Dodaj do ulubionych

Mają własny kąt

25.01.06, 10:06
A ja musze ciezko pracowac na mieszkanie. Czy to jest sprawiedliwe ze osoby
dostaje mieszkania za darmo a ja bo jestem "przedsiebiorczy" i wstaje o 6 nad
ranem bede zbieral na mieszkanie 30 lat bo zarabiam 1500 zloty!!!!!!
Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: bob Re: Mają własny kąt IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.06, 11:53
      Ja też płace czynsz 300 zł + c.o. + woda + vat + akcyza, na 50 m2.
      Ale socjal przyznawany jest na pół roku, jak nie ma poprawy warunków
      finansowych to na następne pół, a jak jest to rodzinie UM powinien podziękować
      i wymówić im mieszkanie. Jednak często miasto z lenistwa tego nie robi, a
      jedynie podwyższa czynsz z "socjalnego" na "komunalny". W zasadzie nie jestem
      socjalistą ale biedne rodziny wymagają wsparcia.
      Co innego Komunalki. Te są niezbedne dla osób, których dotychczasowe mieszkania
      idą do rozbiórki, spłonęły itp. One powinne płacić normalny czynsz bez żadnych
      ulg.
      Osobiście uważam że łączenie w jednym budynku mieszkań socjalnych i komunalnych
      to błąd, ale jakieś mądrale wymyśliły, że zapobiega to "społecznemu
      wykluczeniu", "alienacji ze społeczeństwa" i tym podobne bzdety.
      • Gość: ciężko tyrający SKANDAL-MIESZKANIA DLA WYBRAŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 14:52
        Paru będzie dla picu biednych a reszta to znajomki RATUSZA .MIESZKANIA SOCJALNE
        65 M2 ?-HA-HA-HA!!!
        • madzia295 Re: SKANDAL-MIESZKANIA DLA WYBRAŃCÓW 25.01.06, 16:53
          no wlasnie.tylko szczegolnie wybrani sie zalapuja na mieszkania-oczywiscie nie
          wszyscy,ale.....a my mlodzi ,zarabiający po 1500-2000 bedziemy dalej siedziec 'u
          mamusi" bo z czego tu nazbierac?!albo z czego splacac kredyt przy dzieciach?
          ale mieszkamy w panstwie "prawa i sprawiedliwosci ".....
          • Gość: ella Re: SKANDAL-MIESZKANIA DLA WYBRAŃCÓW IP: *.ztpnet.pl 25.01.06, 17:43
            nie pieprz madzia.pismaki nie wziely pod uwagę faktu obniżonego standartu tych
            mieszkań.zero balkonów,a i słyszałam,że wspólne kible i kuchnie
            • tezgucio Re: SKANDAL-MIESZKANIA DLA WYBRAŃCÓW 25.01.06, 18:03
              Oddano 69 mieszkań za 5 mln zł - kawalerki 29m2 (pewnie min. 9 szt) i
              mieszkania 3-pokojowe 60m2 ("Maria Maciejewska, mama czwórki maluchów,
              wprowadzi się do dwóch pokoi pod siódemką." - zginał 1 pokój?).
              Wychodzi min. 1300zł/m2.
              Standard, jak wynika z ceny za m2, raczej niewysoki.
              • madzia295 Re: SKANDAL-MIESZKANIA DLA WYBRAŃCÓW 25.01.06, 18:58
                ella, nie pieprzę tylko piszę.inie napisalam nic o standardzie.ja tez mieszkam
                w "wysokim".tylko szkoda ze w jednym pokoju z dziecmi.
    • Gość: kola Re: Mają własny kąt IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.06, 19:11
      socjalizm wiecznie żywy ! niech dalej "durnie"pracują na nierobów !!!
      mieszkania komunalne i socjalne w byłych PGR-ach tam miejsce dla degeneratów !!!
    • Gość: gosc Re: Mają własny kąt IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.01.06, 13:34
      pawelmaksymiuk2 ,masz sluszna racje to co napisales,30 lat bedziesz pracowac
      aby dostac mieszkanie a alkocholiczka,ktora nigdy nie pracowala ,dostala klucze
      do kawalerki w tym wlasnie bloku,za darmo.
    • Gość: viki Re: Mają własny kąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 00:01
      lokal socjalny jest dla ubogich i jest to miezkanie ktore wynajmuje UM umowe
      podpisuje sie na 3 lata i tego m nie mozna wykupic na wlasnosc.Pan kupi
      mieszkanie za 30lat na WLASOSC a taki co dostal socjalne nigdy nie bedzie u
      siebie.Powinien Pan sie cieszyc ze ludzie otrzymali dach nad glowom prosze
      zaisac sie w UM na liste oczekujacych moze szybciej niz za 30lat dostanie Pan
      socjalne-nie wlasnosciowe.Nie ma powodow do zazdrosci-cieszmy sie razem z tymi
      co los sie do nich usmiechnol.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka