Dodaj do ulubionych

Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka

16.01.06, 19:20
Mam nadzieję, że Pańtak, Brachmański, Bocheński pójdą w odstawkę w polityczny
niebyt w Zielonej Górze. Oni naprawdę nie widzą jak Zielona Góra była robiona
w "bambuko" przez ostatnie lata?
Dzięki, że mamy jeszce takich ludzi jak Wadim Tyszkiewicz, Bożena Ronowicz,
czy Pani Eleonora z kwiaciarni przez Duże "K" - bravo!!!
Trzymam kciuki za stadion! Czy w tym mieście napradę politycy tylko potrafią
uparawić skutecznie destrukcję?????
Obserwuj wątek
    • Gość: kibol1 Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 19:33
      Pentak! Upss Pańtak! Chodziłeś grubasie na żuzel ,a teraz robisz zwrot o 180
      stopni?
      • armex Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka 18.01.06, 01:04
        Panie Łukasiewicz już dawno nie czytałem takiego tendencyjnego artykułu.Choć
        sam nie przepadam za Bochenem i SLD,uważam także że to oni reprezentuja
        skansen,to ja moge tak pisać pan natomiast nie.Pytam się czy ten artykuł był
        pisany pod zamówienie polityczne?Sposorowany?Ma pomóc wygrać obecnej ekipie
        wybory??
        Będąc adwokatem diabła napisze że Bochen myślał o skansenie widząc co się
        dzieje teraz w naszym mieście.Czy miał racje,ja osobiście uważam że tak.Bo cóż
        to za miasto cóż to za władze miasta które bardziej cenią sobie igrzyska niż
        dbanie o dziedzictwo kulturowe nawet jeżeli to dzidzistwo leży daleko od
        naszego miasta.Zdaje sobie sprawę że ktoś napisze że mieszkańcy i władze
        naszego grodu powinny dbać tylko i wyłącznie o swój interes, tak to prawda.Ale
        też prawdą jest że ja mieszkaniec Zielonej Góry,Polski i Europy któremu obca
        jest ksenofobia i lokalizm cieszy się że będzie nowa biblioteka i starówka w
        Żarch dostanie nową oprawę.
        • armex Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka 18.01.06, 01:07
          Sorry to nie tu miało to być.
        • Gość: nowy Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: 217.97.158.* 20.01.06, 15:20
          100% racji.
          Tak na marginesie - sld jest ostatnia partią na którą bym głosował (no oprócz
          samoobrony bo to już totalna porażka) - to żeby nie było, że popieram marszałka.
    • Gość: IIIks Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 19:35
      Które miejsce Panu Panie Pańtak i w którym okregu obiecał Bocheński,że Pan
      zdradza Zieloną Górę:)))
    • Gość: Pawel Zielonogorzania to poprostu nie ludzie! IP: 193.123.199.* 16.01.06, 19:45
      Zielonogorzanie pokazali jakimi sa wiesniakami. Dla nich jest wazniejszy
      stadion niz edukacja biednych dzieci w Gorzowie. My Gorzowianie nigdybysmy sie
      tak nie zachowali jesli by przyszlo wybierac miedzy zielonogorski dom dziecka
      czy bibloteke. Dobrze ze my jestesmy ludzmi a nie zwierzetami jak oni!
      • Gość: mm. Re: Zielonogorzania to poprostu nie ludzie! IP: *.ztpnet.pl 17.01.06, 08:01
        Co ty człowieku wygadyjesz... Pomysl troche ... tu nie chodzi o stadion tylko o zasasy... Jak to zostało rozegrane!? - widać że wciąż jest samowolka wśród Lubuskiej władzy, i czas z tym skończyć... O to tu chodzi przedewszystkim.... Jak głupi Bocheński może negować opinie ekspertów, jak może mieć gdzieś społęczeństwo, poprostu załatwia swoje partyjne interesy a Ty temu przytupujesz. To Tobie słoma z butów wychodzi jak nie umiesz patrzeć na sprawy bardziej ogólnie... Pozdrawiam
    • Gość: rikitiki Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.01.06, 19:48
      czy wy naprawdę zwariowaliście?===Pół tysiąca zielonogórzan protestowało we
      wtorek pod Urzędem=== przecież dziś jest poniedziałek!!! A może to proroctwo na
      jutro?
    • Gość: Matylda Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:51
      Nie zgadzam się do końca z tym co mówi Pańtak. W jego słowach można dostrzec
      traktowanie kibiców jako coś gorszego. Mówienie o tym, że "Ci" kibice mają
      jedną z niewielu okazji w roku trzymania książki w ręku? To wręcz poniżające.
      Mogę panu zagwarantować, że ludzie, którzy dopingują Falubaz i bywają na
      meczach również mają odpowiednie wykształcenie. Nastepna sprawa. To, że klub
      miał słaby sezon i spadł nie jest argumentem, by nie inwestować w stadion.
      Obiekt sportowy - dla przypomnienia - jest własnością miasta i nie ma to nic
      wspólnego z wynikami. Obiekt ten potrzebuje kapitalnego remontu. Dziwią mnie
      czasami słowa osób "wykształconych". Rozumują - albo też udają - że inwestować
      w klub, sport, należy tylko wtedy jak są wyniki. Przecież od czegoś należy
      zacząć. Jak nie ma wyników to najlepiej klub zgnoić, zaorać i wymazać z
      pamięci, i nie dać ani grosza. Sport ma to do siebie, że są i wzloty, i upadki.
      Trzeba uczyć się wygrywać i przegrywać też trzeba umieć. "Nie ważane jak się
      zaczyna, ważne jak się kończy". Żużel jest symbolem Zielonej Góry. Co by to
      miasto znaczyło bez tego sportu? Zaczynam żałować, że byłem zwolennikiem
      województwa lubuskiego. Mówie to z pełnym przekonaniem. Ja dziś chce do
      wielkopolski. Tylko Falubazu mi żal...
    • Gość: czytelnik dziekujemy Falubazy za ksiązki IP: *.chello.pl 16.01.06, 20:37
      chetnie wezmiemy nieczytane ksiazki które kupiliscie jako dekoracje swoich
      norek. pewnie teraz udekorujecie norki butelkami od jabcoków. ps. stadion i tak
      wam zamienia na bazarek gdzie bedziecie kupowac cebule i marchewke.
      • Gość: vts Re: dziekujemy Falubazy za ksiązki IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 20:42
        tylko do kibla ich nie wynieś, do czytania są, a nie do d....
      • Gość: matt Re: dziekujemy Falubazy za ksiązki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 21:03
        Biedni jestescie...potrzebujecie naszych ksiazek..moze wam one pomoga..;]..jak
        dowiedzialem ze pieniadze pojda na ,,wasza'' biblioteke..to sie zdziwilem...ze
        macie ja ;]...po 1 chyab nie macie tam stadionu..po 2 przed wasza dziura jest
        pole kukurydzy...wiec nic jush lepeiej nie pisz..pzdr..zielonogorzanie ;]
        • Gość: czytelnik Re: dziekujemy Falubazy za ksiązki IP: *.chello.pl 18.01.06, 22:45
          ksiazki zawsze wezmiemy od takich bogaczy jak Wy.
          • Gość: bober Re: dziekujemy Falubazy za ksiązki IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.06, 13:23
            I tak by im sie nie przydały te książki bo wiekszość nie umie czytać:P
    • marekkl Podziękowania dla kibiców m.in. z Nowej Soli ..... 16.01.06, 21:19
      Na kibiców z innych miast także można liczyć!
      Podziękowania dla kibiców Falubazu m.in. z Nowej Soli i Sulechowa.

www.nowasol.pl/index.php?lng=pl&id=211&idi=3808
      • Gość: zg Re:Propaganda trwa IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 21:40
        Sklada sie ona z dwuch kwestii.

1 to to iz stadion sluzy tylko i wylacznie zielonogorskim chuligana i gamonia.

Falsz.
        Na mecze chodzi spora grupa fanow z NS, Sulechowa, a i paru moich znajomych ze
        Slubic.
        Nie wiem jak w GW ale na nasz stadion chodza rowniez ludzie inteligentni.
        Ktos napisal iz przychodza ludzie po zawodowce i po sredniej szkole.
        No ladnie to po sredniej szkole to juz ktos gorszy???
        Ja znam wielu wartosciowych i inteligentych ludzi z takim wyksztalceniem i
        zawodowym tez.
        Zresta skad te info???????
        Propaganda:)

2 to to iz zaczeto glosno mowic sie o kulturze szczegolnie w GW.
        Stadion nie moze rownac sie z biblioteka, wiedza, nauka itp.
        Jakos do tej pory slychac na forum GW i tu zreszta tez ujadanie w sprawie
        zielonogorskiej filharmoni jakoby bez sensu, nikt nie przychodzi (klamstwo) ZG
        jest zamala itp.
        Teraz kutury gorzowianie pragna.
        Nie wspomne o klamliwym stwierdzeniu iz gorzowianie napewno by sie pogodzili
        jakby sytuacja byla odwrotna nooo dobra podaja najbardziej dupe sciskajacy
        przyklad "dom dziecka"
        tyle ujadan na forum i anty zielonogoskich i antymarszalkowskich watkow a tu
        prosze takie stwierdzenia.

Trzymam za slowo.
        Niech miasto rozpocznie iwestycje jakies 2 mln. a w przyszlym roku ten projekt
        bedzie nr. 1 lub niech calkowicie go sfinansuje a w przyszlym roku robimy
        palmiarnie lub calkowita rewitalizacje starowki

PZDR
        • ant777 dwie kwestie kibica 17.01.06, 07:38
          Gość portalu: zg napisał(a):

> Sklada sie ona z dwuch kwestii.

tak kibicu: dwóch kwestii....
          Może wartoby kilka książek zatrzymać dla siebie. Np. słownik ortograficzny.
        • Gość: Real_Madryt Re:Propaganda trwa BUHAHAHA IP: *.u3d.net / *.u3d.net 17.01.06, 10:39
          Człowiekuuuuuu nie błaznij sie jak wiekszosc falubzow
      • Gość: Bomst Re: Podziękowania dla kibiców m.in. z Nowej Soli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 18:00
        Obecni byli także kibice z Wolsztyna,Siedlca,Chobienic i Babimostu ! Wielkie
        dzieki !!!
    • Gość: waldi Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 21:33
      Głowa rodu Bocheńskich(niekoniecznie błyszcząca intelektem) nieźle ustawiła
      swojego beznadziejnego synka,najpierw jako dyrektora regionalnego w Marsie,a
      teraz jeśli się nie mylę w Corrado.Beznadziejni są obydwoje
    • falko11 Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka 16.01.06, 21:37
      tu więcej www.strefasportu.net.pl/
    • Gość: hanno Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.01.06, 21:39
      Pańtak ? to ten znany z najazdu na Gazetę Lubuską kilka lat temu, ten sam który
      ma swój udział w likwidacji Lubuskiej Wytwórni Win ? (ciekawe gdzie sie
      znajdują zabytkowe beczki widoczne w starych przewodnikach po Zielonej Gorze).
      Obecne jego zachowanie jest tylko logicznym ciągiem jego uprzednich popisów.
      • Gość: GW Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.06, 21:45
        I śmieszno i straszno
        • sk561 Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka 16.01.06, 22:12
          wszyscy próbują na tej drace zbić kapitał polityczny. Ronowicz do tej pory
          łagodnie mówiąc nie była faworytem fanów. Teraz nagle stała się apostołem
          żużla? :-)wystarczy więc wyremontować stadion z kasy miejskiej. Listowski i
          jego koledzy na pewno to poprą :-)wszak wybory.
    • Gość: Temida Re: Pańtak KŁAMIE IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.01.06, 22:40
      Miasto Zielona Góra dofinansuje projekt wart 8 mln w kwocie aż 2 mln zł, miasto
      gorzów daje 0 zł, powtarzam 0 zł.marszałek dofinansowuje 24 milionowego
      projektu biblioteki kwotę tylko kilkuset tysięcy zł
      • budrys77 Re: Pańtak KŁAMIE 16.01.06, 22:52
        >miasto Gorzów daje 0 zł, powtarzam 0 zł.
        Przepraszam najmocniej. WiMBP jest własnością samorządu województwa i nawet nie
        jestem pewien, czy miasto Gorzów - jako samorząd gminny - ma obecnie podstawę
        prawną, by przekazywać jakiekolwiek pieniądze samorządowi wojewódzkiemu na jego
        działalność!!! Zupełnie inna sytuacja prawna, wstępuje w przypadku stadionu w
        ZG, który jest własnością miasta. Nie myl pewnych pojęć.
        Ps. Zielona Góra ze środków unii wybudowała filharmonię. Gorzów unowocześni
        bibliotekę, a salę koncertową wybuduje z własnych środków... Nie można być
        pazernym do kwadratu...
        • Gość: Temida Re: Pańtak KŁAMIE IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.01.06, 23:04
          to pantak powiedział że gorzów daje pieniądze
          • budrys77 Re: Pańtak KŁAMIE 16.01.06, 23:40
            Pańtak powiedział - ale jak jest na prawdę: miasto Gorzów, czy samorząd
            województwa?
    • Gość: croolick Forza Pańtak! IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.01.06, 22:49
      Pańtak! O kurcze tak jak goscia nie trawie, tak z ta jego wypowiedzia zgdazam
      sie w 100% a przeciez to nie Wigilia ;-)
      • Gość: rafi Re: Forza Pańtak! IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.01.06, 23:12
        Wszak wybory się zblizają.Uśmiałem się z tego artykułu ale tak poważnie to
        trzeba się litować nad tymi chłopcami co kochaja żużel dają się wmanewrować w
        polityke po ich plecach Ronowicz,Eleonora ze swoimi głośnikami i nawet Vadim
        zbija kapitał polityczny.Ludzie nie bądzcie osłami nie kupujcie tych zagrań
        politycznych.Poprostu kochajcie ten sport to wszystko.
        • Gość: Babilon Re: Forza Pańtak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 23:21
          A co do tego ma Vadim? Czy wypowiadał się w jakichs mediach w tej sprawie? Czy
          krzyczał do megafonu i udzielał wywiadów na lewo i prawo? Z tego co wiem to
          tylko stał w grupie kibiców solidaryzując się z nimi. Nic poza tym. A swoją
          drogą dlaczego samorząd województwa chce w 100% sfinansować bibliotekę w
          Gorzowie a nie np w Nowej Soli??? Odpowiedź znacie
          • Gość: Babilon Re: Forza Pańtak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 23:27
            I jeszcze jedno. Nie wiem dlaczego nikt jeszcze publicznie powiedział że Wyższa
            Szkoła Zawodowa w Gorzowie ma z pieniędzy UE wybudowaną nowa bibliotekę. Jesli
            się nie mylę to juz zarząd województwa do tej inwestycji dołożył 3,5 mln zl
            Budowanie kolejnego tworu pseudo wojewódzkiego jest absurdalne

• budrys77 Re: Forza Pańtak! 16.01.06, 23:38
              Przede wszystkim, biblioteka PWSZ w Gorzowie, budowana od 3 lat, finansowana
              jest ze środków uczelni oraz mienistrialnych. Jeśli otrzymała jakieś
              dofinansowanie, to chwała rektorowi i sentowi, że potrafili. To może zamknijmy
              od razu bibliotekę Wojewódzkiego Ośrodka Metodycznego w Gorzowie i księgozbiór
              Instytutu Goethego, bo nagle okazuje się, że Gorzowianom bąbelki uderzyły do
              głowy! Jeśli nie odróżniasz patafinaie biblioteki akademickiej od publicznej,
              to może czas pójść na studia????
              Ps. z tego co wiem Nowa Sól nie ma Biblioteki wojewódzkiej ale zawsze może
              postarać się o dofinansowanie. Co stoi na przeszkodzie?
          • croolick Re: Forza Pańtak! 17.01.06, 01:13
            Gość portalu: Babilon napisał(a):

> A co do tego ma Vadim? Czy wypowiadał się w jakichs mediach w tej sprawie? Czy
            > krzyczał do megafonu i udzielał wywiadów na lewo i prawo? Z tego co wiem to
            > tylko stał w grupie kibiców solidaryzując się z nimi. Nic poza tym.

Oj naiwny, naiwny... A czy w tych godzionach nie powinen byc w pracy sluzac
            dobru miasta Nowa Sol? Ja tez chetnie urwalbym sie z pracy by z kims sie
            solidaryzowac :-P Oj cos cuje, ze jesienia Wadim zostanie kandydatem na
            prezydenta ZG, cos mi to kaczoryzewm smierdzi - dla Lecha tez urzad prezydenta
            Wawy byl tylko wstepem do kandydowania na prezia ...

> A swoją
            > drogą dlaczego samorząd województwa chce w 100% sfinansować bibliotekę w
            > Gorzowie a nie np w Nowej Soli??? Odpowiedź znacie

Ale pitolisz, a co w Nowej Soli czy w Zarach buduja biblioteke wojewodzka, czy
            naszym miastom jest ona potrzebna, skoro juz jest w ZG?
          • cancro Re: Forza Pańtak! 17.01.06, 10:48

Gość portalu: Babilon napisał(a):

> A co do tego ma Vadim? Czy wypowiadał się w jakichs mediach w tej sprawie? Czy
            > krzyczał do megafonu i udzielał wywiadów na lewo i prawo? Z tego co wiem to
            > tylko stał w grupie kibiców solidaryzując się z nimi. Nic poza tym. A swoją
            > drogą dlaczego samorząd województwa chce w 100% sfinansować bibliotekę w
            > Gorzowie a nie np w Nowej Soli??? Odpowiedź znacie

Nie na darmo się mówi, że naiwnych nie sieją. A niby po co Vadim tam "stał i się
            solidaryzował"? Czyżby był w ZG na zakupach i wstąpił przypadkiem? A możer nagle
            stalsię zagorzałym kibicem Falubazu? Przecież juz dawno zielonogórskie wróbelki
            cwierkają, że szykuje się na prezia ZG i tym sposobem miałby już conajmniej te
            500 głosów. Nie w ciemię bita okazała się także urzędująca prezydent. Ile to ja
            się naczytałam w sezonie, jaka to z niej ......, bo zabija zielonogórski żużel,
            a tu patrzcie państwo "sancto subito". Żal mi was "lubuszanie"...
    • Gość: marcin_zielonagora Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.ztpnet.pl 17.01.06, 01:00
      Widzę że kilka rzeczy należy uściślić. Biblioteka w Gorzowie jest prowadzona przez marszałka i to on zajmuje się jej remontem. Trudno więc wymagać żeby Gorzów coś do tego dokładał (chociaż nic by się nie stało jakby dołożył trochę grosza, ale to nie jest jego obowiązek). Sprawa rozchodzi się o coś innego. Wielu gorzowian błędnie uważa, że stadion ma nam zasponsorować marszałek. Otóż nie. Marszałek ma z UE kilkadziesiąt mln zł do podziału. Wszyscy składają projekty oraz składa taki projekt Urząd Marszałkowski, który chce dostać jak największe dofinansowanie na swój projekt biblioteki (zaznaczę jedno, tak jak powiedziała to pani prezydent, ZG przy wkładzie własnym 2 mln zł chce 6 mln, marszałek na swój projekt przy wkładzie 700 tys. zł chce kilkanaście mln zł). Taka propozycja podziału powoduje, że inne projekty nie mają szans. Ale wg mnie największe błędy jakie popełnia marszałek są następujące (i nie zamierzam tutaj udowadniać wyższości stadionu nad biblioteką ani na odwrót):
      1. Marszałek składa wniosek "DO SAMEGO SIEBIE". Zatem czy moralne jest ustalanie przez Urząd Marszałkowski kolejności projektów wraz z kwotą dofinansowania, jeśli wśród nich jest projekt samego marszałka? Sorry ale nawet dziecko domyśli się jaką podejmie decyzję marszałek. Dlatego w tej sytuacji uważam, że powinna decydować kolejność ustalona przez panel ekspertów (kótry na pierwszym miejscu postawił projekt stadionu). Nie sądzicie że przyznawanie samemu sobie pieniędzy jest ironiczne? I to mi się właśnie najbardziej nie podoba.
      2. Co ma projekt budowy biblioteki do środków przeznaczonych na turystykę i rekreację? Jakoś dziwnie po tych pytaniach zaczęto mówić że są to środki także na kulturę (i tu się zgodzę jeśli chodzi o bibliotekę, do tego działu pasuje). Ale wcześniej jakoś nie mówiono nic o środkach na kulturę. To chyba zależy od sytuacji.
      3. Marszałek mógł lepiej przygotować swój projekt, żeby eksperci postawili go na pierwszej pozycji, wtedy nie byłoby lamentów.

A wracając do demonstracji. Uważam że się udała, nawet można w wypowiedziach marszałka zauważyć że trochę zmiękł i mam nadzieję że zmieni decyzję, trzy powody które podałem są przynajmniej dla mnie bardzo ważne.
      • budrys77 Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka 17.01.06, 07:36
        Nareszcie głos rozsądku:) Przybij piątkę:)
    • Gość: zz. Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.ztpnet.pl 17.01.06, 07:57
      Zawsze glosowalem na SLD, ale... POIPIERAM przedmówce... nigdy więcej
      • Gość: MAXX Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 08:16
        Nie wchodząc w merytoryke sporu zastanawiam się czy LSD wie ,że popelnilo
        harakiri polityczne ........czy w tym ugrupowaniu nikt naprawde nie wie czym
        jest speedway dla zielonogórzan?????? Odrobina taktyki politycznej i zdrowego
        pomyślumku -panowie z LSD to naprade nie boli........
    • Gość: gość Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 08:22
      pani redaktor antycypuje?? we wtorek?? dzis jest własnie wtorek...
    • Gość: jew Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:45
      Pańtaku, Pańtaku... Jak brakuje argumentów, to zawsze można obrazić
      przeciwników. Kibice to wg Pana analfabeci, którzy mają ograniczony intelekt,
      więc po co w ogóle z nimi rozmawiać... Taki z Pana orzeł intelektu...
      • Gość: fer Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 09:59
        Nie było więce niż 200 osób alez mi demontracja ile to ludzi się udziela.Tyle
        osób to moze jakis zakład wyprowadzić na ulice .
        • Gość: BUFON Re: stadion dla Gorzowa w 2007 r IP: *.u3d.net / *.u3d.net 17.01.06, 10:55
          Trzeba pomyslec o budowie nowego stadionu piłkarsko-zuzlowego w Gorzowie.Taki
          na 20-25 tys.Unia nam pomoze i Bochenski tez.Kazio moze cos wyskrobie z
          ministerstwa sportu,trzeba wykorzystac koniunkture ile sie da.Jezeli Stilon ma
          zagrac do 2010 roku w 2 lidze trzeba szykowac baze z myślą o Orange Ekstraklasie
    • Gość: Suza Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.01.06, 13:57
      Ja rozumiem,ze dla kibicow wazny jest ich stadion. Sama jestem z Zielonej Góry
      i rozumiem to. ALe wydaje mi sie,ze biblioteka jest raczej wazniejsza.
      Wybaczcie mi kibice, ale to raczej zrozumiale. Wydaje mi sie rowniez,ze "kluje"
      was w duzej mierze,ze ta biblioteka jest w Gorzowi. A gorzow to Wasz przeciwnik
      i wyimaginowany wrog. Biblkioteka ksztalci, uczy. To jest obawiam sie
      wazniejsze. A mniej wazne jest jest umiejscowienie.
      • Gość: drextler Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.ztpnet.pl 17.01.06, 14:44
        Panią Majkę poniosła trochę fantazja:) Przyglądałem się z boku temu wiecowi i
        było góra dwieście osób a nie pół tysiąca.

"Śpiewy wybuchły ze zdwojoną mocą, kiedy na schodach z pakunkiem książek
        pojawił się prezes klubu żużlowego Robert Dowhan. - Jesteśmy z Wami! - krzyknął
        prezes i pokazał znak wiktorii, zrzucając książki na pokaźną stertę(...)" -
        hahaha pani Majko, prezes dowhan nie wzbudził żadnych emocji, nie słyszałem
        zdwojonej mocy i śpiewów na cześć hurtownika tytoniem. A to, że ciska on
        książkami o glebe dowodzi tylko faktu jaki poziom intelektualny ów pan
        prezentuje. Gorzej, że książki wysypała na ziemię prezydent ZG z wykształcenia
        nauczyciel (sic!). Niezły przykład pani psor daje naszej młodzieży. Nie dziwota
        skoro w Polsce średnio w roku obywatel czyta pół książki (sic!). Pod urzędem
        brakowało tylko rozpalonegop stosu na książki...
        Obecność w godzinach pracy Tyszkiewicza z Nowej Soli przemilczę już.
        Rozśmieszała mnie do łez niedoszła posłanka nasza kwiaciarka Elenora Szymkowiak
        megafonami na plecach młodego człowieka. Pani kwiaciarka agitowała w iście
        kwiecisty sposób. Następnym razem przyjedzie pewnie w kewlarze na żużlowej
        maszynie. Zziębnięty poseł Bosak, którego podobizna wciąż wisi na moim
        osiedlowym śmietniku wdzięczył się do TVN24. I taki to wiec był przaśno
        buraczany. Oczywiście nie sposób sie nie zgodzić z kilkoma przedmówcami, że ów
        hepening to nic innego jak już kampania wyborcza. Bocheński ją rozpoczął a jego
        polityczni przeciwnicy podjęli pałeczkę a kible na stadionie od lat jak
        straszyły tak straszą a i tak komplety widzów przychodzi. Dajcie więc już
        spokój ludziska, niech młodzież się kształci w bibliotekach bo potem taki
        prezes pod rączke z Vadimem ciska dziedzictwem kultury o asfalt i wtóruje mu w
        tym prezydent-nauczyciel...
        • Gość: croolick Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 14:51
          Dzieki za ten post - rzeczowa a wywazona opina.
          • Gość: Czesław Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.ztpnet.pl 17.01.06, 15:03
            Ten Gryko to jest gość he he. Ciekawe czy gruby zjadł całe wiadro? ;)
            PZDR
          • Gość: zg Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.ztpnet.pl 17.01.06, 15:17
            Gość portalu: croolick napisał(a):

> Dzieki za ten post - rzeczowa a wywazona opina.

Twoja byla rzeczowa i wywazona opinia jak napisales iz zielnogorzanie kradna
            kase, zlodziejstwo itp a miasto ZG nie dolozylo sie do planowanej inwestycji.

KLAMSTWO

Ale juz ci ktos odp. wtedy jaka jest z toba rozmowa.
            Zacytuje go z przyjemnoscia bo trafil chlop w sedno

"Przelecialem caly ten watek i
            nie napisales ani jednego madrego zdania. W kazdym wpisie musiales wylac bluzgi
            i pomyje. Wiec wedlug ciebie to jest dyskusja? Czlowieku, ty masz chora psyche i
            to nie jest zadna uszczypliwosc, tylko proste stwierdzenie faktow. Rozmowa z
            toba wyglada mniej wiecej tak:
            - Jak sie masz?
            - Spie..j!
            - Ladny dzien, prawda?
            - I ch.. ci do tego!!

Marnosc, marnosc nad marnosciami i jeszcze raz marnosc. POwodzenia Zarom zycze z
            takim obywatelem:)"

PZDR

• Gość: alkapone Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.ztpnet.pl 17.01.06, 15:24
              Więcej kulisów tej całek sprawy w komentarzach czytelnikówdo, dzisiejszej
              pikiety pod marszałkowskim, na stronie - www.strefasportu.net.pl/
              Jest tam kilka "drobnych smaczków" ;)
    • Gość: AlterEgo Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: 195.20.110.* 17.01.06, 15:38
      ----------
      > - To dobrze, że choć raz na rok trafi w ich ręce książka.
      ----------

No, panie Pańtak. Potrafi Pan obrażać ludzi. Zastanów się Pan tylko - kogo?
      Dla mnie, od momentu wypowiedzenia tego zdania, jest Pan "zerem".
      I dopóki nie przeprosi Pan kibiców żużla w Zielonej Górze, dopóty będzie mi po
      prostu wstyd, że zielonogórska ziemia musi Pana nosić.

Piotr Dziuba
      zupdelta@autograf.pl
    • Gość: AlterEgo Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: 195.20.110.* 17.01.06, 15:40
      ----------
      > - Poza tym to dziwne: nagradzać drużynę, która spadła do I ligi? Mamy
      poprawić im samopoczucie pięknym zapleczem i przebieralniami ?
      ----------

Panie Pańtak!

Stadion nie jest tylko dla kilku zawodników, ale przede wszystkim dla
      kilkunastu tysięcy obywateli Winnego Grodu! To takie proste do zrozumienia, że
      aż nie chce się wierzyć, iż ma Pan z tym kłopoty...

Piotr Dziuba
      zupdelta@autograf.pl
      • Gość: struś Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: 195.205.145.* 17.01.06, 16:04
        Prawda jest taka - traktujecie województwo jak swoją własność i to, że coś
        dostaje ZG, a nie ktoś inny uważacie za zupełnie normalne. Dlatego trzeba wam
        je zabrać, skoro wszystkie sąsiednie miasta traktujecie jak obiekt kolonialnej
        eksploatacji. Zanim śmieszny lubuski bękart zdechnie i nie będziecie mieli
        marszałka, nauczcie się ostatniej rzeczy: że prawo do kasy z tego zródła mają
        wszyscy, nie tylko miasto stołeczne.
        • Gość: Zyga Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 17:40
          Ta sytuacja to kolejna porażka p. Ronowicz. Przecież to ona powinna mądrze
          rozgrywać i lobbować swój wniosek. Z informacji które posiadam nikogo z
          parlamentarzystów czy radnych wojewódzkich od prawa do lewa do tego nie
          włączyła. Jak w taki sposób chce się załatwić sprawę to do przedszkola, a nie
          na urząd. Chyba, że p. Ronowicz z góry chciała sprowokować ten temat do
          rozgrywek politycznych. Tylko wtedy, to właśnie mamy, tracą na tym kibice.
          • Gość: Michu Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 17.01.06, 17:52
            Czesław powiedział cyt.
            ""Ten Gryko to jest gość he he. Ciekawe czy gruby zjadł całe wiadro? ;)""

Ja raczej bym powiedział: Ten "gó..arz" powinien się zamknąć raz na zawsze i
            nie podskakiwać więcej.
    • Gość: zg Re: Konczymy watek. DOGADALI sie IP: *.ztpnet.pl 17.01.06, 18:11
      U.marszalka przekazuje na stadion 3 miln. zl.

Reszte doda miasto.

Jak dla mnie moze byc

PZDR
    • Gość: Danny Czy Falubaz jeździł wczesniej poza Zieloną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:33
      Z całej tej dyskusji wychodzi na to, że w Zielonej do tej pory nie było żadnego
      stadionu, to wobec tego gdzie się odbywały mecze?
    • Gość: Basia Wiocha Goszóf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:22
      Zakompleksieni frustraci z Goszofa zaczynają swoją śpiewkę
      • Gość: fg Narodziny nowej ideologii w ZG ! IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.06, 00:46
        To istna powtórka z III Rzeszy, różnica polega jedynie na formie - naziści
        palili ksiązki a w Zielonej kibole je wyrzucają na bruk !!!!! Ot cała
        zielonka !!!

• Gość: Michu Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: *.uz.zgora.pl 18.01.06, 13:01
      Ten młody Gryko to baran, podskakuje podskakuje aż się w końcu doigra. A te
      wiadro to sobie powinien na łeb wsadzić.
    • Gość: falubaz Re: Kibice protestowali przed Urzędem Marszałka IP: .1P3D* / 194.75.37.* 09.02.06, 11:27
      Popedzic tych czerwonych od zloba. Zdrajcy naszego Klubu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka