gramat2 06.09.05, 23:58 Witam Czy ktoś ma namiary na tani internet ?? Widziałam ostatnio na mieście ogłoszenia - internet radiowy za 19 zł miesięcznie - wiecie co to jest i czy warto z tego korzystać ?? Będe wdzięczna za opinię i poradę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mix Re: tani internet ?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.05, 00:19 Ja mam wdzwaniany za 39 PLN, 150 godzin miesięcznie, nigdy tego nie wykorzystuję, reszta przechodzi na kolejny miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winobraniowiec Re: tani internet ?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.05, 19:39 jest firma która zakłada internet radiowy Widziałem plakat - internet za 19 zł tel 4547333 ale nie znam szczegółów może ktoś bliżej coś o tym wie ?? jak to działa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: tani internet ?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.05, 19:45 Firma dopiero zbiera zapisy. Dzwoniłem i pytałem o termin instalacji w Zielonej Górze. Okazało się, że to dopiero "gdzieś tak środek października" jak ujęła to pani w słuchawce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZieleE Re: tani internet ?? IP: *.converse.com.pl 09.09.05, 08:27 a powiedziala CI ze koszt instalacji jest od 139 zl? a teraz mowie co znaczy to "od" jesli w bloku jest chetnych 20 osob to placicie za inst. 139 zl jesli jest chetnych 10 osob to placicie 300zl !!!! jesl jest jedna osoba - juz nie pytalem bo nie chcialem sie przerazic wiec jesli ktos chce sobie indywidualnie zalozyc to niech zapomni acha za 19 zl (netto) to jest transfer 128 :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d za darmo WiFi na deptaku IP: *.szpital.zgora.pl 01.10.05, 17:20 :) taniej nie znajdziesz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: tani internet ?? IP: *.ztpnet.pl 09.09.05, 10:07 Jesli masz taka mozliwosc to radzilabym zalozyc sobie internet z kablowki zielonogorskiej. Profesjonalnie i tanio. Zobacz na stronie www.ztpnet.pl. Ja mam juz 2 lata i jestem barzdo zadwolona. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: tani internet ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 18:08 tani internet? marzenie mas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: tani internet ?? IP: *.ztpnet.pl 10.09.05, 22:13 Ja mam tez internet w kablowce od chyba roku i jestem bardzo bardzo zadowolon!!!! Wszystko super dziala i nic sie nie psuje! Moi znajomi maja neostrade i caly czas narzekaja-moja kolezanka nawet zrezygnowala zneostrady. Jest tez tanio! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajęczarz Re: tani internet ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 03:23 Sieć ma być budowana w technologii WiMAX. Oferta jest atrakcyjna dla mieszkańców wiosek i miejsc gdzie szanowna TPSA i Diolog nie zamierzaja kopać i kłaść linii oraz modernizować central tak aby dostępne były szybsze połączenia niż 56kbps przez modem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: tani internet ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 16:42 a kiedy można liczyć na tego taniego neta w okolicach zielonki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzeblarki TYLKO DIALOG!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.10.05, 01:12 Dialog! mam 1Mb już 2 rok... bardzo dobre łącze... nie zdarzają się awarie, nie ma przestojów, nie ma zerwanych połączeń jak to bywa często w Neo i jest SUPER. Dialog rules! Cena taka sobie około 100 zł. na miesiąc... ale nie ma co porównywać z innymi operatorami... może i ktoś sprzedaje taniej ale na pewno nie lepiej :) Łącze w dialogu to 1Mb ściąganie i 256 wysyłka, stałe IP :), brak zrywania połączeń, wystarczy mieć sieciówkę i się podpiąć... u mnie komp chodzi 24/7 (24 godziny,7 dni-non stop) i dialog jest do niego podłączony non stop :) śmiga zajefajnie, ściąga mi wszystko co rozkazuję :) nie dusi sie i nie ksztusi :) wysyła i ściąga pliki bardzo szybko... korzystając z eMula i Torenta zauważyłem że 1Mb jest optymalnym łączem, najczęściej zużywam około 60-70% transferu... chyba że pojawi się kilka ciekawych Torentów, wówczas idzie na maxa dopóki nie skończy zasysać nowości :) aaa, i co najważniejsze - BRAK LIMITÓW!! Kablówka - słyszałem że jest ok, początkowo tak sobie ale się wyrobili... Neostrada - NIE POLECAM, kicha jakich mało, nic ciekawego, rzygać sie chce i na dodatek te nagminne rozłączanie, nie wykrywanie modemu itp... szkoda się stresować Sieci osiedlowe - zależy jak się trafi... są na Cyryla i Metodego, Zaciszu, Okulickiego, Podgórna (chyba blok 57), Strumykowa, Osiedlowa, Lisia itp, z bardziej znanych firm lokalnych które oferują sieć w różnych miejscach miasta to m.in. Galtex... część ludzi się cieszy jak głupki a część narzeka na nich... różnie bywa... z osiedlowymi to niestety jak się trafi :) Trzeba w sumie pytać się w okolicy o net... Najgorzej jest na osiedlach domków bo tam sięgają tylko radiówki ale i tak obejmują niewiele domków dlatego mało jest takich sieci i raczej są to prywatne inicjatywy najwyżej kilku osób. Największe niewypały to net z TPSA i Gamp który swego czasu oferował łącze radiowe w centrum miasta ale nie dość że nie potrafili jasno sprecyzować swojej oferty i nikt u nich nie potrafił nic ciekawego powiedzieć na temat usługi i w sumie tak jak by im nie zależało... mieli nadajnik na kominie Polskiej Wełny... może i jeszcze mają ale z udostępnianiem netu sobie dali na luz... i dobrze bo buracko im to wychodziło. Ostatnio pojawiły się też firmy które oferują net za 19 zł. netto hehe, jaaaasne.... tylko pamiętajcie że musi się zebrać minimum 15 osób aby koszty były w miarę niskie a i tak za podłączenie trzeba wybulić prawie 200 zł.... poza tym firma nie ma jeszcze ŻADNEJ sieci więc ciężko zweryfikować czy to "porządna firma" a nie bubel... Reklama - reklamą, niskie ceny też fajne ale tak na prawdę takie firmy to na razie jak kupowanie kota w worku... zrobią 2-3 sieci to wówczas będzie można oceniać... W sumie obecnie poza Dialogiem i Kablówką to tylko kilka sieci osiedlowych oferuje net BEZ LIMITÓW - a to jest podstawa jeśli chce się ściagać pliki... ja miesięcznie ściągam około 40-60 GB danych a i tak nie są to dane z rekordowych miesiąców :) najlepszy sposób na tani internet to wykupienie 2Mb łącza np. w Dialogu i podzielenie go na np. 4 kompy... zapewnia to niską cenę jednostkową oraz w miarę dobre transfery... a jeszcze lepszym sposobem jest się nie dzielić i mieć całe transfery dla siebie :) pozdrawiam zgrzeblarki Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: TYLKO DIALOG!! 04.10.05, 21:44 mnie interesuje net tylko na 2 mieszkania (luzyckie).tepsa zabrania,dialog zabrania.a jakis radiowy?macie namiary? Odpowiedz Link Zgłoś