Dodaj do ulubionych

upadek Giocondy?

08.12.05, 19:26
Od jakiegoś czasu w Giocondzie jest zwyczaj, że obsługa podaje zamówienie do
stołu. Nie jest to jednak obsługa kelnerska, ponieważ do stolika przynoszone
jest tylko jedzenie, a klient musi ruszyć się jeszcze po sztućce i sosy do
pizzy. Jaki więc jest sens takiego "ułatwienia"? Ponadto sztućce, które każdy
bierze sobie z koszyczka przy kasie, są mokre, a to świadczy o tym, że nie są
wyparzane, bo gdy są to wyjęte gorące z wyparzarki, od razu schną. Dziś byłam
świadkiem jak starszym paniom do stolika przyniesiono herbatę podając ją bez
słowa, z hukiem. Innym fantastycznym wynalazkiem Giocondy jest rozliczanie
pieniędzy w czasie ruchu i tak stoi sobie kolejka, która zakręca się wokół
baru sałatkowego, a dziewczyna z ponura miną liczy pieniądze, trwa to nawet
kwadrans. Pizza w Giocondzie jest świetna, ale jakość obsługi pozostawia
wiele do życzenia. Może zmienić pizzerię?
Obserwuj wątek
    • Gość: zasieki1 Re: upadek Giocondy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:05
      klienci glosuja nogami. widocznie diabelsko dobra pizze podaja, skoro maja ich
      wciaz sporo. rozwiazanie dla ciebie (jesli oczywiscie lubisz pizze z giocondy) -
      zamawiaj na wynos z dowozem do domku;)
      • Gość: obiektywny Re: upadek Giocondy? IP: *.ztpnet.pl 08.12.05, 21:20
        To prawda, że pizza jest smaczna, choć mi akurat bardziej do gustu przypada ta
        z Colloseum, świietną mają Carbonarę i Canelloni ale wątek nie jest wyssany z
        palca konkurencji. Obsługa, kiedy byłem tam ostatnio była nieuprzejma a wręcz
        niegrzeczna. Drodzy Państwo. Nie przyjmujcie tego jako atak. Tylko uwagę w
        interesie obu stron...
        • Gość: pizzamanniak Re: upadek Giocondy? IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.12.05, 23:20
          Tak zgadzam się, żeby kierownictwo tego lokalu przyjęło te uwagi nie jako
          głupią krytykę, tylko właśnie jako pewne wskazówki do usprawnienia. A gdyby
          wprowadzić obsługę kelnerską? Skoro dziewczyna nosi pizzę, to nie mogłaby7 od
          razu przynieść wybrtanego wcześniej sosu (sosów) i sztućców? Pizza jest świeta,
          zimny browarek również. Te dziewczyny za kontuarem za to smutne jak bar
          sałatkowy na koniec zmiany. Nikt nie płaci im za uśmiechanie się, ale zarabiają
          tam pieniądze (pewnie marne), więc powinny choć trochę docenić tych bioednych
          głodnych ludzi, którzy chcą im dać zarobić. A klientela w giocondzie jest w
          porządku. Nigdy nie widziałem aby ktoś się awanturował!
          Widziałem za to jeden incydent niemożl;iwy do zaakceptowania. Jakiś żul (a może
          to kobieta była?) zaatakował ludzi przy jedzeniu i wziął kawałem pizzy! To jest
          niedopuszczalne. Skoro stało się to raz, to może zdarzyć sie zawsze. A patrząc
          na tego osobnika odechciewało się jeść.
          Zamawianie do domu to nie jest wyjście. Bo tu właśnie o wyjście chodzi w
          miejsce miłe z dobrym jedzeniem.
          A więc traktujcie nas trochę lepiej a dalej będę to miejsce polecał przyjezdnym!
          • Gość: martyn Re: upadek Giocondy? IP: *.ztpnet.pl 09.12.05, 06:23
            pizza w Giocondzie była smaczna do czasu kiedy koleżka nie pojmał do otworu
            gembowego ciągnącej się gumy do żucia myśląć, że to podwójny ser... fakt, tak
            zwany, autentyczny, ale wydarzył się lata temu, od tamtego czasu nie byłem w
            Giocondzie, ale pamietam, ze obsługa była wtedy ox i pizza naprawde ox, ale
            czasem jeden szczegół potrafi zdyskwalifikować, jak dla mnie numero uno (od lat
            zresztą) to roma, tudzież wenecja (pizza 4 cuś tam)
            pozdro
    • albercik20 Re: upadek Giocondy? 10.12.05, 12:59
      Ciekawe czy szefostwo wysnuje z tego jakiś wniosek? W ogóle to niewyparzanie
      sztućców to sparawa dla sanepidu.
    • Gość: Gioconda Re: upadek Giocondy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:30
      Dziękujemy bardzo za wszystkie uwagi i rady. Ten sposób ich zgłaszania świadczy
      o tym, że gościom zależy na lokalu, do którego przychodzą.
      Gwarantujemy, że wszystkie surowce są u nas zawsze świeże i bardzo dobrej
      jakości. Naczynia i sztućce są zawsze zmywane i wyparzane. Tak jest od
      pierwszego dnia, czyli od ponad siedmiu lat.
      Bardzo dobrej obsługi musimy się na pewno stale uczyć.
      Życzymy Państwu Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku !
      • Gość: slav35 Re: upadek Giocondy? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.12.05, 20:14
        Cha, cha, zawsze myte sztućce!!! Pracowałam kiedyś w kuchni, więc wiem, że
        wyparzane naczynia wyjęte z maszyny, natychmiast wysychają. A w Giocondzie w
        koszyczkach leżą sztućce wilgotne, a i często brudne, z resztkami posiłków.
        Jako już była stała klientka pizzerii cieszę się odpowiedzią Giocondy
        oczywiście i niewątpliwie wpadnę, aby naocznie przekonac się, jakie postępy
        zrobiła obsługa w sztuce obsługi właśnie i czy sztućce są czyste (pogrzebię
        obcesowo w koszyczku przy kasie). Pizza jest świetna i naprawdę szkoda by było
        zniszczyć dobre imię i tradycje lokalu.
        • Gość: Gioconda Re: upadek Giocondy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:27
          1. Sztućce są suche i ciepłe, jeśli wyjmie się je od razu po zakończeniu mycia -
          wtedy istotnie: stygną i schną. Jeśli ostygną w maszynie, wówczas wyciągane są
          wilgotne (od pary, która skrapla się w zamkniętym urządzeniu). Oczywiście, nie
          powinny być podawane mokre.
          2. Skuteczność mycia mechanicznego niestety nigdy nie jest 100-procentowa.
          Oczywiście, zadaniem pracowników jest cofnąć do ponownego mycia wszystko to, co
          nie zostało w pełni umyte.
          Dziękujemy jeszcze raz za uwagi. Na pewno je wykorzystamy. W przyszłym roku
          zamierzamy uruchomić własną stronę internetową i wówczas będziemy uprzejmie
          prosili naszych gości o stałą ocenę jakości naszej pizzerii.
          • Gość: Anika Re: upadek Giocondy? IP: *.ztpnet.pl 21.12.05, 23:57
            Bardzo doby pomysł z tą stroną internetową bo chcąc zamówić do domu będzie
            można zerknąć na wszystkie pizze.Pizza jest u Was przepyszna no i
            canelloni,lazania bardzo dobre.Dopracujcie te szczególy o których piszą wyżej a
            będzie super.
          • araya Re: upadek Giocondy? 28.12.05, 21:31
            > Dziękujemy jeszcze raz za uwagi. Na pewno je wykorzystamy. W przyszłym roku
            > zamierzamy uruchomić własną stronę internetową i wówczas będziemy uprzejmie
            > prosili naszych gości o stałą ocenę jakości naszej pizzerii.

Brawo! Nareszcie strona. Tymczasem jutro wpadnę z wizytą i sprawdzę, jak się
            sprawy mają.
            Pozdrowienia z Polkowic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka