Dodaj do ulubionych

Bocheński pogrążył Falubaz

• Gość: mj Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 18:40
      Bocheński nie wracaj z Ukrainy
    • Gość: Łukaszek Re: BOCHEŃSKI idz na ryby IP: *.ztpnet.pl 12.01.06, 20:12
      przepraszam mój błąd rzeczywiście nie interpretuje tylko identyfikuje
    • prezesart Re: Bocheński pogrążył Falubaz 12.01.06, 20:23
      i godny stadion żużlowy kibicom i zielonogórzanom i odnowiona starówka żaranom
      potrzebne
    • Gość: J.K Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.06, 20:53
      A czy szanowni i obużeni mieszkańcy miasta Z.G. wiedzą z jakich pieniędzy
      rozbudowano ich bibliotekę wojewódzką.. My mieszkańcy Gorzowa nie
      protestowaliśmy. Teraz gdy wreszcie nadszedł czas żeby i Gorzów coś dostał z
      pieniędzy unijnych to wielka wrzawa. Chyba sprawa kultury i dostępu do niej
      jest ważniejsza niż I ligowe ściganie się po żużlu. W mieście takim "
      kulturalnym " za jakie swoje miasto uważacie gradacja potrzeb pwinna być taka
      jak postanowił Zarząd Województwa. A może mieszkańcy miasta Z.G. nie są wcale
      tacy kulturalni za jich się uważąją. Pozdrowienia dla Babki Kiepskiej , której
      życzę w Nowym Roku więcej rozumu.
      • Gość: zg Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.ztpnet.pl 12.01.06, 21:03
        A czy szanowni i obużeni mieszkańcy miasta Z.G. wiedzą z jakich pieniędzy
        > rozbudowano ich bibliotekę wojewódzką

Kiedy???
        Sory mozliwe ale nie pamietam.
        Tylko nie pisz ze pred 1975 r hahah

PZDR
        • Gość: XXX Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.06, 01:00
          Zajrzyj sobie na strone WIMBP
          Publicznej
          1958 - otwarcie pierwszej filii bibliotecznej
          1968 - rozpoczęcie budowy nowej siedmikondygnacyjnej siedziby biblioteki
          1972 - nadanie imienia C. Norwida
          Wiec za wojewodzka kase sprzed 1975 moj dorgi zielony robaczku. A kasa byla
          wtedy wspolna, podobnie jak dzis. Wiec wy w 1968 7000 m kw, a my w 2006 tez
          sluszne 10000 albo wiecej.
          Czuj czuwaj
      • andrzejusa Re: Bocheński pogrążył Falubaz 12.01.06, 21:08
        Zarom jest potrzebna odnowiona starowka , i gorzowowi nowy gmach
        biblioteki wojewodzkiej
        a innym miastom w wojewodztwie jest potrzebne co innego , i na to
        ma isc kasa z urzedu marszalkowskiego , a nie na zuzlowy stadion w zg
        juz raz napisalem: chcecie zuzla w w zg to go sobie z kasy
        miejskiej finansujcie!!!
        od pieniedzy na wojewodztwo rece precz i wara!!!
    • andrzejusa Re: Bocheński pogrążył Falubaz 12.01.06, 21:39
      w moich nie znajdziesz , bo ja z gorzowa jestem!
      no chyba ze durnowate falubazy , ale to kazdy wie
      • Gość: Zielonogórzanin Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 01:05
        mówiłem ci ze mnie i mieszkanców mojego miasta te okreslenia obrazaja wiec
        sobie podaruj, znalazl się inteligencik z gorzówka
    • Gość: zoo Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.01.06, 21:59
      niech on sie od nas odczepi i inne czerwone pijawki
      • Gość: zg Re: andrzejusa jestes ZALOSNYM gorzowiaczkiem IP: *.ztpnet.pl 12.01.06, 22:12
        Zarom jest potrzebna odnowiona starowka , i gorzowowi nowy gmach
        biblioteki wojewodzkiej
        a innym miastom w wojewodztwie jest potrzebne co innego , i na to
        ma isc kasa z urzedu marszalkowskiego , a nie na zuzlowy stadion w zg
        juz raz napisalem: chcecie zuzla w w zg to go sobie z kasy
        miejskiej finansujcie!!!
        od pieniedzy na wojewodztwo rece precz i wara!!!

No Zara to jest potrzebne
        gorzowkowi co innego
        a co jest potrzebne ZG???

STADION i pozwol abysmy my decydowali o tym!!!

Ps. zrozum gamoniu jeden ze to nie pieniadze wojeowodzie ale UE!!!
        Czy ty czytac nie umiesz???
        Faktycznie bibloteka w GW potrzebna haha

PZDR
        • landy Re: andrzejusa jestes ZALOSNYM gorzowiaczkiem 12.01.06, 23:14
          zamiast ladowac kasiore w babimost
          trza bylo w stadion
          oczywiscie najlepiej w gorzowie
          lub chociaz w zaganiu gdzie niejaki
          posel smolen
          pozniej szef zkz fallusbazu
          naobiecywal krzeselek
          • Gość: Waldek Re: andrzejusa jestes ZALOSNYM gorzowiaczkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:35
            Skoro prezes z takimi finansami nie potrafił zrobić przez dwa lata wyniku to
            poco jeszcze ladować w stadion zeby więkrzy wstyd nam przynosił. Zaorac to
            wszystko.
            • landy Re: andrzejusa jestes ZALOSNYM gorzowiaczkiem 12.01.06, 23:36
              rzekles
              swiete slowa dac se na luz z tym zuzlem
              lechia pany
    • Gość: mbi1 Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.06, 08:33
      jezeli decyzja zostanie podtrzymana to pamietajmy o tym w wyborach na jesien.
    • Gość: nis Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.06, 11:16
      Brawo Bocheński.Kultura to jest to , anie jakieś wybryki chuligańskie na
      stadionie.Nie boję sie pójść dp biblioteki ,a na stadion to się boję.
    • Gość: edi Re: Bocheński pogrążył Falubaz i siebie IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.06, 22:48
      precz z bochenem
    • Gość: zielonogorzanin KILKA WYJASNIEN W SPRAWIE STADIONU IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.01.06, 01:19
      Po pierwsze to nie klub żużlowy ma dostać pieniądze tylko projekt rozbudowy
      stadionu, który jest własnością MIASTA ZIELONA GÓRA. Wiec sponsorzy z
      kronopolem na czele nie maja tu nic do gadania.

Po drugie ten oto projekt dostał najwięcej punktów od ekspertów i pobił
      zdecydowanie Waszą biblioteke. Po to ci ludzie się zbierają, analizuja te
      projekty pod roznymi katami? Zeby okreslic ktory jest najlepszy.

Po trzecie Gorzow ma juz biblioteke wiec po co wam kolejna. Nie macie szkol
      wyzszych (tylko nie wyjezdzajcie mi z administracja i filia AWFu), niz
      demograficzny jest coraz wiekszy a z kultura to u was nieciekawie. Ja rozumiem,
      ze babcia z dziadkiem, ktora na przedmiesciach naszej wielkiej stolicy
      przeprowadza krowy przez droge krajowa tez chce wypozyczyc ksiazke, ale bez
      przesady.

Po czwarte pieniadze pochodza z Unii Europejskiej wiec nie pochodza z Twoich
      czy Moich podatkow. O te pieniadze moze zabiegac kazdy. I najlepszy projekt
      powinnien wygrywac. Niestety znalazl sie BOCHENSKI z BRACHMANSKIM.
      Karierowicze, ktorzy patrza nie na interes lokalny, ale wylacznie SWOJ.
      Pamietajcie o tym w WYBORACH. KOMUCHOM W ZG MOWIMY STANOWCZO NIE !

POZDR
      • Gość: prawy Re: KILKA WYJASNIEN W SPRAWIE STADIONU IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.01.06, 12:18
        To jest zmowa całego sld. precz z tą zarazą z miasta i województwa
    • Gość: edi Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.01.06, 10:59
      Miejski Sojusz zapewnia, że zażąda zmian decyzji przez zarząd województwa.
      Jeśli Bocheński nie ustąpi, radni pieniędzy na stadion będą szukać budżecie
      miasta na 2006 r. Miasto planowało wydać na stadion 1,8 mln. zł (jedna czwarta
      inwestycji, reszta miała pochodzić z UE).

Udają durniów,że nie wiedzieli.kubicki z tą swoją sldowską zgrają myślą że
      jesteśmy głupcami.Najlepiej żebyście z budżetu miasta jeszcze sfinansowali
      cygara dla Fidela Wykastrowanego i nagrobek dla breżniewa.Piniądze mają być z
      UE i koniec!!!

• Gość: kibic Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: 80.51.245.* 15.01.06, 17:56
      Panie marszałku duze brawa.Zamknąć ten stadion i zrobić porządny żużel w
      Gorzowie bo tam jest klimat do tego sportu.A duże pieniądze dać do Świebodzina
      na piłkę nożna,bo tam zaraz będzie II liga.
      • Gość: habek Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.06, 08:28
        Duże brawa za takie stanowisko Marszałka woj. lubuskiego. Jeśli potrzebny jest
        Falubaz to niech miasto i mieszkańcy i Firmy tym się zajmą. Ważny jest sport,
        ale bez KULTURY, a taka mają tworzyć m.in. Biblioteki, to zawsze będę za
        bilioteką, teatrem, salą koncertową. Habek
    • Gość: J.K. Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.06, 19:34
    • Gość: J.K. Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.06, 19:46
      Oglądałem TV Lubuską i z zażenowaniem słuchałem Babkę Kiepską. Nie wiem skąd w
      tej kobiecie tyle szowinizmu. Ona już jest chyba stracona dla ludzkości . Takie
      kiedyś palono na stosach. Powinna sobie doskonale zdawać sprawę z tego, że
      wszystkie trzy wnioski przeszły pozytywnie kwalifikacje. Za ostatecznym
      rozstrzygnięciem powinny przemawiać względy społeczne a nie tylko czy wniosek
      był lepiej motywowany. I nawet ktoś taki jak Babka Kiepska powinien to
      rozumieć. Raz jeszcze utwierdzam się w przekonaniu , że miasto Z.G. jest
      miastem posożytniczym ,które ciągnie kołdrę tylko do siebie. Czy nigdy
      mieszkańcy południa województwa nie zastanawiali się dlaczego największe
      bezrobocie jest w powiatach wokół Zielonej Góry a w mieście jest najniższe w
      województwie . Bo to właśnie jest efekt takiej roszczeniowej polityki.
      Mieszkańcy Nowej Soli, Zar, Zagania, Gubina/ pozdrawiam serdecznie / także
      Krosna pomyślcie o tym i dajcie wreszcie po nosie tym magalomanom z miasta Z.G.
      • Gość: XXX Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.06, 01:08
        O tym skad byla kasa na biblioteke w ZG w 1968 juz pisalem wyzej. Niech teraz z
        prawie tej samej wojewodzkiej beda regaly na ladnym budynku w Gorzowie!
        A wszystkim niedouczonym - kasa z UE to takze sa nasze podatki, w koncu Polska
        placi skladke czlonkowska, fakt odbiera wiecej niz wklada, ale nie jest tak, ze
        100% tego co plynie z Bruxeli to prezent. A ze w kasie u Bochena, coz niech po
        pansku rozdaje, ja tam sie ciesze na ladna biblioteke w Gorzowie.
        A co do Babki Kiepskiej, fakt zenada, juz nasza senator Zyrafska bije ja nie
        tylko wzrostem. Cos niewydarzona ta prawica i lewica z ZG... Jakies takie to
        zastrachane albo utyte...
    • Gość: gerhard w głowkach sie wam pokręciło IP: *.backiel.com.pl / *.backiel.com.pl 17.01.06, 13:30
      od patrzenia jak ciągle w lewo jeżdżą
      • Gość: Zyga Re: w głowkach sie wam pokręciło IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 17:45
        Ta sytuacja to kolejna porażka p. Ronowicz. Przecież to ona powinna mądrze
        rozgrywać i lobbować swój wniosek. Z informacji które posiadam nikogo z
        parlamentarzystów czy radnych wojewódzkich od prawa do lewa do tego nie
        włączyła. Jak w taki sposób chce się załatwić sprawę to do przedszkola, a nie
        na urząd. Chyba, że p. Ronowicz z góry chciała sprowokować ten temat do
        rozgrywek politycznych. Tylko wtedy, to właśnie mamy, tracą na tym kibice.
    • luzyczanin Re: Bocheński pogrążył Falubaz 18.01.06, 17:28
      Brak słów . Fakt żużel jest ważny - ale i tak mnie nie kręci więc wolę
      bibliotekę i starówkę ! Jak ktoś lubi żużel i korzysta z infrastruktury
      stadionu to powinien za to płacić ( odpowiedni procent z biletu) . Biblioteki
      jak i starówki są samorządowe i pieniądze z podatków mieszkańców powinny
      włąśnie na takie cele trafiać a nie do wąskiej grupy wielbicieli szlaki .
      pzdr
      • Gość: realista Re: luzyczanin IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 02:56
        Jestem podobnego zdania. Wolałbym aby zbudowano stadion szachowy lub brydżowy z
        trybunami. A jeszcze lepiej żeby przeznaczyć pieniądze na amfiteatr i wrócić do
        pięknych czasów Festiwalu Piosenki Radzieckiej, bo z przedstawionych opinii
        zielonogórzan należą oni wg ks.Tischnera do rodzaju homosovieticus. Ta impreza
        miała szerszy krąg zainteresowań i sławiła miasto. Byłaby chociaż okazja do
        roibienia kasy na gadżetach.
    • Gość: nowy Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: 217.97.158.* 20.01.06, 15:17
      8 dużych baniek na remont stadionu dla kilkunastu pajaców jeżdżących w kółko???
      Bo mydlenie oczu o lodowiskach i "znaczeniu społecznym" stadionu to przeciez
      jakaś paranoja. Jest klub to niech sobie radzi, ma sponsorów, "wyniki" itd.
      Mieszkam w Zielonej od 10 lat i dziwi mnie ten cały zgiełk wokół żużla i źle
      pojetego lokalnego patriotyzmu. To jest średniej wielkości prowincjonalne
      miasto, z prowincjonalną kulturą, prowincjonalnym sportem i prowincjonalnym
      uniwersytetem. I czas sie do tego przyzwyczaić drodzy zielonogórzanie.
      • Gość: dzik Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.zar.vectranet.pl / 80.51.235.* 21.01.06, 20:02
        Fajnie jak by był ładny stadion ale ja uważam że to powinno byc nagroda za
        dobre wyniki sportowe i nie tylko. A ZKŻ sie pogrązył w tym sezonie chociaz
        dobrze stoji finansowo mozna zrobic super stadion ale niech ZKŻ gra w
        ekstralidze a nie gdzies w II
      • Gość: piter Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.01.06, 20:24
        Stadion nie jest własnością klubu tylko miasta to po pierwsze. Po drugie żużel
        jest doskonałą reklamą miasta (teraz raczej antyreklamą ale Dowhan kiedys
        odejdzie). Po trzecie jeśli uważasz, że do prowincjonalizmu należy się
        przyzwyczaić zamiast robić wszystko by z nim zerwać (m.in. poprzez poprawę
        infrastruktury rekreacyjno-sportowej) to gratuluję.
    • Gość: Tom Bocheński pogrąża Z.Górę IP: *.ztpnet.pl 22.01.06, 17:36
      Oglądałem w TV Lubuska program prowadzony przez red. Gromadzkiego. Był tam m.in
      poseł Fiedorowicz, który zapytał Bocheńskiego : " Panie Marszałku, jak to jest,
      że Gorzów dostaje od Pana 18mln zł. na bibliotekę, a biblioteka wojewódzka w
      Z.Górze nie dość, że nie dostaje nic, to jeszcze nie ma Pan planów rozbudowy,
      modernizacji, ani projektów pozyskania funduszy z UE?" A Bocheński na to
      oburzony: " Jak to nie mam, jak to nie mam?- jest nowa czytelnia na piętrze i
      nowa winda! To też jest istotne!" Ale argument!! co za burak! Od razu widać, że
      facet kręci.
      • Gość: zg Re:SLD pogrąża Z.Górę IP: *.ztpnet.pl 22.01.06, 17:40
        PZDR
    • Gość: falubaz Re: Bocheński pogrążył Falubaz IP: .1P3D* / 194.75.37.* 09.02.06, 11:26
      Nie mysl Bochenski ze te watki zgina. Kibice Falubazu ci nie zapomna. Wybory
      juz niedlugo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka