marcin_zielonagora
13.03.06, 16:55
Wdrażanie idei "Taniego państwa" jednak dla Zielonej Góry nie będzie tak bolesne, jak swego czasu straszyli nas niektórzy mieszkańcy Gorzowa.
Zielona Góra straci Wojskową Agencję Mieszkaniową oraz filię gorzowskiej Agencji Nieruchomości Rolnych.
Gorzów natomiast straci Agencję Nieruchomości Rolnych, Agencję Mienia Wojskowego, Agencję Rynku Rolnego (ta ostatnia do końca roku przekaże wszystkie swoje kompetencje ARiMR w Zielonej Górze).
Myślę że sama idea "Taniego państwa" jest jak najbardziej dobra, tylko żeby nie zlikwidowali zbyt dużo (przesadnie), bo mogą wtedy pojawić się problemy. Jednak za sam pomysł "Taniego państwa" PiS (którego zwolennikiem nie jestem) ma u mnie plusa. Tylko wg mnie powinni oszczędzać więcej na sobie w Warszawie (np. kancelaria Sejmu, Senatu, ministerstwa). Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać za rok, wtedy ocena będzie bardziej sprawiedliwa.
I jeszcze jedna prośba do niektórych gorzowian: przestańcie nas straszyć jak to wszystko premier w ZG zlikwiduje, bo jak narazie to jest odwrotnie.
Pozdrawiam.