Dodaj do ulubionych

PO - pokazało

30.12.05, 10:17
"My nie rządzimy to bedziemy teraz szkodzic na złość Kaczyńskim...." szkoda
słów ale teraz widać jaką miernotą jest PO!!!!!!
Obserwuj wątek
    • oczapowski Re: PO - pokazało 30.12.05, 10:50
      A czegoz mozna sie bylo spodziewac po chlopczykach...To juz bylo wiadomo w
      czasie negocjacji po przegranych wyborach...To teraz bedzie ekstra koalicja -
      PO/LPR/Samoobrona no i pewnie SLD...No, no, ni ma co!
      • Gość: Król Artur Re: PO - pokazało IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.05, 11:48
        A znacie wy stare powiedzenie "chłopczyki" z PiSu (wasze obraźliwe słownictwo
        świadczy o was niedoszli "przyjaciele"), że jeśle mieczem wojujesz to i od
        miecza możesz zginąć? To wy zawieraliście bezkarnie kowalicje i działaliście
        wbrew interesowi narodowemu. To wy gloryfikujecie przestępcę, który zamiast w
        więzieniu wylądował na fotelu wicemarszałka. To wy naobiecaliście gruszek na
        wierzbie przed wyborami i oszukaliście naród. Ty wy mówiliście o Państwie
        solidarnym, zamiast solidnym Macie teraz Państwo solidarne. matkom nie chcecie
        teraz dać kilkuset milionów a wycofaliście z Trybunału wypłaty
        kilkudziesięciomiliardowe dla górników. Robicie setki świństw, a tak was oburza
        raz zastosowanie waszej metody przez opozycję. Sami wybraliście tą drogę więc
        nie ma co się obrażać. Solidarni Prawi i Sprawiedliwi krętacze hehehehe
    • Gość: sroka Re: PO - pokazało IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 30.12.05, 11:28
      Ależ prezentują taką filozofię od przegranych wyborów. Dobro kraju mają gdzieś.
      Robienie na złość to ich dewiza.
      • Gość: Król Artur Re: PO - pokazało IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.05, 11:52
        Nie robienie na złość, tylko uświadomienie narodowi że do władzy dorwali się
        pazerni ludzie nie liczący się z narodem. Myślę że naród w końcu przejrzy na
        oczy i rozszyfruje tę brudną grę pseudo Prawych i Sprawiedliwych krętaczy.
        • Gość: kazik Re: PO - pokazało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:23
          Czy widzieliście wczoraj oczy Tuska , fałszywe , pełne nienawiści mówiące "na
          złość mamie odmrożę sobie uszy", po tym spektaklu niech PO-wiacy nie mówią mi,
          że robią wszystko w trosce o Polskę bo wspólna koalicja z samoobroną i ligą
          polskich rodzin w głosowaniach taką nie jest.
          • Gość: zg Re: PO - pokazało IP: *.ztpnet.pl 30.12.05, 12:27
            PO - zegnamy na zawsze

PZDR
            • Gość: vts Re: PO - pokazało IP: *.ztpnet.pl 30.12.05, 12:42
              i o cóż to się rozchodzi ?
              pretensje, że PO pomaga PiSowi realizować przedwyborcze obietnice ?
          • pawel.zary Re: SLD i PiS razem głosują :-) 30.12.05, 12:57
            Gość portalu: kazik napisał(a):

po tym spektaklu niech PO-wiacy nie mówią mi,
            > że robią wszystko w trosce o Polskę bo wspólna koalicja z samoobroną i ligą
            > polskich rodzin w głosowaniach taką nie jest.

Drogi Kazimierzu! Niedawno pamiętam jak obrońcy PiS odsądzali od czci i wiary
            PO, bo głosowało tak jak SLD - było to niby "bratanie się z komuchami". :-)
            No i w końcu doczekaliśmy wspólnego głosowania PiS - SLD :-) Ładnie to tak
            razem z komuchami zabierać polskim dzieciom i rodzinom pieniądze? Wstyd! Jak to
            się ma do obietnic wyborczych i realizacji obietnic (nawet wobec LPR, która za
            poparcie becikowego w ich propozycji zagłosowała nad wyborem marszałka M.Jurka
            i rządem K.Marcinkiewicza). Ładnie to tak?
            PO pokazała "prawdziwą twarz liberalizmu" :-)) - zagłosowała za wsparciem
            polskich rodzin.
            Teraz okazuje się, że PO "nie może być w koalicji" z żadną partią? Zagłosowała
            razem z LPR i Samoobroną - jakaż to hańba! :-))) Czyli stary scenariusz - coby
            PO nie zrobiła i tak będzie "chłopcem do bicia" :-)) Dlatego dobrze, że nie
            weszła do koalicji. Tak mamy czystą sytuację.
            pzdr :-)
            • dubitando Re: SLD i PiS razem głosują :-) 30.12.05, 13:07
              Jak zawsze bełkot nawiedzonego POwca.
              PO pokazało, że nie ma zasad, to wszystko. To PO pierdziało o zbyt dużym
              becikowym i szkodliwości rozdawnictwa. Gdy okazało się, że można jakoś
              zaszkodzić Polsce rozdawnictwem podpisało się pod tym obiema rękami!
              Głowna zasada PO to szkodzić aktualnie rządzącym, choćby się mieli podpisywać
              pod czymś co sami krytykowali, choćby mieli zaszkodzić większości Polaków, co
              tam, ich Polska nie obchodzi, PO obchodzą własne interesy, niespełnione
              ambicyjki i liberalny wynalazek czyli globalna biznesowa międzynarodówka.
              • Gość: vts smutny język frustratów IP: *.ztpnet.pl 30.12.05, 13:13
                > miernotą jest PO
                > oczy Tuska , fałszywe , pełne nienawiści
                > bełkot nawiedzonego POwca
                > PO pierdziało
                • dubitando Re: smutny język frustratów 30.12.05, 13:18
                  No widzisz, forma na POwca jest ważniejsza od treści, na którą już
                  kontrargumentów znaleźć nie umiałeś.
                  Manifestujcie swoją frustrację na oczach Polaków, skończycie jak UW...
                  • Gość: vts Re: smutny język frustratów IP: *.ztpnet.pl 30.12.05, 13:30
                    najpierw jakąś treść by trzeba znaleźć, by móc kontrargumentować
              • pawel.zary Re: jest wyjście! Nadzieja w prezydencie! 30.12.05, 14:20
                dubitando napisała:

> Jak zawsze bełkot nawiedzonego POwca.
                > PO pokazało, że nie ma zasad, to wszystko.

PO pokazało skuteczność :-) Pamietam jak po wyborach zwolennicy PiS na forum
                pisali, że "wygrali lepsi , bo cwańsi i skuteczniejsi, a tacy powinni rządzić".
                Czyli mnamy "jak Kali ukraść to dobrze ..."?

To PO pierdziało o zbyt dużym
                > becikowym i szkodliwości rozdawnictwa.

To PIS mówił (i obiecywał) o "becikowym", że poprze projekt LPR - w zamian LPR
                głosowało z PIS za votum dla rządu i za wyborem marszałka. Nie udało się LPR-u
                zrobić w konia? :-))) W LPR nauczeni przykładem PO wiedzieli, że PiS-owi nie
                wolno wierzyć i dogadali się skutecznie (i po cichu, bo zaskoczenie wielkie
                było) :-)))

Gdy okazało się, że można jakoś
                > zaszkodzić Polsce rozdawnictwem podpisało się pod tym obiema rękami!

Gdy okazało się, że PIS chce się wykręcić sianem z obietnic wyborczych, to PO
                pomogła PIS-owi wyjść z honorem z obłudy. :-)
                ALE JEST NADZIEJA!!! Prezydent Kaczyński może zawetować ustawę i rozdawnicto
                ukrócić!!!

> Głowna zasada PO to szkodzić aktualnie rządzącym, choćby się mieli podpisywać
                > pod czymś co sami krytykowali, choćby mieli zaszkodzić większości Polaków,

Czyli zaszkodzili Polakom wspierając polskie matki i rodziny, których PiS nie
                chciał wesprzeć, a woli kupować nowe samoloty dla rządu :-))?

co
                > tam, ich Polska nie obchodzi, PO obchodzą własne interesy, niespełnione
                > ambicyjki i liberalny wynalazek czyli globalna biznesowa międzynarodówka.

Co tam PiS obchodzą rodziny polskie, matki i dzieci - ważniejsza jest urażona
                duma po przegranych głosowaniach, niespełnione ambicyjki i chadecki (lub
                narodowo-katolicki) wynalazek czyli globalno-rodzima biznesowa miedzynarodówka
                • Gość: Jim Re: jest wyj$cie! Nadzieja w prezydencie! IP: *.nokia / *.nokia-boston.com 31.12.05, 15:29
                  Poczytaj siebie polski cwoku, tylko wolno i wyraznie. Rozum ci hipokryzja
                  zaszedl i straciles podstawowa umiejetnosc homosapiens - logicznego myslenia.
    • fars Re: PO - pokazało 30.12.05, 13:14
      nie mamy rządu większościowego, zatem kilka egzotycznych koalicji w trakcie
      głosowań przed nami. Za kilka miesięcy , gdy już poparcie dla PO i PiS zmaleje,
      możliwe wcześniejsze wybory albo konstruktywne obalenie rządu i bardzo
      awangardowa koalicja /w tym z wicepremierem Lepperem na czele/. Wszystko
      wskazuje na to, że PO z Pisem nie dogada się.
      • Gość: kolo Re: PO - pokazało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 14:36
        A tymczasem była liderka PO szykuje się do objęcia stanowiska ministra finansów-
        dobre nie?
        • Gość: Kazek Re: PO - pokazało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:20
          Dobre? Żałosne. PiS to jedna wielka ściema. Nie maja ani pomysłu na kraj ani
          ludzi. Uprawiają tylko swoje brudne gierki. Dwa Kaczory powinny wrócić do
          piaskownicy i tam się bawić. Przecież PiS coś ludziom w wyborach obiecał.
          Dlaczego tego nie realizuje tylko sięga po pomysły innych i ludzi z którymi im
          wcześniej było nie po drodze? PiS to oszuści i kłamcy.
    • Gość: vts kszywe nogi jak sralo IP: *.ztpnet.pl 31.12.05, 16:32
    • Gość: emka 33 Re: PO - pokazało IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 31.12.05, 16:34
      remka ty jestes miernota ktora nie ma pojecia o plityce najpierw naucz sie
      sluchac telewizora pozniej pojmij cokolwiek z polityki i zabierz sie dopiero do
      wyciagania wnioskow zakuta palo
    • Gość: Markiz Re: PO - pokazało IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.05, 16:39
      Ostatnie działania w sejmie wskazują jasno jak rozszyfrować skrót PO -
      Populistyczni Oszuści. Aktualna koalicja POtłuczonych z oszołomiem Giertychem
      to potwierdza. Żałuję, że na nich głosowałem. Nie mam zamiaru płacić ze swoich
      podatków na nie moje dzieci, niech płacą za nie ich rodzice a może
      politykierzy z PO i LPRu. Głosowałem na nich bo chciałem wolnego rynku, a oni
      przy pomocy moich pieniędzy i pieniędzy innych swoich wyborców robią na złość
      PiS'owi.
      Co mnie obchodzą ich kłótnie, ja uczciwie pracuję, a ci moimi podatkami karmią
      nie moje dzieci!!!
      POpaprańcy, to był ostatni raz gdy dałem się na was nabrać!!!
      • Gość: moneymaker Re: PO - pokazało IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.12.05, 16:48
        Mam takie same odczucie, dałem się nabrać na wyborach. Miałem nadzieję, że PO
        naprawdę chcą coś zrobić dla kraju, a tu najpierw nie byli w stanie stworzyć
        koalicji, a teraz to becikowe. Ta partia nie potrafi myśleć kategoriami dobra
        państwa, ale jedynie liczy się dla nich dobro partii, nawet kosztem własnych
        wyborców. Najpierw czerwoni wnerwili mnie przymusem płacenia z moich podatków
        na emetyturki górnicze, a teraz PO rozdaje moje podatki na finansowanie wódy na
        chrzciny cudzych dzieci. A ja zapieprzam jak wół na wszystkich na około, co z
        tego, że mi nie wystarcza do pierwszego.
        • Gość: Kazek Lepper górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:54
          Przypomne że to PiS wszedł w koalicję z przestepcą Lepperem i Giertychem i
          ustalili że przegłosują becikowe. Tak więc winić za to PO jest jakimś absurdem.
          Biedny PiS. A kto wycofał ustawę górniczą z Trybunału Konstytucyjnego??. Tam
          jest do stracenia kilkadziesiąd miliardów a nie kilkaset milionów dla matek. I
          jakoś nie drzecie ryja że PiS to sprzedawczyki rozdający nasze pieniądze. To
          PiS naobiecywał Rydzykowi i Solidarności przywileje kosztem naszych kieszeni. A
          teraz tylko PO jest winne. Wyjdzie na to że w następnych wyborach wygra Lepper
          i zostanie premierem. Wtedy będzie cacy.
          • Gość: Jas Re: Lepper górą IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.05, 17:03
            Z tego co wiem, to PiS rządzi sam a nie z Lepperem czy Giertychem. W koalicji z
            Giertychem i Lepperem jest Tusk, widziałem jak razem głosowali za becikowym.
            Ustawę o górnikach wprowadziło SLD a nie PiS. A podobno PO także wywodzi się z
            Solidarności, skąd jest Tusk, skąd Niesiołowski, skąd Rokita?
            Jestem zniesmaczony, najpierw Tusk pokazał 'klasę' w wyborach, teraz pokazuje w
            sejmie gdzie ma wyborców. Nie ma na kogo głosować, to były moje ostatnie wybory
            przy urnie...
            • Gość: Kazek Ślepy Jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 17:18
              Jesteś Jas chyba ślepy. Rozumiem że nie widziałeś jak Kaczyński i jego ekopa
              głosują rękę w rekę z Giertychem i Lepperem???? Wtedy darłeś się że PO głosuje
              z SLD,. Teraz na odwyrtke. No coments.
              • Gość: Jas Re: Ślepy Jas IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.05, 17:22
                Nie wiem czy się wtedy darłem. Ale jesli PO nie skuma się z PiSem, to będę się
                darł nadal. Wszelkie głosowania tych partii przeciwko sobie są oszukiwaniem
                wyborców, a to PO nie chciało wejść do rządu i ich obwiniam bardziej.
                • Gość: Kazek Re: Ślepy Jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 17:26
                  To że PO nie chcało wejść do rzadu okazuje się że miało rację bo PiS to cwani
                  oszuści. Scenariusz byłby łatwy do przewidzenia. Całą winę za nie realizowanie
                  obietnic przedwyborczych PiS zrzuciłby na PO.
                  • Gość: Jas Re: Ślepy Jas IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.05, 17:34
                    Zupelnie nielogiczne wytłumaczenie. Mnie jako wyborcę PO nie obchodzi na co
                    zrzucałby PiS winę za niezrealizowane obietnice, to problem PiSu i jego
                    wyborców, ja rozliczam PO a ci mnie nabrali, nie rządzą, nie głosują rynkowo i
                    jak dotąd nie robią niczego konstruktywnego, to wszystko.
                    • Gość: Kazek Re: Ślepy Jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 17:59
                      Zastanów się co by było gdyby głosowali rynkowo? Przez 4 lata pozostali by w
                      mniejszości bez jakiego kolwiek wpływu na niszczenie państwa, a PiS z
                      Giertychem i Lepperem rozdrapali by Polskę. To niestety jest polityka. Trzeba
                      czytać między wierszami. Rokita powiedział że becikowe będzie zdrewidowane
                      jesli rząd przedstawi całościowy program polityki socjalnej. Nie możesz za
                      jeden ruch PO rozgrzeszać 100 chamskich zagrań koalicji PiS, LPR Samoobrona.
                      tam jest całe zlo i trzeba pomysłu żeby ich zneutralizować.
            • Gość: Kazek Re: Lepper górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 17:25
              Ustawę o górnikach wprowadziło SLD a PiS ja wprowadzi w życie gdyż to PiS a
              dokładnie prezydent Kaczyński wycofał jej zaskarżenie przez rząd Belki z
              Trybunału Konstytucyjnego. Więc nie sciemniaj i nie oszukuj ludzi koleś. Co ma
              wspólnego to że ktoś się wywodzi z Solidarności z rozdawnictwem przywilejów dla
              jednych kosztem drugich. Zagłosuj więc na Leppera.
              • Gość: bąbel Re: Lepper górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 18:33
                Kazek, czy potrafisz sobie wyliczyć podstawę emerytury ? Chyba , że ona na
                przyszłość gó.. ciebie obchodzi. Zdajesz sobie sprawę ile górnik odprowadza
                składek na fundusz emerytalny, rentowy, zdrowotny, chorobowy i t p. Ci ludzie,
                aby zarobić 2.5 - 3.0 tys.zł. pracują w soboty i niedziele w ekstremalnych
                warunkach o jakich tobie się nie śniło. Nie uprawiaj populizmu i nie upraszczaj
                tego czego nie rozumiesz. Otóż górnik przechodząc na emeryturę nikomu nie
                zabiera pieniędzy, nie wierzysz? Policz i dowiedz się na jakich zasadach
                powinny być odkładane i inwestowane twoje składki jak i w Zusie tak i w
                otwartych funduszach emerytalnych. To co chce PO to zamach na dużą kasę jaka
                była odprowadzona i jest odprowadzana przez górnictwo na fundusz emerytalny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka