Gość: Piotr IP: *.issi.uz.zgora.pl 07.11.02, 20:55 Kto to jest "pogranicznik"? Chyba chodzi o strażnika granicznego. Tylko dlaczego GW używa tego brzydkiego rusycyzmu? P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abstynent Re: Proces grupy IP: 212.160.143.* 08.11.02, 07:06 To jest kpina. 129 mln strat Skaru Państwa (czyli również moich) i kary, które nawt nie pokryją kosztów procesu ( czyli mi. innymi pensji sędziów). Pytanie oczywiste: jaki procent z tych 129 mln poszło na opłacenie wymiaru sprawiedliwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
wnie Re: Proces grupy 08.11.02, 08:37 Czyżby znowu żarty? "Uraz mózgowo-czaskowy" - czy taki adwokat nie chce wiedzieć, że robi z siebie błazna? Płotki - wyroczki, rekin - znowu bez wyroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Proces grupy IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 15:09 Z relacji red. Sałwackiej - nawiasem mówiąc niejasno napisanej, wg. Sądu Rejonowego w Krośnie Odrz. nic wielkiego się nie stało, nie było zorganizowanego związku przestępczego, która to okoliczność podobno zobowiązuje do surowszego wymiaru kary. Ot takie matczyno- ojcowskie nu, nu, nu - paluszkiem wskazującym. Nie wiem w końcu, czy Sąd uznał wartość strat jakie poniósł, czy rzekomo poniósł Skarb Państwa. Jeżeli tak, to gdzie się podziała chociaż marna resztówka, po kwocie prawie 40 mln dolarów (w przeliczeniu). Za taką kwotę w USA sprawcy siedzieliby co najmniej 10 lat w więzieniu, tym bardziej,że mamy tu do czynienia z tzw. przestępstwem ciągłym. Chciałbym wiedzieć, co Sąd ustalił i jak motywował wyroki, które słusznie określił jeden z dyskutantów Forum jako skandal, czy parodię. Ciekawi mnie, czy minister Kurczak coś zrobi w tej sprawie ? Z opisu wynika, że sędzia odbębniła pańszczyznę, że się boi, lub ... zadziałały inne czynniki. W najlepszym wypadku stchórzyła i moze ma nadzieję, że sprawa będzie się toczyć w wyższej instancji i tam, ktoś ją poprawi. Moze należałoby zlikwidować Sąd Rejnowy i przenieść go do Gubina, może tam sędziowie zdobyliby się na sprawiedliwsze wyroki. Jest jeszcze innny wymiar całej sprawy. Strona unijna w rozmowach z Polską cały czas podkreśla, że Polska jest krajem o skorumopowanym sądownictwie. Obawiam się, ze służby dyplomatyczne krajów UE wychwycą taki "smakowity kąsek". A swoją drogą, czy Sąd Rejowy w Krośnie Odrz. rzeczywiście odpowiada właściwości miejsca, czy przedmiotu (idzie o wysokość kwot). Mam wątpliwości i proszę Szanowną Redakcję o obszerniejsze potraktowanie tego skandalu w biały dzień. Wstyd mi za takie sądownictwo na Ziemi Lubuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś