszawie, na czele którego
                stoi Pan Miller, były wiceminister w rządzie Premiera Buska. Przewodniczącym
                Rady jest Janusz Zalewski - były Wojewoda Wrocławski. A bałagan jaki jest każdy
                widzi. Jeden z dyrektorów oddziału pojechał służbowym autem z kierowcą na urlop
                zagranice (stwierdzono to w protokole NIK-u, i co? i nic, dalej jest dyrektorem.
                Mam nadzieję, ze chociaż zapłacił "do tyłu". 15% podatki, to wzrost podatków
                gazety, książki, itd. O tym się nie mówi. A szkoda!
                • Gość: bąbel Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:29
                  Bo człowieka już szlag trafia jak słyszy ponownie te same co przed laty
                  obiecanki. PO to też ludzie z dawnej UW i innych ugrupowań, które były
                  wielokrotnie przy władzy. Pan Rokita zajmował wiele eksponowanych stanowisk,
                  pan Tusk na polityczym rynku od wielu...wielu lat. Mieli bardzo dużo czasu i
                  możliwości na przeprowadzenie "cudu" w kraju.
                  W Polsce po tylu latach powinien być już tylko RAJ. Każda partia obiecywała
                  przez kilkanaście lat cuda i przemiany gospodarczo-społeczne. Po z sumowaniu
                  tego wszystkiego siądzmy pod rajską jabłonką , a z tyłu Rokita-zerwij jablko...
                  • Gość: xxxxxxxxxx Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.idea.pl 21.08.05, 13:29
                    dlatego trzeba głosować na nowych ludzi, ale tych sprawdzonych, co już nawet
                    lokalnie robią. powiedzmy, kto jest w jakiejkolwiek partii dłużej niż 5 lat -
                    won!!!
                    • Gość: popieram! Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:38
                      • Gość: xxxxxxx Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.idea.pl 21.08.05, 13:43
                        pierwsze pytanie do kandydatów: jak długo prowdzicie "życie partyjne", w ilu
                        już partiach działaliście? bo tacy są własnie nasi kandydaci. to smutne.
                        • Gość: P. Skrzypczyński Re: pierwsza partia polityczna IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 13:55
                          PO to moja pierwsza partia, do której należę od 1,5 roku. Nigdy wcześniej nie
                          należałem do żadnej partii politycznej.

POzdrawiam
                          Paweł Skrzypczyński
                          Kandydat do Sejmu RP
                          poz. nr 7 na liście
                          Platforma Obywatelska
                          • Gość: sejm Re: pierwsza partia polityczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:01
                            Szanowny Panie Magistrze!
                            Coś mi się wydaje, że wyleją Pana z tej partii, za:
                            -założenie tematu
                            -infantylną propagandę
                            -sprowokoania "lania" PO
                            • Gość: P. Skrzypczyński Re: pierwsza partia polityczna IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 14:38
                              Szanowny Adwersarzu :-)
                              Nie Musisz mnie tytułować.
                              Odpowiem:
                              - założenie którego tematu, bo nie przypominam sobie żebym jakiś
                              temat "zakładał"?
                              - sposób komunikowania się z wyborcami (nie propaganda) to moja sprawa
                              - sprowokowanie "lania" PO nie może sie przecież odbyć poprzez "infantylną
                              propagandę" ;-), chociaż słynne "Balcerowicz musi odejść" dało w Polsce
                              poparcie sondażowe ok.17%

Pozdrawiam
                              Paweł Skrzypczyński
                              Kandydat do Sejmu RP
                              poz. nr 7 na liście
                              Platforma Obywatelska
                            • Gość: ink Re: pierwsza partia polityczna IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 17:21
                              To z mojej strony padły szczegółowe pytania pod adresem kandydata. Wcale tego
                              nie żałuję ;))
                    • Gość: bąbel Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:29
                      Skrzypczyński jest jak mówi nowy, ale i tak Rokita z Tuskiem to starzy wypaleni
                      i winni po części sytuacji w kraju. Oni ponownie od wielu lat będą
                      na "szczytach". Taka jest ordynacja wyborcza i dlatego nie wierzę nikomu. Jak
                      można mówić o prrzemianach na lepsze i utrzymywać dla wygody taką ordynację.
                      Wiadomo, gdyby była inna o tych dwóch panach nikt już by nie pamiętał.
                      Poseł to niezła fucha, a ile "przywilejów".
                      • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 14:44
                        1. PO pieniędzy podatników z budżetu państwa nie bierze - inne partie biorą
                        2. PO nie miała wiekszości w obecnym Sejmie, aby ordynację zmienić - SLD mogło
                        to zrobić
                        3. PO wyraźnie mówi - "przywilejom dla parlamentarzystów mówimy NIE!" -
                        ograniczenie immunitetu poselskiego (postulowane) i rezygnacja z "trzynastek"
                        (faktyczna), to chyba krok w dobrym kierunku?

POzdrawiam
                        Paweł Skrzypczyński
                        Kandydat do Sejmu RP
                        poz. nr 7 na liście
                        Platforma Obywatelska
                        • Gość: bąbel Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 15:16
                          >2. PO nie miała wiekszości w obecnym Sejmie, aby ordynację zmienić - SLD mogło<

PO zgoda, młoda partia, ale jej czołowi działacze byli na szcZytach władzy
                          będąc członkami różnych parti i partyjek ( np. UW ).

> ograniczenie immunitetu poselskiego (postulowane) i rezygnacja z "trzynastek"
                          > (faktyczna), to chyba krok w dobrym kierunku? <

Nic nie stało na przszkodzie , aby publicznie przed kamerami przez ostatnią
                          kadencję członkowie PO złożyli na ręce petycję o zniesieniu immunitetu oraz
                          pobrane kwoty tzw. trzynastek.
                          Mówienie i mówienie "nie" to jeszcze nie jest sprzeciw. Polecam strony WWW o
                          tematyce rządy w Polsce dla przypomnienia obietnic.
                          Osobiście bardzo przepraszam za mój krytycyzm, ale życie nauczyło mnie
                          jednego - nie wierzę żadnemu politykom i ich obiecankom. Całe moje życie
                          słuchałem obietnic i pochwał dnia dzisiejszego. Zaczęła się u mnie rozwijać
                          choroba oczu i uszu : widziałem co innego niż słyszałem i na odwrót,
                          dolegliwość postępuje. Niestety takich mamy lekarzy.

• Gość: bąbel Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 15:20
                          >2. PO nie miała wiekszości w obecnym Sejmie, aby ordynację zmienić - SLD mogło<

PO zgoda, młoda partia, ale jej czołowi działacze byli na szczytach władzy
                          będąc członkami różnych parti i partyjek ( np. UW ).

> ograniczenie immunitetu poselskiego (postulowane) i rezygnacja z "trzynastek"
                          > (faktyczna), to chyba krok w dobrym kierunku? <

Nic nie stało na przszkodzie , aby publicznie przed kamerami przez ostatnią
                          kadencję członkowie PO złożyli na ręce petycję o zniesieniu immunitetu oraz
                          pobrane kwoty tzw. trzynastek.
                          Mówienie i mówienie "nie" to jeszcze nie jest sprzeciw. Polecam strony WWW o
                          tematyce rządy w Polsce dla przypomnienia obietnic.
                          Osobiście bardzo przepraszam za mój krytycyzm, ale życie nauczyło mnie
                          jednego - nie wierzę politykom i ich obiecankom. Całe moje życie
                          słuchałem obietnic i czekałem na normalność. Zaczęła się u mnie rozwijać
                          choroba oczu i uszu : widziałem co innego niż słyszałem i na odwrót,
                          dolegliwość postępuje. Niestety takich mamy lekarzy.

Mimo wszystko pozdrawiam i życzę sukcesu

• Gość: Za PO mniany PO prawcie PO lske IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.08.05, 10:28
                          PO prostu wszystkie inne partie zawsze szly PO pieniadze PO datników. Im sie
                          wydawalo, ze to jest dzialanie PO prawne politycznie bo nasz soc-kapitalizm nie
                          wyrósl jeszcze z "janosikowania". dopiero jak odplynie za granice 5%
                          najzdolniejszych PO laków, bedzie problem z PO stepem naszej gos PO darki. Juz
                          na PO czatku nowej kadencji PO musi sie zastanowic nad tym problemem. PO tym
                          bedzie juz za pózno na PO moc reformom. PO zdrawiam PO niewczasie i PO zadam
                          szybkiej PO prawy tak jak i 38 mln moich zanie PO kojonych rodaków.
                • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 12:32
                  Nie mówi sie także, że np. mamy obniżony VAT tylko na okres przejściowy i
                  przyjdzie moment, że zamiast 7% możemy mieć 22%. Nie mówi sie także, że
                  POTANIEJE ENERGIA i TELEFONY (22% na 15%).
                  Nie mówi sie także, że PIT będzie jedną kartką papieru, bo wyliczenie 15% od
                  dochodu będzie dziecinnie proste. Nie mówi się także, że szara strefa ograniczy
                  sie bardzo (przestanie sie opłacać oszukiwać i lepiej zapłacić te 15% za
                  spokój) i będą większe wpływy do budżetu...
                  Zawsze bedzie problem, ale należy kalkulować: Co nam sie opłaca? Postawić na
                  rozwój gospodarki czy utrzymywać fikcyjne państwo opiekuńcze?
                  Jak na razie, to młodzi wykształceni ludzie uciekają za granicę i tam PŁACĄ
                  PODATKI (zawiązują rodziny, posyłają dzieci do szkoły, asymilują się). Ciekawe
                  więc kto zapracuje na przywileje emerytalne dla wybranych grup społecznych.
                  Zakładów produkcyjnych nie przybywa. Inwestorzy jakoś się nie kwapią do Polski.

POzdrawiam
                  Paweł Skrzypczyński
                  Kandydat do Sejmu RP
                  poz. nr 7 na liście
                  Platforma Obywatelska
                  • Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:39
                    Skąd ta pewność o ograniczeniu "szrej strefy"? To są dziecinne mrzonki i
                    futurologia albo wróżby ze szklanej kuli!
                    • Gość: zasieki1 Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:50
                      chocby stad, ze tak dziala rynek. po obnizeniu akcyzy na wodke bimbrownikom
                      przestalo sie oplacac pedzic, w zwiazku z czym wzrosla sprzedaz alkoholu i
                      wplywy z tyt. akcyzy. to proste, wystarczy tylko CHCIEC to zrozumiec
                      • Gość: sejm Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:55
                        Sprzedaż alkoholu w tym rozpitym społeczeństwie akurat mnie nie cieszy. Chyba że
                        pijanemu łatwiej wcisnąć każdą głupotę, a jak się napije, to nie będzie czytał
                        książek i gazet, bo te muszą podrożeć! 15% to reklama monoplu spirytusowego,
                        masz rację1 Tyle mają najmocniejsze wina i likiery. szkoda, że nie 4-5% podatki,
                        tyle alkoholu ma piwo!
                        • Gość: zasieki1 Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:51
                          no widzisz, ty NIE CHCESZ tego zrozumiec. pijesz wiecej po obnizeniu akcyzy?
                          nie! rozpite spoleczenstwo (wg ciebie) pije tyle samo, ale kupuje alkohol w
                          sklepie a nie na mecie. to jest na prawde proste. drugiej czesci twojego postu
                          nie rozumiem
                    • Gość: P. Skrzypczyński Re: Tusk w Zielonej Górze - do skąd(-a) IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.05, 12:59
                      Prowadzenie biznesu, to ryzyko. Przedsiębiorca KALKULUJE. Jak będzie miał
                      PROSTY podatek (zarobił 1000 zł, płaci 15% czyli 150 zł podatku - podaje swój
                      NIP i PESEL, imie nazwisko, adres - PIT w takim układzie to jedna kartka).
                      Pomyłki są mało mozliwe i nie traci się czasu na urzędy i skomplikowane
                      rozliczenia. W takim układzie kalkulacja jest prosta: TO SIĘ OPŁACA! Zapłacenie
                      15% za "święty spokój". Jest to także bardzo ważne dla małych, rozwijających
                      się firm. Przy podatku 40% przestaje się opłacać cokolwiek i lepiej RYZYKOWAĆ,
                      prać brudne pieniądze lub wyprowadzać kapitał za granicę.
                      Sam prowadziłem działalność gospodarczą - spotykałem sie czesto z
                      przedsiębiorcami, którzy tak te sprawy widzieli i na takie zmiany czekają.

POzdrawiam
                      Paweł Skrzypczyński
                      Kandydat do Sejmu RP
                      poz. nr 7 na liście
                      Platforma Obywatelska
    • Gość: harmonijkarz ustny Byłem tam - moja prywatna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:37
      1. Strona techniczna

Prezentacja p. Tuska - kandydata na prezydenta RP i jego "drużyny" na posłów
      była zrobiona z rozmachem. Było to widowisko polityczne robione w tempie, w
      stylu amerykańskim. Prowadzącemu prezentację panu zabrakło jednak feelingu w
      głosie, zabrakło melodii, co sprawiało wrażenie trochę na siłę robionego 'luzu'.
      Samo spotkanie przypominało spot reklamowy, było kolorowo i wesoło, było parę
      sloganów, ale zabrakło DIALOGU.

2. Co mi się nie podobało ?

1) Nie został określony priorytet-
      a)czy jest to przede wszystkim spotkanie z kandydatem na prezydenta,
      b)czy jest to przede wszystkim spotkanie z kandydatami na posłów
      Było eklektycznie.

2) "Dziwne" zachowania niektórych - oto ich list
      a) transparenty niektórych kandydatów np. p. Bukiewicz, p. Jabłońskiego, p.
      Szadnego;
      b) "ty-kanie" p. Tuska przez p. Bachalskiego;
      c) chwytanie za ręce p. Tuska przez p. Fiedorowicza;
      d) dłuuuuugi spaaaaacer po scenie p. Ronowicza;
      Zachowania te dowodzą, że niektórzy z kandydatów na posłów już w chwili startu
      grają nie fair play przede wszystkim przeciwko kolegom z teamu. Wygląda na to,
      ze już na tym etapie kandydaci np. z Drezdenka, Krosna czy Żar mają być tylko
      dostarczycielami głosów na listę takich lokalnych bossów partyjnych jak ww.
      W tym momencie gdzie podziewają się deklarowane przez p. Tuska ostre zasady
      moralne. Jakie to będzie miało przełożenie na zachowania w Parlamencie
      przyszłych, wybranych posłów ?

3) Prezentowany spot reklamowy w którym dziecko wypaplało deklarację o wybórze
      PO bardzo przypominał spot reklamowy SLD i p. Millera, w którym poparcie
      deklarowała dziewczynka w kołnierzu marynarskim. Słowem: i infantylnie i nieświeżo.

3. Czego zabrakło ?

Zabrakło dialogu z tymi, którzy przyszli na konwencję wyborczą. Były deklaracje
      p. Tuska, pp. kandydatek i kandydatów na parlamentarzystów, były oklaski,
      baloniki, były przygrywki muzyków ... było telewizyjnie.
      Nie było pytań,
      nie było odpowiedzi,
      nie było odrobiny miejsca na inteligentną improwizację,
      na to, że kandydat, kandydaci zdolni są do stawienia czoła trudnym wyzwaniom.

Sam chciałem zadać dwa pytania p. Tuskowi iewygodne pytania, ale nie było okazji:
      1) za jakimi podatkami optowałby, gdyby do zrównoważenie budżetu okaząło się,
      że zamiast 3 x 15%, realnym byłoby wprowadzenie 3 x 17% ?
      2) czy to prawda, że na premiera zamiast p. Rokity szykowany jest p. Bielecki ?

4. Uważam, że p. Tusk obok p. Kaczyńskiego za godnego sprawowania urzędu
      Prezydenta RP. Uważam, ze program wyborczy PO jest trochę lepszy od PiS-u,
      ale tylko na zasadzie "na bezrybiu i rak ryba". Uważam, ze z lubuskiej ekipy PO
      kandydatów na posłów - tylko 2-3 osoby spełniają warunki bycia parlamentarzystą,
      niektóre natomiast, na pewno nie powinne się na niej znaleźć.

Rekapitulując:
      strona techniczna - 4+
      strona merytoryczna - 3-
      Pzdr

• Gość: PO-wiec Vadim na widowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:32
        Nie uwazacie że większość kandydatów to miernoty przyklejone do PO? Na widowni
        widzialem Pana Vadima. Dlaczego nie bylo ga na scenie wsród kandydatów?
      • Gość: gosc Re: Byłem tam - moja prywatna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:26
        Storna techniczna - bardzo dobra
        Mi za to podobał się prowadzący. Młody, dynamiczny, sympatyczny - ok. Orkiestry
        było za to za mało, ale z drugij strony, gdzie ją jeszcze dodać - to nie był
        koncert filharmoników, oni robili tylko tło.
        Generalnie gratuluję!!!
        Pozdro

• Gość: xxx Re: Byłem tam - moja prywatna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:59
          Śpiewa i tańczy się na końcu. Nie życzę stypy za cztery lata, bo zależy mi na
          rozwoju keaju, szukam rozsądnych propozycji w programach wszystkich partii.
          Brakuje rozsądnego podjeścia do problemu. Zaklęciami nie odnosi się sukcesów.
          • Gość: bąbel Re: Byłem tam - moja prywatna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:47
            Rozsądek , to coć co mają nasi sąsiedzi za Odrą, u na to pogoń jednostek za
            forsą i władzą. Obniżanie podatków, podatki liniowe ( biedny będzie biedny,
            mający będzie miał więcej ), a przy tym cisza o
            akcyzie, która też jest formą podatku ( wyrówna to co np. obiecuje PO ),
            minimum socjalne, liberalizm bez punktu wyjścia, brak solidnych wyliczeń przy
            obiecankach przedwyborczych to wszystko jest składanką pobożnych życzen.
            Szczucie jeden na drugiego, bez dogłębnej znalizy faktów i wyliczeń
            budżetowych dnia dzisiejszego.
            Przykładem niech będzie to co napisał;

~Górnik, 2005-08-17 16:14

SKUTEK DLA WIEKSZOŚCI OBYWATELI BĘDZIE TAKI, ŻE

Panie i Panowie! Po pierwsze - nikt górnikom nie dał większych uprawnień
            emerytalnych od tych, które obecnie posiadają, a więc błęde jest mówienie o
            tym, że górnicy coś dostali więcej. Są tzw. prawa nabyte i nabywane, dlatego
            należy w państwie prawa zasadę tą uszanować. Po drugie - każde może sam
            sprawdzić matematycznie, że Balcerowicz się myli. O to przykład: Górnik pracuje
            25 lat, przez te lata swej pracy otrzymuje wynagrodzenie 3800 zł brutto,
            składka ZUS z takiej pensji to ok. 1402 zł miesięcznie płacona przez górnika i
            pracodawcę. Przez 25 lat swej pracy górnik odprowadza wraz z pracodawcą do ZUS
            490700 zł (350 m-cy x 1402 zł) w tym Barbórka i 14-stka. Przyjmując, że
            przeciętne emerytura górnicza wynosi 2400 zł miesięcznie, to wychodzi z tego
            wynik 204,45 m-cy, a lat 17. Średnia pobierania przez górnika emerytury w
            latach wynosi właśnie 17 lat, bo dożywa do 64 roku życia, a więc do górnika
            nikt nie dopłaca. To chyba proste i czytelne - nieprawdaż. Proszę, więc
            skończyć z tą nagonką na górników, bo napradę nie przystoi. Górnik umiejący
            liczyć i pisać.

Każdy z Was moi mili może obliczyć podstawę swojej emerytury opierając się na
            obowiązujących ustawach ( o ile nie działają wstecz, oprócz policjantów i
            wojskowych zatrudnionych do 2006 roku ). Czy to jest ZUS czy tez inna
            instytucja obracająca naszą forsą odkładaną na emeryturę, obowiązek ma jeden -
            pomnażanie naszych składek przy wykorzystywaniu naszych pieniędzy przez "x" lat
            naszej pracy. Popieram tego górnika, gdyż sam należę do tej grupy zawodowej i
            mogę każdemu przedstawić bez tajemnic fakty dotyczące tzw. "górniczej
            emerytury", oraz opłacalności istnienia kopalń. Kopalnie to nie tylko
            kontrowersyjny węgiel, ale rudy miedzi, srebra, złota ( LGOM ), cynk i ołów
            oraz węgiel wysoko kaloryczny na Górnym i Dolnym Śąsku. Nie bronię siebie i
            innych w tym zawodzie, podobnie jest z nauczycielami, hutnikami,
            pielęgniarkami, kolejarzami i wiele wiele innymi zatrudnionymi w uciążliwych i
            szkodliwych warunkach.
            To co napisal " górnik" tyczy się wszystkich , którym leży na sercu ich
            własna emerytura, każdy powinien mieć świadomość ile na jego konto
            przelewanych jest pieniązków. Czy wszyscy przedsiębiorcy informują swoich
            pracowników ile odprowadzają na ich konto emerytalne, i czy pracownicy wiedzą
            jaka będzie ich emerytura ? Jak do tej pory to tylko firmy państwowe i
            tzw "budżetówka" wykazują na odpowiednim papierku ile co komu z do 65-ciu lat
            pracy.
            Czy generator biedy i bezrobocia, czyli tzw. woj. lubuskie powinno istnieć i
            pochłaniać niepotrzebnie publiczne pieniądze, które pompowane są w nowe urzędy
            rozdrapywane przez Gorzów lub Zielona Górę ? Komunikaccja kolejowa w stanie
            agonalnym, S3 - nikt nic nie wie ( może za istnienie lubuskiego Poznań dostał
            S3 - " moja opinia " ), szpitale jakby nie istniały, kosztowna i niepotrzebna
            dwuwładza wojewódzka + dwie stolice z całkowitym oderwaniem od rzeczywistości
            i problemów mieszkańców w pozostałych miejscowościach w woj.lubuskim.
            Co jeszcze ? Czy to mało? Nie chce uchodzić za wszech wiedzącego, ale era Hary
            PO...tera to pomyślcie sami.
            • Gość: bąbel PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:05
              PO obiecuje walkę z biurokracją i nadmierną administrację oraz politykierstwem
              w gospodarce przy np. zachowaniu woj .lubuskiego i dotychczsaowego podziału
              administracyjnego kraju. O co więc chodzi ? Kto może mi sensownie bez ble ble
              odpowiedzieć ?
              • Gość: P. Skrzypczyński Re: PS IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.08.05, 23:35
                Jakbyś dobrze przeczytał ... Zmiany nie trzeba robić decyzją administracyjną!.
                Po co? SAMI MIESZKAŃCY oddolnie takiej zmiany zażądają prędzej czy później!
                Sprawa drogi S3 jasno pokazuje, że lobbying wielkopolski i dolnośląski jest
                mocniejszy i zawsze taki będzie w porównaniu z lubuskim.

Pozdrawiam
                Paweł Skrzypczyński
                Kandydat do Sejmu
                Platforma Obywatelska
                • Gość: bąbel Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:54
                  Więc o co w tym wszystkim chodzi ? Program przedwyborczy powinien jasno i
                  wyrażnie określać zasady i cele oraz koszty. Ogólniki to nie program, ale....
                  Województwo lubuskie to nie jest tania buda dla psa ( nikt nie wie ile
                  kosztuje ?), i jeżeli obiecujecie walkę z biurokracją to powinniście wiedziec
                  ile kosztuje za lub nie lubuskiego, a dosłownie jego administracja. Albo, albo -
                  czy macie konkretny jak to nazwę "biznes plan dla kraju" , czy tylko puste
                  hasła?
                  Acha, prymus jest za Odrą i od niego powinno się odgapiać, a nie tworzyć coś
                  ponad siły i zamiary. Ponownie cztery lata szlag trafi!!!!!!!

bez urazy
                  pozdrawiam
                • Gość: jojo II Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:44
                  Skoro lobbing z a w s z e bedzie silniejszy (wielkopolski i dolnośląski) to
                  sorry miałki kandydacie - tego nie powinieneś powiedzieć. Na Ciebie napewno nie
                  oddam głosu. Nie można wybierac człowieka bez wiary! Za jedno mozna podziekować
                  temu kandydatowi - za to , że mówi prawde. I to by było na tyle. Ale to za mało
                  aby zostac posłem. Posłów bez wiary nam nie potrzeba!!!
        • Gość: harmonijkarz ustny napisałeś o stronie technicznje, a co z resztą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:41
          Stronę techniczną opisałeś (-aś), a co ze stroną merytoryczną ?
          Nabrałeś (-aś) wody w usta ?
          A co z opisanymi zachowaniami niektórych 'orłów' z drużyny ?
          Jak oceniasz brak dialogu ?
    • Gość: klapa Re: Tusk w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:25
      To była nieudana podróż! Brak programu ekonomicznego! Brak programu dla ludzi
      oświaty i służby zdrowia. Okrągłe frazesy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka