maybetomorrow 15.09.05, 14:30 Czy mógłbym prosić o wskazanie łatwego dojazdu na ulice Dąbrówki w okolice osrodka medycyny pracy? Będę jechał z Poznania, a nigdy nie byłem jeszcze u Was w Zielonej Górze, serdecznie dziękuję za wskazówki i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arwena Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? 15.09.05, 14:51 troche okrezna droga, ale mysle ze prosta wjezdzasz do zielonej gory i uwaznie liczysz ronda:)) przez pierwsze - prosto przez drugie - prosto na trzecim - w lewo - wjazd do zielona-centrum (powinna to byc aleja zjednoczenia, dwupasmowka) teraz caly czas prosto, chyba z 4 km? - jak prowadzi glowna droga (troche łukami, ale nie zmieniasz generalnie pasa ruchu) czwarte rondo - tuz przed rondem po prawej mijasz McDonaldsa i stacje BP - prosto (po lewej zobaczysz Carreforura jak juz miniesz rondo - przy ul Dabrowki juz) proponuje abys wskoczyl za rondem od razu na lewy pas i skrecil do Carrefoura na parking (albo zawrocil - tylko nie wiem czy tam nie ma zakazu) i po prawej jest WOMP pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
maybetomorrow Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? 15.09.05, 14:59 wielkie dzięki!!! wydaje się łatwe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.09.05, 15:02 Dodac trzeba, zebys jechal drogą szybkiego ruchu z Sulechowa caly czas i skrecił do Zielonej Gory na pierwszym zjezdzie w prawo. Pozniej liczysz ronda... :) Podgląd masz tutaj: www.zgora.pl/mapa/index.html Omijasz ZG polnocą (Trasa Polnocna), pozniej skrecasz w Zjednoczenia, tak jak pisała Arwena. an Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? 15.09.05, 15:49 z mapki widac, ze jest mniej wiecej o polowe krotsza droga (tez liczysz ronda:) - na pierwszym - w lewo (w ul Sulechowska) - na drugim - w prawo (za rondem uwaga na wlaczenie sie do ruchu! ustap pierwszenstwa przejazdu) - na trzecim - w prawo (w ul. chyba Chrobrego?) - na czwartym - w lewo (w ul. Boh. Westerplatte, potem Wojska Polskiego) - potem dlugo prosto, az do nastepnego ronda - na piatym (ostatnie rondo z postu ponizej) - w lewo, od razu na lewy pas i zjazd do Carrefoura tylko w tej wersji rondka duzo mniejsze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:19 i niech mi ktos powie, ze ronda nie sa fajne;) Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? 15.09.05, 17:29 Gość portalu: zasieki1 napisał(a): > i niech mi ktos powie, ze ronda nie sa fajne;) (..) na osiemnastym rondzie w lewo (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barteks0 Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:46 Można jeszcze inaczej (i bliżej): - pierwsze rondo - prosto - drugie - w lewo - na kolejnym skrzyżowaniu w prawo (ul. Energetyków, Tesco) - kolejne skrzyżowanie w lewo (al. Zjednoczenia) - rondo - prosto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:41 mozna najprosciej na swiecie. drugi zjazd z obwodnicy i ... pod pierwszym mostem w prawo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.09.05, 08:58 :) I to jest święta racja. Kiedyś jak pracowałem na ul. Dekoracyjnej to kontrahentom, którzy jechali od Wrocławia mówiliśmy: "Pierwszy zjazd na Zieloną Górę, potem cały czas prosto i koło salonu Opla w prawo". Nikt nigdy nie zabłądził. ;) Miłego dnia wszystkim życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.09.05, 13:03 O w morde. To musieli dobrze znać ZG i być na tyle grzeczni by was nie zrypać za to tłumaczenie :D Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? 16.09.05, 13:11 czyli aby znalexc salon opla na dekoracyjnej nalezy znalexc najpierw salon opla?? ;) okazuje sie, ze wszystkie drogi prowadza do ul. dabrowki ciekawe - jak poszla jazda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.09.05, 13:25 Nie nie Arweno.... To było w czasach gdy salon Opla był na skrzyżowaniu Al. Zjednoczenia z Dekoracyjną. A tam gdzie teraz jest Opel był chyba Hiundai.. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.09.05, 13:23 A mógłbyś uzasadnić swoją wypowiedź? Bo nie za bardzo rozumiem? Nieprecyzyjnie się wyraziłem? Chodziło mi o to, że przez każde skrzyżowanie cały czas prosto... A że drogi się wiją..... Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.09.05, 17:00 Mógłbym ;) Oczywiście sprawę zmienia fakt, że to było w czasach gdy salon Opla był na skrzyżowaniu Al. Zjednoczenia z Dekoracyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? IP: *.ztpnet.pl 16.09.05, 20:42 Przepraszam, że od razu tego nie powiedziałem. Myślałem, że wyrażenie <<kiedyś>> nakierunkuje na czasy, gdy Opel był w budynku gdzie obecnie znajduje się chyba wyprzedaż ciuchów. :-) Pozdrawiam i życzę miłego weekendu M Odpowiedz Link Zgłoś
maybetomorrow Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? 16.09.05, 21:05 Macie piękne miasto! Jeszcze raz dziękuje za wskazówki, poszło gładko, szkoda tylko ze pogoda nie dopisała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fars Re: Ul. Dąbrówki - jak dojechać? 16.09.05, 21:24 bo nie napisałeś kiedy przyjedziesz, załatwilibyśmy coś Odpowiedz Link Zgłoś