Dodaj do ulubionych

Nowy wygląd

15.02.11, 16:18
Droga Redakcjo!!!
Czy nie możecie wysłać szanownych panów z Agory na forum Polygamii. Tam się roi od wpisów, żeby przywrócono stary wygląd. Teraz Was taki dobry serwis także znienawidzą. Jedyne co Was wyróżnia jest ulepszona kulka, a tak to idziecie niestety w złą stronę
Obserwuj wątek
    • manowar_maniac Re: Nowy wygląd 15.02.11, 16:44
      Popieram, nowy wygląd jest niefajny sad
    • lechuszusz Re: Nowy wygląd 15.02.11, 17:05
      Jest wręcz tragiczny.
    • olek_570 Re: Nowy wygląd 15.02.11, 17:17
      A na pewno skutecznie dezorientuje. Stary był bardziej swojski ;]. A tu mamy bubla
    • separatist Mało funkcjonalny ten nowy wygląd... 15.02.11, 17:20
      j/w
    • dudde Re: Nowy wygląd 15.02.11, 17:25
      Kwestia gustu, mnie poprzedni wygląd się nie podobał a nowy jest ok.
      • wieh85 Re: Nowy wygląd 15.02.11, 17:43
        zgadzam się kwestia gustu, stary był taki sobie, mocno przeładowany rzadko aktualizowany

nowy jest bardziej 'trendy' ale bez rewelacji - jak na 15 min używania
    • 5mieszek Re: Nowy wygląd 15.02.11, 17:57
      Heh. Pamietajcie, to "zupelnie inny serwis o grach", wiec musi wygladac tak samo jak inne. tongue_out
    • jediwolf Re: Nowy wygląd 15.02.11, 18:00
      Bardzo udżowy! Nie podoba mnie się!
      • gorish Re: Nowy wygląd 16.02.11, 16:40
        trzeba to powiedziec CHUJOWE KOMERCYJNE GOWNO nastpena strona do odstrzalu ku... juz nie ma czego przegladac po polsku zostaje stare dobre g4.tv ~~
    • kattoo Re: Nowy wygląd 15.02.11, 19:47
      Propopnuję rozreklamować pomysł bojkotu Gamecornera na 'fasboku' dopóki, dopóty nie przywrócą starego wyglądu. tongue_out
    • szklanka_herbaty Re: Nowy wygląd 15.02.11, 20:49
      Bleeee...

Jakieś to sterylne i plastikowe. Nie twierdzę, że zmiany jako takie są złe, ale tym razem za każdym razem kiedy wchodzę na GC mam wrażenie, że strona nie załadowała się do końca i po prostu się rozjechała na wszystkie strony. Niby wszystko co powinno być jest, ale jest jakieś takie nijakie i "niedorobione". Może to taki downgrade, żeby było retro ? Najlepiej (panowie koderzy agory) zrezygnujcie ze styli, a całość zróbcie na ramkach w notatniku ... pewnie wyglądać będzie tak samo, a jeszcze bardziej retro big_grin
    • d_pawel Re: Nowy wygląd 15.02.11, 21:18
      Przekleję to, co napisałem pod newsem o Crysise 2:
      sc10n -> Napiszę tak - przy zmianie wyglądu ze starszego na stary ( wink ) komentarzy były miażdżące dla tamtego wyglądu. Teraz, po tym jak ludzie się już do tamtego przyzwyczaili, okazuje się, że nie był taki zły. Sądzę, że duża część złych reakcji wynika po prostu z przyzwyczajeń. Poczekajmy z tydzień i dwa, sądzę, że wiele osób uzna, że jednak tak katastrofalnie nie jest smile. Ba, może będzie lepiej tongue_out.
    • chlodnawy Re: Nowy wygląd 15.02.11, 22:39
      To może dajcie możliwość zmiany tego wyglądu w ustawieniach? Na wszelkich forach jest to standard więc może i tu nie jest to takie nie możliwe.
      • d_pawel Re: Nowy wygląd 15.02.11, 23:15
        chlodnawy -> Wątpię, żeby to było możliwe - dowolna zmiana skórki, która często ogranicza się tylko do grafiki i kolorów, to coś znacznie łatwiejszego od zmiany całego układu strony i jej funkcjonalności.
        • szklanka_herbaty Re: Nowy wygląd 16.02.11, 00:05
          E tam ... nie zdajesz sobie chyba sprawy ile dają dobrze napisane style wink
          • szczqcz Re: Nowy wygląd 16.02.11, 11:14
            addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/stylish/
            A jak już skończysz, to się podziel z innymi.
        • e-e Re: Nowy wygląd 17.02.11, 23:46
          Przepraszam bardzo. Nie podoba mi się takie traktowanie czytelników "przywykniecie", "na poprzednie też narzekaliście"
          Pod wpisem o nowym wyglądzie umieściłem kilka rzeczy, na które nikt się nie pofatygował odpowiedzieć.

1. Owszem, narzekałem na poprzedni wygląd - z jednego powodu. Za dużo światła, które przekładało się na pogorszoną funkcjonalność. Mamy teraz jeszcze więcej światła i jest jeszcze gorzej. NEWSY SĄ ZEPCHNIĘTE NA DÓŁ

2. Dostajemy piękne obrazki u góry, ale możemy zobaczyć tylko nagłówek pierwszego newsa. Drugiego widzimy kawałek. Potem musimy przebrnąć jeszcze "co na forum", by zobaczyć następne newsy. W jaki sposób to poprawia funkcjonalność? NEWSY POWINNY BYĆ NA PIERWSZYM MIEJSCU. Tak samo zresztą było z poprzednią zmianą - też zepchnęliście newsy niżej i też była masa niewykorzystanego miejsca.

3. Wyszukiwarka powinna być z prawej strony, w tym momencie jest większa niż logo, bardziej zwraca uwagę nić logo i zajmuje niepotrzebnie miejsce.

4. 3 centymetry pod pięknym logo Gamcorner mamy powtórzoną nazwę w brzydkiej szarej czcionce i napis, który kłamie ("inny niż wszystkie", tzn. dokładnie taki sam jak Polygamia?) PO CO? Macie piękne logo, jak chcecie tagline, to umieśccie go pod nim, naprawdę. Widać na pierwszy rzut oka, na jakiej stronie jesteśmy. Nie trzeba nam po 3 centymetrach ekranu przypominać. Tymczasem znowu to zajmuje miejsce, skupia wzork tuż pod wyszukiwarką, a ludzie muszą przewijać ekran do newsów.

5. Zielony - owszem, piękny kolor, poprzednio był też w logo. Teraz odstaje.

6. Dużo miejsca, dużo światła, dużo obrazków, mało tekstu. Zamiast tego dostajemy plamy kolorów - białego (w newsach), niebieskiego (pod obrazkami) i szarego (w skrócie). Fuj.

Wizualizacja poprawek:
          img41.imageshack.us/img41/8672/dwiewersje.jpg
          Niestety ze stroną newsa jest jeszcze gorzej.

8.Tytuł wiadomości dostaję dopiero 10,5 centymetra od górnej krawędzi przeglądarki. Reszta to pierdoły, które powinny być pod newsem i co gorsza - też tam są. Nad newsem, z prawej i pod newsem mamy linki, które dominują na stronie. Zaczyna to przypominać jakąś stronę domową z końca lat 90, gdzie wrzucano pełno linków i obrazków, a nie było treści

9. Przerwy między akapitami. Znowu światło. Grafik, który to projektował miał chyba jakąś manię na tym punkcie. Może światło ładnie wygląda przy dobrze skomponowanej stronie czasopisma. Na stronie internetowej utrudnia czytanie. Wzrok skupia się na wszystkim, tylko nie na tekście.

10. Jarmarczne kolory, bez ładu i składu:
          Trzy odcienie niebieskiego plus ten przesłonięty przez paski.
          Szarości - w formie jednolitych bloków w jednym miejscu, w formie gradientu przy panelu logowania (ktoś zapomniał zmienić linijkę w skrypcie?) i jasny szary na szarym przy "co na forum". Oczywiście też kompletnie inny szary w ikonce "newsletter", zaraz obok zielonego napisu, nad wielkim czarnym polem z jasnoniebieskimi literkami... Oczopląsu można dostać.
          Czarny - w zasadzie tylko w pasku, nigdzie więcej w takiej formie się nie pojawia. Tytuły wiadomości po kliknięciu na nie są czarne, ale to również nie pasuje, bo znacznie bardziej skupia wzrok ten ogromny czaryn pasek u góry. W dodatku przycisk fb przy długich tytułach (notka o Rage) zasłania literki z ogonkiem do dołu
          Zielenie - kiedyś uzasadnione logo, teraz zupełnie nie na miejscu.

11. Wiosenne porządki w wyglądzie, a na dole wciąż mamy świąteczne emotikonki.

12. Na plus (+) trzeba zaliczyć zmniejszenie obrazków przy newsach - krok w dobrą stronę. To jedna z rzeczy, które mi przeszkadzały przy poprzedniej zmianie i zostało poprawione. Niestety ginie pod minusami.
          • e-e Re: Nowy wygląd 17.02.11, 23:51
            PS
            Ad. 10 Po przejściu na forum dostajemy granatowe tytuły postów... Śliczne. Tło podglądu posta jest zielone, a ramka posta, na który się odpowiada jest chyba beżowa? Już oczopląsu dostałem.

Całość komponuje się tak ślicznie jak marynarka Doktora Who granego przez Colina Bakera w latach 80:
            images4.wikia.nocookie.net/tardis/images/0/0d/Sixth_doctor.jpg
            Ani wtedy, ani dziś nie jest to synonim mody i estetyki.
    • true_mayonez wygląd. uwagi 15.02.11, 23:34
      PP - tak jak pisałem w temacie Nowy GC gdzie w artykule przedstawiałeś 'nową' stronę, powtórzę teraz: zmiana jest jak dla mnie czysto kosmetyczna i pozorowana bez mała. nie pociąga za sobą wprowadzenia nowych funkcjonalności, nie naprawia starych błędów.

nowa strona jest jak świeżo malowany barakowóz sprzedawany jako najnowszy model przyczepy kempingowej.

nie mówię już że nowy wygląd jest zły - tu się z Tobą zgadzam. za miesiąc nie będziemy pamiętali starego, tak jak nie pamiętamy poprzedniego. ale błagam, weźcie pod uwagę choć kilka rozsądniejszych propozycji z forum i spotkajmy się gdzieś w połowie drogi. w ten sposób okażecie choć minimalny szacunek do czytelników.

ja np. jestem baardzo zadowolony z nazwisk autorów przy tytułach na głównej. to był nasz ubiegłoroczny postulat smile nie każcie nam teraz czekać roku na naprawę kolejnych baboli (stricte funkcjonalnych, nie obchodzą mnie wizualne). pozdr.
    • jarek138 Re: Nowy wygląd 16.02.11, 07:46
      Nie podoba mi się. I emotikony mi nie wchodzą :[
    • k0d Nie wygląd a treść! 16.02.11, 08:11
      Podejrzewam, że większość narzekaczy na nową wersję GC nie ma AdBlocka i jojczą bo reklamy zasłaniają wszystko i rozpychają treść. Druga część upierdliwców to pseudo znawcy html i css, którzy produkują swoje tanie wynurzenia by błysnąć i zaistnieć wśród podobnych nastolatków czytających GC.

Niedobrze mi się robi jak ostatnio czytam komentarze. Poziom dyskusji opada dramatycznie. Ilość trolli i idiotycznych "onetowych" jednozdaniowych komentarzy mnoży się w postępie geometrycznym.

ZAWARTOŚĆ MERYTORYCZNA serwisu JEST PROBLEMEM a nie wygląd! Zawartość, którą tworzą nie tylko autorzy (którzy konsekwentnie olewają swoją pracę już od kilku miesięcy) ale i My czytelnicy.

Wybacz PAWEŁ ale tak to widzę. Coraz dalej mi do GC, który zawsze bardzo lubiłem za elitarność, poziom, innowacyjność i ciekawe teksty. Coraz rzadziej tu zaglądam, coraz mniej się wypowiadam. Szkoda, że idziecie w takim kierunku...
      • d_pawel Re: Nie wygląd a treść! 16.02.11, 08:28
        k0d -> Szczerze powiedziawszy miałem nadzieję, że w zeszłym tygodniu, kiedy udało się nam trochę nadrobić zaległości i była relacja na żywo oraz publicystyka (strzelanki), to wróciliśmy do tego starego stylu GC. Nie sądzisz k0d? Tzn. najłatwiej byłoby nam się ustosunkować do tego, gdybyś napisał, jakie teksty masz na myśli - za mało alternatyw, brakuje Generała Kuropatkina czy... no właśnie? smile
        • kattoo Re: Nie wygląd a treść! 16.02.11, 13:06
          Ja bym proponował dodać coś w stylu 'poczekalni' na demotywatorach/bashu, gdzie wasi czytelnicy umieszczaliby teksty i równocześnie sami je oceniali - najlepsze 'prace' trafiałyby na główną. Tym moglibyście się wybić, jak również wypełnić niedawne niedobory materiałów. Nie byłoby to najlepsze rozwiązanie, ale na pewno wpłynęłoby pozytywnie na rozwój serwisu.
        • k0d Re: Nie wygląd a treść! 16.02.11, 14:26
          d_pawel napisał:
          >...gdybyś napisał, jakie teksty masz na myśli - za mało alternatyw, brakuje Generała Kuropatkina czy... no właśnie? smile

Oczywiście, że brakuje Gen. Kuropatkina! W ogóle brakuje Sławka, jego zajadłości i bezkompromisowości. Ty z kolei praktycznie przejąłeś rolę redaktora naczelnego i starasz się jak możesz. Ale serwis, który sam sobie zawiesił sobie poprzeczkę tak wysoko, nie może już być prowadzony przez jedną osobę. Początki mieliście fantastyczne - masa ciekawych cykli i materiałów. Teraz ze znacznej części zrezygnowaliście. Choć widzę, że wracają powoli (wspominałeś) i bardzo mnie ten fakt cieszy. Jednak to ciągle wydaje się za mało... Inną sprawą jest cała otoczka społecznościowa, którą już coraz trudniej mi znieść. Ale może to ja nie potrafię się dostosować... Wydaje mi się jednak, że kiedyś gdy więcej było dłuższych i trudniejszych tekstów, "dzieci neostrady" i rozmaite trolle siedziały cicho bo po prostu nie były w stanie włączyć się w dyskusję. Teraz pod byle newsem można "nasadzić" kilkanaście postów w stylu: "Nom całkiem, całkiem" i normalny człowiek ma już serdecznie dość.
          Mój jedyny konkretny postulat - więcej trudnych, głębszych tekstów a GC zachowa swoją indywidualność i wciąż będę miał powód by do Was zaglądać. smile
        • smykolo Gdzie patshe do gier 17.02.11, 10:25
          Gdzie sa patshe do gier ? bo jakos ich nie widze tylko jakieś przekierowania na inną strone. Potwierdzam stara strona była bardziej czytelna
    • dudde Re: Nowy wygląd 16.02.11, 08:38
      Niech mi ktoś z redakcji powie jak mamy szukać waszych recenzji, bo nie widzę takiej zakładki. Na górnej belce niepotrzebne są zakładki Xbox i Playstation, jak kogoś to interesuje to idzie na Polygamię. Proste.
    • psfan Re 16.02.11, 11:29
      Ten Wasz kod jest taki "świetny", że nie mam ani obrazków bb-codes ani mi emotikony nie wchodzą. A na dodatek to czarna belka nie pasuje w ogóle do kolorów portalu. Ten skrypt zamiast naprawić bugi to je jeszcze bardziej zepsuł. (W tym momencie byłby emotikon ludzika bijącego brawo). Pomyślcie na serio nad nowymi lepszymi funkcjonalnościami, a nie nad gorszym wyglądem.
      • thiefi Re: Re 16.02.11, 13:47
        Mi się nowy wygląd Gamecornera nawet podoba.
    • kattoo Re: Nowy wygląd 16.02.11, 14:40
      Kotaku też ostatnio zmieniło szatę graficzną. Jak widać na załączonym wykresie, ilość odsłon 'nieznacznie' spadła ;]
    • arcydemon dupa 17.02.11, 14:13
      Troche zabawna sytuacja, wy tak narzekacie z nudów czy faktycznie nie potraficie się ogarnąć po kosmetycznych zmianach i macie problem z czytaniem newsów, odpalaniem strony i jej przewijaniem ? Ja szczerze mówiąc nie mam problemu z otwieraniem tematów które mnie interesują, może jakiś dziwny jestem no ale nie sprawia mi to problemu...
    • qubeqq Re: Nowy wygląd 06.03.11, 17:48
      Czy to ja oślepłem czy na stronie nie ma żadnych wpisów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka