landy 27.12.05, 00:15 sama prawda z tego www.pmedia.pl/showturystyka.php?wid=188 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
landy Re: ranking polityki - gorzow gora 27.12.05, 00:16 gorzow wyzej od zielonej gory w rankingu jakosci zycia prawda zawsze sie przebije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Jezu landy..... co to za tytul wiesniacki IP: *.ztpnet.pl 27.12.05, 00:34 Blagam Cie.... Kieruj sie obiektywizmem tak jak ostatnio i nie pisz takich wiesniackich watkow (chodzi o tytul:)) Mnie w te rankingi nie mieszaj. Ta wojna na rankingi jest zalosna. Zreszta jesli chodzi o ranking wprost to pisalem ze jest dziwny Acha w rankingu wpost ZG zostawila daleko w tyle GW W tym tylko o 2 miejsca wyzej jest GW:) Zreszta widziales co jest pod rankingiem????????? Doskonala reklama ZG Obiektywna i bez zaklamania POLECAM Zobacz nizej:) HAAHAHAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croolick Re: Jezu zg..... jak zwykle belkoczesz IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.05, 01:03 > Zreszta widziales co jest pod rankingiem????????? > > Doskonala reklama ZG Raczej amtyreklama ktosa, co napisal ten belkotliwy takscik: "Jeszcze wtedy okolice te znajdowały się pod panowaniem Piastów Śląskich. W roku 1249 utracili oni te tereny na rzecz Branderburgii." Co za nonsens?!!! Ktosiek na historii w szkole podstawowej chyba notorycznie przysypial a i z logiki byl nietegi, bo dziwnie jakos pozniej o Piastach wladajacych ZG sie rozpisuje. Ot to skutek klamstwa lubuskiego - ktosiek, ktory uwaza, ze ZG lezy na "Ziemi Lubuskiej" nie predko pojmie, ze sprzedaz Ziemii Lubuskiej nie oznaczala sprzedazy ZG, bo tez ona znajdowala sie i uznajduje na DOLNYM SLASKU! "Ponowny rozkwit miasta nastąpił za panowania Jana Olbrachta i Zygmunta Jagiellończyka. Właśnie wtedy po raz pierwszy pojawiły się murowane kamienice, a sukiennicy i kupcy otrzymali przywilej sprzedaży sukna w całej Polsce (1505 )." No pieknie, a zatem ZG lezala na przelomie XV i XVI w. w Polsce, buchchchcha :-))) Czas pisac nowa historie! Historie zielonogorska oczywiscie. Pozwol, ze cie oswiece ow "Zygmunt Jagiellonczyk" to znany szerzej Zygmunt Stary, ktorego brat Wladyslaw Jagiellonczyk (krol Czech i Wegier) uczynil ksiecim glogowskim, a jako podrzedna miescina ZG znajdowala sie w tymze ksiestwie (przez pewnien czas rowniez w Ks. Zaganskim) ksiestwo owo, jak caly Slask nalezalo do Czech a nie do zadnej Polski. "Wiek złoty nastąpił na przełomie XIV i XV wieku. Wtedy to księstwem zarządzali najpierw Henryk VII „książę zielonogórski”," Bzdet nad bzdety z tym "ksiestwem zielonogorskim" no ale megalomania zielonogorska zada ksiestwa, poteznych murow i zamku, hahaha :-))) "a następnie Henryk IX." uuuu, a tu autor przemilczal co to za ksiaze??? Ciekawe czemu ;-) Moze dlatego, ze to ksiaze glogowsko - zaganski? "Ponowny rozkwit nastąpił w XVIII i XIX wieku. Wtedy to powstała pierwsza przędzalnia wełny oraz fabryka win i wytwórnia koniaków. Ulice zostały pokryte brukiem, a kanalizację przebudowano z drewnianej na żelazną." hahaha, kanalizacje to w ZG zaczeto robic dopiero w l.20. XX w. a i to nie skonczono i srodmiescie sknalizowano w koncu przed rokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Jezu zajac jaki ty tepy sie zrobiles IP: *.ztpnet.pl 27.12.05, 01:23 Nie chce tu wykladu z histori ale pisze ze to dobra reklama ZG. Przecietnego czloweka nie obchadza te bledy ktore podales. Nawet nie wie o nich. Ten zaraz wyszuka i wmowi ze to antyrelkama bo belkot bo cos tam. Czlowieku zrozum ze twoja dziedzina interesuje sie malutki % spol. Histerycy to w Polsce jeden z najmniej powazanych i przynoszacych profity zawodow. Jestescie plepsami i tyle:) Niestety zajac ale taka prawda. Ranking wypadl dal ZG dobrze a ten link o ZG pod spodem to duuuuuzy + PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jezu zajac jaki ty tepy sie zrobiles 27.12.05, 01:40 Gość portalu: zg napisał(a): > Nie chce tu wykladu z histori ale pisze ze to dobra reklama ZG. A zatem klamstwo i bzdury moga byc dobra reklama? > Przecietnego czloweka nie obchadza te bledy ktore podales. > Nawet nie wie o nich. No coz kupe czasu indoktrynowali spoleczenstwo komunisci > Ten zaraz wyszuka i wmowi ze to antyrelkama bo belkot bo cos tam. > > Czlowieku zrozum ze twoja dziedzina interesuje sie malutki % spol. no wiem, ty nalezysz do tego malego % wogole niczym sie nie interesujacego > Histerycy to w Polsce jeden z najmniej powazanych i przynoszacych profity > zawodow. A no tak lysy kark w beemce wyciaga wieciej, wiem ze ci imponuje > Jestescie plepsami i tyle:) He? hahaha :-))) z tym "plepsem" to mnie szczerze rozbawiles > Niestety zajac ale taka prawda. no wiem, ze to prawda, ty jestes jej uosobieniem > Ranking wypadl dal ZG dobrze a ten link o ZG pod spodem to duuuuuzy + pozdrav dla trzypaskowcow z czapeczka z lyzwa! Zielonogorski dres rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Jezu zajac jaki ty tepy sie zrobiles IP: *.ztpnet.pl 27.12.05, 01:49 UUUUu kroliczu nie wyzywaj nie wyzywaj bo wiesz...:) Ja dres hahaha Tak krolik Zadziwiajacy jest twoj brak wyobrazni. Ty naprawde nie potrafisz zrozumiec iz ludzie nie interesujacy sie historia to niekoniecznie sa ludzie z marginesu????? Zreszta gadam ze sciana PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_gora Re: Jezu zajac jaki ty tepy sie zrobiles 28.12.05, 00:06 ZG przestań kompromitować Zieloną Górę. Klijent wykazał absurd artukułu. Po co dalej w to brnąć ! Ilekroć odzywasz się na forum, pół Gorzowa zarykuje się ze śmiechu. Przestań ośmieszać nasze miasto ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Jezu zajac jaki ty tepy sie zrobiles IP: *.ztpnet.pl 28.12.05, 01:21 Nie podszywaj sie pod zielonogorzanina. Juz wczesniej wyjazylem cos z ciebie za zolko "No to mamy problem, bo nasz kochany marszałek, pociągnie nas ostro w dół." Szkoda ze nie widac twojego IQ Ost. jednen taki podszywal sie pod "krakowianina" i slodzil Gorzowowi a ZG zrownal z ziemia haha Ale mialem uwbaw PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Jezu zajac jaki ty tepy sie zrobiles IP: *.ztpnet.pl 28.12.05, 01:25 IP a nie IQ chodz te drugie czasem uwidacznia sie na forum hehe PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Jezu zajac jaki ty tepy sie zrobiles 27.12.05, 18:02 W zasadzie croolick temat wyczerpał i siedziałbym cicho, gdyby "lubuszanie" wykazali na tyle taktu, aby zachować przynajmniej milczenie. Ale najwidoczniej obrzucanie dyskutantów inwektywami i zaprzeczanie oczywistym faktom mieści się w lubuskim pojęciu kultury dyskusji, wobec czego i ja postanowiłem zwrócić uwagę na to, co pominął croolick: 1."Na pierwszy rzut oka Zielona Góra wydaje nam się miasteczkiem bardzo małym i z pozoru nie dostrzegamy nic, co świadczyłoby o tak bogatej historii tego miasta." W zasadzie możnaby na tym opis Zielonej Góry zakończyć, bowiem cała reszta tego niebrzydkiego miasta to bloki. 2."Od połowy XI wieku Zielona Góra razem ze Śląskiem znalazły się poza granicami naszego państwa". Chwila, chwila! O ile wiem, to Krzywousty podzielił Polskę w 1138, a więc w połowie XII wieku (sto lat później niż podaje autor), co jeszcze nie znaczyło formalnego oderwania Śląska od Polski. Poza tym pierwszy z seniorów, Władysław Wygnaniec miał swą siedzibę w stolicy Śląska - Wrocławiu! Stało sie tak dopiero w wyniku traktatu namysłowskiego, bodaj w 1339 roku, a więc 300 lat później niż pisze autor! 3. "Podczas wojny siedmioletniej kolejne przemarsze wojsk ponownie poczyniły spustoszenia i prawie doszczętnie wszystko zniszczyły. Po jej zakończeniu Zielona Góra przekształciła się w miasto garnizonowe." To ciekawe... Czy mógłby ktoś podać, gdzie w Zielonej Górze mieszczą się lub mieściły się koszary? A "Zagłąbie Kabaretowe" pominę litościwym milczeniem! Jeśli działalność kabaretowa ma najdobitniej świadczyć o kulturalnym rozwoju ponad 100 tys. miasta to ja się poddaję! Niedorzeczności wykryte przez croolicka i przeze mnie pokazują, że cytowany tekst nie ma nawet wartości ulotki rozdawanej na ulicach, bowiem zwyczajnie jest nieprawdziwy. Równie dobrze możnaby napisać, ze kiedyś tam Zielona Góra była stolicą Polski. Z propagandowego punktu widzenia strzał w dziesiątkę, ale jaki będzie efekt u znawców tematu? A przecież ów tekst nie jest adresowany do bezrobotnych i niewykształconych robotników, czy do rolników w zlikwidowanych PGRach. Ich żadna akcja promocyjna nie przyciągnie ani do Krakowa, ani do Zielonej Góry. Do kogo więc skierowano ten stek bzdur? Brakuje mi tu jeszcze podpisu autora. Wprawdzie podpisała się pod tym "pożal się Boże" artykułem niejaka pani Jolanta Ciążkowska (chyba), to ja podejrzewam, że jest to pseudonim innego piewcy "ziemii lubuskiej". Wiecie o kogo mi chodzi? Wstyd "lubuszanie"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycroolick [...] IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.12.05, 11:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: nastepny watek naszych zakompleksiencow IP: *.ztpnet.pl 27.12.05, 00:36 Ile dajecie czasu kiedy pojawi sie taki watek landego,karolka lub innych z polnocy. "WEEEEELK Gorzow gora. W GW spadl sniek na zime a w zg nie!!!! huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" Ja daje oczywicie czas do konca zimy hehehe PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: nastepny watek naszych zakompleksiencow IP: *.ztpnet.pl 27.12.05, 00:40 Tak tak landy snieg pisze sie przez G Trzymaj sie tematu prosze hhaah PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deJAvu Re: nastepny watek naszych zakompleksiencow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 02:01 do zg-rozśmieszył mnie Twój post,szczególnie odnoszący się do historyków.Mój kolega,który jest z wykształcenia historykiem działa w branży medycznej i zarabia ładne pieniądze i w tej pracy cenią jego humanistyczny umysł.Ty widać,że należysz do ścisłowców,SLD-owska propaganda zrobiła swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: nastepny watek naszych zakompleksiencow IP: *.ztpnet.pl 27.12.05, 02:07 heheh wiem ze to smieszne ale nie dosmiechu jest w tych czasach humanista:) Ja akrat skonczylem dzial pedogiczny (zapisz sobie zajcac) ale dobra specjalizacje. Pare lat meczylem sie w zawodzie chodz nie powiem duuuuuuzo nauczylem sie o zyciu. Dzieku kreatywnosci i nie powiem znajomoscia udalo mi sie jak narazie. Scislowcem nie jestem napewno A zdrajcow s lsd nie cierpie bardziej niz przenajswietrzej Ty piszesz o swoim koledze a ja pisze ogolnie. wiem co pisze bo ....... booo i tyle wystarczy Smiej sie dalej hahaha im nie dosmiechu Ps. dla absolwetnow histori ABW ponodz zatrudna POWODZENIA PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: ranking polityki - gorzow gora 27.12.05, 14:58 co ciekawe watek ten znalazl odzew tylko w zielonej gorze w gorzowie nie cieszyl sie zainteresowaniem co musi byc na rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
nickii bełkot o historii ZG... 27.12.05, 20:20 Nie przepadam ogólnie za łużyckimi wielbicielami Dolnego Śląska i rzekomego cudownego wpływu Wrocka na krainę zwaną dziś potocznie Ziemią Lubuską ale co prawda to prawda. Chopcy z Żar historię naszych ziem znaja doskonale w odróżnieniu od autora artykuliku pt. "Slakiem turystycznym po Zielonej Górze". Toż to sam bełkot i skandaliczna manipulacja faktami. To ma być promocja ZG? Vivat Księstwo Głogowskie i Henryk III Głogowczyk, dziedzic Królestwa Polskiego, książę Śląska, pan Głogowa i Poznania!!! To właśnie ten ksążę z dumnego Głogowa przyczynił sie do lokacji Zielonej Góry, która może właśnie z tego powodu do dziś nie chce uznać całkowitej hegemonii Wrocławia na Dolnym Śląsku. Jakie to były piękne czasy kiedy wielki Wrocek musiał korzyć się przed Głogowem. Szkoda że to się już nigdy nie powtórzy... Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: bełkot o historii ZG... 28.12.05, 07:17 nickii napisał: > Chopcy z Żar historię naszych ziem znaja doskonale w > odróżnieniu od autora artykuliku pt. "Slakiem turystycznym po Zielonej Górze". Dzięki za uznanie! Dodam jeszcze z uporem godnym lepszej sprawy, ze jestem żaganiakiem, bo dla megalomanów z Zielonej Góry Żary i Żagań to to samo, czego dowodem chociażby Twój wpis. > Vivat Księstwo Głogowskie i Henryk III Głogowczyk, dziedzic Królestwa > Polskiego, książę Śląska, pan Głogowa i Poznania!!! To właśnie ten ksążę z > dumnego Głogowa przyczynił sie do lokacji Zielonej Góry, I ja wznoszę radosne okrzyki! > która może właśnie z > tego powodu do dziś nie chce uznać całkowitej hegemonii Wrocławia na Dolnym > Śląsku. Wysuwasz zbyt daleko idące wnioski. To tak jakby Wrocław nie chciał uznać hegemonii Warszawy w Polsce. A w czymże Zielona Góra może stanowić konkurencję dla Wrocławia? No i w czym twoim zdaniem ta hegemonia Wrocławia wobec Zielonej Góry się wyraża? > Jakie to były piękne czasy kiedy wielki Wrocek musiał korzyć się przed > Głogowem. Szkoda że to się już nigdy nie powtórzy... Czasy rzeczywiście były piękne, ale nie z przyczyn o których piszesz. U schyłku średniowiecza Wrocław był tylko niespełna dwa razy większy od Głogowa. W ogóle Głogów był jednym z największych i najważniejszych miast Śląska, po Wrocławiu i Opolu. A czasy rzeczywiście były piękne, ale dla mnie głównie dlatego, że leżąca w księstwie żagańskim niewielka Zielona Góra musiała się korzyć przed o wiele większym od niej Żaganiem. To właśnie dlatego "lubuszanie" tak nie cierpią historii, no chyba, ze dopiero po 1950 r. >Szkoda że to się już nigdy nie powtórzy... Kto wie, kto wie... Czy ktoś kiedykolwiek pomyślał, że cysterska plantacja winogron, które były nad wyraz kwaśne ze względu na niesprzyjający klimat, będzie kiedyś miastem wojewódzkim? Ale w sumie sympatycznie napisałeś. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: Chłopcy to u szewca pracują 28.12.05, 09:05 nickii napisał: > Chopcy z Żar historię naszych ziem znaja doskonale w > odróżnieniu od autora artykuliku pt. "Slakiem turystycznym po Zielonej Górze". "Chłopcy to u szewca pracują" :-), że pozwolę sobie przypomnieć stare powiedzenie. Koledzy, forumowicze z Żar i Żagania wysoko zawiesili poprzeczkę i jak widać nikt z zielonogórzan nie może merytorycznie tej poprzeczki przeskoczyć. Miasto uniwersyteckie zdawałoby się. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nickii w Żarach i Żaganiu są znawcy historii! 28.12.05, 18:10 Cyt.: Koledzy, forumowicze z Żar i Żagania wysoko zawiesili poprzeczkę i jak widać nikt z zielonogórzan nie może merytorycznie tej poprzeczki przeskoczyć. Miasto uniwersyteckie zdawałoby się." Oj co prawda to prawda. Ja, który tak bronię istnienia woj. lubuskiego przed jego likwidacyjnymi zakusami KOLEGÓW FORUMOWICZÓW z Żar i Żagania dzielnie dzierżąc przeciwko nim kopie(stwierdzenie chłopcy z Żar to było jak najbardziej życzliwie) też nie jestem mieszkańcem ZG a tym bardziej nie skończyłem tutejszego skądinąd przecież sympatycznego uniwerku. Szkoda, że tak niewielu zielonogórzan nie zna historii własnego miasta nie zdając sobie sprawy że ZG nigdy nie miała nic wspólnego z historzyczną Ziemią Lubuską, "kluczem Królestwa Polskiego" jak to ujmowali sredniowietrzni kronikarze, bo kilkadziesiąt lat wcześniej, zanim jeszcze Głogowczyk lokował Zielonkę, to Lubusz z okolicami został juz w haniebny sposób sprzedany za marne grosze Brandeburczykom przez księcia wrocławskiego Bolesława Rogatkę. Czyżby Wrocław olewał nasze ziemie już w połowie XIII wieku? I jak ja mam kochać tak drogie Waszemu sercu miasto drodzy koledzy z Żar i Żagania? Historia uczy że do Wrocławia należałoby chyba jednak podchodzić z nieufnością :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: w Żarach i Żaganiu są znawcy historii! 28.12.05, 23:49 nickii napisał: > > > zakusami KOLEGÓW FORUMOWICZÓW z Żar i Żagania dzielnie > dzierżąc przeciwko nim kopie(stwierdzenie chłopcy z Żar to było jak najbardziej życzliwie) Wiadomo i tak to odebrałem :-) Chłopcy z powstania, chłopcy z AK, chłopcy z kawalerii - to brzmi sympatycznie. Ale mamy spór historyczny - podajemy fakty, daty - "chłopcy z uniwersytetu twierdzą, że ..." - zabrzmi źle (brak autorytetu). "Naukowcy z Uniwersytetu ...", "Wykładowcy z Uniwersytetu ...", "historycy ..." - już inaczej. Chociaż zaproponowane przeze mnie "koledzy forumowicze" też skojarzyło mi się z "kolegą kierownikiem" J.Fedorowicza ze świetnego "60 minut na godzinę". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Chłopcy to u szewca pracują IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.12.05, 23:33 A może chcesz by mówić Ci Panie Prawie POśle? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: Chłopcy to u szewca pracują 28.12.05, 23:59 Gość portalu: max napisał(a): > A może chcesz by mówić Ci Panie Prawie POśle? Nie mi tylko kolegom z Żar i Żagania. Proponuję "koledzy forumowicze". Mogą też być "forumowicze". Nie znam takiej formy grzecznościowej jak "Panie Prawie Pośle" - raczej jest to forma niegrzecznościowa. Jest taka historia. Jakiś (chyba)polityk miał rozmawiać w studio tv z przeciwnikiem. Okazało się, że ma to być jakiś oficer i będzie w mundurze. Postawił więc warunek: "Dobra, rozmawiamy, ale obaj będziemy tylko w gaciach". Siła autorytetu będzie zrównoważona. pzdr :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primordial Re: ranking polityki - gorzow gora IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.05, 23:29 " W ogóle Głogów był jednym z największych i najważniejszych miast Śląska, po Wrocławiu i Opolu." He, z tego czasu u nas w Poznaniu jedna z arterii wylotowych na Z Gore i Wroclaw nazywa sie Glogowska (d. Glogauer). "Nie przepadam ogólnie za łużyckimi wielbicielami Dolnego Śląska i rzekomego cudownego wpływu Wrocka na krainę zwaną dziś potocznie Ziemią Lubuską " Qrcze, Zagan to nie Luzyce, Cancro ma racje. Co prawda granica miedzy Luzycami a Slaskiem szla od polnocy Bobrem, ale Zagan akurat byl w takim slaskim bablu. Dalej, ostatnia luzycka osada po zachodniej stronie rzeki byly Ksescanojce (Christinastadt- potem Krzystkowice), zalozone w 1659 roku na miejscu serbskiej osady Nowa Wjas. Dalej na wschod byl Slask. "Czy ktoś kiedykolwiek pomyślał, że cysterska plantacja winogron, które były nad wyraz kwaśne ze względu na niesprzyjający klimat," I dlatego to byly wina kupazowe, a nie do konsumpcji od razu (grozilo szczekosciskiem i wytrzeszczem oczu). Klimat (a raczej mikroklimat) byl wlasnie sprzyjajacy, Wzgorza Piastowskie i inne pagowki "lapaly" cieple powietrze z poludnia, naslonecznienie bylo OK. To i wino wychodzilo. "A czasy rzeczywiście były piękne, ale dla mnie głównie dlatego, że leżąca w księstwie żagańskim niewielka Zielona Góra musiała się korzyć przed o wiele większym od niej Żaganiem. " Miales chamie, zloty rog... (bez urazy za chama:) Miasta rosna, upadaja, itd, fortuna kolem sie toczy. Co z tego, ze Z Gora kiedys byla zadupiem a dzis jest wieksza od innych miast regionu. Stary, kiedys byl Babilon-to ci bylo miasto! 60 lat temu Bonn w RFN tez g... znaczyl, a jednak stal sie siedziba rzadu federalnego. 85 lat temu dzisiejsza Gdynia byla rybacka wiocha nieopodal super kurortu Zopot-a dzis Sopot musi "korzyc sie" przed portowym miastem Gdynia. Takie, panie, ruchy historyji.. Nic nie jest dane na zawsze (pierdy na temat kiedy zalozono kanalizacje maja zadne znaczenie) Po za tym,nie ma co rozdzierac szat,nie kazdy musi byc historykiem. Na oficjalnym serwisie internetowym Zar w przewodniku po okolicznych szlakach pada super stwierdzenie,ze w danej wsi stoi pomnik ku czci zolnierzy Wehrmachtu poleglych w czasie I wojny sw!!! Ciekawe, bo mnie uczyli w szkole, ze Wehrmacht powstal w 1935 roku, i na pierwsza wojne juz sie nie zalapal. A ilez osob myli Zary czy Luban z Dolnym Slaskiem (troche winna ta poroniona nazwa Luban Slaski, ktorej nie uznaja lubanscy regionalisci)! Natomiast "koledzy" (bo chlopcy u szewca, jak juz wiemy...) Lubuszanie-nie probujcie argumentowac historia sredniowiecza czy potem, bo nic z tego nie przyjdzie,wtedy fakty sa po stronie Cancro. Ruszcie banka... Spokojnie zatem i bez nerw ludzie. Ranking w postkomunistycznej polityce, a wszystkim skacze cisnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś