Dodaj do ulubionych

Korepetycje dla chętnych do pracy w policji

23.03.06, 21:29
I tu tez witaj Europo-tylko,ze w Belgii takie kursy przygotowawcze do pracy w
policji sa organizowane przez panstwowe biura pracy i sa darmowe (sama kiedys
uczestniczylam w takowym dla oficerow -dawne czasy:-)))Belgia od wielu lat
cierpi na brak policjantow,ale zgzaminy sa chyba podobne do tych w PL bo np
na 10tys kandydatow zdaje 1300.No wlasnie moze tu jakas propozycja dla
komendy wojewodzkiej i miejskiej ,miasta i biura pracy,zwiazkow zawodow
policjantow-skoro chcecie miec dobra kadre to moze spolecznie moglibyscie
taki kurs nawet 1 dzienny zorganizowac co oszczedzi co noektorym
pieniedzy ??????
Jona
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka Re: Korepetycje dla chętnych do pracy w policji IP: *.wisz.edu.pl / *.wisz.edu.pl 24.03.06, 08:40
      Organizatorzy kursu mnogliby bardziej być zorientowani w tym, czego bedzie się
      wymagć od przyszłych kandydatów do pracy w Policji podczas tego naboru. Może w
      zeszłym roku pytania o aferę Watergate, czy o Czarnobyl by się pojawiły, ale
      teraz test teoretyczny jest zmieniony, zresztą co tu dużo gadać, przecież
      podano przykładowe pytania w artykule i jak widać one nijak mają się do wiedzy,
      którą mają posiąść przyszli kursanci. Na kurs nie idzie się po to, aby zdobć
      wiedzę ogólną, bo to można samemu rozwijać zgodnie ze swoimi ambocjami i
      zainteresowaniami. Oni mają nauczyć przyszłych kandydatów tego, co będzie od
      nich wymagane podczas egzaminów. Przez 3 weekendy nie można posiąść
      szczegółowej wiedzy z tak rozbieżnych dziedzin, dlatego uważam, że osoby
      prowadzące kurs przygotowawczy powinny przekazywać konkretne zagadniena i
      skupić się na najważniejszych informacjach. Szczególny nacisk powinen być
      kładziony na teorię, bo jak widać najwięcej osób starających się o przyjęcie do
      Policji jest eliminowanych na teście z wiedzy ogólnej.
      • Gość: Maja Sałwacka Re: Korepetycje dla chętnych do pracy w policji IP: *.zielona.agora.pl 24.03.06, 09:45
        Pytania podane w tekście dotyczące katastrofy w Czarnobylu, afery Watergate
        itp. to zagadnienia wymagane w tegorocznym naborze. Znajdują sie one na stronie
        internetowej Komendy Głównej Policji -
        www.policja.pl/rekrutacja/test_wiedzy.html. - (w dole strony plik do
        pobrania).

• Gość: doorny dog Szeregowi będą na wysokim poziomie a kadra??? IP: *.ztpnet.pl 24.03.06, 11:28
          A kadra to przecież po zaocznych szkołach zawodowych badż technikach, nie
          wspominajac o studiach.Na palcach jednej ręki można naliczyć wyższego oficera po
          dziennych.
          Niektórym resort uratował życie.
          I taki oczytany,wykształcony kandydat po zetknieciu z niewykształconym betonem
          jak nic pierwsze kroki kieruje do psychiatry.
          No ale od czegoś trzeba zacząć.
        • Gość: monia997 Re: Korepetycje dla chętnych do pracy w policji IP: *.wisz.edu.pl / *.wisz.edu.pl 24.03.06, 15:25
          Te testy zamiast ułatwić przyjęcie do służby tylko to utrudniają, nie tylko
          pisemne ale i fizyczne.Wiadomo,że teraz przejdzie mało kobiet bo nie wszystkie
          są w stanie pokonać ten tor w tym samym czasie co mężczyźni.Ja też jestem
          ciekawa czy etatowi policjanci rozwiązaliby te testy bez problemu i zdali
          fizyczny bez zadyszki.zamiast ułatwić młodym chętnym ludziom pracę oni
          stwarzają tylko problemy.A ten kurs nic nie da.Nie wyćwiczy się kandydata na
          jakimś kursie, który trwa tak krótko.
    • Gość: studentka Re: Korepetycje dla chętnych do pracy w policji IP: *.wisz.edu.pl / *.wisz.edu.pl 24.03.06, 12:03
      Jak dla mnie to oni trochę za bardzo podnoszą poprzeczkę. Przecież chodzi o
      przyjęcia do służby w prewencji, tam nie muszą pracować wymóżdżeni policjanci.
      Ciekawe jakby wypadli na testach z wiedzy policjanci, którzy pracują w Policji
      już kilka lat, a może w młodym, wyksztalconym narybku widzą szansę na
      zwalczenie mitu o policjantach niezbyt inteligentnych i dlatego te "łatwe"
      testy ;-)
      • Gość: Rafał28 Re: Korepetycje dla chętnych do pracy w policji IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.03.06, 16:23
        Służę rozwiązanymi testami - tegoroczne 500 pytań mam opracowane.
        • Gość: doorny dog Znajomi królika zostali przyjeci a teraz zaporowo. IP: *.ztpnet.pl 24.03.06, 18:36
          Wszyscy bebnili że przepisy odnosnie przyjec zostana zaostrzone i ostatnie
          nabory były po "uważaniu" .Sprawdzic nazwiska przyjętych wedle starych zasad to
          wielka policyjna rodzina.
          Założę się że wszyscy policjanci z kilkunastoletnim stażem odpadli by na testach
          wg nowych zasad.
          Na uczelniach powstaja specjalne wydziały dla takich co tylko zaocznie potrafią
          sie uczyć.Dla policjantów na stanowiskach,żołnierzy i innych biurw.
          • anbxl Re: Znajomi królika zostali przyjeci a teraz zapo 24.03.06, 18:49
            Ale tak jest na calym swiecie bo o prace coraz trudniej.Wczasie kiedy ja bylam
            zwiazana z policja w Belgii (1996-98)poprzeczka zostala super podniesiona,bo
            bylo sporo chetnych,a wczesniej jeszcze poczatek lat90 to nikt nie chcial tam
            pracowac i wymagano wyksztalcenie podstawowe,zero egzaminow tylko szkola
            policyjna 3 mies i roczna,a teraz poprzeczka jeszcze wyzej choc kobiety maja
            inne parametry np na fizycznych jest olbrzymia roznica w bieganiu,jest jeszcze
            bardzo latwy tor przeszkod,a reszte bada komputer,jednak tu najwiecej ludzi
            odpada na rozmowie psychotechnicznej z psychologiem i egzaminie z drugiego
            jezyka krajowego,ale to tylko tak dla ciekawosci
        • Gość: Mario Puzo Jr Re: Korepetycje dla chętnych do pracy w policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 16:02
          Chętnie dowiedziałbym się czegos więcej na temat tych testów,jeżeli byłbyś tak
          uprzejmy.
          • Gość: Rafał28 Testy do policji IP: *.ztpnet.pl 26.03.06, 17:39
            Mam po prostu te 500 pytań opracowane własnoręcznie, więc mogę Ci je w dobrej i
            przystępnej cenie dla kieszeni odsprzedać. Jestem z Zielonej Góry, chętnie się
            dogadam. Na pewno odpowiedzi na te pytania są prawidłowe. Były już testowane
            przez moich znajomych.
            • yepes-boski Re: Testy do policji 26.03.06, 19:41
              Ja równiez jestem zainteresowany,jak mozna się z Tobą skontaktować?
              • Gość: Rafał28 Testy do policji - kontakt ze mną IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.03.06, 09:38
                Rafał, mail sznikers23@o2.pl, komórka 605413297. Zrobię dobrą cenę, zapraszam.
            • Gość: delik Re: Testy do policji IP: *.play-internet.pl 14.10.14, 20:28
              Ja jak się przygotowywałem do testów, to skorzystałem z www.odpowiedzi.com.pl/15-testy-do-strazy-granicznej.html i tutaj dowiedziałem się również wielu innych interesujących rzeczy.
    • Gość: hehe1 Re: Korepetycje dla chętnych do pracy w policji IP: 31.178.112.* 25.10.14, 18:15
      Brawo, chcecie resztę życia przeżyć za około 2,5tys co miesiąc... Macie ambicje nie ma co :D
    • Gość: nicelus Re: Korepetycje dla chętnych do pracy w policji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.10.14, 23:11
      anbxl napisała:

> I tu tez witaj Europo-tylko,ze w Belgii takie kursy przygotowawcze do pracy w
      > policji sa organizowane przez panstwowe biura pracy i sa darmowe (sama kiedys
      > uczestniczylam w takowym dla oficerow ...

Et je m'envole, vole, vole, vole, vole, vole, vole

• mambo2201 Re: Korepetycje dla chętnych do pracy w policji 08.08.17, 11:21
      Legalne testy do policji dostępne na stronie testydopolicji.com.pl/testy-do-policji.html
      440 odpowiedzi na pytania z zakresu:
      - władzy ustawodawczej
      - wykonawczej
      - sądowniczej
      - z zakresu bezpieczeństwa publicznego
      itp
      + pytania i odpowiedzi
      - Klęsk żywiołowych
      - Unii Europejskiej
      - Administracji Publicznej
      - Funkcjonowania Policji
      - Bezpieczeństwa Publicznego
      Zapraszam do zapoznania się z ofertą
    • Gość: nicelus Re: Korepetycje dla chętnych do pracy w policji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.08.17, 16:38
      anbxl napisała:

> I tu tez witaj Europo- ...

Jona, jaja sobie robicie w tej Brukseli? Wiedzieliście, że jaja zatrute i cicho sza! Europę chcecie wytruć zatrutymi jajami, czy co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka