Dodaj do ulubionych

Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Marsz...

15.01.06, 19:28
Może zmieni decyzję, ale nie sądzę...
Obserwuj wątek
    • oh5 Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar 15.01.06, 19:51
      Czy Łukasiewicz może się spytać Maternę na jakie badania socjologiczne się on
      powołuje w swoim oświadczeniu odnośnie stadionu żużlowego w ZG? Czy to nie jest
      fantazja tego pana?
      • Gość: karolek lat 9i pół Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.06, 20:00
        Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Marszałkowskim .

kazdy uczestnik otrzyma po jednym jabolu i 1 kiju bejzbolowym od
        organizatorow,czyli Gazety Lubuskiej i zielonogorskiego dodatku Gazety
        Wyborczej.

pzdro
        • Gość: Zielomogórzanka Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 08:35
          Bardzo słusznie ze chca bronić dotacji na stadion . Czy ktoś zrobił porównanie
          ile osób korzysta z biblioteki , po co taki ogromny gmach za tyle kasy w
          Gorzowie jezeli czytelników ubywa., Może p. Bocheński juz szykuje sobie
          posadę.
          Karolku w twoim wieku to faktycznie biblioteka nie jabole. Jeżeli tak to
          interpretujesz to widocznie rodzice nie chodzą do biblioteki ani na zawody
          ale pod płot z jabolem.
      • Gość: kibic Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.01.06, 20:08
        Nie było takich badań, więc podaje nieprawdę
        • Gość: zg Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.ztpnet.pl 15.01.06, 20:50
          Skad wiecie ze nie bylo takich badan??????
          Przeciez nie wymyslil to sobie.

Krzycki jak zwykle antyZG.
          Gorzowianie przyjeli by decyzje z pokora???????:)
          Tyle ujadania na forum co gorzowianie nam tu prezentuja mowi samo za siebie.
          Nie protestuja bo marszalka nie maja w GW i nie dostana.

Ci mlodzi z SLD juz niech sie tak nie wychylaja.
          Mlodzi to jeszcze nie dojzali do panujacych ukladow w ich partii
          Podrosna beda tacy sami.

PZDR
          • Gość: rybka Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 21:23
            jedno jest pewne, Bochenski namieszal w ZG, bo towarzyszom popularnosci nie
            dolozyl. To jest fakt, i pewnie o to maja żal. A tak swoja droga to dlaczego
            micza radni sejmiku z Zielonej Góry. Jest tam ich kilku. Słyszeliscie zeby coś
            Wontor (Tomasz, braciszek Bogusia od Fidela) powiedział. Zaprotestował słowem.
            A gdzie jest Zenek Bambrowicz, a pan Rzezniczak z PIS. Po prostu lobby
            zielonogórskie w sejmiku nie istnieje, niestety, wybralismy tam pajaców...
            • Gość: Wyborca Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.ztpnet.pl 15.01.06, 23:24
              Nie pajacuj to ty ich wybrałeś, ja nie mam z tym nic wspólnego.
            • Gość: Arek Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 09:43
              Słyszałem w radiu, że zielonogórskie SLD poparło budowę stadionu. Wontora
              popierającą budowę wypowiedź czytałem w "Forum czytelników" Gazety Lubuskiej.
              Więc to chyba do końca nie jest tak jak piszesz...
    • Gość: diver Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 21:39
      A może pozwólmy marszałkowi edukowac ciemne masy Gorzowa? Moze uda nam sie
      wypromowac kolejnych polityków ktorzy bedą promować nasz region w calej Polsce.
      • Gość: zg Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.ztpnet.pl 15.01.06, 21:45
        To my sobie wybieramy??????/

Ja na PiS nie mam zamiaru glosowac w wyborach samorzadowych do sejmiku bo co to
        za kandydaci???

W sobotniej lubuskiej pisali ost jak to gorzowski pis Kazio i Surmacz wybrali
        kandydatow do sejmiku np. Rzeżniczak (ZG) - ach to ja dziekuje, jak on pracuje
        i jak dba o nasze interesy kazdy widzi, nic dizwnego ze go gorzowianie
        wystawiaja.

PZDR
        • karolek_lat_9ipol Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar 15.01.06, 22:14
          jak sejmika krasc dla zg ,to byc dobra sejmika.
          ba....
          to byc bardzo dobra sejmika.

jak sejmika raz nie ukrasc nic dla zg,to byc zla sejmika.
          ba...
          to byc bardzo zla sejmika.

buhahahahahhaha

pzdro
    • Gość: JA Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.ztpnet.pl 15.01.06, 22:58
      drodzy furmowicze,a kogo wybralismy do sejmiku...................... no
      kogo.................ANDZEJA HUSZCZE,ktory przekonywal ,ze badzie wspieral
      zielonogorski sport.Dalismy sie kupic lewicowcom ,tacy sa wyborcy.Lewica umie
      robic cos za cos.Haslo zawsze w lewo wygralo ,a my przegralismy.Teraz ci ktorzy
      glosowali na Andzeja beda protestowac,prosze zapamietac, ze lewica nigdy nie
      byla za rozwojem naszego miasta,tylko dbala o swoje stolki.
      • Gość: kilof Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 09:05
        Andrew już w Posen więc co mu do tego;)
        Natomiast naprawde w dobie internetu i trendów, w których biblioteki całego
        świata zamiast gmaszysk rozbudowują swe serwery naprawde szkoda, że odstrzelono
        projekt tego lodowiska. Sam stadion jako miejsce żużlowych igrzysk mnie wali
        (odkąd pan dowhan spuścił zespół lige niżej) natomiast lodowisko czynne nie
        tylko w mroźne dni, sport, ruch i tak dalej to naprawde istota zdrowia (również
        tego psychicznego) w narodzie. Szkoda tych dzieciaczków, że im rekreacje
        zabieramy i tych wszystkich, którzy wciąż będą się topić pod cienkim lodem na
        wszystkich akwenach, jeziorkach...
      • Gość: riposta Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.01.06, 09:45
        Bocheński nie ma szans na ciepła posadkę za parę miesięcy, bo SLD przegrało i
        prawdopodobnie przegra wybory samorządowe. Porzuca więc swoich kolegów z SLD w
        Zielonej Górze i szuka możliwości w Gorzowie lub Żarach.
    • Gość: e. Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.01.06, 09:01
      Ważne, żeby zwrócić uwagę iż nie jest to tylko głos kibiców żużla. To jest
      sprawa wszystkich Zielonogórzan. Sam nie jestem kibicem tego sportu, ale mimo
      wszystko oceniam decyzję Bocheńskiego za karygodną, zachował się jak drobny
      sprzedawczyk po raz kolejny zresztą. Mi zależy za Zielonej Górze, i wiem że
      remont stationu pomoże wwszystkim! Zwróćcie na to uwagę - Ze to jest głos
      sprzeciwu wszystkich, nie tylko zawężonej grupy kibiców, to jest głos każdego
      myślącego zielonogórzanina. Może jak do Bocheńskiego dotrze że ma doczynienia z
      bardzije ogólnym sprzeciwem to coś mu w głowie w końcu zaświta.
      • cancro Re: Schizofrenia 16.01.06, 11:55
        W zasadzie powinienem dołączyc do grona "lubuszan" i wspólnie z nimi obsobaczać
        marszałka Bocheńskiego, bowiem jego decyzja stoi w sprzeczności z moją tezą, że
        istnienie lubuskiego przynosi tylko korzyść dwóm miastaom - ZG i GW.
        No cóż, jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale dobre i to (dla Żar) Właściwie to
        nierozumiem całej afery, ktora dodatkowo podgrzewa redakcja gazety. Przeciez
        Sejmik iest instytucją powołaną do tego, aby słuzyćcałemu województwu. Czemu
        wobec tego frorumowicze protestują, gdy choć raz leżące w obrębie tego
        województwa Żary dostały trochę ksy wojewódzkiej, czy tez zależnej od
        wojewódzkich decyzji? Sam jestem kibicem żużla, ale mam świadomość, że
        inwestycje w naukę i kulturę, czy też w to, aby pokolenia które nastąpią po nas
        nie musiały podziwiać tylko wielkiej płyty, są o wiele ażniejsze niż wojewódzkie
        aspiracje Zielonej Góry. Wcale nie twierdzę, że ZG nie należy sie nic z funduszy
        unijnych, ale w moim odczuciu obowioązuje pewna hierarchia wartości i ważności.
        Spośród trzech podmiotów oczekujących dotacji (stadion, bibliteka i żarska
        starówka), w moim systemie wartości stadion stoi najniżej. Dość powiedzieć, ze w
        tak liczących się w speedway'u Danii czy Szwecji stadiony żużlowe często nie
        maja trybun w ogóle. Mimo to organizowano tam nie raz zawody GP!
        A co do protestu, to uważam, że w wypadku zmiany decyzji marszałka, kolejny ruch
        powinien należęć do władz samorządowych w Żarach i Gorzowie, które powinny
        zorganizować kontrprotesty w ZG. I tak gorzowianie wzorem zielonogórskich
        kibiców zamiast książek powinni mu przywieźć wywrotkę żużla wielkopiecowego, a
        Żaranie np. panele z Kronopolu na bandę okalającą tor, bo to co Falubaz ma w tej
        chwili to naprawdę żenada. Ciekawe jaka byłaby riposta zielonogórskich kibiców?
        Reasumując powiem, że społeczeństwo ZG nie ma prawa do narzekań w dziedzinie
        rozdziału pieniedzy będących w gestii władz samorządowych, o czym można sie
        przekonać jadac gdziekolwiek indziej w tym województwie. Jeśli prawdą mają być
        zapewnienia o korzyściach płynących z istnienia lubuskiego radzę Zielonogórzanom
        przyjąć decyzję władz samorzadowych z pokorą i podjąć dalsze starania. Inaczej
        ja i mnie podobni przeciwnicy tego niewydarzonego województwa w dalszym ciągu
        będziemy mieli argumenty do występowania przeciw niemu.
        Howgh!
    • Gość: Pawel Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: 193.123.199.* 16.01.06, 10:07
      Jestem z pod Gorzowa. I musze powiedziec ze zielonogorzanie sa najgorzymi
      ludzmi w polsce. Jak mozna byc takim egoista. Jesli w Gorzowie by nie chcieli
      remontopwac stadoinu, poniewaz mieliby wybudowac bibloteke czy dom dziecka w
      Zielonej Gorze. Nic bym nie mowil. Bo wiem ze to jest waznijesze dla nas dla
      polski. Bo wiem ze jakies biedne dziedziaki mogly by sie rozwijac. Porownajcie
      srednia inteligencje ludzi ktorzy chodza do bibloteki z kibicami zuzlowymi….
      Przeciez kazdy widzi ze w wiekszosci to ludzie z podstawowym I srednim
      wyksztaleniem. To jest naprawde straszne. Zielonogorzanie powiedzice jestescie
      egoistami czy poprostu durniami. Nie badzie jak ten kretyn cos sie podpisuje
      PZDR
    • Gość: TOMASZ Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.centertel.pl 16.01.06, 10:21
      Hahaha! Jeszcze mam łzy ze śmiechu po przeczytaniu tego tendencyjnego
      artykuliku. Oj zżerają kompleksy zielonogórzan zżerają... Poza tym jak zwykle
      ferują kłamstwa i to nie tylko w znanym już wydaniu przaśno-buraczanym, ale
      również parlamentarnym. Może pan poseł będzie łaskaw ujawnić kto, kiedy i na
      jakiej próbie robił badania dotyczące struktury demograficznej kibiców na
      stadionie? Na koniec rada: pogódźcie się zielonogórskie matoły z tym, że czasy
      waszej dominacji zarówno tej z lat 60-tych i 70-tych jak i tej niedawnej za
      sprawą marszałkuńcia się skończyły i nic na to nie poradzicie. A tą pożałowania
      godną akcją ośmieszacie się po raz kolejny w całej Polsce.
      • Gość: zg Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 10:28
        Ot i to jest kultura gorzowska wlasnie.

Najzalosniejsze jest to iz w niektorych watkach donosnie teg tematu wiekszosc
        wpisow jest z GW.
        Ja czytam wasze forum i wiem co sie dzieje.
        anty zielonogorskie i marszalkowskie watki mozna liczyc w dziesiatach i maja
        zawsze najwecej wpisow.
        Tak wiec sciemnianie iz pogodzilibyscie sie z decyzja marszalka jest klamliwe.

Co tacy kulturalni ci gorzowianie???
        To teraz kultura jest najwazniejsza???????
        Ile bylo ujadania z powodu filharmoni zielonogorskiej?????
        Ile bylo i jest ujadania iz marszalek lub eksperci nie przyznali znowu czegos
        na GW??????

A jesli chodzi o kibicow zuzla to ciekawe skad te info ze wiekszosc ludzi
        ktorzy tam chodza maja gora srednie wyksztalcenie (to jakis gorszy gatunek
        spoleczenstwa???)

Jesli chodzi o te badania odnoscnie kto przychodzi na mecze (skad) o ktorych
        wspominal ten zielonogorski posel to wczoraj Dowhman tez o tym mowil wiec nie
        sadze ze sobie wymyslili

PZDR
    • Gość: ktoś to analizował biblioteka jest w kompenet. marsz. a stadion nie!! IP: 62.87.177.* 16.01.06, 11:03
      województwo ma utrzymywać słaby zespół, który de facto jest przypisany do
      miasta?
      czy - Waszym zdaniem - biblioteka i deptak znajdą sponsorów???? jakich co??
      ale jak trzeba narzekać na syf na ulicach i brak lektur to KAŻDY atakuje.
      JEST TERAZ WŁAŚNIE SZANSA POPRAWY TEJ CHOREJ SYTUACJI - kto tego nie pojmuje?
      biblioteka jest w kompenetcjach marszałka a stadion nie !!!

wziąć sie raczej trzeba za osoby, które zarządzają klubem i tym żałosnym
      miastem - CZEMU NIE
      POMAGAJĄ ?????????????????????????????????????????????????????????????????????
      • Gość: Vaterland Re: biblioteka jest w kompenet. marsz. a stadion IP: *.twi.tudelft.nl 16.01.06, 11:29
        Chory biedaku - stadion nie nalezy do klubu tylko do miasta. Po twoich licznych
        interpunkcjach wnioskuje, ze masz problem z pisaniem i rozumieniem otaczajacej
        cie rzeczywistosci. Nikt nie zabrania ci takze protestowac...
        • Gość: a Re: biblioteka jest w kompenet. marsz. a stadion IP: 62.87.177.* 16.01.06, 13:56
          mylisz sie do mnie
          znaki interpunkcyjne nie swiadcza o człowieku.
          ale wrocmy do tematu: jedno jest pewne - ktos miał duzo czasu na zmiane
          kiepskiej sytuacji klubu i stadionu, ale jak sie zawaliło wszystko to wowczas
          szuka sie winnych. nie glupie?
          • Gość: Vaterland Re: biblioteka jest w kompenet. marsz. a stadion IP: *.twi.tudelft.nl 16.01.06, 14:03
            Do czego pijesz? Albo powiedz otwarcie o co Ci chodzi, albo dalej uprawiaj swoje
            dziwne twory myslowe, ale beze mnie. Nostradamus to przy Tobie mistrz precyzji i
            zwiezlosci...
    • Gość: evee Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.01.06, 12:37
      hej hej kibice jestem z wami i mimo iz jestem milośniczka literatury jej propagowania to jednak w tym przypadku uwazam ze decyzja dotyczaca stadionu jest totalną...hmhmh... a jej autor...eh ....sami wiecie...
      proponuje zozszerzyc wasz protest tez na "nie"kibicow bo wiele osob jest po waszej stronie ....
    • Gość: Koryto Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:12
      Ciekawi mnie dlaczego "ziomki" z sld z zielonej góry wsadziły "łeb" w piasek i
      się nie odzywają? Boją się chyba, że się "usmarują" "łajnem", które sami
      narobili. Wybory samorządowe się zbliżają, każdy nawet boi sie pierdnąć by o
      nim nie zaczęli pisać. Nastepnym razem zastanówcie się na kogo głosujecie. Bo
      jeśli czegoś oczekujecie i chcecie zmian to na tych ludzi nie warto głosować.
      Oni wychodzą z załozenia, że nie wolno im przeszkadzać bo pracują nad bardzo
      ważnymi sprawami dla narodu. Dzielą dojścia do koryta. Nie wolno im
      przeszkadzać. Nie przeszkadzajcie im.
      • Gość: adams Do Pana Bochenskiego : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 16:50
        Panie Bochenski . Jezeli Pan przeczyta ten wpis to bardzo sie ciesze, bede
        wowczas pewnien, ze jest Pan uswiadomiony w 100 % co do decyzji przesuniecia
        budzetu .Mianowicie :
        Czy zastanawial sie Pan nad tym , co sie stanie (nie daj Boze ) gdy w sezonie
        2006 lub wskutek np zamieszek pseudokibicow i braku przejsc
        ewakuacyjnych , "ruchomych" lawek i plyt chodnikowych wydarzy sie jakakolwiek
        tragedia ? Wie Pan , kto wtedy bedzie ojcem nieszczescia...?

Moze zbyt mocno i zapobiegawczo wybiegam w przyszlosc , jednak warto sie nad
        tym zastanowic.To wszystko ode mnie .
        pozdrawiam, i zycze owocnych przemyslen .

• Gość: Jimi Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: 195.85.249.* 16.01.06, 16:57
      I ja dołożę swoje 5 groszy do tej bez mała interesującej dyskusji. Niemiałbym
      absolutnie pretensji gdyby w panelu ekspertów projekt z GW czy też z Żar
      otrzymał najwyższe noty. A tak o ile się nie mylę nie było. Problemem jest to
      że bocheński próbuje sobie w ten sposób załatwić stołek. A czytając wypowiedzi
      niektórych osób zwłaszcza z Gorzowa mam wrażenie że ich rozwój zatrzymał się na
      poziomie 5 latka. Generalnie nie zazdroszczę szanownym Żaranom. Wyobrażacie
      sobie tego człowieka u Was? Za parę lat zrobi to samo co teraz w ZG. Czyli
      wydyma Was bez mydła....
      Pozdrawiam.
      • Gość: kicia Re: Kibice żużla będą protestować pod Urzędem Mar IP: *.zacisze.zgora.pl 16.01.06, 18:11
        Pozwolę sobie z innej beczki: Czy Filip Gryko jest w naszym mieście
        ekspertem "od wszystkiego"? Ma tyle wspólnego z prawdziwym Falubazowym kibicem,
        co Gorzów z miastem, ale pcha się przed kamery z tą swoją opaloną na Leppera
        facjatą jak tylko może. Wyluzujcie. Stadion i tak wyremontują, a dzięki
        bibliotece być moze bardziej oczytani sąsiedzi z północy województwa będą
        robili mniej błędów w postach na forum... :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka