sloggi 21.11.05, 23:35 Znając życie to "atak" grupy pijanych gnojów. Mam nadzieję, że zostaną znalezieni i przykładnie ukarani. Nie wolno pobłażać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radiowiec Re: Wandale zbeszcześcili świątynię IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 00:10 Tak swoją drogą to Policja też się nie popisała-III Komisariat jest dosłownie 50 metrów od Kościoła..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Wandale zbeszcześcili świątynię IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 15:19 > Tak swoją drogą to Policja też się nie popisała-III Komisariat jest dosłownie > 50 metrów od Kościoła..... No i? W oknach maja siedziec 24h/dobe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-wandal Re: Wandale zbeszcześcili świątynię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:51 mają tam widoki z kamer na osiedle, chyba że w rejonie Kościoła żadna nie jest zainstalowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma100 Re: Wandale zbeZcześcili!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 07:41 A GW beZcześci polszczyznę!!! Slownik sobie kupcie, wandale! Odpowiedz Link Zgłoś
rembert Re: Wandale zbeszcześcili świątynię 22.11.05, 08:31 Po napisie wnioskuję, że nie byli tak pijani jakby mogło się wydawać. Młode lewaki odreagowują porażki wyborcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALI Re: Wandale zbeszcześcili świątynię IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.05, 08:34 Na stos ich po zlapaniu,na stos.....a podczas uroczystego spalenia niech nam w tle gra radio ojca-dyrechtorra..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilip Re: Wandale zbeszcześcili świątynię IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.05, 09:00 jeżeli zniszczyli by synagogę lub napisali coś wesołego na murze na temat Żydów to dopiero była by afera na skalę całej Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek rankiem Tępić pijanych małolatów IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.05, 09:31 Dotychczas myślałem, że w Zielonej takie rzeczy nie mogą mieć miejsca. Mam prośbę do organów ścigania o niekontrolowany malutki przeciek do gazet z nazwiskami tych kretynów. Żeby obciach był maksymalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulwers Re: Tępić pijanych małolatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:40 Zastanawiające jest to, że w Katolickim, najbardziej bogobojnym w UE kraju, jest tak wiele bandytyzmu, pijaństwa, braku szacunku do osób starszych, poszanowania życia wszelkiej maści ( ostatnia seria pobić małych dzieci ), mienia ( autobusy miejskie, wiaty przystanków MZK, znaki drogowe - to chyba najczęściej widywane przykłady w naszym mieście ), a nawet dewastacje miejsc kultu religijnego..... Kazik miał kiedyś taki tekst: "Ci chodzący do Kościoła i modlący się co rano, chętnie by zabili Ciebie tylko za kształt Twego nosa.." - miał chyba trochę racji, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄ DUMNI? Re: Tępić pijanych małolatów IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 18:13 Wandalizm wandalizmem, ale zauważcie że oni są dumni, a skoro Wy jesteście tacy pobozni to poczytajcie ludzie Biblię i posłuchajcie byłych księży. cały kler oszukuje Polaków,a rzad o tym wie.Poczytajcie: www.bonuspastor.pl/ lub www.prezbiter.pl a dowiecie się że Bóg to władza, bezwzględna władza która zaciemnia nam umysły.chodzimy do koscioła jak nierozumne ślepe owce.Zaczyna się nowa era w Polsce.Kler nie bez powodu nie ma żon i sam Papież..Jan Paweł II o tym decydował przez całą swoja kadencję.jesli mężczyzna kocha-ma żonę,jesli nie- jeżdzi sobie na babki.Tu nie chodzi o czyztość fizyczną a emocjonalna. faceci na to lecą bo wolą uprawiac nierząd, który tak w Biblii Pan Bóg wybaczał a nawet wynagradzał.Bóg jest zazdrosny,a pamiętajcie-zazdrość to namiętność.bóg jest zapalczywy-a pamiętajcie.. miłość nie zazdrości,nie szuka poklasku,nie unosi się gniewem...nigdy.Ten ksiądz swietnie sie promuje.Chce być w centrum uwagi.byłam tam jest przystojny,widać że ma wiele za uszami.. aten proboszcz to niezły wyga.Ten kościół w ogóle mi się nie podoba.Widać że coś tam jest nie tak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek wieczorem Re: Tępić pijanych małolatów IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 22:03 Co to za brednie? Przypomnę komentowany artykuł i zdarzenie" Wandale zbezcześcili kościół". Nie interesuje mnie co tam proboszcz wyprawia, tylko to co grupa wyrostków (?) zrobiła z kościołem. Zniszczyła elewację i weszła z buciorami w sferę prywatności, emocji i wiary poszczególnych ludzi. Reasumując: Nie podoba mi sie kościół to do niego po prostu nie idę. A jakikolwiek akt wandalizmu jest godzien potepienia i należy ukarać sprawców. Ideologia nie ma tu nic do rzeczy. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DLACZEGO?????????? ZAPYTAJCIE DLACZEGO???????????? IP: *.ztpnet.pl 23.11.05, 13:07 nawet czytaC nie umiesz!Kościół wciska kit i zbiera kasę... o to chodzi.A gdybys poznał ideologię... wiedziałbyś czym jest kościół.Ja osobiście mam wielka niechęC do kleru i placu Św.Piotra.O szukują cały świat. Manipulują uczuciami ludzi...dla własnych egoistycznych korzyści. Jak teraz zajrzałam na strony w internecie.. hitler rzeczywiscie miał wiele wspólnego z klerem,a sam Ratzinger wywodził się z rasy aryjskiej za młodych lat czyli jakby wyróżnionej- wyjątkowej jak lud zbawiony.Trzeba czytac! Biblia to swoista księga o władzy. Bil Clinton też o tym pewnie wie,dlatego tak kościólka nielubi.Smieją się z Polaków,jak oni się śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grander Re: Tępić pijanych małolatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:08 oj kiepska prowokacja, a jak pisalas serio to nie mam wiecej pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
lubuskielotnisko Re: Wandale zbeszcześcili świątynię 22.11.05, 16:26 A mnie to jakoś aż tak nie dziwi. Kościół od czasów ojca Rydzyka przestał być siedliskiem cnoty. Czyn wandalizmu z jednej strony, z drugiej strony jakoś mnie to nie zaskoczyło. To tak samo jak ci ludzie którzy dewastują cmentarze żydowskie- tamci też mają swoją opowieść i filozofię. Niestety- filozofię nienawiści. Nienawiść rodzi nienawiść. To wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄ DUMNI? Re: Wandale zbeszcześcili świątynię IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 18:03 Wandalizm wandalizmem, ale zauważcie że oni są dumni, a skoro Wy jesteście tacy pobozni to poczytajcie ludzie Biblię i posłuchajcie byłych księży. cały kler oszukuje Polaków,a rzad o tym wie.Poczytajcie: www.bonuspastor.pl/ lub www.prezbiter.pl a dowiecie się że Bóg to władza, bezwzględna władza która zaciemnia nam umysły.chodzimy do koscioła jak nierozumne ślepe owce.Zaczyna się nowa era w Polsce.Kler nie bez powodu nie ma żon i sam Papież..Jan Paweł II o tym decydował przez całą swoja kadencję.jesli mężczyzna kocha-ma żonę,jesli nie- jeżdzi sobie na babki.Tu nie chodzi o czyztość fizyczną a emocjonalna. faceci na to lecą bo wolą uprawiac nierząd, który tak w Biblii Pan Bóg wybaczał a nawet wynagradzał.Bóg jest zazdrosny,a pamiętajcie-zazdrość to namiętność.bóg jest zapalczywy-a pamiętajcie.. miłość nie zazdrości,nie szuka poklasku,nie unosi się gniewem...nigdy.Ten ksiądz swietnie sie promuje.Chce być w centrum uwagi.byłam tam jest przystojny,widać że ma wiele za uszami.. aten proboszcz to niezły wyga.Ten kościół w ogóle mi się nie podoba.Widać że coś tam jest nie tak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: do są dumni IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.05, 18:36 szybko do psychiatry może uratuje kawałek tępego mózgu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrzę i widzę Wandale? IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 21:05 Czy myślicie, że zwykli wandale znają grecki?? Tym bardziej pijani nie napisaliby zrozumiałego tekstu, który po przetłumaczeniu ma sens. "Grupa pijanych gnojów" (sloggi) aż tak bardzo się nie stara.. Ktoś miał cel.. Widzę, że po śmierci JPII kościołowi bardzo brakuje podpory i słabnie.. A świat staje się coraz odważniejszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrzę i widzę Re: Wandale? IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 21:23 Tu raczej chodzi o nienawiść do kościoła. Mają jakiś POWÓD??? całkiem możliwe.. Najważniejszy widać jest napis - tylko on był namalowany niezmywalną farbą! ten napis jeszcze przez jakiś czas będzie widoczny, może ktoś się zacznie zastanawiać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew GORZKIE SŁOWA ALE PRAWDZIWE IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.05, 00:08 Polcija boi się interweniować na pomorskim młodzież robi co chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: Wandale zbeszcześcili świątynię IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.05, 10:00 to była zaplanowana akcja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATEISTA CHAMSTWO-CHAMSTWO-CHAMSTWO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:54 I o czym tu dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Coś musi być na rzeczy że stało to się tam. IP: *.ztpnet.pl 23.11.05, 18:22 Nie ma dymu bez ognia.A od policji to się odpie..a.Gdzie jak gdzie ale kościół to miejsce niebezpieczne,zagrożone???Prowadzą działalność gospodarcza to niech się ubezpieczą założą monitoring.My z Hertza przyjmiemy zlecenie z otwartymi ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawrócony Re: Wandale zbeszcześcili świątynię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:29 Też miałem negatywne opinie na temat kościoła, księży itd.. Nie masz pojęcia gościu (Ty co tak klniesz na wiare i kościół), jak bardzo Ci szczena spadnie jak w końcu ON dotknie Cie swoją ręką. Skoroś taki mądry i wszechwiedzący to spróbuj. Spróbuj się porwać choć na chwile. A nie minie troche czasu i sam sie tu wpiszesz. Że głupoty gadałeś niesamowite.. A odnośnie tego co sie stało na Pomorskim. W Kościele... Jeśli czyta to ktoś kto to zrobił.. "NIE WYGRACIE NIGDY". Możecie zniszczyć mur, ale Ducha w nas nie zniszczycie. Gwarantuje wam że podniesienie ręki na ten budynek raz jeszcze skończy sie źle... i nikt wam nie grozi.. Ale ON patrzy. <>< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nawrócony2 Re: Wandale zbeszcześcili świątynię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:47 Ja sie zgadzam z Toba. Byłem ćpunem i pijakiem. Ale w końcu On mnie odnalazł. Nie wiem czemu i po co ale pomógł mi bardzo. Dziś chdoze do koscioła dla Niego. Nie daje na tace nie właze w tyłek żadnemu kapłanowi i nikt mnie za to jeszcze nie potępił. Przeciwnie ludzie którzy są zangażowani w zycie koscioła pomogli mi podnieśc się kiedy lezałem na dnie. Kiedyś i Ciebie dotknie Jego Reka, Ręka która wszystko zapisała. Nie da się uniknąc nieuniknionego. Czuwaj bracie póki jeszcze możesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iluminat Znawcy greki?! Nie rozśmieszajcie mnie! IP: *.ztpnet.pl 25.11.05, 20:38 Powiem wam skąd ten grecki cytat! Chłopaczki nawet się nie wysilili, by wygrzebać coś ciekawego z internetu! Otóz te trzy greckie słowa pochodzą z utworu blackmetalowej grupy Behemoth "Decade Of Therion"...haha, więc żadne z nich omnibusy. Ot, małoletni sataniści, nic więcej! Choć w jednym zadziwili, przyznać muszę. Otóż nie spodziewałem się, że ktoś będzie takim idiotą, by wspinać się na rusztowanie dzwonnicy na wysokość drugiego piętra, by wymalowac na dzwonie jakąś pierdołę, hehe... Podejrzewam, że to znowu panienka o ksywce Kruk wymalowała ten numer... tak, tak, ta sama, która w 2001 wycięła swej przyjaciółce na plecach pentagram! A tak a propos... mija już tydzień i jeszcze ich nie złapali. A szkoda... można by tałatajstwa do robót publicznych użyć... np. grabienie liści wokół kościółka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLER TO ZROBIŁ Re: Znawcy greki?! Nie rozśmieszajcie mnie! IP: *.ztpnet.pl 26.11.05, 20:44 Kler to zrobił! sukin...syny, ksiezulek widac chcial sie wypromowac, i brac na litosc zgarniajac kase!Oni juz wiedza co po 6letnim seminarium robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr i Pawel Re: Znawcy greki?! Nie rozśmieszajcie mnie! IP: *.ztpnet.pl 26.11.05, 22:28 Przejdź się idioto na świeże powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Znawcy greki?! Nie rozśmieszajcie mnie! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.11.05, 22:28 To skoro masz podejrzenia to czemu nie podzielisz sie nimi z policją? Odpowiedz Link Zgłoś
miro-cin40 Re: Znawcy greki?! Nie rozśmieszajcie mnie! 26.11.05, 22:39 Gość portalu: piter napisał(a): > To skoro masz podejrzenia to czemu nie podzielisz sie nimi z policją? A policja dzieli sie z innymi? Zostawmu co boskie bogu ,co cesarskie cesarzowi.I nie wplatujmy tu policje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M i ł o s c? Re: Wandale zbeszcześcili świątynię IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 10:57 przecież on to zrobił na swierzym powietrzu??? widac nic nie dało ;) Żadne powietrze nie zdoła ugasic milosci do kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś